You can click on me :-)

Tuesday, 3 February 2015

Thank you my Lovely READERS

Asslamualaikum dan salam sayang buat semua pembaca blog JM,


Cepat betul masa berlalu, rasa baru je masuk tahun baru 2015, hari ni dah 3 Februari 2015.

Setiap awal bulan mesti akan update pengkomen tegar setiap bulan termasuk lah blogger JM ni :-)

Syukur ke hadrat ilahi kerana baru 2 tahun menulis blog tapi JM dapat ramai kenalan di alam maya. Terima kasih semua yang rajin datang ke blog Jari Manis : Travel List. Seperti biasa kepada mereka yang rajin tinggalkan komen terutama Top 10 Komentar Jan 2015 ada 'small gift' buat korang. 

Top 10 Commentar Jan 2015
Mereka yang tersenarai memang tidak asing lagi dalam dunia blog kerana mereka juga antara top commentar di blog rakan-rakan JM yang lain.

Manakala bagi mereka yang tidak tersenarai dalam list di atas jangan bersedih je kerana JM tetap menghargai kehadiran kalian di blog picisan ini. Jika tiada sokongan dari semua pembaca, siapa lah JM di sini dan kerana korang semua juga pageview blog menigkat. Nantikan JM di blog korang pulak ye.

Terima kasih semua
JM ingin buat sedikit perubahan di mana mulai bulan Februari, penghargaan kepada pembaca blog akan di beri 3 bulan sekali dan ini bermakna akan terdapat Top komentar 30 for 3 month (Februari - April). Jadinya 'penghargaan' kepada mereka yang rajin luangkan masa di sini akan di beri pada bulan Mei in sha Allah.

Ini bukan bermaksud JM ingin mengumpan pembaca blog untuk terus setia bersama blog JM..NO! NO! tidak sama sekali kerana tanpa "penghargaan" pun korang tetap setia bersama blog JM kan? kan? kan? betul tak heee.

List di bawah ini pula mereka yang setia bersama sejak dari mula JM menulis blog mulai tahun 2012 sehingga sekarang. Terima kasih semua.

Mereka yang setia bersama JM dari tahun 2012 - 2014
Akhir kalam semoga hubungan ukhuwah dan silaturrahim kita di alam maya terus berkekalan ye. Aminn

319 comments:

  1. Tahniah JM..ramai pengikut setia.Alhamdulillah :)
    Tk juga sbb rajin buat kunjungan balas...I Like!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama Syahida..jgn jemu singgah sini ye :-)

      Delete
    2. ramai pengikut..mcm sis JM ni ketua sesuatu ja, pengikut ramai heheheh

      Delete
    3. ZF : ketua 'sesuatu'? pengikut? cam pelik je bunyi nye.. yang pasti bukan ketua ajaran sesat ahahaha

      Delete
    4. nak kata yg tu la.. hahahah..ketua ajaran tapi tak sesat lah...

      Delete
    5. ZF dengan sis JM ni amik supplement apa tingkatkan kelajuan jari ketika blogwalking?

      Delete
  2. semua kaki kaki komen ni, boleh lah terhag blog diorang pulak. heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Nani boleh BW dan tambah kenalan :-)

      Delete
    2. Jom serbu blog Cik Nur Inani... He He He....

      Delete
    3. Jaga-jaga Nani bila SS dan ZF bergabung nanti boleh 'roboh rumah' nanti hihihi

      Delete
    4. Betul2,...diorang ni klu bergabung,...kita kena kuat semangat hihihi
      Hi, sis! Lama betul saya tak travel sini :)

      Delete
    5. Ini sorg g komentator tegar irrayyan.com gak...hihihi...laju je die mai ngomen....nak tiru nani lah...

      Delete
    6. SS dah bawak tukul dgn pahat dah nih... Ha Ha Ha...

      Delete
    7. saya masuk secara baik la.. mintak izin dulu...

      Delete
    8. ZF Nani SS JM....memang jari kelajuan tahap maksima.

      Delete
  3. anis tersenarai juge... ingat tak tersenarai..huhu... tengkiu kak JM... kak JM pon jadi top komen blog anis.. cumenye anis belum dapat bagi ape2...huhu.. maaf ye.. ade rezeki nanti akan anis bagi.. :D teruskan menulis.. lebiu... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Anis..terima kasih kerana masih setia bersama blog sis JM...terharu sgt..alaaa...x perlu nk bagi something pun..itu kunjungan balas kerana Anis rajin ziarah sis JM kat sini :-)

      Delete
    2. awww... lebiu more lah cmnie..hikhik.. :D

      Delete
    3. wit,..wit...makin lebar senyuman sis JM kalau camnih

      Delete
    4. Wahhh aniss pengomen tegar di kebanyakan blog...hebat aniss! Sis Jm, irra boommmmmm

      Delete
    5. senyum lebar takut senyuman tersangkut di telinga nanti. Susah nak betulkan

      Delete
  4. Tahniah kak JM...saya dah lama tak berblog..rindunya kak JM..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wanie!!!! betul...betul..lama betul menghilang...terima kasih kerana masih ingat pada sis JM ni...welcome back to dunia blog..jgn menyepi lagi lepas ni tau :-)

      Delete
    2. teruskan kembali. hati-hati nanti sis JM boom blog

      Delete
  5. tahniah semua...Acik dah lama tak BW ni kak...sibuk campur laptop rosak pulak..anyway..thanks the gift aritu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe Acik Watie..sis JM faham..walaupun dh lama x ke sini sis JM still remember u so dont worry ye :-)

      aha...itu just a small gift je..harap2 sudilah terima ye

      Delete
  6. Replies
    1. Terima kasih Lya sudi datang di teratak sis JM..nantikan kunjungan balas dari sis M ye

      Ha'a..mereka memang rajin tinggalkan komen di blog sis..terharu sgt

      Delete
  7. Replies
    1. Betul tu Lya...urmm..Lya tak nak jadi salah seorang tetamu hebat di blog sis JM ke hiksss

      Delete
  8. belog JM mmg best. i red it everytime new entry as well as all ur travelog entries. tp susah nk komen sbb lapy kita bengong.
    hihihihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Huda...dah balik dari Okinawa ke...sis JM pun suka baca blog Huda juga terutama kisah travel tu Okinawa Jepun :-)

      Delete
    2. wah sis JM nak ke okinawa pula ka?

      Delete
  9. Salam ukhwah juga JM... sama2 saling kunjung mengunjungi satu sama lain... walau saya bukan top komentator di blog nih tapi saya akan setia mengunjungi dan mengomen di sini... perubahan 3 bulan tu satu pendekatan yg baik... jadi angka yg diterbitkan akan lebih besar lagi... I like juga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu najib...sy sokong....hheheheeh

      Delete
    2. Wkomsalam Najib..yes..itu lah prinsip yg JM pegang selama ni we as a blogger we support each other dan menjadi Top Komentar di blog bukan lah tujuan utama tetapi ingin mengeratkan hubungan silaturrahim di alam maya. Terima kasih kerana masih setia bersama blog JM. Dgr khabar akan 'terbang' so dah selamat kembali ke

      Delete
    3. wah JM tau dari mana akan terbang?? belum lagi bah...

      Delete
    4. Saya sentiasa akan ingat prinsip support each other k.JM tu. Saya pun akan amalkan.

      Delete
    5. Setuju juga dengan Deanna..blogger dan reader seperti Najib perlu di contohi :-)

      Delete
    6. Shikin Yezza!!! bila kita senangkan atau gembirakan hati org lain Allah akan gembirakan hati kita...heeeee

      Delete
    7. gembira sungguh kalau dtg blog sis.. heheheh

      Delete
    8. saya singgah sebagai mengingati each other. teruskan travel sis JM dan kongsi dengan kami

      Delete
  10. weols semua suka bace Akak JM nye cerita sebab tu weols datang singgah ^^ rasa macam diri sama2 pergi travel and berangan dapat ikut walaupun masuk luggage hehehe..

    hihi CT tulah nanti kumpul sampai april buat tiga kali setahun. cewah..!!

    teruskan berblogging dan bercerita dan share pengalaman ye Akak JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT!! terima kasih di atas stment ni..love u..meh nk muaahh sikit hee

      Delete
    2. Agak2 bila SS boleh duduk sebelah JM dalam flight? He He He...

      Delete
    3. kalau SS bergabung dengan kak JM..memang kebabom.. :D

      Delete
    4. saya dok tengah2 ya antara sis dan SS hihi

      Delete
    5. CT, akak muat kalau dimasukkan dalam luggage k.JM tu. Hehe.. Boleh enggak sis JM?

      Delete
    6. Kalau muat luggage tu, Ros pun nak menyelit.. Hihi

      Delete
    7. SS : kalau nk duduk sebelah2 dalam flight..meh JM ganti HH hehehe biar dia lak tggu rumah

      Delete
    8. Nak duduk atas riba SS pon boleh... He He He...

      Delete
    9. mampu ka SS.. tambah saiz saya ni

      Delete
    10. Cik Zarul Farhana dok bawah kosi.. He He He....

      Delete
    11. ok lahhh.. jnji dpt ikut...huhuhu mengenang nasib la..

      Delete
    12. kalau duduk sebelah SS sis kena jaga jaga takut pecah perut.SS punya entry punya lawak kalah MLM

      Delete
    13. Nasib baik MLM... Kalu masuk panggung? Takut Arz Moha pecah punggung... He He He...

      Delete
  11. tahniah... ekin baru mengenali blog akak.. lama ekin lagi dalam blog ni... tahun lepas n tahun ini aktif update blog surirumah... hihihi.... lepas dapat keje xtaw dapat upfate ke tak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Ekin..terima kasih sudi datang sini...walaupun hanya beberapa kali itu sudah cukup buat sis JM tersenyum lebar. tak pe..update slow2...ambil masa cuti hujung minggu untuk update like sis JM pun x sempat nk update hari2

      Delete
    2. wsalam kak JM... sama2.... ok kak... :)

      Delete
  12. kita klu dah suka dgn penulisan blog tu , rasa rindu klu x terjah . JM lak peramah . tu yg jadi berganda bestnya ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vee: betul tu..kalau kita dh suka penulisan dan cara penyampaian dalam blog yg menambat hati nak tak nak mesti terjah kan..harap2 reader suka cerita dlm blog JM nih :-)

      Delete
    2. Jangan risau k.JM. Kalau saya memang suka je cara penulisan akak.

      Delete
    3. Setuju dengan kak Vee.. Rindu nak terjah sini;)

      Delete
    4. betol tu.. blog santai bace pun santai..

      Delete
  13. Replies
    1. Mila Hilas : datang je bila2 pun..sis JM sudi terima kehadiran dengan hati terbuka :-)

      Delete
  14. Assalamualaikum JM.. Terima kasih kerana sudi listkan senarai pengkomen tegar kak JM. Alhamdulillah nama Ros pun ade.. Tq kak..
    Sebenarnya ramai yg suka singgah sini nal baca cerita percutian akak yang menarik tu.. Siap ade tips buat mereka yg ingin bercuti jugak.. Lagipun akak JM kan peramah, tu yg ramai sayang;)
    moga kak Jm terus maju dalam dunia blogging.. Ros sendiri secara personal suka ke sini nak tahu tentang tempat tempat menarik yg pernah kak Jm pergi.. Nak pergi sendiri tu tak tahu ada kesempatan ke tidak. Dapat berkongsi cerita di sini pun dah suka dah... Thanx akak! Moga hubungan kita sesama rakan blogger bertambah erat ;) love you akak Jm!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tips semua lengkap dah...boleh cilok kat sinii..fulus ja tadak...hihihi...hai ross..lama xbertegur sapa

      Delete
  15. memang top commentator tu top jugak kat blog lain. hehe :) sy tak dapat la nak jd one of them T_T tak sempat nak BW sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meh SS tolong BW kannn.. Ha Ha Ha...

      Delete
  16. sy pon suka berkunjng dan komen di sini...coz suka jumpa ramai kawan kat sini terutama JM...ecececehhh....rasa mcm di alu-alukan bila berkunjung di sini....top 10 tersenarai memang sporting kan...heheheheh

    ReplyDelete
  17. ramainya pengikut setia kak JM! tahniah!!N thanks selalu datang ke blog saya.keep on blogging ye!mmmuah sikit!!!

    ReplyDelete
  18. tahniah pada semua! nak rajin komen jugak lah.. mana tau JM nak sponsor travel ke hahahahhaha!

    ReplyDelete
  19. SS ada banyak mende nak refer balik blog JM... Nanti SS hantar bom... He He He...

    ReplyDelete
  20. wahh rajin2 mereka semua ni. setia pulak tu dari tahun 2012 sampai sekarang :D saya baru je kenal JM tpi JM mmng peramah. hihi

    ReplyDelete
  21. Wowwww dasyatnya Zarul Farhana, tinggalkan komen @ bersembang kat sini? Tahniah
    Alaaaaa lebih kurang UA & JM di laman Cikgu Etuza.. ahakkk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg pengomen tegar di mana2 ada dia...

      Delete
    2. bersembang kat sini ja kak umi... xpyh guna fb ka. whatsup ka,

      Delete
    3. Kih3..akak tumpang sekali boleh?

      Delete
  22. Tahniah JM sudah punya kenalan ramai dialam maya. kak zai pun ambik tip dari blog JM.
    Teruskan berblog.

    ReplyDelete
  23. Alamak namaku jauh ketinggalan nun di bawah sana.
    Manyak2 soli K.JM.

    ReplyDelete
  24. Tudia. Ramai jugak otai2 dari tahun 2012 tu. Tahniah na sis jm. Tq jugak rajin singgah ke blog cikfafa. ^^

    ReplyDelete
  25. tapi mujur kat atas lagi untuk teman setia.
    nmpknye SS sedang gigih naik tangga Batu Caves..
    haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS dah siap nak pakai sari... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. jangan lupa tunjuk gambar pakai sari tu. nak tengok ada tak iras-iras Kareena Kapoor. hihi

      Delete
    3. itu Minahkumari Kalai aje ros_reeza takde Kareena Kapoor
      *opppsss cari pasal* hehehe

      Delete
    4. Hikhik.. Minahkumari pun comeyyyyy

      Delete
    5. Minahkumari belit sari bukan utk dirinya aje... Tapi dia belit korang jugak.. Ha Ha Ha...

      Delete
  26. baru dapat komen kat cni..kalau tak..tak dapat jumpa butang komen..:-))

    bukan senang nak cari pembaca setia...yan lena tuntut ilmuvdari jm ni..huhuhu

    ReplyDelete
  27. Alhamdulillah tersenarai juga walaupun terdapat kekangan berblog akhir2 ni. T kasih JM. In shaa Allah.. selagi diizinkan akan terus berkunjung mengembara bersama JM di blog ini. Tahniah juga kpd rakan2 yg lain.. Salam ceria selalu.. :) :)

    ReplyDelete
  28. Replies
    1. Yang paling atas tu yg rajin... He He He...

      Delete
    2. ehem2~ dua budak nakal ehehe

      Delete
    3. ZF tu memang x dapat nak kejaq..

      Delete
    4. Penat nak kejar Cik Zarul Farhana... Jangan kejar.... Biar dia lari sorang2... Ha Ha Ha...

      Delete
    5. bhahaha dia penat nnt baru kejaq kan..

      Delete
  29. Wah! Retis ah Kak JM ni. Memang ada pengikut setia (termasuk saya) hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh! seronok pula bila tengok nama sendiri ada di sidebar JM ni....hihi

      Delete
  30. betul tu...org yg sama juga top komentor di bloh yg lain..
    apa2 pun tahniah.

    ReplyDelete
  31. Replies
    1. Meh ai tolong signkan bagi pihak... He He He...

      Delete
  32. wah ramainya..semoga semakin banyak ukhuwah yang terbina..seronok tengok..tahniah semua..wah, wana nampak nama kak farah menjuarai carta tu..heheh..hebat!! :D

    ReplyDelete
  33. macam tak percaya boleh berada di tempat ke 3. Sedang nak masuk carta memang susah dan dihujani ratusan komen. tahniah sis JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Percayalahhhhhhhh.....saya pon boleh :P
      Sis jm jangan marah noooooo

      Delete
    2. Biar betul aRz? Otai2 semua ni.. tahniah..

      Delete
  34. cuma nak ptong bro MKL kak farrah memang susah. otai semua ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita nk potong arzmoha bleh? Nenonenonenooo

      Delete
  35. Replies
    1. org berak tgh jalan pon xnganku hahahah

      Delete
    2. Org berak tengah jalan memang laa tak nak ngaku... tapi yang berak sipi2 tepi jalan tu pe hal plak tak ngaku? ha ha ha...

      Delete
  36. tahniah sis JM blog sis tak pernah sunyi dari komen. salute

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann.. ramai suke bom sini..huhu

      Delete
    2. Terima kasih aRz..alhamdulillah dapat kenal rakan blogger yg rajin tinggalkan komen..Kerana mereka lah sis JM terus menulis walaupun entri seminggu 1 je..

      Delete
    3. Anis pun suka BOOM gak ..nasib baik sis JM masih bernyawa ihihih

      Delete
    4. Ramai yg datang boom sebab kak Jm suka boom jugak. Hihihi

      Delete
    5. Arz moha dlm dua2 list tuuuu....hebatt sungguh

      Delete
  37. Tahniah JM ramai betul follower setia =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah Ibu Zarith..dapat kenal kawan2 alam maya yg baik2 hati tu

      Delete
  38. Entah biler ler kita nak masuk dalam list .... walaupun komen tapi tak pernah tersenerai hahahahahhaa

    Namun tetap GIGIH gak hahahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro Zali : wlalaupun x masuk dalam list tapi Bro Zali tetap di hati JM gitteeww ehehe. Begitu juga rakan reader yg lain walaupun korang hanya sekali sahaja terjah di blog JM..pasti akan ada kunjungan balas antara lambat or cepat..terima kasih semua atas sokongan anda ..love u uollsss

      psst : Bro Zali..emailkan JM alamat di Canada tu pleasseezeeee

      Delete
  39. Alor..tak tersenarai pun kat sini..hehehe..

    ReplyDelete
  40. uwaaa.. JM ramai peminat ni.... ^_^

    ReplyDelete
  41. tahniah semua.. tak berkesempatan lagi nak dok kat situ.. mihmihmih

    ReplyDelete
  42. ramai peminat sis :)...teruskan menulis

    ReplyDelete
  43. Mereka semua memang ohsem termasuklah JM sendiri ^-^

    ReplyDelete
  44. hihi...JM rajin BW,balas...rmai yg follow.. congrates!!

    ReplyDelete
  45. Terima kasih JM.. hehe.. tetiba kan..

    JM rajin tgl comment kt kami.. hihi

    ReplyDelete
  46. tahniah...tahniah...tahniah...mereka semua memang rajin...saya belum berjaya tersenarai lagi...kena kuat usaha ni...^_^

    ReplyDelete
  47. Walaupun CN bukannya pengomen tegar di sini, tetapi blog akak JM tetap menjadi inspirasi CN. Hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan CN.. rasa bilalah nak jalan sakan cem Akak JM kita ni..

      Delete
    2. tu la.. bila la dpt jenjalan mcm akak JM ni, kan CT.. hehe...

      Delete
    3. hihi.. CT ni keje xdok lagi hakhak.. brangan aje yang ado..

      Delete
  48. Good.. senarai ni pun boleh jadi mangsa terjahan saya juga.. hehe

    ReplyDelete
  49. wah!!!! baguslah JM ni... terharu...hehe... saya nk cari time jer nk baca JM pnya kisah travel ni, so bolehlah buat reference kemudian hari.. plan thn depan ke Jepun, so blog JM akan jadi mangsa rujukan juga nnt ..hehe

    zinziemeewah

    ReplyDelete
  50. JM yg suka travel pon kaki komen tegar gak hehehe

    ReplyDelete
  51. Wah saya urutan 28 ya. masuk 30 top commentar Blog Mbak JM. Tak heran lah kalau Blog Mbak JM selalu ramai dibaca dan dikomentari, selain blog Mbak JM keren, asyik dibaca, dan banyak informasi yang menarik dan unik, Mbak JM juga selalu masuk Top commentar di Blog-blog lain. di Blog saya, Mbak JM lah yang paling banyak memberi kometar dan nasihat. Oh ya, poscard dari Korea dan Thailan kiriman Mbak JM, sampai dengan saat ini belum sampai ke Bogor..hehe. lama banget ditunggu..hehe.

    ReplyDelete
  52. Replies
    1. Bonde pon ada..meriah sungguh blog jm :)

      Delete
  53. tu dia, tu diaaaa...
    mcm2 ucapan dapat....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ZF : nasib baik x de ucapan "I Love U" ..kalau x mmg x tidur mlm

      Delete
    2. miahahaha.. kita ucap x feel.. cer tetiba ada abam korea ucap =P

      Delete
  54. Replies
    1. Fazhass...terima kasih sudi ke sini...kunjungan balas telah di buat :-)
      Tak de lah..biasa je..kerana mereka lah sis JM dapat income dari Nuff so boleh lah lanje dorang dengan small gift tu :-)

      Delete
  55. Salam perkenalan kak Jari Manis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan juga buat Alya Aidee...terima kasih kerana sudi berkunjung ke sini...nantikan kunjungan balas dari Sis JM..

      psst : begitu juga kepada rakan commentar yang lain nantikan JM nk BOOM blog korang yek..tunggu!!!

