Thursday, 25 January 2018

Value Dollar Shop, Singapore

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua reader setia blog JM ๐Ÿ’–


Siapa suka beli barang BERKUALITI dan MURAH???? Murah sangat ke? jom tengok!

Kalau SUKA..mari ikut JM ke Singapore ๐Ÿ˜ƒ

Di Singapore, ada 2 tempat shopping murah dan heaven bagi JM dan HH tetapi biasa-biasa je bagi SS. Kalau masuk kedai gadget, ia jadi biasa-biasa bagi kami tetapi syurga buat SS hihihih.

"Awak suka....dapat menan" itu antara usikan kami kepada SS...then SS pun jawab "yeerr aaarrr..iteww suka! dapat menan" ๐Ÿ˜Š

*********************

Setiap kali masuk Singapore je kami mesti pergi ABC Bargain di Bugis Juntion, semua barang berharga SGD1.00. Let saya SGD1 = RM3.02..tak murah ke setiap barang bernilai RM3.02???

Rupanya ada lagi satu tempat, harga sama seperti di ABC Bargain...nama kedai tu Value Dollar..semua barang SGD1.00!!!!! kalau kat Malaysia eCO-Shop yang jual barang RM2.12.

Kedai Value Dollat ni banyak cawangan tapi paling mudah access di Jurong East Station yang terletak di Basement 1 (B1), JCube CapitaMall, Jurung East Station.

JCube CapitaMall

Dari Kranji Station naik MRT Line Merah turun di Jurong East Station, dari station tu nanti korang akan nampak JCube CaptaMall. Masuk mall tu di aras basement1.

FIRE SALE everyday!!!
Masuk je kedai ni..JM jadi dah tak keruan..tengok itu nak tengok ni nak...terus capai bakul..pilih itu pilih ini dah penuh bakul...JM tengok SS dan HH masih tengok-tengok lagi belum ada bakul ditangan..Eh..dorang ni tak nak beli ke?..hahahaha...aduhai...JM yang tak menyabo!!! 

Paling tak boleh tahan tu..JM sorang borong 2 bakul tau..SS dan HH masing-masing sorang 1 bakul jek...adeh!!! Waktu balik bimbit kiri kanan beg plastik eheheh..orang pandang jek..sib baik pegawai imigresen tak soal siasat...next time JM nak bawak shopping beg..kih kih kih...dah berangan nak pergi lagi...jeling SS dan HH...

Cookies, Nutella..pilih..pilih...
Coklat pun ada
fire sale..fire sale!!!!
Korang pilih la apa korang nak...
Sabun LUX tu 3 kotak SGD1 uolsssssssssss...tak meroyan ke tengok
Cuba bandingkan dengan harga kat Malaysia..mana murah? Singapore atau Malaysia
Dettol, Downy, Pecuci Dapur, Klorox Bleach ehh macam-mamca lah..SGD1 je..semua size besar tau..boleh dapat RM3.02 ke kat Malaysia?
Nah..setiap satu SGD1 = RM3.02...tak rambang mata ke
Lunch kami - Kedai makan berhadapan dengan kedai Value Dollar
Katalah eh..korang malas nak naik tren dari Jurong East ke Kranji Station sebab bawak barang banyak..boleh naik bas No 160 dari MRT Station terus stop di Woodlands...easy!!!!

Naik bas No 160 dan turun di Woodlands
Bas banyak dan tak perlu tunggu lama...

Tempat menunggu bas

Nampak!! banyak tak JM borong..
Lotion 523ml..SGD1.50
"Bisik kat SS dan HH..kalau JM turun Jay Bee lagi..kita masuk Singapore eh"...JM siap pesan kat dorang..jangan masuk Singapore tanpa JM tau hehehehe

So..macam mana? ada yang teruja tak? heeeeeeeee

135 comments:

  1. menariknye...dollar store....rietta pown suka pergi eco shop....

    ReplyDelete
    Replies
    1. eCo Shop tu..kalau masuk mesti beli lebih dari 5 brg..semua RM2.12 kan Rietta..rambang mata kan

      Delete
    2. MMG SAKAN SHOPPING KALAU BARANGNYA HARGA RENDAH

      Delete
    3. ye kak PI..ni pun plan nak pergi lagi heeee

      Delete
  2. belanja lah saya sis...dah kata murah...hahaha

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. abe MKL pun teruja jgk? bawak la kakak Chinta ke sini :-)

      Delete
  4. Replies
    1. kasi kenyit mata sikit...dia lepaskan jek ihihih

      Delete
    2. Abam kastam pangil gak tapi buat tak dgr... ahakss!

      Delete
  5. Replies
    1. pergi Bugis Junction, Masjid Sultan, JJCM :-)

      Delete
  6. Nampaknya dah banyak entri tahun 2018. Azam baru ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah azam baru tahun 2018..harap2 bukan azam hangat-hangat tahik itik keh keh keh

      Delete
  7. bestnya..ada bas direct dari Woodlands..

    ReplyDelete
  8. Singapore lagi murah mcm ni..dah la gaji depa mahal..untunggg

    ReplyDelete
  9. Wow..mcm tak caya JM post entry tiap miggu..abis la SS lps ni...berlawan dgn JM hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mood tgh rajin ni Mak..awal tahun katanya kih kih kih

      Delete
  10. Replies
    1. dah orang tu asyik tanya titew jek..bila nak update..bila nak update entri..hihihih

      Delete
  11. Best coco butter tu baru bopa hengget je? kalau kat sini berpuluh laaaa

    ReplyDelete
  12. Cocoa butter tu jgn sapu kat roti lak! Kah kah kah

    ReplyDelete
  13. Paling SS suka tisu nyamok... he he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awak darah manissssshh..tu sbb nyamuk suka hihihih

      Delete
  14. Naik bas 160 dari Woodlands ke Jurong pon boleh... tapi lama laa...

    ReplyDelete
  15. Jauh kedai runcit jay emm smpi singapore... he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih..awak laa..pandai ajar kita g beli barang murah..kita dah makin memandai-mandai..jauh pun jauh janji murah hihihih

      Delete
  16. org jaybee shoping kat singopre.. org singpore shopping kat jB.. ok sangat tu..

    ReplyDelete
  17. murahnyaaaa, camni saya pun rambang mata jugak.

    cakap pasal kedai RM2.12 tu, haritu saya belilah barang sikit, pastu belilah coklat nips(size yg besar sikit tu). ingatkan harga coklat nips tu pun harga 2.12 rupanya rm4 xD kecewa sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekeke...kan Mazni..geram jek tgk

      Lorr....hehhehe..jgn tertipu tau..x semua barang RM2.12..so tgk betul2 :-)

      Delete
  18. woww..kalau barang2 ni akak pun excited nak beli! kategori barang keperluan ni..hahaha

    complete info, senang akak nak follow nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Ujie nak borong apa tu? nanti kongsi dalam blog eh :-)

      Delete
  19. Salam 2018 JM.....
    Memang murah kalau harga mcm tu..... Mau tak rambang mata kan. Ada kemungkinan tiruan tak JM?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam kak Hainom!!! tak tiruan ni kak..ori!!!

      Delete
  20. Wahhh... fire sale. Everything must go. Kalau GV gi sana pun, GV pun akan beli banyak barang. Mmg harga fire sale kababoom kan kak. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye GV..tapi pastikan jangan berkampung kat sana tau hihih

      Delete
  21. Wow sorang 2 bakul yer. Murah la kalau tengok produk yang ditawarkan tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. murah Zumal..rasa nak beli semua termasuk yang menjual...hehehe..over tak?

      Delete
    2. Omg,angkut je kedai tu JM. Hehehe. Gurau jer

      Delete
    3. kesian kat orang lain tak leh nak borong nanti kih kih kih

      Delete
    4. Nanti dorang borong dengan JM pulak... Kih kih kih

      Delete
    5. ๐Ÿ™„๐Ÿ™„๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ tak patut...

      Delete
    6. Zumal pi borong dulu la gitu

      Delete
  22. Replies
    1. Shopping barang murah jek Eija..tak mampu nak beli LV ke Carlo Rino ke hihihhi

      Delete
  23. Ohh tiiiiiidak!! I is kenot brain tgk nii. Camni ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜ tgk brg murah2 tu. A must visit list if pi spore nnt

    ReplyDelete
  24. dasatnya harga barang sana, awat la kedai RM2 Mesia tak jual brg cenggini? hahaha... menarik la mmg terasa nak cergas je g spore skang. passport hidup lg nih. hehe

    ReplyDelete
  25. Tolong bawa ana ke sini sekali JM. Teringin nk g Singapura juga ni. Wishlist yg x sampai2 lg ni

    ReplyDelete
  26. ohmaiiiiiiiiiiiiiiiii

    kenapa laa kat Mesia xde nihhhhhhhhhhhhh huarghhhhhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Julie!!!! kat Msia ada kedai RM2.12 hihihih

      Delete
  27. mak aih, murah pulak klau convert ke RM..uih, dah la semua brg2 tu berjenama, mahal kot klau jual tempat biasa..kedai 2 hingget sini jual barang tak berjenama..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul Tim..tu sbb sis JM borong..kalau turun Spore nak borong lagi keh keh keh

      Delete
  28. Amboi asyik masuk singapore jer skrg...hihihi nanti boleh la nak kirim ๐Ÿ˜œ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Liza...hihih..itew ada 'accomodation' kat Jay Bee jadinya boleh la turun Spore setahun 2,3 kali

      Delete
  29. JM!! Lama tak masuk sini, sebab dulu tengok JM sepi ja.. + kita pun sibuk. den baru balik singapore lastweek. tak sempat nak baca sini sebelum p, huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. den dyen..tahun ni sis JM dah ada azam baru..nk aktif semula kat blog ngeh ngeh nge..sbb dah beli PC baru..rugi arr x pergi Value Dollar ni

      Delete
    2. patut la pun, dapat pc baru.. hehe caiyokk sis!! jeleesnyewww, kena repeat cenggini.. haha

      Delete
  30. JMMMMMM!! Memamng mengundang tauuuu. macam tau2 je orang nak pergi JB and singgah SG minggu depan!!! hahahah

    Harga memang senantiasa gitu ke JM? - Khai

    ReplyDelete
    Replies
    1. khai!!!!!!!!!!!!!! harga mmg mcm gitew..pergi nanti kongsi arrrr

      Delete
    2. okayyy bolehhh. hhehehe. tapi tu lah pergi naik bas je. borong macam2 macam kelakar je nanti. tapi ingat nak beli cekelat ke apa ke yg murah... harap2 sempat singgah!! - khai http://kakijalans.com

      Delete
    3. nak JJCM Singapore ke Khai? berapa hari?

      Delete
  31. murahnya, dah la coklat import pun rege camtu je. kenapala kat msia takdek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Raihanah..Kat Msia kena carik kat Langkawi tapi tak semurah di Spore arrr..sedih kan!

      Delete
  32. wah mernarik tu..kene gi sn lg ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Cik adik Roha..bila nak up entri baru :-)

      Delete
  33. serius teruja.. mau tak teruja masuk kedai 2 ringgit eh... bukan 2 ringgit 1 dollar.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye MF..1 dollar 1 dollar...adehh..nak pergi lagik!!!

      Delete
  34. Pat turun... dh lama x masuk ni..

    ReplyDelete
  35. Mummy baru je pi Singapore aritu, takdan nak pi mana2.. Bos suh balik..sobsss

    ReplyDelete
  36. Ada rezeki pi sana balik, nak shopping sakan..hahaha

    ReplyDelete
  37. adui terus pengsan tengok coklat XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih...Wani..bangun bangun jangan pengsan dulu

      Delete
  38. haish... harus rabun mata saya nak membeli semua sale...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan Sheila..kita pompuan ni mmg mcm tu semua nak! ahaksss

      Delete
  39. Replies
    1. sangat-sangat cik munga..kat msia x dpat tau harga tu

      Delete
  40. Replies
    1. kat Msia ada kedai RM2.12 jek..tupperware RM2.12..letak makanan panas terus gelembung..kedai 1 dollar ni RM3 tupperware tu boleh masuk microwave lagik..berbaloi tau

      Delete
  41. masuk kedai nih, mau sediakan duit secukupnya.. kat sini kedai ECO pun dah meroyan membeli macam2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaks..kan! sis JM pun kalau masuk Eco Shop meroyan

      Delete
  42. wah bagusnya entri ni...boleh dijadikan rujukan kalau saya ke singapore nanti!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. cikgu CT..bila nak pergi..sis JM pun nk repeat ni :-)

      Delete
  43. saya tak tahu pulak kat singapore ada kedai murah haha

    ReplyDelete
  44. banyaknya sis JM borong! poket tebal nih hehe

    ReplyDelete
  45. eh, shopping banyak-banyak nih, kastam tak tanya ek??

    ReplyDelete
  46. blm ade kesempatan nak ke sane la sis jm

    ReplyDelete
  47. rambang mata nengok.. adoiiii... kalau tadak conversion, lagi bestttt... hahahaha

    ReplyDelete
  48. ya ampun murah gilaaaa... kena ajak anies ni. mana nk dpt kt sini rm 3 ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

    ReplyDelete
  49. murahnya barang kat sana.. rambang mata ni kalau g beli ni

    ReplyDelete
  50. wah JM ...kalu cb pon akan borong bebanyak jugak

    ReplyDelete
  51. tak kan kite nak bayaq hage yang mahai untuk barang yang sama kannn

    ReplyDelete
  52. kat Mesia kedai Eco , barang nyer cam macam gitew !!!

    ReplyDelete
  53. sgt teruja, JM.
    tgh pk tarikh nak jelajah s'pore ni.
    bwk anak-anak ler.

    ReplyDelete
  54. Hoi.. bestnya.. Sha tak namapak yang lain.. Nampak coklat ngan nutella tu.. Pergh.. Bestnya.. nak ikut.. nak ikut...

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

NUFFNANG