You can click on me :-)

Wednesday, 3 June 2015

Wordless Wednesday : JM Away!!!!


Assalamualaikum buat sahabat reader semua,


Just nak inform that JM will away for 6 days!!!!

Flight TONIGHT!!!! Jeling Abe MKL.....bang oh bang bila nak berangkat ke Seoul..until now x de jawapan hihiihih.

Kepada my chenta hati and all my lovely readers doakan JM selamat pergi dan kembali bak kata SS "You go in one piece... You come back in one piece". In Sha Allah

Ada certain person yang tahu ke mana JM for this trip and for the rest, i will update soon.

Thank u dear SS...dedicated this sticker to me - cantik kan lukisan dari SS ni
Kepada yang nak guess ke mana JM...drop your comment here...

Nota kaki : banyak lagi blog yang JM perlu balas kunjungan huhuhu

264 comments:

  1. wah, jalan lagi! jealous nya!
    apapun moga selamat perjalanan pergi dan balik ye JM

    p/s-memang cantiklah lukisan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih YY...dah selamat kembali :-)

      Delete
  2. wordless...mesti tak sabar nak terbang
    selamat pergi dan selamat kembali....happy holiday JM...take care yourself di perantauan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak Nieda...dah selamat balik

      Delete
  3. selamat pergi dan pulang kak jm

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. mood SEDIH...bila statement di salah ertikan...

      Delete
    2. Hargai apa yg ada hari ni... Jangan sampai HILANG lagi... U know what u need... Jangan dengar cakap orang yg dengki! Orang yang dengki adalah orang yang hidupnya kurang 'kasih sayang'! U nak ke jadi macam dorang? Life is too short! think about it!

      Delete
  5. wahhhh..syoknyer...errmmm..percutian yang ada kaitan dengan adventure ke ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erny Firdaus..mmg adventure habis...mendaki Gunung...

      Delete
  6. wowww.....ke mana kah destinasi JM kali ni??? Seoul ke???? heheheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM ke Lombok Deanna...terus jatuh cinta sama Lombok...gi mana nih heeeee

      Delete
    2. Ada x jejaka lombok ikut balik?? Heheheh

      Delete
    3. ada yang nk ikut Deanna tapi x de tiket...ahahahah...(propa je)

      Delete
    4. kalau masuk barang luggage overweight nanti ZF :-)

      Delete
  7. semoga dipermudahkan urusan....slemat pergi dan kembali...jaga diri yerrr JM....hihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih DM..alhamdulillah dah selamat pulang

      Delete
  8. Good Luck Jay Emm! Do your best! SS doakan yang terbaik! Di beri kesihatan dan kekuatan! Please take care yourself not for you... I repeat not for you... But for family... For me... And everybody here.... I tunggu good news from you! Please update me...

    ReplyDelete
  9. Uiks mendaki gunung fuji kah?! Saya teka Japan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tekaan kurang tepat.. Sila cuba lagi.. Keh Keh Keh...

      Delete
    2. Kay Dolce : sis JM ke Lombok...Mt Rinjani

      Delete
  10. Replies
    1. Tu bukan lukisan... Tu menconteng... Comot.... He He He...

      Delete
    2. Saya suka drawing SS yg ni,..si Tuah & SS pakai tonjet!

      Delete
    3. SS..kalau menconteng tu dh cenggitu..melukis lg la lawoo ye dak?? Heheheheeh

      Delete
    4. Cikgu Ceketed.. Yang pakai tonjet tu dah tahap parahhhh... Ha Ha Ha...

      Delete
  11. Wah.. JM nak ke mana tu? macam nk pegi tempat tinggi je..

    Semoga selamat pergi dan selamat balik..

    Happy holiday.. :D

    ReplyDelete
  12. wah nk g travel lagi ke Kak JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaki saya gatal gak tapi xleh nk jalan jauh jugak
      ..

      Delete
    2. kenapa ZF...itu kaki gatal kena gigit semut namanya

      Delete
    3. Ooo patut la sepi kat blog ekin ya g travel

      Delete
  13. balik kampung Koya ke kak JM?hehe..take care ye n have fun ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak, balik kampung lagi ke? hahahaha

      Delete
    2. Sal..balik kg tu lambat lagi..in sha Allah....

      Delete
    3. Farrah...sis JM hanya ke seberang :-)

      Delete
    4. bila nk balik kampung lagi tu..nk order la

      Delete
    5. ZF nk order apa..susu pisang?

      Delete
  14. k.ros...g mana? enjoy ur trip....take care ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Hani...alhamdulillah selamat tapi capek

      Delete
  15. JM gi mana? huhu.. will miss u dear sis sweet finger.. SS bagi ke.. ingat kekasih hati mana bagi.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaaaa takkan tak kenal SS! Seantero dunia dah dia glamer!

      Delete
    2. Suida..JM ke Lombok..miss u too

      Delete
    3. Tepat sekali Cik Sal & Cikgu Ceketed... SS means Stay Strong... :-)

      Delete
  16. JM nak g mana... nak ikottt.... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu laa boleh ikut... Dah lama kecik2 kan badan ni masuk poket.. he he he...

      Delete
    2. Anil Wanina...pesal lambat bagi tahu..dah balik pung :-)

      Delete
    3. kalau SS nak ikut anytime boleh

      Delete
  17. Have a safe trip JM **cium pipi kiri kanan**

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naz..thank u....nah flying kiss :-)

      Delete
  18. Semiga selamat pergi dan selamat kembali.
    JM panjat gunung ke? ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Sue...Gunung Rinjani...alhamdulillah dah selamat

      Delete
  19. bye jm...moga selamat pergi dan pulang...kalau ada lebih fm tu..campak2 kat akak 1...huhuhu...

    ReplyDelete
  20. JM pergi mana? Kak zai doakan selamat pergi dan selamat kembali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak Zai..JM ke Lombok je

      Delete
  21. Nak mendaki everest ke sis JM? Hehehe :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. EVEREST? jauh panggang dari api tu Kura-kura hiksss

      Delete
  22. wah, gaya tu macam gunung. Hawaii ke? hahahahahahahaha... semoga selamat perjalanan ke sana kak JM! bestnya selalu travel. jeles mak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis JM ke Gunung Rinjani Lombok lah Amy J..kaki ni kalau x leh travel rasa sengal-sengal heee

      Delete
  23. semoga selamat pergi dan kembali JM ya, walaupun kaknoor tak tau dimana JM nak travel kali ni, kaknoor doa kan yg terbaik tuk JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Kak Noor...JM sayang akak :-)

      Delete
  24. Mount Halla... Rinjani... Kinabalu...Everest???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pak Lang Mie...yang mana satu nih...yang pasti bukan Kinabalu

      Delete
  25. Replies
    1. Thank u Nana....trip ke Maldives masih open kah?

      Delete
  26. enjoy yourself...sticker SS..menuju puncak..puncak Bromo ke, puncak Kinabalu?..stay strong..

    ReplyDelete
  27. Hepi holiday.... Japan kot... wink wink....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Cik Zairi kerana datang berkunjung....Lombok je :-)

      Delete
  28. same exactly what my boss said whenever 2 org rakan sy fly ke london.. and one week after that sy fly ke australia..

    make sure u guys be back to the office in ONE PIECE.. :-)

    happy holiday JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. iza Izyani : terima kasih..alhamdulillah selamat :-)

      Delete
  29. Wahhh! Jm... JM pergi mana 6 hari?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis JM pergi mendaki puncak di lombok!

      Delete
    2. Intan..pegi mendaki gunung di Lombok

      Delete
    3. CT..speechless bila berada di atas awan..subhanallah

      Delete
  30. Replies
    1. best tu mmg best Aeinna..tapi yang tak bestnya pitih makin kurang :-)

      Delete
  31. Babai, Sis! I'm going to miss you! Come back in one piece k =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. me too.. all of us.. =D tapi Akak JM da balik hekhek..

      Delete
    2. Thanks Farrah...miss u too...alhamdulillah selamat

      Delete
    3. ye CT...baru ada kesempatan nk reply :-)

      Delete
  32. Melawat tempat tinggi,,pastinya sebab naik flight kan...mana pulak kali ni..Anyway take care dan dipermudahkan segala perjalanan pergi dan balik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak Haneem...JM ke Gunung Rinjani Lombok timur

      Delete
  33. All the best JM.. have fun and enjoyyyy your trip!!!... :)

    ReplyDelete
  34. Atas gunung..Ada matahari lak tu..tmpt panas neh..Gi Sabah JM nih kut ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak lah Seri Pelangi...Gunung Rinjani Lombok Timur

      Delete
  35. Salam JM. wah bestnya bercuti lagi..take care JM..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Kak Yon...Kak Yon sihat? lama x singgah sini

      Delete
  36. Replies
    1. ohh TIDAK!!! belum mampu lah Aswadz

      Delete
  37. wah , daki gunung kinabalu ke dgn family ... semoga selamat pergi dan selamat kembali ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak lah Vee...Gunung di Lombok bersama kawan2 kaki Gunung :-)

      Delete
  38. Jm merata pegi, akk sure jm da buat umrah juga kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Azie..in sha Allah..teringin sangat nak pegi UMRAH tu..tahun 2013 dah daftar sekali VISA x LULUS kerana tiada MAHRAM...sedih sgt

      Delete
  39. Salam jumaat cik JM yg jeliterr teww., fantun pagi jumat sikit ..

    Di sini gunung, di sana gunung
    Tengah-tengah pohon melati
    Di sini bingung, di sana bingung
    Karena memikirkan si jantung hati.. ammvoiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe mampu sengih saja baca pantun Pakcik Lalat =D

      Delete
    2. Hamoii Wak!!! siapakah gerangan si Jantung Hati tu ye....

      Gunung Rinjani telah ku daki
      Daki sehingga bengkak di kaki
      Usah bingung usah merana
      Kalau dah jodoh tak kemana

      Delete
    3. CT..jiwang tul si PakCik Lalat tu kan :-)

      Delete
    4. mmg jiwang betul PakCik Lalat tu kan CT :-)

      Delete
  40. singgah lagi di sini....saje nk jenguk..tanya kabar....harap2 JM sihat laa yerrr hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Deanna...alhamdulillah JM sihat :-)

      Delete
  41. wowww..mcm gunung fuji mcm gunung kinabalu mcm gunungggg eh eh tak kisah la gunung apa pon yg ptg balik bawak satu harapan n impian hehhee tetttt apa kah berita yg nk dk bwk balik dri bercuti ni tunggguuuu...take care sis ;)

    * lukisan tu mmng cantik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kopiO..byk citer best sepanjang di sana..nak tahu perlu tunggu story from sis JM eh...kisah orang SASAK melarikan anak dara bawa balik ke rumah secara rela atau terpaksa...cite ni best,,tunggu!!!

      Delete
  42. nak pergi seoul ke...hati2 dgn wabak MERS..

    ReplyDelete
  43. If you read this... Please take care! Miss u!

    ReplyDelete
  44. Semoga perjalanan kk JM dipermudahkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah selamat...terima kasih Rose

      Delete
  45. SElamat bercuti.. nanti bawak blk ole ole huihui

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Fifie Feyca...terima kasih juga sudi singgah sini :-)

      Delete
  46. Everest kah..?? take care Sis... hope to hear from u soon...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Firah...mendaki Mount Rinjani je :-)

      Delete
  47. Replies
    1. Tak lah Kak Nieda...fuji-san mampu tgk dari jauh je hiksss

      Delete
  48. semoga selamat pergi dan selamat kembali ya JM...

    ReplyDelete
  49. Nak kemana ya agaknya kak JM kali ni? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis JM je Lombok je cik adik Farah tu :-)

      Delete
  50. uhukuhukuhuk..... terbang lagi........

    peeesstttttt.....JM setahun berapa hari bos bagi cuti????

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye SR!!! setahun cuti 35 hari plus carry forward almost 50 days heeeee

      Delete
  51. aik, jenjalan lagi .. perghhh..
    ke mana plak tu kak JM, jeng3...

    ReplyDelete
  52. Adik manis JM, cinta dan abe mkl dah sampai jeju hihi..awal sehari kami pergi dari JM..kalau tak blh jumpa blogger tersohor abad ini kat airport..semoga selamat semuanya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abe MKL dan kakak Cinta dah selamat mendarat di Msia ye..

      Delete
  53. Replies
    1. Tidak menjadi RAHSIA lagi ibu Zarith..semua dah tahu :-)

      Delete
  54. JM, take good care of yourself k =)

    ReplyDelete
  55. mesti dh selamat sampai Msia ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Paridah...baru je sampai jam 4 ptg 8 Jun :-)

      Delete
    2. lorrr baru pulang semalam kah mbak JM. hihihi

      Delete
    3. ye Nurul...alhamdulillah selamat

      Delete
  56. Panjat gunung k jm..rinjani?bromo?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayu...tekaan mu almost tepat...Rinjani!!!!

      Delete
  57. Nmpk JM kat dlm ERL ptg td 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak!!!!! malunya...muka SUNBURN!!!! kenapa x tegur hikssss

      Delete
    2. CT..kih kih kih...muka sunburn tapi still ada yang boleh guess

      Delete
  58. yesss...akhirnya bukan "Busan" ...

    okay JM ... upload gambo banyak2 tau...

    nak tgk rupa lombok tu acaner

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nurul : Lombok tu pulau yang..pantai di sana sgt cantik tapi kami ke Gunung x ke pantai

      Delete
  59. Wah, bercuti lagi..bestnye...kemana tu sis JM?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis JM ke Lombok Cik Mimie :-)

      Delete
    2. dalam diam diam dah sampai Lombok dah akak kite ni..

      Delete
    3. CT...buat pe nak bising2...x best...pegi dendiam je mcm PLM tu hikssss

      Delete
  60. Replies
    1. ZF...dah balik tapi HATI pulak TERLUKA huhuhuh

      Delete
    2. haitt awat terluka plak?? sapa yg melukai nye ;p

      Delete
    3. laaaaaaa nape plak hati terluka ni kak oooi..

      Delete
    4. lahhhh.. kenapa... saya ada melukakan hati sis ka...

      Delete
    5. KopiO, CT dan ZF...hati terluka telah TERUBAT :-)

      Delete
  61. Replies
    1. hehehe cuba suruh CT lukis.. mesti orang lain x sanggop tengok =P

      Delete
    2. kalau CT lukis..org lidi paling cantik ke heheheh

      Delete
    3. Bukan lukis... Conteng! He He He...

      Delete
    4. kalau SS LUKIS boleh jual LUKISAN tu

      Delete
  62. Replies
    1. Ye Fifi....baru tahu kenapa perempuan Msia suka lelaki Lombok hihihi

      Delete
  63. huuuu lama tak singgah sini.. blog sendiri pun CT tak ada masa nak uruskan..
    sendu tengok tapi bizi.. seronok tak trip akak ?
    hehehe alhamdulillah da selamat sampai balik Malaysia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye CT..biasalah blog kan sampingan je...sama lah sis JM pun dh lama x update...Trip kali ni mmg BEST...masih teringat2 layanan mereka di sana :-)

      Delete
  64. Ini blog yang buat saya tertanya2...ingat kinabalu,,,,,tersilap caturan

    ReplyDelete
    Replies
    1. abe MKL : Nasib baik...jika tak masa kejadian tu maybe JM di puncak kinabalu...maybe dah takdir umur JM masih panjang..alhamdulillah

      Delete
  65. pasal JM bukan orang tegar gunung macam saya......saya dah 3 kali ke kinabalu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. abe MKL dah 3 kali ke Kinabalu?..so x ralat lah ye..JM ada gak niat nk ke KK..bila dah jadi tragedi gemba bumi tu maybe x de dlm list lah lepas ni

      Delete
  66. Kak JM hati- hati g sana, jangan terpikat plak dengn jejaka lombok...hahaaa, gurau ye kak.. hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Sal ...ahahaha...ada gak terpikat tetapi mereka x terpikat ngan sis JM

      Delete
  67. yea! da tau kak jm ke mna sbb da bca entry newer post..hehe..

    ReplyDelete
  68. Lamanya tak jalan kat sini... rindu ler blog JM ^-^

    ReplyDelete
  69. konpius jap
    ni pergi mane lak ni
    byk sgt sis jm travel ha
    pening da ayu
    ohh jelesnye ayu sis jm

    ReplyDelete
  70. tunggu entry panjat gunung JM

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352