You can click on me :-)

Monday, 5 May 2014

Spring at Japan : Day 2 - Sumida Park, Akiharabara & Shibuya Area

Assalamualaikum sahabat-sahabat JM sekalian,


Wowww...apa perancangan korang dalam bulan Mei ni..JM ada dengar beberapa rakan blogger akan terbang jauh within this month..walau ke mana jua destinasi semoga gembira dan enjoy your holiday.

Kalau di tanya ke mana JM bulan Mei ni..jawapan nya duduk diam-diam di rumah, siapkan entri Jepun.

Ok...jom kita sambung perjalanan hari ke dua..jangan risau this one is the last part of day 2.

"Cherry Blossom at Sumida Park"

Selepas puas bergambar di Senso-ji Temple, kami berjalan ke arah Tokyo Sky Tree yang boleh nampak dari kejauhan dan jarak perjalanan dalam 170 meter sahaja. Sebenarnya terdetik di dalam hati masing-masing, alahh dekat je nak ke Tokyo Sky Tree tu boleh jalan kaki je tapi jika tengok kepada map perlu naik train. Selepas beberapa minit berjalan…ahahaha…masing – masing gelak pada diri sendiri kerana kami sampai di tepi sungai dan Tokyo Sky Tree terletak di seberang nun jauh di sana. Rupanya kami dah sampai ke Sumida Park yang terletak  bersebelahan Sumida River.

Tokyo Skytree dari kejauhan
Sumida Park
Memang tidak dapat nak elak..orang memang ramai
Bila JM lihat pokok sakura dengan bunga yang banyak dan sedang kembang mekar ni...JM mula berangan nak buat aksi begini jika sudah berjumpa dengan soulmate...ahahaha..sila jangan muntah darah...

Pada asalnya berseorangan...kemudian...
Romantiknya lah hai...ehehehe....
Lihat lah aksi kanak-kanak riang ni
Dalam kesibukan bergambar sakan, kami di tegur oleh seseorang.

"Kamu dari mana?"
"Malaysia"
"Ohh..saya pun orang Malaysia. Shah Alam..tetapi sudah lama tinggal di Jepun almost 35 year"

Kemudian bermula lah sesi berkenalan dan rupanya beliau adalah seoang pesara pensyarah di sebuah Universiti di Jepun, telah berhijrah ke Jepun almost 35 years dan berkahwin dengan orang Jepun. Kami bertukar Facebook dan we are still in contact until now.

Ini lah kenalan baru kami..perempuan yang berdiri sebelah JM tu..Nama beliau Eri Yokota
Dah..let's go..kita ke Akihabara Electronik Town

"Next destination : Akihabara Electronic Town"

How to get there :
- From Asakusa Station, stop at Akihabara Station
- Then just follow the sign

Dari Sumida Park, kami naik train ke Akihabara Electronic Town. Just jalan-jalan kawasan sekitar dan tiada niat untuk membeli barang-barang elektronik di sini. Kepada peminat barang-barang elektronik seperti Camera, Handphone, Komputer dan segala bagai jenis peralatan dan perkakasan elektronik boleh datang ke sini.

Mari kita layan gambar sekitar Akihabara Electronic Town ni.

MAK pun ada di Japan
Banyak kedai electronik kat sini korang pilih je mana nak masuk TAPI barang di ingat..semua harga barang will include tax 8%
Yang bestnya tu ada kedai Camera second hand Nikon DSLR berharga 10000yen tidak termasuk battery, niat nak beli tapi bila tengok budget tak cukup terus berlalu pergi dengan rasa hampa. Kepada peminat gadget sinilah tempatnya.

Kedai jual Camera secon hand..semua nampak baru dan harga pun murah
Bergambar dengan adik tiri..ehhh
Ini adalah last kedai yang kami masuk sebelum balik ke Hotel
Kemudian ke JR akihabara Station untuk balik ke Hotel..simpan beg-beg plastik tu sebelum keluar semula nanti
Dari JR Akihabara Station kami balik ke Shinjuku seterusnya ke Hotel di Akebonobashi Station. Balik mandi-mandi dan rehat sekejap serta tunaikan perkara yang wajib kami keluar semula ke Shibuya Area.

Tips : Jika ingin penjimatan dari segi tambang subway, boleh beli One Day Pass from ticket machine yang bernilai 1000 yen so tak perlu beratur di mesin tiket setiap kali nak naik train for whole day.

One day pass - 1000 yen
"From Shinjuku to Shibuya Area"

Dari Shijuku Stain naik JR Yamanote Line to  Shinjuku Station
Arrive at Shibuya Station
Tourist Attraction at Shibuya Area :
- Pachinko Statue
- Shibuya Crossing Road
- Starbuck
- Shopping Mall
- Shibuya 109

Tujuan sebenar nak ke Shibuya Crossing Road yang famous di kalangan tourist tu. Sampai sahaja kat sana..wahhh...ramai nya orang dah tunggu nak melintas di setiap penjuru..memang luas betul junction tu...kalau nak dapat better view boleh masuk ke Starbuck atau naik jejantas. Kami pun hairan dari manalah datang nya orang yang ramai tu..sebaik habis melintas dalam beberapa second je dah penuh dengan orang lain pulak melintas.

Kami stay je di junction tu...bila dorang melintas je terus ambil gambar...seperti semut dapat gula..

We ouls at Shibuya Crossing Road - selfie time
Nampak tak..ramai tunggu turn untuk cross junction ni
Mula-mula kami sampai..masing -masing dah menunggu nak melintas
Dah srat melintas - Gambar agak gelap kerana kurang cahaya di junction tu
Jom kita sama-sama melintas nak tak..jom lah..bila lagi nak buat kerja gila ni kan...kami cross jalan tu berkali-kali almost 5 times..ha nko..ahaha

Cross with the crowd
Nampak tak..sporting gila orang Jepun nih
Puas sudah cross sana sini..jom kita merayau kawasan sekitar ni. Waktu ni almost jam 10.30 malam banyak mall yang tutup...

With my travel partner yang setia
Apakah respond Mas Gunadi, Abe MKL dan Pak Lang Mie bila tengok pic ni kan..it's just a pic nothing special
Shibuya Area memang meriah dengan manusia terutama malam minggu
Shibuya 109
Shibuya Centre
Penat sudah ..jom balik hotel tak sempat nak cari Pachinko yang pemes tu.

End of day 2...Horeeeeeeee!!!

82 comments:

  1. gambar skodeng tu lawa...


    mak japan tu lawak..

    mak jepun apak melayu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahahaha....abg Meng..u r so funny lah...org yg skodeng tu pun lawa!

      Kalau dh mak jepun apak melayu...anak nya jadi apa bang heee

      Delete
  2. JM yang sentiasa manis......mmg surga percutian JM ke Jepun ya...
    couple tu mix ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Nieda : Hepi sgt travel ke sana hee..couple mana kak?..kalau kenalan JM dari Jepun tu..husband dia dari Jepun..wifenya Chinese from Shah Alam

      Delete
  3. Bagus nyer mereka menikmati makan santai denagn pokok sakura .. alahai comel betul huhuu :D
    Eh adik tiri.. ni yang tetiba nak buat baik dengan kak JM hahaha.. :P oh tukar2 facebook yer.. Facebook kak JM pun saya tak ada lagi :P - picture nothing special tu.. tunggu la lama sket untuk kalau ada special :D wwwiiiiiiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Afif..nko jadi adik ipar akak nak? heeee
      Eh..tak perlu lah kita tukar2 FB..nanti dh tak privasi..
      Maybe akan ada pic yg lebih special ngan orang lain..tugguu!!! :-)

      Delete
    2. Jadi adik ipar huhuuu.. ni yang malu.. tak layak kot.. saya ni biasa2 jer.. ( merendahkan diri hahaha .. ;P )
      oh macam tu erkk.. ok keep privasi yer hehehee... oh akan ada pic yg lebih special.. cepat2 tak sabar :D

      Delete
    3. amboi merendah dirinya afif....meh jadi menantu saya nak?tp anak buah saya tu kecil lg laaa....hahaha JM, kalo nak friend di FB boleh je, tp harus la memilih....lagi JM yg ramai reader ni...tak gitu afif?hahaha

      Delete
    4. DJ!..itulah..biasanya org2 baik2 ni mmg low profile je..tak giteww Afif....ke Afif dh ada calor TERBAEK..dgr nya nk ke Jepun bersama si "DIA" nanti heee

      Hahaha..DJ!...kalau reader yg JM kenal...approve je kalau tak kenal tu susah sikit :-)

      Delete
    5. Hi nama ku disebut2 pulak disini hahaha.. ish tak ada keluar statement nak pergi jepun dengan si dia... sebab si dia itu belum wujud lagi hahaha.. tapi insyallah siapa tak nak kan hahahaa.. Kak Dj kata menantu anaksedara kecik lagi??? itu kene tunggu no 2 la nanti hahhaa.. Kak JM kan teris kene la control FB dia hahahaaa :P

      Delete
    6. Afif : orang baik2 ni namanya akan sentiasa meniti di bibir heee..teris ke keris hahaha...tak paham eden..on the other way..u r my idol hikss

      Delete
  4. couple tu yang mana satu dari malaysia..sebab nampak macam rupa orang sana jer..
    manis-manisnya gambar dalam entry nie...
    mrs doakan moga impian JM dimakbulkan nanti dapat posing cengitu bersama chenta hati dan sakura!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mrs..yang free hair pakai seluar marroon tu dari Malaysia..Eri Yokota namanya..Chinese from Msia..husband beliau yang berkerusi roda tu...manis2 katanya..nk try rasa lah semanis kurma ke heee
      Amin...in sha Allah semoga impian JM tercapai..moh kita g sama...mrs with your partner n JM with my partner hikss

      Delete
  5. Memang ngamlah JM dengan Mamat tu... kan ke trend sekarang ni... hehe

    Shibuya crossing tu memang meriah sejak dolu lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pak Lang Mie : Trend perempuan tua kahwin lelaki muda ke oppsss...sambil belek muka depan cermin :-)
      Mmg tak di nafikan yek...sebab tu makin femes

      Delete
    2. tumpang gelak baca jawapan komen JM. kekekeke

      Delete
    3. ahahaah...ni pestime JM dapat komen yg unik...komen kepada entri selepas baca komen bukan entri tu sendiri..ahaha..JM pun tergelak bila baca komen PM ni..lawak lah

      Delete
  6. JM, kira jadik la tu....en mie pun dah beri restu tu...hahahaha

    Adik tiri JM tu cun la...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. DJ! Restu dari Pak Lang Mie belum cukup perlu tggu feedback dari Mas Gunadi dan Abe MKL dulu ahaha gatal kan
      Mestilah cantik mak melayu bapak jepun, mix maaa heeee

      Delete
  7. Dah rupa orang Jepun pensyarah bersara tu JM.. best tengok pic kat bunga sakura tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a kak yati kami mula2 pun terkejut gak bila dia ckp dia speak malay tu maybe sbb dh lama stay kat sana then byk mkn makanan jepun kot klau JM stay kat sana jgk camtu jgk ye dak hiksss

      Delete
  8. pose romantik tu Insyaallah JM...tak lama ler tuuu *muncungkan mulut kat mamat tu sampai herot mulut aku

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nana : JM ni berangan je lebih hahaha..hakikatnya nan hadooo
      Mamat mana nih...ahahahah..sampai herot mulut2 tuh...

      Delete
  9. muka mamat 2org tu mcm sama...dua beradik kah?? org japan sendiri gilakan sakura..kita ni apa lg kan..bukannya leh layan sakura every year mcm dorang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zila : Mamat tu kawan satu opis..tapi mak ayah lenlain :-)
      Itulah..tiap2 tahun mereka masih x puas..ini kan kita yg sekali seumur hidup ni kan..lagi menggila lah heheeh

      Delete
  10. Pacarana di bawah pohon sakura..indahnya. Makan-makan bersama keluarga dibawah pohon sakura, indahnya. Mbak JM tak ikut makan-makan di bawah pohon sakura ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pacarana tu ape Mas Gunadi..ikan Pirana ke?...kalau JM sudah berpacaran..ofcoz akan makan2 sambil baring2 bawak pokok sakura tu sambil melihat bunga2 Sakura berguguran..oh romantik nya eheheh

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. Pacaran itu bukan ikan Piranha Mbak JM..hehe. Kesihan pula sudah seumur Mbak JM belum tahu pacaran..hehe.
      Gelak tak bisa berhenti baca romantik versi Mbak JM. Makan2 sambil baring2 bawak pokok sakura itu romantik ? hahahha.... dimana letak romantiknya Mbak JM ?? seperti orang sakit itu sudah pasti...hahahaha. sorry just kidding.

      Delete
    4. Mas Gunadi : Mbak JM belum pernah ber pacaran sihh..kasihan kan sama JM huhhuhu
      Ahahaha,...JM pun nak tergelak jugak..ohh..itu versi orang sakit ya..ahahaahah....kalau begitu kasi ajar sama Mbak JM ni.kasihan sama dia kan..heee

      Delete
  11. mak japan??pak japan tak de ke,,hehe..suka pic cople bawah bunga sakura tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Nun : ahaha..Unik kan..sbb tu penyebab lensa kamera akak JM hala ke sana...Mak je ade..Apak belum jumpa lagi maybe dal meninggalkan kot..opsss hahaha
      Itu lah JM pun suka tau..nak tak kia buat aksi mcm tu bila dh ada couple ni....ahahah..matilah ajak buat maksiat...ye lah tggu dapat yang SAH nanti kita buat aksi mcm tu yek heee

      Delete
  12. selalu tengok dalam movie je yang kawasan org melintas tu. JM dah pergi! hehehe. Cantik cantik gambar tau. Jeles sungguh ni. Btw, macam mana nak buat gambar jadi besar mcm ni? Naz punya kecik je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naz..kalau ke Jepun jgn misse tempat ni..masukkan dalam Itie..kalau waktu siang mungkin view lagi cantik dan clear
      Ahaa..perasan gak gambar dlm blog Naz tu kecik tak puas tgk..nak tegur risau tuan tanah ckp menyibuk lak..ok..begini..bila dah upload pic dlm post tu, klick then akan kuar menu so pilih nak Large ke, XLarge tu, Original size ..cer try

      Delete
  13. JM...honestly, berapa bulan JM boleh duduk diam2 tak pegi berjalan???

    p/s jeleesla plak tengok orang beromantika d amour tu...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha putri, soalan maut neh :-) bln 5 Jm rehat coz bln 1 siem reap dan phnom penh, bln 2 krabi dan phuket, bln 4 jepun kiranya bln 3 pun Jm rehat gak heeee. Rasa cam tiap2 bln travel yek

      Ahahaha Jm pun jelez tahab gaban nehhhhaHa

      Delete
    2. Travel pi Korea hari tu byk kali rasa patah hati nmpk couple bermanja2an... Uwaa... P/s soalan tu takde apa sbnrnya saja nak tau... Hehe

      Delete
    3. Putri! Patah hati katanya heee sabar lah ye in shaa mesti ada mr right d luar sana sedang nanti turn putri lak bermanja manjaan hee
      Ahaha no ha lah pasal soalan tu Jm sudi menjawab nye heee ye lah asyik menghilang je kan hikss

      Delete
  14. Memang kan ramai gila orang yang melintas. Tapi malam lagi lawa lah. Siap ngan lampu2 tu semua, terus terbayang Fast & Furious.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bie, klau guna kamera bie yg canggih tu mesti lg lawa bersinar2 je kan. Fast n furious? Alamak terus teringat pd jejaka tampan yg meninggal tu dan van diesel ke namanya...si botak yg ensem tu

      Delete
  15. org jepun mmg suka lintas jalan beramai2...hak hak..smpai kita pun terikut2..tapi kadang2 terbabas gak perangai kt mesia..hik

    salam kenal sweet finger..

    my japan stori mori ;)
    http://cenetos.blogspot.com/search/label/Japan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal jgk Cinet, Jm dh terjah blog u :-)
      Betul, dorang pun jln laju je kamipun x nk kalah jln sama2 laju n 11 hari kt sana rasa kurus sikit sbb byk berjln :-)

      Delete
  16. waaa...bestnye shibuya tu...kalau saya...sah2 selfie sambil melintas jalan tu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Liza time kami dulu pun berselfie gak tp x selfie sambil melintas takut kena langgar coz ramai sgt nak lintas nanti ada yg tergolek dog kt c tu heee

      Delete
  17. seronok perjalanan JM kali ni
    yang tak gi nipun tengok gambar macam real jer
    dah lah gambor semua CAM POSKAD....bravo JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ape Dila, gambar mcm poskad ahaha pitam. Dila nyer pic lagi best ma, sharp tau coz org ada ilmu photography mana sana dgn Jm ni main snap je x ada skill :-)

      Delete
  18. Replies
    1. Ye ke best n wonderfull rasa mcm komen nk cepat je mesti nk masuk tandas ni tul x abe MKL heee

      Delete
    2. Abe MKL setuju 200% JM dgn mamat hensem tu..syesuai gitu..umor xpenting, yg penting kaki travel mcm JM juga hihihi

      Delete
    3. Abe MKL : Kalau dh nama pun mamat hensem...mana lah sesuai ngan JM ni jauh pinggan dari nasik..umor tu penting karang JM dah bongkok pasangan still steady..camno tu ha heeee

      Delete
    4. Padan lah mamat hensem dgn JM yg manis :D..bongkok2 pun still sweet, ada apa hal hehe

      Delete
    5. Ishh...Abe MKL nih...meh sini nak cubit sikit....nakal tau..tak abis2 nk usik JM heeeee...bukan JM yang manis...hanya Jari je yang MANIS heeeeee

      Delete
  19. bestnye tgk gmbr2 akak..suka tgk kasut akak ..ada rezeki nk gi sana ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siti : In Sha Allah..ada rezeki lebih turn siti pulak..Jap nk terjah blog "Best ke cerita aku ni" heee

      Delete
  20. Pemandangan siangnya dah cantik ditambah pulak suasana malam nya dengan limpahan lampu2 berwarna warni...lagi lah cantik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bunda : Pic profile dah bertukar yek heee...mmg cantik Bunda view di sana cuma JM je tak pandai nak ambil gambar :-)

      Delete
  21. Amboiiii gambar mcm retis la.
    Ehem...ehem....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syidea..mana gambar mcm retis nyer tak nampak pung..sakit tekak ehh..meh JM kasi strepsil heee

      Delete
  22. Ramai betol umat kat park tu ya.. umat tempatan pon ramai.. semua pon keluar tngk bunga ker...? wah x sangka blh jumpa org msia duduk sana ya....? lama btl.. x da plan nak balik ke mika...? he...he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fary : mana2 park yang ada pokok sakura ni mmg jadi tumpuan..dorang suka berkelah di bawah pokok2 tu
      Ha'a..terkejut kami bila dia tegur..maybe tak kot sbb dia dh kahwin ngan org Jepun pastu cakap Jepun pun Fasih..

      Delete
  23. rasanya ada cctv yang capture awak lintas jalan berkali-kali tuh.. hehehe...!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaahah GB..MATI katak lah JM kalau ada

      Delete
  24. JM yg manis ni pun dah kelihatan mcm org Jepun dah..tinggal nak tunggu Mr Right nya tu nak ambi gmba mcm tu..hehe..
    Gurau, jgn marah yer.. Info sgt menarik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahaah...kak Reen ni saje je tau..PITAM bila dgr camtu...hari tu JM ke Kemboja..org ckp dh mcm org champa sbb bila sampai di kaunter nk check ni dia cakap kemboja tercengang sekejap heee..Ahakss..kalau JM dh jumpa Mr Right..ofcoz akan da aksi romantik yang akan di kongsi di sini hik..hik..hik...

      Delete
  25. amboi dalam orang ramaitu der gak yang beraksi romatis yerk... kira gambar curilertukan JM...
    bandar dia nampak sangat moden dan nampak bersih sesangat... isyh syioknyer dah sampai sanakan JM...
    akak mungkin tak merasaler nak pergi ke sananyer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah akak Zila..yang cantik2 tu tak boleh lepaskan peluang heee...JM pun cam tak sangka leh dpt tiket murah..mmg rezeki betul sbb dh lama berangan nk ke sana. Dek kerana Kak Zila tk dpt ke sana lah JM ada pos ole2 on 29/4 hari tu..akak dh terima lom?

      Delete
  26. zura tertarik sgt dgn gmbr yg org tengah berkumpul beramai-ramai tunggu turn untuk cross jalan tuh. Dorang sgt berdisiplin ya. Kalau kat msia, asal tkde kereta je trus melintas... zura pun sama..wahahaahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang Jepun ni kan Zura..mana-mana tempat pun mereka mmmg sgt disiplin dalam setiap perbuatan..kekadang tgk cam robot pun ada hikss..psstt..jgn kata Zura..JM pun kekadang buat benda yg sama..kat traffic lingt tu dh warna oren boleh nk pecut lagi..jgn kasi tau kat org hehehe..kalau pegi Australia..mereka pun sama..disiplin..lampu oren je dh ready nk stop bukan nk press minyak..adoyaiii

      Delete
  27. errr.. JM boleh tak nak komen pasal piccas berdua even nothing special tu??
    saya tetap nak komen jugak lah yer.. hakhakhakhak..
    anda berdua sepadan la!
    opss! sorryyy.. kekekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear ietams : Hahahahaha..matilah JM kalau mamat tu tahu...berbulu je jika awek dia baca komen nih heeee

      Delete
  28. antara yang dua tu takkan tak soulmate kot JM? hikhikhik..

    kalo tgk gaya macam ni punye ramainya manusia di japang ni, harus la kne gi solo je sana. kalo ramai2 mmg bole bikin KK serabut kepala stress sendiri, mana nak tengok orang kiri kanan.. mana nak tengok partner lagi huhu. selamat tak kalo pegi japang solo JM?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Kiah : tak de..dua2 tak berapa nak serasi katanya heee
      JM rekomen sgt -sgt kak kiah travel SOLO ke sini..easy measy dan in sha Allah SELAMAT...kalau ada peluang dan tak der partner travel..JM pun akan travel solo ke ni...bila nk pegi tue :-)

      Delete
  29. Wahhh, serata tempat kat bumi Jepun Kak JM jelajah! Seronoknya! Dapat pergi time sakura berkembang mekar pulak tu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farrah : cantik sgt bunga2 sakura tu...memutih je..eee..rasa seperti nak bawak balik tanam kat umah je :-)

      Delete
  30. Salam JM,
    found this blog..very informative and useful...keep it up!
    Saya nak tanya pasal kedai camera DSLR second hand dekat akahibara tu...di mana ya? boleh bagi detail info dia.
    Btw, saya akan ke jepun next March...memang hajat nak beli lens DSLR...so amat berpadanan sangatla dengan info yang JM beri.

    Awaiting your reply.
    Thanks.

    --khairie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam K or Khairie,

      Dalam entri ni JM ada share direction detail nak ke kedai CAMERA DSLR second Hand tu..boleh refer ye

      Delete
  31. JM JM meintas 5 kali? ... seronok dia yer :)

    ReplyDelete
  32. memang cantik sangat sakura tu ... patutlah JM sempat berangan ;)

    ReplyDelete
  33. seronok dalam berkenalan orang malaysia yang menetap kat sini ... lagi seronok siap berjumpa adik tiri :p

    ReplyDelete
  34. main lintas jalan ye U ols.. hehe

    ReplyDelete
  35. pachinko ke hachiko ni jm?kompius kejap;p

    ReplyDelete
  36. SJM.... nak nanges.... plissss

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang