You can click on me :-)

Friday, 13 November 2015

Bila Jay Emm Perasan "Rerupis" kih kih kih

Assalamualaikum rakan reader kesayangan semuanya tu!!!!


"BARU berangan nak REHAT lama tetapi apabila baca komen kawan-kawan semangat tu datang kembali, berkobar-kobar rasanya nak update blog ehehehe"

So JM hidangkan dulu entri pendek ni eh.

Nah!!! Nampak x? Nampak?

Nampak? Nampak pe? ...... Tu ha tajuk entri tu eheheehhe

Tajuk entri untuk orang yang perah santan macam Jay Emm ni eheeheh (jeling SS)

Siapa Jay Emm? femes ke budak tu? tanya SS..dia tahu siapa Jay Emm tu hihihi

Mesti ramai tertanya-tanya kan.."RERUPIS?" apa tu..adik beradik KEKAPIS? no..no...tidak sama sekali hahahah sehingga sekarang belum terjawab kan hanya person yang follow IG "misjarimanis" je yang tahu ngeh ngeh ngeh.

Kisahnya bermula begini..jeng! jeng! jeng!

Semasa trip ke Seoul April 2015 yang lalu, JM makan tengahari di Murree Restaurant, Itaewon bersama 2 orang lagi rakan travel. 

Selesai makan, JM ke kaunter bayaran. Dah siap bayar, tiba-tiba di tegur oleh seorang gadis melayu yang sedang menunggu hidangan bersama 2 orang rakan nya.

Gadis Manis : "Ehh!! ni blogger Jari Manis tu kan?"

Jari Manis : "Sambil tersenyum JM pun mengiyakan kan lah heeee"

Gadis Manis : "Patutlah macam pernah tengok" katanya. Akak!!! Nak bergambar boleh?"

Jari Manis : Apa lagi tanpa segan silu JM jawab : "Boleh je..jom ambil gambar kat luar"

Dah siap bergambar tu..kami bersalaman dan si gadis tu cakaplah "kami datang ke Korea ni berpandukan blog akak Jari Manis lah...kami datang 5 hari je, esok dah nak balik"

Oleh kerana terlalu excited, JM pun terus update status dalam IG seperti kat bawah ni. Sebenarnya JM nak tulis "RETIS" ntah mcm mana dah publish baru perasan ehh..mana plak datangnya RERUPIS ni..aduhhh.....

Ahahahah...JM memang kaki TYPO...sesedap rasa je tukar nama orang dari Syida jadi Suida...yang ni plak RETIS tertaip RERUPIS..adusss!!!! itulah kisahnya asal usul RERUPIS tu...

Macam lah ramai sangat peminat...baru sorang itu pun dah excited bagai nak gila kah kah kah..sian kan!

Bergambar dengan adik-adik manis di depan Murree Restaurant
Kepada adik-adik manis tu, sis JM upload gambar korang kat sini..kalau jumpa sis JM di sini tegur-tegur lah ye.

Sehingga bertemu lagi di lain entri. 

158 comments:

  1. Replies
    1. Maaf wakk parking kena bayaq.. no free parking la ni na.. hahaha :p

      Delete
    2. Nk tmpang parking jugak lah..amboii wak sntiasa 1st komen...hahahaha

      Delete
    3. wak sentiasa alert bila sis JM update blog

      Delete
    4. laju lak wak bab parking ni :) ...

      Delete
    5. Wahh..lamanya Wak farking..ke mana lama Wak menghilang ni

      Delete
    6. Kameq Diana..ke manakah kamu..lama menyepi

      Delete
  2. Jm , kak yan nak minta sign boleh..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. peewiittt ... memang rerupis sungguh lah macam ni semua nak sign :)

      Delete
    2. kak Yan ooo kak yan..muncul lah JM seru ni heee

      Delete
    3. Ziha Has..rerupis tak berbayar

      Delete
  3. Rerupis ke kekapis ke..jm tetap ratu typo kan kan kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh kekapis tu apa pulak ea... ? sorii tak hupdate..

      Delete
    2. ratu typo? sesuai sangat gelaran ni ... jauh tu retis dengan rerupis :p

      Delete
    3. Kak Yan..bak sini tapak tangan tu

      Delete
    4. mummy..kekapis adalah sejenis kuih heheh

      Delete
    5. keh keh keh Ratu kebaya ke Yana

      Delete
  4. JM kan memang blogger retis..bkn perasan kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah jauh perjalanan , makin ramai yang kenal, eh salah peribahasa

      Delete
    2. betul tu ... JM blogger femes macam retis gitew :)

      Delete
    3. ye ke Mak...koyak kain JM mcm ni ;p

      Delete
    4. Yana...bila nak kenal2 ngna sis JM ni

      Delete
    5. ececeheh!..x ada uit kecik nak kasi Zie Has ni

      Delete
  5. blogger femes mesti ramai yg kenal kalahkan retis r perupis JM...moga terus sukses dlm blogging.

    ReplyDelete
  6. Dah hilang kemalasan JM ye..nak lompat bintang 50 kali rasa...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah hilang terbang moga tak hinggap pada yang lain hehehe

      Delete
    2. bahaya ni ... kalau kemalasan hinggap kat yang lain :p

      Delete
    3. Zie Has...lama menyepi..dah bersalin ke

      Delete
  7. hahaha.. husna agak dah mesti retis tp tak caya jugak sebab lain benor nak typonya.. rupanya ya, retis.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pandai dia ... sy pula tak boleh nak teka apakah itu rerupis siap mengoogle lagi hahaha :p

      Delete
    2. keh keh keh...Husna..rasa tertifu tak

      Delete
    3. kih kih kih..Zie Has..jgn cari dlm google mmg tak jumpa

      Delete
  8. Wahhh bloger femes je yg org kenal. Nmok gaya lepas ni jm kena pakai lawa2 klu nk kuar hang out. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haruslah pakai vogue vogue ... bila travel lepas ni ;)

      Delete
    2. Nani kasmari...sis JM low profail ahaksss

      Delete
    3. Zie Has..JM pakai vogue sbb nak masuk dlm blog jek

      Delete
  9. wah, tahniah JM, dari seorang peminat akan jd 100 dan berkali2 ganda lg lps ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. peminat JM memang dah beratus dah ni ... dah boleh buka fan club :)

      Delete
    2. Sue Hamid : In sha Allah..aminnn

      Delete
  10. ky senyum senyum sesorang baca. ingatkan apalah bendanya "Rerupis" tu..rupanya retis..hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha jauh kan beza ... rerupis dengan retis :p

      Delete
    2. ahakss Kak Yon..penangan typo

      Delete
  11. kihkih....todiyya kisahnya..ok gak pkataan rerupis tu,bole apply utk blogger glamer gitu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak glemer ... tak boleh guna rerupis la ni :p

      Delete
    2. Ayda Awie..kih kih kih...malu ahhh

      Delete
    3. Zie Has...suah tau nk maintain title tu ;p

      Delete
  12. Asalam JM ..huuu!! seronok membacanya..bagus tul kan jumpa gadis manis malaya delat Korea. Mesti JM tak sunyi ada berbicara dalam bahasa melayu.. Kalau tidak 24 jam bahasa antarabangsa lah JM..hehehe..seronoknya mereka tu dalam gambar..Etuza selalu typo lah JM..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikgu Etuza...bila jumpa bebudak tu rasa mcm...adeh..ada org kenal...kembang montot tau

      Delete
  13. Amboi sis JM , dah macam rerupis plak.. Kekek

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. tak ada first nya ... jauh ketinggalan dah ni :)

      Delete
    2. Abe MKL : first dalam mimpi je lah hihih

      Delete
    3. Zie Has..tak nak jadi org first drop komen ke ;p

      Delete
  15. Replies
    1. Abe MKL..seronok menulis bila ada yang membaca dan beri sokongan

      Delete
  16. dah macam bunyi nama keropok gayanyer..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha boleh la JM jual keropok rerupis pasni kan ;) ...

      Delete
  17. ahh rupanya akak ni dah tenar macam artis je :)

    ReplyDelete
  18. Rerupis betul tu.... semakin famous dh sis la ni....

    ReplyDelete
  19. alhamdulillah....
    hasil pengceritaan pengalaman sis mengembara ke sana kesini.. menjadi panduan pada yg lain... bagus tu...

    ReplyDelete
  20. Pun boleh..hehe..nasib tak kempas kempis JM..mula2 PC ingat sejenis makanan tau...hehe...biasalah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la.. ingatkan makanan juga tadi.. hihi..

      Delete
    2. haaa ... dah berapa orang dah ingat rerupis tu makanan hehe :p

      Delete
  21. Hahahaha..pelik bebenor tajuknya tu JM..ingatkan rerupis tu rupiah ke ekekeke

    ReplyDelete
  22. hahaha.. banyak tu typo..

    sep sikit ! boleh geng... heee

    ReplyDelete
  23. untung la adik manis keluar blog Rerupis JM

    ReplyDelete
  24. JM ...

    Untunglah orang tuh RERUPIS yang reropol gitu kannn !!!

    ReplyDelete
  25. singgah pagi, amboi sis JM, biasalah excited memang banyak sangat typo, cm type entry blog jugak kan , bila publish baru nampak typo berkilo, hikhikhik

    ReplyDelete
  26. oooooo... Inilah kisahnya suida n rerupis... akhirnya terjawab..

    ReplyDelete
  27. hari tu tgk komen2 kat blog kak Farrah pasal suida ni... saya ad tanya suida tu pe.. Pastu ramailah yg ckp tanya Sis JM or SS... jadi hilanglah kecelaruan yg tertanam ni...

    ReplyDelete
  28. femes sis JM.. Org nak pegi korea tgk blog sis je....

    ReplyDelete
  29. Sis JM bila nak selfie dengan saya ni????? nak jugak berselfie ....

    ReplyDelete
  30. hahah... jauh sangat bunyinya retis dengan rerupis tu.. +_+

    ReplyDelete
  31. Hehehe,,, bukan nampak typo 'rerupis' je.. leoas, oernah.. hehehe.. huruf p dah ada ganti..hikhik

    ReplyDelete
  32. Seronoknya... pergi Korea jumpa peminat... kalau kat Malaysia ni mesti lagi ramai nak ajak bergambar kan?

    ReplyDelete
  33. untunglah dapat jumpa JM si rerupis...bilalah ada jodoh kita ni.tak dapat terserempak kat Korea, kat alamanda pun cukuplah

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulahhh mummy pun teringin nak posing ngan rerupis sorang ni... mesti comeykan..hehhee

      Delete
    2. jumpa kat alamanda terus tutup muka...hahahah

      Delete
  34. oh, ni lah asal nama rerupis ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh masuk dlm subjek sejarah nnti ni sal...hahahaha

      Delete
  35. saya pun tengah usha entry JM ni.hehe.kot tetibe dapat email, tolonglah reply ye.

    ReplyDelete
  36. Bestnya ada rakan2 peminat mcm tu... JM fans hihii... Alhamdulillah.. itulah manfaatnya berblogging, berkongsi ilmu bersama. Semoga silaturrahim terus berkekalan dan berkembang mekar... aamiin... :)

    ReplyDelete
  37. Wow! Dah macam retis JM peminat kat Korea pun ada.

    ReplyDelete
  38. rerupis pun boleh... dalam keterpaksaan I terima nama suida tu..haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasiblahh badan Syida..hahahaha

      Delete
    2. Dlm keterpksaan katanyee...Haahaa

      Delete
  39. Akhirnya terjawab... I dok follow ja mereka2 tu rerupis.. tapi leh teka lah rerupis tu retis.. sebab gaya guna tu...

    ReplyDelete
  40. Adik2 ni ada yang keep in touch dengan sis tak?

    ReplyDelete
  41. Mesti happy dan berbesar hati kan,..catatan sis dijadikan rujukan orang lain yg nak travel. Secara tak langsung bantu mereka :)

    ReplyDelete
  42. Kedai cenderahati yang pamer entri blog sis JM tu ada panggil sis jadi duta diorang tak hehehe

    ReplyDelete
  43. Ini rupanya asal usul rerupis tu. Terjawab sudah pertanyaan yang selalu berlegar-legar dalam kepala otak saya.

    ReplyDelete
  44. aiza ingatkan rerupis tu sejenis kuih atau makanan.. hihi..

    ReplyDelete
  45. agaknya apa yang JM tengah fikir masa tu sampai salah tulis retis jadi rerupis.. hihi..

    ReplyDelete
  46. Comelnya kak JM! Saya selalu imagine kak JM ni tinggi bila tengok akak gambar sorang2.
    Kak JM, add saya balik dekat IG please... ID saya @chelica32 :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq follow saya ♡♡♡ bila nak approve saya follow akak? (Ayat stalker abes kan hihi)

      Delete
    2. ahahaha tunggu KD tunggu.. memang amek masa sikit nak approve.. nama pun rerupis =D

      Delete
  47. alhamdulillah..bertambah lg peminat JM hehe

    ReplyDelete
  48. oooo JM la pencetus Syida jadi Suida... adehhh penat la mummy cari puncanya..hahhahaha

    ReplyDelete
  49. Hamboiii dr retis jadi rerupis... hebat hebat,..pencetus minda sungguh! kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe ingatkan ada pencetus ummah je.. okay Akak JM nye nama baru..
      pencetus minda =P

      Delete
  50. Ingatkan amendelah rerupis tuh, rupanya retis hehe

    ReplyDelete
  51. Kena baca lek lok entry ni...lama tggu entry baru JM...ehemmm...hahaahah

    ReplyDelete
  52. Amboii..kemain JM jd rerupis...tahun dpn leh bertanding dlm bintang fofular la kan.....hahaahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dah rerupis tak payah masuk pertandingan dah...hehe
      memang fofulor bangat!

      Delete
    2. eehehe ramai2 vote.. nangislaaaa shahizisem hahaha..

      Delete
  53. wah...rerupis gitu, akak nak sign boleh? glemer tu sampai ke korea orang kenal, ingat retis korea tadi hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh kak AA ada di sini =)
      saya pun nak sign juga JM! hehe

      Delete
  54. Maunya tak eksited....

    Sy pun eksited nk jumpa rerupis ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. huda pun excited nak jumpa rerupis ke? ... ketuk pintu jer lah :p

      Delete
  55. Tp jauh betul typo error tu...

    Syida = suida (okay... y sblh u)
    Retis = rerupis ... haik... mcm jauh je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. keexcitedan Sis Jm menyumbang pada ketypoan. hehehe

      Delete
    2. ahaha kalau ikutkan sebenarnya banyak lagi typo2 epic tapi kita highlight sikit2 sajalah..
      belum kira typo wasep lagi =P ahaha..

      Delete
  56. wah ini memang betul2 rerupis..

    ReplyDelete
  57. wah dah jadi retis dia!
    tapi memang tak patut kalau tak kenal...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dah cilok tips dari blog Akak JM mohong la tak kenal dia kan.. hewhew..

      Delete
  58. Ohhhhhh ok ok... Dah tau asal usul rerupis haha...

    Berjumpa diperantauan... Hikhik

    ReplyDelete
  59. rerupis sungguh akak sorang ni.. ahaha.. pegi mana2 orang kenal..

    ReplyDelete
  60. bayangkan.. kita kat tempat orang.. tetiba orang x kenal sebut nama kita..
    tak ke ohsem gilaaa kalo cemtu..

    ReplyDelete
  61. Jauh nau retis dengan rerupis. Haha. Tapi paham paham. Ni mesti laju nau menaip, hiks :p
    Pehni kalau jumpa peminat lagi 'rerupis' jangan typo lagi , hehe :p

    ReplyDelete
  62. femes bebeno lah JM ni ... pergi koya pun ada yang kenal :)

    ReplyDelete
  63. Oooo begitu akhirnya taw gak rerupis tu rupanya sis jm typo hahaha

    ReplyDelete
  64. Sis jm pemes sangat ni tu yg dikenali

    ReplyDelete
  65. nahai, typo cenggitu sekali, hehe..salute la akak, femes tuh!!

    ReplyDelete
  66. untung la akak jm dah jadi rerupis, hehehe

    ReplyDelete
  67. Kikiki...kelakar pulak retis..jadi rerupis..jari jemari da besaw da kot JM.(gurau-gurau)

    ReplyDelete
  68. Dear All..sorry belum sempat nak reply komen-komen...nanti JM balas kunjungan eh..terima kasih senua..Nah!! flying kiss dari jauh hiksss

    ReplyDelete
  69. perghhh boleh jd artis ni.. hehehe
    hebat2 akak kite ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss..Nina...sis JM tu perasan jel lebih

      Delete
  70. ooo rerupis rupenye sis jm ni
    patut la xpaham entry seleps ni..
    heheh
    ohhh sis jm xapprove IG ayu lagi

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352