You can click on me :-)

Sunday, 21 June 2015

Thank you my dear FRIENDS

Assalamualaikum dan Salam Ramadhan Al-Mubarak,


Selamat berpuasa kepada semua rakan maya blog JM dan pastikan puasa bukan hanya menahan makan dan minum tetapi puasa semua anggota fizikal dan rohani okey!!

Okey...sambung!!!

Ini adalah entri ucapan "Terima Kasih" kepada beberapa orang bloggers merangkap reader dan pengomen tegar blog JM. 

Mereka telah beri 'something' kepada JM sebagai tanda terima kasih kerana rajin tinggalkan komen di blog mereka. JM memang kaki 'MENGEBOM' kerana membalas kunjungan.

Kehadiran JM di blog mereka i get something....

Terima kasih Siti Humairah a.k.a Siti Yang Menaip or CT kerana hadiah kan sis JM sekotak teh perisa strawberry dan coklat Hazleen.

Siapa yang belum kenal CT yang paling comel ni sila klik link ni Siti Yang Menaip

Teh perisa Strawberry
Coklat kerana menjadi Top Komentar Jan - April 2015
Terima kasih Sue kerana hadiahkan sis JM pin tudung warna pink cam tahu-tahu je sis JM suka warna pink kan. Gift kerana JM menjadi salah seorang Top Commentar April 2015.

Boleh terjah blog beliau di http://www.sihatitunikmat.com/

pin tudung warna pink
Farrah MF atau di kenali sebagai Cikgu Ceketed adalah penulis blog Farrah FM Tower . JM sudah mengenali Farrah almost a year dan kami belum pernah berjumpa. Maybe one fine day ye dak Farrah.

Perkenalan di alam maya bermula dari beliau tinggal komen di blog JM dengan ucapan "Salam Kenal". Kami berbalas kunjungan sehingga sekarang. JM suka baca blog Farrah kerana beliau seorang yang rajin memasak, banyak kongsi resipi, juga pandai cipta barang kraft.

JM terima gift daripadanya kerana menjadi Ratu Komen katanya hihihih...JM tu memang suka BOM blog orang. Terima kasih Farrah...love u n Cekebon.

Kata-kata yang sangat sweet dari Farrah MF
Sebuah beg kecil untuk JM isi barang mackup ketika travel dan satu alat untuk gantung handbag
Siapa tidak kenal Scdha Sein a.k.a SS sila angkat tangan. Beliau adalah salah seorang Top Commentar di blog JM for every month. JM rasa semua reader blog kenal beliau. SS juga seorang blogger yang sangat sempoi dan kelakar.

Bila terjah blog beliau secara automatik korang akan tersenyum baca entri yang di coretkan. SS juga seorang penulis blog travel dan baru je balik dari Bandung.

Ini bukan ole-ole pertama dari SS, dah x ingat ini ole-ole yang ke berapa kerana setiap kali beliau balik dari travel i will get something. Terima kasih SS ehh..Mbak Jambu!!! Jom klik link ni korang x kan menyesal Scdha Sein Photo and Travel

Sekotak JM dapat
Korang mesti nak tahu apa yang ada dalam kotak tu kan

Sehelai t-shirt berwarna hitam dari Bandung...cam tahu-tahu je size JM
Sebuah bag warna dark pink - boleh guna untuk isi telekung
Sebatang pen yang di tempah, 2 keping FM Bandung dan Stickey Notes yang comel
Seterusnya ole-ole dari Mis Pija, juga salah seorang reader blog JM. Beliau juga seorang penulis blog Bitter Sweet of My Life . Ole-ole di pos sebagai tanda terima kasih kerana JM bantu beliau memberi sedikit info mengenai Seoul dan Busan. Terima kasih Pija..

Sticky note Running Man, keychain dari Melaka dan Terengganu dan Tasbih dari Mekah
Pertengahan bulan Jun yang lalu JM ada terima parcel dari blogger Kameq Deanna kerana menjadi salah seorang Top Commentar di blog beliau.

Terima kasih Deanna di atas pemberian tu, bukan satu, bukan dua tetapi banyak!!!! sebuah majalah TIME, sekeping FM dan 3 keping keychain dari Kota Bharu Kelantan serta sebuah buku kecil yang mengandungi surah-surah pilihan daripada 30 juzuk Al-Quran.

Kepada yang belum mengenali Deanna, beliau seorang penggemar KARI, setiap hari menu makanan mesti ada KARI, x kisah lah kari apa-apa pun termasuklah maggie kari hikss...Seorang yang peramah dan senang untuk bergaul. Rugi jika tidak mengenali beliau. Klik link blog ni Kameq Deanna

Note from Deanna Morni
Ole-ole dari Kameq Deanna
Beberapa hari lepas JM terima satu parcel dari Dr Shikin pemilik blog Life is Beutiful...Don't waste it seorang Doktor pesakit luar di sebuah klinik swasta. Kepada yang belum mengenali beliau sila klik link blog tu. Banyak perkongsian info berkaitan penyakit dan ragam pesakit.

Shikin, jika terbaca entri ni, sis JM nak ucapkan ribuan terima kasih di atas hadiah yang di beri. Suka sangat, sebuah tupperware, sekeping Shiseido Mask, satu sachet teh tarik boleh buat untuk berbuka puasa nanti, sekeping keychain Cameron Highland dan sekeping kad ucapan terima kasih.

Walaupun hanya mengenali di alam maya tetapi wujud kemesraan di alam maya. Jika ada rezeki kita jumpa real life ye tetapi sis JM seorang yang PEMALU hikssss.

Ole-ole dari Dr Shikin
Kad Ucapan dari Dr Shikin
Hari ini 22 Jun balik rumah tergerak di hati nak check peti surat…taraaaaaaaaa….ada sampul warna kuning. Terus JM senyum kerana dah boleh guess, kalau sampul kuning seperti ini biasa nya ole-ole dari Pak Lang Mie a.k.a PLM. Tekaan JM memang betul…sekeping plate Perth Australia.

Baru-baru ni PLM baru balik bercuti di Perth, setiap kali pergi bercuti beliau mesti akan hadiahkan ole-ole dari tempat yang di kunjungi. Terima kasih PLM atas ingatan tu. Nantikan ‘something dari JM ye.

PLM juga seorang yang suka travel dan boleh kenali beliau di blog ini : Jalan Jalan


Sampul kuning
Plate Perth Australia dan sekeping stickey note
JM tinggalkan komen di blog kawan-kawan bukan niat untuk dapat 'something' tetapi membalas kunjungan dan mengeratkan hubungan silaturrahim di alam maya. Jika ada yang sudi memberi JM terima dengan hati terbuka heeee.

Terima kasih kepada semua yang masih setia bersama blog Jari Manis : Travel List.

318 comments:

  1. pergghh, banyak giler dapat hadiah.. heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shad...nasib baik sis JM x giler jadinya hihhii

      Delete
    2. kalau giler susah tu kak JM..

      Delete
    3. Eyda..pegi cari je di tanjung rambutan tu heee

      Delete
  2. tahniah kak JM... ratu mengebom xboleh dikalahkan hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekin pun apa kurangnya...sekali datang x sempat nak tepis heeeee

      Delete
    2. betul tu.. kedua-duanya sentiasa datang dengan BOM tangan.. hehehe..

      Delete
    3. sistem barter tu Eyda heee

      Delete
    4. Ekin ni kira protege sis JM :)

      Delete
    5. Nasib baik PROTEGE bukan PROTON heeee

      Delete
    6. Apabila wanita berbicara... Ke PROTON peginya... Keh Keh Keh...

      Delete
    7. ahahaha...sib baik PROTON bukan proDUA proTIGA proEmpat atau lebih advance proFESIONAL

      Delete
    8. hihihihi bom tangan dah kurang guna tab ni.. hguna hp lain ni susah nk komen sekaju dulu..

      Delete
    9. patutlah byk tul salah spelling nye Ekin guna HP lain rupanya

      Delete
    10. biasa la guna hp kecik yg ekin aritu ada problem sofware sepupu Abe baiki boleh guna... hp yg ekin guna selalu rosak kat caj bateri tersenjah aritu...tu hp abe huhuhu...

      Delete
  3. tulisan kak Farah comel sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. comei like tulisan Cekebon kan

      Delete
    2. betul...seketul2 tulisan dia...suka tgk..kalau tulisan sy....huihhhh....kadang xleh baca...hahhahaha

      Delete
    3. betul..comel2 bulat2 tulisannya..

      Delete
    4. Deanna : kalau x boleh nk baca tu bukan tulisan tapi cakar ayam..sedap tu hehehehe

      Delete
    5. Eyda..comel seperti yang menulisnya tu

      Delete
    6. Uhuks uhuks uhuks, cakap pasal sape tu? Hihihi saya tulis memang seketul-seketul. Tak pandai buat cursive writing. Masa kecik selalu kena rotan ngan nenek & cekebon sebab tulisan huduh!

      Sis JM -apa? Comel? Awwwww,...leh kasi duit raya ni ;)

      Delete
    7. Tiba2 teringin makan kuih cakar ayam :)

      Delete
    8. yess...Farrah mmg comel!!! x perlu duit raya ikhlas ni..teringat gambar pakai dress waktu kecik tu

      Delete
    9. JM...betul..tulisan sy dr kecik xpernah cantik...mmg mcm mencakar..haahhaahhaa...kdg sy sndiri xphm pe yg sy tulis

      Delete
    10. ekin punya tulisan xsecomel tulisan kak Farah suka tengok tulisan bulat2...

      Delete
    11. tak pe Deanna...tulisan x cantik pun janji berkaliber boleh beri ceramah selama 2 jam...i respect tau :-)

      Delete
    12. Ekin perlu g belajar dari Kak Farrah ko tu :-)

      Delete
    13. JM...ceramah ala kadar jer tuhhh.....JM pun boleh bgi ceramah per....ceramah korea...kpg halamanku.....hahhahahahaha

      Delete
  4. Replies
    1. tengok lah siapa yang kasi heeee

      Delete
    2. mulanya ingat pink.. rupanya purple.. apapun cantik bag tuh..

      Delete
    3. Eyda : purple or pink dua2 i suka hiksss

      Delete
    4. Special betul hadiah SS bagi :)

      Delete
    5. That color is not purple... But dark pink... I think! Ke acaner? Ha Ha Ha...

      Delete
    6. SS..yg ptg warna pink...hahahaah

      Delete
    7. hihihi... coMel sangat la warna SS bagi kat JM.. ekin punya Warna hijau abg min at hahaha nk beg tu

      Delete
    8. Deanna & Ekin...SS know my taste :-)

      Delete
  5. kak jm oh kak jm selamat berpuasa ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekin...masak apa utk berbuka petang ni

      Delete
    2. kak JM plak menu apa petang nih..

      Delete
    3. Eyda...minum susu ngan kurma je... :-)

      Delete
    4. Minum susu ngan kurma je, sis? Amboi makin selim-melim lah lps ni :)

      Delete
    5. menu semalam gulai aya nasi berlauk Kelantan ikan rebus goreng dan jemput pisang hihihi... maaf least BW guna tablet ni lmbt sikit mencelahkan diri di blog sis JM...

      Delete
    6. alaaa..Ekin...not to worry hokey..take your time :-)

      Delete
  6. Tahniah Kak, wah byknya dpt ole2..betmbh lgi koleksi akak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asha Lya...terima kasih...dalam sibuk tu sempat lagi singgah sini...makacih!!!!

      Delete
  7. Wowwwww byknya adiah JM, tahniah dik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Kak Umi Alya...lama nya menyepi...akak sihat? selamat berpuasa dan selamat berbuka puasa nanti

      Delete
  8. tahniah banyaknya dpt hadiah raya...selamat berbuka puasa.

    ReplyDelete
  9. Perghhhh! Bestnya JM...

    Ini salah satu tanda terima kasih yg tidak terhingga Dari rakan2 blogger...serius seronok NGK...tapi lgk seronok kalo jdk empunya diri...hi..hi..hi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diana : ahakss...bukan harus tetapi Wajib...ye seronok mcm nk lompat sampai ke bulan heee

      Delete
  10. salam ramadhan cik JM yg jelitter tewww,

    untunglarr dpt ole ole bandung ;p

    ReplyDelete
  11. wowww...berderet2 dapat hadiah ya JM...

    ReplyDelete
  12. Ya Allah murah rezeki JM... byk betul ole2... seronok tgk... hahaha

    ReplyDelete
  13. Hi kak JM. Selamat berpuasa ♡

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Kay...selamat berpuasa jugak...puasa betul2 tau

      Delete
    2. Waalaikumussalam kak JM! Erk mana tau sy puasa yang yok ni?! Kikikiki! Kak JM pon jgn nakal2 bln puasa ni :D

      Delete
    3. kih kih kih...Kay..nakal sikit2 je boleh tak?

      Delete
  14. Murah rezeki sis ~

    Murah jugak rezeki deme... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang friendly & pemurah macam Sis JM ni mmg ramai orang sayang :)

      Delete
    2. betul tu klu kta pemurah akan dpt jugak la rezeki yg murah ;)

      Delete
    3. rezeki yang murah atau murah rezeki...ehh..ponink den!

      Delete
  15. Wah ~

    Tulisan Kak Shikin, memang tulisan Dr.. hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes! Tulisan Dr mmg style kan Firah

      Delete
    2. Hehehe itu yg Firah scrutinized :)

      Delete
    3. yup mmng betul2 tulisan Dr! yg di tulis oleh Dr. Syikin tu hihihi ;p

      Delete
  16. Untunglah orang yang bernama JM .....

    Anyway ... memang saya akui JM tajin menceriakan blog orang lain ... #kipidap gitu !!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bro Jaliiiiiiiiiii...ahakss...ye ye KIPIDAP...dont GIBAB!!!!! hehehe

      Delete
    2. menceriakan hari2 blogger semalaya ;p

      Delete
    3. kih kih kih...CERIA PopSTAR ke

      Delete
  17. Seronoknya banyak dapat hadiah. JM selamat berpuasa yer!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Radin Fadli...nak satu? heee..Selamat Berpuasa juga...psst : AA ada free seat..tak nak balik kg ke :-)

      Delete
  18. Banyaknyer hadiah...untung JM ramai kenalan..

    ReplyDelete
  19. huiyoooo...ada entry baru laaa.....best2....nak sambung baca jap...hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deanna : Sehari tau nk siapkan entri ni..tulis padam..tulis padam...

      Delete
    2. Bagus laa tu... Sorang padam sorang sambung.. keh keh keh..

      Delete
    3. ehehehe...baru ada magnet di situ

      Delete
    4. Lorrr...nape tulis padam tulis padam JM..hati berbelah bagi?? Heheheehe

      Delete
    5. Wah SS bagi yang pink-pink ye...

      Delete
    6. Mak Oh Mak...si SS tu dah faham sangat taste JM ni

      Delete
    7. Deanna : time tulis tu kepala 'blank' x de idea

      Delete
  20. waahhhhhh....manyakkkkkk nyerrr hadiahhhhhhh......tahniah JM....hihihihi...kadang kita berkunjng dan komen dia blog rakan2 bukan sebab nak hadiah kan...tapi ikhlas datang berkunjung....tapi kalau dah memang rezeki dapat...pe salahnyeeee kan....heheheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak lagi dari Deanna boleh ihihiihih

      Delete
    2. orang nak bagi, kita amik..ye tak?

      Delete
    3. Sal..kalau tolak meme rugi lah

      Delete
    4. Rezeki jangan ditolak... Musuh... Sila sambung...

      Delete
    5. JM....insyaAllah ada rezeki sy bgi lagi..no prob punyoooo...hahahaah

      Delete
    6. betul komen nak bersuai kenal dgn rakan-rakan blogger nanti tak singgah dikata kita sombong pulak n pilih kasih rakan blogger hihihi

      Delete
    7. SS....rezeki jangan di tolak MUSUH jangan di tarik

      Delete
    8. Deanna : gurau je tau...yang ni pun JM tampal penuh fridge :-)

      Delete
  21. seronok dapat hadiah dari kengkawan kan....kadang nak pakai pun sayang...rela biar dalam plastik jer....tu sy la kan....tapi kalau dapt makanan....tak kan biar jer kan....terutama kalau dapat kari...perghhh....terus telan...hahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. terutama KARIpap kan Deanna...terus ngap!

      Delete
    2. Hahaha sis D ni memang duta kari lah. Leh recommend kat Babas ke, Adabi ke,.. ;)

      Delete
    3. Tambah lagi satu AlaGappas!

      Delete
    4. JM...karipap is my peberet...harus la ngapp hahahaha

      Farrah...kari xdpt dipisahkan.. hahahahaa

      Delete
    5. ekin pun banyak dapat hadiah hihihi... ada yang dah pakai tudung ,baju kasut beg dan lain2 hihij

      Delete
    6. best kan ekin.....hehehehe....rasa sonok len macam kan hahahahha

      Delete
  22. Kena tempah gerobok khas untuk simpan menda tu semua JM...

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM pun byk terima FM dari PLM..terima kasih...

      Delete
  23. tahniah.. banyaknya 'gift' dari kawan-kawan di alam maya.. apapun semuanya rezeki kan kak JM..

    ReplyDelete
    Replies
    1. gift utk Eyda belum di bungkus :-) tunggu!!!

      Delete
  24. penerima ole2 nih pun pemurah orangnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adalah orang tu. Sweet2 gitu :)

      Delete
    2. orang tu dah x suwitttt skrg.... :-)

      Delete
  25. UNTONG LAH dapat teh storbery di bulan ramadhan ini...
    mai secawe....

    hihihi ...

    JM bila nak hapdet kisah lombok...
    cepat lah...

    hihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nurul...ni nak tahu kisah Lombok or kisah lelaki lombok eheheheh

      Delete
    2. Sy nk tau dua2...saje nyebok hahaahhaha

      Delete
    3. kih kih kih ...so Deanna..tunggu!!!

      Delete
    4. hokay....i is setia menunggu...hahahha

      Delete
  26. Haiii JM.... bestnya jadi JM.............. dapat banyak hadiah.
    Selamat berpuasa .... dan terima kasih untuk JM sebab sudi kawan SR di alam maya...

    Berkawan biar beribu.... kan kan kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam SR!!! selamat berpuasa...dan terima kasih kerana masih setia dengan JM..kiss sikit utk Tiha!

      Delete
  27. nahai....gila banyak kot akak!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. nahai ke nahas? Den..alhamdulillah..mereka ni mmg baik hati dan pemurah..ce try kenalan...

      Delete
  28. SEKOTAK SS bagi..hehe..
    rezeki bulan puasa ni JM, dapat banyk hadiah.. bestkan.. mesti banyak dah koleksi hadiah2 JM..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suida...dah boleh buat mini museum koleksi dari kawan-kawan blogger :-)

      Delete
    2. Kotak je.... Bukan kontena... He He He..

      Delete
    3. ehehehehe...SS dah sihat?

      Delete
    4. Lebih sihat kalu tengok Jay Emm happy...

      Delete
    5. hihihihih...nampaknya JM perlu sentiasa happy

      Delete
  29. walaupun kak shikin dah jarang blogging dia still rajin bagi hadiah.. ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suida..itu hadiah penghargaan Top Commentar di blog beliau...skrg dia BZ!

      Delete
  30. alhamdulilah hari ni masuk rumah JM takyah lama ketuk pintu..kalau idak...habis lengoj jari telunjuk baru dap[at jumpa pintu masuk nak dok nyembang...kuss semangat banyaknya hadiah JM dapat..mencurah curah rejekki..iyalah pasal ghajiin jengok kengkawan kaan
    salam ramadhan dari nekcik...nak angpau rayer (bukan duit rayer ye!) cepat bagi alamat JM!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah Nekcik perlu datang awal...kalau datang lambat mmg akan sakitlah jari jemari nekcik tu hiihihih
      Yolah NekCik..kawan-kawan datang ziarah mesti JM balas kunjungan baru ada two way communication x gitteww heeee.

      Salam Ramadhan dan selamat berpuasa juga buat NekCik dan Tok Pok Chu..ehh..ada ole2 dari Jepun & Korea kan...Yahoooooooo...nanti JM email

      Delete
  31. banyaknya JM...nanti penuh lemari dgn koleksi para blogger.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg byk kak Nieda...terima kasih buat mereka..

      Delete
  32. Hihihi aritu intai entri sis JM yg lama2, terserempak balik dgn komen pertama saya kat blog ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agak2 Jay Emm ingat tak apa first komen SS? Iskkss...

      Delete
    2. ehehehe...ye dengan ucapan Salam Kenal

      Delete
    3. SS punya JM ada gak cari tapi x jumpa...jumpa komen dari dak Farrah je

      Delete
    4. Sy xigt dah 1st komen sy pe...heheeheh

      Delete
    5. ha'a kan...tiba2 rasa dah lama kenal

      Delete
  33. Selamat menjalani ibadah ramadan, sis! Selamay berpuasa. Moga ramadan kali ni lebih beerti dan lebih baik buat kita semua :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat menjalani ibadah puasa juga buat dak Farrah tu..kirim salam pada Cekebon ehh...Assalamualaikum!

      "skema tul komen sis JM ni kan hiksss

      Delete
  34. tahniah kak JM..banyak giler dapat hadiah.kak JM pun rajin bagi souvenir kat orang, tu yang ramai sayang kat kak JM>apa-apa pun, selamat berpuasa ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sayang Sal....Selamat berpuasa :-)

      Delete
  35. Hi.... Jm nak hadiah dari abg AB ke ? Angkat tangan cepat......klau u nak bulan pun i amikkan.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. En AB...ni salah komen ke salah taip heeeeeeee

      Delete
  36. wah murahnye rezeki JM.. moga2 murah juge rezeki yg memberi hadiah tu.. hihi

    ReplyDelete
  37. Tahniah Sis JM :) Rezeki berblogging..banyak hadiah dapat :)

    ReplyDelete
  38. Alhamdulillah, tahmiah JM. Banyakkkknye hadiah. Suka tgk. Memberi inspirasi utk sue travel satu hari nnt. :)
    Selamat berpuasa pd JM sekeluarga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya mcm ada hadiah dari Sue je kat atas tu hikss...terima kasih tau bagi pin tudung tu...suka sgt!!!
      Selamt berpuasa juga buat Sue sekeluarga

      Delete
  39. If you happy... I'm happy too.. Thanks to everyone yang dah menceriakan Jay Emm kite ni... Semoga kita dihampiri yang baik2 saje...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih SS...*SEBAK!!

      Delete
    2. Jay Emm dapat message SS tak? Kalu tak dpt maybe wasap problem...

      Delete
  40. Salam Ramadhan JM...
    byk ole-ole... bestnya...
    sama juga..trima kasih sudi komen kat wall saya... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ramadhan buat Cik Zery juga..Sama-sama Cik Zery...we as a blogger we support each other :-)

      Delete
    2. thanks JM.... terasa lama tak p jalan-jalan... aiseyyy....

      Delete
    3. Zery...jalan dalam msia pun boleh...Air Asia tengah sale FREE SEAT...tiket Langkawi RM9.54 je one way

      Delete
    4. haah..dalam msia pun best-best.. book tix baru plan hihihi....

      Delete
  41. Datang sini dengan penuh perasaan jeles ! huwaaaa.... mentang2 laaa ai is tak aktif sangat.... dah lama tak dapat hadiah meriah gini.... sobsssss !

    Tahniah kak JM... sesungguhnya kak JM layak sebab keramahan Kak JM dengan rakan2 bloggers..

    ReplyDelete
    Replies
    1. TunSha!!!! terkejut den...terima kasih masih ingat lagi sis JM...sihat? ke mana lama menghilang nih?

      Delete
  42. Banyaknyaaa kak JM! kak JM ni mesra alam. Mana semua orang tak suka dgn kak JM. hehehe. Jaga diri selalu kak JM!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahakss...malu tu Scha puji lebih2...koyak kain sis JM ni....Selamat Berpuasa Scha...

      Delete
  43. bak judul sinetron "Saat Memberi Saat Menerima" Mbak JM banyak memberi, Mbak JM banyak menerima. Saya mah apa atuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ada rezeki lebih JM pos kepada Mas Gunadi ehh...Selamat Berpuasa..kalau JM ke Bogor nanti bawak JM jenalan boleh hiksss

      Delete
  44. Tahniah...moga murah rezeki selalu.
    Meriah nampaknya...macam-macam addo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Fidah Shah...alhmadulillah...ye mcm ada2..cuma x de emas dan permata je hihihih

      Delete
  45. wah banyaknya!!! tahniah kak JM :D memang layak sangat dah dapat semua tu. hehehehe. kak JM, kita nak tnya somethin bole? nnti kita emel.. pasal travel. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah Amy J...rezeki ber blog dan kenal kawan-kawan yang baik hati ni. Tanya je...email je nanti sis JM respond eh

      Delete
  46. kak boleh buat museum ni banyak dpt ole2 kan ;p
    rasa nye kta belum wish salam ramdhan kn hihihi Selamat Berpuasa ye kak ;p
    dah setahun kta bekenalan ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah setahun ek kopiO...bila kita nk ngedate ni? or tunggu jemputan dari KopiO pada hari persandingan lah..ahakss...

      Delete
  47. Banyaknya dapat hadiah. Jeles ni, haha =)
    TQ juga JM singgah mengebom blog Sha. Tapi belum sempat lagi nak bg penghrgaan yang sudi berkunjung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha...sama-sama..jika ada kelapangan boleh akak singgah lagi ye :-)

      Delete
  48. Tuah ayam nampak dikaki
    Tuah manusia siapa tahu...
    Bertuah la JM...banyak terima hadiah..:)

    ReplyDelete
  49. Alhamdulillah rezeki dariNya. Selamat berpuasa JM.

    ReplyDelete
  50. alhamdulillah , banyak dapat tu . tertarik dgn tulisan dr shikin . tu betul2 tulisan dr u ... hehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa Vee...tuisan JM pun menarik dan tertarik gak..nak tgk heeeee

      Delete
  51. Wahh menariknya.. ramai peminat.. Tahniah JM!!.. Salam Ramadan & salam ceria selalu.. :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh..bro KK dah tukar pic profail lah..lebih santai :-) Terima kasih dan Salam Ramadhan kembali...

      Delete
  52. Tahniah JM, banyaknya hadiah... Mintak sikit coklat tu ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zumal..pesal lambat minta dh habis :-)

      Delete
  53. wahhhh...bestnya. byk kak ros dpt hadiah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hani...Alhamdulillah...kenal rakan-rakan yang pemurah...dgrnya nk ke Bandung next year kan :-)

      Delete
  54. jalan2 sambil follow. ambil feel nak travel. hikhik . Tahniah ! Semoga terus maju jaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. AinAthirah : terima kasih sudi follow sini

      Delete
  55. wow hebat2 belaka kawan2 JM.. JMpun apa kurangnyer selalu memberikan... tahniah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam akak Zila..isshh..mcm tahu2 je JM baru nk explore blog akak..akak dah singgah sini...SIHAt? lama x dgr khabar...anak dara 2 org tu puasa x hihihih

      ala..JM beri jika ada rezeki lebih akak sbg penghargaan kepada mereka yang rajin jalan-jalan kat sini :-)

      Delete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352