You can click on me :-)

Wednesday, 1 January 2014

Happy New Year : 2014

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,



"Selamat Tahun Baru 2014"



Hari pertama tahun baru ni kawan-kawan ke mana?...JM lepak je kat rumah kerana rumah ku syurga ku ahaha...alasan je tu...sebenarnya JM ni tak suka sangat bersosial TAPI kalau ada member ajak keluar ON je.

Walau di mana sahaja kawan-kawan berada JM nasihatkan sentiasa berhati-hati dan enjoy your life. Hidup hanya datang sekali jadi penuhi lah dengan perkara-perkara yang di redhai Allah agar kita selamat di dunia dan di akhirat...tiba-tiba je kan heee.

Ramai rakan ofis JM ambil cuti sehingga 05 Jan 2014 kerana menguruskan persekolahan anak-anak dan sunyi sepi je opis pada waktu ni. Bagi yang bujang datang kerja seperti biasa tetapi ada juga yang ambil peluang cuti tersepit ni untuk pergi melancong. Sebut pasal melancong, mesti ramai rakan travel JM dah ada schedule yang padat untuk tahun ni kan...alaahh..kata orang..JM pun sama kan ehehhehe

Meh JM bagi 'hint' sikit...semua tempat yang JM akan pegi ni kebanyakan semua rakan travel dah pergi ke sana..so sekarang turn JM pulak...it's not about destination BUT it's about journey kan..setiap orang akan mengalami pengalaman travel yang berlainan walaupun destinasi yang sama. Semoga Allah panjangkan umur dan permudahkan segala urusan agar JM sampai ke destinasi impian ni Aminnn. Kita hanya merancang Allah yang tentukan sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah.

Semua gambar adalah ihsan dari google.com

Januari 2014

Destinasi 1
Destinasi ke -2

Februari 2014

Destinasi - 1
Destinasi - 2

Mac - April 2014

Destinasi - 1
Destinasi - 2
Destinasi - 3
Destinasi - 4

September 2014

Journey for 16 days

Oktober 2014

Destinasi - 1
Destinasi - 2
JM pasti ramai yang dah tahu lokasi yang JM maksudkan ini dan ia bukan lagi RAHSIA...semoga semua berjalan lancar seperti di rancang...Amin...Kepada kawan-kawan travel di luar sana teruslah mengembara kerana dengan cara itu kita boleh melihat kebesaran Allah.

Ayat yang sentiasa bermain di minda JM "Jika kita permudahkan urusan orang lain..Allah akan permudahkan urusan kita..Amin"

Akhir kalam bukan niat JM nak menunjuk-nunjuk tapi sekadar perkongsian info dan maklumat....kepada pembaca setia blog JM..keep on reading and i love u guys..kepada follower baru..thanks all..

Jumpa lagi byeeeeeee

111 comments:

  1. amboih..... banyak nya...

    semoga semuanya berjaya terlaksana. good luck. selamat tahun baru 2014 Jari Manis !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haahaha kan propa je lebih tu klau x ada halangan in sha allah

      Ye ye tima kasih. Selamat tahun baru jgk

      Delete
  2. Selamat tahun baru 2014.....Masuk le ke dalam travel list : tg Malim...singgah ke rumah tahun ini ye..hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat tahun baru jugak buat MKL...ahaks....Tanjung Malim..akan ke sana jugak nanti..hari Kovokesyen adik on Sept...harap2 tak clash ngan jadual nk ke ober sea..JM ni pemalu..so malu lah nk jumpat MKL ni heeee

      Delete
  3. JM, meriahnye travel list utk thn nih... harap2 semua success....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Azra..gila betul JM kan...time beli tu tak hengat dunia...semua tempat nk pegi so skrg ni terkemut2 simpan duit heee

      Delete
  4. Gambate JM,

    Kita jumpa kat negara Doraemon nnt!
    Macam laa jumpe...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. nIL, uikkk rindu sama kamu..lama tak singgah sini mesti sibuk ngan final exam dan projek kan..alala...tak lama lagi dah freedom tu :-)

      Oh ye ke..ok2..kalau jumpa JM nanti tegur tau :-)

      Delete
  5. Tak ikut turutan, tapi yg pastinya gambar 1st tu CAMBODIA he he he.. kirim salam ABE NASIR & SALIM!

    Lelain:

    - europe, china, thailand, jepang :D

    sy takde trip mana2 le tahun ni... semua RED LIGHT termasuk yg dah ada tiket gi Medan march ni sob sob sob!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekdaa....bijak...bijak...hampir TEPAT dah tu heee

      Tak apa...tak ada rezeki tahun ni..maybe thn depan in shaa Allah...who knowss..ehh..bila DUE?

      Delete
  6. wah bersusun!hehehe bestnya JM nakpi europe...sy bila tah nakpi...mcm tak mampu je lagi nih...hehehe JM pergi nanti share info kat sini tau utk buat rujukan kemudian hari...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. DJ..europe tu masil dlm perancangan belum finalized lagi...tapi harap2 tercapai lah hasrat tu :-)

      Aha...sudah semestinya..JM kan suka sgt kongsi ngan kawan2..alaaa DJ tu...mana tahu tup2 dia yg sampai dulu :-)

      Delete
    2. JM naik flight apa?mahal tak tiket?bestkan kalo dpt tour sebulan kat europe!hahaha

      saya tunggu 2016 la br nak plan pi europe ni...kena gigih kumpul duit ni!hehehe

      Delete
    3. DJ...JM plan pegi ngan kelana convoy...belum ada tiket lagi masih ricky2..nk pegi sendri cam Syeida tu tak mampu dari segi cost huhuhu

      Delete
    4. lagi murah ke kalo pergi dgn pakej tu JM?berapa eh harga dia?hehe sibuk je nak tahu jugak..

      so far tiket plg murah ke europe yg sy pnah tgk adalah saudi airlines...tp turun di paris la...hehehe kota romatik gitu...hehehe

      Delete
    5. Aik cam berminat je hhehehe...ha'a..JM dah survey murah sikit dari pergi sendiri around RM8 - 10K termasuk shopping dan tiket flight coz meal, penginapan semua dorang sediakan...kalau tak termasuk tiket flight dalam RM6K++ di mana ada pelbagai pakej dan harga..nanti free cer DJ check di website kelana convoy tu...bg JM lagi berbaloi mcm tu

      Ha'a..kami plan beli tiket turun di Paris gak...bila lah boleh berhanimoon kat kota romantik tu kan heee

      Delete
    6. oo tgk dah...ok la price dia, 7,8 countries dia cover eh....

      minat memang la minat JM....tapi belum boleh lagi laaa tahun ni...hehehe takpe JM pi dulu..mana tau tahun2 depan sampai seruu saya plak...hahaha

      Delete
    7. Ahaaa...dah tgk eh...in sha Allah jika tak ada aral melintang akan sampai ke sana..Tak pe DJ...kalau still bujang ni boleh lagi tak tahun ni thn depan...sekejap je masa berlalu..pejam celik pejam celik dah setahun..

      Maybe thn ni DJ ada projek MEGA..sbb tu tunda ke tahun depan tu kan ahakss..apa2 pun hepy holiday wlau ke mana shaja DJ pegi tau :-)

      Delete
    8. tu la...insyaAllah sampai gak nanti...hehe mega la sgt JM...hahaha tahun ni byk yg dkt2 n pergi on weekend je...hehehe yg jepun tu je la mega nya...tapi tak berapa nak mega la....hahahaha dan bulan 12 kalo takde aral...hehehe

      Delete
    9. Apa?...kiranya trip ke Jepun ni 2 kali lah ye...Wahh...permulaan dan penutup tahun tu heee....apa2 pun semoga semoga travel DJ thn ni berjalan lancar dan kongsi2 di blog nanti :-)

      Delete
    10. ehhhhh bukan...jepun bulan 3 je nanti...bulan 12 tmpt lain....hehe jauh sikit la dr asean....tp takdela smpai europe...hahaha

      Delete
    11. ok...epi holiday :-) JM doakan yg baik2 je buat DJ

      Delete
    12. terima kasih JM..moga semua plan JM juga berjalan lancar tahun ni! =D

      Delete
    13. Sama-sama DJ...Terima kasih...untuk DJ jugak semoga semua travel planning is going well tau

      Delete
  7. wahh...macam best je...macam jeles jeee!!! sobsobs...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mieza, jln lah jelessssss jeles...biasa2 je tu heeeee

      Delete
  8. Fuhh JM... banyaknya travel list tahun 2014 ni, Nak berautumn di Korea ek... Moga semuanya berjalan lancar,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pak Lang Mie, alaa..PLM pun mesti apa kurang nya kan..cuma tak heboh je kan..mesti ada gak list tu :-)

      Delete
  9. Waaa... Kak JM.. boleh tahan banyak dia.. itu kalau campur month baru setengah tahun pun tak sampai hahahaa.. belum lagi trip unplan hehee.. apa pun moga ceria sentiasa.. ( mana trip yang boleh saya ikut ) hahahaaa...
    Selamat Tahun Baru..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha..jgn!!!!....kalau nk cukupkan setahun tu..mahu berenti kerja lah...Ha'a..trip unplanned tu mesti ada nya....ahakss

      sudi ke nk ikut trip ngan akak ni..nanti BOHSAN...heee...Selamat Tahun Baru TTBoy..apa azam tahun ni...dah dapat kerja belum?

      Delete
  10. meriahnya trip tahun 2014...jeng jeng jeng kan best kalo ms dapat join trip europe tu!
    apapun hopefully semoga semua trip ni berjalan lancar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih MISS...tak sabar rasanya nk travel sama2 nihhhh :-)

      Delete
  11. todia aihh.. bersusun..hehe.. bestnyaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Den..ke mana menghilang..lama tak singgah sini :-)

      Ahakss....best tu best lah...DUIT byk keluar huhuhhu...tapi tak pe demi keriangan berganda katanya heeee

      Delete
  12. negara doraemon tu..itu la projek rahsia aku. tapi solo. mampu ke dpt izin Mr Z neh. Taktau la haiii..hehehe

    good luck JM...suksess terusss!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaa...trip solo?...berani betul tu..nk ke abg syg nk lepaskan isteri cantik comei ni g negara org sorang tu..kasi jampi2 sikit mana tahu En abe kasi..psttt..jampi pulak...baca ayat2 pelembut hati tu heeee

      Thanks Nana...Nana pun byk jugak trip tuk thn depan...moh kita mewarnai blog dgn citer travel ni baru best :-)

      Delete
  13. Hi Jm. Amboiii byknya list! Jeles tau.. hhehe. Nak ikutttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Linda!...Nak ikut?...dah sihat nanti baru ikut tau hiksss

      Delete
  14. Replies
    1. Heidi...nk itutt....alaaa...dah terlambat heeee

      Delete
  15. Wahhhhh dah bersusun ...fuhhhhhh bestnya..
    Semoga segala yg dirancang berjalan dgn jayanya..
    Selamat tahun baru dear..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak MP...ha'a..tengah menabung ni...hikss
      Terima kasih akak cayang :-)

      Delete
  16. Amboi kak JM dah bersusun tripnye. Trip Europe tu macam best je. May Allah bless u and your trip plan ni. Insyallah. Jangan lupe ole-ole FM untuk Farel ye! hehehehe Enjoy ur trip!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farelllllllllllllllll heeee...ye ye..perlu susun elok nanti senang nak cari tak gitewwwwwwww ahahaah

      Trip europe tu masih dlm perancangan..In Sha Allah semoga sihat sentiasa dan hopefully it's will be going smoothly amin.
      Ahaks...mestilah ada tuk kwn2 blogger dan pengkomen yg setia tue :-)

      Delete
  17. Fuhhh berduyun2 list travel tu..guweh mau ikutan dong ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayu,

      Itu semua already paln...belum termasuk unplanned lagi..hahaha...teruk tak JM...asyik nk jln2 je..Nk ikot?..boleh tapi ke destinasi yg belum aa tiket lagi lah...kalau Ayu ada plan nk ke mana2 email ke JM..nanti leh kita pegi sama2...pastikan tak clash tarikh :-)

      Delete
  18. waah bersusun trip tahun ni. saya baru 1 trip je. good luck & have fun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mazu...hiks..hikk...itulah pantang nampak tiket murah..tgn tak boleh duduk diam...

      Aha..Mazu nk ke BALI kan...have a great holiday jgk nanti :-)

      Delete
  19. Bertingkek-tingkek travel list dia untuk this year! Souvenir pls! Precisely - FRIDGE MAGNET. Hahahaha! Boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahakss....semoga semua berjalan lancar..FM?...in Shaa Allah mesti lah ada utk semua pembaca dan pengkomen setia blog JM nihhhhh heeee

      Delete
  20. Happy new year untuk JM..tumpang seronok tengok list tempat nak pegi tu memang meriah sungguh. Saya doakan semoga trip JM yang dirancang akan dipermudahkan, amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Happy New Year jugak buat LD...lama tak singgah sini kan... ahaksss
      Aha...semua tiket dah lama beli..nk dpt rega murah katanyan....Terima kasih..semoga semua berjalan lancar..Aminn

      Delete
  21. Salam tahun baru sis JM :) wahh.. best2 travel plan sis JM utk 2014. hehe.. hopefully semuanya berjalan lancar.. kind of excited to read about ur next journey.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akhirnya Cik Nufa singgah kat blog akak JM ni heee

      Aha...akak ni kalau tak ada journey plan ni rasa cam ada yg tak kena je heee

      Delete
  22. JM... header blog barukan.. profile pun nampak gambar baru.. ooooh serba baru blogni...
    waduh2 seronok bangat JM tahunni panjang listnyer... tu dia semuapun jauh2 belaka yerk....
    semoga Allah permudahkan perjalanan JM nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeayyy..akak perasan eh...ha'a...tukar baru sebab dh masuk Tahun Baru heeeee cuma backgroud je lagi belum tukar

      Ahaks...ini lah masa nya nk jln jauh2 akak selagi masih solo molo ni kan...Terima kasih akak..Aminnnn

      Delete
  23. weeeeeeeee... JM jeles nya i dekat u... sepanjang tahun punya perancangan dah ada... bila la liya dapat travel mcm niiiiiii...... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaaaaaaa..ini adalah antara Zama JM tuk thn ni heee...alaa..Lieya pun boleh cuma tak nak je kan..

      Dgr kata akan ke perantauan..ke mana tu dan kenapa?..tukar tempat kerja ke..baru ingat nak ke Perelis..leh jumpa Lieya kat sana :-)

      Delete
  24. Salam JM. HAPPY NEW YEAR TO U TOO.
    wah header baru blog ni..
    Rancangan baru tu banyak tuuuu..buat jelez kak sja. Pegilah bnyk tmpt JM..akak doa semoga semuanya berjalan lancar dan dipermudahkan. Yang penting mudah2an Allah melindungi JM dimana jua berada.
    Kembali nnti dengan tulisan pengembaraan berbeza dari JM...kak tungguuuuuu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'komsalam Kak Reen..yeayy..dia dh singgah sini :-)

      Ahak..header blog org tak pro...begini je lah hasil nya heee..akak terima kasih...muah..muah...syg kamu heeee

      Delete
  25. Sayang kamu juga JM. Tpi jgn lupa email kan ads JM yer..
    Hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaksss.....suka..suka...dah reply..cepat je JM reply kan...mentang2 lah ada org nk kasi ole2 heeee

      Delete
  26. salam mj..happy new year la..
    wow ckup list tempat2 yg hndak travel..
    alamak bestnya..have fun..
    jgn lupa ya tlis entry bkaitan tmpt yg dpergi..boleh dijadikan rujukan bila nak pergi nanti :)he..he,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. MJ?...siapa tu...ini JM lah heeeeeee...salam kembali buat SY tu...cam Salleh Yaacob plak yeee...ehh pernah dengar lah nama Sobri Yaacob ni ..bukan pengkomen di blog Farel tu kan...selamat berkenalan chee wahhh

      Aha...ye..yer perlu buat list supaya tak ada yg tertinggal nanti...ofkos lahh di kongsi di sini sbg rujukan semua tapi perlu lah selalu singgah sini heee..

      Delete
    2. ha..ha..kompius sis..ramai sangat blogger pkai nama pena.. sampai lupa ceq..maafkan saya ya :)
      ha..ha.. ar ah satu2nya pengomen tegar blog farel... selamat bkenalan sis..
      ya list penting sis..sbagai rujukan dan pringatan kita..anyway happy holiday sis..
      semoga trus sukses 2014 :) amin..

      p/s: saya memng suka baca blog bkonsep travel :P

      Delete
  27. senang buat list macam ni. semua orang boleh tolong ingatkan nanti. hihih.

    happy new year JM!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ye...juga sbg peringatan buat JM....coz blog sudah menjadi catatan perjalanan hidup...giteww katanya ahaha

      Happy New Year gak buat GB...hepi2 sokmo tau :-)

      Delete
  28. Wah!!tak terkejar saya ngan travel list JM..hrp korea dptlah sy diberi peluang mengembara ke sana bln 9 nanti.

    ReplyDelete
  29. Wah!!tak terkejar saya ngan travel list JM..hrp korea dptlah sy diberi peluang mengembara ke sana bln 9 nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy teringin sgt nak ikut trip JM,mesti enjoy sgt2...

      Delete
    2. aha...nampak je enyoy..tapi ada gak suka duka di sebaliknya tu...kalau KD ada tempat menarik nak pegi ..bg tahu je...nanti kita cari tiket yg murah2...

      Delete
  30. Wah!! Meriah giler kalendar JM thn ni....hahaha

    Gud luck fren!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...ye..ye...berwarna warni kan...Aha..org lain pun travel gak tapi tak se heboh JM kan...dasar...ahahaah

      Delete
  31. JM sy cemburu....awk nk jalan jauhhh tahun depan hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa..jgn lah jeles...tempat yg JM nk pegi tu Emy dah pernah sampai sana tau...JM yg jeles heee

      Delete
  32. masuk jer ke blog JM, wah sudah berwajah baru sempena tahun 2014. selamat tahun baru dan semoga segala yang JM rancang sepanjang tahun nie dipermudahkan segala urusan olehNya. Seronoknyer tengok tempat2 yang akan JM pergi nanti. Terima kasih kerana JM sudi berkongsi ceriita kepada kami yang setia mengikuti perkembangan blog JM : ) ; )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aha...tukar sikit2 je...tahun baru katanya..cuma background je still women in black :-). Selamat tahun baru juga buat Miesha dan terima kasih ye. Aha...Miesha pun jgn stop update tau coz JM pun suka baca blog Miesha tu heee

      Delete
  33. SElamat tahun baru JM.. Sronoknyer tgk kalender dia.. bukan main jauh berjalan... bestnye!!!! hehehe

    JM yang januari tu JM nak g mana?? Sha ada booked g Bangkok tp now da takot sbb dalam news kata ada bom2 tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat tahun baru jugak buat Mysha....ahakss..itulah kelam kabut booking sana sini heeee

      Jan ke Thailand..oh ye ker...tapi bom tu kat area mana...tapi still active ke..harap2 time nk pegi tu semua selamat lah kan

      Delete
  34. salam kenal akak JM.. best tengok blog akak.. sy follower baru.. aritu sy baru blik dr Hong Kong..sy baca blog akak utk rujukan sblm ke sana..hehe.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'kom salam EM (panggil nama singkatan tu) heee

      Aha...terima kasih kerana sudi follow blog akak yg ntah apa2 ni..info pun sikit2 je..harap2 boleh membantu lah ye..camna ke HK..ok tak?..kiranya senang tak lepas baca info dari blog akak ni...keep on reading and komen tau heee...

      Delete
  35. Morning JM
    happy new year
    Ku doakan agar Impiannya akan jadi kenyataan
    good for travel...
    reality dalam perjalanan
    berkongsi pengalaman
    insyaallah......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mornig n Hepy new year...masih bercuti-cuti ke tuuuu...
      Yeayy..terima kasih dan sedar tak sedar kita dh kenal almost a year kan di alam maya tapi tak pernah bersua muka..maybe one days who knows...manalah tahu pada hari bahagia nanti kan heee

      pssstt : SR dah ehem2 eh...tahniah pada beliau

      Delete
  36. Salam perkenalan... wahh dasyatlah kak dalam setahun banyak tempat travel hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal jugak buat Cik Nurul Pinky tu....thanks baca blog akak ni..keep on reading n komen tau :-)

      akak ni kalau dalam setahun tu travel rasa mcm ada yg tk kena je..bila dh travel tak boleh nk stop..dah addicted ahaha

      Delete
  37. happy travelling JM...semoga selamat dlm perjlnn ke semua destinasi.....p/s ada pic2 yg JM tunjuk tu putri x tau pun kat mn...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih dear putri :-) rasa berdebar2 lak coz dh lama x naik flight hahaha
      Ohhh ada yg x leh jangka ek ok2 biarlah rahsia dulu heeee

      Delete
  38. Assallammualaikum JM!!
    Waaaaahhhh bestnya nak pegi Europe!! Insya-Allah, semoga dipermudahkan & disampaikan hajat JM ke sana :)
    Saya memang dah banyak membaca pasal Kelana Convoy ni, so far semua puas hati dengan diorang kan...
    Mengembaralah selagi ada peluang, kudrat + izin Allah.. Semoga tercapai semua cita2 JM tahun ni, Aminnnn!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam dear Ayu....lama betul menyepi..

      JM pun ada hutang ngan Ayu..utang sobiner JM belum ngepos :-)
      Aha...itu dalam perancangan dan jika tiada halangan in Shaa Allah sampai ke sana....terima kasih Ayu :-)

      Delete
  39. JM!! Happy new year.. Pergh bersusun travel plan tahun ni ye? Hehe. Good luck & travel safe!

    -Khai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Khai...thanks sudi drop by kat sini..i will visit you soon :-)

      Delete
    2. Thanks JM sebab visit siap tgl jejak lagi. Haha. Saya tarok blog JM kat blog directory saya ye. Selalu nampak JM ni dekat blog2 lain jgak. Anyway tak sabar nak baca ceritera2 travel yg mendatang! ;))

      Delete
    3. Terima kasih Khai....JM ni mmg suka blog walking terutama blog yg citer pasal travel..nak tahu pengalaman dorang jalan2 tu..so ofkos nama JM ada di sana sini ahahahah...so jgn terkejut dan bosan nanti kalau setiap entri Khai ada nama JM heeee (selesa org panggil JM walhal hakikat dah tuo...ehehe)

      Delete
    4. eh tak apa. Age is just a matter of number. Gituu. Hahaha

      Delete
    5. ahahahaah...i like your thinking way..ehh..betul ke ayat ni..belasah je lah

      Delete
  40. Amboiii ....bestnya. ..tak daya nak challenge. ..good luck and all the best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Yan..alaaahh..biasa2 je..sementara bujang katanya heee...terima kasih akak

      Delete
  41. Hepi new year jm.. ;)
    Wahhhhhh.... Norh jeles sangat ni..
    Thn ni norh nak cuti2 malaysia ja..
    Rasa nak join jm ke mana2 destinasi la suatu hr nanti..mesti best mcm join syida hr tu...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Happy New Year buat Norh jugak..jgn stres2 tau thn ni..rajin2 update blog..citer travel europe tu..nk baca
      Tak pe Cuti2 Msia pun byk tempat menarik utk di kunjungi kan
      Ha'a..ye lah..anytime je boleh kita sama2 travel tapi tu lah perlu cari time yg sesuai...

      Delete
  42. bestnye.. byk betol destinasi tgh menunggu kedtgn JM yerk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga Allah memberikan kesihatan yang baik supaya JM dapat pergi ke semua destinasi yg telah di rancang..Amin hee

      Delete
  43. MERIAH!!!!!
    EH TERCAPSLOCK PULAK DAH. HEHHEHEHEHE
    JM NAK IKOTTT!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihihih....nak ikotttttt?...mesti tak best nanti sbb semua tempat yg JM nak pegi Syieda dah pernah sampai..nanti bosan

      pstt : Norh cakap BEST sgt jalan2 ngan Syeida..pastu dia ckp Syieda ceria je orangnya suka senyum heee..bila kita nk travel sama2 gak ni :-)

      Delete
  44. Wah.. Bersusun dah trip... Best2... Layan cherry blossom kat japan ke.. Kita layan kat negara sebelah... X selisih laa nampak gayanya... ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gie...hiks...itulah trip plan tahun nie..Negara sebelah?..ermm..Korea ke...wahh..best tu..nanti leh JM baca story trip Gie tu :-)

      Delete
  45. target cover benua...
    good to explore JM
    selagi hayat dikandung badan....

    teruskan perjalanan anda...
    *you will never know..your soulmate is just right sit beside you*

    hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Shaa Allah akak...itu semua perancangan dan sentiasa mohon kepada Allah supaya permudahkan...sementara masih bujang terlajak ni kan heeee

      *you will never know..your soulmate is just right sit beside you* - part ni yg JM palinggggg suka heeee..maybe sblh seat dalam fligt kan..who knowsss

      Delete
  46. semua tempat yang kak JM nak pergi semua saya tak pernah pergi. haha. selamat tahun dah tak berapa nak baru kak JM. dah nak hujung tahun baru kenal blog kak JM. kesian budak (T T)
    makanya, saya akan cuba baca semua tempat yang kak JM dah pergi. :)

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352