You can click on me :-)

Wednesday, 22 April 2015

Update from Seoul - Nak tahu ke mana JM?

Assalamualaikum semua rakan reader kesayangan sekalian,


Rindu JM  tak? Baru hari ke-5 di Seoul so kepada semua reader kesayangan JM harap bersabar lah ye.

Sorry!!! JM  x sempat nak reply komen hanya sempat publish dan senyum sorang-sorang bila baca komen korang semua.

Ramai yang tahu..JM ke Korea untuk trip kali ke -3....akan ada trip kali ke-4? In sha Allah

Terima kasih kepada semua yang mendoakan keselamatan JM di sini terutama SS...ehem2...SS dengar tak nih? hiksss...Alhamdulillah..semua berjalan lancar buat masa ni.

Ke mana JM selama 5 hari di sini..meh JM kongsi sedikit gambar..ada 4 hari lagi sebelum balik Malaysia. Jaga diri semuanya ye..Ingat Allah sentiasa bersama kita.

Jumpa reader blog di Murree Restaurant
Ke Doota Mall lagi -rupanya keratan dari blog JM still there
Mencari kain cotton di Gwangjang Market
Aktiviti wajib - Ziarah HRC....tak beli pun
Mencari SAKURA di Seokchon Lake
Bawa Top Commentar naik O-Train
Tinggalkan jejak di dalam O-Train
Sightseeing dengan O-Train
Sightseeing dengan V-Train....PINK uolls!!!
SAKURA di Santa Village
Kedai Souvenier MURAH di Namdaemun..lebih murah dari kedai Arirang..nak tahu? tunggu full story
BULGOGI di Eid Restaurant - SEDAP sgt!!!
Jumpa lagi ye....

356 comments:

  1. Wah ke Seoul lagi. Dah 3kali?! Kenapa Seoul begitu istimewa ni. Tak sabar pulak nak pergi November nih. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergi november ni???? bestnya.... blh main salji :-)

      zinziemeewah

      Delete
    2. Seoul ni dah kira kampung sis JM dah, Azie :). Oh Azie nak ke sana Novembe ni,...bestnya!

      Delete
    3. azie : best for certain person je ada tu pegi sekali dh rasa 'cukup' so depends lah kan :-) Nov? Musim luruhh ye cantik tu

      Delete
    4. Zinzee! Mana datang nya salji on nov!!! Ahahaha... Arghh x sabar nk bersalji d seoul

      Delete
    5. Farrah! My second village katanya heeeee setiap thn at least sekali, bertambah jelus si zinzeenerah :-)

      Delete
    6. untung sis JM ada kampung kat seoul ya

      Delete
    7. aRz : org kampung sis JM tanya khabar ko :-)

      Delete
  2. selamat kembali semula ke malaysia hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak Kam...dah selamat sampai msia dgn hati yg berat :-)

      Delete
    2. selamat sampai ke blog saya :p

      Delete
    3. Balik je Msia terus mencari 'mkn' di blog my Chingu!

      Delete
  3. Top 6 Commenter busuk ada di mana2... Keh Keh Keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ngeh ngeh ngeh. Kali ni merasa naik train ;)

      Delete
    2. busuk?? why busuk..wangi maaa...hehe

      Delete
    3. Kepam dah berkepit celah ketiak Jay Emm... Nak2 si Suida tu... Nampak sangat2 busuk... Keh Keh Keh...

      Delete
    4. yeaayyyy...kita naik trainnnnnnn...bestnyerrrrr hahahahahah

      Delete
    5. untung la ada nama orang tu atas O-train....

      Delete
    6. SS : Walaupun mereka 'busuk' tetapi mereka sentiasa wangi di hati JM...suka tak..suka tak statement i oulsss!!!

      Delete
    7. Farrah : naik tren dari jam 7.45 pagi until 10.00 pm...mesti korang penat kan..sian!