      Delete
  56. tahniah JM!..
    ramai betul pengomen..
    tu tandanya JM diminati ramai..
    saya baru je berdikit² nak bermula blogging..

    Jemput lah baca ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zulie..ke mana menghilang...teruskan perkongsian di blog tu nanti boleh JM ziarah :-)

      Delete
  57. Replies
    1. Kak Kam...terima kasih kerana masih setia bersama blog JM..really appreciate it

      Delete
  58. bestnya JM ada pembaca/pengunjung/pengomen setiaaaa :D teringin bebenau nak cemni hehehe .. singgah malam JM :))

    http://ijahoney.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Ijah..sudi singgah di blog sis JM...so kunjungan balas telah dibuat :-)

      Delete
  59. tahniah JM ramai nya peminat kan, kaknoor baru nak berjinak2 dgn JM hehee

    ReplyDelete
  60. Tak bosan dtg blog akak ni. mmang tambah ilmu :)

    ReplyDelete
  61. semoga nama saya akan tersenarai dlm top 50 nanti...hehehe..

    ReplyDelete
  62. Tahniah semua. Untung kak JM :)

    ReplyDelete
  63. Salam JM..wahh ramai pminat tegar ne.akk brblog tgglm timbul..ha haa

    ReplyDelete
  64. Gigih irra scroll sampai atas...ramainyaaaa datang komen..jelesnyerrr...jeles lagi nengok gambar jm g jalan2...nak itotttt

    ReplyDelete
  65. kite pon peminat blog kak JM.. hihi..

    ReplyDelete
  66. tahniah kepada mereka. nak juga jadi pengomen terbanyak nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa lg kak yon, hari2 komen 10 entry sis JM ni...hahaha

      zinziemeewah

      Delete
    2. kena komen pukal.. aigooo x terkejar hahaha.. semua pakai line wifi turbo jet agaknya..

      Delete
  67. Aikkk... Bila masa tuko background nih? Kehijauan

    ReplyDelete
    Replies
    1. pagi tadi jam 7.30 pagi..ahaha ..gigih tak i? Hijau mata hitam mu..u suka tak..ke nak BIRU MATA hitam ku..

      Delete
    2. ku lihat hijau....ada apa² kah hahahaha

      Delete
    3. Aik ni dah hitam putih kehidupan plak ni... Macam dah ada bau2 WINTER je nih... Nakkkkk Itottttttttttttttttt!

      Delete
    4. alahhh... Winter lagi ka.. syoknya...

      Delete
    5. a ah la... dh bertukar winter. knapa baru nk winter sis JM??? winter dh nk habis...kenapakah???hehe..saja nk menyibuk =)

      zinziemeewah

      Delete
    6. Soklan korang ni... Tahun depan JM jawap... He He He...

      Delete
    7. Akak JM bizi.. background baru ? okay CT nak kena jenguk guna lappy baru tau.. tnggu jap..

      Delete
  68. alamak!!! blog JM kena SERANG lah hihih...x sempat nak buat serangan balas...terima kasih semuanya..Love you oulss..muaahh...muahh..muahh....Peace no warss hihihihi

    ReplyDelete
  69. yeay, name kite ade dalam list....suke222...ni rasa nak tingkatkan usaha ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siti Aisya..terima kasih kerana masih setia bersama blog sis JM..terharu nih..sob..sob,,sob..minta kleenex

      Delete
  70. Salam,

    tahniah kepada mereka yang tersenarai, untuk JM semoga terus maju jaya dalam dunia blogging...

    ReplyDelete
  71. tahniah JM. semakin ramai rakan maya.
    termasuk laa saya hihiii
    suka singgah sini dan x sabar2 nak tunggu entry seterusnya dari JM

    ReplyDelete
  72. Terima kasih juga kat JM sebab selalu singgah dan tinggal komen kat blog saya : )
    sayang JM : )
    JM laa org yg setia singgah dan tinggalkan komen kat blog saya ; )

    ReplyDelete
  73. Tahniah jm.. ramai yang komen blog jm.. saya tak mampu nak komen banyak2, faktor masa menjadi kekangan.. sekadar singgah untuk baca boleh lah., anyway, saya support ur writting tau

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352