You can click on me :-)

Thursday, 8 May 2014

Spring at Japan : Day 3 - Harajuku Area

Assalamualaikum rakan pembaca kesayangan JM sekalian tu,


Bila baca blog kengkawan travel...wahh..melopong mulut dek kerana gambar yang cantik-cantik, suka sangat tengok tapi diri sendiri tak ada skill macam tu...amatur je..hhuhuuh...bila check balik gambar yang di ambil..alih-alih muka sendiri BOSAN!!!

Sudah masuk hari ke - 3 di Tokyo..korang mesti nak tahu apa planning kami pada hari ini kan?..saje tak nak mention dalam tajuk entri nanti dah tak saspen...ahahaha...ADA ORANG KESAH Kak Limah!!!!

Sebelum travel ke Jepun hari tu tugas JM adalah prepare itirenary dengan complete it's mean mana nak pegi and how to get to every destination. Ms Xx pulak booking hotel dan draft itie secara kasar then minta JM complete kan. dua orang mamat lagi tu tugas dorang baca map subway hahaa...

So awal pagi hari ke tiga berkumpul di lobi hotel sambil minum kopi panas, JM akan keluarkan itirenary dan beri sedikit briefing mana nak pegi on that day...hambooi....macam tour guide lah pulak kan...bila semua dah clear...ofcoz update dulu status dalam FB, Insta, Twitter manakala JM haruslah update blog secara live tu..di lobi hotel je dapat FREE Wifi access.

Day 3 - 06 April 2014 (Ahad)


Barrels of SAKE
Ayat-ayat CINTA
Bunga Sakura lagi...tak bosan ke JM oiii
Siapa boleh teka kat mana ni..sila angkat tangan..tapi jangan angkat tinggi sangat...busyukkk...Tak boleh nak guess kat mana?..ok tak pe..kalau nak tahu perlu baca sampai habis yek..

Destinasi 1 : Harajuku Area

Harajuku Area
Apa yamg menarik di sekitar Harajuku Area ni :
- Meiji Jingu Shrine
- Yoyogi Park
- Shopping Mall like Quest, ZARA, GAP, H&M, Christioarberry, Louis Vuitton, Emporio Armani, GUCCI, LEVI'S

Bagaimana nak ke sana?..mudah jer :
1. Hari ni kami nak guna JR Pass sepenuhnya
2. Dari Shinjuku Station, stop at Harajuku Stn on Yamanote Line and 3mins walk
3. Jika naik subway boleh boleh stop at Meiji -jingu-mae on the Chiyoda or Fukutoshin Subway Lines.

Like this :
The approach to Meiji Shrine starts a few steps from Harajuku Station on the JR Yamanote Line or Meiji-jingu-mae Station on the Chiyoda and Fukutoshin Subway Lines.
- 3 min walk from Yogogikeon  Subway stn (C02) on Chiyoda Line Exit A4
- 3 min walk from Meiji-jungu-mae Subway stn  (C03) Exit 2 or
- 3 min walk from JR Harajuku Stn

Di mana letak nya Yoyogi Park dan Meiji Jingu Shrine ni..tak perlu risau..meh JM tunjuk kat korang..

Direction to Meiji Shrine dan Yoyogi Park - ada satu Exit sahaja di Harajuku Stn so follow je pic ni
Keluar sahaja dari stesen mencari arah mana nak di tuju..

"Arah mana ni tanya si Mr A"
"JM jawab - meh la kita tengok dulu information board ni"
"Ohhhh jalan je terus ke depan..nanti ada lah tu"

Meiji Shrine (明治神宮, Meiji Jingū) is a shrine dedicated to the deified spirits of Emperor Meiji and his consort, Empress Shoken. Located just beside the JR Yamanote Line's busy Harajuku Station, Meiji Shrine and the adjacent Yoyogi Park make up a large forested area within the densely built-up city. The spacious shrine grounds offer walking paths that are great for a relaxing stroll.(source from : Japan-guide)

Meiji Jingu Shrine Guide Map
Torii Gate terletak bersebelahan Jingu Guide Map - masuk je terus ke dalam
Kawasan ni memang luas so kami decide untuk ke Meiji Shrine Garden je. Jalan tidak ber tar..tapi di penuhi batu-batu kecil, jangan coba-coba nak pakai high heel kalau jalan kat sini ada kang yang tergolek. Malas nak story mory tengok gambar je lah..

