You can click on me :-)

Sunday, 21 June 2015

Thank you my dear FRIENDS

Assalamualaikum dan Salam Ramadhan Al-Mubarak,


Selamat berpuasa kepada semua rakan maya blog JM dan pastikan puasa bukan hanya menahan makan dan minum tetapi puasa semua anggota fizikal dan rohani okey!!

Okey...sambung!!!

Ini adalah entri ucapan "Terima Kasih" kepada beberapa orang bloggers merangkap reader dan pengomen tegar blog JM. 

Mereka telah beri 'something' kepada JM sebagai tanda terima kasih kerana rajin tinggalkan komen di blog mereka. JM memang kaki 'MENGEBOM' kerana membalas kunjungan.

Kehadiran JM di blog mereka i get something....

Terima kasih Siti Humairah a.k.a Siti Yang Menaip or CT kerana hadiah kan sis JM sekotak teh perisa strawberry dan coklat Hazleen.

Siapa yang belum kenal CT yang paling comel ni sila klik link ni Siti Yang Menaip

Teh perisa Strawberry
Coklat kerana menjadi Top Komentar Jan - April 2015

Monday, 8 June 2015

Quick Update : Mendaki Gunung Rinjani, Lombok

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua reader blog,


Innalillah!!! itulah perkataan pertama yang terucap sebaik sahaja dapat line WIFI selepas check-in di Krisna Hotel, Kuta Lombok..Why?

Berita Gempa bumi di Ranau...Al-Fatihah kepada mangsa dan salam takziah kepada keluarga terlibat. Pada hari kejadian kami berada di Puncak Gunung Rinjani (Summit Rinjani) di ketinggian 3,726 meter.

Alhamdulillah..syukur ya Allah, JM selamat mendarat di KLIA2 pada 8 Jun 2015 jam 3.00 petang tadi. Terima kasih kepada semua reader blog yang mendoakan keselamatan dan kesihatan sepanjang berada di sana.

Syukur juga ya Allah kerana JM berjaya menawan Summit Rinjani di ketinggian 3,726 meter sedangkan JM bukan pendaki tegar..tidak!...tidak sama sekali. Cuma ada pengalaman mendaki bukit Broga dan Bukit Puchong..itu hanya KACANG!!!

Pernah ada pengalaman mendaki Gunung Ledang dan Gunung Datuk tapi 5 tahun lepas..ye 5 tahun lepas ketika itu masih muda dan kuat.

Banyak perkara lucu, sedih, gembira, perit sepanjang trip Mendaki Gunung Rinjani.

1. Masuk tandas nampak orang kencing berdiri
2. Pengalaman 2 jam perjalanan dari Bali Airport ke Feri Padang Bai, Bali jam 1.30 pagi
3. Rata-rata perempuan lombok menyusukan anak kecil keluarkan 'kopek' dari leher baju dan si anak menyusu....sambil berdiri...tanpa selindung...
4. Lelaki Lombok Caring dan Gentleman....ahahahaha...ini dari pengamatan JM ye..walaupun tak ada rupa paras yang menawan
5. Jika ingin mendaki Rinjani perlu kental, hati mesti kering, sanggup tak mandi 3-4 hari, buang air besar dan kecil dalam keadaan yang darurat. Cuci muka dengan wet tissue dan gosok gigi dengan air  yang terhad
6. Sanggup tido dalam kesejukan, solat dalam khemah, solat di Pos (hentian), berwuduk dengan cara bertayamun

YES!!!! selepas pelbagai rintangan yang di lalui, rasa pening, loya, merangkak, jalan seperti siput, laluan trek mendaki yang sangat mencabar dan sokongan moral dan bantuan dari guide Mahwin akhirnya JM berjaya menawan Puncak Gunung Rinjani. 

View Gunung Rinjani dari Bukit Pergasingan
Puncak Mt Rinjani - sila abaikan muka JM yang sunburn dan hitam kerana habuk pasir hitam
JM akan kongsi full story selepas tamat entri Seoul.

Wednesday, 3 June 2015

Wordless Wednesday : JM Away!!!!


Assalamualaikum buat sahabat reader semua,


Just nak inform that JM will away for 6 days!!!!

Flight TONIGHT!!!! Jeling Abe MKL.....bang oh bang bila nak berangkat ke Seoul..until now x de jawapan hihiihih.

Kepada my chenta hati and all my lovely readers doakan JM selamat pergi dan kembali bak kata SS "You go in one piece... You come back in one piece". In Sha Allah

Ada certain person yang tahu ke mana JM for this trip and for the rest, i will update soon.

Thank u dear SS...dedicated this sticker to me - cantik kan lukisan dari SS ni
Kepada yang nak guess ke mana JM...drop your comment here...

Nota kaki : banyak lagi blog yang JM perlu balas kunjungan huhuhu

My Lovely Readers Mei 2015


Assalamualaikum dan salam sayang buat sahabat reader dan bloggers,


Setiap kali masuk bulan baru, inilah rutin sebagai seorang blogger. Update senarai readers yang menjadi Top Commentar setiap  bulan.

Dari Jan - Mei, my sweetHEART menjuarai tahta dan juga she 'win' my HEART heeee.

Thank u dear SS, sentiasa menceriakan hari-hari JM so something special for you...tunggu!!!

Terima kasih semua...Top 10 Mei 2015
Kepada yang tersenarai dalam list Top 10 My Lovely Readers Mei 2015, JM akan pos 'ole-ole' sebagai tanda penghargaan.

Harap semua reader jangan salah faham ye, ini bukan salah satu cara JM nak pancing korang baca blog JM..no! no! no!..tidak sama sekali, its just a small acknowlegment kerana sentiasa memeriahkan lagi blog JM. Tanpa reader semua, siapa lah JM...hanya blogger picisan.

Kepada 20 lagi Commentar yang tidak tersenarai, JM tetap hargai kunjungan korang semua..Love u oulsss...sebagai balasan nantikan kunjungan balas dari JM ye...

Top 20 Mei 2015
Bagi bulan Jun 2015, ada sedikit kelainan di mana JM akan display 2 bloggers sahaja dalam list My Lovely Readers Jun 2015. Akhir bulan nanti baru JM akan 'reveal' 8 lagi bloggers yang masuk dalam carta Top Commentar Jun...."surprise" kan...heheheh

Tuesday, 2 June 2015

Autumn at Seoul & Busan : Taejongdae Busan


Assalamualaikum dan salam sayang dari JM,


Petang hari ke 3 kami ke sini...

Yeongdo Lighthouse
Taejongdae Cliffs
Jika ke Busan. sila masukkan Taejongdae ke dalam itie...pasti x akan menyesal...korang akan menyesal jika x ke sini...view sangat ohsem..

Nak tahu cara ke sini..jom ikut JM!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang