You can click on me :-)

Tuesday, 24 March 2015

Orang KOREA baca blog Jari Manis?


Assalamualaikum sahabat reader sekalian,


Tajuk entri GEMPAK tak?

Aahahaah...seperti biasa tajuk haruslah ada daya 'tarikan magnet'

Semalam JM ada terima komen dari Kay Dolce penulis blog The Cosmos Wanderer

Komen dari Kay Dolce
Apa yang menarik perhatian JM adalah ayat ini :

"Btw, Kak JM hari tu lagi saya nak tanya, akak tau tak kedai Arirang kat Doota! tu ada tampal entry blog akak kat kedai diorang?"

Lepas baca komen tu terus JM teringat entri yang pernah JM publish sebelum ni. Tajuk entri tu Autumn at Seoul & Busan : Shopping Time (1)

Terus terdetik perasaan risau di hati kerana lelaki kacak yang boleh cakap melayu Indon tu ada pesan kepada JM kalau boleh jangan publish gambar di dalam kedai Arirang tu kerana risau design cenderahati akan di 'duplicate' oleh pihak tidak bertanggungjawab.

Terus JM emailkan kepada Kay Dolce berkenaan komen yang beliau tinggalkan dan akhirnya persoalan tu terjawab..Baru rasa senang di hati.

Ini jawapan email dari kak Dolce :

"Salam kak JM,

Eh jgn risau lah, diorang tampal part akak promote kan kedai diorang murah. Saya tanya adik kedai tu dia kata blogger femes Mesia pun recommend kedai Arirang ni. 

So it's a positive thing la kak JM, jangan risau."

Terus JM senyum sampai ke telinga heheheeh...tapi part blogger femes msia tu JM x pasti Kay yang tulis or memang adik kedai Korea tu yang cakap ahahaha....kalau betul adik Korea tu yang cakap memang tertetas jahitan kain batik JM ni ehehehehe.

So JM terpikir, di mana staff kedai Arirang ni dapat entri blog tu, maybe diorang try google : arirang shop Doota dan korang nak tahu display outputnya :

Entri berkaitan kedai Arirang di tangga ke 2  - blog Jari Manis
Apabila klik sahaja link itu akan bawa kepada entri nih :

Ini adalah entri dari blog JM pada 30 November 2014
TETAPI di bawah ini adalah entri blog JM yang telah di CETAK oleh staff kedai Arirang dan di tampal di dalam kedai mereka as a promotion seperti kata Kay Dolce. Promosi kepada tourist from Malaysia. Kay telah ke Korea pada Jan 2015 dan this picture taken on 28 Jan 2015. 

JM rasa terharu kerana niat di hati untuk war-warkan kedai ini kepada umum tercapai. Tidak di nafikan harga souviner di kedai Arirang Souviner Shop amat berpatutan dan lebih murah dari Namdaemun Market.

jarimanistravel.blogspot.kr
Terima kasih kepada Kay Dolce kerana take this pic.

Nampak tak garisan merah di bawah ayat "Arirang shop jauh lebih murah"...tahu pulak dorang baca apa yang JM tulis tu kan..siap buat garisan merah tu.......eheheheeh. Tapi itu bukan ayat BODEK ye..JM tulis dengan ikhlas kerana setelah di bandingkan harga antara Arirang dan Namdaemun Market, kedai ni ternyata lebih murah.

Arirang Souviner Shop,
No 52, level 5,
Doota Mall

Apa-apa pun terima kasih kepada staff kedai Arirang, jika ada rezeki kita jumpa lagi ye. Tapi tak pasti sama ada semasa JM ke sana lagi kertas tu dah tanggal. Entah mereka kenal ke tidak JM yang mana satu kan tapi itu semua tak penting yang pasti JM sukaaaaaaaa ehehehehe.

Itu je nak cite sebenarnya heheeheh. POYO lah JM nihhhhhh

364 comments:

  1. wah tahniah jm..tajuk mmg gempak dengan jalan cerita sekali...tumpang bangga dengan jm.. :-)):-)):-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yan : Terima kasih..GEMPAK ke..ahahah...sis JM dah kembang kempis dah nih

      Delete
    2. ayat kak yan xtahan.. tajuk n jalan cerita tu. mcm cikgu komen karangan sekolah...hehe

      zinziemeewah

      Delete
    3. nk tumpang bangga gak la.. nnt nk ckp sis JM tu kawan saya la...hihi

      Delete
    4. ZF : kenapa x ckp bakal kakak ipar..tak sudi ke eheheh

      Delete
  2. Selaku pembaca tegar blog JM sy tumpang bangga huhu

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Farah...ahaks..malu den.. (lari sembunyi belakang Farah)

      Delete
    2. Farah tu nun jauh kat Canada..nyorok belakang saya jelah kak JM..hehe

      Delete
    3. kalau nyorok belakang Sal still nampak...Sal semut sis JM gajah ehehehe

      Delete
    4. ZF : pegi Seoul jadi zirafah balik Msia terus jadi Gajah hhuhuh

      Delete
  4. Ehhhh! SS pegi kedai Arirang tu.... BUKAN LEVEL 5... TAPI.... LEVEL 6! Cam nak mati cari kat level 5 tuh! Masa SS pegi tak de pon tampal apa2.. Ke SS yang tak perasan... Ha Ha Ha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kasihan SS. Level 6? dah tukar level ke..JM ada gak refer blog lain mereka juga pegi Level 5...nanti boleh tanya blogger Kay Dolce sbb beliau baru balik kan..

      Delete
    2. BTW... I'm Proud of you yunkkk! Teruskan berblogging... Tak mo malas2... People love u!

      Delete
    3. I LOVE them also including SS..jangan MERAJUK ye! JM ni tak pandai nak pujuk

      Delete
    4. Jangan malas2 update tau.. ai baru nak kenal2 u akak.. lama2 punya entry macam malas je nak terjah..haha

      Delete
    5. Syida : skrg ni belum cukup kenal lagi ke ahahaha..cite lama x perlu baca x BEST!

      Delete
    6. Entry lama masuk museum... Entry baru masuk kedai!

      Delete
    7. ahaahah...SS...u r GREAT! tapi kalau masuk majalah or paper baru boleh nak bangga..ini biasa je tu hikss

      Delete
    8. Nanti laaa SS citer psl kedai ni... SS dtg kedai tu on 2nd last day....

      Delete
    9. Yunkkk oooo yunkkk.. Nanti u gi lagi kedai tu... U gi mintak FM free... Ha Ha Ha...

      Delete
    10. JM: ai ada baca entry lama, yg trip ke ausie..

      Delete
    11. SS : doakan lah dapat FREE leh pos ke semua rakan reader yangg rajin singgah sini..terutama First Top Commentar tu heeee

      Delete
    12. Syida : nak pegi Aussie keww?

      Delete
    13. ala SS.. setakat se level pun nk merajuk..hehe..

      zinziemeewah

      Delete
    14. tu laaa nak tumpang bangga sekali =D

      Delete
    15. norsalihah shaleh : SS bukan merajuk lagi dah... MEROYAN! Ha Ha Ha...

      Delete
    16. Kedai tu tau SS nk mai...dia tuka level...takut tersermpak ngn blog JM kt kedai level 5...hahahahaha

      Delete
    17. confius jugak..kenapa SS pegi kedai tu tukar ke level 6? nanti lah JM verify on next trip..in sha Allah..mau jumpa oppa hen chem!

      Delete
    18. nanti jumpe oppa hen cem tu kirim senyum anis kat dye k..hihi... :D

      Delete
    19. Yunkkkk oooo yunkkkk... Mungkin memang betul alamatnya level 5... Tapi... SS ikut signboard kat escalator tu... Mmg level 6... Level 5 tempat barang ladies dgn kids kalu tak silap.. Nanti laaa SS buat posting...

      Delete
  5. wahh..bestnya..mrka pun suka JM promosi kedai mrka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nohas : kan..sama-sama untung..kawan2 dari Msia boleh dapat souviner yg murah

      Delete
  6. Tahniahhhhh !!!

    Nanti dia kasi free bila JM gi sana lagi

    Hehheheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro Zali : Terima kasih. Harap2 begitulah lah..leh pos ke Bro jali 2-3 jenis eheheh..Org CANADA pun baca blog JM kan..kan..hihih

      Delete
  7. Salam. Hee tahniah, orang melbourne pun ada baca blog jari manis yang jelita juga. ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tiga Lalat : orang Melbourne? jangan tipu Allah tahu eheeeh

      Delete
    2. Waaaa....smpai melben tuhh....perghh...tahniah JM...hahaahhaah

      Delete
    3. Deanna : itu semua PROPA hahahah

      Delete
    4. yeke kak JM..huhu power laaa..

      Delete
    5. Eh yeke propa....tp sy doakan moga menjadi kenyataan nnti....hehehehe

      Delete
    6. Deanna : doa lah masuk majalah Wanita ke, Mangga ke hehehehe

      Delete
  8. lepas ini Mbak JM jadi ambassador Korea untuk Malaysia urusan shoping dan travelling..xixi

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. Ardilla : selamat berkelanan..terima kasih :-)

      Delete
  10. Cepat jahit balik kain batik yang tertetas tu...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pak Lang Mie : nasib baik ada mesin jahit INDUSTRI kat umah..sekali ZZAaapppppppp je SIAP eheehh..tertetas byk kali pun tak de hal..PLM ada baju koyak tak? meh sini nk tolong jahit :D

      Delete
    2. hahahaha... besar sgt ka smapai terkoyak tu

      Delete
    3. boleh gak... mai mai nk tgk besar mna..hahahah

      Delete
    4. Huhhh...sampai tertetas ka JM?? Klim byk skit..bru than lama heheheh

      Delete
    5. Deanna : Kain batik tu dah reput..ahaha kain batik yang bersalah!

      Delete
    6. terkezut sampai tertetas ehh..hahah.. :P

      Delete
    7. JM nak hantar kain jahit tepi tak?

      Delete
    8. Lorr....siannye...kain reput...adehh...hahahaha

      Delete
  11. wahh bestnye
    tahniah sis JM
    hahah ayu mmg igt entry tuu
    oo kat sane mmg tak dibenarkan post brgn kedai ye
    lain2 ke designnye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Ayu Ayumie...ntah lah..nampak sama je...tapi sis dh post entri tu x de masalah pun..

      Delete
  12. tahniah JM..akak tumpang tersenyum sampai ke telinga jugak ni

    ReplyDelete
  13. wahhhhhhhhhh. kene mtk sign JM ni. hihi. sometimes promosi mulut ke mulut lebih berkesan kan JM. sy pun suka cr info kat blog. lebih dipercayai katanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ajla : minta sign? tak perlu kot eheheh. ha'a...semua info di hujung jari :-) itu sbb kalau nk ke India or Nepal blog Ajla akan menjadi my tour guide

      Delete
  14. haaa kawww kerlassss sgt org lain takat kuar sokabor M'sia jek ni sis JM Korea mariii tu ;)
    giler tak bangga apa yg kita tulis boleh dijadikan sumber maklumat utk org lain kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kopiO : apa boleh buat sis JM x glemer di Msia hehehehe....Alhamdulillah...kerana this blog boleh jadi rujukan mereka di laur sana..mission accomplish hiksss

      Delete
    2. laur mne kak JM...hahah :P soriii gurauan...

      Delete
  15. phewitttt... femess ah JM hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mya : biasa aja dong! pemes lagi supermeng...habislah klau dia baca entri nih heee

      Delete
  16. Replies
    1. Terima kasih Yan..mana ada...biasa2 je tuh

      Delete
  17. Wah bertambah tambah femes kak JM smp ke Korea. Pasni boleh dpt diskaun shopping di Arirang ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss..Sue..mereka bukan kenal sis JM pun

      Delete
  18. Fuyoooo...best tu kak JM...untung ler..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss....Cik Nun..kat mana yg untungnya tu

      Delete
  19. waahhh...bestnya sis...tahniah!! sis JM memamg blogger femes apa kan...wanie terbaca blog sis tercalon dalam blog apa ek,xingatla,dekat blog HH, blog yang diminati macam tu lah..tahniah sis!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..blog kak JM ni memang femes, dia aje nak merendah diri.tahniah kak JM!!today Arirang, tomorrow the world (aku plak yang poyo ni! hehhe)

      Delete
    2. Wanie : ishhhhh...mana de femess....lain lah kalau blog Abang Nara ke, Mia Liyana hits satu hari berpuluh ribu

      Delete
    3. Sal...terima kasih ...tor chey!..

      Delete
  20. WAH BAGUSNYA BLOG JM JADI PERHATIAN SEDUNIA...ORANG KOREA TAHU MENGHARGAI N MEMENAFAATKAN IT UTK MEMPROMOSIKAN BISNIS MRK SEBAIKNYA...TAHNIAH JM.

    ReplyDelete
  21. Femes sis JM. hehehehe =P

    Btw, nak tanya. Untuk nuffnang, macam mana sis apply. Sebab Kura-Kura apply dah tapi dia sangkut kat part language. Cakap unsupported bila letak English. Bila tukar Indonesia pun unsupported. Huhu. Help me sis JM =(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kura-kura..please email me..nanti sis JM guide

      Delete
    2. Email JM? Hurmmmm.... Tak tahu mana satu email JM yang paling pantas sekali... Macam Astro... Hujan je tak dapat siaran... Ha Ha Ha..
      * Cari pasal...

      Delete
    3. dear SS : maybe time u email tu i belum bayar bill so internet line intermittent...pandai kan cari alasan hahahaha..sorry lah yunk, i bz lately..mlm nanti ada training badminton u oulsss..dh x boleh nak reply email and blog walking cari pasal bak kata u tu..i ni klau x dpt skodeng blog kawan2 rasa rindu dendam sgt..how? hahahahaa

      Delete
    4. JM memanggggggg! Ha Ha Ha... Main badminton? Nak ganti Lee Chong Wei plak dahhh... Ok laaaa... Merindu ler I malam ni nampaknya...

      Delete
    5. waa...JM nk gnti LCW kaaa...hebatnyaaa.....hihihi

      Delete
    6. Rasanya dia dah buang lemak dia 2 kilo dah pagi ni...

      Delete
    7. Bestnya main BAD min Tong malam tadi walaupun KALAH yang penting peluh dan jantan dan betina keluar tanpa segan silu uoulsss....pinggang i ramping turun 2 inci..jgn jelzzz u olsss u oulsss semuanya heeee

      Delete
    8. JM tak KALAH... JM masih MENANG... MENANGgong keKALAHan... He He He... KALAH pon boleh turun berat badan ek... Kalu MENANG turun apa agaknya? Turun skit rasa malu... Ha Ha Ha...

      Delete
    9. Waahh..kurang 2 inci yee...leh laa posing ala2 lentik kt koya nnti JM...tahniah tauuu...hahahahh

      Delete
  22. orang korea baca blog JM...eeehhh, bleh minta diskaun nie klu JM ke sana lagi...hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. RieTta : itu pun kalau dorang kenal...sob sob sob...

      Delete
  23. JM, memang arirang murah. Even compared to the shop kat itaewon and insadong. depa boleh cakap melayu indon tu is a big plus. Cums kadang sesak bila busloads of tourist serang kedai depa.
    P/s: kita nk pi lagi ni, ada nak krim apa2? -shida,kl

    ReplyDelete
    Replies
    1. diary1971 : wow..nk pegi lagi?...kiranya nk pegi lagi kedai Arirang tu? hurmm..kirim salam je lah kat budak yg pandai cakap me la yu tu..eheheeheh...

      Delete
  24. Terbaik la JM... Kedai kat Korea pun promote blog JM yer ^^

    ReplyDelete
  25. waaa.. femeslah Kak JM macam SS tu.. Haha..
    Suka lagi nampak Kak JM nak ke Korea lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia balik kg laaaa... Dia seoul garden... Kite sini Setinggan Garden... Ha Ha Ha...

      Delete
  26. Doota Mall ngan Jalan Duta dekat ke jauh (merapu sikit)..hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana samaaaa... Kite sini jalan duta je... Dia mainnnn doota mall... Sama mcm kimchi dgn belacannnn! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Kalau campur Kimchi ngan belacan, rasanya camna erk.. hahaa

      Delete
  27. perghh...terbaek lah..pemes akak!haha memang murah pon souvenir arirang ni..sempat jugak singgah masa ke seoul dulu.

    ReplyDelete
  28. alhamdulilah, tengok orang nampak hasilnya .. tahniah kak.. acik peminat blog nie.. sebab banyak info yang menarik

    Jom Vote blog acik bagi msmw

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acik..sis JM dah VOTE malam tadi..lupa nk kabor hikss..Good luck ye

      Delete
  29. sis... buat ayat memey dalam boboboi ... (saya suka ... saya suka ...).
    Sis... g korea lagi ajak lah.. nak ikut... plissss....

    ReplyDelete
  30. Google translate la kot tu.. haha.. tapi seyessss, memang best kalau orang appreciate gitu kan? good job JM^^

    ReplyDelete
  31. ehem ehem.....lepas ni pergi sana kena bawa budu sekali kasi sama dia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mrs Smile yg cute tu...kalau Mrs ke Korea cari budak lelaki yg cute tu ye..cakap JM kirim salam eheheheeh

      Delete
    2. Iskssss... Bile Mrs nak gi? Iskkssss... Jangan tinggal daku...

      Delete
  32. hehe kacak kacak mamat korea pandai berbahasa melayu.

    JM tak berbahas bahasa cinta kat dia??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kacak sana kacak sini kacak semuanya hikss. Nana..dah balik dari Makassar?

      JM ni pemalu..kelu lidah bila tgk org kacak nih

      Delete
  33. duta korea dh JM sekarang ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Viva : kalau ke korea nanti kirim salam pada mamat yg tengah tu ye..pastu bawak budu sebekas bagi dia rasa heee

      Delete
    2. merembes air mata retis kpop pompuan kat sana eehehh.. jgn memain ngan JM ehehe..

      Delete
    3. Lebih tepat lagi... Duta Arirang... He He He..

      Delete
  34. Wahhh, femes tul dah JM, international level gitu, bangga mak! heeeee

    Untung jumpa blog travel ni, boleh buat panduan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam MyLife Ria : selamat berkenalan..pertama kali singgah sini kan...terima kasih..nanti JM balas kunjungan ye :-)

      Tak de lah femes pun..biasa2 je...jgn cakap camtu malu mak noks!..mana yg baik jadi panduan lah ye :-)

      Delete
  35. Tahniah JM... memang patut blog akak termasuk dalam senarai malaysia best blog 2015 dI blog ekin hihihi... bertuahnya akak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cer JM bertanding dlm malaysia blogger tu... Nanti kitaorang vote!

      Delete
    2. SS : Nomination is already CLOSED for Best Travel Blog utk thn ni..tak de org calonkan sob sob sob ..kalau x leh JM melobi like blogger Aku Seorang Penghibur (Acik) hikss

      Tak pe x de rezeki..niat menulis utk share info dengan kwn2 dan dapat eratkan silaturrahhim di alam maya tu

      Delete
    3. Terima kasih Ekin kerana calonkan blog sis JM..terharu sgt tau

      Delete
    4. eeeeyh xpe Akak JM.. tengok skrang ni dah sampai ke korea da pengaruh tanah jajahan tu..
      its a good thing =)

      Delete
    5. kalau JM tercalon mesti ramai yg vote...termasuk sy...hehehhe

      Delete
  36. Hai kak JM..
    Baru lepas beli tiket KL-Seoul..Ternampak JM post pasal kedai murah souvernior kat korea pulak..
    Lagi semangat nak pi korea ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Feeza Fauzi..lama x bersiaran di sini kan...ingat lagi pada sis JM..makacih :-)
      Ehh..dapat tiket ke Seoul..MURAH tak? wajib tau terjah kedai ni berbaloi2

      Delete
  37. tahniah sis...bila nak pegi lagi ke sana?nak kirim fridge magnet pulak la...btw..nak jugak skali jumpa blogger femes malaysia ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acik Watie dah datang...sorry tau lama x jengah teratak acik tu...x cukup tangan huhuhuh...mlm nanti sis skodeng eh..terima kasih masih sudi datang sini heee

      Nk kirim FM? hurmm..tggu sis ke sana dulu ye? bila? tunggu je la hikss

      Nak jumpa? x perlu jumpa..sis JM ni pemalu..auwwwmmm! Pembetulan...sis JM x femes!

      Delete
  38. saya ingat pasal lelaki kacak tu! hehe
    camne dia boleh tahu pasal blog JM ye
    google jugalah tu agaknya =)
    apapun tahniah ye JM, makin well known lepas ni

    ReplyDelete
  39. Tahniah dan syabas...Selamat Maju jaya.

    ReplyDelete
  40. alhamdulillah
    serius, akak pun tumpang bangga
    walo baru je kenal dengan blog JM,
    kiranya JM macam dah jadi duta Malaysia kat kedai korea,

    bila lah turn akak nak pi korea nih
    sayang nak pecah tabung buluh tu
    :)

    ReplyDelete
  41. Lepas ni tulis pasal kedai lain pula :)

    ReplyDelete
  42. Tahniah. Saya yang baca ni tumpang bangga :)

    ReplyDelete
  43. Wahh tahniah JM.. saya pun tumpang gembira.. rasa seronok pulak baca ni.. menarik.. Tahniah2.. :) :)

    ReplyDelete
  44. mesti trafik blog jm naik mencanak lepas ni ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. graf mencanak smpi terlebih2 garisan...hihihhi

      Delete
  45. wah famos amos peringkat antarabangsa gitu,benda baik memang elok diwar-warkan,tahniah sis!

    ReplyDelete
  46. TAHNIAH kepada JM dan blog JM yang telah dikenali di sana...bukan senang nak bagi orang luar kenali blog kita...tahniah sekali lagi..

    ReplyDelete
  47. waaahhh femes la JM..mintak sign =p

    ReplyDelete
  48. Replies
    1. Terima kasih Ietams..dah baca entri tu..kisah hujan yang turun membasahi bumi hikssss

      Delete
  49. Congratulation! bangga dapat kenal JM. hihihi :*

    ReplyDelete
  50. Wow hebatnya blog JM sampai di tampal di kedai Korea!!! Tahniah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ren...lain lah orang tu lagi hebat...di calonkan dalam MSSW 2015...itu baru di katakan HEBAT...Good Luck Ren...semoga berjaya lagi tahun ni aminnn

      Delete
  51. In Shaa Allah nak terjah kedai ni JM..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yani : habiskan dulu entri Korea baru repeat...ahahaha..mood jeleZ!!!

      Delete
  52. wah famousss kak JM..tahniah..tiket murh air asia kak JM x grab ke..hehe

    ReplyDelete
  53. weeeee...tahniah kak JM!mesti jejaka kacak tu pun hepi akak promote dia sekali..heheh

    ReplyDelete
  54. waahhhh...tahniah JM....boleh laa mintak diskaun banyak2 bila JM datang lagi nanti heheheheh

    ReplyDelete
  55. Tahniah JM...kak zai tumpang gembira. Tentu nama JM ramai yang dah kenal.

    Kak zai pernah juga promote kedai sourveneir kat Perth tapi taklah sampai n3 tampal kat kedai.

    ReplyDelete
  56. WOWWWWWWWWWWWWWW............ ha huruf besaq kau!!! hehe... terkesima n rasa bangga. pasni kalo pi korea kena pi kedai ni lah then ckp hi awak yg hensem, saya kenal ngan kak JM ni..haha... gila glamor :-D

    zinziemeewah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi impact kalu huruf beso siap bold size font 100 underline... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. wooowwww...bila tgk WWOOOWWWW dia hahahahaha

      Delete
    3. Dah macam saudagar unta Jamal Pak Tongko... Niaga orang lagi untung dari niaga unta...

      Delete
  57. mest diaorg penat nak google translate apa sis JM tulis kan..hehe.. yg penting diaorg paham hrga lgi murah.. bagus kak JM

    zinziemeewah

    ReplyDelete
  58. sis nnt pegi lagi sana..kim slam mamat ensem tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ZF....spntas kilat dia suh kem salam..

      Delete
  59. omoooo omooo Akak JM !! ini daebak..!! you should go there again kak.. p mintak royalty ahahaha..
    at least 10 fridge magnet percuma miahaha..

    nak tumpang bangga sikit boleh dak ? sebab kite pun kenal blogger famous tu..
    seee kan dah pernah cakap.. Akak JM famous =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak siti..hihi... mane tau dpt free..hihi

      Delete
  60. curlasttttt kak jahhhh... blog dah femes seantero dunia.

    Tak perlu translate2 bagai sbb dorang pun buleh cakap melayu hihi!

    ReplyDelete
  61. mamat kacak tu, student ke? blh ckp melayu...terer... Rin yg byk tahun b'urusan ngn KOya ni pon x reti2 Hangul...adoiii

    ReplyDelete
  62. Tahniah JM! sampaikan orang korea baca blog JM ni , daebak! nani mesti dapat lagi murah barang dekat kedai dia orang hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Radin : yang membacanya staff kedai Arirang tu je..jgn tertipu heheheheh

      Delete
  63. Wah! Untunglah jadi duta dekat Korea! Clap clap!

    ReplyDelete
  64. fuiyoh3! thorbaiklah kak JM! btw, miss u..huhu..

    ReplyDelete
  65. Ade gak JM jadi duta arirang kang..daebak!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAfizah Ayu : dalam mimpi je kot heheheh

      Delete
  66. Replies
    1. panjang nya id...Inilamanblogsaya : orang kedai Arirang je pun yg baca...sis JM ni je yang kepoh lebih huhuhu

      Delete
  67. Wah hebat. Tahniah JM. Korea tuuuuu..
    Tulisan yg jujur, mengandungi info yg sgt2 berguna utk pegi destinasi yg pernah JM pegi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Reen....terima kasih akak! bila mau jupe :-)

      Delete
  68. klu JM pegi sana lagi nk kirim brg lah...hahahah..blh x? (muka x malu)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Barang yang lepas jangan dikenang...

      Delete
    2. brg yg lepas(melepas) dh di flush!

      Delete
    3. Rin : kalau nk kirim barang pastikan berat dalam 500 gram je..lebih tak boleh luggage mahal ahahaha

      Delete
  69. Wahh...mmg le bangga kalau cenggitu... Okje pulak yg rasa mcm kembang kuncup JM hihi....
    Tahniah yer JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kaksih kak Okje..apa yg kembang apa yg kuncup....eheeh

      Delete
  70. awesome kak JM... anis memang sentiasa support kak JM :)

    ReplyDelete
  71. hahahaha tersenyum sengih akak bc entri JM ni.mana de POYo dik, bangga tuuuu :)

    *thumbs up*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak Syida...alaaaa...biasa je tu...teruja JM nk kongsi hikss

      Delete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352