You can click on me :-)

Monday, 27 January 2014

Phnom Penh : City Tour

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Here is today activities and tomm will going back to Malaysia, will come back again ermm maybe one day dan kepada kawan-kawan di luar sana yang belum jejak kaki ke sini JM syorkan korang datang sendiri untuk melihat kehidupan orang kemboja then you will be more appereciate your life.

Royal Palace Phnom Penh

41 comments:

  1. wah dah keluar entry live update.....insya-Allah one day nanti nak kena pergi sana melawat kehidupan diorang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye mrs, anak2 kecil x berkasut dtg minta sedekah tuk beli mkn ngan muka comot merayu rayu. Jm kasi biscuit terus senyum :-) nanti jm upload gambar dorang

      Delete
  2. Ha ada pun live update kan. Baru best. Pasni tunggu full entry pula. Safe journey balik Msia ye JM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Bie, eh Jm nampak new pic profile lah :-) ahaaa lepas Jm balik dan update nanti mesti Bie akan ke Siem Reap nk tahu sbb nya? tggu!!!!!

      Delete
  3. Replies
    1. Menarik ke? Bila nk datang c ni :-)

      Delete
  4. JM td tgk berita ada rusuhan kat Phnom Penh...siap ada cedera bagai...terus ingat kat JM....ok ke?terserempak tak dgn rusuhan tu?hehehe Cambodia ni antara negara awal2 yg saya lawati...dan banyak unexpected experience...so mmg dekat di hati lah...hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dj! Ye ke kat area mana eh coz kat area city ni aman je Jm ngan member explore city jln kaki lenggang2 kangkung je lg. Mrs smile pun ada ckp benda yg sama tp kat c ni alhamdulillah x ada apa2. Aha bila dtg c ni baru celik c kit mata Jm tgk kehidupan dorang dan dgr sejarah berkenaan Pol pot

      Delete
  5. Live dari Phnom Penh tu... susah nak buat.. Kak JM memang terbaik :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear, x tdo lg dh jam 11 lebih tu kat c ni x pe baru jam 10 lebih :-) dh sihat dari batuk tu? Alaaa ada org tu lg hebat leh buat live from jepun lg akak ni kt PP je skrg ni pun dok baring lam bilik hotel jap g dh nk tdo :-) mentang2 free Wifi belasah cukup2 heeee

      Delete
  6. Salah satu negara yang banyak mengajar erti kehidupan dan bersyukur dengan apa yang kita ada sekarang. Sampai sekarang, derang masih tak boleh lupa apa orang Cambodia buat pada orangnya sendiri semata-mata kerana sentimen komunis dalam diri. Kadang2 terpikir, kita mungkin akan jadi mcm Cambodia kalau ada rakyat kita terlalu ekstrem mcm Pol Pot. Tapi tue lar, orang tak pernah tgk apa negara luar dah pernah alami. Saya masih ingat, saya nangis teresak2 masa kat Killing Fields. Satu pengalaman yang ngeri bagi mereka. Alhamdullillah, kita masih hiduo dalam negara yang aman.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye retuju sangat dengan awak Zara...semasa JM ke killing field tu...seram bulu roma..macam2 perasaan ada..pastu bila tgk video kekejaman Pol Pot tu..Ya Allah bersyukur kita jadi rakyat msia dan keamanan, kemajuan, kemewahan dan kesenangan hidup yg kita alami sekarang.

      Delete
  7. apsal mcm tkde org lain je kt situ..mesti korg pegi pagi2 buta lg kan..hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaah..dear..time ni dh jam 10.30 pagi tau..panas terik..so org suma cari tempat teduh

      Delete
  8. Phewitttt.....gadis comel berposing !!! Sweetttt.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaks...kak Ita..comel lah sgt kan..sambil tutup muka

      Delete
  9. sonok kanns jalans kemboja tuu., ehHHee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wak..dalam keseronokan ada kesedihan apabila melihat kehidupan dorang..balik msia JM amat hargai rezeki yg Allah berikan skrg..ehh..Wak..try lah ke sana..baru dpt merasainya :-)

      Delete
  10. cantik gambar ni jm, boleh buat wallpaper ni, hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear Orga, View di Royal Palace ni mmg dah cantik sbb ada burung merpati berterbangan TETAPI sayang..model tak cantik ahahah

      Delete
  11. Akak dah pergi ke sana..melawat sekolah2 kat sana ..tengok murid2 Islam belajar..sayunya hati..Belajar dalam serba serbi kekurangan..Bersyukur dgn segala nikmat yg kita kecapi di negara kita...


    ReplyDelete
    Replies
    1. ye betul tu akak...bila ke sana rasa insaf dan bersyukur sgt

      Delete
  12. best jugakan pergi ke tempat gini.. moga mendapat manfaat perjalanan itu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye akak..byk JM dapat manfaat daripada trip kali ini..baru lah JM tahu kenapa semasa hari raya korban mereka buat korban utk rakyat kemboja tu..bila tgk dgn mata kepala sendiri barulah rasa lebih insaf huhhu

      Delete
  13. best kan gi cambodia...life style dia era 80an kt M'sia ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kopiolimauice : Ermmm...best jugak lah tapi ada jugak yg tak bestnya sbb panas berdenting, berhabuk dan org kencing ikut suka je..pastu tido bergelimpangan di tepi jalan...nanti JM update full story at Phnom Penh ehhh

      Delete
  14. Bila lah boleh gi over the sea lagi ni. Paling jauh pon pernah gi Singapore jer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fiza Rahman : cer pergi Sabah or Sarawak dulu

      Delete
  15. amboi222...pergi jalan lagi kak JM...? jeles! :D hehehehehe

    ReplyDelete
  16. As'salam JM..cantik pintu gerbang kah masid tu..menarik ..
    O ya blog tu segmen tak ada kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Cikgu...itu bukan masjid tapi Grand Palace..Ha'a..mmg x de segmen tu

      Delete
  17. cantik bergambar backgrous Grand Palace

    ReplyDelete
    Replies
    1. aRz : x bergambar sini meme rugi lah

      Delete
  18. kita ada kalanya merungut hanya kerana tak ada gadget canggih seperti org lain sdgkan di luar sana ada org tak de duit nak beli makanan pun ... syukurlah dgn apa yg kita ada .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cetusan Minda...bila pegi tempat2 mcm ni rasa bersyukur sangat di lahirkan di Msia

      Delete
  19. hairan, pendek sungguh entry ni ... live update ke ni? :)

    ReplyDelete
  20. One day I will, InsyaAllah :))

    ReplyDelete
  21. pernah baca novel dan plot cerita adalah di kemboja.. kemboja ni ibarat Malaysia 60 tahun dulu.. kan?

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang