You can click on me :-)

Monday, 23 March 2015

Autumn at Seoul & Busan : Sam Wong Jang Guest House

Assalamualaikum dan salam sayang semua reader blog Jari Manis,


Okey! nak ikut JM expore Busan tak? Jom!

Ingat lagi tak, last entri JM stop di Busan station kan, so ke mana kami lepas tu?

Tapi sebelum tu JM nak kongsi sedikit Info, esok Air Asia akan buat FREE SEAT sale again dan berita baik nya harga tiket sangat murah kerana serendah RM35 untuk ke Lombok. Trip balik kampung Seoul dan Busan serendah RM199...Gila murah!!!

Semalam, 22 hb Mac FREE Seat sale for one day priority kepada mereka yang menjadi ahli kepada BIG dan JM salah sorang daripada nya. Alhamdulillah dapat grab 1 tiket untuk tahun 2016.

Jika bayar menggunakan kad kredit RM209 tapi JM bayar Online RM199 sahaja
Okey..jom sambung trip Busan, perlu habiskan sebelum end of March..agaknya tercapai tak hasrat JM ni


Tinggalkan jejak di hadapan Busan Station
Kami akan stay di Busan selama 4 hari 3 malam. JM dah booking Sam Wong Jang Guest House. Kenapa stay kat sini? Lepas dapat good review dari rakan blogger Bb dan Pak Lang Mie dan survey lokasi yang sangat menarik, kami decide nak stay di sini.

Nak booking senang je, just pegi website booking.com cari Sam Wong Jang GH, fulfill semua info, tak perlu bayar semasa booking tetapi bayar semasa check-in. Cuma semasa booking tu maklumat kad kredit di perlukan sebagai jaminan.

JM booking 1 room for 2 person KRW 110,000 for 3 night (include10% tax). Highly recommend this Guest House.

Ikhsan from google picture
Kami meneruskan misi mencari Sam Wong Jang GH.

1. Keluar dari Busan Station, cari subway Busan Station arah ke kiri, arah ke IBK Bank seperti gambar di atas
2. Dari Subway Busan Stn, ambil arah ke Sinpyeong dan sto at Jagalchi Stn Exit 10
3. Jalan terus ke hadapan sehingga jumpa lorong ke Jalachi Market di sebelah kanan
4. Masuk lorong tu then selepas jumpa kedai Paris Baguette, masuk satu lorong kecil akan nampak Sam Wong Jang GH sebelah kiri

Ini lah subway Busan Station
Sampai sini terus gelabah, JM jalan ke kiri ke kanan cari escalator tapi nan hado! Perlu angkat beg troli seberat 20 kg tu turun tangga subway tu uolss...memang boleh PUTUS URAT KENTUT. Jangan harap ada orang offer mau tolong angkat..pandai-pandai lah sendiri...sob...sob..sob..menangis tepi tangga!

Dah penat angkat beg tadi, ambil subway arah ke Sinpyeong dan stop at Jagalchi Stn Exit 10
Semasa tarik beg di dalam subway ni kami lalu depan gate untuk touch T-Money tu, then sorang uncle ni minta kami pegi ke hujung tak benarkan kami lalu gate tu..ehh! kenapa pulak memang tak puas hati lah tapi JM diam je, ikut je apa yang dia cakap. Tapi dia cakap Korea, cuma faham apa yang dia maksudkan tu.

Jalan sehingga hujung rupanya ada lift, turun dengan lift jika touch di gate tadi perlu turun naik tangga lagi..saranghaeyo ajussi!

Ada 2 orang menunggu subway..nampak tak? Apa JM perhatikan subway di Busan ni lengang je tak sesibuk di Seoul tu
Selama beberapa minit kami tunggu tak de pun orang lalu di depan ni
Sampai di Jagalchi Station, take exit 10 jalan terus ke hadapan sehingga jumpa junction ke Jagalchi Market, then selepas melepasi kedai Paris Baguette tu akan jumpa lorong ni sebelah kiri. Masuk lorong ni
Ini lah Sam Wong Jang GH. Korang nampak tak tu..TANGGA lagi..kami mmg fobia dengan tangga!
Ini je kekuragan Sam Wong Jang GH, bagi yang bagpck tak ada masalah bagi yang bawak beg troli seperti kami...mahu sakit bahu sebulan. Proses chenk-in pun mudah, kami check-in kat depan pintu ni je. 

Kebetulan semasa sampai ibu kepada owner tu ada di depan pintu, then beliau terus panggil anak perempuan nya tu, then JM hulurkan cetakan bukti booking, beliau pegi check di dalam sistem untuk pengesahan then kat depan pintu tu jugak lah kami bayar cash 110,000 won untuk 3 malam 1 bilik. Bayaran menggunakan Kad Kredit tidak di terima ye..hanya CASH sahaja.

Selesai bayar masing-masing terus pandang ke tangga sebab dapat tingkat 3..level bawah semua dah penuh...hohohho...HAZAB dah sampai....boleh terburai isi perut, boleh jatuh peranakan nih.

JM panggil Noona Cantik! Noona tu tolong angkat beg kami bersama naik ke tingkat 3..sampai atas SEMPUT!

Tangga yang HAZAB
Masuk bilik, besar juga bilik nya ada ruang untuk solat
Bilik air pun besar
Ada TV tapi tak de kettle. Nak air panas perlu turun level 2 ada HOT Water Purifier
Freezer pun ada..microwave di Gound Floor..betul-betul di pintu masuk GH
Misi melangsaikan dan menunaikan yang wajib sebelum bergerak ke destinasi seterusnya pada hari pertama di Busan..ke mana kami selepas ini..

Tunggu dalam next entri! Bersambung!

224 comments:

  1. semalam tengok tapi masih tak cukup point nak redeem....now buka dah hang plak dah, wat geram jer....takpe sabar3x..nak cari tiket balik kg jer pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Nasa : awal2 sale tu mmg akan 'hang' je ce tgk time tgh sikit...in sha Allah..dapat lah tu...

      Delete
  2. kekuragan tu apa JM? He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS : ishh..keyboard nih...eheeheh

      Delete
    2. kahkahkah.... sabar jerlah SS ni

      Delete
    3. NorSalihah : mata SS memang tajam heee..jap lagi nak edit :-)

      Delete
    4. SS power la..hihi..tajam matanye :D

      Delete
    5. itu baru betul..BACA baru KOMEN..hikss..makacih eS eS...cayang awak ketat-ketat

      Delete
    6. Kekurangan sesuatu yanh belum pasti

      Delete
  3. Jatuh peranakan eh JM? Hi Hi Hi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hikhik kena kutip balik tuh ;)

      Delete
    2. SS : huhuhuh....dah le belum kahwin...huuwwaaaaa!

      Delete
    3. Farrah : jatuh berterabur! sib baik x de kucing

      Delete
    4. Jatuh peranakan ayat tak boleh blah!hahaha!takpa2..grab tak tiket p lombok tu?nanti p ngurut kat sana k kak JM.hahaha

      Delete
    5. Cik Nun : takut nak pegi sorang...nanti kang lelaki LOMBOK follow balik msia hikss..itu nasib baik lagi kalau sis JM terus stay sana mcm mana huhuh..x nk!

      Delete
    6. Kalau jatuh peranakan kena p berurut ni.. hihihihi...

      Delete
    7. Alah kak JM mana taw jumpa abg sadooo dekat lombok tu..sah tak balik msia dah..hahaha

      Delete
    8. Ekin : dah jatuh nk urut apa nya...perlu kutip semula heheeh

      Delete
    9. issk Cik Nun.. baik laki sado malaysialah. jenuh lah kalo Akak JM sangkot abang sado lombok..
      jaaanganlah.

      Delete
    10. seram bace..takut lak nak naik tangga...hahahah

      Delete
    11. Seriau pulak bayang peranakan jatuh, kalau tak kutip kucing mamam. Ish...ish...

      Delete
    12. Farrah..klau kucing mamam nanti kucing pulak yang mengandung..pastu 'datang bulan' ahahah

      Delete
    13. Boleh kutip ke setahu ekin kena angkat

      Delete
  4. dah lama tak naik tangga tinggi macam nie..lutut dah tak daya nak naik tangga tinggi :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yan : belum cuba belum tahu..u can do it...fighthing!

      Delete
  5. Ni bag yang berjalan ke JM yang berjalan? Apeeee niiii apeee niiii... Sana bag sini bag... He He He... Next time SS pon nak letak kaki aje laaa... Ha Ha Ha...
    * abislah cari pasal!

    ReplyDelete
    Replies
    1. beg tu xjaln SS.. dia menggelongsor sb pakai roda.hahaha

      Delete
    2. SS : kasi peluang pada beg beratur..tuan besar mahu rehat sambil massage betis bunting padi hiksss

      Delete
    3. NorSalihah : kalau beg tu boleh berjalan..tiap2 tahun balik kg bawak beg troli eheheh

      Delete
    4. kalo beg tu bleh jalan.. xde orang kecoh citer hazab tangga kat korea =P

      Delete
    5. hahahha...kannn kak siti... peaceee

      Delete
  6. Harap harap tak ler lama tunggu sambungan nya yaaaa ....

    Hehehheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro Jali : lagi sebulan baru habis..sanggup tunggu tak? heeee

      Delete
  7. Macam tiket ke korea je lg sis JM ni :p.
    Tapi murah la kalau dapat return tiket harga rm199.huuhu

    Wah..nampak macam bersih je bilik tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. FiZ : mana tahu ni...serkap jarang eh...mana lah leh dapat return tiket ke Seoul RM199 Fiz..kalau dapat ega tu mahu tiap2 bulan sis JM balik Seoul heeee

      mcm mana...dah booking bilik belum?

      Delete
  8. Wahh.. nasib baik angkat beg tu masa turun tangga.. kalau waktu naik tangga tu mmg confirm putus urat kentut.. silap2 tercabut terus urat kentut hahaa..
    Mmg nampak lengang suasana waktu tu ye. Klu tak berbahaya oklah.. tenang je. Menariklah.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro KK : okey apa kalau tercabut terus urat kentut tu so bila kentut je tak ada bau..org tak tahu pun JM dah kentut sebenarnya ahahaha

      Delete
  9. Saya dapat bilik di ground floor...best. Lokasinya memang strategik... dekat pulak dengan banyak tempat tarikan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Pak Lang Mie..nasib kami x baik...sob sob sob

      Delete
  10. terimakasih JM kerana sudi berkongsi cerita serta tips semasa disana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kak Kam...bagi memudahkan mereka yg nak try travel backpack :-)

      Delete
  11. kalau di statsion keretapi gambir, ada cewek cantik macam mbak JM bawa bag besar besar mesti ramai porter yg berebut tolong angkat semua bag mbak JM. Atau bahkan bag dan mbak JMnya juga sekalian ikut diangkat...xixi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahaah..Mas Gunadi..itu tolong angkat ikhlas or ada udang di sebalik mee goreng

      Delete
  12. Bestnyer..
    kalau kitew mau sesat jugak la nak cari mujur JM dah bagi tips kan..hehehe.
    Insyaallah..Tengah himpun duit jugak sekarang ni..Nak pergi jumpa Kang Garry Dan Lee Kwan Soo..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Afidah : klau nk jumpa Gary or Kwang Soo buat appointment dgn sis JM dulu hehehehe

      Delete
  13. Saya pon allergic dengan tangga dekat Korea ni. Memang rasa nak putus semua urat yang ada sobs

    Btw, kak JM dari hari tu lagi saya nak tanya, akak tau tak kedai Arirang kat Doota! tu ada tampal entry blog akak kat kedai diorang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kay Dolce : urat kentut putus tak? eheheeh

      tampal entri blog akak di kedai dorang? ehhh....mana dorang tahu pasal entri tu...matilah kalau mcm tu...x berani nk pegi kedai tu lagi

      Delete
    2. Eh kenapa pulak xnak pegi. Saya rasa diorang tampal kat kedai diorang as promo la akak. Akak patut pegi mintak komisyen tau!

      Nanti saya emelkan gambar kat akak ek!

      Delete
    3. terima kasih Kay...sis dh up entri hasil dari gambar yg sis terima tu :-)

      Delete
    4. peeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeergh..!! nak komen tu je..

      Delete
  14. seronoknya..hahaahhaha....trip tahun ni dah habis ke???dah beli tiket utk trip thn depan lak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak Jemah : belum habis lagi...ahaks..itu tahun depan punya cerita

      Delete
  15. Sis!! Rindu lama tak ke mari! Oh, citer koya lah! Urat kentut yg putus ngangkut beg dah sambung balik? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farrah : ahahaha...nasib baik boleh sambung!

      Delete
    2. Mujur boleh sambung hahahah kalau tidak nanti perut sebu, angin tak leh keluar :)

      Delete
    3. Hahahaha nasib baik leh sambung

      Delete
  16. 2015 ada plan 'balik kampung' tak, Sis?!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farrah : mcm tahu-tahu je hiksss

      Delete
    2. Makin ramailah yang akan dapat pakej meroyan+jeles lepas ni...dengar sis nak balik kampung :)

      Delete
    3. Ekin nk balik kampung 9hbln ni doakan perjalanan ekin ya kak JM

      Delete
  17. wahhhh...kemana lak thn 2016 ni....terlepas nak grab tiket sebab baru buka email hari ni...semlm free seatnya..ingat nak bawa kakak awliya naik flight tp dkat2 je dlm msia..byk kali ckp "mama....kakak nak naik kapal terbang" hihi...sian lak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hani : hari lah sale Free Seat tu 23 Mac..smlm open for pemegang Big Point...so boleh start booking hari ni...cepat..murah sgt!

      Booking Periond : 23 March 2015 - 29 March 2015
      Travel Period : 1 Sept 2015 - 31 May 2016

      Delete
    2. JM balik kampung lagi yer 2016 nanti ^^

      Delete
    3. sy pemegang big point gak....tu yg terlepas...huhu..rugi2....takpe lah, ada sale gak kan, nak intai2 gak la utk trip thn depan :-)

      Delete
    4. Zumal : in sha Allah ehehehe

      Delete
    5. Hani : ha'ah..kalau guna big point tu lagi untung..x pe leh kumpul..big point tu x de tarikh expired...aha...boleh anak dara 2 org tu naik flight :-)

      Delete
    6. syok bace pasal bnde cmni..bile la anis plak kan..hihi

      Delete
  18. mmg blh putus urat tu ... sengal di mana - mana lah jwbnya .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sengal tu di siniiiiiii... Di siniiii... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. sis Cetusan Minda : itulah..kalau pegi berdua..sengal2 badan ada org tolong urutkan..kalau travel SOLO? menangis sorang2 hikss

      Delete
    3. SS : kat mana..kat mana? nanti JM tolong hembus!

      Delete
  19. Wah..wah...habis timbul muscle kak JM no...angkat beg berat tuh...kene hati2 juga tu takut peranakan jatuh..

    Best baca entry akk ni..110 tu bersamaan brp duit malaysia? Malas nk covert..hehe ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sue : 110K tu lebih kurang RM357.50...klaau peranakan jatuh...dh tak de lah "peramakan" dan "perayahkan" hihihih

      Delete
    2. peramakan perayahkan...hahahah...tersedakk bace... kelakau..

      Delete
  20. adehhh.....lemah jer rasa kaki dan tangan bila tgk tangga...teringat kisah dolu2 angkat beg berat mcm JM tu ke tkt 4 coz lif rosak...hazabb huhuhuhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS lemah tengok ESCALATOR! He he he...

      Delete
    2. Deanna : mesti time dulu lengan slim dan bernuscle kan heeeee

      Delete
    3. kalau camtu SS tgk tangga mmg x de perasaan kan...heheheh

      Delete
    4. SS...masih ngeri teringat escalator kt hong kong ke? kegigihan anda kebanggaan kami....hahahhaahhaa....

      Delete
    5. JM....xde beza pon lengan dulu dan sekarang....ahhahahahahaha

      Delete
    6. Deanna : perlu pegi gim lah lepas nih heee

      Delete
    7. Pon xde beza JM..pegi makan bru de beza...besar kepada lg besar...kah kah kah

      Delete
  21. bawak beg kedabak gitu dgn tangga2 memang mencabar ok.. patutlah lepas travel mesti turun berat.. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia kasi kite gambo bag aje! Gambo dia berposing manja dia simpan dalam EXTERNAL HARDISK! Patut ke????
      * cari pasal!

      Delete
    2. ye lah beg dia lawo.. warna oren kuning kau.. SS ada? haha.. setakat beg warna biji ghemia, apa heran kan..
      Gambar dia mahal SS, mana nak tnjuk.. kaki ngan beg pun jadilah katanya.. haha

      Delete
    3. SS punya bag... Bag balik kampong je... Al-maklum orang kamponggggg! Mana dia nak pandang SS nih... Dia punya bag... Haaaaa kilatttt kawwwww... Sama kilat dengan boot dia..... Askor Malaya pon kalah! Pua Chu Kang pon mampu makan Li Chi Kang aje... Ha Ha Ha....

      Delete
    4. ahahaha..korang dua nih...SS dan Syida...tersembur air liur lepas baca komen korang ....so akhirnya NO KOMEN hee

      Delete
    5. gambar mne gambar??hahahha... *cari pasal* jugakkk,, hahah :P

      Delete
  22. Orang tu nak balik kampung lagi.. jeles bertandan-tandan la.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak Pak Mertua dah rindu diaaaa!

      Delete
    2. kita balik kampung Johor je..kerlas orang tu kampung kat Korea.

      Delete
    3. Kite makan belacan.. Dia makan kimchi... Tak sama... Kita tak layak...

      Delete
    4. Kubis basi je kan SS.. haha

      Delete
    5. kehkeh.... belacan n kimchi tak tahan tu.. tempoyak ada juga kt korea sana nun

      Delete
    6. Kite sini... Mentimun lenyek2 belacan... Dia penama jadah makan tu? Bulgogi ke pe nama tu... Kerlaasss.... Ha Ha Ha....

      Delete
  23. Replies
    1. Dia mana ada plan2 ni... Time dia nak main petik aje.... Macam petik Bulgogi... Ehhhh.. Bulgogi lagi.. He He He...

      Delete
    2. Tak leh cakap nanti ZF nak ikut....habiskan praktikal dulu pastu keje kumpul duit

      Delete
    3. bulgogi tu apa...
      hihi ya sis... xsabaq dh ni nk habiskan praktikal..
      nk cari kerja.. kumpul duit nk kawen... ehh silap.. nk travel jauh2...

      Delete
    4. amoii..ZF nk kawen katanya..jgn langkah bendul..biar sis JM dan SS kawen dulu...selagi tu ZF x leh kawen...ahaha kejam x?

      Delete
    5. hihi xleh2 langkah bendul nnt kena bag cinxin sorg sebentuk...rugi2 hahahaah

      Delete
  24. Yunkkkk... I dah dapat 1 tiket pagi tadi... Nasib baik johor cuti... Mata rabak boleh tutup lagi... Tapi... Poket i dah rabakkkk! Huaaaaaa! Thanks ajar I pasal big point smlm... Dah taw dah pe masalahnya... Iskkssss... Rugi giler selama ni x masukkan big card tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah dapat 1 tiket???
      satu jerrr.. mana ai punya.. haha..
      (nak jugak menyibuk)..

      Delete
    2. la.. dh brapa point kerugian tu SS

      Delete
    3. Banyak! Since big point diperkenalkan... Tak tahu cemana nak masukkan.... Asik fail je... Rupanya 1 big card utk 1 org.... Ni plan nak apply kad big point lagi satu.. Tamakkkk tak? Ha Ha Ha...

      Delete
    4. Tahniah SS kerana berjaya rembat tiket tu...so next time nk booking jgn lupa big point tu tau...JM pun sebelum ni x pernah register big point..wal hal dh byk kali travel..rugi gak...lepas dapat info dari Azra terus daftar

      Delete
    5. CT gak tak faham cem mane nak redeem point tu.. dok pusing2 balik2 page tu jugak..
      givap lah.. lagipun point tak banyak mane hehehe..

      Delete
    6. kak SS nak yunk yunk jugekkk...hukhuk...

      Delete
  25. Replies
    1. Nani ...sangat paling sis JM gembira adalah time jalan-jalan makan angin kalau setakat jalan-jalan kosong x best penat heeee

      Delete
  26. satu tiket je ke kak JM?lain kali booking lah dua.hehe..leh follow.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak dapat tiket pon tak pe.... LUGGAGE tuuuuuuuu... Amik 100 kilo terus.... Bior gambar LUGGAGE je banyak! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. hahahah... ni luggage famous ka tuan pnya yg famous

      Delete
    3. Sal : meh duit sis JM tolong belikan ...nak 2,3 ,10 pun boleh eehehehe

      Delete
    4. ehehehe promo kali ni dia beli satu.. next promo Akak JM topap lagi trip..

      Delete
  27. untungla...dpt grab free seat:)..ke mana destinasi sis JM?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eija:) trip tu lambat lagi..so biarlah rahsia dulu ye hiksss

      Delete
    2. tazaaabarrrr nak tau ke mane pegi..hihi

      Delete
    3. harap2 entry pasal trip baru nanti tak payah laa nak kena tunggu sehingga SEDEKAD bak kata SS.. hehehe..

      Delete
  28. dah grab tix pergi seoul bulan 10 ni! hehe..inspired sebab macam best je tengok JM jalan2 sana :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah... buln 10 full autumn.. ok daku jelus

      Delete
  29. muda lgi boleh panjat...jln jauh boleh inikan naik tangga kan...

    ReplyDelete
  30. PERJALANAN YG MEMENATKAN...TAPI GEMBIRA TU..

    ReplyDelete
  31. Fuh, level 3 tanpa lif dan escalator memang hazab betul la ^^

    ReplyDelete
  32. jeleznya JM asyik terbang...huhuhu

    ReplyDelete
  33. tahun ni insyaallah korea cv datang..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Viva : bila pegi? kirim salam pada Kong Joong Kook

      Delete
    2. kong ? kooooong ? koooooooooooog ?

      Delete
  34. Dapat bilik atas rupanya patutlah. Kitorang haritu dapat Level 1. Depan bilik ada water heater & microwave. Hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak aci! Bie..all facilites depan bilik je...tak perlu nk berbungkus bagai...tapi itulah thanks Bie rekomen GH nih

      Delete
  35. oit oit... mana mau pegi.... diam2 jer.. tak aciiiiiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia mana nak citer.... Taw2 je dia tinggalkan I menduda kat sini... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. NorSalihah : tak heboh nanti ada orang nak ikut...jeling ke SS heee

      Delete
    3. Nanti ada paparazi! Ha Ha Ha...

      Delete
    4. JM..mamarazi dh tggu kt koya...heheheh

      Delete
  36. ada lif dlm subway busan?? OMGGGGG... awat tak tau jga.. ranap bahu angkut beg turun tangga tu juga..huhu. dhla org busan xgentleman. tak tolong pn. uwaaaaa... kt seoul juga gentleman..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. NorSalihah : orang busan tolong TENGOK je! heeee

      Delete
    2. tolong jugak tu kan kak JM..hihi

      Delete
  37. Sis JM ida one of dapat grabbbbb RM35 lombok ituewwwww yeayyyyyyyyyyyyyyyyy !

    ReplyDelete
    Replies
    1. EIDA : sis JM ada gak tgk rega tu TAPI...takut nak pegi sorang..risau jadi GADIS LOMBOK nanti sob sob sob..murah kan? ke LOMBOK lah dia lepas nih

      Delete
    2. waaah seronok sakan eh uols membooking.. lombok pantai cantik lah kan =D
      tngk org up kat facebook pergh.. jernih.. tapi mmg tak lepas le kalo propose kat mak miahaha..

      Delete
    3. Zumal tengok dalam rancangan Selera TV3, Lombok tu cantik gak ^^

      Delete
  38. Replies
    1. Acik..sis JM dah VOTE mlm tadi so good luck ye..klau menang lanje mkn eheheh

      Delete
  39. this time punya bilik nampak cantik skit kan JM
    tapi tangga lah yang buat semput...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yana Yani : lokasi dah okey...tangga GH tu je rasa 'berhantu' ehehe..kalau ada rezeki repeat sis JM nk bawak beg galas je (nampak tu..ada hati nak pegi lagi hahaahah)

      Delete
  40. Satu kekurangan koya ialah tangaa subway dan guest house nyer yg tidak mesra beg troli....hihhihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Liza : kan..tak DIVA tau naik tangga subway sambil angkat best berat, senget badan sebelah ahahah

      Delete
    2. Selagi boleh.. SS cari lift...

      Delete
  41. saya ke korea lagi nanti...baca dan terus baca di sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abe MKL nk ke Korea lagi? so x jadi masalah nanti

      Delete
    2. abe MKL perlu refer blog SS...super duper lengkap...in sha Allah x sesat!

      Delete
    3. dedua blog ni kena baca.. dedua kasi maklumat penat nak jot down..
      ehehe..

      Delete
    4. CT : blog sis JM jalan citer x BEST! kurang drama heee

      Delete
  42. Yuhuuuuuuuuuu! JM datang...buat senaman jari sikit nak balas komen dari my lovely readers nih...READY! Go!

    ReplyDelete
  43. Wah.. ada harga tiket murah. Kalau ada fulus, memang nak booking dah tiket. Huhu.

    Sambung lagi ceritanya sis JM, ada peluang nanti saya baca. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Faa : tak de fulus semua tak jadi hikss...terima kasih kerana masih setia dgn blog sis JM..nah! flying kiss sikit heee

      Delete
  44. Saya selalu juga baca pasal tangga subway yang masya Allah boleh membunuh dekat Korea ni.

    Nak ke mana nanti untuk free seat tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farah : membunuh dengan cara senyap ehehehe...psst : next year tu...huurrmmm adalah..nak tahu? dua po loh sen heee

      Delete
    2. sogok dua posen dh boleh tau destinasi seterusnye ke??hihi...

      Delete
    3. Anis : kalau 2 posen sis JM guna utk bayar duit masuk tandas je...sogok tiket flight baru boleh eheheh

      Delete
  45. hahaha klu sy dh telantar mentido je klu dh tepenat sgt..huihhh mmng hazab dgn beg berat nk naik tangga lagiii nangessss T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. KopiO : kalau tido rugi lah nanti..so be prepare ye kalau nk jalan2 di BUSAN tu..nk selamat bawak abg SADO temankan heeee

      Delete
    2. oooit mana boleh tido keeeenot.. jauh sampai beribu abes kenot tidur you kenooot..

      Delete
    3. ala CT..tdo ayam je tu dalam 5 min pastu segar semula..kalau x nk bangun simbah air heee

      Delete
  46. seronoknyeee.. jenjalan 2016 dah menanti :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nurul Hidayah : sis JM ni x boleh duduk diam kan...tolong ambil tali ikat!

      Delete
  47. Wow tinggi nya tangga dia... ekin xsanggup la kurus la hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa..Ekin nih...kurus sikit je....x perlu takut hiksss

      Delete
    2. Nak krus tapi tangga tinggi sangat semput la ekin

      Delete
  48. agak2 balik Malaysia turun bapa kilo tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak JM memang dah ramping gojes lah ZF.. xyah kira dia turun brapa kilo.. hihi..

      Delete
    2. ZF : semasa di sana turun 2 kilo..balik msia naik 4 kilo...ehh...dah mcm timbang ayam pulak...kilo2 nih

      Delete
  49. adus tangga.. melemahkan.. mmg takleh elak le kan subway semua tangga..
    tetiba sayang china plak sebab subway eskeleter ehehe.. kurus cenggini. naik turun tangga..
    lebih dari exercise dah..

    murah jugak guest house ni.. bilik besar selesa x de laga2 montot memang okay sngt..
    dahla harga tu mmg blink blink..

    hazab angkat beg tu time sampai je.. lepas tu hilang lah..
    ceeee pandai cakap.. x merasa lagi =P alala...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah CT...nanti kita tgk turn CT lak mcm mana? tahu2 ada OPPA mata biru yg tolong angkat beg..ha ko!..berbulu lah sis JM tgk heee

      Delete
  50. Memang menangis dulu dua balang kalau bawak luggage berat2. Tapi kalau luggage kosong takpe, balik penuhkan ia...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mylife Ria : nangis 2 balang je? itu ok lagi...klau tercabut bahu...mcm mana nak sambung heheheh

      Delete
  51. Jumpa tak dengan pelakon-pelakon korea? hehehe, mana tau sempat amik tandatangan ke... :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. MyLife Ria : nasib tidak menyebelahi...huhuh

      Delete
  52. Replies
    1. Rin: mulanya memang BUSAN tapi kalau dah lama jadi BOSAN! hehehe

      Delete
  53. patut kak JM kurus je..huhu... eksesais ke korea..huhu... patut dyeorg cntik2 kaki kan..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anis : kaki dorang mmg cantik..tinggi..sis JM ni balik je msia betis dah jadi bunting padi heeee

      Delete
  54. akak jm, boleh kentut tak lepas tu? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Den..sis JM kentut x de bunyi sbb saluran kentut dah loose hehehehe

      Delete
  55. boleh patah pinggang tu sis angkat beg berat 20kg..huhu..

    ReplyDelete
  56. cantik dan selesa juga tempat tinggal tu kan sis..so, berehat pun best..cuma tak tahan tengok anak tangga tu..huhu

    ReplyDelete
  57. Azabnya nak daki tangga 3 tingkat dengan beg berat. Saya pun fobia tengok tangga ni. Merasa lah jugak macam nak hilang kaki bila lif rumah ni rosak. Tingkat 4 tu nk kena daki.

    ReplyDelete
  58. fobia tangga ye kak . hari2 asyik jumpa tangga yg meletihkan je kat korea .hehehe

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352