You can click on me :-)

Wednesday, 4 December 2013

Tiket MURAH ke Universal Studio Singapore!! Betul ke?

Assalamualaikum dan salam sayang semua!!!!


Siapa ingat lagi entry ni : Last Trip in 2013 : Pergi tak jauh


Tiket flight Air Asia telah di beli pada 15 Jan 2013 dengan harga RM38 return ( RM0 fare dan cuma bayar airport tax dan fuel surcharge) dari KL - Johor Bahru. Semasa beli tiket tu tak pikir apa yang menarik kat JB tu selain dari LegoLand kan. Travel sebenar pada 17/11/2013 - 19/11/2013.

Apabila di pikir-pikir semula, pergi Universal Studio Singapore je lah....oleh itu bermula lah misi mencari tiket masuk ke USS tu. JM mendapat info dari sebuah blog INI terima kasih kepada tuan blog kerana kongsi info ni.

Cara untuk  membeli tiket masuk ke Universal Studio Singapore (USS)

1. Beli secara  ONLINE melalui website Resort World Sentosa

Harga tiket Online
Ticket Type :
One Day Pass : SGD74 (~RM193 - Adult (Age 13 to 59)
                       : SGD54 (~RM140 - Child (Age 4 to 12)

Korang rasa MURAH ke MAHAL harga tiket tu....tapi kalau beli time promosi maybe lebih murah kan sebab harga tiket mengikut musim sama ada peak season atau low season.

PERCAYA atau TIDAK....JM dapat harga tiket RM150 untuk dewasa dan RM115 untuk kanak-kanak...bagaimana caranya..ahaaa...begini..

2. Cara kedua adalah beli melalui Agent

Rosmanizah Abdul Rahman
ARISSA Trading (001958108-k)

Hp No : 012-394 9154 (Viber, Whatapps, Tango, Lime)
Tel No : 03-8925 9852

Facebook: Rosmanizah Abdul Rahman

Account No :
CIMB - 12370003839200 Rosmanizah Abdul Rahman
Maybank - 562021611134 Rosmanizah Abdul Rahman
Maybank - 112026898614 Rosmanizah Abdul Rahman

Apa yang JM buat adalah :

i. Mula-mula JM call Puan Rosmanizah melalui no talian yang disertakan dan memaklumkan berkenaan pembelian tiket ke USS
ii. Kemudian beliau minta hantar maklumat detail berkenaan tarikh masuk ke USS dan bilangan tiket yang ingin di beli (bilangan dewasa dan bilangan kanak-kanak), email kepada lan_ieza@yahoo.com
iii. Beliau akan email kembali berapa harga tiket seorang dan buat bayaran ke akaun seperti yang di nyatakan di atas.
iv. Selepas bayaran dibuat, beliau akan hantar attachment ticket melalui email 2 hari sebelum tarikh ke USS
v. Cetak ticket yang telah di email menggunakan kerta A4 dan tiket itu nanti akan di scan di pintu masuk USS

Ticket USS for Adult
Ticket USS for Child
Senang, mudah dan murah bukan....kalau ada peluang lagi ke USS, JM akan booking terus ticket melalui beliau dan Highly Recommended!!!

So tunggu apa lagi...kalau sesiapa yang ada keinginan untuk ke USS dan masih mencari-cari harga tiket yang murah sila ikut cara JM ni...

Nak tahu kisah JM bercuti ke USS...tunggu next entry ye...

88 comments:

  1. Replies
    1. Murah kan?..JM pun rasa berbaloi..

      Ehhhh..ingatkan dah ber WINTER SONATA..bila nk berangkat nih...

      Delete
    2. JM rase ikot trip murah n sng or g sndiri murah n sng?..

      Delete
    3. Jika ke singapore better pegi sendiri easy measy n save :-)

      Delete
    4. Tiket Universal Studio Singapore yang berpatutan untuk tahun 2015/2016!

      Serendah RM 155 untuk pas masuk sehari Dewasa dan RM 129 untuk pas masuk sehari Kanak kanak (ada diskaun lagi jika pergi berkumpulan)

      Boleh whatsapp/sms ke 0174215205

      Delete
  2. banyak jimatnya tu...tq JM 4 da info

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ain..kan...nanti kalau nk ke sana.beli je cara ni..mmg jimat

      Delete
  3. wah mesti banyak cerita yang menarik di sana dek NON
    cant' Wait

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahh..Dila nyer story lagi best time JM baca ri tu...ni trip biasa2 je..lagi pun pergi tuk kali ke 2 kan hiksss

      Delete
  4. ok jugak tu jm, ada cari lain untuk dapatkan tiket murah, save banyak jugak tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a..klaau Orga nk ke sala lagi...ye lah..dah pegi kan..mana tahu nk repeat ke..leh try cara JM nih..

      pssttt....tgh sibuk study lg ke skrg..lama tak muncul story baru yg kelakar2..yg ada dialog2 tu...

      Delete
  5. Seronok la dpt tiket harga murah kan.
    Tak sabar nak bace psl trip ke USS ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dear ietams...lama tak nampak kat sini...sihat ker...ha'a rasa puas hati hiksss....ala trip ke USS tu biasa2 je..nanti JM story

      Delete
  6. Bab macam ni JM memang sangat tera... Anyway good info...

    ReplyDelete
  7. saya dah gi sekali USS.... rasa nak gi kali ke 2 tapi tak tau bila, nak kena kumpul ahli keluarga dulu.... selalu jadual tak sama

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear, best kan...JM pun nk repeat lagi maybe next yeat...BEST kan..nanti beli lah tiket cara JM buat ni ..MURAH..

      psttt...tgh FRUST sangat ni..bila baca blog SR tapi tak leh nak komen...geram je..rasa tak puas hati kalau baca tak leh komen ni..try gak PC kwn2 lain pun sama..

      Delete
    2. Abis tu nak wat camne tu JM.... kawan2 laik komen cam biasa ok jer.... adakah virus2 cinta dah merebak kat blog kita ni

      Delete
    3. Huhuhu...boleh baca entry je...komen2 kawan2 yg lain pun tak display..JM pun tak faham...Virus CINTA? hikssss

      Delete
  8. Good info nih JM...boleh lah jenguk jenguk ke USS pulak. Dulu masa akak gi S'pore,kami hanya ke sentosa island je sebab masa tu anak masih kecik lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aha..kalau mcm tu akak perlu repeat..JM yg dh pergi 2x pun..ada gak rasa nk repeat....bawak CK...byk game yg dia boleh dan naik tu

      Delete
  9. Wahhhhh.... murahnya!
    Ingatkan kalau beli dgn agent lagi mahal!

    SIL ada stay kat JB, aritu ajak dia gi Legoland pahtu bkn minat dia agaknya.. dia kata LEGOLAND TEMPAT BUDAK2 JAH.. GI BUAT APA2 hu hu hu jatuh semangat nak gi sana :-(
    Padahal dia ada anak 6tahun, buleh le bawak kannnn? Sob.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a..JM pun ingat camtu gak mula2..SEKALi..hoyeee..dpt tiket murah!!! heee

      Legoland ngan budak umur 6 thn sesuai sgt lah tu..ahahah...pesal lak dia ckp camtu

      Delete
  10. RM150 one day pass kira murah tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Murah kan Putri..semua di hujung jari heeee

      Delete
  11. wah, murah tu... saya pun pernah dpt beli tiket rege RM150 for adult, masa MATTA Fair... tp tiket ni boleh guna anytime ke? peak/non-peak, weekday/weekend?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a..tapi kalau malas nak ke MATTA fair...leh beli cara ni..just di hujung jari je..kalau lihat pada tiket yg di cetak tu ..valid for 7 month..so leh cover semua season dan juga weekday n weekend

      Delete
  12. Aduhhh..JM ni selalu jer dapat tiket murah...jelesnya ..hihihi
    Akak pun klau berkesempatan nak pergi lagi ke USS..tak puas hati pergi ari tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak MP...itu pun JM dapat info hasil dari google..Alhamdulillah hiks..rezeki kan

      Aha..kalau akak nk pegi lagi..akak beli je cara ni..mmg murah bagi JM

      Delete
  13. lainkali nak try cara ni. malas nak g MATTA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a..kat MATTA pun leh dapat murah kan..tapi cara JM ni lagi senang tak perlu kluarkan cost..semua di hujung jari je hikssss

      Delete
  14. kawan seopis baru ja balik dari USS minggu lepas . Dia cakap best dan wajib pi... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ye..Lieya belum pernah sampai sana ke..wajib pergi mmg BEST..terutama transformer Ride...nanti beli tiket cara ni..murah tau

      Delete
  15. betul lah JM..beli kat Rosmanizah..akak pergi pun beli dari dia jugak..dpt jimat rm30 satu tiket..betul kan???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a...murah kan akak...sbb tu JM war-warkan dalam blog ni sbb ramai yg tak tahu...bagi JM mmg murah..kalau jiat RM30 tu..kira byk tu..leh buat belanja mkn tgh heeee

      Delete
  16. Hi uols. murah sgt dah tu kak oi.. dulu masa iols ke USS pun beli dgn akak tu. harga pun menten sama je. berbaloi-baloi sangat. igt nak ke legoland pulak. tapi skang masih belum siap sepenuhnye lagi. maybe dlm setahun dua lagi kot. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Khennn!!..sbb tu ahkak war warkan kat sini sebagai panduan kpd mereka yg tgh mencari2 tiket muroh tu..Oh ye..so kiranya Rosmanizah ni sudah di kenali ramai lah ye. Aha...ada gak hari tu nk try..sekali tgk harga tiket...glurrrppp...tak jadik heee

      Delete
  17. bagusnyaa info ni..tq jm...kalau rs teringin kesana lagi,harus try cara jm ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. YEs Dear...bukan HARUS lagi tapi WAJIB ahahahaah...

      Delete
    2. yela dulu aza g bayor rm220+ kot..huwaa...mahal sebab time cuti sekolah katanya..

      Delete
    3. Wahh...mahal tu...glurrppp...tak pe..kalau beli ngan agen ni time cuti sekolah pun murah..in shaa Allah

      Delete
  18. Murah la kalau dah kurang dari harga asal nyer kan.. tak tahu saya sebab tak pernah sampai lagi ke USS tu..
    Untung la Kak JM kenal ramai orang :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah tahu kan cara nk dapat tiket murah..apa lagi..tak pernah sampai ke sana kan..pegi lah sekali...best lah jgk tapi RIDE yang mencabar minta seperti di Ocean Park HK dan Movie World Australia tak ada lah...biasa2 jer...

      Akak pun untung dpt kenal TTBoy..dpat POSKAD lagi...

      Delete
    2. Poskad tak leh nak lawan koala hahahaa.. :D pape pun thanks ..
      ok nnti nak pi akan ikut cara tu untuk dapat kan ticket murah :D

      Delete
    3. ahahah...yg penting bukan nilainya TAPI tanda ingatan tu yg lebih penting...ihiksss...sbb tu akak kongsi kat sini

      Delete
    4. alamak .. malu nyer .. tulisan buruk :P hehehehee

      Delete
    5. Waktu akak belajar dulu...selalunya org tulisan buruk ni BIJAK...

      Delete
  19. Bestnya dpt gi uss.....sybelum berkesempatan ke sana lagi. Nanti share kt sini yea

    ReplyDelete
    Replies
    1. Leez belum sampai ke sana lagi?..tak per..lepas ni boleh gi ngan abe...baru BEST heeee

      Delete
  20. salam perkenalan...seronok baca blog akak... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal Mekjah...terima kasih..keep on reading ye :-)

      Delete
  21. ooo entri bergunanni JM kot mana tau akak leh sampai ke sana pulak...
    tak sabar tunggu kisahnyer tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'a akak...beli je tiket melalui agen ni mmg murah...trip ke Sgapore tu tak tulis lagi..free nanti JM publish eh

      Delete
  22. wah..best..nnt bleh la beli tic murah USS ni..aritu kakiberangan dh share tic murah kat HK..mmg terbaek la semua...berbaloi-baloi;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sai...ahaks...benda yg baik haruslah di kongsi untuk kebaikan bersama...rupanya dia menjelajah negara China...JM baru nk start baca entry2 Sai tu...lama betul tak singgah sana :-)

      Delete
  23. Salam.sesiapa nak ke perth,australia?. Cuba visit www.mahiraholidayhomes.com Holiday homes kepunyaan org islam malaysia.mereka ada car rental. Boleh call 0123360098 Saya da try 2x. Memang servis terbaikkk dan penginapan yg sgt selesa dan bersih. harga memang berbaloi.mereka ada fullboard muslim pakej juga.

    ReplyDelete
  24. nak tanye, kalau g uss tnpa passport, utk 1hari boleh ke?cmne caranye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ozil ka..ni nak masuk singapore dari Johor atau mmg org Singapore. Kalau org Singapore tak perlu lah passport nk masuk USS tu..passport hanya di perlukan kepada rakyat selain dari Singapore ye :-)

      Delete
    2. kalau tiada passport atau tak nak apply passport yang valid bertahun tu, you boleh apply ONE-DAY passport. boleh masuk singapore 1 KALI sahaja... apply macam biasa kat immigration office. harga agak murah, cas dalam beberapa puluh rinngit gitu?
      i did that for my family member last time..

      bytheway, kalau berminat nak dapatkan tiket USS murah atau lain2 tempat dalam Singapura, can contact me :)
      my facebook page: LOVE TRAVEL @ www.facebook.com/lovetravel86
      # JESSICA at 017-7055381 or jessica.travel8686@gmail.com

      Cheers!
      (",)

      Delete
  25. Terima kasih JM buat entry berguna ni....
    Akak pun plan nak bawak anak2 gi USS nanti...tu dok gugel harga tiket tu...hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak Alona..terima kasih sudi baca blog JM ni..aha..kalau mcm tu JM recommend akak beli tiket kat sini bagi JM mmg murah tapi sebelum tu akak buat comparison dulu then baru decide eh

      Delete
  26. thank you for your info pasal tiket murah ni. rancang nak pegi tu yg nak tanya, still valid ke harga tiket ni. risau jgak kang nanti ticket tu tak balik masa nak masuk uss tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. G2G : JM dah beli dan guna ticket tu..mmg valid. So for confirmation vice sebelum beli call dulu agent tu tanya harga tiket skrg dan dpt kan pengesahan mengenai validation of ticket tu ye

      Delete
    2. Salam, Cik JM. saya nak minta remove sya pya comment sebelum ni. sebab ramai yg salah faham dgn comment tersebut. Saya bgtau tiket yg saya beli adalah dengan agent dari JB dan bukan agen yg JM promote kat atas ni.

      Delete
    3. Wkomsalam En Izmil..oh..ye ke..ok..ok...nanti JM delete yek

      Delete
  27. Asalam jm..
    Nk tnyer rm150 tu siap transport ke sentosa ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam En Saiful

      RM150 tu harga tiket masuk ke USS sahaja...not included transport...kes JM dulu kami naik bas dari Tune Hotel JB ke USS Sentosa Islland..RM35 return for each person

      Delete
  28. tumpang iklan jap. USSONLINEBOOKING turut ada jual tiket ke USS. boleh nego sampai jadi. gerenti termurah di pasaran, =)

    ReplyDelete
  29. salam kak JM..masih lgy menjual tiket ke uss ke lgi?hrganya masih sama lg ke rm150 kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Phyzie..bukan akak JM yang menjual tiket tu tetapi sila berhubung dengan contact person yang tertera dalam Entri di atas Rosmanizah Abdul Rahman

      Delete
  30. Hai ~ Jari Manis~ Sheray here~
    I am selling even cheaper tickets to USS~
    ***USS Ticket*** at only
    [Adult : RM135 ($53)]
    [Child : RM110 ($43)] (4 ~ 12 years , ≤3 free)
    Available for EVERYDAY , including Weekend and Public Holiday!!
    No need to Exchange Ticket at Ticketing counters, immediate admission to USS!!
    This is my facebook page, I will truly appreciate if you will to give a visit~^.<~
    Thank you ~

    ReplyDelete
  31. ok la dpt gak murah cikit...beli dri agent senang ckit

    ReplyDelete
  32. Replies
    1. Tiket Universal Studio Singapore yang berpatutan untuk tahun 2015/2016!

      Serendah RM 160 untuk pas masuk sehari Dewasa dan RM 130 untuk pas masuk sehari Kanak kanak (ada diskaun lagi jika pergi berkumpulan)

      Boleh whatsapp/sms ke 0174215205

      Delete
  33. blh la sis rujuk sini nanti bila ada geng nak seberang tambak nanti ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis Vee...dah dapat geng lom nk ke sana

      Delete
  34. Tiket Universal Studio Singapore yang berpatutan untuk tahun 2015/2016!

    Serendah RM 155 untuk pas masuk sehari Dewasa dan RM 129 untuk pas masuk sehari Kanak kanak (ada diskaun lagi jika pergi berkumpulan)

    Boleh whatsapp/sms ke 0174215205

    ReplyDelete
  35. Murah! Memang betul2 murah :)

    ReplyDelete
  36. Salam.. nak tanya, harga tiket ni dapat maim semua permainan ke?

    ReplyDelete
  37. Klau ada yg nak beli tiket USS murah boleh whatsapp sy di 0179701718.

    ReplyDelete
  38. Klau ada yg nak beli tiket USS murah boleh whatsapp sy di 0179701718.

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352