You can click on me :-)

Friday, 15 May 2015

Autumn at Seoul & Busan : Heundae Beach Busan

Asalamualaikum dan salam sayang semua,


JM kembali bersiaran.

Perkongsian trip ke Busan yang belum ada penamat...bak kata SS..adakah seabad lagi baru habis. Entahlah.....balik rumah je tak ada mood nak menulis. Maybe sebab penat di ofis, jam 6.00 petang dan kekadang jam 7.00 malam baru sampai rumah.

Meh kita sambung..masih hari pertama di Busan

Pagi di Busan hujan, selepas balik dari Gamcheon Cultural Village kami naik subway di Jagalchi Station dan stop di Heundae Station Exit 3. Kami nak ke sini.....

Sun & Fun at Heundae Beach
Mencari Mermaid di Dongbaek Island
Nurimaru APEC House
Nampak tak Gwangalli Beach kat belakang JM tu dan juga JM dan PINK bagai aur dengan tebing
Ahaaaaa....dah puas tengok gambar? ke belum puas...kalau belum..sambung scroll your mouth mouse tu.

Apa yang menarik di Heundae Beach ni, ada orang berbikini tak seperti Pantai di Pulau Langkawi ke, Pulau Perhentian ke, Patong Beach Phuket ke...

Belum sampai lagi JM dah nak tengok yang bukan-bukan kan...

Tak baik JM..jaga mata tu..jaga....tak baik tengok semua tu...kih kih kih...JM cakap je tapi kalau terpandang 'rezeki' namanya....astaqfirullah.....ahahahaha

Nak ke Heundae Beach ni mudah je...follow je cara JM ni eh :

1. Korang naik je di mana-mana station subway, pastikan stop di Heundae Station
2. Sampai di Heundae Stn, ambil Exit 3
3. Jalan terus ke hadapan dalam 500 meter

Dari sini boleh ke Heundae Beach, Busan Aquarium, Dongbaek Island, Nurimaru APEC House dan Gwangalli Bridge.

Stop at Heundae Station, take Exit 3
Jalan terus ke hadapan dalam 500 meter
Kalau risau sesat...follow je this direction
Welcome to Heundae Beach
Sebaik sampai je kat tepi pantai tu JM terus melaung.....wahai orang-orang Busan...Jay Emm dari Msia dah sampai...guna loud speaker...pastu terus pandang kiri kanan...tapi sayang tak ada sorang pun yang peduli dan endah kan JM...why? why? why? mesti mereka tak faham bahasa Alien JM nih....

Kah kah kah....terpekik terlolong lah ko sorang-sorang JM....cuba tengok nih...

LENGANG!!!! mana perginya semua orang????
JM baru nak perasan jadi RERUPIS....kah kah kah....Jay Emm ohhh Jay Emm....bila ko nak sedar nih. 

MELEPAS!!!! baru ingat nak skodeng mat saleh or minah saleh berjemur di tepi pantai tapi nan hado!!!

Sunyi sepi seperti pantai yang baru di serang todak...ada beberapa orang je yang sedang main 'game' maybe dorang ada function hari keluarga....tercari-cari gak kalau-kalau ada tourist dari Msia..x de!!

Pantai bersih dan luas tapi tak ada orang mandi...mungkin airnya SEJUK...kalau terjun time tu semua 'KERAS' haha.

Waktu sampai sini dalam jam 12.00 tengahari mungkin time tu orang Busan tengah LUNCH...pada masa yang sama hujan rintik-rintik better lepak depan TV lagi best kan.

JM dapat info pantai ni meriah on Summer Season compare to Spring Season.

Di tepi pantai bersebelahan jalan utama ada taman dan pokok-pokok yang cantik. Kepada yang datang bersama anak-anak boleh bawa mereka ke Busan Aquarium. Tiket masuk Adult 24,000won, kanak-kanak 7 tahun dan ke bawah 18,000won...mahal kan? better bawak anak-anak pergi Aquaria KLCC je.

Busan Sealife Aquarium
U Jump I Jump...itu dialog antara JM dan SS kih kih kih
Siapa tahu nama bunga ni..adakah bunga-bunga cinta
Taman yang cantik dan tenang...
Kami jalan-jalan sekitar taman, x lah jalan di tepian pantai tu...kalau jalan-jalan ngan En abe baru ada feel hehehehe.

Sebenarnya dari Heundae Beach ni boleh terus ke Dongbaek Island tau. Kedudukan sebelahan je ngan Heundae Beach ni...kiranya berjiran lah. Korang jalan je ke arah kanan pantai..nampak bangunan signboard merah dalam gambar kat bawah ni....haa...jalan ke arah bangunan tu

Jalan ke arah bangunan ada signboard  warna merah tu
Jalan je di depan bangunan tadi
Kalau korang nampak Patung Mermaid tu bermakna dan sampai Dongbaek Island
View di Dongbaek Island memang ohsem...DAEbak!!!! nak tahu...tunggulah next entri!!!

Sedikit tips dari JM - jika ingin ke Heundae Beach ni better on summer season, baru view lagi cantik dan tak sendu seperti time JM pergi tu. Kalau nak 'tembak' sunset least lepas Asar baru pergi then boleh lihat view Gwangalli Bridge at night.

300 comments:

  1. bergaya betul adik manis kita di tanah orang... bergambor laksana model iklan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Model IKLAN? kah kah kah....di tanah orang meme berani Abam Meng....cer tgk di tanah sendiri....bagai langit dengan bumi

      Delete
  2. Replies
    1. JM dengar 'permintaan ' SS tu

      Delete
    2. Sebab rindu nak tahu citer Busan.. Dah 10 tahun kot tak ke sana...

      Delete
    3. Yeayyy..tahniah JM...hehehhe

      Delete
    4. Deanna...tahniah? kah kah kah..kira satu kejayaan lah ehhh

      Delete
    5. Hahahah...kejayaan anda kebanggaan kami

      Delete
    6. Hikhikhik moto Sis D dah keluar dah,..

      Delete
    7. berupdate jugak akhirnya.. penat nak tunggu satu2 entry terbaru dari kak JM..

      Delete
    8. moto ja ada.. visi ada x kak deanna

      Delete
    9. Eyda : penat nak mengarang

      Delete
  3. Rindu dengan Busan... Walau tempat ni membosankan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan rindu dengan orang BUSAN? jeng jeng jeng

      Delete
    2. My friend BUSAN yang membosan... He He He..

      Delete
    3. hahaahah....terus teringat story SS pasal orang Busan tu

      Delete
    4. Kalu tak silap SS... Kat situ ada satu Tugu Arirang... Ada amik gambar tak? That one kebanggan org Koya... Tu memang spot wajib tu...

      Delete
    5. Tugu Arirang? rumah api adalah...ke JM x perasan

      Delete
    6. bukan ada kedai arirang ka

      Delete
  4. Jay Emm masuk tak APEC House tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gambar Pak Jib atau Pak Lah kat situ?

      Delete
    2. bak kata JM..tunggulah next entri!!!! hiihihi

      Delete
    3. SS...x de pulak gambar mereka berdua tu ke JM yg x perasan

      Delete
    4. ZF...x menarik..x masuk pun x rugi

      Delete
    5. Sal...kih kih kih...tunggu!!!!!

      Delete
    6. menarik ka xmenarik ka..still nk taw gak apa bnda ada kat situ

      Delete
  5. Pantai tu tak turun pon tak pe... Busuk nak mam***! Ha Ha Ha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaahha.....hidung SS 'clear'

      Delete
    2. kenapa busuk plak.. nmpk view cantik ja..

      Delete
    3. busuk bukan boleh nampak dalam gambar..haha

      Delete
    4. Tu area banyak rumpai ler... Bersepah kot rumpai kat situ... Actually... Kalu pegi area2 pedalaman skit kat Busan tu... Memang kotor giler! Teruk Busan tu sebenarnya....

      Delete
    5. Entahlah...waktu lalu area tu tak ada BAU langsung....nyaman je rasa

      Delete
    6. Sal...time sis JM pegi x de bau

      Delete
    7. SS p mana pon wajib ada tempat busuk... hihi

      Delete
    8. He He He... SS sentitip bau...

