You can click on me :-)

Tuesday, 10 November 2015

MALAS nya nak UPDATE BLOG!

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua reader blog JM tu,


Buat masa ni mood dan semangat nak update blog 'HILANG' jadi tunggu semangat tu dah kembali mungkin JM akan sambung kongsi kisah trip solo ke Bangkok tu. 

Tengoklah macam mana nanti but MOOD BLOG WALKING masih ada...mau juga tahu cerita kawan-kawan.

Biasalah kan, ada hari bersemangat ada hari kurang sikit, ada hari mood ok ada hari tu sebaliknya. 

Jadi kawan-kawan kesayangan jangan risau eh...JM still di sini mengikuti perkembangan korang.

Sebelum tu, please read this notice!

Important Notice!!!!

Semalam 9/11/2016 JM telah melayangkan beberapa keping surat CINTA penghargaan kepada :

Scdha Sein a.k.a SS, Cikgu Ceketed a.k.a Farrah, Deanna Morni, Ekin, Nhhas, Siti Yang Menaip, Suida, Ros_Reeza, Zie Has, Zarul Farhana, Amanina Mads, ArZ MoHa, Cik Mimie, Izzeya, Salbiah M, Dunia Zumal, Mylife Ria, abe MKL, Wak Lat, kak Nieda, Fidah Shah, Kak Yan, Mummy Julia, Etuza dan Kak Noor.

Jadi bila dah terima surat tu let me know okey...risau sesat or hilang di tengah jalan heeee.

Bagi nama-nama di bawah ni ada beberapa orang yang belum emailkan alamat kepada JM dan jika korang baca entri ni sila emailkan alamat ye

Kak Nasa, Afidah Azmi, Farhanah Adzlan, Yana TKK, Kak Kamsiah, Kak Zakie, Pha Is, Irrayan, Ibu Zarith, Azaleana a.k.a Mama Gojes, Kak Paridah, Wawa, Ayda Awie dan Abe Kie, surat untuk korang semua belum pos..tunggu eh!

Okey...JM berehat dulu macam ni. Berapa lama? seminggu? sebulan? tunggu apabila semangat itu pulih kembali. Entah- entah tak sampai 2 hari dah meroyan hahahaha.

Mugkin tak lama sebab pasti JM akan rindu korang semua eheheheeh.

Wat Pho, Reclining Buddha Wat Po Bangkok
Reclining Buddha, What Po
Bye! Love u guys! Selamat bercuti dan Happy Diwali

psst : Nak preapare itienary for next trip ngeh ngeh ngeh

368 comments:

  1. salam cuti sempenda deepavali cik JM tu.,
    xper, blog bukanlah hakmilik kekalllls.,

    timekaseh JM susyahh je kirim wak surat cinta tuu mugo2 smpi umah yee., aminn ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok lah wak tu hadiah surat cinta.. jaga2 wak, takut periuk belanga terbang karang susah wak nak memotong rumput.. harharhar

      Delete
    2. tularr., jangan salah rumah sudahh., alalaaa

      Delete
    3. japp., wak first commentatur kahh., harhar2

      Delete
    4. Gosok2 mata... Ehhh Wakk 1st! He he he

      Delete
    5. Waaaa...sini pun wak komen 1st..hebat la wak..hahaa

      Delete
    6. Aiyakkk..sini masih ada lg robot ke...huhuhhu

      Delete
    7. Wak!!!! jadi first comment di blog JM lah untuk entri ni...macih!!!

      Delete
    8. TAPI kan Wak! hadiah untuk first comment tak de eh..hadiah untuk Top Commentar of the month je...best jgk kan kalau buat hadiah untuk 3 komentar terawal untuk entri tu..nantilah JM fikir fikirkan hikss

      Delete
    9. wahh best tu..hihi..tggu siap2 bila sis JM nk update

      Delete
    10. wak bukan nak hadiah yee., wak ikhlas tau JM., hihi2

      Delete
    11. Tangkal apa yg Wakkk pakai? Ahaksss...

