You can click on me :-)

Tuesday, 5 August 2014

Masih ada yang RINDU?

Assalamualaikum dan Salam Lebaran 2014,


Masih ada yang SAYANG/RINDU?

Haaaa ko!!! tengok tajuk entri tu MELETOPS tak?...lebih kurang tajuk drama lah pulak khan!!! eheeheh. Sebenar tiada cerita raya nak di kongsi di sini gambar time raya pun tak sempat nak snap..asyik sibuk di dapur katanya...so dengan muka tak malu nya JM sajikan je lah gambar suka suki nih.
Gambar suka suki tiada kaitan dengan entri hiksss..penangan Camera360..i nampak muda u ouls tetapi hakikatnya...ahahah..kepada mereka yang tahu diam-diam je tau....heeee
Kenapa JM keluarkan tajuk seperti itu, ahaaa...almost 2 week JM tak update blog, so nak test lah masih ada lagi tak yang sudi singgah dan masih ingat akan kewujudan blog JM nih...

Sekarang JM belum ada kekuatan dan mood untuk sambung kisah trip di Jepun tu, so JM sajikan dulu hint gambar-gambar untuk entri yang akan datang. Tak nak biarkan blog ni terus berhabuk dan bersawang.

HINT PIC : for next entry

Nanti kita lihat berapa ramai yang masih rindu dan menunggu entri baru dari blog JM nih hiks..

Terima kasih atas sokongan dari kalian semua...tanpa reader yang setia di luar sana..siapalah JM disini :-)

Oleh kerana masih di bulan Syawal, JM ingin menghulur sepuluh jari mengucapkan "Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin". Kepada mereka yang telah menerima kad raya dari JM tu...tak perlu balas ye ..JM beri dengan ikhlas..itu lah cara mengeratkan lagi hubungan silaturrahim di alam maya. 

Bagi mereka yang belum terima harap-harap boleh sampai ke kediaman dalam minggu ni. Untuk pengetahuan reader di luar sana JM telah menghantar 86 keping kad raya...MCM TAK PERCAYA je kan..ramai jugak reader blog JM nih heeeee...bravo!bravo!bravo! (x baik riak Allah tak suka :-)

Kepada rakan blogger yang berdekatan, jika buat 'open house' tu jemputlah JM...kalau JM tak malu JM pergi kalau malu JM duduk diam-diam kat umah hikss...

Mesti akan ada orang bertanya..eh..eh..JM!!! nko tak nak buat 'open house' ke..rai nko punya 'peminat' yang ramai tu...ahahaha...hamoiiii...perli kewww....in sha Allah...jika ada rezeki lebih..tak buat tahun tahun depan :-)

Jumpa lagi dalam next entri ye sayang kawan-kawan.

206 comments:

  1. kite rinduuu JM ketat²..
    kad raya dgn ehem² raya dah selamat sampai.. terkejut kite tauuuuu..
    terima kasih banyak2 JM ye.. muahmuahmuahh kiri kanan pipi..
    selamat hari raya maaf zahir batin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoyeee....ietams orang pertama masih rindu pada JM eh...jgn rindu ketat2 sgt..tak leh nak bernafas nanti heheheeh
      Aha..sama-sama kasih...Alhamdulillah kalau dah terima

      Delete
  2. duk hehari belek dgn harapan JM ada update blog tau! Gamba kawan kawan trip jepun tu punya la banyak bag. kan main lagi tau!! Bangga nak cakap ni yg naz antara yg dlm 86 org yg dpt kad raya & duit raya dari JM. happy betul. terus masuk tabung tau duit raya tu. hehehehe. kalau turun area klang nnt jemput la singgah rumah naz ye. open house memang takde. tp sentiasa terbuka je kalau nak dtg :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoyeeeeeeeeeee....terima kasih..JM amatlah terharu dengan komen ni..cayang sama kamu tue...in sha Allah alamat dah ada..kalau ada peluang JM WAVE ke sana eh..leh kita peluk cium..mesti best dapat peluk org montel2 ni hihihih...jgn marah..gurau je..

      Delete
  3. Kad raya JM dah akak terima dan isi sampul kecil itu.. terima kasih bebanyak ye..
    Mestilah akak merindui gambar JM pergi bercuti.. wlpn akak tak kesampaian nak pergi tapi bila tengok gambar JM pun dah tumpang seronok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay...sama-sama kak Yatie..ahaks...komen akak ni membuatkan JM Senyum sorang2 heeee

      Delete
  4. Memang you muda lagi pun JM, selamat hari raya & terima kasih kad raya nye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasa Mulia : aha...dah terima eh..ok..ok..barulah lega rasa nya..nanti FREE JM terjah blog eh..lama rasanya tak singgah sana :-)

      Delete
  5. selamat hari raya JM, maaf zahir batin kalau ada salah silap
    thanks sbb bagi kad raya tu ek..
    seperti yg dibincangkan di blog DJ, jemputla datang rumah :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Dzuli...sama-sama kasih...
      Ha'a..ada gak discuss ngan DJ..ingakan Dzuli main2 je...rasa segan dan malu pulak nak bertandang ke sana..tapi tak pe..akan try discuss dgn lebih serius dgn beliau..pastu nanti JM roger2 eh...