      Delete
  6. "mungkin airnya SEJUK...kalau terjun time tu semua 'KERAS' "... Apa yang KERAS? Keh Keh Keh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. budak2 tecik cam SS takkan faham kih kih kih

      Delete
    2. Apa2 yg berkaitan hihihi

      Delete
    3. Hai Ekin....pandai eh!!!

      Delete
    4. Ohh nooo...apekah??? Sy masih kecik lagi...xmengerti...hahahahaha

      Delete
    5. Deanna perlu cari ilmu lagi tu kih kih kih

      Delete
    6. apa yang KERAS tu ZF ahahaahah

      Delete
    7. Ok...nk carik buku kt library la dulu...hahahaah

      Delete
    8. Hai kak JM hihihihi...

      Delete
  7. Replies
    1. ahaahah. ..sampai hati U tau...

      Delete
    2. kesian kat kak JM.. SS nak 'see' jer..

      Delete
    3. Kalu Rose Dawson memang I See! Kalu Ros Ni.. I peluk!
      * Jeling Jay Emm...

      Delete
    4. Eyda...si SS cakap je tu :-)

      Delete
    5. alamak!!!! SS....simpan dalam hati ye.....

      Delete
  8. Ada lagi patung duyung tu ek... Tak berubah dari sejak SS pegi tahun 2005..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masih utuh duyung tu walaupun siang mlm berpanas dan berhujan...tapi still 'setia' kat c tu

      Delete
    2. duyung tu tunggu kunjungan SS lagi

      Delete
    3. kasihan duyung tu...x de teman kan Sal

      Delete
    4. Kalu SS nak gi... SS nak gi dengan Jay Emm... Agak2 Jay Emm Busan tak? He He He...

      Delete
    5. JM x busan kalau pegi ngan SS rasanya lah...risau SS yang busan pegi ngan JM...sbb ramai yg join trip ngan JM ni sekali je pastu dah surrender!!!!

      Delete
    6. mesti ada kisah tuh yang kengkawan kak JM dah tak mau join trip dengan kak JM dah.. cer citer skit..

      Delete
    7. Kalu pegi dengan SS banyak drama... Sanggup ke? He He He... Sebab SS tak sorok buruknya diri SS ni... Apa SS tulis kat pondok buruks SS tu.. Itu laa diri ku... Hu Hu Hu...

      Delete
    8. ZF..apa tanya..sis JM nk travel setahun 5 kali..dorang mana leh follow...masing2 ada komitmen lain

      Delete
    9. Eyda...x de mendalah...biasalah kan sis JM ni..kalau travel satu tahun tu dah ada plan trip for the whole year...bila ajak kawan2..mmg x leh joinn..

      Delete
    10. SS...jgn tak tahu..JM pun byk drama gak...biasalah kan masing2 ada kekurangan...

      Delete
  9. Gambar yang last tu... Dongbaek Island tu ek... Dulu x macam tu... Nampak sekarang dah lawaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu lain sekarang dah lain

      Delete
    2. Dulu nak lalu situ tak de tangga dan laluan cantik mcm tu... main redah denai..

      Delete
    3. dh berapa tahun dh.. berubah dh la

      Delete
    4. sekarang dah cantik SS...ada titi gantung lagi

      Delete
    5. ZF.....si SS tu pegi 10 tahun lepas...time tu sis JM x kenal lagi Air Asia ni...kat mana Busan pun x tahu...dia dah jejak kaki....dia otai traveller

      Delete
  10. Yesssd nasib baik tak tido lg hahaha... sempat baca entri baru JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haipppp Ekin...gi tido...tadi dah mkn ubat gatal kan...takkan blog sis JM pun ada 'gam' heheheeh

      Delete
    2. Blog sis JM pun ada Gam gak ni

      Delete
    3. sampai ke sini GAM... ha ha ha...

      Delete
    4. Ekin...GAM di blog ni tak kuat sgt...bebila je leh tanggal heee

      Delete
    5. Hai kak JM sibuk sikit MIL sakit penatna.k.a Lelah dio nak mai... tadi dah p cucuk ubt alhamdulilah ok... tapi tgh mlm start pkl 1 bergelisah xleh tido huhuhu... risau ekin n abe

      Delete
    6. xpayah gam.. paku ja terus..tak tanggal dh

      Delete
    7. dah macam langsuir plak pakai paku... he he he...

      Delete
    8. okeylah Ekin tinggal bersama MIL..boleh tolong jaga dan sediakan apa yg perlu

      Delete
  11. Payung n baju pink sweet nampak

    ReplyDelete
    Replies
    1. payung dan baju pink memang sweet...orang yg pakai tu masam-masam manis heeee

      Delete
    2. SS tak sabar tunggu story versi payung biru... He He He...
      * Abislah gigil lagi laa tangan orang tu... Kih Kih Kih...

      Delete
    3. Orang yang pakai tu sweet extravaganza :)

      Delete
    4. Versi payung BIRU tu tunggu next year...boleh? heeee

      Delete
    5. Farrah : jgn tertipu...sebenarnya dah layak masuk kilauan emas ahahaah

      Delete
    6. Masam masam manis pun msih lg comel hihihi

      Delete
    7. Ekin...jgn tertipu dengan pandangan mata tu heee

      Delete
  12. Mahal gak tempat aquarium tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg mahal Ekin....masuk pasti menyesal!!!

      Delete
    2. Kalau Ada anak terpksa la

      Delete
    3. mahal sangat baik tak payah masuk.. buat lari budget jer..

      Delete
    4. Ekin...kalau budak2 mmg suka arghh tempat ni..sediakan budget je

      Delete
  13. setahu SS Heundae Beach ni penuh dengan rumpai... Boleh mandi ke? Kang sangkut bikini kat rumpai... Tak memasal kena pura2 jadi duyung sebelah patung tu... keh keh keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih...ye ke SS...tapi kalau summer season ramai benor yang berkubang

      Delete
    2. Sangkut bikini dgn rerumpai lahberu seksi, SS hikhikhik

      Delete
    3. mesti tak perasan kan kalau time summer..

      Delete
    4. Takut sotong bergayut tak mo tanggal... Kah Kah Kah...

      Delete
  14. Assalamualaikum kak Jm ;)
    sempat singgah sini malam ni..

    ReplyDelete
  15. Psst: kak JM, terima kasih banyak2. Ros dah terima hadiah dari Kak JM hari Rabu lepas.. Sukaaaa sangat!

    ReplyDelete
  16. Eh eh teringat ikan kesayangan Ros, 'Mono', bila tengok Busan Sealife Aquarium tu..... Ada Nemo!

    ReplyDelete
  17. Ok...nk komen dulu...yeayyyy..de entry baruuuuu...ok smbung baca balik...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teruskan kerajinanmu...JM bolehhhh...haahaha

      Delete
  18. asalamualaikum jm..:-))

    selamat malam..akak nakk mimpi pi korea..zzzzz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam kak Yan....dah sampai mana?

      Delete
  19. JM n FINK??? Adehhhh....hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deanna : ahaahahah....then u know me

      Delete
  20. Macam menarik je rupa pantai tuhhh...JM xverangan ke kt pantai sepi mcm tu??? Baru laa retissss...ehh ke rerupis??? Hahahaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau pegi ngan SS baru best percik-percik air kat pantai tu...baru lomantik

      Delete
    2. Tu diaaaaaa....merecik recik laa nnti kan...hahahhaah

      Delete
    3. Bukan main sis JM nak feeling2 bercanda di tepian pantai dgn SS :)

      Delete
    4. SS nak pakai 2 piece... sanggup teman tak Jay Emm? He He He...

      Delete
  21. Suka tgk pemandangan pantai cenggitu...mcm pantai kt kpg sy...hehehheh...eh jap...kpg sy mcm korea laa ekkk kalau cenggitu?? Hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. di kampung Deanna ada pantai? apa nama pantai tu

      Delete
    2. Adeee...kpg sy kt muara sungai...so ada laut san sungai...namanyee pantai tanjung kembang...mengembang sepjg masa hahahaah

      Delete
  22. Hanya Alien mengenal Alien... Ha Ha Ha...
    * Macam kenalllll!

    ReplyDelete
  23. Replies
    1. dari hari tu tanya, takde orang jawab...sob!

      Delete
    2. Nak SS print skrin bukti tak Jay Emm? Keh Keh Keh...

      Delete
    3. alaaaa....tak perlu tahu lah Farah kih kih kih

      Delete
    4. SS...jangan!!!!! malu i satu dunia heeee

      Delete
    5. hahahaha saya pon xtahu apa bnda.. bila fh baca² entry lepas2 baru tahu hahahahah

      Delete
    6. Nampak tu???? Si Kontena siap study! Kah Kah Kah...

      Delete
  24. Dongbaek Island tu dekat je ke, buleh jalan kaki jer? pantai2 kat negara 4 musim ni memang meriah di waktu summer..fun in the sun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Nohas...jerit pun dengar heeee

      Delete
  25. Jangan sampai berabad....tidakkkk!!
    Cantikla tempat ni. Ok, next trip kena p situ. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh...nak repeat ke FiZ...bila mau up entri trip hari tu...dah gatal2 mata nk baca nih

      Delete
  26. kalau seabad xhabis cita..ingat lagi x semua tu..

    ReplyDelete
  27. Kira busan ni ala2 bosan ke?
    Hihihi...

    Sy x khatam lg citer korea jm...
    seoul pun x abes lg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nurul a.k.a nhhas....bila nak ke Korea

      Delete
  28. Tak sempat singgah di sini... tapi SS kata busuk... so tak rugilah kot rasanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pak Lang Mie..itu busuk sbb SS pegi 10 tahun lepas...skrg dah wangi!!!!

      Delete
    2. dh spray minyak wangi byk2 dh hihi

      Delete
  29. Mermaidnya yang berbaju pink kah????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fay : berbaju pink tu bukan MERmaid tapi DUGONG eheheheh

      Delete
    2. Dugong apa kalau selim-melim cenggitu? ;)

      Delete
  30. rajin betol pi busan.. dah macam org busan je.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kpg JM..sbb tu selalu g sana hahahah

      Delete
    2. Pha Is...alaaa....jgn ckp macam org Busan..cakap lah mcm org Seoul kih kih kih...masih x sedor diri tu JM

      Delete
    3. Denaa x nk ikut JM balik kpg?

      Delete
    4. JM...nakkkkkkkkkkkkk...hahahaah

      Delete
  31. JM masuk tak aquarium tu? Nak tau gak berbaloi tak spend duit masuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naz...last trip on April masuk...mmg x berbaloi...x yah masuk lah..sesuai utk budak2 sekolah je tempat tu

      Delete
  32. Yeayyyy! Ada entri barulah! Tapi saya nak keluar ni. Baca nanti! Muuuahhhhhh! Enjoy your weekend, sis!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Farrah...nak ke mana tuee?

      Delete
    2. Ni semua belajar dari Zarul apa,...komen tinggal jejak dulu, nanti dtg balik ;)

      Delete
  33. Bestnya dapat pergi koreaa!!!! ><

    Singgah blog saya untuk dress yang murahhhh
    http://raihanabintiramlan.blogspot.com/2015/05/una-dress.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Raihana : kalau boleh tiap2 tahun nak pegi...acaner tu?

      Delete
  34. Indahnya Busan dan Korea. Masa cikgu ajar geografi kat sekolah menengah dulu, dia eja Busan sebagai Pusan. Masa tu saya selalu kaitkan Pusan dengan buah pulasan bagi mudah mengingatinya. Kalau sekarang sebut Busan tentu akan dikaitkan dengan bosan walaupun Busan bukan sebuah bandar yg membosankan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye...betul tu Bro JR...dulu Pusan sekarang Busan...jika ke Busan takkan Bosan kalau pegi ngan JM kih kih kih

      Delete
  35. Kak JM berniat xbaik nk skodeng, tu yg pantai tu lengang sangat.

    Kalau cuaca best mesti lagi cantik tempat ni kan! Skrg pon dah ckp cantik, apatah lg kalau summer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kay Dolce....ahahahah...itulah kan kalau niat x baik!

      Delete
  36. hmm tak bosan2 ke blog jm...ada ikan duyung juga di sini ya.

    ReplyDelete
  37. Amboii jm..segak la dgn warna pink. I loike

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Syieda....lama menghilang!!!!

      Delete
  38. Wahh cantiknya tempat ni.. ingatkan bila takde orang seronok mandi laut sorang2.. keraslah jawabnya nanti... ehehee..
    Bersih dan cantiksss tempatnya.. best.. :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bro KK....kih kih kih...takut tak?

      Delete
  39. Jm klau jln2 dgn En Abe baru la ada feel.......salah spel tu En AB la........
    kecik tapak tngan padang bola i tadahkan......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah ada offer nampaknya tu Jay Emm... :-)

      Delete
    2. kah kah kah...En AB...jgn verangan ye

      Delete
    3. Dari En AB tu baik JM pilih SS heeeee

      Delete
    4. wahhh... siap ada org offer lagi

      Delete
    5. Wow eksyen nya.......thn dpn gi sya sponsor suma .....nk......
      klu tk nk ajak org lain le.......ramai yg nk tau....joke je tau ..jgn mara ye jm.
      This dec. Kita gi bangkok klu jadi la......

      Delete
    6. siap ada yang offer diri lagi.. hehehe..

      Delete
    7. SS tak mampu nak tadah padang bola... SS cuma ada mangkok hayun aje... keh keh keh...

      Delete
  40. wahh bestnya travel..salam kenal ye JM.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal Hamelia...terima kasih sudi singgah sini

      Delete
  41. Salam JM,
    Cantik gambarnya...JM bukan jari je yang manis ni..nmpk macam semua manis jerrrr..tak sempat jengah beach ni ritu..sejuk tak tahan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam NOk!!! Dah pernah ke Busan ke? nanti nk baca your stori

      Delete
    2. perghhh! mak komen skema giler! kah kah kah...

      Delete
  42. wah bestnya kak JM dapat melancong ke Busan :-)

    ReplyDelete
  43. Rasanya lokasi nie bakal jadi lokasi honeymoon JM sebab JM nak feel jalan ngan cik abenye nanti. Hehe...

    ReplyDelete
  44. Minah salleh tak sanggup berbikini kat sana sebab sejuk sangat kan... Langkawi tu panaih ^-^

    ReplyDelete
  45. confirm airnya sejuk tu . tu sebab x de org . hujan lagi kan . org tempatan dok makan kimchi je depan tv je la ... heheheee

    ReplyDelete
  46. Assalamulaikum selamat pagi kak JM singgah sekejap d sini lepas nak p klinik dah ambik darahtakutnya

    ReplyDelete
  47. tenang jer tengok suasana tuh.. dah laa lengang betul..

    ReplyDelete
  48. Alamak, terbaca entry nu dulu..macam xbest plak baca yg ni kemudian..

    ReplyDelete
  49. Duyung tu kena sumpah ke sampai keras kat situ.. kekasih malin kundang ni.. :D

    ReplyDelete
  50. Lupa pulak yang Korea ada musim-musim sejuk diorang. Bukan macam malaysia 24/7 boleh terjun dalam laut, ekeke :D

    ReplyDelete
  51. JM ...

    Nanti gi Korea lagi ker? Saja jer tanya, iya ler, entry nih macam tak habis habis lagi hahhahahaa

    ReplyDelete
  52. boot JM cantik! berkenan adik ni..
    macam pelik gak tetiba takde satu orang pun kat situ..
    dah macam dalam dunia lain la pulak..kekekeke.. *tetiba terimaginasi JM sesat kat dunia yg takde orang

    ReplyDelete
  53. kosong memang takde orang ek sis? selalu tgok kshows , busan ni femes gak. hoho

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352