Siapa tahu apa yang tertulis di bekas tu
Antara yang menarik perhatian
Jalan lagi ke depan maybe dalam 1 km rasanya
Mirror mirror on the wall
Tak habis - habis nak pose...
Penyucian jiwa
Suasana di Meiji Shrine Garden
Penat sudah..jom kita ke Yoyogi Park

Yoyogi Park (代々木公園, Yoyogi Kōen) is one of Tokyo's largest city parks, featuring wide lawns, ponds and forested areas. It is a great place for jogging, picnicking and other outdoor activities.

Although Yoyogi Park has relatively few cherry trees compared to other sites in Tokyo, it makes a nice cherry blossom viewing spot in spring. Furthermore, it is known for its ginko tree forest, which turns intensely golden in autumn.(source from : Japan-guide)

Keluar dari Tori Gate tadi, jalan terus ke hadapan...belok ke kanan jalan terus sehingga jumpa Yoyogi Park Information Board. Yoyogi Park ni luas sebenarnya tapi kami just nak pegi spotted bunga SAKURA je..pastu balik. Tak nak lelama sebab ramai sangat orang hari AHAD kan..aduhai...semalam ke Asakusa pun ramai..sini pun sama..

Yoyogi Park Infornation Board
Nampak tak..ramai kan..semua tu nak pergi berhanami di bawah pokok sakura tu..Waktu ni cuaca mendung..sesekali hujan rintik-rintik..tak lebat...
Kami jalan ikut je crowd yang ramai tu..nanti akan nampak sakura merimbun. Seperti biasa lah..kalau ada pokok sakura di situlah orang berhanami. Malas nak citer banyak..layan gambar yang tak seberapa nak santek neh...

Guide Map - faham ke nak baca neh
Bunga Tulip - mati segan hidup tak mahu
Pose ala-ala model lah konon hikss

Ntah apa yang menarik tak tahu - ada je yang minat nak bergambar dgn beliau..
Mau korang tunggu lama kalau ramai enggini..jomm aaahhh kita balik
On the nak balik ke station tu ada gerai jual makanan...antara nya ada jual Takoyaki..apa lagi tu je yang boleh makan....kami order sorang satu...500 yen. LaAma jugak beratur kerana ramai yang tunggu order..makan panas - panas..menggigil lidah.

Gerai yang menjual takoyaki...outside the park
Dari Harajuku Stn, kawan JM terpandang GAP Mall, dia ni pantang nampak kedai-kedai camtu laju je nak masuk. Then kami merayau di sekitar Haraju Area masuk ke H&M dapat beberapa pasang baju terus balik semula ke JR Harajuku Station. Berlari-lari anak kesejukan sebab hujan renyai - renyai. Memang huru hara sebab ramai sangat orang di Harajuku nih.

Antara Mall yang ada - Harajuku Square
JR Harajuku Station
Selepas melepasi auto gate di stesen tu masuk tandas dulu, di stesen tak ada paip nasib baik JM spare botol kosong..tengah beratur tunggu giliran tu JM di tegur oleh seseorang..

"Hai"
"Eh hai..JM pun senyum je kat dia...rupanya kawan kepada Bibie"
"Mana Bie? soal JM"
"Ada ..tunggu kat luar..katanya"
Dalam dok queue tu..boleh JM lari ke arah Bie..cam ada magnet yang menarik..ahahah..lawak..
"Bie!...JM panggil..."
"Eh..JM ...Bie menjawab"...
Pastu JM pun dah tak ingat dialog seterusnya..(Bie..tolng sambung kalau ingat..ehehe) yang pasti lepas tu JM lari semula neratus nak masuk tandas..
Haahahah..boleh macam tu kan..aksi spontan maa..maybe sebab excited jumpa rakan blogger time travel..

Keluar je dari tandas..dia pun dah hilang...sebab ramai waktu tu...sejuk lagi..so kami gerak ke destinasi seterusnya.

Ke mana kami..tunggu dalam next entri yek..

Assalamualaikum.

97 comments:

  1. duk baca blog JM ni baru kita perasan mamat (yg tinggi) tu sebijik muka opismate kita. adik beradik tak sebapa dan seemak kah? hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. PM..sebijik? kira seiras benar nih....ntah ntah abg nye dak..cer tanya ayah nya nama Abdullah ke..leh JM berkenalan hahahaha

      Delete
    2. hahaha... tapi dah jadi bapak orang JM. huhu

      Delete
    3. ahaahah...PM!...melepas eden ...

      Delete
  2. Ingat! JM tanya dari mana...pastu tanya nak ke mana lagi. JM pun ada cakap, sakura banyak kat taman. Sob, tapi kitorang sempat kat tori gate tu je.