      Delete
    2. haaa jom JM jom...si JM ni pemalu la plak dz oii....hahahaha!
      saya tak buat open house tahun ni sebab tiap minggu dah penuh ngan program...hoho
      tapi kalo nak dtg beraya tu boleh je dtg....hehehe

      Delete
    3. DJ!!!...jom..jom...mula-mula tu malu tapi MAHU....tapi still ada malu sikit2 lagi ni ha..al maklumlah nak jumpa rakan blogger secara LIVE ni...i is very shy u ouls...kat alam maya je berani pom pang semua hakikatnya pendiam hiksss

      Delete
    4. orait nanti PM bila JM free...tapi rasanya weekdays better kan...ke JM nakpi weekend?

      Delete
    5. baik..DJ nanti kita discuss later ehhh

      Delete
  6. haha..maunya tak rindu..cepat-cepat, we olls menanti sambungan entry trip jepun hari tu..kali ni pastikan ada muka tuan tanah banyak-banyak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hollaaa...sambil lompat bintang...rupanya Sal salah sorang yg rindu dgn entri akak JM eh...heeee..ok..ok..nak rajinkan diri update demi peminat tu..ahahah matilah ada yg kutuk nanti

      Delete
  7. Tak nak tengok umur, yang penting muka masih nampak muda dan hati tenang dan gumbira kan JM..:)

    JM nak pegi mana tu??

    ReplyDelete
    Replies
    1. LD : aha...yang penting ceria2 selalu baru nampak muda kekal jelita hahaha...matilah perasan tak habis-habis
      JM tak ke mana pun..itu hint gambar utk next entri..sambungan cerita Jepun yang tak habis2 lagi tu ahaksss

      Delete
  8. pendek je entry nye...karang dalam henfon sambil kacau rendang kaaa? ihikss...JM...moh la start enjin memblog. aku tengah warm up ni JM...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaahahah...ohh Nana ku sayang...kalau sambil kacau rendang mahu nya dgn henfon2 tu masuk lam kuali. Mood malas nak mengarang..itu yg jadi gini..ok..moh kita saing rajin update blog :-)

      Delete
  9. Of coz lah rindu hehe ^_^ selamat hari raya jugak utk JM. ha cepat2 update blog tak sabar nak baca nie

    p/s: Ezan pun ade pos kad raya jugak utk JM tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ezan : sorry lambat nak reply komen....hari ni nak cuba reply semua komen yg ada ni ha...Windu eh...hikss..suka nya!!!!
      p/s : Kad raya?...JM belum terima lagi..nanti ptg nk check peti surat tu..TQ tau..muaahh

      Delete
  10. Replies
    1. Selamat Hari Raya Farra AM..ini bukan blogger Farrah MF tu kan...ke JM yg conpius hikss

      Delete
    2. bukan,...ni saya tengah angkat tangan :)

      Delete
  11. fusyooooo. banyak gila kad raya akak JM hantar :O

    selamat hari raya kak JM ^^,

    cepat2 keluarkan entri baru ye. nak baca ni. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amy J : Ha'a..akak beli setem 100 keping hari tu..mmg ramai rakan blogger dan silent reader ..tu je cara nak hargai mereka kerana luangkan masa unutk singgah, follow dan baca blog akak ni...
      Selamat hari raya jua buat Amy...dah sambung masuk kelas ke atau masih cuti semester
      Aha...dalam rajin baca dan update blog tu jgn abaikan study jgk tau :-)

      Delete
    2. saya baru masuk sem ni. xdelah baru sangat pun. bulan 9 dah nak final exam T_T

      insya-ALLAH, study takkan dibiarkan macam tu je. ^^,

      Delete
    3. cuma blog pun x boleh ditinggalkan. because it is one of the places yang saya boleh story anything without anyone judging me for my past mistakes and behavior.

      Delete
    4. Amy J : teruskan tulis blog...akak nk baca heee

      Delete
  12. mai la ke rumah
    kita pun bukannya jauh. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mazu..in sha Allah..jarak kita pun tak jauh kan..kalau tak jumpa kat umah pun leh mengopi kat mana2 kedai kan..tapi tu lah JM ni pendiam..karang bohsan lah tak de topik nak cakap hikss

      Delete
  13. Akhirnya..ada jugak yg terbaru huhuhu..terima kasih hantar kad hari raya kt pohcik. Seingat pohcik terima kad raya 5 tahun lepas tu pon ingatan tulus dari AEON sebab berhutang dgn dia hihihi. Nak jemput gak JM ke open hoise jiran pohcik nih tapi taktau address Jm pulok...pm yekk address tuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. PohCik....sorro morry...JM baru nk baca komeng ni..huhhu..mesti open house dh berlalu kan?..kalau belum pun maybe JM x pegi sbb bukan PohCik yang buat open house tu...ke mmg umah poHcik sentiasa terbuka hikssss

      Delete
  14. selamat hari raya maaf zahir batin.
    mesti meriah bila JM buat open house ..

    konfius bila blog JM tak ada entry baru

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Nieda : mood nak menulis dan up entri baru entah ke mana..maybe byk makan lemang ketupat ni...4 hari berturut ada open house..badan pun dah berlemak nih hiksss

      Delete
  15. Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin...

    PS....rietta pown dh terima kad raya JM...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rietta : dh terima eh..sama-sama..semoga perkenalan kita di alam maya berkekalan ye...JM pun dh lama x up entri baru ni..mesti ramai tertunggu2..ahahaha...x habis2 perasan kan

      Delete
  16. Selamat Hari Raya untuk JM dan mohon maaf zahir batin...Akak nampak macam lepasan SPM jer sy tengok...hehehe..Alhamdulillah kad raya selamat sampai rumah..hehehe

    Regards
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laaaaaaaaann!!! perli nampak hahahaah...lepasan SPM?..nampaknya Lan perlu guna kanta pembesar tu
      Dh terima eh..ok..ok..kalau ada sumur di ladang boleh hamba menumpang mandi, kalau umur panjang, thn depan akak pos lagi :-)

      Delete
  17. mestilah masih ada yang menyangai dan merinduimu jm.. ewah komen gitu!.. btw tq kat raya n duit raya terharu sangat ya kak jm..semoga terus dimurahkan rezeki ..amin.. eh nampak mcm bru lpas pmr la..kalau lan spm..saya plak nampak mcm lpasan pmr :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. halo..halo kak jm..bilanya nak update entry baru ni.. teman dtg asik x berupdate je :P
      sibuk p open house ke?? he..he

      Delete
    2. Sobyie....Lan..korang dua ni memang tau eheheeh...lepas SPM tu boleh tahan lagi kalau lepas PMR mmg x boleh terima hahaha..kalau 'mak' kepada lepasan PMR logik gak

      Citer baru?...huhuh...nak reply komen pun tak sempat nak up entri baru..nanti eh..free sikit akak up..kalau korang x terjah akak JM nk merajuk hiksss

      Delete
    3. mesti la terjah..berani x terjah entry kak jm tulis..
      mau disumpah daripada dunia blogging sbab x komen entry kak jm :P

      Delete
    4. Sobyieee....hamoiiii ayat!!!...ahahaha akak bukan mcm tu lahh...

      Delete
    5. ha..ha..ha.. akaklah blogger yang paling baik dan peramah..paling pentig blas komen peminat dia...he..he.
      still take mood lgi ke cari idea nak berkarya ke kak..amboi lamanya he..he..

      Delete
  18. Sekali pandang JM ni macam minah Korea yang bertudung pulak....hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hohoho Mie dah keluar statement. JM pasni boleh praktis menari Nobody2 But U.

      Maaf zahir batin JM. Jemputlah datang ke rumah. Mie juga.

      Delete
    2. Pak Lang Mie : Hamoi...hamoi...komen dari PLM ni terlalu...ahahah...membuatkan JM tergolek atas lantai..

      Bie : ahahah...bukan setakat nobody but U je ..lagu dari kumpulan 2NE1 pun boleh..ahaha..matilah 'menipu'
      Kalau umah Bie di semenanjung sanggup je redah..in sha Allah akalu JM terbang ke sana...JM calling ya :-)

      Delete
  19. OOho...... SELAMAT HARI RAYA JM.......SR lum terima yg JM pos tu..... lagipun hari ni baru masuk opis.... lum ada mood nak naik kat admin utk semak surat surat yg sampai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SR : dah terima kan kad raya dari JM..terharu tau siap upkan entri pasal tu..lap u n Tiha :-)

      Delete
  20. in shaa Allah ramai yang rindu tu, banyak yg respond..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss...termasuklah kak Zimah kan!!!

      Delete
  21. Replies
    1. selamat hari raya jugak buat aIEN...mcm mana keadaan aIEN dan kandungan...sihat hendaknya ya..lama betul JM tak singgah di blog aIEN nih

      Delete
  22. amboi... kelas JM. 3 beranak ni muka sama je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Cheq Sue...ahahaha...3 beranak?..siapa Mak dan yang mana satu Anak...3 beradik lah syg oi heeee

      Delete
  23. op kossss i merindui mu..hahahhahahha :))
    amboiii..cantik nya dia :)) glowing2 muka..ape rahsia?share2 la :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak Jemah!!!!....ehh..ye ke...kalau mcm tu i lappp uuuuu lah
      Ahahaha....matilah kalau tgk real mesti kena kutuk dengan kulit muka penuh CELA hahaha...rahsia nye?..ambil gambar guna Camera360..tak perlu nak makeup tebal2..mesti CANTIK..tak caya?..cer try!!

      Delete
    2. ye ke ni???hahahhah
      tp cntik la JM..hehehhehe..

      Delete
    3. Mak Jemah a.k.a MJ...kalau tgk live PITAM sbb tak percaya rupa sebenar lebih kurang org ASLI heeee

      Delete
    4. ye ke ni???jom jumpa..ada brannn???hahahahaha
      orang asli pun dh cntik sekarang ni JM..kehkehkeh ;))

      Delete
    5. MJ : BERANIiiiiiiiiiiiiiii..tapi JM risau lepas jumpa masing2 senyum je sbb tak tahu nk ckp ape..dh la JM ni pendiam...heee

      Delete
    6. MJ pun pendiam jugak tau :)) ala x pe..nnti dh jumpa pandai la nk sembang ape kan :))

      Delete
    7. eheeheheh..MJ pendiam?..boleh caya ke..tgk cara tulis pun dah tahu jenis peramah dan cepat mesra..in sha Allah..ada jodoh kita jumpa ye..leh gossip girls hiksss

      Delete
    8. tolonggggg laaaaaa percayaaaa :)) hihihi..x jgk kot JM..tp kalo dh jumpa baru tau..berehhhh..ada rezeki kita jumpa..berkelah ke mandi pantai ke..i likeee pantai very much :))

      Delete
    9. heheeheheheh...ok..ok...aha...nak berpacaran di tepi pantai ye..ok..ok..bereh bebeh dear MJ

      Delete
    10. syokkkk sikit berpacaran di tepi laut :))

      Delete
  24. ehem..ehem.. Mbak JM Cantik kayak Siti Nurhaliza..hehe. tapi betul juga kata Pak Mie, Mbak JM kayak artis Korea berkerudung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hambooiiii Mas Gunadi...puji lelebih nampak...ni yg buat JM lupa daratan nih..udah terasa di awang awangan hahahaha...natural beauty kah...sbb tak pakai lipstik, eye shadow, eye liner..semua bagai makeup tu just letak bedak je...hohohoh...jgn tertipu Mas...hakikatnya ngak jauh beza sama org ASLI tu hhihihih

      Delete
  25. Bunda dah terima dah kad raya dari JM tu...t.kasih..bunda ada buat entri review tentang Kad Ucapan Raya...

    Tapi JM tak singgah pun lagi....nanti ada masa pergi singgah blog bunda yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam BUNDA...ha'a...betul tu...ramai blog rakan2 JM ni yg belum sempat nak terjah habis-habisan sbb ramai sgt katanya termasuklah blog BUNDA tu ahahaha...matilah perasan tak habis2..ok..ok..in sha Allah akan ke sana jugak nanti...sama-sama..alaaa BUNDA ni susah2 je tau buat entri khas tu...apa2 pun JM syg sama bunda heeee

      Delete
  26. JM nak kena cubit ni tau! Op koz kitorang rindu kat JM. Betul tu, memang kena kumpul kekuatan untuk sambung entri jalan-jalan. Mood puasa sebulan, mood raya pun sebulan... kalau diikutkan penyakit M alamatnya 2 bulan laa entri-entri tu terperap.. haha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fayreen..i oulss pun windu sama awak hiksss...meh sikit mood rajin ke JM..nak habskan citer Jepun tuh huhhu...

      Delete
  27. Selamat Hari Raya JM..
    Terima kasih bagi kad. Satu2 nya kad yang dapat raya nih.. *Sebakkk!

    Last but not least...

    OPEN HOUSE PLEASE!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aha...mana leh lupa kat kada utk rakan blogger yg selalu singgah di blog JM ni..mestilah ada utk niL jugak..sama-sama..jgn nanges..nah wet tisu opssss

      Open House? nanti JM dh glemer cam retis baru leh buat open house ahahaha...kalau nk datang berkunjung tu boleh je heee

      Delete
  28. JM...rindu sama kamu! bila nak buat open house mrs nak pegi kalau takde pape hehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mrs Smile...rindu sama kamu jugak...kalau nk datang boleh je tak perlu tunggu open house pun..msg dulu eh sbb kalau datang x ckp nanti air kosong je lah heee

      Delete
  29. aaaaaaakak JM oooi rindulah mana entry baru dok tunggu !! hahahaks.. yes please buat open house tapi tunggu CT balik bangi dulu boleh ahahahaks.. if not akak JM banje seoul garden seround kekeke.. kita kan tekan korea acececeeceh mengade sungguh hahaha. cepatlah rajinkan diri upload sambungan cerita ke Jepun tuh. nanti lelama lupaaa kang.. aaaa tak tau tak tau..

    p/s : btw CT dah dapat kad dari akak JM plus hihiks.. hadiah misteri dari akak JM tuh.. terima kasih.. nanti CT buat entry ya tengah tunggu turn entry entry lain dulu.. ikut que hihikhiks..

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT!!!..akak salute dengan CT tau boleh up entri baru hari-hari maybe sbb CT byk masa dan byk benda untuk di kongsi..mcm akak ni just kongsi cerita travel je so terhad lah sini...kalau tuke tema blog mesti boleh up hari2 gak kan..TAPI kalau up entri kosong x boleh beri manfaat kepada reader x best..org pun malas nak singgah tul tak?

      Aha..adah dah baca entri kad raya tu...terima kasih...terharu sgt u oulss...sob..sob..sob...nampak berlakon je lebih hehehe

      Delete
  30. Selamat hari raya JM...

    dah dapat duit raya JM....thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya Emy...dah dapat eh..ok..ok...Alhamdulillah...

      Delete
  31. finally, keluar jugak entry JM, hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Den Dyen!!!...ini pun bercinta nak up entri baru huhuh...psstt : dh terima lom kad raya dari ahkak

      Delete
  32. salam kak JM..

    ika dpt dh kad raye tu.. siap ade duit raye lagi tuuu..
    thanks tauu..
    satu-satunye kad raye yg ika dapat..
    terharu tauu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Ika..dah terima eh...sama-sama.. :-) tu je yg mampu akak beli utk hargai kunjungan ika di blog akak ni :-)

      Delete
  33. Selamat hari raya. Baru singgah sini. Mak aih..berjela2 komen kat sini ye. Huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ismi Ana...selamat hari raya...mabe sbb JM ramai kawan kot hiksss

      Delete
  34. Comel JM ni, pasti rindu aktiviti luaskan pandangan :) maaf zahir batin JM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. babyPose..itu dalam gambar..kalau real live...ahahah...malu nk cakap..yg pasti babYpose pun comei jugak..
      Ha'a...rindu sgt nk 'TERBANG' ni tapi lambat lagi huhuh

      Delete
  35. Selamat hari raya..maaf zahir dan batin....wah hebat JM...Apa kabar orang selatan tanah air...raya sakan JM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya Abe MKL..bila kia nak bersua muka bertentang mata nih heheheeh (matilah kalau akak Chenta baca komen nih)

      Delete
  36. amboi suka sukinye diaaaaaa. pepepun selamat hari raya JM. maila beraya @rumah ros ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rostina76 : ape jemput ke rumah ros di Brunei tu ke..ahaks..kalau ada tiket murah nak jgk terjah Brunei pastu alang2 dah sampai boleh singgah umah :-)

      Delete
  37. Gambar sebelah JM tu adik ye...Pernah nampak di kampus UPSI...macam kenal je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abe MKL...2 org tu adik JM..tetapi adik yg di maksudkan belajar di UPSI tu bukan yang ini..tetapi sorang lagi..x de lam pic ni

      Delete
  38. Salam perkenalan.

    Kak zai suka baca n3 jalan2 tambah lagi kalau oversea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal kembali kak Zai a.k.a Zaitun..teriam kasih sudi singgah sini..harap2 nama kak Zai muncul lagi dalam next entri ye :-)
      Aha..kalau mcm tu elok sgtlah kak Zai terjah blog JM nih heee

      Delete
  39. tqsm sis kad dah smpi ;p sma al kita takdok pic raya sakan pon rya biasa2 je...hihi next entry tak sabau nk tggu mcm best je tempat tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. KopiO : next entri masih lagi citer pasal Jepun..belum habis..ada sikit lagi

      Delete
  40. Dah tentu ada yang rindu... :D

    Selamat Hari Raya Aidilfitri buat JM sekeluarga... Mohon maaf zahir dan batin andai ada terkasar bahasa... :) kosong2 kita yer…

    ReplyDelete
    Replies
    1. acik Idah..sama-sama jugak..kosong-kosong jugak..Selamat Hari Raya buat Idah sekeluarga tu

      Delete
  41. Sis ! Update entry bebanyak ok.. about travelogue especially.. Hee ^_^

    btw, thans for kad raya.. Sukenya bila dapatt.. Teringat zaman dulu2 >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bufy Achik : Sama-sama...terima kasih juga kerana masih sudi baca blog akak :-)

      Delete
  42. Kak JM, mestilah rindu..hehe..wanie dah masukkan kak JM dalam bloglist Wanie supaya tak ketinggalan baca dan komen semua entri akak.. Kak JM, dah sampai dah kad raya yang akak pos..Tapi wanie belum sempat menatapnya, sebab wanie takde dekat rumah sekarang ni..sobs2..btw, terima kasih ye..sayang lebih ni..hehe.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wanie : terima kasih...kalau dh masuk bloglist tu ...akak akan selalu nampak nama Wanis display kat blog ni lah nampaknya :-)
      Aha..dah terima kad raya tu..ok..ok..sama-sama :-)

      Delete
  43. JM gi jepon? Cepatlah cerita, nak baca!! huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Karya Mahirah a.k.a KM..aha..dah lama pegi Jepun bulan April..skrg bulan Ogos tapi cerita Jepun belum habis story..so bertabahlah ye ahahaha

      Delete
  44. Wah, JM....mcm retis dh 86 kad raya! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farrah MF : kalau JM yang pos 86 kad raya tu bukan retis namanya..itu peminat..kalau retis..JM yg terima kad raya sbb ramai peminat heheheheeh

      Delete
    2. Heheh,..tahun depan niat nak buat cam JM gak lah :)

      Delete
    3. Jgn lupada kad raya utk JM sekeping tau thn depan ye Farrah MF hikss

      Delete
  45. Adaaaaa! Adaaaaa! Sayaaaaa! Sayaaaa!
    *Angkat tangan tinggi2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Scdha Sein a.k.a SS...ye ke masih windu sama JM..ok mee tooo...tapi jgn angkat tinggi sgt tangan..hacheeemmmm!!!....hehehehe

      Delete
  46. selamat hari raya JM rindu nak baca travelog JM ke mana lepas ni JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik Cerita : lama menyepi..mana pergi..setiap kali terjah blog masih citer lama..ingatkan dh x sudi singgah sini huhu...Last entri hari tu tak email alamt eh..kalau x..nk pos kad raya...tak pe email je alamat nanti JM leh pos ole2 dari travel..aha..ada lagi trip..nk tahu ke mana serang hendaplah kat sini heee

      Delete
  47. Follower #470 . Yeay! dpt jgk cari blog akk..inspirasi utk berback pack..travel! salam perkenalan kakk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Noura Qifays a.k.a Jijah..susah eh nak cari blog ni..eh ye ker..ok lepas ni add to favorite or bloglist so senang nak BW nanti :-)

      Delete
  48. salam. sy pun rindu akak JM huhhhu lama tak update entri..tertunggu tunggu hehe

    p/s kad raya tak sampai lagi kak..alamat kat kampung tu sebenarnya hehhe nanti sy cek :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkomsalam cik Itah..ye ke rindu pada akak JM..cer buktikan heee...terima kasih ye..terharu i o oulsss
      p/s mcm mana..dah terima lom kad raya tu..rasanya ramai kwn2 dh dapat

      Delete
    2. salam sis..hehehhe lupa nak bgtau..kad raya tu da sampai..tapi kat kampung, sy tak tengok lagi..tapi kakak sy kata da ada dah..thanks sis hehhe..nanti minggu depan sy balik kampung..update kad raya dari akak JM hehheheh :D

      Delete
    3. Alhamdulillah...dah sampai...aha..siap nk update lagi ke cik ITah..malu akak tau hihih..btw thanks..hug sikit :-)

      Delete
  49. Rindu-rinduan dgn entri baru JM..masih mood raya ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kembara Destinasi : rasanya mood raya dah habis...cuma mood nak mula menulis tu tak datang2 lagi...uhuhuh..meh hembus sikit kasi hilang aura malas kat badan nih :-)

      Delete
  50. Selamat Hari Raya JM, maaf zahir batin :) thanks a lot for the kad raya yer & ehem2, hehehe.... of course la nana selalu waiting for your new update, menaikkan semangat tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya Nana Rjay...Alhamdulillah kerana dah terima kad raya tu..ramai yg menunggu story baru dari JM ni..ada masa dan kerajinan JM update ye..jgn lupa singgah kalau x i nk merajuk heeee

      Delete
  51. JM..selamat hari raya juge..tq duit raya..hihi..ayat bagi jeles.main je.jangan lambat sangat update blog ye.ciku reader tegar blog JM :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ciku : sama-sama...terima kasih tau supoort blog JM ni

      Delete
  52. Salam, dah habis beraya nampaknya JM. Selamat menulis semula. Thanks untuk kad raya. Terkejut bukak2 ada duit raya dalam tu, tak pasal-pasal rasa macam muda remaja he he hehh.. Tapi terlupa plak nak mintak JM tuliskan alamat JM kat kad tu. Apapun selamat Hari Raya jugalah kita. Wassalam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam cik Z...dah terima kad raya tu...sama-sama :-)
      ahaks..itu tanda untuk mengeratkan hubungan silaturrahim sesama kita...masih mencari mood nak update citer nih

      Delete
  53. Assalam... salam perkenalan di Aidilfitri. Singgah beraya sini di Syawal yg ke 11. Bnyknya bagi kad raya, sayangnya baru singgah sini hari ni. Klu tak sure boleh dpt kad raya jugak hehee... Salam ukhwah JM... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam bro Khir Khalid...yahoo..akhir blogger femes singgah jugk di blog JM ni heeee
      aha...tak pe Mr Khir..tak dpat tahun nu thn depan ada lagi..itupun kalau JM panjang umur...aminnn :-)

      Delete
  54. selamat hari raya sis JM!
    p/s: Duit raya pleaseeeeeeeee.hehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya Eija...belum terima kad raya dari akak ke..ada email alamat tak?..akak pun dh lupa..kalau belum email eh

      Delete
  55. Salam JM,
    Tentulah rindu nk baca entry selanjutnya..ttip ke Jepun tu. Ada majlis besar ke tahun depan JM, jgn lupa kad jemputannya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Kak Yon...sorry kak Yon baru ada masa nk balas komen nih...hatoii lahhh
      Ahaks..majlis besar?...mana ada akak!..bayang nyer belum belum muncul heee

      Delete
  56. akak JM!!!! baru nak terjah akak...wlpon lambat datang komen, irra rindu tau...Selamat hari raya akak...banyaknye kad raya akak pos...thanks akak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Irra...tak pe..dah lama tak singgah sini pun...tapi still tak lupa pada akak kan..akak faham keadaan Irra skrg..so don wori eh
      Aha...kad tu semua utk kenalan akak di alam maya ni termasuklah Irra... :-)

      Delete
  57. Selamat hari raya jari manih ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya Motana banana..ehh..salah...heee..jgn marah haaa..kosong-kosong..Jari Manih gurau je

      Delete
  58. Wah akak JM berjalan ke mana pulak tuuuu
    Jeles aaa

    Selamat Hari Raya Aidilfitri akak JM.
    Kad Raya dan duit Raya buat si Puteri dah terima dengan selamat. Terima Kasih.
    Insyaallah nanti saya balas k

    ReplyDelete
    Replies
    1. aRz MoHa : mesti baca tak habis ni..ni mesti kes tengok gambar je..ahaha...tak pe ..akak terima apa2 komen yg di tinggalkan...
      Tak de ke mana..gambar tu hint utk next entry yg akan di publish..kan cerita Jepun belum habis lagi ..then akan keluar sambungan nya..ni kes dh mcm TELENOVELA dah ni berpuluh-puluh episod haaa...hikss

      Aha..dah terima kad raya tu eh..Alhamdulillah abam posmen tu jalankan tugas dgn amanah...thanks abam posmen..mcm dia baca entri ni kan heee

      Delete
  59. Akak JM sila update blog hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aRz MoHa : mesti tak sabar nak baca entri baru dari akak kan..ok..ok...tunggu!!!

      Delete
  60. Replies
    1. Salam Aidilfitri jugak buat Nurul...salam perkenalan..terima kasih singgah sini...jgn segan2 tau..datang lah selalu heee

      Delete
  61. Itu dia kad raya aje dah 86 keping belum masuk lagi duit raya macam yg anak kakak dpt.
    Moga JM dimurahkan rezeki - amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Zakie...rezeki yang ada boleh lah di kongsi bersama sahabat-sahabat di alamt maya ni...Allah bersabda jika kita keluarkan rezeki ke jalan yg baik Allah akan tambah lagi :-)

      Delete
  62. Replies
    1. Wkomsalam Biily...ramainya orang?..mana-mana? ni kan bulan syawal..mestilah ramai datang untuk salam bersalaman...selamat hari raya Billy :-)

      Delete
  63. Replies
    1. Mohd Billy : terima kasih...semoga murah rezeki kerana nada seorang yg pemurah heee

      Delete
  64. Salam JM
    Selamat Hari Raya mohon maaf zaher dan baten
    OOO dilla ada utang email kat JM kan
    ohdilla@yahoo.com
    sorry erk JM...lobe u

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Dila,
      Selamat hari raya maaf Zahir dan batin jugak..kosong kosong bak kata Najwa Latip

      Delete
  65. selamat hari raya JM.. rindu nak baca entri blog ini... Harap cepat update :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acik a.k.a Aku Penghibur..dah lama tak singgah sini...akak JM tertunggu2 je tau heeee
      Biasalah kan masing2 ada komitmen lain mana boleh nk terjah everyday...tapi bila kawan2 terjah sini membuatkan hati berbunga2 je :-)

      Delete
  66. Lama jugak cuti tu. Mesti susah nak dapatkan rentak menulis balik. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hazmin : masih sudi kah saudara singgah blog JM lepas ni...hamoi ayat ahahah..i tunggu!!!!

      Delete
  67. Kak JM, thanks drop banyak betul komen.
    Tadi balik kerja baru sempat baca.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nazeck...sorry ye tak boleh singgah everyday..so bila ada masa free baru terjah betul2..baca semua entri yg tertinggal tu..kalau akak lama tak terjah tu bukan x nak singgah tapi kekangan masa. Bila dh terjah..byk lah di komen so sabar lah ye heeee

      Delete
  68. Baru nampak muka JM dekat-dekat.

    Saya dah terima kad raya yang JM kirimkan tu. Terima kasih banyak-banyak JM kerana ingat pada saya dan meluangkan masa mengeposnya. Sekarang ini jarang dah saya dapat kad raya. Kalau dapat pun dari Jabatan-jabatan rasmi. Jadi kad dari JM ini sangat istimewa dan akan saya simpan baik-baik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prof NA...terima kasih kerana menghargai pemberian kad raya dari JM tu..tu je cara JM nak menghargai mereka yang meluangkan maca untuk terjah blog JM ni..in Sha Allah jika umur masih panjang tahun depan JM pos lagi :-)

      Delete
  69. Saya dah rasa hilang dah mood nak menaip, nak berblog, nak berblog walking. Mana yang kebetulan lalu newsfeed, insyaAllah saya singgah.. makin lama, makin tersumbat dengan kerja. Need a new environment perhaps.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe Khamsi...blog ni sunat je..kerja hakiki yang wajib di utamakan heee

      Delete
  70. Selamat hari raya Aidilfitri buat JM
    Ampun maaf di pinta di bulan syawal yang mulia ini : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batinjuga buat Miesha sekeluarnga...Waduh..lama betul menghilang..mana pergi
      Ye sama-sama kita bermaafan yek..
      psst : rasanya JM x der alamat Miesha lah..email BOLEH?

      Delete
  71. Selamat Hari Raya! First time singgah sini.
    Suka tengok blogger yang rajin travel ni. Jeles rasanya. Hope suatu hari nanti dapat juga saya travel jelajah dunia.
    Salam singgah sini.. \[^__^]

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salamat hari raya jugak buat Faarihin...kalau dah festime singgah..harap2 lah ada second time ye heeee
      Aha...travel ni dh jadi satu hobi yg tak boleh nak tinggal lah..walau duit kurang..dlm travel dalam mimpi pun dh cukup..dasyat tak hikss
      In sha Allah jika ada duit dan kemahuan mesti BOLEH..nak terjah blog Faarihin pulak ni..nk balas kunjungan :-)

      Delete
    2. Terima kasih sudi singgah ke blog saya juga. Sis JM bila nak update lagi. Syoklah selalu dapat travel. Semoga saya pun dapat ikut jejak langkah Sis JM travel sana sini. =)

      Delete
    3. my dear Faarihin hikss..ok tak panggil cenggitu..
      In sha Allah akan update tapi nak reply semua komen kawan -kawan ni dulu curi masa time rehat ni..balik umah nanti baru nak start mengarang ehehehe

      Delete
  72. Salam Perkenalan ...

    Nak kad raya jugak boleh ker? Hahahhahahahaa buat muka tak malu hahahhahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan juga buat En Ghazali dari Calgary Canada tu...woww..terharu org obersea baca blog JM nih..alaaaa...ada gak pegi cari kad raya semalam tapi dh x der stok..tak pe.next year in sha Allah :-)

      Delete
  73. rinduuu akakk JM. bile mau sambung updte travel nii? eh eh xdpt pun kad rayaaa sobss. hehehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. rindu ke EIDA..ahakss...terima kasih..lagi 2-3 hari adalah entri baru tu tunggu!!!...ehh..akak x pos eh..ada email alamat tak?..kalau semua reader yg email alamat in sha Allah akak pos

      Delete
  74. Tq Jm sebab bagi kad raya ^_^ xsempat lagi nak buat entry dan dah lama xmenginggah kat sini ^_^ sekali sekala tengok JM update gambaq selpie ok gak hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama Lieya..ha'a..bukan je lama tak menyinggah kan..blog Lieya pun lama x berupdate tul tak> hikss..tak pe..ada masa singgah lah ye...kalau lama sgt tak singgah rasa sunyi lah pulak :-)
      Selfie tu?..x boleh selalu sbb diri sendiri tgk pun rasa nyampah eheheeh

      Delete
  75. Terima kasih JM bersungguh pos Kad Raya & RM?! hiks...semoga bertambah2 murahla rezki JM pasni =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama N.U.R..dah terima ye..in sha Aminn...kalau di beri kesihatan yg baik juga rezeki kan :-) akak try gak terjah blog N.U.R tapi x de entri baru huhhu

      Delete
    2. aah..btol tu JM kesihatan yg baik pon rezeki =)
      alamak JM terjah blog kite?!!!!
      blom ade mood nak update entry bru...(malu je ngn JM =/)

      Delete
    3. samalah kita N.U.R....JM pun tak der mood nak sambung cerita travel nih..mood nk BW jer :-)

      Delete
  76. Hamba sanggup je menunggu update dari tuan hamba... sungguh.. hamba sanggup haha.

    Eh kad raya tu sampai lepas raya.. thanks a lot la bg irdina duit raya.. *mommy irdina blush* :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. dekdaa....terima kasihh..i like your komen tueee heeee
      Aha...sama-sama..mestilah ada utk Irdina hidung mancung tu..kasi cium sikit sama Irdina muaahhhh

      Delete
  77. comel berselfie =)
    wah dahsyat tu, 86 tu dah saya salah seorang nyer =)
    terima dengan selamat, sehari sebelum raya pula tu
    terima kasih ye JM

    tak mengapa, pasal trip ke jepun punya pasal
    saya sanggup tunggu =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoyee...akak tertunggu2 yana respond utk maklumkan dah terima ke belum kad raya tu..mau update dlm list heee
      Sama-sama yana..itu je yg akak boleh beri utk tanda penghargaan sudi singggah di blog ni :-)

      Ye ke..ok..ok..ramai yg tertanya2 pasal next entri..boleh lah malam ni akan bersengkang mata mengarang :-)

      Delete
  78. waaaaa.... selamat hari raya akak.. akak nmpak muda apa.. awet muda yerr.. hihi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Syaz...selamat hari raya jugak buat Syaz yg cute tu...terima kasih sudi singgah sini...aper awek muda...ahaha..akak JM memang muda lagi tapi tua sikit lah dari Syaz tu ehehe

      Delete
  79. selamat hari raye kak JM.. maaf zahr dan batin.. rindu la kat kak JM.. akak rindu kite tak? kite pon suam2 je nak mengupdate.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya Fifi maaf zahir dan batin jugak..ofcoz akak rindu..nak tahu camna akak nk hilang kan rindu tu? akak terjah Fifi tapi tak lah selalu bila ada masa Free je..
      psst : Dah terima lom kad raya dari akak?

      Delete
  80. selamat hari raya juga... done follow u, follow mine too :) - Noob

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya Noob..ok..ok..i will do :-)

      Delete
  81. Replies
    1. Selamat hari raya jugak buat Scha...terima kasih kerana sundi singgah dan follow sini. I will follow u back

      Delete
  82. Replies
    1. Selamat hari raya juga buat Ros_Reeza..akak doakan agar Ros cepat dapat zuriat ye..aminnn
      psstt : terima kasih sudi singgah sini..so jgn lah segan silu utk singgah lagi :-)

      Delete
  83. Wah... byknya kad raya yg JM hantar.... rajin! Saya xdan nak hantar kad raya... beli je ..tapi bersimpan je dlm laci tu.. hahaha salam aidilfitri JM... Maaf zahir batin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Aidil fitri buat Nora sekeluarga..terima kasih kerana masih sudi singgah di blog JM..hari tu Nora x sempat email address kan..x pe next year kalau ada rezeki lagi JM pos eh :-)

      Delete
  84. Selamat hari raya JM, maaf zahir dan batin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. JEA!!!! miss uuu mehh...Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin jugak..dah terima kad raya dari JM tak?..dh lama i pos
      psst : Lama JM tak terjah blog Jea..FREE nanti i nak serang guna peluru berpandu

      Delete
  85. mcm tak percaya, CN antara 86 penerima kad raya sis JM la :)
    in shaa Allah CN balas. ada kad raya special limited edition dr CN. hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. CN...mestilah ada...heee..ape?..ada gak kak raya tuk akak?..terima kasih..belum terima lagi..nanti dh dapat akak update ye :-)

      Delete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352