You can click on me :-)

Wednesday, 17 April 2013

AirAsia New Route : BUSAN

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua heeeee,


BUSAN ? Apa yang best kat sana tue?

Kenapa tetiba kuar tajuk ni...ahha..JM stop sekejap entry pasal Guilin tu...nak enteframe sale from AirAsia hari ni 17/04/2013 (Rabu) ada keluarkan route baru fly from Kuala Lumpur to BUSAN - RM199.


Agak murah kan..tapi lagi best kalau return tiket RM199 jek mahu lompat sampai ke siling. Tiket murah ni lambat seminit pun boleh SOLD OUT....JM try ricky-ricky gak tadi mana tahu leh dapat rega murah pada musim yang JM nak tu..sekali hambek nko return tiket leh dapat RM577 (include tax & fee), conclusionnya tak jadi beli huhuhuh..nangis tak ada bunyik..

Tapi kalau dapat yang harga RM199 for return tiket busuk-busuk pun hampir cecah RM500 jugak still mahal kan.....perlu tunggu next offer kalau ada rezeki JM, kita terbang ke BUSAN pulak yer...Inilah keroje nya kalau dah kemaruk bercinta berjalan, pantang ada offer je mesti nak buang duit kan heeeee. Bila lah masanya nak menabung.

Ada ke sesapa yang sempat beli tiket ke Busan tu..kalau ada..memang jeless..heee..

*peace no war heeeeeeeeeee* byeeeeeeee

39 comments:

  1. Replies
    1. Dear..Jommmm...
      heheheh...nk terbang aponya..tiket murah x dpt..huhuhu

      Delete
  2. Jangan jeles JM, saya dapat tapi utk trip tahun depan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaaaaaaaaaaa...JELESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS nyaaa hahahah

      Mencikkkk...heeee..berapa En Mie dapat..arghh..tak boleh jadik ni heeeee

      Delete
    2. Dapat RM577 return, sebab booking masa lunch tadi... dah terlewat...

      Delete
    3. Oh...yer...JM pun tengok time rehat tadi..dapat herga yang sama RM577..bagi JM still mahal..so tak jadi lah nak beli...heee

      Delete
  3. Busan tu kat jeju island kann??? Ermmm...masih memikir mikir lagi ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Ita,
      Busan tu seperti Johor kalau kat msia lah
      Seoul tu seperti KL
      Jeju island tu like Singapore so kalau dari Busan ke Jejudo leh naik feri

      JM pun kalau leh dpt tiket murah nk ke sana coz view pun cantio gak sbb tepi laut dsn byk mknan laut segar :-)

      Delete
  4. ade org tgk boleh rm473 return... tp tu mybe 1 tix dlm 1000 tix yg ade. heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siapakah gerangan org itueww..boleh JM berkenalan..ehehe...tetiba

      Aha..murah tu..mmg lucky lah dia..coz kebarangkalian utk dpt tu 1% jek..HF dpt eh..dlm diam2 ehh..heeeee

      Delete
  5. Airasia selalu tipu. Selalu tak dapat pun harga sebagaimana yang diiklankan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke tipu...dh byk kali eh kena tipu..heeee

      Tak lah..mana ada..mmg ada harga murah seperti offer tu..tapi perlu cepat..coz ramai yg stia menunggu tiket murah nih..kalau lambat2 mmg harga tu dh habis..JM selalu gak dpt tiket murah tp mcm biasa lah..perlu cepat buat keputusan..kalau masih terpikir time nk beli tu mmg tak dpt harga yg kita nk :-)

      Delete
    2. Betul kata JM, mana ada tipu. Kalau Jen8 ada bukti samanlah AA tu. Ada brani???

      Offer macam kena cepat bertindak, kalau terhegeh2 memikir, memanglah tak dapek... hehe

      Delete
    3. Hoyeee...betul tue..JM setuju 200% heeee...

      Delete
    4. Baru tak lama dulu ada iklan AirAsia cakap fly from Penang ke Seoul from harga RM299 wow cepat2 I buka website AA buat check terkejut masih serupa pada RM1,361 return.Selalu AA mcm ini.Berapa kali I temui masalah ini,ada betul offer mcm u cakap tapiada yg tak wujud pun.

      Delete
    5. Oh yerr..JM tak penah lak jumpa kes mcm tu..

      Tak per..utk solve prob U tu, next time kalau ada AA offer tiket murah..U email kat I, mana tempat mau pegi I tolong dapatkan tarikh yg murah..OK?..pastu cepat2 lah U book

      Delete
    6. Sebenarnya saya sendiri boleh buat,terima kasih. Cuma saya meragui kejujuran AA buat promosi.Sebagai contoh,sebelum promosi AA penang-seoul 2 way RM1361.Tapi AA buat promosi khas utk Penang ada dpt route ke seoul jadi buka n check pun masih sama pd RM1361.Selalu sebut promosi tapi harga kekal sama,fed up. Klu u dari KL tentu peluang dpt tiket diskaun adalah tinggi tapi daerah lain-lain kurang dpt diskaun.U tahu pukul berapa offer RM199 KL-Busan bermula? Dapat tahu sangat lewat belum sampai 12pm I sedang buat booking ia tiba-tiba tukar kpd RM269 pula. Terlepas peluang.

      Delete
    7. Oh..okey..okey..saya cukup memahami perasaan Jen8 sekarang...Mesti tiket murah tu dh di grab oleh staf AA sendiri heee

      Kalau saya jadi Jen8 pun meradang jugak heeeeee

      Delete
    8. Tengok staf AA mcm x cukup gaji byr tiket terbang tapi mgkn tolong saudara sapu habis yang paling murah. RM199 syok menang loteri tapi bo terbang pi (habis rugi)kalau Korea Utara serang Korea Selatan.

      Delete
    9. Tengok staf AA mcm x cukup gaji byr tiket terbang tapi mgkn tolong saudara sapu habis yang paling murah. RM199 syok menang loteri tapi bo terbang pi (habis rugi)kalau Korea Utara serang Korea Selatan.

      Delete
  6. Airasia selalu tipu. Selalu tak dapat pun harga sebagaimana yang diiklankan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheheh...marah nampak kat AirAsia..sampai dua kali post komen...hik..hikk

      sabar yer..kalau ada rezeki tak ke mana hiksssss

      Delete
  7. JM,
    kalau ada niat nak ke sana..habaq mai no..nak ikutt..tp kena bulan 1 keatas di tahun 2014...ngehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear,
      Mmg dh ada hasrat tu nk travel thn depan sekali tiket mahaeiiii klau ada lg tuk thn depan offer dlm thn ni JM will count you in hee

      Delete
  8. Tahun ni saya pencen berjalan........ Insyaallah tahun depan kalau ada kelegaan dalam kewangan akan disambung semula xtvt mabuk berjalan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe dear, boleh menabung dulu
      Ha pastu baru best nk berjln. JM ni pun saja suka tgk web AA ni klau nk berjln dlm masa terdekat idoklah kot :-)

      Delete
  9. kita jumpa di busan JM. hahaha

    paling murah 299.50 return!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Argghh...tak acik...JM tak dapat rega tu...so JM tak beli..

      Jelezzz berganda ni...ada lagik tak rega tu..JM dh carik tak dpt..maybe dh abis..huuhu..nanges berdarah ayor mato nih...

      Delete
  10. kaya AA..kita click dan click kat web dia tu dah bg dia duit...fuhh!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yer Zila..tak tahu lak JM..

      Wahh...mmg pandai AA buat duit kan..kalau lah kita boleh buat duit melalui blog..org klik2 baca entry jek dpt duit..kan best..heeeee

      Delete
  11. alamak bestnyer Busan tak bosankan...
    bestnyer jm jalan2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear,

      Mmg tak bosan kalau dpt pergi BUSAN TAPI
      JM bosan sbb tak dapat beli tiket murah ke BUSAN..heeeee

      Delete
  12. Ha ah riki2 jgk.. return RM577 huhuhu.
    Sapelah yang sangat bertuah dapat rm199 tu ye? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekdaa, JM rasa hanya staff AA je yg dpt rega murah tu :-)

      Esok mau cuti ke Vietnam ehh heee...bestya. Dah sihat sikit?

      Delete
  13. aku terlepas nak beli aritu...sangat frust ! waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meh kiita nangis sama-sama huuwwaaaaa lagi kuat bunyi yer heeee

      Dok pun meh JM bagi bahu untuk bersandar ahahaha tak pasal2 kena baling ngan kasut heee

      Delete
  14. JM.. dulu2 senang nak dapat tiket murah.. skrg ni susah dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. fifi : AA ni x mementu baru2 ni ada sale no fuel surcharge naik gila sis JM nk membooking nasib baik x de duit d tangan

      Delete
  15. Wah, sis! Nampak gayanya korea ni akan jadi annual destination utk bercuti :)

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352