      Delete
    12. Ni mesti pakai tangkal lalat ;-))

      Delete
  2. Saya winced bila baca tajuk entri sis ni! Malas nak update blog? huhuhu janganlah malas,..rajinlah... rajinlah

    ReplyDelete
    Replies
    1. rajinlah macam kak farrah ni.. busy macam mana pun blog mesti berupdate setiap hari.. kipidap kak farrah.. Hiihihiii

      Delete
    2. Nak kena bagi dia vitamin S! Ha ha ha

      Delete
    3. tapi sis JM tak boleh serajin Farrah...sekarang mood nak update mmg x de...in shaa Allah bila baca komen2 perangsang dari kawan-kawan ni terus rasa terangsang hehehe

      Delete
    4. mmg x boleh challenge kak Farrah ko tu Suida..ada je menda dia nk up..itu sbb pageview tinggi hiksss

      Delete
    5. tapi JM nak Vitamin SS...boleh?

      Delete
    6. Bab terangsang tu jgn lebih-lebih JM

      Delete
  3. Wahhhh, dapat something drpd sis JM lah. Thanking u in advance, sis. Hadiah utk sis tunggu tau. Dah siap bungkus tapi nak mencari masa pergi pejabat pos tu susah sikit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rajinnya akak2 I ni bagi hadiah.. semoga murah rezeki masing2...

      Delete
    2. Farrah..harap2 small gift tu sampai hari ni eh...sbb waktu pos tu..org pos laju ragu2 poskod tu Kota Damansara or Rawang..sis JM ckp "dah byk kali pos, sampai je"

      Delete
    3. Suida..it's only a small gift je sebagai tanda penghargaan kawan-kawan suka lepak kat sini..tanpa korang sunyi hidup i tahu eheheh

      Delete
  4. Rerobots adalah pagi-pagi ni...isk..isk..isk

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, ada lagi ke akak? I komen sini xda plak hari ni.. maybe I stop BW 2-3 hari ni dia ok sat kot

      Delete
    2. petang ni takde rerobot dah, mungkin dia penat dah main main pagi td hehe

      Delete
    3. Huhuhu...hrini sy komen sini masih ada lg robot tuhhh...

      Delete
    4. REROBOT tu bosan tu..tu sbb datang mengacau..isk!

      Delete
    5. Tapi kan...tak menentu..kadang ada kadang tak..hurmmm

      Delete
    6. awat saya xpernah jumpa robot yg diperkatakan tu pon

      Delete
    7. ZF sungguh bertuah sebab tak pernah jumpa rerobot tuuu

      Delete
    8. Kak Iryanty: biasa rerobot ada waktu pepagi , malam kadang kadang je, bergantung pada mood rerobot tu

      Delete
  5. kannn.ada masa mood blogging tarak ada.ilek hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sayidah nafisah : sama tak dengan "tarak kucah kucah" ehehehe

      Delete
  6. Replies
    1. Nak pergi ke dalam hatimu..boleh? hehehehe...Fidah shah : ehem..ehem...tunggu lah heeee

      Delete
  7. Ingat surat cinta tadi..kikiki :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fidah Shah : kalau SURAT CINTA..habislah kena marah sbb berCINTA dengan ramai org.."playgirl" nanti hihih

      Delete
  8. patut la....next etienary katanya..

    ReplyDelete
  9. Ramainya surat yg dipos ...nanti senget motor posmen tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sapa kata kerja posmen makin kurang walaupun dah canggih dgn ada email, fb semua..makin busy adalah kan sebab org macam KJM ni rajin mengepos..:D

      Delete
    2. Kak Nieda...kalau senget motor posmen okey lagi jgn tayar meletop sudah sbb berat hihihi

      Delete
    3. Suida..nanti posmen x de keje..pastu pegi opis termenung je..so nasib baik ada orang mcm i tau heheheh

      Delete
    4. Moto senget ok lagi.. takot tayor pancit...

      Delete
  10. JM jangan rehat lama sgt.. berhabuk blog nnt..penat nak lap

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa... tau laa depa ada blog baru tak berabuk agi..... :D

      Delete
    2. Nina!!! u tolong lapkan boleh ;p

      Delete
    3. Betul Luna..ada org tu blog dah berseri2..x sempat nak kejar..byk entri sudah

      Delete
    4. SS! Vacum tu i x nak pinjam...u kasi kat i lagi pun blog u dah tak de habuk hihihihi

      Delete
    5. ehehe.. siapa rajin nak lap tu ? please lap kan blog CT skali..

      Delete
  11. Slmt brcuti kak aishh samala kita kak mood mls nak update blog suda mari hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asha Lya okey lagi..blog berhabuk tapi ada projek jahit baju dan tudung...masyuk!!!!

      Delete
  12. kalau nak dapat balik mood tu kena baring santai macam reclining Buddha tu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi kak sal ni.....
      buat style sikit baring tu

      Delete
    2. Sal..kalau baring santai cam Buddha tu..jgn kata malas nak update blog...serba serbi pun malas heheheh

      Delete
  13. kami menanti mood JM datang balik..saya pun tak suka menulis kalau takde mood, entry tu akan rasa hambar. orang yang baca pun tau kita tengah malas

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kan.. kita yg baca pun rasa hambar apatah lagi org lain.. I pun tgh malas sekarang.. haha

      Delete
    2. betul tu Sal..apa yg kita tulis menggambarkan perasaan kita tika itu..chee wah ayat! hiksss

      Delete
    3. Suida..jgn lah malas-malasan..i baru nk skodeng blog u ni..biar i sorang je malas eh

      Delete
  14. tak sampai lagi surat cinta JM tu..lambat lah kot agaknya, ni kan musim perayaan

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn posmen wat pekasam sudah..

      Delete
    2. Sabar ye Sal..ntah-ntah masih dalam peti pos di pejabat pos ;p

      Delete
    3. Kalau posmen buat pekasam..minta lah sikit Suida

      Delete
    4. aRz! dah terima nanti let me know eh

      Delete
    5. sejak tukar alamat ni kena selalu alert la kalau posmen datang..
      takut nanti jadi cem kes poskad ke SS.. terselit sana sini..

      Delete
  15. selamat bercuti kak JM..jalan lagi ye, jeles I!

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak ucap selamat pun rasa jeles kan akak.. haha..
      kanda SS kita tu menghilang lagi..

      Delete
    2. SalbiahM kita pun jeles gak

      Delete
    3. Jay Emm hilang.. SS hilang... Adakah destinasi yg sama? Ha ha ha...

      Delete
    4. Sal!!!! 'bercuti' tu lambat lagi tapi buat preaparation awal supaya x jadi cam ke Bangkok hari tu huru hara huhuh

      Delete
    5. Suida..jgn nak jelez sangat..i masih di sini :-)

      Delete
    6. eh eh eh..arZ pun jeles? biar betik hihihih

      Delete
    7. Hanya SS je yang tahu..ehh!!! heeee

      Delete
    8. ooooit rahsia eh berdua JM ngan SS.. sampai ati uols rahsia2 kat belakang..

      Delete
  16. Dalam pada malas nak update blog...yeyy dah siap pun satu entry JM..hehe...betul..kadang mood kita susah dijangka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. PC!!! itu mood malas..kalau rajin berkajang-kajang JM karang tau hihihi

      Delete
    2. ececeh berkajang kajang gitu jangan sampai kejang ye Sis JM

      Delete
  17. Waweee bakal dapat surat cinta.. I like! Muahhhsss JM... And Happy Deepavali!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah nape pulak Jay Emm Happy Deepavali???? Kah kah kah

      Delete
    2. Nahh!!!! Muah juga untuk Mummy tu..tggu eh..2,3 hari lagi sampai lah tu

      Delete
    3. Kah kah kahh....tetiba JM tukar jadi Kanchana Dewi

      Delete
    4. KD!! tak nak lah jadi minah chi...i nak jadi Kajol boleh?

      Delete
    5. Mintak Jay Emm selfie pakai sari nampak pusat satu!!!! Kah Kah Kah...

      Delete
  18. JANGAN BEREHAT LAMA2 JM..PASTI RINDU NK BACA N3 TERBARU JM TENTANG KISAH TRVEL JM YG SGT MENARIK DILALUI..TU. SELAMAT BERCUTI N JAGA DIRI.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak PARIDAH...akak!!! tolong emailkan JM alamat rumah ye..ada nak pos ole-ole

      Delete
    2. ehehe akak tengok tu.. ramai yang merindui nanti.. jangan lama2 sngt menyepi..

      Delete
  19. Nani pun malas sejak dah busy2 sangat ni. Huhuhu :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab bizi jugak laa luna tak leyh nak hupdate blog.... kat ig je laaaa hupdate gamba tu pon seminggu lepas tu baru hupdate.. pengsan! x.x

      Delete
    2. Luna !!! Batam mana Batam ? huahua.. nanti SS mai seru Luna kat sini pulak..

      Delete
  20. JM ...

    Haaiiipppp !!! Apa nih malas malas !!!

    Sepatutnya perkataan itu tidak wujud di dalam kamus hidup JM tau !!!!

    Aja Aja FIGHTING !!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tolong.. tolong.. tolong brainwash JM supaya rajin..

      Delete
  21. Jangan amek mood lama sangat...

    Rindu dah ni.. ngee

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom kira berapa lama agaknya next entri

      Delete
    2. ahahaha CT pun slalu gak hitung brapa lama nxt entry..
      tapi skarang diri sendiri pun malas hapdet =P

      Delete
  22. Happy holiday Sis JM !

    Muruku ada tak ? Nak p rumah ni... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. maruku ? sedap jugak....tapau sikit

      Delete
  23. Boleh.. Kena mula tulis...kena buka komputer. Bila dah mula, akan terus melangkah.

    ReplyDelete
  24. Kami merindui celoteh JM..Teruskan usaha yang baik..Saham akhirat.

    ReplyDelete
  25. Kanda Jmmmmmmm , nak pergi mana lagi tu? nak kena ikat kaki ni.. habislah masum muzium lah semua cerita sblum ni.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada sambungan tak habis lagi ka huhu

      Delete
  26. selamat beristirehat KJM.. sat nak jampi bagi mood datang balik... fuuhhhh!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya rehattt.......jangan rehat sampai lupa nak update blog

      Delete
    2. tengok.. si Arz ni mana2 dok seru orang update blog..

      Delete
  27. will miss you kanda.. jangan lama2 tau berehat....

    ReplyDelete
  28. Nak ke mana tu Sis JM. Balik kg ya? Have a safe trip ya ♡

    Tak apalah, kadang2 mood tu tak menentu kan. Tak perlu paksa diri, take your time :)

    ReplyDelete
  29. Jangan lama sangat mengHILANG... Nanti SS rindu.... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Supknya ade org rindu..wawa hlg ade org rindu tk? Hik2

      Delete
    2. sssssssss rindu jmmmmmmmm hahaha

      Delete
    3. Wawa hilang SS repot balai polis.. He He He...

      Delete
    4. Wawa bak taip ape ni kuar supknya..

      Delete
  30. Kak, yana pun dah beberapa hari membiarkan blog tanpa update, mood melayang. hihi, tapi yes gigih lagi lompat blog sama lompat blog ni, tapi nak menulis tidak le kot.
    yana punya peel ni kak, lelama tak update nanti dah biasa tak update berkarat la blog tu hahaha. mohon semangat datang. -_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan biar sampai berkarat macam kata yana tu.. hehe.. aiza pun sama juga..

      Delete
    2. yana sendiri pun dah biarkan blog yana mula berkarat kak Aiza hehehe

      Delete
  31. Kak, yana pun dah beberapa hari membiarkan blog tanpa update, mood melayang. hihi, tapi yes gigih lagi lompat blog sama lompat blog ni, tapi nak menulis tidak le kot.
    yana punya peel ni kak, lelama tak update nanti dah biasa tak update berkarat la blog tu hahaha. mohon semangat datang. -_-

    ReplyDelete
  32. ouh ye lupa selamat berehat ye Sis JM ^_^

    ReplyDelete
  33. Happy holiday jm. Nak buat iti ke mana lg tu.. nak ikottt

    ReplyDelete
  34. eh , jgn rehat cam tu nanti gemoksss ... heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia x gemok... Dia bambam.. πŸ˜†

      Delete
    2. JM biasanya tak rehat gitew ajer ... dia rehat travel kot :P

      Delete
    3. JM bambam tapi dalam gambar nampak slim jer ... banyak travel pun boleh maintain slim agaknya ;)

      Delete
  35. hahahahhaha... ngelat nihh... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia memang pengelat! Tapi u lagi pengelat! Batam x gerak2... Habok dahh! Kah kah kah

      Delete
    2. hamek Lunaaa.. lagi kena cuci ngan clorox blog tu.. Batam tak gerak2.. ahaha..

      Delete
    3. Percaya laaa.... 10 kali jumpa SS pon dia x gerak! Ha ha ha

      Delete
  36. best dapat surat cinta.. hihi..

    ReplyDelete
  37. selamat bercuti JM.. semoga kembali kerajinan untuk update blog..

    ReplyDelete
  38. Jm happy devali.. Jgn malas2 tau, kena rajin2.. Keke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abis laa Jay Emm kena pakai sari... Hik Hik HIk...

      Delete
    2. hari cuti ritu tah tah dok joget Bole Chudiyan kat rumah.. hewhew..

      Delete
  39. seronoknya holiday. nak ikut. hehe

    ReplyDelete
  40. hamboi nak buat iti baru laju sokmo deh.......main selji pulak ke :p

    ReplyDelete
  41. laaa tak betul ponn boleh dapat 'surat layang' jugak? hahaha
    maaf baru perasan dan baru email alamat..

    selamat berehatt :) tapi biasanya mesti terindu2 jugak kat blog haha

    ReplyDelete
  42. Replies
    1. haip.. dia ni pun malas ? selalu kecoh satu hari satu entry *laaari.*

      Delete
  43. kakak ku jari manis jangan malaskan jari mu yang manis...hehehe

    ReplyDelete
  44. harap harap abg posmen tak malas

    ReplyDelete
  45. moga cepat2 pulih mood menulis 2... hehehe

    ReplyDelete
  46. tulis posting ni pun kira dah rajin tu

    ReplyDelete
  47. jangam malas2 tau.. semoga mood menulis kak JM kembali..

    ReplyDelete
  48. ada gift? tak sabar nak menunggu.. semoga sampai ke destinasi dengan selamat..

    ReplyDelete
  49. Waaaa...bestnye sy akan dpt surat cinta dr JM...yeayyyy...abg posmen sila hntar yg sy punya dulu...tazzabar dh nih kah kah kah

    ReplyDelete
  50. Terima kasih bebanyak JM..ssh2 jer bagi kita surat cinta tuuu...heheheh

    ReplyDelete
  51. JM..nak sy tlg seru mood JM tu x? Biasa sgt dia g main umah org xnak balik2...dia xtau JM nak guna dia tok hapdet blog ni...kalau sy jupa mood JM tu.msy cubit dia kang....hahahahaha

    ReplyDelete
  52. surat apa sis? untuk kita takde ke? 😩

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amy Jung...surat untuk PEMINAT...kalau nak surat tu sila jadi PEMINAT sis JM dulu hahahha...gurau je ek..ada rezeki nanti kita jumpa di Hongdae eh :-)

      Delete
    2. haaaa Akak JM.. SS dah jeles dah tu huahuahua..

      Delete
  53. saya tunggu post bangkok sis JM ok :)

    ReplyDelete
  54. ehhh ehhh ehhh nma kita tersenarai jugak....trharunya

    ReplyDelete
  55. jgn malas malas.... biar saya sorg malas xpa la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe yang nak sokong dari belakang tu pun kena sama2 rajin tau ZF..
      hembus2 sket habuk kat blog awak tu hehehe =P

      Delete
  56. Oh nm msuk list merah...tq in advance,nnt sy pm add ya,cpt2 seru mood sis,byk great stories tu...rmai yg rindu mcari info dn inspirasi di sini

    ReplyDelete
  57. bestnya dapat surat...hehehe...kekadang ada jugak masa2 nya malas nak update blog kan

    ReplyDelete
  58. Dalam malas-malas tu..kang tetiba je dia fly ..huhuhuu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betoi betoi ceq setuju benar dgn statement ni..

      Delete
  59. ohhhhhoooohoi Kak JM.. jangan menghilang lama sangat.. nanti kerinduan guano..

    ReplyDelete
  60. mood CT pun entah dimana tapi digagahi jugakla untuk up entry baru..
    nanti kena update jugak blog.. lama sangat terabai..

    ReplyDelete
  61. uit.. nak pergi jalan mana lagi tu.. ada je kan nak pegi sana sini..
    mari la pusing2 ke Penang plak hehe..

    ReplyDelete
  62. xmo malas2 k, jgn jadi cam akak, blog dah hampir 'berkubur'

    ReplyDelete
  63. Asalamualaikum jm..surat dah sampai tq...:-))

    ReplyDelete
  64. Fuhhhhhhhhhhhh kak yan tiup semangat rajin kat jm :-))

    ReplyDelete
  65. malas2 pun dia fly pulak dah nanti, manalah tahu kan

    ReplyDelete
  66. haipp..jgn malas2...hehe...kekadang malas jg nk update blog..huhuhu..

    ReplyDelete
  67. Alamak Miss JM..baru baca entry nih..hihi I is malu dengan keprihatinan JM tu

    ReplyDelete
  68. Entry Thai kena abis kan tu JM...dari kiri cepat jalannn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiri... Kiri... Kiriiiiiii... Kanan... Kiriiii...

      Delete
    2. SS bagus ni.,,boleh jadi seketeri JM..dia rajin dan berkaliber hihi

      Delete
  69. JM takleh malas..nanti ramai orang demam rindu..pyh nanti JM nak pujuk

    ReplyDelete
  70. Amboi sempat lagi prepare next itenary yek

    ReplyDelete
  71. Thank you JM.. hadiah passport Universal Studio dah diterima..

    ReplyDelete
  72. salam cik JM yg jeliter tuu, wak dh trime fm dari Bromo itu., wak nak fantunla satewww:

    Ragi pulut dalam kati,
    Tapai manis dalam kuali,
    Selagi hidup dalam pekerti,
    Sampailah mati dalam budi... hihi2 timekaseh bebyk ye JM ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni pantun sempena apa ni wak ... pantung terima kasih ke ni? :)

      Delete
  73. JMMMM ....FM dah sampai .Terima kasihhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah ... mine pun dah sampai :)

      Delete
    2. dah sampai semalam ... dah review dah pun ;)

      Delete
    3. thanks tau JM ... sekali dapat 3 FM obersi, best :)

      Delete
  74. semangat akak, mood naik turun adalah wajar. saya pun juga gitu terkadang malas nak ngeblog

    ReplyDelete
  75. Mano entry travel baru Jay Emm... Kasi up satu kali before I terobangg... Zammm zammmmm ala kazammm!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, up satu JM ... nak juga travel blogwalking ke jogja ;)

      Delete
    2. memang malas nampaknya entry kali ni JM ... sekali imbas dah habis baca :)

      Delete
  76. entry 'malasnya nak update blog' ... pun dikira update blog JM ;)

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352