    Ramai orang, budak2 pun xlarat nak tunggu lama. So Bibie blah je dulu, sempat lambai selamat tinggal kat skandal JM tau. Tettt!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh..kuat betul ingatan mu Bie..hiks..waktu JM nk tulis ni pun puas memerah otak nak ingat kembali perjalanan kami dan apa yg berlaku..next time perlu record then bila balik senang nak tulis kan

      Scandal katanya..hayoooooooo...heee.."sesekali ku rasa teringin"..tiba2 lagi Shima keluar...mau travel sama Bie mesti BEST

      Delete
    2. untung laaaa jumpa rakan blogger kat luar negara katanyeeee....kat tandas plak tu....korg tak nampak betapa dekatnyaaaa tandas jepun di hati kitaaa?hahahaha

      Delete
    3. Tula kan. Tandas jepun sentiasa di hati. Ko lah ni yanh start DJ oii.

      Delete
    4. DJ...ahahaha..statement MAUT...pegi tandas di Jepun mesti ingat sama Bie dan DJ..JM mmg poyo

      Bie : betul tu..ni semua DJ nyer pasal hahah...tak nk mengaku tu diri sendiri syg habis sama tandas di Jepang tu..sbb lawas sgt..opsss

      Delete
    5. haaaaa ada skendel? yg mana yg mana yg manaaa?
      ahahahah

      Delete
    6. Ahaksss..kak Kiah ..dengar boleh percaya jangan

      Delete
  3. kalau si bibie tu lelaki, sah sah dah kira jodoh JM tu sebab jumpa dua tiga kali kat japan..

    Mall tu nama YM kenapa tak nama JM? lain kali buat rusuhan kecil kecilan kat situ, suruh dia tukar nama. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abg Meng : sebelum nak reply nk gelak dulu ahahaha...itulah cam ada keserasian roh plak kan
      Hayoo...nape JM tak perasan ek..ahahaha..nk buat rusuhan? ade ke org peduli, pandang pun tdak

      Delete
  4. wauu...sakura lagi. harusla amik gambar babanyak. Malaysia xde
    kalo x salah yg mamat muka putih tu mcm satu ikon jepun la dipanggil kaibutsu kot. ala umpama pelakon pentas opera jepun la *padah suka tgk citer jepun *

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Dzuli..rugi lah kalau benda cantik depan mata tapi tak nk lihat ye dok
      Ohh..untung lah org suka citer Jepun ni..semua ikon dia tahu..kami ni tgk pelik sikit je mula nk pose2 sendu

      Delete
  5. Lawak lihat pic yg topi panjang tu..pelik bbenor...ramai ke mcm tu? Ke dia sorang ja unik..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Nun..ada 2 karektor time sampai tu...sorang lagi jenis pakai sepender je..malu pulak nk snap hikss

      Delete
  6. Kitorang aritu tak sampai pun tempat org berhanami beramai2 kat yoyogi park tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azra : Yoyogi park tu luas kan..mmg penat kalau nk round habis..ri tu pun kami spotted tempat tu je

      Delete
  7. wah......jadi tour guide..boleh buat bisnes ni...tahniah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abe MKL : dorang tu malas nak fikir sebenarnya..so JM lah jadi mangsa uhuhhu

      Delete
  8. salam. waaaa....cantiknya bunga!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Cik Itah : kalau nk lihat bunga2 cantik mcm ni harus lah ke Jepun or Korea hikss

      Delete
  9. Saya pun keciwa sbb gambo saya x cantik mcm org lain. Nanges!!

    Amboiii bie ingat semua dialog. Mesti buat catatan letew..miahahha..

    Amboii jm ada scandal eh??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku memang jenis pengingat. Kalau tanya balik apa kita borak last month pun aku still hengat. Ahahah.

      Delete
    2. Ahahaha lawak lah syieda n bie ni, gambo x cantik katanys Jm tgk nanges sbb cantik dan sharp plak tu
      Bie! U mmg marbeles tau hikss

      Delete
  10. Ramainya orang berpiknik kat taman sakura tu..peliknya org yg bertopi panjang tu kan...ehh,kawan JM yg posing dgn lelaki unik bertopi panjang tu sekali imbas macam muka artis lah..yg berlakon aku isterinya..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. CV..tak follow kakak ke g bercuti..hari tu bukak entry isketambola..tapi tak boleh...sbb pe ntah
      Ramai yg ckp budak tu like pelakon..pastu ada yg ckp serupa opismate..ada yg nampak cam norman hakim...ahaha..kalau dia baca komen ni mahu kembang semangkuk lahhh

      Delete
  11. Mbak JM tidak coba minum Sake ? kata orang tak sah ke jepun tak minum sake..hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mas Gunadi...mau mati ke nak coba SAKE tu hahahaha...tak nak takut masuk NERAKA hahah...dalam keadaan skrg pun belum tentu...Astaqfirullah hal azim

      Delete
  12. JM buat nurul jelesssss... bilalah dapat pergi Jepun plok hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Cik Nurul Pinky yg kiut tu...jomm aa kita g Jepun on Autumn..nak?...meh menabung skrg :-)

      Delete
  13. Replies
    1. Salam Syazwani : Kalau dpt jenjalan ni mmg BEST sgtt...

      Delete
  14. kalau travel by group memang best kalau ada pembahagian tugas kan...tp kebiasaannya, daku sorang yg buat keja...cuma kebaikannya org lain terpaksa ikuttt je kehendak aku...hahahah.. Ok apa JM letak gambar posing2 tu..terhibur tengok gelagat/aksi pose korang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Putri boleh bahagi2 tugas tu kalau dpt ahli group yg rajin..kalau dpt yg nak mengekor je...mesti rasa sedikit penat TAPI advantages tuk diri sendiri gak kan...so redho je lah..JM tak kisah heeee

      Hahaha...dah itu je yg hado...kalau x cantik pun tempek je lah heee

      Delete
  15. bestnye.. ni buat xsabar untuk peranncgan tahun depan..terbaikkkkkkkkkkkkkklah JM..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siti Aina : Ni baru sikit je di kongsi..baru hari ke 3..tu pun belum habis...kalau tggu sampai last day kami di sana..mesti dh tak sabar nk pegi kan heee..Thn ni je pun dh dah ramai tggu queue

      Delete
  16. Skandal... minta pencerahan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bie : Tolong respond sama Pak Lang Mie ni hikss

      Delete
  17. ahhh... walaupun pergi masa 2006 tapi tempat ni masih segar lagi dalam memori ambe... ala... JM... jelous nye... tahun depan mesti nak p memburu sakura jugak!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hafiz : 2006?..dah lama tu BETTER pergi lagi mesti dh byk berubah...pastikan pegi time tak ramai org baru best nk beraksi dgn SAKURA tu..boleh belai2 manja :-)

      Delete
  18. JM punya blog memang class. Penuh dengan information untuk panduan orang lain macam saya yang tak pernah ke sana.
    P/s: JM cantik aper jadi jangan rasa bosan untuk tepek muka sendiri ok!!. agaknya tetiba takde muka JM nanti dalam entri tu mesti awkward pulak baca..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. LD : Memang tujuan JM tulis blog as a one stop information centre coz niat nak memudahkan semua reader..dalam ramai2 reader mesti cari blog yang berinformasi jugak kan...TAPI yang pasti JM suka sgat baca blog yg penuh drama dan thrill like blog LD tu..trip ke BROMO tu mmg best citer nya. Eh bila nk sambung citer trip ke Bangkok tu :-)
      p/s : kalau tepek muka sendiri ru makna nya syok sendiri ahahah

      Delete
  19. JM...nak kabar nie, mrs suka dengan entry nie...sebab bole nampak gambar-gambar dengan jelas dan besar sekali
    takpe tepek muka banyak-banyak pun, sebab orangnya manis sekali!
    skandel JM yang mana satu??? mohon bagitahu :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mrs..Ahaa...JM tahu kenapa Mrs suka entri ni hikss..manis lah sgt kan...kalau tgk face to face PENGSAN..tak caya tanya si Bie..
      JM pun tercaik2 gak ni yg mana satu JM nyer scandel hahaha...

      Delete
  20. JM... nak tanya nih apa benda tulis kat bekas tu hehehhee

    Jeles nengok gambo bawah pokok sakura tu huhuhuh

    Ramai bebeno umat kat ctu yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Mysha..JM pun ponik dok translate apo kobondo lah dorang tulis :-)...jenis SAKE ke atau nama orang
      Mana2 pokok sakura je deme berkampung

      Delete
  21. kak jari manis..
    sy officially jd fan akak...siyes suka giler baca blog akak...memang detail..ni buat saya tak sabar nak pergi jepun..thanks bg info detail..oh yer akak ada instagram tak..nak follow..boleh tak??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam shidah, terima kasih kerana sudi baca dan komen di sini, akak hargai sgt. Aper offically jd fan? Hahaha kembang idong nihhh. Blog skak ni biasa2 je mana yg baik tu leh le ikut ek. Klau tulis x detsil cam x puas pastu ramai email minta story detail coz dorang nk rujuk bla nk ke sana nanti :-)
      Instagram? X selalu update, update time travel je klau nk email akak ehhh :-)

      Delete
  22. JM, yang ada gendang2 tu apa makna tulisan tu erk
    org jepun ni penuh ngan budaya...
    ** Jeles aa tengok SAKURA tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa Dila, Jm betul2 x alert apa yg d tulis tu main snap je pic ahahaha teruk kan
      Betul tu, dilla x nk ripit ke

      Delete
  23. Complete entry JM, boleh dijadikan panduan melancong ke sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a senang nanti kak nieda nk rujuk mana satu satu hari nanti boleh ke sana
      Pstttt : kak nieda bila nk email alamat umah pd Jm yekHa

      Delete
  24. JM....huhuhu best2 pulak tpt kat tokyo...ai ada sehari jer kat tokyo. Adehhhh amazing race la nanti kalo nak gi semua...sbb tak tahu nk pilih yg mana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Liza : mmg x sempat lah klau 1 h nk cover semua tempat tu so perlu berkorban then buat misi repeat mcm Jm nanti :-)

      Delete
  25. Haaa btul la ade penyucian jiwa kat situ kan...hadoi masa pegi new year aritu kne berator nak rak utk sucikn jiwa..kohkohkoh

    Bagus la JM divide task..next trip boley tiruuuu xdela kesian ade org jadi pengikut jer annnn annnnn annnn..ikiki

    Haih rindu pula jepongg....;)
    kem salam kat org sana k...heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cinet : new year ofcoz lah ramai sbb dh masuk thn baru new life katanya sampai kena beratur mmg ramai betul, ha'a Jm ada baca d blog cinet ari tu
      Ha'a perlu divide supya baru ada rasa tanggungjawab kan klau polow je better g ngan tour guide hikssss
      Hai rindu sana jepang nampak, mesti ada ehem2 kat sana tu heeeee

      Delete
  26. wow,byk bunga sakura..entah bila nak ad rezeki ke jepun ni:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala Eija..in shaa Allah kalau ada rezeki mesti boleh ke sana..budget pun tak byk kalau stay di hostel :-)

      Delete
  27. Assalam JM...Wah hebat, seronok tengok JM bergambar berlatarkn bunga sakura tu, jelez ni..
    Info yg menarik juga dri JM .. TQ. Nnti boleh guna info ni kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeayyy..akak RJ sudah kembali...bila nk update blog tu..citer HK tak habis lagi kan heee
      Ala..info biasa2 je utk memudahkan kwan2 yg berhasrat nk ke sana so boleh le kalau nk refer
      Alaa..x perlu jelez dh ramai skrg ni ke Jepun..sbb tak perlu VISA so ada duit je boleh pergi :-)

      Delete
  28. JM ! full of info entry ni.
    Nak Sakura, nak takoyaki nak Tulip.aaaaaaaaarghh bila leh g jepoun ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lin!...g Krabi dulu..pastu baru berangan ke Jepun tu heee...rasanya Istanbul pun masih dlm list kan..so next year lah :-)

      Delete
  29. bunga2 sakura... ish ramai betoi orangnyer yerk JM.. tak sanggupler akak... ramai orang negaratu kan....
    memang kalau kita tengok blog orang rasa kurangjer blog kitanikan..tapi tk kisahler JM, pada akak dah oklerjer...
    der orang yang suka ambil pemandanganjer, der suka ambil gambar orang berlatarkan pemandangan indah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Zila..kalau pegi hujung minggu beginilah ramai orangnya..kalau weekday mabye kurang lah sikit maybe tiem tu local people tak ramai...betul jgk kan..setiap org ada different taste so ikut citarasa masing2 heeee

      Delete
  30. homaiiiiii!! da smpi jepun!!! besttttttttttttttttttttttttt...kita gak yg balik2 gi koya je..ngahahhaa...k pas tgk gambo ni semangat nak pi Jepun gak la ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Miss...i oulssssssssss lagi JELES sama kamu tau...14 kali ke Korea...JM ni baru sekali je ke Koya tau hiksss
      Ahaaa..lepas ni tukar arah pulak ek..mana tahu lepas ke Jepun sekali nak ripit..pit..pit lagi cam Koya juga heeee

