You can click on me :-)

Saturday, 7 November 2015

Siapakah Gerangan My Lovely Oktober blog JM? - Updated!

Assalamualaikum dan salam sayang semua reader blog JM,


Hari ni menjelang 2 November 2015? apa yang menarik di bulan November ni? adalah hehehehe.

Setiap kali masuk bulan baru je, JM akan update My Lovely Readers Of The Month

Merujuk kepada mereka yang rajin BOmmmm! di blog JM.

Nak tahu siapa mereka tu?

Nak tahu tak? nak tahu?

Tunggu!!!! hehehehhe....jahat tak?

Okey mcm ni...JM nak buat segmen "Teka Top Commentar Oktober"

Semua orang boleh sertai segmen ni. Apa yang korang perlu buat adalah listkan semua SEPULUH orang yang korang rasa akan termasuk di dalam Top Commentar Oktober tu, tidak perlu mengikut susunan pengomen yang paling teratas.

Klu : Mereka adalah yang sentiasa masuk dalam list top komentar bulan-bulan sebelum nya.

Peringatan : Senarai tidak semestinya mengikut susunan yang paling tinggi bilangan komen so good luck semua.

Kepada yang berjaya..in shaa Allah ada 'habuan' nanti.

Hadiah Top Commentar Julai - September dalam proses pengeposan (ehh leh guna ke perkataan ni).

JM beri tempoh 3 hari mulai 3 Nov - 5 Nov jam 12.00 mlm sahaja. Kemudian list sebenar akan di update dalam entri yang sama.

Menarik tak? heeee

Contest telah di TUTUP!!

Nak tahu siapakah Top Commentar Oktober?

Jeng! jeng! jeng! kita tengok siapa yang kena.....
Mesti my lovely reader dah tak sabar nak tahu jawapan nya kan. Sorry JM lambat update kerana pergi post office siang tadi mahu hantar 'hadiah' buat kawan-kawan tu.

Nah!!! inilah To Commentar Oktober tu

Top Commentar Oktober 2015
Ada yang menjawab dengan betul tak? Meh JM check.

Seramai 8 orang yang mencuba nasib tetapi tiada seorang pun yang dapat menjawab dengan TEPAT, susah kan nak guess sebab ramai yang KAKI BOOM di blog JM ni.

Jadi kepada Kak Nasa, Suida, Afidah Azmi, Ekin, Kak Nieda, Farrah, Farhanah Adzlan dan Yana (TKK) jangan sedih-sedih ye JM tetap harga usaha korang jadi JM akan beri juga something kerana sudi mencuba. Cuma bukan dalam masa terdekat eh.

Kepada Kak Nasa, Afidah, Farhanah dan Yana minta tolong emailkan kepada JM alamat eh. Terima kasih kerana mencuba.

Pesanan : bagi yang bakal menerima hadiah Top Commenatar Jul - Sept, segmen Black Out Day dan Segmen "JM sayang korang" mohon maklumkan sekiranya hadiah telah di terima ye. Risau barang yang di hantar tidak sampai ke tangan yang sepatutnya.

***************Hadiah dari Bloggers************

Just nak dengan kawan-kawan beberapa hari lepas JM terima beberapa keping hadiah dari rakan blogger dan sebagai tanda terima kasih JM tempek kat sini :-)

Terima kasih kepada semua Kak sofu, Kak Nohas, CT Humairah, SalbiahM dan Kak Nieda, apa yang JM harapkan semoga ukhuwah kita di alam maya berpanjangan...aminnn...Love u oullsss...Muahh!!
Sebuah buku dari Kak Sofu
Ole-ole dari kak Nohas 
Poskad dari CT Humairah
FM dari Sal
This one is speciak because from JM
Poskad dari Jari Manis hiksss
Kad yang comel dan 2 keping FM dari kak Nieda
Thank you all! Tunggu JM serang blog korang

420 comments:

  1. Alamak,..ni kena gali entri top commentator dulu2 ni. Nanti saya cuba ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba ye dak Farrah...x ikut susunan pun x pe

      Delete
    2. cangkol lambat..ce guna bulldover ;p

      Delete
    3. Bila Si pengomen tegar , Sis JM berbicara tentang pengaliaan entry entry lama, dia dah tahu nakm guna tool apa XD

      Delete
    4. kih kih kih...itu sbb boleh BOOMMM Yana....

      Delete
    5. Aiyak..mmg kena godek nih...SS..nk pnjam cgkul leh? Hahahh

      Delete
    6. Hari ni saya datang gali tak pakai cangkul,..bawak robot2 yg jumpa masa blogwalking semalam ahaks :)

      Delete
    7. Kak Farah sudah temui tool baru untk menggali sekali gus membantu prosess mengebom. hahahXD

      Delete
    8. Abis kalau semua nak ambil cangkol Tok Adi...tak gali kuburlah Tok Adi pasni eheheh

      Delete
  2. Woahh. Moga murah rezeki kak JM! Hehe

    ReplyDelete
  3. oh kena jawap teka teki ye, bolehlah nak cuba
    1. Budak SS aka mbak jambu
    2. Wak lalat
    3. Dak Salbiah
    4. Kak Yan comel
    5.Qaseh abadi
    6.Cikgu Etuza
    7.Dak Deana aka kari
    8. Mummy Jue
    9.En. Muhammad Khai
    10.Farah MF
    11.Nieda Ramly....
    alamak terlebih lah pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak Nasa kerana mencuba...tggu jawapan yg betul eh

      Delete
    2. bukan u muda lagi kan SS.,...sesuai sgt lah tu hihihih

      Delete
    3. Hahaaaha...dak deanna akak kari katenyerr...harap2 sy tersenarai....boleh cenggitu?? Keh keh keh

      Delete
    4. Kak Nasa...jawapan kurang tepat huhuh...

      Delete
    5. takpe...kita suka2 main teka teki....maaflah adik2 bila di panggil budak....awak2 semua kan muda remaja lagi.

      Delete
    6. JM dah ada alamat kak Nasa tau so x perlu email lagi...JM nk pos something kerana sudi join wlaupun x betul tapi lambat sikit ehh

      Delete
    7. kah kah kah x de hal lah nak call budak2 pun akak...kami cam adik2 buat kak Nasa tu...rasa mesra sgt heeee

      Delete
  4. TAHNIAH KPD PENGOMEN OKTOBER YG RAJIN BLOG JM..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaupun kak PARIDAH x masuk dalam list..tetapi JM tetap hargai kedatangan akak ke sini...terima kasih..muahh kat akak

      Delete
    2. nantikan kunjungan balas dari JM ye kak PARIDAH

      Delete
  5. seronoklah orang2 yg tersenarai :D orang yg sama pulak tu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mazni..tak nak masuk list ke this month heeee

      Delete
    2. Marilah Mazni...sekarang tengah free sikit kan,...jom bom sis JM :)

      Delete
    3. dear Farrah...sorry sis BZ hari ni x sempat nk balas kunjungan

      Delete
  6. Replies
    1. kak Yan..mcm ni pun kreati ke hihihih...akak lg kreatif tau

      Delete
  7. Sapa dapat teka memang hebat lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Yan tak nak try ke...try lah mana tahu betul nanti

      Delete
    2. Haah....cer kak yan try teka...heheheh

      Delete
    3. x de sorang pun yang boleh teka dengan tepat kak Yan ;-)

      Delete
  8. Yang pasti nama kak yan memang tak ada kan..huhuhu

    ReplyDelete
  9. Nanie mesti tak terpilih sbb slalu kalah dgn kommentar tegar blog JM. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanie! hhihihih...welcome!..nanti masuk list on Nov eh

      Delete
  10. iyela nama wak xde top ngetop malas nak teka., huhu2

    tahniah utk semua ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha...awal2 lg wak dh putus asa...wak kejar komen 1st jer kan...

      Delete
    2. Wak cuma masuk bertanding kalu hadiahnya ai pong! Keh keh keh

      Delete
    3. Wak kejar komen first di blog SS je KD ;p

      Delete
  11. Nampaknya nama saya tercicir lagi... bilalah agaknya saya boleh bertukar menjadi pengomen tegar..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila agaknya ye bro JR...JM pun x de jawapan hehehe

      Delete
  12. wah ~ siap ada teka kata.. nanti nak review back yang lama.. baru leh join..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Firah!! pat le jawab..mana tahu 'mengena' nanti :-)

      Delete
  13. jm kena buat entry or just komen sini? hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah..Ahlam! x perlu lah buat entri..just leave your answer here

      Delete
  14. SS nak teka boleh? Berdosa tak SS teka? Masuk neraka tak? Kih Kih Kih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS tahu ke jawapan nya heheheh

      Delete
    2. Jawapan paling skema! Kah kah kah

      Delete
    3. ahahaahah....ce try jawab..nk tgk ikut skema jawapan x

      Delete
    4. SS kata ada skema jawapan. Tak mo share ngan kitorang ke?

      Delete
    5. Kanda SS share cangkol je Kak Farrah..

      Delete
  15. ni jawapan daripada apa yang Fida tengok yer;
    Scdha Sein
    Deana Morni
    Farah MF
    Nurul Syahira
    Fida Z Ein
    Ciku
    Rose Reeza
    Cik Ash
    Izzeyda
    Puan mawar.

    agaknya adalah kot yang betul tu..
    Diri sendiri memang tak kot..sebab jarang nak komen sgt...silent rider jer
    hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe...terima kasih Afidah kerana sudi mencuba..."SILENT RIDER" katanya eheheeh

      Delete
    2. SS x nk jadi SILENT RIDER hehehe

      Delete
    3. Sy nk jd sleep rider...hahahaa

      Delete
    4. Saya nak jadi silent rider....boleh tak sis JM?

      Delete
    5. SS nak jaga parking laaa... Ha ha ha

      Delete
    6. Afidah...jawapan dah keluar tetapi jawapan Fidah kurang tepat :-(

      Delete
  16. Replies
    1. Rietta : x nk masuk dalam top list ke :-)

      Delete
  17. Replies
    1. Kak Nieda : ehehehe...salah satu cara nk up entri pendek sbb malas

      Delete
  18. Sapa.kena dia dpt habuan dr JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sapa kena? Siapa yang dapat jawab dengan betul JM hadiahkan "Kopi Senyum" hehehe..nak tak kak Nieda hihih

      Delete
    2. Kopi mak belalang! Kerok montot piuk

      Delete
  19. menarik sangat teka teki ni.. nama Scdha Sein mesti ada.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iskkss! Jangan laa eja penuh2 nama SS tu... Malu kat orang... Keh keh keh...

      Delete
    2. orang lebih kenali SS compare to Scdha Sein tu ;p

      Delete
    3. sebab tu I letak Scdha Sein... HHAHHAHHA..

      Delete
  20. Cuba nasib
    1. Scdha Sein
    2. Nhhas
    3. Farrah MF
    4. Deanna Morni
    5. Cik Ash
    6. Puteri wanita
    7. Salbiah
    8. Ros reeza
    9. Izzeyda..
    10. Mummy Julia..
    11. Qaseh Abadi (mengharap je...hahahaa)..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suida...hurmm...mcm betul tapi lagi sekali tengok macam kurang tepat hihihi

      Delete
    2. SS ada skema jawapan! Kah kah kah

      Delete
    3. Kah kah kah...mengharap katenyer...

      Delete
    4. Salah lah tu.. mesti no 11 tu xada.. haha... Sis kari, jgn nak gelak sangat... HAHAHA

      Delete
    5. Kanda SS bisik mai la laju2 kat I ni.. Xbaik tau simpan sorang.. HAHA

      Delete
    6. Suida!!! almost TEPAT jawapan tu tetapi sayang ada beberapa nama x masuk list

      Delete
  21. TOP 10

    1. SCDHA SEIN
    2.ZIE HAS
    3.KAK FARRAH
    4.NHHAS
    5.SITI YANG MENAIP
    6. ROS AREEZA
    7.SALBIAH
    8.CIK ASH
    9.ETUZA
    10.DEANNA MORNI

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay!!! nantikan jawapan yg betul eh Ekin

      Delete
    2. Boleh x nak tiru jwpn ekin...hahaahh

      Delete
    3. Perghhh! Macam jawapan print screen... Keh keh keh

      Delete
    4. Ekin...terima kasih mencuba tapi sayang jawapan kurang tepat sob sob sob

      Delete
  22. Ekin maybe tak ada dalam senarai kan

    ReplyDelete
  23. yg pasti akak bkn dalam senarai hehe

    ReplyDelete
  24. saya cuba nasib ye

    SS, Deanna Morni, Farrah MF, nhhas, cik ash, Siti yang Menaip, izzeyda, Qaseh Abadi, tiga lalat dan ehem, ehem Salbiah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba je SAl..x betul pun x pe...bukan kena rotan pun hihihi..

      psst : Sal...terima kasih atas pemberian FM Melbourne tu nanti sis update dlm entri ni

      Delete
    2. Waa....bestnyer dpt fm dr sal...nk mtk jugak lah.....hahaahah...muka xmalu

      Delete
  25. JM nak try juga

    SS, Etuza, Mohammad Khairuddin Lim, Deanna Morni, Salbiah, QAseh Abadi, Nooriah, Zie Has , Fida Z Ein, Kak Nieda ...ahaks

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh kak Nieda..manalha tahu betul nanti

      Delete
    2. Termasuk nama sendiri ehhh kak? Lawakkkk! Kah kah kah

      Delete
    3. sure ke nama kak Nieda ada ni heheheh

      Delete
    4. Harap2 de nama kak nieda...aminnnn heheheh

      Delete
    5. ahahahah....kak Nieda..jawapan dah keluar...ce check

      Delete
  26. no 1 confirm dah SS.. yg lain x pasti.. hahahah

    ReplyDelete
  27. Mana komain SS tak publish nihhhh???????????????????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry SS..jgn kata komen SS..komen kawan2 lain pun x sempat publish, x sempat reply komen dan banyak lagi blog belum balas kunjungan huhu...sorry ye semua..nantikan kedatangan JM iye!

      Delete
    2. Ada macam gangster? Kih kih kih...

      Delete
    3. kalau dia marah mmg kecut jantung

      Delete
    4. Wowww..takutnya SS garang...takut sgt...gigil....kah kah kah

      Delete
    5. habislah tak publish komain kanda SS.. kan dah kena

      Delete
    6. Ahaksss! Sekali sekala kena garang...

      Delete
    7. hahaha... takut bangat sih.. JM, ade lagi tk komain SS tk publish? jgn simpan lame2 tau.. kah2

      Delete
    8. Wawa....ada je komen laju je sis JM jentik publish ...takut!!!

      Delete
  28. Murah hati nye lah jm ni suka buat contest mcm ni. 😁😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. MissNadeeya...lama nya menyepi..sihat? nanti nk ziarah lah...ahakss...suka2 tanda hargai kawan-kawan

      Delete
  29. Kali ini saya pasti masuk daftar 10 besar komentator blog Mbak JM...hehe.

    ReplyDelete
  30. JM ni pemurah sungguh,,suka bagi hadiah kan...a

    ruby beluam tersenarai sebagai top komentar sebelum2 ni..maklumlah baru 2 3 singgah sini..hehehe

    nk tanya.. ada peluang ke utk ruby???

    heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss...mesti ada peluang Ruby...blog JM ni...entri pun 2,3 kerat je sebulan...peluang secerah langit biru heheheh

      Delete
  31. asalam Jm baru ada kesempayan ke sini..tak berapa pasti biasa komentar ni pandai menyorok kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam cikgu Etuza..komentar pandai menyorok? Ehhhh JM yang sorok dorang tu....ahakss

      Delete
    2. hahah betul SS, empunya diri pasti tahu sebab dia yang mengomen kan

      Delete
  32. banyak idea JM untuk menghargai kawan2..teruskan ye satu usaha murni. tahniah kepada yang berjaya..

    ReplyDelete
  33. Lama tak datang sini.. tahniah pada sape2 yang menang juga pada empunya blog yg cung melecung ni.. hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nurul Hidayah....lamanya x singgah sini...windu sama kamu!!! cung melecung? oh tidak!!!! masham!!!

      Delete
  34. tahniah pada yg teka dan menang
    yg kaknoor pasti sngt mesti ada nama SS itu je

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Noor..belum ada nama pemenang so kak Noor masih ada chance tau...try lah guess hiksss

      Delete
    2. SS lagi.. Ha ha ha... Nama SS x de!

      Delete
  35. Salam yana singgah blog Sis JM, nak tgok ada robot sesat ke tak kat sini hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Yana...Robot tu kan..nakal kan...semua tempat dia kaco..geram tul

      Delete
    2. Selamt pagi Sis JM , pagi ni robot tak bangun tido lagi huhu xde dah

      Delete
    3. Selamat pagi Yana..awalnya bangun...jgn lupa bfast eh..ye lah ROBOT tu dh penat keje semalam so hari ni dia bangun lambat sikit...tggu lah tgh nanti ..mesti dia datang mengamuk hihihih

      Delete
    4. Sis JM kerja la kak , tu bangun awal sempat aje singgah sini hahahah.

      Delete
  36. Replies
    1. eh Ren!!!! adus mana kamu lama x singgah sini...orang tawau sihat heeeee

      Delete
  37. Sis JM! Nah, ini jawapan saya (tanpa ikut turutan)

    Kanda SS
    Nhhas aka Huda
    Cik Ash
    Salbiah M
    Sis Deanna
    Qaseh Abadi
    Siti Yang Menaip
    Cikgu Etuza
    Zie Has aka Puteri Wanita
    dan saya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear Farrah...jawapan sebenar dah publish....ada yg x masuk list huhhu...susah kan nk guess

      Delete
  38. Tapi kan robot pagi ni mintak tick je. Tak suruh match gambo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg mcm2 tau ROBOT ni...mlm ni sis JM terjah blog Farrah dia minta tulis Nombor plak..ikut suka dia je kan

      Delete
  39. Rasa macam dah terlepas so tak bolehlah main teka-teka ni. hihihi

    ReplyDelete
  40. Nnti sy try senaraikan nam..tp xtau la sempat ke x...huhuhu....skg ni pun keje luar..adehhhh....

    ReplyDelete
  41. Jawapan paling penting sekali ialahh saya tidak termasuk dalam list tersebut hahaha
    nama2 kat bawah ni memang kedebabomm haha

    Farrah MF
    Zie Has
    Cik Ash
    Deanna Morni
    Scdha Sein (SS)
    Nhhas
    Siti yang Menaip
    Mummy Julia
    ros_reeza
    Arz Moha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farhanah almost tepat....satu je nama salah...DAEBAK!!!

      Delete
    2. SS, macam takpercaya je. sebab dia mmg selalu ada kan. hih

      Delete
  42. Baru selamat menggali pinjam robot robot kak farah .

    Scdha Sein (SS)
    Deanna Morni
    Farrah MF
    Qaseh Abadi
    Cik Ash
    Nhhas
    Ros_reeza
    SalbiahM
    Zatul farhana
    puteri wanita

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yana...jawapan siapakah gerangan Top Commentar Okt dah publish..try check ;p

      Delete
    2. SS xde hehehe. maaf Sis JM baru masuk blog Sis JM malam ni , nanti yana emai Sis JM

      Delete
  43. Yang sure bukan saya lah tsktsk haha good luck kepada yang berjaya teka Sis JM punya cabaran! Hehehe

    ReplyDelete
  44. check in!! nak jadik top comentarr november boleyh?? hahaha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Luna!!!!! mana kamu lama betul hilang...Boleh!!! pat masuk list!

      Delete
  45. nak tau pemenangnya.. ngeeee!! bila la saya nak menang nih yer..
    saya ni asik tenggelam timbul je dgn blogging ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ietams! u bz kan...not to worry...x masuk list pun sis JM tetap terjah blog u tau

      Delete
  46. JM, ble nak umum pemenang ni? penat nunggu.. :-p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wawa...cer tengok...i dah update list nama tu

      Delete
  47. Terima kasih JM sudi dtg blog kita..:) masih dlm mood bersedih, entry istanbul tertangguh kejap..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. NoorNazuha...mestilah sudi..kita kan kawan alam maya...mood sedih? kenapa?

      Delete
  48. aduihaiii..letih tol jari kalau nak komen kat blog JM ni..berkilo kilo panjangnya..memang berbaloi lah sesiapa yang dapat hadiah JM ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. NekCik!!!! kalau jauh naik lah kereta heheheh

      Delete
  49. tahniah semua.. saya cuba nak masuk jugak dalam list tu tapi xmampu lagi..hihihihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikhwan!!! jgn cepat putus asa..i know u can do it...chaiyok! hiksss

      Delete
    2. Yeahhh... Saya cuba jugak bulan ni.. :D

      Delete
    3. All the best Ikhwan yusoff
      * bisik.. He he he

      Delete
  50. yahoooo.. masih dalam carta.. okaylah CT selesa di tengah2.. takut nanti atas sngt susah maintain..
    akak.. mailing address CT da brtukar.. dah tak boleh guna address lama.. =')

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT!!! mmg ada ole2 tuk CT tau...sis dh tulis guna alamat biasa tu...so pls email alamat baru eh

      Delete
    2. Oitttt! Kasi alamat baru la wehhh... Iskkss...

      Delete
  51. Baru perasan entry ni berubah... Ha ha ha... Haaa kannn... My name x de! Keh keh keh

    ReplyDelete
  52. Bila masa game ni ada... why why why i tercicir... haipppp

    ReplyDelete
  53. Gigihnya korang meneka... hihihi

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352