      Delete
    8. aRZ sila jgn jeles...kalau nak naik tren juga sila lah hadir di dalam hati sis JM ni..mampu ahahahaha

      Delete
    9. Suida dan Deanna..JM hanya mampu bawak nama korang bersama...jeling SS..mesti dia cakap..alaaaah...itu copy paste my style lah tu ahahaha...sorry dear..u r the BEST!

      Delete
    10. Sis, saya tak kisah lama dalam train, saya bobok je... :)

      Delete
  4. bestnye..sis JM ni asik jenjalan je..jeles titeww tau.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la mas. kittew pun jelesssssss

      Delete
    2. kisah hati...travel is my life...apo boleh buat itu je yg boleh hiburkan hati sis JM yg duka lara eheheh..biar habis duit beribu janji hati i puas bila dapat tgk oppa2 hencem ehehehe (mood mengada)

      Delete
    3. alaaa...si ArZ tu tak perlu nak jeleeezzzz sgt lah ...awak ada cik puteri!

      Delete
  5. jeles.. jeles.. jeles.. nak bagitau tu ja.. hehe...
    semoga bergumbira Kak JM.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shad...3x je jeles..sikit je tu heheheh..mmg enjoy sgt walalupun byk tempat x habis cover...adakah akan ada lagi trip meripit...ehem ehem

      Delete
  6. assalamualaikum JM, wow best nye jadi JM ni jenjalan saja kan, jeles kaknoor, kaknoor belum pernah sampai Seoul ni, walaupun ia nya tak lah jauh sngt kan, UK yg jauh nya sampai 16 jam filght dah sampai, itulah kan, kalau ada anak kaknoor kat Seoul mmg kaknoor dah sampai sini jugak haha sabo je dulu, mana tau suatu hari yg cerah kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah saya pun kak noor. belum sampai

      Delete
    2. alaaaa kak Noor...x perlu ada anak di Seoul tu..JM kan ada..boleh temankan...kalau nk lagi afdol ambil JM jadi menantu tapi sayang kak Noor tak de anak lelaki ehehehe

      Delete
    3. tapi aRZ dah sampai bekas lombong yg cantik tu..jelezz

      Delete
    4. JM, kaknoor ada anak lelaki tapi baru nak ambik olevel hahaha muda lagi ni, nak ke jadi menantu kaknoor?? haha

      Delete
    5. woi bestnya kak noor dah pelawa tu...ape lagi JM...book siap2

      Delete
  7. assalam jm..seronok sungguh nampaknya tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Azie..klau travel tak seronok bukan JM namanya tu ekekekek

      Delete
  8. Wah balik kg ya kak JM! Bestnya bersakura di Seoul ♡♡♡ Lagi 4 hari kat Seoul ya, have fun!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kite tengok dia bawak balik tak sakura tu... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Kay Dolce..FRUST pegi hujung April..byk SAKURA dah gugur..pokok byk togel..kalau ada peluang nk pegi end of Mac..nak panjat pokok sakura tu

      psst : betul lah...kerana entri sis JM masih terletak di kaunter bayar Arirang ehehehe..itu pun nk kecoh kan

      Delete
    3. SS : gambar SAKURA adalah..nak?

      Delete
    4. aRZ...dalam SAKU ada RA...sebut laju2 jadi SAKURA...ngerti? keh keh keh

      Delete
  9. Bestnye JM
    m4zs baru jer duk usha2 nk ke sna maybe next year hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn usah2 lama m4zs...duit Won makin mencanak naik tu..kang rugi :-)

      Delete
  10. KE KOREA DI MUSIM SAKURA BERKEMBANG CANTIKNYA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye akak...sila pilih musim yang sesuai...SPRING, WINTER or AUTUMN..masing2 ada kecantikan tersendiri..mcm kak PARIDAH jugak :-)

      Delete
  11. seronoknya jadi JM asyik makan angin je kerjanya ...jelas ahkak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abis laa kembong perut makan angin je... He He He....

      Delete
    2. jangan lupa beli minyak angin sis JM

      Delete
    3. kalau keje makan angin ada ke org nak bayo gaji kak Nieda? jelas je jeles kih kih kih..mmg jelez sgt tu sampai tersalah taip

      psst : JM pun ratu salah taip...keyboard tu memang!

      Delete
    4. kalau makan angin boleh kenyang mesti best kan SS..tak perlu habiskan duit makan semasa di Seoul tu..satu meal dah cecah 20 henggit

      Delete
    5. aRz..sila syorkan minyak angin paling mujarab..minum teh je mesti berut buncit mcm org mengandung 3 bln

      Delete
  12. jelus jelus jelus jelus jelus jelus jelus jelusjelus jelus jelus jelus jelus jelus jelus jelusjelus jelus jelus jelus jelus jelus jelus jelusjelus jelus jelus jelus jelus jelus jelus jelusjelus jelus jelus jelus jelus jelus jelus jelusjelus jelus jelus jelus jelus jelus jelus jelusjelus jelus jelus jelus jelus jelus jelus jelusjelus jelus jelus jelus jelus jelus jelus jelusjelus jelus jelus jelus jelus jelus jelus jelusjelus jelus jelus jelus jelus jelus jelus jelusjelus jelus jelus jelus jelus jelus jelus jelusjelus jelus jelus jelus jelus jelus jelus jelusjelus jelus jelus jelus jelus jelus jelus jelusjelus jelus jelus jelus jelus jelus jelus jelusjelus jelus jelus jelus jelus jelus jelus jelusjelus jelus jelus jelus jelus jelus jelus jelusjelus jelus jelus jelus jelus jelus jelus jelusjelus jelus jelus jelus jelus jelus jelus jelusjelus jelus jelus jelus jelus jelus jelus jelusjelus jelus jelus jelus jelus jelus jelus jelusjelus jelus jelus jelus jelus jelus jelus jelusjelus jelus jelus jelus jelus jelus jelus jelusjelus jelus jelus jelus jelus jelus jelus jelusjelus jelus jelus jelus jelus jelus jelus jelusjelus jelus jelus jelus jelus jelus jelus jelusjelus jelus jelus jelus jelus jelus jelus jelusjelus jelus jelus jelus jelus jelus jelus jelusjelus jelus jelus jelus jelus jelus jelus jelusjelus jelus jelus jelus jelus jelus jelus jelusjelus jelus jelus jelus jelus jelus jelus jelusjelus jelus jelus jelus jelus jelus jelus jelusjelus jelus jelus jelus jelus jelus jelus jelus

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak! Memang betul2 jeles nih! Hikhikhik

      Delete
    2. jelus tu apa?
      * garu tiak gatal

      Delete
    3. ini betul jelessss nihhhh..bukan cobaan...hahahahaha

      Delete
    4. Hayok!!!! Nor Salihahhhhhhhhhhhhhhh...ini jelus kuasa berapa nih....kah kah kah...sabor dik non sabar..next is your turn..tak lari Seoul di kejar..oppa ensem sentiasa menunggu mu hehehe

      Delete
    5. harap2 Farrah x jelus jugak kan...jgn JERLUS sudah

      Delete
    6. JELUS tu bahasa INDON...ngak penah dengar ke SS?...Nor Salihah sila explain :-) ke keyboard NS rosak

      Delete
    7. Deanna & aRZ korang jgn JELUS... JELES x pe :-)

      Delete
    8. alaaa...Zumal tak perlu nak jeles..kat umah tu kan banyak anak bulus..boleh main2 ngan dorang

      Delete
    9. Cuti hujung minggu yang panjang nie zumal nak bercuti dengan anak bulus... hehe ^-^

      Delete
    10. nak bawak bebudak tu g mandi sungai ke heheheeh

      Delete
    11. Huhuhu tak mau jerlus. Susah nak bangkit nanti :)

      Delete
  13. tengok nama kat kertas tu saja pun dah jelus smpat smpai korea, ni kan pula tengok jasad n nyawa sis JM kt sana... uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampak nya penyakit JELUS Nor Salihah dah sampai tahap kronik...perlu bawak pegi jumpa mak mertua di korea ni hehehe

      Delete
  14. nak komen lagi.... sis JM punya #ootd tak menahan. hehe.. harus pakai boot sampai ke lutut... mana boot phua chu kang..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS dok fokus kat payung biru tu u'ouls... He He He...

      Delete
    2. NS : orang rendah tapi nak ber BOOT bagai gitew lah jadi nya hahahah....hari hujan so pakai boot mmg selesa lah..

      Delete
    3. SS nye pasal payung warna BIRU jadi pilihan HATI

      Delete
  15. semoga perjalanan yg masih berbaki dipermudahkan ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis Cetusan Minda : alhamdulillah semua berjalan lancar dan jumpa orang2 yg baik :-)

      Delete
  16. Wah sis....bestnye...tak sabar nak dengar cerita pasal trip yang ni.
    Have fun over there.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berdoa lah semoga tak masuk museum... He He He...

      Delete
    2. FiZ pun nak ke sana kan..have a save journey and enjoy your trip!

      Delete
    3. atas permintaan SS..JM akan cuba habiskan sisa-sisa yang berbaki :-)

      Delete
  17. Tempat yang tiada jemu,sering dirindu...take care n hv fun sis!

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Ayda Awie...tiada jemu sering di rindu katanya...rindu pada siapa?

      Delete
  18. Replies
    1. Mas Yana tak nak jenjalan Seoul ke...BEST tau!

      Delete
  19. Waa korea rindu betul nak sedut udara kat sana..angin sejuk menampar pipi wahai lee min ho dikau yg ku nati bhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. asyik Lee Min Ho je..carik lah orang lain Ayu ehehehe

      Delete
  20. Walaupun tengah berchootti, namun Blog ditinggalkan tidak sama sekali gitu !!!!

    JM memang GIGIH !

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro Jaliiii : Gigih pikul notebook Asus semata2 nk up entry...sob sob sob..rasa nak tercabut bahu...next time x nk lagi buat keje ni :-)

      Delete
    2. Mesti berat sebelah bahu sis kendong notebook kan,..meh saya tolong urutkan :)

      Delete
  21. Kalu Jay Emm sempat baca... Please Please Please take care yourself... Jangan nakal2... Hi Hi Hi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg dah baca...balik GH je mesti baca komen dari kawan2 dulu sblm mandi terutama komen from my suwiit hat

      Delete
  22. Jaga diri baik-baik, Sis! Jgn lupa bawa balik angin korea :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Angin je? Cukup ke? He He He..

      Delete
    2. Farrah permintaan yang tak dapat di penuhi :-)

      Delete
    3. SS : nasib dia x minta OPPA...jika x matilah JM..mana nk cari?

      Delete
    4. Susah nak bawak balik OPPA, sape nak tanggung makan minum dia nanti hihihi

      Delete
  23. huwaaaa bestnya top komentator pun kak JM bawak jalan T.T hihi

    ReplyDelete
  24. Ke Korea lagi rupanya kak JM. Seronoknya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. setahun perlu jejak kaki sekali...huhuh...ntah penyakit apa yg masuk ke badan sis JM ni Farah oi

      Delete
  25. seronoknya leh jalan2 kat korea

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mona Lea...SERONOK berganda2 sampai jadi BERONOK RONOK hehehe

      Delete
  26. Kalaulah kertas nama tu bermata, boleh gak tgk keadaan sekeliling..
    **impian tinggi tu, kertas bermata..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suida..pandang dengan MATA HATI bak kata SS kih kih kih dan bukan dengan MATA DUITAN bak kata sis JM heeee

      Delete
    2. Kertas bermata adalah sesuatu yg creepy, Suida :)

      Delete
  27. JM berapa lama disana ni.. rasa sunyi plak 5 hari JM xdak.. Hati2 disana dan semoga selamat sampai sini..
    Souvenier murah, leh kirim x? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suida...9 hari rasa seperti 9 jam je...keh keh keh..kalau kirim air liur kirim salam je lah ehehehe

      Delete
  28. train pink..hehe.. SS sila fening..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Panadol manaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa? Koyok manaaaaaaaaaaaaaaaa?

      Delete
    2. Suida : waktu naik TREN PINK tu terasa seperti PRINCESS ehehehe

      Delete
    3. kalau SS yang naik mesti MUNTAH ahahaha

      Delete
  29. ida tungggu! silaaaa updatee sebelum november ni kak JM pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeee hahahahhahahha muah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa...Eida nih...trip Autumn yang lepas kan sis JM dah update..sila refer sana....ehehehe..mood malas nk update

      Delete
  30. Wahhh seronoknyaa. bawak balik bunga sakura pleasee. ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. YAD! gambar bunga SAKURA adalah..nak?

      Delete
  31. kasut boot tu, cantiknya kasut boot coklat tuuuuu .....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kasut BOOT tu ada sepasang je...belasah habis-habisan..nampak nya nak beli kaler pink lah pulak..agak2 cantik tak ehehehe

      Delete
    2. yeke? tp mmg lawaa weyhh. Kalau pinkk comell laahh ala-ala korea gitchuuu. hihihi

      Delete
  32. Apalah yang menggamit JM kat korea tu sampai berulang2 pergi. Kak zai pun rasa jelus jugalah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Zai..kalau nak tahu perlu rasain sendiri...Jiwa muda seperti JM pantang tgk oppa hensem kih kih kih...antara sbb nya adalah panorama yang cantik mengikut musim...ce kak Zai try pegi sekali ngan abg

      Delete
  33. Wahh seronok ni.. kali ke 4 saya nak ikottt hahaa. Salam ceria JM.. semoga terhibur selalu.. :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro KK...kali ke 4 kita pegi berdua nak ahahha..lariiiiiiiiiiiiiii

      Delete
  34. jelesnyaaaaa.. semoga kak JM selamat pulang.. apa pun tak sabar nak baca next entry.. jangan peram lama2 tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah selamat mendarat Eyda...nampaknya jadi kimchi lah entri tu...last trip on Autumn pun belum khatam..how?..Eyda tolong taipkan bagi pihak boleh?

      Delete
  35. Salam. Hee pengembara koya yang hebat ;p keep it up

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia bukan pengembara lagi laa Wakkk... Dia dah jadi orang kampung Koya! Sikit lagi dilantik jadi penghulu...

      Delete
    2. sy nk fantunla sikit:

      Pantun Bukan Sebarang Pantun
      Pantun Datang Dari Wak Sendiri., ammvoiii
      Berkembaralah Secara Sopan Santun
      Moga Sentiasa Dirimu Diredhai Illahi., aminn

      Delete
    3. SS nak balas fantun Wakkk nihhh...

      Fantun Bukan Sebarang Fantun
      Fantun Datang Dari SS Sendiri... * Macam tiru je... He He He...
      Berkembaralah Ke Mana Pun
      Jangan Dilupa SS Kat Sini... * Jeling Jay Emm... He He He....

      Ok tak Wakkk? Ha Ha Ha...

      Delete
  36. bestnye...pling cemburu tgk sakura tu....bestnye top commentor nek train...kaler pink yang sangat menarik..mcm ketapi zoo...

    ReplyDelete
  37. Bestnya sis JM ke Korea lagi. Walaupun saya baru 2 bulan balik dari Korea, dah rinduuuuu. Huhu. Semoga berbahagia sis JM. Best tak pergi waktu spring. Hihi =D

    ReplyDelete
  38. wahh hebakk..pegi seoul mcm balik kampung gittew ;p
    nanti belanja gambo seoul bebanyak lg ya JM..masyaAllah, cantek betul bunga sakura..take care & hv fun!

    ReplyDelete
  39. hihi tlg bawak balik bunga sakura tu hikhikhik ;p
    happy oliday sis! jaga diri kt sana

    ReplyDelete
  40. alhamdulillah
    bestnya JM
    patutlah usha ig dia ada gambo munge sakura
    rupanya ada di sana yea

    huntong lah top commenters
    nama meke tersemat di korea gitu
    thaniah2 :)

    ReplyDelete
  41. Kain cotton di Ho Chin Min, Vietnam ok ke atau yang korea punya lagi best

    ReplyDelete
  42. Amboi JM ke korea ye....nanti saya ikut....

    ReplyDelete
  43. bestnya pegi korea lagi kak JM! seoul pulak tu! >< hehe kira blog JariManis ni terkenal jugalah kat korea ye. hehehe

    ReplyDelete
  44. JM ke korea lagi? wah.. syoknye..

    ReplyDelete
  45. Eh...bila gi korea ni? Smpai ati tak ajak...hihi

    ReplyDelete
  46. Ohh JM kesayangan SS.. Ada org kacau SS.. haha.. JM xdak nak back up ni.. by da way, semoga selamat di sana..
    Bila nak balik.. hehe

    ReplyDelete
  47. Korea lagik..hehe...selamat bersakura-san..

    ReplyDelete
  48. wah pergi korea lg..slmt bercuti kak JM..take care ;-)

    ReplyDelete
  49. O train tu kat mana V-train tu kat mana? Wah...bestnye.. Saya pun dapat rasa excitement yang JM rasa.
    ps:patutla sunyi, rupanya dah terbang ke korea.huhu

    ReplyDelete
  50. waaaa....bestnyeeee JM jenjalan kat sana.....jaga diri yerrrrrrr....xsabar dah ni nk tggu citer dr JM....


    pssstt.....dapat diskaun x kat kedai arirang tu JM??? mntak royalti....hahahahha

    ReplyDelete
  51. huihhh....bestnyerrr JM leh jupe peminat kat sana.....mmg betul2 fofular laa JM...setarap ngn retis....hahhahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia dah jadi RERUPIS laaa... Keh Keh Keh...

      Delete
    2. Keh keh keh..kang kena pelangkung ngn JM...hahahah

      Delete
  52. JM..sy baru pasan...nama sy warna PINK.....hahahahahhaha....adehhhhh.....ohhh nooooooo.....

    ReplyDelete
  53. Wah top commentar pon boleh pegi korea la..tahniah =p

    ReplyDelete
  54. Untung top komentor naik train :)
    bunga sakura sangat cantik la JM
    sambungan pls...

    ReplyDelete
  55. pergh. sampai 3 kali.. thorbaik.. hahaha

    ReplyDelete
  56. Mbak JM ke korea lagi ? wah.... pasti ada tujuan lain selain jalan jalan..hehe. Ada yg lebih menarik di Korea selain keindahan kota dan alamnya. betul kan Mbak JM ? salam buat si dia ya...xixi

    ReplyDelete
  57. Safe journey Jay Emm... Welcome home!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah dh selamat landing, skrg on the way balik rumah. Esok masuk keje n masih jetlag

      Delete
    2. Yeahhhh! My sweetheart back to track.. He He He...

      Delete
    3. SS....JM masih di 'awang-awangan'....masih teringat OPPA dalam train dan OPPA yg tolong angkat beg di tangga SUBWAY...ottoke!!!!

      Delete
    4. Eh..JM dh balik ehhh.....yeayyyyy....dh tazzabar nak tggu entry Jm hehehe

      Delete
    5. Saya pun tak sabar tunggu berita dari Korea :)

      Delete
  58. tak sangka di korea pun ada tandoori.. hahaha

    ReplyDelete
  59. waaa, bestnya kak!.. sini g korea, sana pon g korea... merujuk kepada blog kak scdha sein..
    selamat berjalan - jalan kak :)

    ReplyDelete
  60. Salam berblogging JM.. huimang-eul hangsang jeulgeobge myeonglang hamkke yeohaeng ..:D :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS..tolong TRANSLATE...ahahaha...bro KK...mue kecek gapo kawe dok pehe ehehehe...JM baru belajar perkataan SARANGHAEYO je heee

      Delete
    2. Lebih kurang laaa ek translatenya... Itupon kalu betul laa... Ha Ha Ha... Dengan harapan semoga sentiasa gembira dengan travel...

      Delete
    3. Perghhh...kak nam mmg terer translate bjse koya nihhh....hik hik hik

      Delete
  61. lama tak reronda sini...vavavavvaa..dah nak masuk ke 4 ke?? den mgkn dah stop dri balik kampung..huhu..cari kampung lain lak.thehe..

    ReplyDelete
  62. Jelesnya ekin akak p sana... bila la ekin nak sampai sano

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kumpul duit, ajak cik abang honeymoon kat sana.

      Delete
  63. Jelesnyaaasss akak xaci ni nak ole2 dari korea boleh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekin..nak ole2..pastikan ada dalam list top 30....ahhahaah....kejam x?

      Delete
    2. Sis, saya datang menjenguk. Rindunyaaaaaaaa! Angin koya ada saki-baki lagi tak?

      Delete
  64. bestnye T____T wuaaaa jelessssss.. bwk balek oppa sorg dua plsssssssss

    ReplyDelete
  65. JM memang! taknak dah berjumpa dan berwefie bersama-sama, merajuk 24 jam hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Radin : rupa u olls like retis Koya....rupa JM like orang asli...kalau wefie nanti bagai langit dengan bumi....camera pun malu nak snap pic hehehehehe

      Delete
  66. train ini rupanya yang ramai tercari cari siapa SS hehe

    ReplyDelete
  67. owh patutlah nak kurang kan komen di blog...gi korea tak ajak...

    nanti brapa kali setahun ke Korea ni?

    ReplyDelete
  68. Kak Jari! Eh bukan, Kak Manis! Lama x bersua kat blog ni. ooo.. jenjalan lagi dia. ada org ajak pergi trip. tp x tau korea ke china. china tu impian dr kecil kutt.. tp klu pegi china pun xtau mana yg besh

    ReplyDelete
  69. Wah lama tak singgah sini rupanya JM dah ada kat Korea lagi... bestnyer ^-^

    ReplyDelete
  70. wah kak JM PERGI KOREA BESTNYA,cantik kak JM :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. LBS!!! sis JM dah balikkkkkkkkkkk...cantik? jgn tertipu...gambar tu tipu...i'm a shyy cat!!!

      Delete
  71. Wahhh JM, syoknyer. Siap bawak tukang komen naik train lagi tuh...

    Lenkali kalo nak ke Korea, kene heret JM skali ni, baru best tuju tempat2 menarik...hehehe

    ReplyDelete
  72. memanjang bercuti JM ni
    memang jeles
    jaga diri baik-baik yer JM

    ReplyDelete
  73. JM...sy msh tggu entry dr koya nihh...hari2 singgah...punya laa excited...hahahahaha

    ReplyDelete
  74. rasa cerita korea hari tu tak habis lagi....ini pergi lagi?.....pergi korea semudah naik turun tangga JM ini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Nasa...Korea sentiasa di hati...nak pegi umrah x de mahram...naik turun tangga? yes..tangga subway di korea membuatkan betis JM mengecil heheheh

      Delete
  75. trip kali ke 4 ajak kita plisssss.... inshaa Allah, ada budget yg cukup... kita nak join JM. Hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Izzati....budget cukup nanti roger sis JM eh..insha Allah i will accompany u -;)

      Delete
  76. Replies
    1. ye Aima...rasa cam nk menetap terus di sana...ottoke!

      Delete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang