You can click on me :-)

Monday, 4 May 2015

Korang MESTI baca entri nih!!!!

Assalamualaikum reader kesayangan semuanya,


Halloooooooooooooo...entri pertama dalam bulan Mei ya aaaa auwwww!

Namfak tu namfak tak tajuk tu..."KORANG MESTI BACA ENTRI nih!!"

Itu ayat faksaan tau..ahahaah...kalau JM tulis jangan baca mesti ramai yang akan baca so better tulis korang mesti baca so x ramai yang take note...biasalah...ferkara di larang itu yang nak di buat nya..siafa lagi kalau bukan si budak JM tu ngeh ngeh ngeh

Ramai tak yang tertunggu-tunggu entri baru dari blog Jari Manis Travel List ni?

Tak de...tak kisah fun...sob sob sob...ye ke? iyelah...asyik story fasal travel je BOHSSAN...

afa boleh buat..itu je yang JM nak kongsi dengan korang semua, kalau rasa dah bosan fegi main jauh-jauh hehehehee

korang perasan tak apa yang pelik dengan statement di atas tu...siapa perasan?

Yes!!! semua huruf 'P' telah di gantikan dengan huruf 'F'...why? keyboard worrier notebook Asus ROSAK...huruf 'P' ada problem...bila tekan huruf P tak muncul di skrin. 

Inciden ni berlaku beberapa hari lepas. sebelum ni kan JM asyik salah taip je pastu salah kan keyboard...haaaa..hambek ko...keyboard betul-betul rosak baru fadan muka bhahaahh

Sebelum dapat solution, semua komen yang perlukan huruf  "P" JM gantikan dengan huruf  "F" kerana bunyi sebutan paling hampir.

Habislah JM kena 'bahan' dengan rakan-rakan blogger lain sebab cakap pelat hahahaah

Bila jadi camtu terus mengadu pada my sweetheart, dia pakar bom bab komputer nih. Temporary solution try connect external keyboard. Baru JM teringat pernah beli external keyboard semasa trip ke Guangzhou dulu...Keyboard for Samsung Tab.

Sekarang masalah pelat huruf 'F' selesai bila adanya external keyboard ni.

Inilah External Keyboard tu..nampak tak SS....warna apa? heheheeheh

Tapi bukan itu tujuan utama entri ni..sebenarnya JM nak reveal siapakah reader paling banyak tinggalkan komen dari bulan Feb - April 2015.

Nak tahu?

Seperti yang JM janji kan dalam entri sebelum ni. kepada mereka yang rajin tinggalkan komen dam masuk dalam list My Lovely Readers Feb - April 2015, JM akan hadiahkan small gift dari Korea. Small gift ini juga termasuk Top Commentar bagi bulan Januari (JM masih hutang - belum pos).

Small gift from Korea
Siapakah 30 orang yang BERTUAH itu ..jeng....jeng....jeng....sila semak nama termasuk dalam list tak?

Semua boleh quess kan siapa di kedudukan pertama..my lovely SS...terima kasih Dear SS kerana sentiasa menemani JM....so for u something special comare dengan mereka yang lain kerana beza bilangan komen almost 400...ahakssss

Terima kasih kerana JM sangat menghargai masa dan kunjungan kalian.

Top 10 - kedudukan No 1 hingga 10
Top 20 - Kedudukan No 11 hingga 20
Top 30 - Kedudukan No 21 hingga 30
Antara 30 orang tersebut sebahagian daripada mereka, pernah emailkan alamat kepada JM, so tidak perlu email semula kecuali korang telah berpindah.

Bagi rakan reader yang lain sila emailkan alamat dengan tajuk Top Commentar Feb - April 2015 alamat ke jarimanis4ever@gmail.com untuk membolehkan JM buat urusan pengeposan. 

Terima kasih kepada semua termasuk mereka yang tidak termasuk di dalam list korang juga sentiasa JM ingat...kunjungan kalian akan di balas...baru lah puteh dengan Qu Puteh ahahaha.....barulah Fair n Lovely kan!!!!

Penutup entri JM sajikan 2 keping gambar dari last trip Spring at Seoul on 2015. Bila nak update trip tu? tunggu JM khatamkan dulu trip Busan last year.

SAKURA di Ilsan Lake Park
kalau rajin JM sambung story Busan....

263 comments:

  1. Kalau rajin.. aaarrrrghhhh nampaknya ke muzium jgk cerita tu..
    JM sayang..tolonglah rajin..
    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada ubat rajin tak? minta sikit

      Delete
    2. Suida.. Sila buat entry ubat rajin... Keh Keh Keh...

      Delete
    3. dia suka up entri ubat rambut dan cara menguruskan resdung ehehehe....matilah kalau dia SENTAP!

      Delete
    4. kalau ada supplement untuk rajin ni dah lama I olls order berbotol-botol dari Syida

      Delete
    5. Suidaaa please buat ramuan ubat rajin.. CT pun nak.. ubat rajin blogwalking..

      Delete
    6. amvoooiiii nak ubat rajin..meh nak ketuk2 kepala semua org..
      JM, xdak makna nak sentap.. kita cool aja..hehe..

      Delete
    7. rajinnn pliss... nahhh ubat biru purple..ambik dari doraemon.. :D

      Delete
  2. U suka merah kan JM.. kan..kan..
    **sila jawab.. klu xjwb kat sini sila jawab kat mana2 entry I..

    ReplyDelete
    Replies
    1. laju je jawab....i suka pinkkkkkkkkkkkkkkkk...klau x de pink...BBBiiiiiiiiirrrrrruuuuuuuuuuuuu pun i suka heheheh

      Delete
    2. Sejak bila ske biru nih? Hi Hi Hi...

      Delete
    3. sejak kenal sorang budak tu.....

      Delete
    4. CT suka biru n pink.. semua CT sukaaa..

      Delete
    5. eehhh, biru kerr.. alaaaa.. baru nak wat geng merah..xpalah xjadi..haha

      Delete
    6. errr kite purple..bole ke geng pink n merah ni?hihi

      Delete
  3. Adeiiiii! Dari tadi nak drop komen tak masuk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa? ikut pintu mana nih....pintu hati JM sentiasa terbuka untuk u ahahahaahah

      Delete
    2. Patutnya ikut pintu rahim.. Dia ikut pintu rahimah... Keh Keh Keh...

      Delete
    3. patutlah tak jumpa hahahah

      Delete
    4. pintu rahimah dekat mne ye..tak nampak la..hahah

      Delete
  4. Replies
    1. gambar souviner tu? ...kalau ada lebih JM pos utk Mrs satu ye ;-)

      Delete
    2. eeeh silap gambar last...
      takpe JM mrs dah dapat banyak pun souvenir dari jm, kasi chance orang lain dapat pulak :)
      thanks!

      Delete
  5. Satu lagi cara... Kalu huruf P u rosak... Just select je mana2 perkataan yang ada huruf P.. Copy je guna Ctrl+C pastu paste Ctrl+V... Arraso? He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahah.....x nk guna cara tu fenat!!!! better guna je external keyboard FINK i tu hikss

      Delete
    2. sy dh bgi banyak stok huruf P utk JM kt entry SS....hahaahhahaahahaha.....

      Delete
    3. Sebab tu Jay Emm pakai jimat2... Keh Keh Keh...

      Delete
    4. tak adanya JM serajin itu...haha

      Delete
    5. Bagusnya kak nam kita hihihi... ok nanti ekin ikut ya

      Delete
    6. Kalau JM masih perlukan nanti sy bagi lgi stok P tuhhh

      PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP


      hahahahahahhaah....habis kena pelangkung ngn JM pehni

      Delete
    7. ekin mmg pengikut setia! ha ha ha...

      Delete
    8. copy paste ? jenuhlaaaaaa setahun baru 1 entry siap miahaha..

      Delete
    9. idea yg sangat 'bagus' utk JM yg rajin update blog.. haha..
      klulah S yg rosak tu lagi parah kan..xleh nak taip SS Sayang...hahahaha..

      Delete
    10. Hahahaha biasa kira pengikutbsetia baru belajar kan typo pun kuat

      Delete
    11. xpe la..buat senaman gigi kalau bace sebut F..jangan tersembur suda...hahah

      Delete
  6. Keyboard cover FINK! Adeiii laaa... Keh Keh Keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampak tak? JM dan Pink bagai aur dan tebing...JM dan biru bagai hati dan jantung hikssssss

      Delete
    2. tu laa...terbuntang mata tgk pink....adehhhh......tatit mata kitewwww......hahahahahahhaha

      Delete
    3. Bertambah silau laa power cermin mata SS... Sini Fink... Sana Fink... He He He...

      Delete
    4. dahla pink sweeet gitu.memang hati kiut lah kak JM ni

      Delete
    5. SS....fink sana.....fink sini....dah leh jd tajuk lagu....hahahahaha

      Delete
    6. jangan puji dia lebih2 cik sal! kang cik sal menyesal! ha ha ha...

      Delete
    7. amboi uols.. like banana split into two hakhak..

      Delete
  7. Number 56 tu mesti ada... He He He...

    ReplyDelete
  8. Melampau betul si SS tu kan... Almost 400 different... Dia bukan komen... Dia komain! Keh Keh Keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cakap ke budak SS tu ..biar banyak main tak pe jangan banyak angin keluar asap heeeeee

      Delete
    2. banyak angin kuar angin laa... nape asap plak... mana datang asap? he he he...

      Delete
    3. SS...asap kuar kalau marah tahap tertinggi....mungkin SS leh prektikkan utk baca komen si Milah hahahahahahaah

      Delete
    4. Komen Milah bogel tu... Bukan asap... Api neraka menyala2... Keh Keh Keh...

      Delete
    5. SS....api neraka?? Ya Allah....takutnyeeeeee.....mesti milah dah xjadi bogel....nge nge nge nge

      Delete
    6. nak kena piat telinga si SS tu... keh keh keh..

      Delete
    7. kan kan kan !!! jauh saaaaaangat bezanya. yang nombo 2 tu walaupun nombo 2 rasa jauh ketinggalan ooooi..

      Delete
    8. SS xnak peturun ilmu ke ni? nak tau gak bom ape yg digune.. :D

      Delete
  9. f pun ok juga.. bole difahami :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak boleh sentiasa guna Nurul...nanti huruf F pulak cepat rosak hehehehe

      Delete
    2. JM...leh try guna huruf Q....utk gantian....coz huruf Q jarang guna....so tak cepat rosak....hahaaahha

      Delete
    3. yep betol.. walaupun penuh f tapi boleh faham.. acah acah pelat sikit heehe..

      Delete
  10. untunglah siapa yang dapat lagi hadiah dari kak JM tu. tahniah pada eh fada yang tersenarai :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fada yang tersenarai? ehehehehe Amy...keyboard prob ke

      Delete
    2. berfada-fada......intifada....hahaahha

      Delete
    3. Amy sajaaa ngusik miahahaha.. lefas ni jadi trend fulak.. kuaaaasa seorang rerufis =P

      Delete
  11. My 2cent advice... Cuba elak amik gambar terlalu senget...

    ReplyDelete
    Replies
    1. gambar senget tu seni kah kah kah

      Delete
    2. suka2 dia je cakap seni... Nak kena babab nih.... He He He...

      Delete
    3. ahhahaahh.....tangan bengkok!

      Delete
    4. gambar senget xpe...jgn orgnye senget.....hahahahaha...cepat larikkkkkkk

      Delete
    5. Nope! Dalam photography... Senget yang terlampau bukan seni... Kalu amik gambar portrait boleh senget skit je.... Tapi kalu landscape tak boleh!

      Delete
    6. pergghhh....bila SS berbicara psl senget....otomatik terus tegak....berjalan pon tegak.... adehhhhhh....hahhahaha

      Delete
    7. woooa mcm trcengang gak bace nasihat photography tu.. habislaaa kalo cemtu semua gmbr kat instagram CT fail wakakakaka.. semua senget2 hahaha..

      Delete
    8. Photography adalah seni melihat... Bukan memotret... Kite tengok kucing merangkak ke berjalan? Sape boleh jawap? Kah Kah Kah Kah Kah...

      Delete
    9. CT...sila crop bagi dia tegak balik hahahhahaha

      Delete
    10. tak suka jgk gambar senget..habis senget tengkuk nak tengok.. hehe

      Delete
    11. SS...kuching terbang...tp dlm mimpi...ok larikkk....hahahaha

      Delete
    12. Wahhh baik SS ekin dapat ilmu hari ini

      Delete
    13. owhhh baru tau..hihi..gud gud.. :D

      Delete
  12. Gambar sakura berlonggok tu cantik... Yang tudung biru payung biru tu merecikkkk... Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila pakai spek hitam...nanti silau ahahahaha

      Delete
    2. hehehe.. meeeerecik x sudah haha..

      Delete
    3. u ols retis blog..aikk, kang vira nanti cerita u ols..mereciikkk tu..wak doyok kalah nanti..haha

      Delete
  13. JM cayang.... ufdate laa cefat-cefat. Tefek gak gambo-gambo fosing-mosing tuh. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh..my dear Fay...u fun dah kena badi F ke bhahahahaha

      Delete
    2. Masuk kandang kambing mengembek... masuk kandang rimau mengiau katanya! Hehehe.

      Delete
    3. masuk kandang rimau 'mengiau'?...rimau mana tu....cute je bunyi nye.....kalau rimau JM mengaum!!!! mmg meremang bulu hidung eheheh

      Delete
  14. Salam. Hee chanteknya bunga sakura diatas,
    chantek lagi gadis dibawah fefohon sakura ., hikshiks2 ini bukan fantunn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gadis tu dah berpunya Wak hehehehe

      Delete
    2. Abislah Wakkk... Melepas lagiii...

      Delete
    3. iyela iyela, wak gi ngeteh dgn monyet je nih., huhuuu2

      Delete
    4. alaaa ciannya Wakkk! Fantun x de ari ni Wakkk! buat fantun keyboard rosak satu wakkk! ha ha ha...

      Delete
    5. wakakakaka.. melepaaaas Wakkk hakhakhak..

      Delete
    6. assalaualaiku dan selaat pagi senin keyboad osak banyak osakkan ood keajinan., ole je fantun aatu.,

      keana muut, badan binasa, ♥. keana keyboad, osak bahasa ♥. keana komen kat blog, amai teghaasa ♥.

      Delete
    7. ade lg aatu fantun .,

      Kapal Anjiman disangka hantu
      Nampak dari Kuala Acheh
      Kuala Acheh jawoh di kuala
      Oosak iman keana nafsu
      Oosak hati keana kasih
      Oosak keyboad keana apa .. uoolss??

      Delete
    8. Goooooosaaaakkkk keyboard kerana JARI tu MANIS sangat! Kah Kah Kah...

      Delete
    9. Goooooosaaaakkkk keyboard kerana JARI tu MANIS sangat! Kah Kah Kah...

      Delete
    10. peninglah wak baca..ini lagi parah dari JM..

      Delete
  15. cantiknya kak JM bawah fokok sakura tu. Nak ngorat boleh? hahaha :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mazni fun ada masalah keyboard ke kah kah kah...kah....fokok sakura katanya..kalau nak sila minta izin dari SS dulu ehehehe....idok pun dari Wak Lalat ngeh ngeh ngeh

      Delete
  16. Lorr memang kisah benar ghupernya yg keyboard p takleh guna ni... Mrs. A ingatkan kisah dongeng muaahaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini REALITI bukan REKAAN ye Mrs A ehehehe

      Delete
  17. JM berjaya membuat saya klik entri ni kikiki. Igt buat bahasa F tadi hehe. Bestnye korea time spring. Sy tgk gmbr pun ckp dah. Nak ripit korea xtahu lah lg ble akn dtg seru

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha...kira dgr arahan si AjlaA ni....Tapi AjlaA dah daki Gunjung Rinjani....teringin sgt tapi x de partner nk follow...xkan nk pegi solo...kalau Seoul every year pun x pe ahahaah

      Delete
  18. Cantik bunga sakura tp kat utara pun dah banyak, mirip sakura hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bunga TEKOMA kan kak Zai...mmg terkesima bila memandang nya

      Delete
    2. koma kalau tengok...cntikkkk

      Delete
  19. Wahhh..tahniahhh..tak merasalah spring kat korea sampai bila2 sebab bukan cuti sekolah....sob..sob..sob

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa...tak perlu tunggu cuti sekolah kalau nk pegi...ambil je cuti tahunan...tak boleh ek?

      Delete
  20. wow..souvenier~... hehehe....

    www.mytravellicious.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abang Fadli....dalam byk2 gambar, itu yang dia nampak keh keh keh

      Delete
  21. Entah bila nama saya nak masuk senarai... agaknya bila list extend ke -100 kot, hehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau list ke 100, itu bukan top 10 namanya bro JR heheheh...tipnya mudah...entri JM x byk datang lah ziarah

      Delete
  22. keyboard rosak yer ingat mnulis style baru..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Paridah...help me...help me hihhihi

      Delete
  23. waaaa.. kita ada nampak nama kita lah.. yehaaa... dapat gift dari JM.. fresh dari korea... yehaaa... hepy2..
    thank you so much sis... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah email alamat lum...lambat2 nanti sis JM pos ke orang lain ngeh ngeh ngeh

      Delete
    2. Bertabah laa Shad menunggu... Posmen kena lalu banyak jambatan... He He He..

      Delete
    3. sis JM, hehe, dah e-mail dah alamat.. wink wink.. Pos ke org lain, mmg shad nanges sampai sebaldi lah gayanya.. hehe.. bagai menunggu bulan jatuh ke riba ka kak nam.. ehhee..

      Delete
    4. sis JM, hehe, dah e-mail dah alamat.. wink wink.. Pos ke org lain, mmg shad nanges sampai sebaldi lah gayanya.. hehe.. bagai menunggu bulan jatuh ke riba ka kak nam.. ehhee..

      Delete
    5. amboi shad... sampai dua kali komen... jatuh betul bulan tu kang! ha ha ha...

      Delete
    6. Ahahahaha... ini semua slah internet yang mengalahkan siput berjalan.. :D

      Delete
  24. Mmh tak leh challenge lah dengan kak nam tu.. pergh, komen sampai 500 hambik kau.. berdetup2 bunyi jari menaip..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak perlu nk challenge shad..si kakak Macho tu guna enjin turbo heeee

      Delete
    2. dia pinjam jari manis... He He He...

      Delete
    3. hehe, ahaaa, lpas ni leh la pinjam enjin turbo kak nam dan jari manis kak JM.. HOHO,,

      Delete
  25. wow....sy punya komen pon ratus ehhhh...memang xrasa leh drop komen smpai ratus.....syok punya pasal....hahahahaha....yg penting nak komen jugak kannnnnnn....jdi ketagihhhh...ni suma atas ajaran JM.....hahahhahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kariii Ooooo Kariii.... Kite di sini bukan komen... Kita komain lagi kat sini.... keh keh keh....

      Delete
    2. dasyatnyeee anda semua.. tiba-tiba shad pun macam terjangkit sekali.. heheehe

      Delete
    3. eh yeke SS....ok komain yerrrr.....komain lagi hahahahahahha

      Delete
  26. JM....sy dh lama nunggu entry pasal Busan tuhhhh.....setia menunggu....hahahahah.....tiap2 hari tengok blog JM kot2 ada entry terbaru.....hahhahahaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap bersabar ye kari... Sempat lagi pegi masak kari barang lagi sepiuk... Baru Jay Emm update... He He He...

      Delete
    2. sudah sekawah kari ku buat....tapi dagingnya masih belum tiba.....g mana mau mengari ni mbak SS....hahhahahaha

      Delete
    3. Tambah lagi SEKAWAH... Dalam kawah bertemu jua... Keh Keh Keh...

      Delete
    4. Cukupkan beberapa kawah lagi, Sis Deanna. Ramai yang menunggu entri sis JM. Leh jamu kami semua sekali :)

      Delete
    5. Tggu JM bawak daging..baru lengkap kari nyeee...ahahahab

      Delete
  27. wah..tak sangka tersenarai kat sini kak JM! thanks la jugak selalu datang blog saya komen berkilo-kilo tak laat nak reply..hehe.

    blog dah kaler biru..nama tak pink!hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung la Sal de penimbang leh timbang komen JM....nak pinjam leh??? hhahahahaha

      Delete
    2. Yelah, Sal. Akak pun nak timbang komen2 berapa kilo. Hihihihi.

      Delete
    3. Sal..ktorg nk sekilo rm5 Hhahahha

      Delete
  28. Uikkkk xsangka. Ekin tersenarai rasa kurang jah masuk.blog akak ni... terim kasih akak muahhh nanti ekin pm taw...

    ReplyDelete
  29. Replies
    1. santik kan.. spring day in busan... jelly tengok pic2 lawa2 ni.. jelly.. jellyy... dah macam kampung halaman dah korea tu dengan kak jm.. baru balik, ehhh, tetiba pergi lagi sekali..

      Delete
  30. Kak n kita menjuarai lagi... pakai ilmu gapo la biso molek hihihi

    ReplyDelete
  31. Hadiah dari korea wahhh terujanya nak dapat hhihi

    ReplyDelete
  32. Comelnya keyboard pink tu suka tengok la

    ReplyDelete
  33. Akak JM.ekin dah email tu afa terima tak email ekin tu

    ReplyDelete
  34. Alolo, kesiannya keyboard rosak. But external keyboard tu macam sesuai je untuk kak JM! hahahaha

    Dah balik ke? Sudah-sudahlah bercuti tu. Jeles ni haaa. Heheh.
    Apa-apa pun, bertuah 30 orang tu and salute dekat kak JM yang memang betul-betul hargai setiap pembaca kak JM.
    Goodjob! ;)

    ReplyDelete
  35. Sejak ramai yang merapu.. kita orang pun dah tersingkir dari senarai...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pak Lang Mie dah merajuk... He He He... Nak buat camne Pak Lang... Bak kata Jay Emm... Kalu citer pasal travel je BOHSSAN! Reader kita ada pelbagai background di luar sana... Dunia travel bukan untuk traveler saja... Marilah kite cari pendekatan berbeza dalam dunia blogging.... Hidup lebih ceria... Hari2 pon senyum... Ehhhh! Kopi senyum.... Betul tak Jay Emm? He He He...

      Delete
    2. PLM taaaacing ke ? jangan laaaa gitu.. PLM dihati kami2.. CT yg bukan traveller tegar ni haaaa still ingat kat PLM.. posmen da smpai rumah je belom ? huhuhu..

      Delete
  36. teringat time degree dulu dpt laptop bekas abg guna.. so bila kita guna dlm half year dh rosak keyboard 2.. so solutionnya guna copy paste huruf yg xkuar 2.. hehehe seksa giler time 2 nk siapkan kerja... huhuhu last2 lapak dkt leb...hehehe catiknya bunga sakura 2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. gilaaaaak lah siap copy paste.. CT pun dlu masuk uni amek laptop lama ayah.. dia da kurun guna.. smpai kat kita lembab sungguh tp guna jugaklah.. smpai kawan trtumpahkan coke. time tu bukan marah tp hoooyeh hoooyeh sbb dpt laptop baru =P

      Delete
  37. wah.. ngak kebagian hadiah dr mbak JM. sedihnya...
    padahal saya juga belum pernah kasih hadiah ke mbak JM...hehe.. jadi malu..

    ReplyDelete
  38. mbak JM makin cantik dan makin stylish...xixi.

    ReplyDelete
  39. oh ya. saya tetap setia nunggu entry lengkap mbak JM ttg Busan,semoga Allah memberikan hidayah kepada jari mbak JM yg manis untuk rajin menaip. terutama untuk entry Busan. Aamiin

    ReplyDelete
  40. jangan lupa love story mbak JM di Busan dengan someone yg hansem itu ceritakanlah dengan detil ya Mbak JM...pasti menarik.
    bikin jeles saya saja...hehe.

    ReplyDelete
  41. Wah kak JM memborong souvenir dekat Arirang ke ni? Saya tabik dengan kak JM, selalu menghargai readers!

    ReplyDelete
  42. As Salam JM,
    dah lama akak tak singgah sini nanti akak selongkar entri JM yg lepas.. rindu nak tengok gambar2 Cantik JM tu..

    ReplyDelete
  43. kompem la kita takder dalam senarai tu kan.... sbb bukan selalunya dapat masuk blog JM la sejak ada tut tut tut kat umah .... susah, kat opis tenet sangat tenat

    bestnya dapat tengok chery blossom.... dah lama SR mengidam

    ReplyDelete
  44. Saya tak reti nak bermanis mulut..cuma satu je yang saya minta sila kembalikan blog ini ke tujuan asal, travel..maaf JM...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Zilla...masih di atas landasan yang betul..Yes! kisah travel tetap di hati

      Delete
    2. Ye Jay Emm.. Setuju dengan Zilla... Kembalikan kepada tujuan asal travel... Jangan jadi macam si SS tu... Tulis blog travel merapu... Tak ada sape nak baca... Memang sendu blog dia tu... Dah laa blog dia merapu... Dia komen pon merapu... Ehhh! Dia tak komen... Dia komain... Keh Keh Keh... Kena salahkan orang lain kalu ada yang komain macam dia tu... Diaaa tuu... Diaaa tu laaaa... Ha Ha Ha...

      Delete
  45. hehehe tu laa kalau tak jadi bahan kan.. nasib ada backup keyboard..

    ReplyDelete
  46. Susah ler nak tersenarai hehehehheee ....

    JM ramai peminat tegar !

    ReplyDelete
  47. bhahahahaha terjojol bijik maya den ni haaaa.. beza dekat 400 walaupun iols nombo dua wakakaka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah kata pun kakak macho, CT. SS bukan sebarang SS, ni SS ada kelassssss!

      Delete
  48. apa benda si SS tu komen kat sini haaaa ? hahahaha.. nak nangis tengok beza komen..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS akan komen,buat analisis, komen lagi, komen susulan, komen kepada komen, buat kesimpulan,...komen lagi :)

      Delete
    2. Cikgu Ceketed... Budak si SS tu... Dia tu... Dia tuuu laaaa.... Bukan KOMEN! Dia KOMAIN! Memang banyak main dia tuh! Dah cakap jangan Nakal! Dia nakal lagi... Nakal... Nakalll. Lagiiii Nakal! Sampai bergegor trafik blog orang dia kerjakan! Agak2 kena TOLAK MARKAH tak dia KOMAIN kat blog orang?????? Cuba cikgu ajor skit si SS tu jadi serius skit! Komen skema2 macam baca berita... Boleh tak cikgu???? Marah dia skit cikgu... Babab montot dia dengan pembaris... Degil dia tuhhhh! Tak makan saman!

      Delete
  49. hehehehe pasal 'f' tu memang klakar la Akak JM.. CT bace komen akak pun gelak je.. sama ada typo atau mmg board rosak.. nasib paham kalo dak mmg cem elien dah..

    ReplyDelete
  50. thank you Akak JM.. hehe buat susah2 je.. maluuuu tite =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tite pun malu2 ni. Malu2 biawak je...

      Delete
  51. huhu..baru sempat baca blog kak JM..sonoknye tgk bunga2.. tahniah kpd komentar yg rajin komen blog kak JM..

    ReplyDelete
  52. perghh..SS..juara bertahan...menunggu entry spring and sakura in Seoul...cantiknya photo..

    ReplyDelete
  53. Susah juga klu huruf p rosak.. kalau menaip dan baca kuat2 macam org tak de gigi depan hehee. Teringat org tak de gigi depan sebut eksoz motor jadi essos huhu.. :D :D

    ReplyDelete
  54. Tahniah pd mereka yg tersenarai.
    Subhanallah cantiknya pokok sakura di seoul tu.

    ReplyDelete
  55. fening nak baca.
    masih tak fuas hati sebab tak dapat ikut JM fergi korea.
    JM nak ikut fergi korea.
    cepat aturkan trif...

    ngeh ngeh ngeh...

    #takmamfulejadimacamSS. apa ekau komen bebanyak tu SS.
    hihihhihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. What you see.. It just a number... But actually... Jay Emm give me more than that!
      * Ehhh dah nape si SS merepek omputih... Mat salehhhhh laaaaa sangattttt! He He He...

      Delete
  56. hahaha.. patutlah.. memula ingatkan typo.. tapi, eh.. banyak pulak.. paham dah.... nak sakura.. ada bungkus untuk Firah tak sis??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak de bunga sakura, bau-bau sakura pun jadilah!

      Delete
  57. JM sihat? tu je la akak nak tanya..hi hi.

    ReplyDelete
  58. mana update entry balik kampung ni. rindu sgt kat kampung dah tauu

    ReplyDelete
  59. Yeayyyyyy! Sis JM dah tak felat hihihih

    ReplyDelete
  60. Tahniah semua :)

    Patutlah nampak banyak komen kak JM macam orang asyik typo je. hahahahaha. Namfak sangat tau.

    ReplyDelete
  61. yunkkk oooo yunkk... Up satu travel entry before I fly fly firefly boleh? Nanti kang rindu... Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
  62. pakai "f" tu memang comell sangat. secomel gadis di bawah payung di bawah pokok sakura. kihkihkih

    ReplyDelete
  63. Tahniah pada yang menang.. sy masih ketinggalan. ehehehehe

    ReplyDelete
  64. Tahniah kepada pemenang2 JM
    cantiknya bunga sakura : )
    nak gi jugak ke korea ; )

    ReplyDelete
  65. external keyboard colour pink yang sangat berbakti... kalau tak jenuh laa baca pelat huruf F JM nie hihiiii : )

    ReplyDelete
  66. kak JM syg..thanx ye msukkan nama anis top 10..hahah... :P sygg selaluu la cmni... rindu kak JM sokmo ni..hari2 stalker insta taw.. :D

    ReplyDelete
  67. kak JM dh ade alamat anis kan? kalau xde gtau oke..nanti anis email dengan kadar segera :D

    ReplyDelete
  68. wow..cantinya pic dia dan sakura di bumi seoul .hihi.

    ReplyDelete
  69. Hahahhaa..terbelit jugak lidah ni nak baca..fening-fening..haha.. :)
    Wah, ada napak nama kita la dikalangan 30 orang tu :)

    ReplyDelete
  70. Tahniah uolls...saya dah lama tak bukak blog..kesibukan yang amat sangat..sis..dah terima ke belum gift saya?dah kali kedua saya anta tu.

    ReplyDelete
  71. Cantiknya gambar JM sambil berpayung di bawah pohon sakura!=)

    ReplyDelete
  72. Lawanya sakura tu semuaaaaa! and keyboard Kak JM! Hehe

    ReplyDelete
  73. Hokaloh tak tersenarai. Wuu = ̄ω ̄=

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang