You can click on me :-)

Tuesday, 3 March 2015

Top COMMENTAR Februari 2015

Assalamualaikum dan salam sayang semuanya,


Ahaaaaa....sudah masuk bulan Mac

Apabila datang nya bulan baru setiap blogger akan publish entri berkaitan Top Commentar of the MONTH, begitu juga JM sebagai tanda PENGHARGAAN dan TERIMA KASIH kepada semua reader yang tidak pernah jemu-jemu dan bosan untuk bertandang ke 'teratak' Jari Manis Travel List.

Korang perasan tak Header ni 30 My Lovely Readers Feb - Apr 15?

Jika sebelum ni JM akan memberi penghargaan dalam bentuk small gift kepada 10-15 Top Commentar of the month SETIAP BULAN dan kekadang orang yang sama tersenarai. So untuk 'fair' kepada reader yang lain JM telah ambil keputusan untuk memberi small gift kepada 30 rakan reader yang rajin meluangkan masa di sini bagi Bulan Februari hingga April 2015. Ini bermakna pada Awal Mei 2015 akan terdapat 30 orang blogger or Top Commentar yang akan menerima small gift tersebut.

Ini antara senarai yang telah menjadi Top Commentar pada bulan Februari dan adakah orang yang sama pada bulan Mac nanti? Tunggu!!!

Tak dapat di sangkal lagi Scdha Sein (SS) menjuarai takhta untuk bulan Februari ..terima kasih SS..itu sebab JM juga ingin menjuarai 'kerusi pertama' di blog beliau hihihih. Sekali beliau datang tinggalkan komen berpuluh komen dalam 1 entri...So kepada yang belum kenal si cantik manis SS sila terjah blog beliau, JM jamin korang tak rugi.

Tak lupa juga kepada mereka ini ZF, CT, Farrah, Rose, Anis, Norsalihah, Luna Paris dan Dr Shikin. Mereka juga tidak kurang HEBATnya suka melepaskan BOMMmmm di blog JM..terima kasih!!!

PART yang paling KELAKAR adalah..bilangan entri bulan Feb hanya 6 sahaja, mana datang nya bilangan komen beratus-ratus nih hahaha...ini adalah ruang untuk 'berchating'..so tiada halangan.

psst : bukan bilangan komen terbanyak yang JM harapkan tetapi pembaca yang setia.

Top 1 to 10 Commentar
Ini pula Top Commentar di kedudukan no 11 hingga 30. Tidak kisah korang di kedudukan yang ke berapa yang penting JM sangat hargai kehadiran kalian di sini.

Top 11 to 30 Commentar
Kepada nama yang tersenarai terima kasih dan bagi yang tiada dalam list jangan berkecil hati ye, JM tetap hargai dan akan terjah blog korang tu..So get READY!!! Tanpa rakan reader sekalian siapalah JM as a blogger, kecuali menulis syok sendiri hikss.

JM harap tiada yang akan salah sangka dan berkata begini :

"Alaaaah JM tu, umpan reader dengan gift, itu sebab ramai yang datang tinggalkan komen"

Dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha penyayang, tidak terdetik langsung di hati untuk mengumpan sesiapa sahaja atau tinggalkan komen di sini dengan memberi sesuatu. JM beri dengan ikhlas hati sebagai tanda penghargaan. Tanda terima kasih di atas masa yang mereka luangkan walaupun kadang kala entri yang di 'publish' agak membosankan tetapi mereka tetap setia di sini.

Bukan bilangan komen yang di kejar tetapi hubungan ukhuwah dan persahabatan sesama kita. Jika JM ada menyakitkan hati sesiapa JM mohon maaf ye..Ehh..tiba-tiba pulak beremosi heheeheh..Ini lah kesan nya kalau lama tak travel..

Small gift di beli hasil dari pendapatan Nuffnang yang tidak seberapa tetapi Alhamdulillah boleh di rasai bersama.

JM juga tahu mereka datang dengan hati yang ikhlas tidak mengharapkan apa-apa balasan..so i love all my readers...semoga tiada persengketaan antara kita, semoga ukhuwah di alam maya terus berpanjangan. Amin

Terima kasih kepada mereka yang terus setia bersama Jari Manis Travel List dan setiap kunjungan anda akan di BALAS. In Sha Allah

Gift untuk Top Commentar Jan 2015 akan di pos tak lama lagi.

Jumpa lagi di lain siaran, bye.

312 comments:

  1. wah tahniah...

    betul tu jm..dah jangan nak touchcing ...teruskan menulis walaupun 10 ayat...:-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. 10 ayat tu banyak! Entry kosong pon dah kire bagus... Keh Keh Keh...

      Delete
    2. Yan : kalau 10 ayat...sehari boleh update 30 entry hahahah

      Delete
    3. SS : cam org tu..entry kosong tapi komen berpuluh heee

      Delete
    4. memang hebatlah entry kosong SS tu. tetap dikomen jugak :)

      Delete
    5. Rose : dh ada sambungan Entri KOSONG..sila baca..sangat MENARIK!

      Delete
  2. Salam. Hee retis yg jelitter memey ramai peminat. ;p

    ReplyDelete
  3. Sis JM, nasib baik ada gak nama saya terselit kat sini. Last month busy ke laut, tak sempat nak travel di sini selalu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti banyak hasil laut yang berjaya ditangkap... Meh laa sini share dengan SS... He He He...

      Delete
    2. hahaha..nak jugak sikit.tapi saya punya nak yang dah masak tomyam, or at least goreng tepung tau kak Farrah.hehe

      Delete
    3. Farrah : BZ ke LAUT? banyak dapat ikan..heee

      Delete
    4. Kalau mcm tu Farrah jgn lupa jemput Sis JM, SS dan Sal je...kita makan BESOR!!!

      Delete
    5. eh kenapa Ros 'ke laut' hari tu tak jumpa pun kak Farrah. hahahhaha

      Delete
    6. Rose ke laut area Selat Melaka...kak Farrah ko ke laut Cina Selatan..manakan nk bertemu :-)

      Delete
    7. Dalam KAWAH bertemu jugak Yunkkk! Kah Kah Kah...

      Delete
    8. SS : ahahahahahaahhahaahahahah oppsss anak dara x boleh gelak besar...mcm pernah ku dgr statement itu tetapi di mana ya?

      Delete
    9. jgn gelak besar sgt.. nnt cicak masuk mulut

      Delete
  4. ni semuaa kaki komen ni. heheheh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaki ke tangan yang komen? He He He...

      Delete
    2. JARI yang menaip komen.. hehehe..

      Delete
    3. harap2 bukan JARI MANIS kan Eyda heeee

      Delete
    4. Siti Yang Menaip... He He He...

      Delete
    5. SS : SITI dah tak MENAIP sekarang..beliau sibuk dengan PENUKUL nak siapkan 'RUMAH' baru renovate heeee

      Delete
    6. renovate sakan si CT tu.. hihi

      Delete
  5. wah tahniah buat semua yang tersenarai :)
    nama Ros pun ada. tq kak JM.. sikap kak JM yang peramah tu yang membuat ramai yang suka datang sini. lagi satu maklumat tentang percutian pun banyak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya setuju..tak sangka nama tersendiri pun tersenarai.I'm speechless!

      Delete
    2. Rose : sis JM cakap terimaaa kasihhh semua :-)

      Delete
    3. Sal : itu sbb sis JM ambil 30 orang..kalau Top 10? ramai tak tersenarai nanti :-)

      Delete
  6. memang banyak betul SS komen yer. 180 tu. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salah kire tu... Calculator JM ROSAK! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Rose : Salah kira tu..ada 2 SS kat sini..satu bulan 241 komen dalam 6 entri..mana nk rajin PENGOMEN TEGAR mcm ni

      Delete
    3. SS : pinjam duit nk beli CAL ku LA TOR heee

      Delete
    4. oh SS, sebenarnya lagi banyak ek?.. bukan 180 ek. hihi

      Delete
    5. Jumlah tu PINK LADIES boleh jawap... Dia pakai calculator PINK...

      Delete
    6. Auuwwww!!! serba serbi PINK nih..luar dalam hihihi

      Delete
  7. Tempat pertama SS... Tapi... Yang tak paham tu... Tempat ke tujuh pon SS jugak... Pe hal dengan budak si SS tu? Over naaaa budak tuuuuu! Keh Keh Keh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah laa...awat dua nama?? power tul SS.. :P

      Delete
    2. overkan budak SS tu.. Ce tunjuk muka sikit nak tengok..haha

      Delete
    3. haahla...cmane boleh jadi gitu?misteri ni..

      Delete
    4. oh guna dua akaun ke SS?... cer cite

      Delete
    5. hai SS nak konker nampak.. hehehe..

      Delete
  8. Wahhh Tahniah semua... yg ada dalam senarai...

    ReplyDelete
  9. Hahahah kita tak masuk top list la lately nih.. plus plus kita pun jarang hupdate blog kekeke.

    Tahniah yg top :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekdaa : x pe tak masuk list nih yg penting u r still in my HEART!

      Delete
  10. what u give, u get back tenfold..blog JM larisss dgn komen sbb JM rajin buat lawatan balas & tggl jejak di blog pembaca..i salute u! :)
    (sambil menunggu giliran utk masuk senarai top commentator) haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syida Yep : Itulah prinsip JM...kunjungan harus di balas barulah blogger itu akan tersenyum..tul tak...jika asyik terima tak nk balas lelama org pun x suka :-)

      Delete
  11. SS ngan Zarul bersaing sengittttt!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farrah, SS dan Rose : SENGIT! HANGIT! TENGIT! apa nih? feningggg arghhh ahahahahah

      Delete
  12. kena gigih mengomen di belog JM lepas nih..hikhikhik..yg ai stress ai x boleh komen thru phone..bukan 24 jam ngadap lappy..adoiii :((

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaa MJ...jgn di kejar sangat ..PENAT nanti..sape yg susah Habang Meng jugak!

      Delete
  13. wahh..tahniah SS..two nominations..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampakkkk benooooo gilerrr kuasa! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. SS saje mencalonkan dua nama kan. strategi nak menang tu. hihihi

      Delete
    3. ohh ni salah satu strategi nak menang rupanya..

      Delete
    4. Lebih tepat lagi STRAGIGI... Pakai gigi mengkomen... Ha Ha Ha..

      Delete
  14. Tahniah buat mereka
    Moga ukhuwah terus terjalin erat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ukhuwah antara kak Zakie jugak...blog dah ok belum kak

      Delete
  15. Tahniah buat mereka yang tersenarai... Zumal dah lama tak jengah ke blog JM... Rindu lak. Hehe ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zumal: rindu sama blog JM x pe jangan rindu sama JM tau heee

      Delete
  16. Pembaca setia.. tu la kan jm, kite tak mengharapkan komen tapi cukup menjadi follower setia.. walaupun saya tak komen banyak kat blog jm, tapi saya setia baca entri2 jm.. keep it up sis

    ReplyDelete
  17. Jm..saja nak bagitau,"tahta" ejaan dia sebenar "takhta".. hahahha.. (ok, saja je gurau, )

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Commentar" ke "Commenter"?
      * Abis laa carik pasal dengan JM... He He He...

      Delete
    2. SS...suka carik pasal...hahahhaha

      Delete
    3. * Memang suka tengok JM meroyan...

      Delete
    4. sila rujuk pakar bahasa melayu SS.. hihihi

      Delete
    5. Intan : hahahah...mcm mana leh salah ni..mesti keyboard ROSAK...sudah tukar!

      Delete
    6. Walaupun JM suka MEROYAN..SS tetap CHA YUNK JM sama HH kan..kan...kan

      Delete
    7. Tetiba awan berkepol2 membaluti Keyboard... He He He...

      Delete
  18. Replies
    1. Mrs A dan Rose : baru nk belajar mengira ke ahahaha

      Delete
  19. waaa.....kita cuma mengharapkan persahabatan di alam maya jerrr.....heheheheh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deanna : persahabatan adalah aset paling berharga dari segala-galanya..nyanyi sikit lagu "SAHABAT'

      Delete
    2. Tapi SS lagi kagum dengan lagu SAKITNYA TUH DI SINI... Ha Ha Ha....

      Delete
  20. tahniah kepada top commentar....memang sentiasa top diorg nih...kerajinan diorang kebanggaan kami...eh slogan ntah pape...hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam ku kenal slogan tu... Tapi di mana yaaaa???

      Delete
    2. hahahahhaha....SS teringat ngn kisah escalator ke???

      Delete
    3. Deanna : tanpa rakan komeng...dah jadi blog Syok Sendiri (SS) tapi bukan Scdha Sein (SS)

      Delete
  21. macam best jer menyembang kat blog JM ni...terima kasih laa yer coz sudi sdiakan ruang untuk ktorang menyembang...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.patut sediakan kopi ngan biskut meri sekali..lagi meriah

      Delete
    2. haaaa...setuju sgt tu sal...biskut keping bodo2 pon xpe kannnn.....hahahahahha

      Delete
    3. Mati lah biskut keping kena bodo... Ha Ha Ha..

      Delete
    4. memang syok menyembang kat sini.. nak request iced mocha la.. hihihihi

      Delete
    5. Hamoi korang...x nk hajak JM join sekaki kewww

      Delete
    6. Silaaa... Silaaa... Silaaa duduk bersila... Jap lagi order sampai...

      Delete
  22. wah3 tah sangka ada jugak dalam senarai.. thanks kak JM..

    ReplyDelete
  23. alololoo.. sendu plak di pengakhir entry ni.. sape tu.. sape? meh Nurul babab.. hehee.. tahniah buat yg dapat cenderahati tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh.. garangnya Nurul nak babab.. :D :D

      Delete
    2. Nurul Hidayah : ahaks....berani ke nak babab anak orang tu

      Delete
    3. Bro KK : si Nurul ni BERANI cakap je hihihi

      Delete
  24. Eeehhh, ada ka nama ai.. haha.. top komentar tu mmg tak terlawan.. ratus depa boommm... meletop sakan lah entry Sis JM..
    Ehh, umpan macam tu orang suka sis JM.. haha..
    Bila org suka isi entry kita sis, mesti nak datang punya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu dah suka pada tuan punya blog... Dia letak entry kosong pon tak pe... He He He...

      Delete
    2. Ha'ah..mcm org tu...entri KOSONG tapi bilangan komen BERPULUH..almaklumlah ramai org sayang! heee

      Delete
    3. Sape yang SAYANG tu? He He He...

      Delete
    4. ramai aih yang sayang menyayang :)

      Delete
    5. SS : me! me! me!..ishh x nampak ke

      Delete
    6. Rose : sayang sis JM tak? soalan maut nih!

      Delete
    7. haaailaah.. tho dalam top 10 tapi masih tak mampu tu nak lawan SS tu..
      tah apa ilmu SS ni.. suruh kongsi tamo.. dekut =P

      Delete
  25. thank jugak wat sis JM sudi mai baca entry mengarut ai.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah thanks jugak jadi tukang karut kat entry I... He He He...

      Delete
    2. haha.. ada jela dia nak komen..

      Delete
    3. sila jd tukang karut jugak di blog sy...is barang heii...hahahahahha...

      Delete
    4. Deanna : bukan Karoot Comedia X tapi karut komen S..SS barang baik heiii....SS barang baik!!!

      Delete
    5. ahahaha S barang baik.. S barang baik.. ahahaha..

      Delete
  26. Alor..xtersenarai kat sini..hukhukhuk :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi sis JM tersenarai di blog Cik Mimie ..okey lah tu heee

      Delete
    2. Hehe..Tahniah dan terima kasih jadi pengomen tegar di blog Cik Mimie :)

      Delete
    3. Terima kasih dan sama-sama Cik Mimie..

      Delete
  27. perghhh beratus yu... hahahha... ehhh ade name anis..alhamdulillah... teruskan menulis.. :D

    ReplyDelete
  28. awesome nama saya tersenarai....SS dengan Zarul farhana ni komen guna jari apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zarul Farhana pakai BOM TANGAN... Jari hantu kot... He He He...

      Delete
    2. diorang sambil tido pun komen..hehe

      Delete
    3. Yang sambil tido komen tu cuma Siti Yang Menaip mampu melakukannya... Tapi dia sibuk ubah blog dia... Dah jadi Siti Yang Merepair... He He He..

      Delete
    4. SS : ahahaahh..pecah perut gelak!

      Delete
    5. ni keje korang ya !! bila cek datang serbu mesti ada si SS ni nak membahan.. ahaha..
      tulaaaa jadi Siti Yang Merepair dah T.T ahaha..

