You can click on me :-)

Friday, 15 November 2013

Last Trip in 2013 - Pergi tak jauh

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,


Bording Pass KL - JB
Pergi tak jauh ..JB jer...oleh kerana return tiket RM38 so rembat je lah...

Betul ke gi JB je....alang - alang dah sampai sempadan Singapore tu....pegi je lah ke USS Studio tu..ahaksssss...ssshhhhhhh

Jumpa lagi.....babai!!

93 comments:

  1. fulamakkk...best giler...leh shopping kt s'pore..sure byk sale

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahh Zila....duit tak byk...boleh tgk je lahh..huhuh

      Delete
  2. Wah JM, kau memang tak boleh duduk diam...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pak Lang Mie....ehehehe...kalau duduk diam je..itu bukan JM namanya hiksss

      Delete
  3. Selamat bercuti JM.. haahkan alang2 da sampai sana takkan tak jenguk negara sebelah ekekeke... Nak kirim VS leh miahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih...ha'a..jengah-jengah tengok apa yg ada..VS?...apo ko bondonya tu heeee...saje je kan

      Delete
  4. Replies
    1. Hiks...babai Emy..jgn nakal-nakal heee

      Delete
  5. Hehe jm jmmmm~~ zura pun br je g uss for 2nd time deepavali hari tu hehehe alaa kalo dh jb tu pe lagi uss or legoland jela tu...hihi happy holiday jm huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah...2rd time tu..mesti best kan USS...itulah USS dan LEGOLAND je yg ada...tiket plak MAHAL..PENGSAN :-)

      Delete
  6. Replies
    1. Heeee...itulah JM namanya...pantang ada tiket murah..ada je plan dia kan...

      Delete
  7. amboi JM niii.....jeles tau...hehehe nak jalan jugak...hahaha stress jeee duk opis nih......

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha...alahh..DJ pun sama..kita serupa...ekekek..bukan ke DJ nak jalan2 jugak 2 mggu lagi...juah pulak tu...pastu tempatnya lagi menarik..I lagi jelesss u oulssss

      Delete
  8. Eloklah JM jalan-jalan....pi USS jangan lupa naik roller coaster...itu yang paling best....kali ini saya pun jalan...saya di Jogjakarta sudah....hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yo lah..jeles ngan MKL yg dh ke BALI tu hiks..pastu plak..skrg kat Jogja pulak...lagi hebat dari JM nih jalan-jalan nya

      Delete
  9. syok wooo uss..teringin nak pergi lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyer...kiranya berbaloi beli tiket beratus-ratus tu kan..kenapa lah kat Msia tak bukak mcm tu jgk..mesti lagi BEST kan..Ni ygbuat JM tak SABAR nak ke USS nih heee

      Delete
  10. wahh..kita g date sama..kot terjumpa..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap-harap cam tu lah kan..baru meriah hikss

      Delete
  11. uikksss.. dah pergi Johor.. asal dapat naik kapal terbang yer.. bagus plan ke USS tu.. moga enjoy di sana :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tiket murah..buat pe nak penat2 drive kan..lagi untung tak perlu bayar tol..minyak..RM38 pergi balik cepat sampai ye dok heeee. Ahaa..nanti akak JM bawak balik story..tgk nanti menarik ke tak hiksss

      Delete
    2. lama nyer kak jm pergi... dah rindu nak baca nie hahahhaa :P

      Delete
  12. wow memang murah. JM memang alert betol bab tiket murah ni yerrr.. ^_6

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lieya..tiket tu dah lama belinya..last year kalau tak salah..ahaha..bila dpt tiket murah ni selalu nya one year period nye travel..maklumlah..time sale je mampu beli heee

      Delete
  13. selagi ada peluang rembat jew la.... seronoknya asyik jenjalan jer JM nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear..pesal lah PC JM nk tak boleh nk komen story SR jalan-jalan di Langkawi tu...so JM baca je lah huhuh

      Aha..tahun ni dah last trip...tahun depan pulak start travel heee

      Delete
  14. amboi berjalan sungguh kakcik yer :)
    have fun nanti kat USS.........

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM dah BALIK....rindu pada kawan blogger heeee

      Delete
  15. Replies
    1. Alahh..JM dah balik baru baca komen ni huhuhu

      Delete
  16. Jm baru jer cakap tahun depan baru nak jalan obersee..hehehe..memang jenis tak tau dok diam yeee..hamboiii dia !! Hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha...Kak Ita..lepas dpt tahu JB tak ada tempat yg menarik..terus JM buat keputusan nak ke USS lepas beli tiket ke JB tu...time beli asyik nampak rega murah je..yg lain2 pikir kemudian hikss

      Itulah...lepas kahwin kot baru duduk diam....TAPI bila nak kahwin pun ntah...calon pun tak ada lagi heee

      Delete
  17. Replies
    1. JM dah baca entry Dila ke USS tu...menarik kan...nak pegi USS nih :-)

      Delete
  18. Buatlah entri tentang USS....boleh saya baca walaupun berada di Dieng Plateau..

    ReplyDelete
  19. JM, naik bus ape ke USS dr JB? Odyssey Coach ke?
    Saya nak pergi awal Disember ni, tgh mencari bus ke USS dr JB.
    Baca review org, ada yg kata Odyssey Coach tu kdg lewat, lps tu org yg ada lebih rmi drpd muatan bas, last2 kene tunggu next trip. Mohon share pengalaman ye.. tq JM.
    Hari tu pergi HongKong, Berjaya dgn panduan blog ni. Easy peasy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Tulip..

      Ha'a..JM naik Odyssey Coach from Tune Hotel to USS..servis on time..ok je tak ada masalah..semua berjalan lancar..pastu dorang dah sediakan bas berdasarkan bilang penumpang..so tak perlu tunggu2..cth..setiap bas 24 penumpang...jika terdapat 40 penumpang dorang sediakan 2 bas kt depan tune hotel tu..bila semua dah naik terus gerak..

      Delete
    2. Hai cik Tulip,

      Saya nasihatkan cik untuk booking bas Odyssey dahulu, dan datang ke kaunter kami kat tune hotel, sehari sebelum untuk collect ticket dan buat pembayaran secara cash sahaja. memang ramai orang, tapi selalunya bas tu tak penuh . kami akan sediakan bas tambahan kalau customer kami lebih dari 40 orang. (sama macam JM cakap tu). bas kami pada pukol 730 pagi, biasanya kami akan advice customer untuk datang 15min lebih awal. pukol 730 kami akan naikkan penumpang, selepas itu kami akan ade buat briefing session sebentar untuk menerangkan syarat2 atau apa yang perlu penumpang buat nanti bila di singapore. Jangka bertolak dari Tune hotel dalam pukol 7.45 pagi. Cik tulip boleh hubungi pejabat kami di talian 07-2323092 untuk pertanyaan lebih lanjut.

      Terima Kasih

      Delete
  20. Huiyooo rm38 jah!
    KB-KL naik bas pun RM44 hahahah patut transport lain pun kena kasi murah, baru namanya PERSAINGAN :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah..kalau naik kereta dari KL ke JB pun belum tentu dapat rega tu..so terus rembat..dh tak pikir apa yg menarik kat JB tu..sekali member cakap pegi USS je lah.. ;-)

      Delete
  21. wow bestnya jalan jalan..sambil+ cuci mata kan hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal Cik Itah...ha'a..kalau bab berjalan ni JM org pertama angkat tangan nk jalan-jalan heee...klau lah byk duit semua tempat nk pegi terutama negara 4 musim hiksss

      Delete
  22. JB jer?
    Hahaha soalan tak bleh blah kan.
    JB pon banyak gak boleh cover tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaah...JM pun tak percaya..buat apa lah nk ke JB..tak ada tempat menarik pun..lain lah kalau ke Jepang kan..hihih

      Sampai JB terus mati kutu..nk masuk LEgoLAND..tak mampu...akhirnya lepak kat bilik hotel...pegi USS lah :-)

      Delete
  23. Replies
    1. GB..JM dah balik...ha'a..GB mesti lagi tahu kan coz kerja kat sana... :-)

      Delete
  24. Replies
    1. Putri..JM dah balik...JB ok?...ahahaha...mati kutu tak tahu nk ke mana

      Delete
  25. dah lama x singgah kat blog JM ni...happy travelling JM wpon x pegi jauh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Putri...setiap kali masuk blog Putru nk komen tapi tak ada button komen...huhuh,,furst..leh baca je lah

      Dek kerana JB tak best..JM ke USS...tggu story tu nanti :-)

      Delete
  26. oooooit jalan lagi.. dasar tau tinggalkan akak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaahahah....Akak....love uuuuuuuuu....

      Delete
  27. JB x best ke?? Ala...putri pun ada trip ke JB december ni, 4 hari plak tu, nmpk gaya kena pegi S'pore ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada tanya receptionist hotel dia cakap tak ada tempat menarik selain shopping mall dan legoland...Danga Bay pun dah kena tambak..maybe ada pulau2 yg boleh pergi dan tempat makan lah..kalau 4 hari tu..haruslah masuk ke Singapore jugak

      Delete
  28. Akak baru booking untuk anak balik Alor Star Rm28 rembat jelah sebab naik bas pun Rm53 sekarang ni...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam akak..terima kasih sudi baca blog JM yer..

      Aha...bijak..bijak...kekadang harga tiket kapal lebih murah dari tiket bas kan...pastu pulak tak perlu berjam-jam dalam bas tu..sbb tu kadang2 perlu rajin cari harga tiket flight tu..kalau dapat rega tu mmg MURAH..

      Delete
  29. mana ilang si mek JM comey nih.... cpt la update blog ooitttt !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear..dek kerana lama cuti so tak sempat nk update blog byk kerja perlu settle..sabar yer... :-)

      Delete
  30. adui... punya la nakal.. sempat gak tu rembat tiket ke JB n jalan sampai singapore.. tu tak sengaja tu..
    JM cer cek kat tapak kaki JM tu ada tahi lalat tak?? hehhehe,, dulu mak cikda kata kalau ada tahi lalat kat tapak kaki .. asik nak berjalan je kerjanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Da..ahahaha..JM ni pantang nampak rega tiket murah ni..rasa RUGI je kalau tak beli ..Tahi lalat kat tapak kaki..jap nak check..tak ada lah pulak..ahahah..kalau lah ada tahi lalat tu mesti lagi sakan berjln nyer..

      Delete
  31. AmbOiii dik, bila agaknya nak dop diam kat umah...jelessss akak tau..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahaha...akak MP..JM pegi dokek2 jo...bln depan JM duduk diam2 kat rumah heeee

      Delete
  32. aik cam dah komen belum lagi yerk...
    kalau dah kaki berjalankan... JBpun ok gak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak!!! heeeeeeeee...betul tu..janji leh jalan2 kan...

      Delete
  33. bila sis nak seberang singapore pun x tahu wpun kerap je jenguk akak kat majidee tu ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vee...jom...JM temankan...kita ke USS nak?

      Delete
  34. Next time kalu fight ke JB.. Jumpa SS eh... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rugilah kalau dah sampai JB tak jumpa SS kan,... :)

      Delete
    2. Ayat Sis JM,...JB jer,.. :)

      Delete
    3. Ayat x leh blah... ha ha ha...

      Delete
    4. Yes!!! kalau JM ke JB...SS tolong jemput di Airport eh

      Delete
    5. Farrah..jom kita ke JB...jumpa SS..nak -:)

      Delete
    6. off coz i akan jemput u... siap tolakkan troli... he he he...

      Delete
    7. i datang dengan bagpack..so tolong bawak kan bagpack i boleh :-)

      Delete
    8. Nampak tu, SS siap nak tolakkan troli. Ni dah layanan karpet emas nih!

      Delete
  35. murahnye ke JB
    amboi amboii berjalan sakan naaa
    ayu blm berpeluang lagi nak ke sana ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayu..nanti Firash dah besar leh pegi

      Delete
  36. yeay.. cuti2 malaysia.. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asyik ke obersea je kan Pha Is..sesekalli travel dalam Msia lak

      Delete
  37. Skill nak cari tiket murah macam ni yang saya tak ada.
    Jeles oo...tengok orang gi jalan-jalan naik flight tambang murah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fidah Shah : memula mmg susah sikit..tapi lelama pandai lah..yg penting perlu rajin

      Delete
  38. Murah tu return RM38. Sekarang susah nak dapat murah gitu.

    ReplyDelete
  39. pernah juga dulu rembat tiket murah dr klia ke kelantan ... parking tempat tak berbayar yg ramai org pun park (dulula, sekarang dah takde) sudahnya kena saman dua kali, tak berbaloi tiket murah pun :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih...Puteri Wanita...yang ni mmg kelakar

      Delete
    2. Baik suruh dukung je... Pastu campak atas katil... Keh Keh keh...

      Delete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352