You can click on me :-)

Friday, 17 April 2015

Teaser : First trip on 2015

Assalamualaikum dan salam sayang semua reader blog JM,


Kenapa JM kurang blog walking this month?


Korang perasan tak, JM kurang blog walking this month (April). Jika tak asyik nama JM je di mana-mana blog kan. Ini pun banyak lagi blog rakan reader belum sempat JM buat kunjungan balas..Why???

Banyak kerja urgent yang perlu di siapkan...bila penat di ofis balik rumah jam 8.30 malam dan membongkang. Jam 12.00 tengah malam baru bangun solat isyak.

Keduanya JM sibuk prepare itirenary for this coming trip.

Pada mulanya hanya pergi berdua, tiket beli setahun yang lalu..ke mana? Trip balik kampung...di mana kampung JM boleh tanya SS hihihih.

Ini kali pertama JM travel dengan Ms A. Perkenalan bermula semasa jumpa beliau di surau setahun yang lalu.


Ms A : Ni akak JM eh, penulis blog Jari Manis?

JM : ha'ah...(dalam hati senyum lebar...glamour juga aku ye heheheeh)

Ms A : saya suka baca blog akak...banyak tempat akak dah pegi. Akak!!!!! saya nak pegi ............. tapi tak de teman...saya nak pergi sendiri takut sebab tak biasa. Akak dah pernah ke sana so dah ada pengalaman kan?

JM : Nak pegi ke sana? hurmmmmm

Ms A : boleh lah akak temankan saya.....

JM : okey lah nanti sis JM carikan tiket ye

3 bulan lepas JM nak tempah penginapan, sekali Ms A cakap booking bilik untuk 3 orang...

Ehh..kenapa pulak...kan kita berdua je.....

Pastu dia cakap...tak lah....kakak saya ikut juga....dia dah beli tiket...

Sis JM tak tahu pun?.......

Dari berdua dah jadi bertiga.....

Semoga semua berjalan lancar, doakan JM selamat pergi dan balik ye.

Sebagai penghargaan JM nak bawa rakan reader paling ngetop di blog JM dari Feb - April untuk travel bersama...

Jangan salah faham ye....JM hanya bawa Nama mereka sebagai penghargaan. Pemilihan berdasarkan jumpa komen terbanyak dalam tempoh tu.

Siapa orang itu???

1. My lovely sweetheart Scdha Sein - pink uolls...pink heheheh
2. Zarul Farhana...dah lama menyepi..sibuk mengira tayar kontena hehehe
3. Farrah MF a.k.a cikgu Ceketed & 4. Qaseh Abadi a.k.a Suida
5. Deanna Morni a.k.a KARI  & 6. Siti Yang Menaip a.k.a CT
Mereka ini akan JM masuk kan ke dalam luggage....nak ikut sangat kan...bersesak lah korang kat dalam tu .

Untuk SS...JM simpan dalan 'hati' ehehehe.

Kepada rakan reader lain, yang tak jemu-jemu tinggalkan komen tu...nanti lah JM beli souvenier dari sana ye....

Kalau rajin nanti JM buat LIVE UPDATE...

psst : SUIDA...sorry ye sis JM tak sempat nak continue cerita BUSAN tu...in sha Allah balik dari trip nanti ioulls sambung!

Hint : tempat yang JM nak pegi tu sila lihat background blog :-)

JM bawa notebook semata-mata nak baca entri blog SS

235 comments:

  1. Have a safe trip kak JM! Semoga selamat pergi dan balik ♡

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat pegi selamat balik sis!! lebiu u... walaupun tak dapat itot... hahahahhaa =p

      Delete
    2. Yeayyyyyyyyyyy! Saya ikut! Saya ikut! Tumpang tegur luna kat sini. Hi, luna! Lamanya menyepi :)

      Delete
    3. Kay Dolce : sis JM dah selamat balik...hati meronta-ronta nk pegi lagi...ottoke!!!

      sis JM skodeng keratan entri my blog di Arirang n it's still there so apa lagi terus ambil kesempatan minta discount..so byk dapat diskaun termasuk kawan2 yg follow sis JM pun dapat heeheheh

      Delete
  2. sibuk dgn trip jln jauh lagi ya..bestnya kalau dpt ikut sekali...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dapat ikut sekali best.. kalo dapat ikut 2 kali?? hehehe

      Delete
    2. kak Paridah...x dapat ikut kerana ada yg menghalang ke? x pe ..akak ikut JM dalam blog je lah ye :-)

      Delete
    3. kalau dapat ikut 2 kali mesti ada 3 kali Luna ngeh ngeh ngeh

      Delete
  3. Replies
    1. Eh..kejap je ker SS baca? Hehheeh

      Delete
    2. SS : tolong baca dalam masa 10 sec tak best baru tutup hihihih

      Delete
    3. Deanna : si SS tu mana de nk baca sekejap blog Jay Emm dia tu keh keh keh...perasan sudah

      Delete
  4. Replies
    1. tolong jangan fengsan.. hehe

      Delete
    2. Whyyyy pinkkkkk? Whyyyyy? Ha Ha Ha.. Abis laa SS pink...

      Delete
    3. hahaha kak Nam dapat PINK gitu.. hehehe..

      Delete
    4. Suida, kita naik beskal sama2 la,.. :)

      Delete
    5. SS lepas ni kena tukar warna :)

      Delete
    6. Ho Ho Ho... Please jangan mention warna itu... OOooohhh! Tidakkkk! Jangan jadikan warna itu cabarannnn... No! No!
      * Geleng kepala laju2....

      Delete
    7. Baru nampak ayu kak nam hihihi

      Delete
    8. Ohhhhhhh! Tidakkkkkk! Cikkk Ashhhh... No No No! Ha Ha Ha...

      Delete
    9. kah kah kah..PINK kan sweet ..u kan my sweetHERAT SS ehehehe...

      Delete
  5. Suida... Bertabahlahhhhhh... BUSAN bakal dihantar ke museum... Keh Keh Keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. museum mane?? kalo boleh nk culik... =p

      Delete
    2. sambungan cite Busan akan menyusul...sabar je reader2 kesayangan

      Delete
  6. "JM bawa notebook semata-mata nak baca entri blog SS"................ Buntang mata ini.... Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn sampai terjuling plak mata tu

      Delete
    2. untungla Es Es @ Kak Nam hahaha

      Delete
    3. hahahhahaha... =p nah amek mate ko ni SS,,, terkeluar lak... penat ak tolong kejar.. =p

      Delete
  7. Replies
    1. tulaa... kepak lebar.... harus laa terbang =p

      Delete
  8. comel la pula basikal kecil tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nieda nk naek pon boleh... tapi kne kecikkan diri dlu laa.. hehhe

      Delete
    2. Nak kecik mana tu Luna? He He He..

      Delete
  9. Hi sis JM...heeeee rindu bangat kt JM..
    semoga perjalanan lancar ya :)

    ReplyDelete
  10. wah bestnya..kemanakah? teruja nak tau.. :)

    ReplyDelete
  11. best la!!! wana pun nak ikut jugaaaaakkkk!!!! huwaaaaaa...

    ReplyDelete
  12. trip baaaalik kampung yahuuuu.. amek gambar mungee banyak2 tau.. posing di celah2 mungeee k.. selamat pergi selamat balik.. take care disana tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. posing celah mungee smpai xkenal mana satu sis JM n mana satu munge...haha

      Delete
    2. taking care... amek gamba banyak2... beli ole2 banyak2 gak... hahahahaha...

      Delete
    3. norsalihah shaleh dengan luna paris mengkomen macam orang tak pernah jejak KOREA... Keh Keh Keh...
      * Statement carik pasal...

      Delete
  13. bizi ye Akak JM.. patutnyaa pintu rumah CT lama x ketuk hihi.. yahuuu dapat ikut masuk luggage yaaabedabedu.. hev fun kakak ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. abis laa kite semua bergolek2 dalam bag busuk dia tu! ha ha ha...

      Delete
    2. Sy pon lama xketuk pintu blog CT...heheheeh....tgu yer..nti sy ketuk jugak

      Delete
    3. kalo dalam bag check in lagilaaa kena lambung2 hihi..

      Delete
    4. Sama pintu rumah ekin kurang gak kak jm singgah... busy ya...

      Delete
    5. SS, kak CT... korang golek2 jangan pengsan tak sedo diri lak dlm beg tu...! =D

      Delete
    6. LP : Kalu terlepas pandang laaa.. sila baca balik ayat ini "Untuk SS...JM simpan dalan 'hati'..... Nampak tak u'oulssss?????? Keh Keh Keh....

      Delete
  14. Selamat jalan..have fun with new travel partners..

    ReplyDelete
  15. selamat pergi selamat kembali JM.. nanti SS rindu..hehe..
    Letak nama tu baik2, nanti terkepek..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. menduda laaa i kat sini... suida... jom dating!
      * jeling Jay Emm..

      Delete
    2. terkepek tu, kita trlipat la gitu..atau terkepit.. mana2 pun boleh laaa.. klu xpaham bukak kamus..
      Jom jom.. haha..

      Delete
    3. Hahaha terkepek! Rasa2nya klu nama kita tu terkepek kat sana, kita kat Msia rasa sakit tak, Syida ;)

      Delete
  16. Yeah, nama itu kembara lagi.. bila badan akan p tak tau..nama tu dah terbang merata..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah boleh buat koleksi trip balik kampung!

      Delete
    2. SS skang sume buat misi balik kampung korea... jom laa kite wat skali taun depan.. ahhahahaha..!!

      Delete
    3. LP : Kalu u ajak I setakat pegi beri makan KAMBING I tak moooo ok! Kah Kah Kah...

      Delete
  17. Owhh.. pergi melancong ye... nanti hak sourveniour tau.. hehe...

    ReplyDelete
  18. Replies
    1. Sis JM balik kampung, jumpa sanak saudara :)

      Delete
  19. Hope ur holidaay ni will be fibeine.. enjoy ur day ait.. take care sis

    ReplyDelete
  20. wahhhh nape nama bonde tak de nak hikut jugak JM sob sob sob

    ReplyDelete
  21. Ke Korea lagi ke, kak JM? :D

    ReplyDelete
  22. Semoga selamat pergi dan balik. Ms A ya... Ingatkan Mrs A hiks!

    ReplyDelete
  23. Wahhh..kak JM pergi dulu....jeli nih...takpe2..nanti saya follow. kumpul mood nk pg soon to-be my kampung. Eceh...

    ReplyDelete
  24. Jay Emm... Jangan laa gi lama sangat... Nanti SS rindu... Hu Hu Hu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahhahaahhahaha.... kemain rinduu...... =D bukan dah dapat ikut masuk luggage ke..??

      Delete
    2. elleh..dia tggal JM hari tu..padan muka kena tggl balik.. hehe

      Delete
    3. Haippppp! Haipppp! Jangan kantoi kat sini... He He He...

      Delete
  25. Salam. Hee rasa pelik gak mula2 kt surau Ms A kata nak pegi takde teman, pastu leh boleh kakak nak ikut.., harhar2

    moga JM selamat gi koya dan balik jgn lupa ole2 utk saya ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS sependapatan dengan Wakkk!

      Delete
    2. akai ja tu..nak ajak miss blogger fofular tlg jadi guide..hehe

      Delete
    3. Analisis wak tu ada benarnya :)

      Delete
  26. Adusss... JM gi hari ni ropeerrnya... Sampai ati x inform early... majokkkkkkkkkk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaa ye ke ahak.. rini ke flightnya..
      eh SS cepatlaa masuk luggage..

      Delete
    2. pegi hari ni ke??? ok makin jelus melus..huhu

      Delete
    3. Dia gi dengan Emonnnnnnn! Pastu dia kata SS jangan nakal2... Patut ke? Dia pelok2 oppa tak pe.... Keh Keh Keh...

      Delete
    4. eleh SS... walhal baru blik dr sana juga..sudahlahh.. ini semua drama.. uwaaaa...jelus tak habes..hehe

      Delete
    5. Ehhh! Bukan ke NS pon pernah gi gak... Jangan nak jakon macam tak pernah sampai... Keh Keh Keh...

      Delete
  27. wuuuu..sweet laa jm ni..;))

    hv a nice trip...ayat kad2 sgt..hihi

    ReplyDelete
  28. kekeke..tolong bawakan nama akak sekali...:)

    ReplyDelete
  29. hadui lama x dpt singgah buat onar kat blog JM nih.
    JM jln2 lagi ye? safe journey ye JM :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha.. same laaa tite.. lame tak onar kat sini.. skali sis JM balik ni.. mesti buntang mate die bape banyak comment die nk layan!! hahahahaha =p

      Delete
    2. Luna Paris sana sini onar... Kah Kah Kah...

      Delete
  30. SS...pink??? Really???? Hahahahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia dah letak biru dalam hati dia... Jadi... SS kenalah terima pink dalam hati SS.... Keh Keh Keh... Ohhhhhh! Tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk! Why pinkkkk? Why pinkkk? Why pinkkk in my heart nowww? Kah Kah Kah...

      Delete
    2. SS nampak je keras.. p hati tisu tau die.. lebih dari kiteorg... hahahaa =p

      Delete
    3. I cabar u letak pink kat ur blog SS..haha

      Delete
    4. LP : Mulut tu nak kena zip eh? Babab kang! Ha Ha Ha....

      Delete
    5. Saya kasi pinjam rotan utk babap si Luna ni, SS :)

      Delete
    6. Suida... SS hanya akan buat cabaran tu.. Kalu yang cabar SS tu Jay Emm... Keh Keh Keh...

      Delete
  31. Waaa...balik kpg nampaknye JM....sonoknyeeee....heheheeh

    ReplyDelete
  32. Terima kasih JM sudi bwk sy...eh nama sy...walaupon body xikut..tetap rasa teruja....satu penghargaan pd sy yg xpernah pg sna....sape pulak yg potong bwng ni...nk tisuuu plss...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tetiba habuk masuk mata... pedih dah mata ni....

      Delete
    2. hahah... kak deanna, doa la byk2 bg badan pn dpt ke sana jga nnt :-)

      Delete
    3. haaa.... amek laaa tisu sekotak nihh... tak cukup mintak SS.. die ade berkotak2 dlm store.. heh heh heh.. *gelak jahat*

      Delete
    4. Hahaha...mekasih bagi tisu...SS mmg pembekal tisu...hak hak hak

      Delete
    5. Roti tisu ngan kari nak tak? hehe

      Delete
    6. Nahhhhh! Amik nihhhhhhh! SEBALAK tisuuuuu siap extra wing lagi! He He He...

      Delete
    7. Hahaha tisu extra wing! :)

      Delete
    8. Nak Extra Long Night pon boleh... Keh Keh Keh...

      Delete
  33. Jangan kata luggage, kalau diberi peluang ikut trip bersama JM, duduk dalam purse pun saya rela, hehehehe....

    ReplyDelete
  34. JM... mn aci... nk ikut... JM jom arh teman kita g korea...back packers je... jom lah ... jom lah... plisssssssss
    jom lah ...jom lah..jom lah ...jom lah...jom lah ...jom lah..jom lah ...jom lah.jom lah ...jom lah..jom lah ...jom lah.jom lah ...jom lah..jom lah ...jom lah.jom lah ...jom lah..jom lah ...jom lah..

    ReplyDelete
  35. eh eh ke Koghea lgi ke?? hihi jumpa bunga sakura ek...
    happy oliday kak...syokkkk tgok akk jln2 ;)

    ReplyDelete
  36. Replies
    1. Amboiiiii! Report kat Chenta... He He He...

      Delete
  37. whoa.. nk ke mana tuh..? lihat background blog nmpak bunga je.. x dapat tangkap hint tu.. hmm..
    papepun, all the best...

    ReplyDelete
  38. Untung la nama2 yg tersenarai tu ye.. have a safe journey akk JM

    ReplyDelete
  39. Wahh ke mna tu ya Kak..msti prcutian yg best

    ReplyDelete
  40. Ekin akak xnak.bawa ke... sob sob sedihnya diriku ditinggalkan hihihij

    ReplyDelete
  41. balik kmpung??? nk ikut jugaaaaaaaaaaaaaaaaaa......... kmpung i juga tu !!!!! kmpung mertua..hehe.. meroyan... sis JMmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.... nk ikuttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

    ReplyDelete
  42. Replies
    1. Jenuh nak kayuh beskal beso gitu nak sampai koya!

      Delete
    2. kehkeh... jenuh jampi la la kalau nk bg smpai SS oi

      Delete
    3. Patut pakai tiko... Zam Zam alaaaaaa Kasiiiiiimmmmmmmmmmmmmmm

      Delete
  43. epic tul g travel naik luggage.. ahaks..

    ReplyDelete
  44. Trip balik kg? Korea kot... Enjoy!!!

    ReplyDelete
  45. Walaupun tak sehebat singgahan2 rakan2 yg lain, saya akan ttp singgah selagi diizinkan. Tak pe sibuk JM.. biasalah normal kan kita semua mcm tu. Klu nak ngadap blog je 24/7.. mcmmana nak ada entri travel2 hehee. Salam ceria selalu & semoga segalanya dlm suasana yg menggembirakan.. :) :)

    ReplyDelete
  46. alamak..lamanya akk tak singgah sini, jangan2 jm pun dah lupa sapa dia ni.. hu hu

    ReplyDelete
  47. Fuyooo bestnya? Ngok bckground blog? Alaa xdpt ngok.. stalk dr hp ni.hahahah xD

    ReplyDelete
  48. Replies
    1. Terima kasih Safura..sis JM dah selamat sampai m'sia :-)

      Delete
  49. waahh, nak travel lagii.. bestnya.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ShaD : dah selamat sampai tapi hati nk pegi lagi..mcm mana nih

      Delete
  50. Comel lah sis ni.. have a safe trip.. missing ue ~~~

    ReplyDelete
  51. Miss you deep deep... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada lagi lah komen u..hehe..

      Delete
    2. Tiba2 teringat kat Milah, pencinta baru SS. Rasa-rasnya, Milah baca tak blog sis JM?

      Delete
  52. Niceee je basikal tu kan...apa pun selamat pergi n selamat kembali...daa...

    ReplyDelete
  53. wahh... sonok laaaa si SS ngan ZF tu dapat itott sis JM g jenjalan..... tau luna komen bebanyak ritu... hahahahhaa... men2 je.. takdelah... luna pon bizi... bizi yang amat dari bulan lepas setiap hujung minggu ade saje xtvtnye.. pastu project pulak nk handover akhir bulan 3 tu... pastu 18march tu pulak nk berangkat ke korea... balik dari korea lak... kerje dah menunggu... mcm sis JM ckp laa... sume URGENT.... balik umah.. pengsan..! umah pon dah macam gaye hotel.... pagi kua... malam balik utk tido... =p hahahhaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xpe..nti leh join trip berikutnya..JM gerenti bawak punya...hehehehe

      Delete
    2. Baca komen si Luna Paris ni macam boleh dapat satu entry! Hebat karangan Luna Paris kali nih... Kalah karang di laut... Kak Nam kasi 100 markah... Luna Maya kasi 5 bintang... Keh Keh Keh...

      Delete
    3. SS kalau tak merapu tak sah....haha. sakit perut aih

      Delete
  54. terima kasih telah berbagi info....
    infonya sangat bermamfaat.....
    salam kenal dan salam sukses..
    .

    ReplyDelete
  55. Salam JM,
    macam kes yanie trip baru2 ni ke korea.mula2 nak solo,pastu berdua.kemudian, bertiga dan berlima.last2 bertujuh orang!
    bila ramai mcm tu faham2 saja la mcm2 fiil yg ada.terpaksa i bertabah tau!hahaha...mode:nak nangis x berlagu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang2 holiday ramai2 ni macam2 ragam..

      Delete
  56. Jenguk my sweetheart kat sini... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh..sama laa kitaaa....trcarik2 kelibat JM....hehehehe

      Delete
    2. Dah tak sempat nak reply dia pun..belambak komen..haha

      Delete
    3. Jay Emm dah femes... Dah jadi RERUPIS! Keh Keh Keh....

      Delete
  57. ohhh namaku tidak tersenarai? kak JM nak ikut jugak.. huaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom kita kongsi nek basikal ikut JM...hihihii

      Delete
    2. Patah basikal tu kang... Muatan berat! Keh Keh Keh.. Tu untuk kenderaan ringan aje.... Sila sedor diri... He He He.....

      Delete
    3. jom2, boleh sampai ke naik basikal jer.. hehehe..

      Delete
    4. beskal comey mnjadi poooojaaan malaya

      Delete
    5. ehhh boleh patah ke SS? bukan tahan lasak ke basikal tuh.. hehehe..

      Delete
    6. Basikal tu kena hidung akak je boleh terbelah dua. Sesuai untuk lembut lemah gemalai macam Sis JM je :)

      Delete
  58. semoga selamat pergi & balik Sis JM.. jgn lupe ole2 ey.. :)

    ReplyDelete
  59. huhu...tulah kena cr geng nak jln ni..jalan sorg mmg xbest..hehe slmt bercuti kak JM.. happy selalu.. xoxo

    ReplyDelete
  60. JM, selamat berjimba2, selamat pergi & kembali ke pangkal jalan hahaha (jgn lupa diri hokayy;p)

    *psst, td dah komen sekali, pastu x publish..kot la terkuar 2x komen akak, harap di ampun ya JM :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala.. kalo keluar 1000 kali komen pn sis JM tak kesah... lg dia suka.. kan sis JM kan.. tak caya cuba tengok komen SS. dah boleh buat 100 entry baru kalo cmpur smua sekali..haha

      Delete
    2. norsalihah shaleh : Cukup ke 100? Bukan ke patut 80 jutaaaa? Keh Keh Keh...

      Delete
  61. Guillin ke? Adik kak zai dah pernah pergi best n nice view katanya.

    ReplyDelete
  62. pergi ke korea lagi lah ni . semoga selamat pergi dan balik JM ...

    ReplyDelete
  63. kak nak pegi mana lagi?! bestnyaaaa! have fun! :D

    ReplyDelete
  64. السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
    Jm. Baru nak buzz dia tanya whn her nx trip.

    ReplyDelete
  65. balik kampung aje.Huntung la kampung kat korea.JM bila nak gi jepun lagi hahahah

    ReplyDelete

  66. sana sini sinun ramai gi balik kampung ^ ^
    kita pun nak balik kg...tapi kg kita tak sama dgn korangggg...hahah

    ReplyDelete
  67. If you read this... Please take care yourself... Safe journey... Love u! Miss u! He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sejak akhir2 ni, kak Nam jiwang2..hiihihi..

      Delete
    2. Safe Journey JM ^-^...jgn lupa jln pulang Msia...

      Delete
    3. Kak Nam jiwa lara... Kah Kah Kah...

      Delete
  68. omo! korea lagi? hehehhe.. tgu turn disember ni plak.. aish..lmbat lagi..kem slm seoul..

    ReplyDelete
  69. Replies
    1. Thank u Mrs...enjoy dan nak pegi lagi..OTTOKe?

      Delete
  70. semoga seronok di korea JM ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks QVee...really enjoy..rasa x k balik huhuhu

      Delete
  71. best nya....dpt ikut wlaupon dlm luggage...hihihh

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap2 dorang x bergaduh kat dalam tu kan RiN hihihi

      Delete
  72. buat itenirary...mcm byk aktiviti je tu...hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi x semua boleh cover lah RiN..sob sob sob..akan cari tiket lain utk cover tempat2 yg x dpt pegi last trip..gigih tak?

      Delete
  73. wlaupon tuan umah x smpt reply, komen dh bjuta2 lemon.... ohhhhh JM..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh RiN NokU...mengapa si sahutnya namaku...rindu lah tu kan?

      Delete
  74. Tetiba tertanya2 kat hati SS... Nape cuma 6 orang... Nape tak 10 orang...
    * Sengih kupang...

    ReplyDelete
  75. holiday lagi...bestnya...
    pic cun jgn lupa tunggu depan lappy ja ni

    ReplyDelete
  76. waaa.. kreatif!
    best..best...

    ReplyDelete
  77. ish, kena rajin perfi surau ni. mana tau xcident jmpa Kak Jari nii

    ReplyDelete
  78. Bestnyer kampung kat overseas yer JM... Jelesnyer... Hehe ^-^

    ReplyDelete
  79. hahaha, ramai lagi muat beg JM tu.
    nak ikut jugak

    ReplyDelete
  80. nak jadi cam Ms.A jugak!! hahaha.. tapi nak kumpul duit duluu

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352