      Delete
    6. ooooit sudah2 la citer tidur tu oooi aiseyh..

      Delete
  29. tahniah utk semua top2 komen JM, semoga JM terus menulis dengan cerita2 yg hebat ..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak Noor...buat kak Noor juga..teruskan kongsi resipi yg menarik tu

      Delete
  30. moga murah rezeki JM
    walau akak tak dapat konsisten datang ke sini
    insha Allah, blog JM akan tetap dalam ingatan akak
    akak suka baca travelogue :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak Tiha...sob..sob..sob..terharunya...mintak tisu!

      Delete
  31. camni nekcik pon nak slalu singgah rumah JM ni lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Nekcik...meh lah singgah...nak kopi or tea heeee

      Delete
    2. mari mari singgah =) boleh sembang2.. acececeh.. menjemput macam blog sendiri plak weeee..

      Delete
  32. Sis JM... thumns up.

    Tu lh sy pun dh lm x hapdet belog.
    idea ada... masa x mengizinkan.
    huhuhu...

    So nxt nk berjalan ke mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huda: jgn lama2 nanti basi citer Okinawa tu heee..Next? jom..jl2 mkn angin!

      Delete
  33. Replies
    1. Kak Umi Alya : ole2 dari akak, JM belum terima..pos laju or pos biasa

      Delete
  34. terima kasih JM... walau pun tempat terakhir... janji masuk list... kalau ada orang mengata tu sebab mereka tak sanggup nak buat... jadi biarkan jer lah... kalau layan satu satu apa pun tak jadi... so teruskan jer kerja2 yang baik tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe najib...yang last bukan penentu segalanya kan...yg ptg kita igt kengkawan dalam alam maya ni....xgitu?? hheheeheh

      Delete
    2. Najib : biar terakhir dalam list tetapi tetap setia di sini..itu sudah cukup membuatkan JM tersenyum...fuhhh..ayat!!!

      Delete
    3. Deanna : betul tu...all bloggera..u oulss always in my HEART!

      Delete
  35. Kalaulah list ini diperkembangkan sampai ke nombor 100, agaknya adalah nama saya terselit kat situ kot, hehehehe...

    ReplyDelete
  36. Banyak persaingan nak jadi top komentator blog sis JM ni..maklumlah, semua yang datang ni sangat rajin mengomen, ohsem sangat, kan?hehe.. Tahniah semua!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wanie : jangan putus asa...chaiyok!!! heee

      Delete
    2. betul tu betul tu.. jangan giv up..
      walaupun nak kejar si SS tu macam impossible saja kan..
      keje dia ngadap tenet 24/7 ahaha..

      Delete
  37. meriah btul dgn kekawan bila berkunjung kesini
    rasa di hargai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bertambah manis laa blog JM ni... He He He.... SS nak tuko nama arr... SEMUT MERAH...

      Delete
    2. Kak Nor : terima kasih kerana masih setia di sini :-)

      Delete
    3. Abe MKL...terima kasih masih sudi berkawan dengan JM hiksss

      Delete
    4. cute namanya 'Kayu Manis' kita dah ada Jari Manis =)

      Delete
  38. Tahniah sis...kathy entah bila dapat terlist di sini..

    ReplyDelete
  39. Alhamdulillah.. tersenarai juga, cuma mmg susah nak melonjak ke top komentator... maklumlah blog JM ni happening.. meriah!!
    Apa pun, T kasih JM & tahniah juga buat rakan2 lain yg tersenarai.. Salam ceria selalu.. :)

    ReplyDelete
  40. ala JM..ignore ja kalau ada yg kata JM umpan readers dgn gift..

    ReplyDelete
  41. eh.. name kite pon ade.. sori kak JM.. tak mampu nak komen banyak2.. kite bace taklancar.. hihi.. btw.. tq ye..

    ReplyDelete
  42. perggh.. banyak giler diorang tinggalkan komen.. tabik spring!!

    ReplyDelete
  43. tak sangka Nad...ada juga terselit tempat ke 29..huahuahuahua...
    terima kasih sis JM...heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nad : jika tak terselit pun sis JM tetap hargai Nad tau...terima kasih...x nampak air mata menitis nih hee

      Delete
  44. Tahniah semua. Moga murah rezeki kak JM :)

    Amin.

    ReplyDelete
  45. Canggih lah, banyak betul komen ^^

    ReplyDelete
  46. Replies
    1. Ibu Zarith : minta maaf...lama x ziarah...sihat? nanti JM bertandang ye

      Delete
  47. Penngggssaaannnnn tengok jumlah koment !!!!!

    Memang dahsyat !!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro Jaliii...jgn fengsan lama2..nanti siapa nak komeng blog JM!!!

      Delete
  48. Replies
    1. X ada apa sangat lah Abe MKL..x de citer HANGAT pung...cite Travel je heeee

      Delete
  49. Blog Mbak JM ini sudah jadi ruang chat ya..hehe...Nampaknya Mbak JM perlu buat group "JM Blog Readers". Kalau Mbak JM membuat Group "JM Blog Readers", Saya daftar pertama ya.. Nanti diadakan juga trip bersama Group JM Blog Readers. Saya daftar pertama kalau trip ini diadakan ya Mbak JM..xixi

    ReplyDelete
  50. Jauh Sha skrol bawah nak ke komen ni. Wawawawawa, dah macam retis ni, hehehehe :)
    Okeh, lepas ni kena usaha sikit supaya Sha jugak boleh masuk dalam list sis JM ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha : jari-jari sakit x waktu scrol tu..kalau sakit nah!..lempar minyak gamat sebotol :-)

      Delete
    2. ehehehe gitulah kalo datang menjenguk ke sini..
      kalau lambat memang gayanya scroll la sampai bawah =)

      Delete
  51. tahniah pada yang tersenarai. nama saya xde, sobs. tapi xpe, saya tahu kak JM mesti akan datang singgah juga. thanks for that!

    and kak JM, saya dah dapat hadiah dari kak JM, comel sangat! saya suka !!! :D thank you :)

    ReplyDelete
  52. Tahniah kepada semua pengomen tegar ni :)

    ReplyDelete
  53. lama nye tak jejak rumah sis jm nampak sgttttt bz eh? ke malas ;p hahha hari2 igt nk msuk tapi bila start bukak je blog mula la keje pon menimbun...sy tak habis lgi baca entry2 lama ti ada msa sy akan layan citer2 kt blog jm yg santai2 n best ni ;) tahniah pada top komentar ye...

    ReplyDelete
  54. wana datang jenguk sis jm di sini..lama x singgah..

    ReplyDelete
  55. nama2 teratas tu memang tidak dapat disangkal lagi kehebatan 'hand machine' dorang..memang wana tabik sangat..macam sis jm juga rajin bw blog..nak juga tips dari sis ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah... mohon kongsi tips nak komen banyak2 n konsisten.. how how ?

      Delete
  56. wah, nama wana pun ada dalam top 11-30..tq sis jm..

    ReplyDelete
  57. semoga ikatan persahabatan terjalin dengan lebih erat.. ^_^

    ReplyDelete
  58. maaf sis jm baru nak dtg menjenguk nie..
    tula dorang dok chating2 kt komen smpai byk lak yg masuk ye..
    nak mencelah pon xtau nak celah ape..
    tahniah pade mereka yg rajin nie..
    skg mase sgt terhad nak bw ke rumah semua
    ayu singgah mane yg sempat je

    ReplyDelete
  59. Perghh.. SS memang paling top! Haha.
    Saya pun dah lama tak terjah ke sini.
    Rindu nak baca blog sis JM. =)

    ReplyDelete
  60. hakikatnyaaa Akak JM.. sangat susah nak maintain kedudukan tau dalam top 10.. saingan banyak.. tu tu lagi lagi si budak SS ngan ZF.. adus memang tak terkejar.. tapi redha sajalah.. diorang memang rajin bebenar..

    ReplyDelete
  61. Akak JM pun dalam carta CT.. top 10 gitu.. alaa kak.. hadiah tu bukan umpan.. kami semua faham..
    kekadang kita seronok sembang.. macam2 topik timbul.. makin erat silaturahim..

    ReplyDelete
  62. cutelah diorang2 yang komen ni.. semua terharu sebab tersenarai..
    nampak tak Akak JM.. betapa persaingan sangat sengit ehehe..

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352