      Delete
  31. salam. uhuhu suka benar tengok bunga tu..nanti balik bawak la tulip tu hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Itah : JM dah balik pun..dah ada di msia heee

      Delete
  32. ada petik tak bunga sakura dan tulip tu? ke tak boleh petik? T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aima : JM curi petik SAKURA lepas tu sembunyi tangan..takut hheeheh...Tulip tu tak byk..kalau petik sekuntum pun nampak lopong nanti so tak berani :-)

      Delete
  33. Nak gak g Jepun,,,jom JM jadi tourguide ^_^ nak ambik gmbr bnyk2 kat bunga Sakura tue

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ezan : ahaks...nak JM jadi tour guide..boleh je...kalau nak bergambar sehari kat pokok SAKURA tu pun boleh heee

      Delete
  34. salam..kalau next trip tak keberatan..leh ajak saya yer :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam kechi, klau nk ikut akak Jm ke sana perlulah sentiasa keep in touch nanti lupa :-)

      Delete
  35. cam kiut jerk tempat simpan sake tuh, macam bekas cat..

    dah nama pun gi waktu spring kan, harus la amik gmbr ngn bunga smp muntah darah.. hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betulll org Jepun ni kreatif..di susun begitu nampak cantik...dh la disiplin..yg lelaki hensem2...yg perempuan cantik2..alahai tergoda i tau...ni pun satu penyakit jgk buat JM hahaha

      Hahahaha...kalau pegi time autumn..lain pulak kekdah nya..tak giteww Zura heeeee..i akan kuch2 hotai hai lah

      Delete
  36. Tumpang lalu kjap kat sini blh x tuan tanah..den nak cr soulmate den nih haaa hehehe JM arigatōgozaimasu for visiting my blog =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayu!!!...akak tak pernah missed mau skodeng blog ayu tueeee heeee...soulmate katanya..bila mau travel sesama ni :-)

      Delete
  37. ramainya orang JM...
    tapi cantik gile lah tulip tu..ai minat sangat tulip!
    lagi² berhanami tu.. uiii penuh dgn orang

    ReplyDelete
    Replies
    1. ietams : kami pegi hari minggu..mmg ramai sgt orang....mereka bentang tikar pastu makan ramai2..nk jgk buat mcm tu tapi tak cukup masa..Jpm pegi Keunkof..kat sana lagi byk dan cantik..di Yogogi park ni ciput je :-)

      Delete
  38. senang bole naik bullet train di japan kan..syukur JM dapat travel bsnyak tempat. pernah dengar Harajuku ni fesyen cute2 tu kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye babYpose..cuma bullet tren mahal lah sikit. Alhamdulillah..orgl ain rezeki ada anak2 dan suami..JM pulak rezeki dapat travel :-)
      Ha'a..kat sini lah kalau nk tgk fesyen2 yg kiut miut tu :-)

      Delete
  39. Replies
    1. kalau Farrah nk tahu...kalau boleh nak bawak balik tanam kat rumah buanga sakura tu

      Delete
    2. apakan daya,....bila baca entri ni balik teringat pulak buku Ramlee Awang Murshid - Hatiku di Harajuku :)

      Delete
  40. Cinta ku di Harajuku... bestnya kak jalan2 japan...tulip tu ada bau tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Sal...cepat pegi beli tiket boleh jumpa cinta di sana...Tulip tu? tak try hidu lah pulak

      Delete
  41. ramai bebenor orang . siap piknik lagi ... rasa tak selesalah kan bila ramai org gaya tu ... mmg cantik bunga sakura... ada yang kaler pink kan ...

    ReplyDelete
  42. eiii rasa nk kunyah2 je bunag sakura tu...kak bunga tu ada bau wangi tak?
    eh surprising sgt2 kn bila dpt jumpa kwn kt tempat asing lgi2 luar negara mau tak teruja...

    ReplyDelete
  43. bestnya kan datang time spring ... penuh dengan sakura, cantik confirm tak jemu :)

    ReplyDelete
  44. harajuku ... biasanya famous dengan fesyen pelik-pelik, tapi area harajuku klasik ajer :)

    ReplyDelete
  45. memang cantik la jepun ni ... dua tiga kali scroll gambar atas bawah ni :)

    ReplyDelete
  46. U ols pergi time weekend kan sebab tu ramai sangat org.. klu time kerja mesti kosong skit.. Org Jepun tak rengsa ka ramai2 macam tu..

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang