You can click on me :-)

Friday, 11 December 2015

Entri special : Rugi kalau tak baca kah kah kah!

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua reader blog JM,


Haaaa nampak tak! nampak? kalau tak nampak cepat pegi cari spek kah kah kah.....tajuk entri tak menahan...nak pancing lah tu heeeeee

Seminggu sudah bulan Disember, cepatnya masa berlalu. Tik! Tok! Tik! Tok! bak kata SS tahu-tahu je dah tahun 2016.

Kenapa korang perlu baca entri ni..sebab ini adalah entri penghargaan untuk semua reader blog JM tu.

Top Commentar November 2015

Adakah blogger yang sama tersenarai dalam list top commentar setiap bulan? jeng! jeng! jeng!

Penghargaan kepada mereka tapi tak dapatlah Trophy ni hiksss
Nak tahu siapakah yang masuk dalam senarai 11 orang yang paling ngetop!!!!
Cuba tengok siapa yang kena!

Top 11 Commetar Nov 2015
Tengok tu...pelik tak sebab entri blog JM tak cecah 10 entri setiap bulan, boleh bilang dengan jari je tak perlu pinjam calculator pink dari SS tu tetapi bilangan komen di luar jangkaan....Aduhhhh TERHARU!!!!

Terima kasih semua kerana naik kan traffic blog JM!!!!! sayang korang ketat-ketat.

Bagi yang tersenarai dalam Top Commentar Nov, JM akan bawa korang TERBANG bersama nanti..ke manakah destinasi nya..TUNGGU!!!!

Bagi yang tidak tersenarai jangan bersedih, merajuk, gundah gulana, berkecil hati, jangan pula nanti bawa diri menangis di belakang pintu, di bawah katil atau di sebalik pokok (refer kak Notie) hahaha.

JM nak korang tahu..JM tetap hargai kehadiran kalian di sini. Sangat-sangat hargai.

Beberapa minggu akan datang kita akan menyambut tahun baru 2016. Jadi JM berhasrat untuk beri something kepada pengomen SETIA blog Jari Manis : Travel List mulai Jan - Dis 2015

It's means bagi mereka yang tidak pernah masuk dalam List Top Commentar setiap bulan juga akan menerima small gift ni sebagai tanda penghargaan.

Pengomen SETIA merujuk kepada mereka yang tidak pernah jemu-jemu tinggalkan komen di setiap entri blog JM, boleh di katakan setiap bulan dia akan tinggalkan komen walaupun pada 1 entri dalam 1 bulan, i'm really appreciate it.

Off coz bagi mereka yang hanya tinggalkan 1 komen setiap bulan korang juga tidak terkecuali...akan dapat GIFT tu....surprise!!!!

PERINGATAN *** Ini pemberian Ikhlas dari JM di atas sokongan kalian bukan niat untuk dapat ramai reader. Tiada paksaan untuk datang baca dan komen.

Buka mata luas-luas, check nama korang ada tak... kalau tak masuk dalam list let me know eh....

Scdha Sein, Farrah MF, Suida, Siti Yang Menaip, Deanna Morni, Nhhas, Zie Has, Luna Paris, Salbiah M, Zarul Farhana, Azaleania (Mama Gojes), Kak Notie, Nieda Ramly, Nohas, Yana Yani, Puan Wawa, Ros Reeza, TKK (Yana), Ikhwan Yusuf, Mummy Julia, Iryanty Ahamad, Qaseh Vee, Kay Dolcay, Dorset Pink, Cik Ash, Etuza, Abe MKL, Gunadi Firdaus, Ahmad Zu Mal, Wak Lat, ArZ MoHa, Pha Is, Cik Mimie, Cik Cerita, Nina Garcia, Bro Jali, Siti Nurzafirah, Nurul Shahira, Izzeyda, Ietams,  Pak Lang Mie, Supermeng Malaya, Norsalihah, Ayda Awie, Nooriah Abdullah, Siti Rohaina Abd Rashid, Den, Umi Alya, Zaitun, Scha Nazri, Nur Inani, JR, Khir Khalid, Najib Ariyan, Fidza, Tim Bill, Bbwana Adenia, Kamsiah, Kathy R'bain, Siti Aisya Ibrahim, Kak Kiah, Anil Wanina, Anamizu, Farah Canada, Nana Rjay, BibiEr, Izzati Amira, Ismail Ahmad, Syahida, Lady Dreamer, Cik Balqis, Nor Haryani Sanusi, Nurul Hidayah, Henrietta Jose, Smallfinger Story, Cik Nurul, Mrs Smile, Miss Nazla, Ab7735, Nana Tron, Faarihin Talip, Nor Azimah, Anizz Annisa, Dzuchan, NurulAizan, Cho Zila, Eija ;), KopiOLimauAis, Kamsi, Nazeck, AjlaA, Mama Amir, HSB, nOe Suhaimi, Irra Yyan, Cik Nadyya, Sofu Hashim, Fifi Nadhrah, Rin Noku, Mama 3 Farhanah, Fiza Rahman, TunSha Ayunie, Amanina Mads, Pojie, Miz Eija, Rei, Ren, Wa, Radin Fadli, Syarliz, Faricika, Cottage Putih, H-Zinnirah, Cik Anggur, Lieya Von Jay, Hainom Okje, Kak Zakie, Dila Bangi, NekCik, Ajim, Ieyka Syafieka, Kembara Destinasi, Diana Rashid, Fayreen Mizan, Amy J, Tihara, Aisyah Nin, ASP, TT Boy, Mazni Munawar, Ciku, Nadirah Mohamad, AlongXP, Cik Siti, Nana Liena, Norniwanie, Sunny Yunus, Kak Yon, DJ, Cik Yaya,Mrs A, Sai, Ismi Ana, Babypose, Cetusan Minda, Miesha, Cikgu Norazimah, Azra, Mrs Smile, Paridah, Anak Omak, Acik Erna, Mizz Nazla, Lieya Yaya, Hafizah Ayu, Amiizaa, Frau Lisa, Dekdaa, Eny Abdullah, Mypic Story, Zaidalifah, Miss yana, Emie Johari, Asha Lya, Bunda,Nasa Mulia, Akif Imtiyaz, Aswa Leyla, Sayidah Nafisah, Eida, Rozita, Feeza Fauzi, kak Sham, Nabihah, Nina Hamdan, Mazuriah, Putri Maryam, NekCik, Mak Jemah, FiZ, Nurul Ardilla Norezan, Farel, Sha Dhira, Shahira, Zakiah Hanum, Suhaila Hamid, Sobri Yaacob, Wardah Aneesa, Kura2 slow, Khayze, Fayaddah, Hujan Lebat, Afidah Azmi, ZaraAB, Hanizan, Fidza, Cik Viva, Liza, MyLife Ria, Reen Johan, Kisah Hearty. Raihanah Ahmad, Jie Susanos, Kakak Gojes, Maria Firdz, Ujie Othman, Ana Fatihah, Aryan Azra, Ros Nordin, Kak Zakie, Mardiah Diana, Ibu Zarith, SarahFJ, Fatin Wawa, Siti Rohaida Yusof, Mya, Cik Nurul Pinky, Cik Na, Ahlam, adianiez AIDA, Miss Aiza, Nabila Syifa, Sheila Adziz, Fidah Shah, Rubiah Kadir, Nur Hayati, Aeinna Musa, Nurul Harnani Kasmari, Perdu Cinta, Mawar Melati, Kakak Tiri Cindrella, Abam Kie, Fida Z ein, Aku Seorang Traveller

Ada tak nama tercicir, jika ada sila tinggalkan di ruang komen ye. Kalau nak cari just Ctrl F eh.

Bagi blogger yang belum pernah emailkan alamat rumah atau office kepada JM, boleh emailkan ke jarimanis4ever@gmail.com.

Ada beberapa orang lagi JM masih 'hutang' hadiah mereka, nanti JM pos serentak eh.

Cuba korang tengok berapa banyak blog yang JM perlu balas kunjungan, jadi jika ada blog yang JM tidak sempat terjah jangan lah merajuk bukan tak sudi tapi tak sempat huhuhuh.

JM cuba blog walking slow-slow ye.

Terima kasih rakan blogger...muaahhh!!!!

Empat hari berturut-turut JM menerima parcel dari rakan reader blog

Parcel pertama dari blogger Zie Has penulis blog Buat Wanita. Kepada yang masih belum berkenalan dengan Zie Has boleh klik link Buat Wanita. JM suka baca blog ni sebab banyak perkongsian resipi yang ringkas, mudah, cepat dan sedap.

Balik dari office, rutin biasa mesti check peti surat...ada sampul coklat tebal dan tanpa setem. Hati terdetik adakah parcel ni dari Nhhas. Masuk rumah belum pecat tudung terus koyak sampul tu.

Terus melopong mulut...banyak nye!!!! Hadiah Top Commentar dan hadiah my birthday...

Banyak!!!!
Kad ucapan yang sweet, warna..ofcoz my feveret colour
Nah!! memang kreatif lah Zie Has ni...really like it
Dompet kecil dari Istanbul
Keychain
Dan sebuah buku himpunan doa
Dear Zie Has, terima kasih kerana sudi menjadi teman maya JM. Sentiasa datang bawak boom tangan, so kalau JM balas dengan peluru berandu jangan marah ye heeee.

JM doakan semua Zie Has terus success dalam apa jua bidang sekarang, sihat sentiasa, rajin kongsi resipi di blog sebab nanti boleh JM cilok kalau nak tukar selera hikss.

Parcel ke dua ari Azalenia a.k.a Mama Gojes, tak kenal? mari berkenalan dengan OMG

Begitu juga dengan Zie Has, JM dapat something big juga dari Mama ni...sepasang shawl warna biru pink (my feveret colour), Dompet kecil dari Turkey, FM dari Seoul, Boomerang dari Perth dan sekeping kad.

Mama!! terima kasih...love u!
Shawl biru pink JM dah rasmi
Ole-ole dari  Perth
FM dari Seoul
Sebuah dompet kecil dari Turkey
Dear Mama Gojes yang di ingati selalu, terima kasih kerana sudi menjadi kenalan maya JM. Ye..kita berkenalan melalui blog SS. Dari blog SS, JM mula curi-curi komen di blog Mama kih kih kih.

JM doakan semoga mama sentiasa sihat dan berpeluang melangkah jauh  lagi dalam travel secara bagpacker ye.

Parcel ketiga dari blogger Iryanty Ahamad a.k.a Kak Yan penulis blog belajar bersabar. Ramai yang kenal kak Yan kan. Seorang isteri dan ibu yang sangat tabah.

JM suka baca blog kak Yan kerana banyak perkongsian ilmu bermanfaat, himpunan doa dan kata-kata nasihat.

Nak tahu apa yang JM dapat...

Bukan senaskah al-Quran tetapi sekeping artifak kecil. Boleh gantung dalam kereta
Dear Kak Yan, terima kasih di atas pemberian ini, JM sangat hargai. Love u kak Yan!!! teruskan berkongsi ilmu yang bermanfaat. 

JM doakan kak Yan sekeluarga sentiasa sihat dan tabah hadapi ujian dunia ye. Ingat Allah sentiasa bersama.

Hari ni JM terima lagi ole-ole dari Cikgu Etuza penulis blog Pesona Etuza kerana JM salah soerang Top Commentar Nov 2015.

Cikgu Etuza ni memang suka memberi hadiah, seorang yang pemurah dan yang paling penting rajin update blog. Setiap hari mesti ada entri baru, tak terkejar!!

Hadiah Top Commentar Nov, sebatang pen, FM tertera No 1 kerana JM menjadi Top 1 dan 2 bungkus coklat cloud9
Terima kasih cikgu Etuza di atas small gift ni, semoga terus berkarya ye.

Jika Cikgu Etuza baca entri ni, JM minta maaf kerana lama tak singgah di blog bukan tak sudi tetapi tak sempat, jika ada kelapangan nanti JM singgah ye

Hari ini 12 Disember JM senyum lebar lagi sebab terima bungkusan pos laju dari Scdha Sein a.k.a SS. Salah satu barang dalam bungkusan tu adalah sepasang shawl warna kegemaran ofcoz lah pink daripada HH

Kenal tak siapa HH ni..alaaa budak comel yang menjadi teman SS semasa travel tu. Pemberian dari SS tak boleh publish kat sini nanti ada orang jeles ehehehe.

Shawl - my feveret colour
Sekeping note yang sangat sweet
Dear SS & HH,

Terima kasih kerana sudi menjadi teman maya JM, pertama kali jumpa korang berdua semasa di airport hari tu. JM dapat rasa weouls ada instinct dan keserasian to being together. 

Terima kasih unlimited di atas pemberian yang banyak dari SS dan shawl yang cantik ni dari HH. JM akan pakai on my next trip termasuk shawl warna biru yang JM terima di airport dulu...Love uolss berdua ketat-ketat. Ada peluang kita 'dating' lagi eh.

Pagi tadi Cik Manisah Lesing tanya JM ada terima tak sampul. Beliau minta tolong kawan masukkan sampul tu ke dalam my postbox. Jadi balik dari opis terus terjah peti surat tu dan tersenyum apabila tengok tulisan comel je di atas sampul tanpa setem.


Ahaksss! hati terus terdetik, ini mesti dari Huda a.k.a Nhhas or Cik Manisah Lesing. Tapi kali ni JM sabar sikit tak lah terus koyak sampul tu, pergi mandi dulu, rehat sekejap baru kerjakan sampul tu hihihih. Nah!!!! seperti biasa orang baik dapat banyak!!! ehehehe.

Sebuah buku kenali ubat anda dan flyer perangi kerintangan Antibiotik
Sebuah buku doa dan zikir harian, sekeing FM, Natural Moist Lip Balm jenama Nutrimetics dan sekeping nota kecil
Huda cayang!!!

Terima kasih!!! terima kasih!!!! terima kasih!!!! walaupun tak dapat Tshirt Malaysia seperti SS hikss, sis JM tetap suka dengan hadiah ni. Sis JM doakan semoga Huda sentiasa tabah hadapi rintangan dalam kehidupan, menjadi wanita Solehah sentiasa di lindungi Allah dan berjaya dalam hidup...aminnn!

Pagi tadi 11/12 pergi pejabat pos laju sebab nak collect hadiah lagi...pastu adik pos laju dah senyum dari jauh sebab hari-hari asyik muka kakak Jari Manis ni je...eheheeh....sorry ye dik..kalau tak ada orang macam akak ni ko bosan nanti tak ada orang collect barang kah kah kah.

Hari ni dapat sampul dari Maz, kenal tak Maz? alah partner travel JM ke Surabaya - Jogja hari tu..ingat?


Haaa...baru-baru ni Maz ada trip ke HCM dan Singapore, jadinya dia tak lupa kat partner travel yang sorang ni hehehe...terima kasih Maz! sayang kamu. Kalau JM buat trip lagi nak ikut tak :P.

Ole-ole dari Maz
Dear Maz,

Terima kasih kerana sudi temankan JM untuk trip ke Surabaya - Yogja hari tu and i'm really enjoy travel with u so jika ada rezeki kita travel sama-sama lagi eh. Terima kasih atas pemberian ni, i'am really appreciate it.

435 comments:

  1. Replies
    1. Lambatnya tdo SS!!! fuhh? sila lap peluh kih kih kih

      Delete
    2. Saya pun nak fuhhhhhh jugak! Fuhhhhhh!

      Delete
    3. baik-baik Farrah kang sembur air liur hihihi

      Delete
    4. Byk nya hadiah dia dptttt...suks leteww

      Delete
    5. Fuh kiri fuh kanan...air liur bersembur blkng depan...

      Delete
    6. Ramainya pengomen..rajinnya JM nk beri something tu. Kami menghargainya..hehe

      Delete
    7. Mama Gojes! mestilah suka terutama dapat shawls biru pink tu

      Delete
    8. kah kah kah ..mama fuhhhh apa tu...halau semut ke

      Delete
    9. Mama Gojes! just a small gift tanda penghargaan

      Delete
  2. Yang tak tersenarai... Jangan lari ke batu belah batu bertangkup... Nanges2... Sambil perah2 susu... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahaha...itu pun kalau ada susu

      Delete
    2. kak Nasa..tak leh junjung nanti berkocak tumpah ;p

      Delete
    3. Pekan perlu cari mak baru heee

      Delete
    4. nak jugak lari batu belah batu bertangkup, telan lah aku.. huhuu

      Delete
    5. Haaa... eden lah tu ... dah terkeluar carta...

      Hwa hwa hwa

      Delete
    6. hahahah.... perah la kalau keluar..

      Delete
    7. pesal lak si Suida ni merajuk minta di telan ni..jgn lah nanti kanda JM kurang sorang kawan ;p

      Delete
    8. Huda..u still in my heart eeheh

      Delete
    9. Perah apa ZF..hadoilah heheeheh

      Delete
  3. Alhamdulillah tahniah kepada pengomen setia...eh PC adalah di kalangan lautan senarai bkog ukhuwah yang membiru..syukur..terima kasih JM..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama PC..JM dah terima alamat dari PC tu

      Delete
    2. Sis JM ada alamat saya tak? Soalan mintak penampor :)

      Delete
    3. meh sini nak tampor kat mana hihihih

      Delete
  4. Sian tudung kena pecat semata nak koyak sampul... he he he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah....nampak! JM jenis tak sabo!

      Delete
  5. Ehhh! Sejak bila pulak biru pink jadi ur peberet kaler???? Bukan ke pink aje???? Keh Keh Keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheheeh...dendiam je eh...shhhhh!

      Delete
    2. Sama dengan kita lah JM....diana pun minat pink...hihi

      Delete
    3. Ramai rupanya pencinta pink. Leh bukak kelab fink!

      Delete
    4. Jom Farah kita bukak kelab pink...hihi

      Delete
    5. Pastikan sis JM jadi LEADER kelab PINK eh Diana eheheh

      Delete
    6. Diana pun minat pink? cantik!!!!!

      Delete
    7. Pastilah JM yang jadi LEADER...hihi

      Delete
    8. combi? ke kombinasi...aduss Suida..Suida....heeee

      Delete
    9. Huda..ping tetap di hati..biru pun heee

      Delete
    10. ahaksss...Diana jadi penolong eh

      Delete
    11. ramainya geng pink kat sini yer ... my dotter pun suka pink :)

      Delete
  6. salam sis JM, nak tahu kenapa banyak komen dari entry sebab Sis Jm peramah, habis boom sana sini so semua yang lain lain datang lah membalas dengan ledakan boom jugak hikhikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Yana kerana rajin Boom jugak!! orang buat balik di balas baik :-)

      Delete
    2. setuju tu ... JM memang super peramah :)

      Delete
  7. sebelum tekan butang publish yana tgk balik ayat yana kot kot tertypo lagi, kan tak pasal kena bahan di sis JM hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehehe....sesekali apa salahnya Yana

      Delete
  8. dan terima kasih terada jugak nama TKK kat situ hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mestilah ada!!! walaupun baru kenal..banyak entri sis JM kena boom ngan budak tecik Yana tu :D

      Delete
    2. Errr,..dah berpinar mata...nama titew ada tak eh? ;)

      Delete
    3. alaa..kak Farrah ko tu saje je Huda...nama dia baris pertama..sekali pandang dah nampak hiksss

      Delete
  9. Wawa dah lama nak tanya, blog jm traffic sgt tinggi.. Knape tk pasang iklan innity?😊😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wawa! tak memenuhi syarat sob sob sob

      Delete
    2. Saya pulak nak tanya kenapa tak memenuhi syarat?

      Delete
    3. JM update blog dua tiga hari sekali ... tu yang tak memenuhi syarat tu. hit tinggi dah kan JM :)

      Delete
  10. Asalam JM..wah amazing entri ni meletup. Syukur hadiah dah sampai..menarik. Banyak dapat hadiah..
    Tak apa JM saya faham sangat, memnag ada masa kita sukar nak drop komen. Komen bukan wajib sangat dalam blog ni JM just kita memberikan reaksi ja pada tiap artikal blogger lain. Yg selalu komen tu bonus untuk dia rai sesuatu yang di anjurkan oleh blogger tu dalam blog dia.Tahnia..ya JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak aihh..panjang nya komen hihihih...terima kasih cikgu Etuza kerana support blog JM

      Delete
  11. Wah ramai tul blinilah jika dah terkenal JM. Betul komen pun cecah ratusan dalam tiap artikal JM..Etuza masih dalam proses membaca dalam banyak artikal JM..petang kemarin cari MACAU HK, blog JM yang terpapar hits di atas carian..hebat kan..so kena happy tu JM satu penghormatan. Sertakan kesyukuran..so bolg tak boleh terdapar sepi lagi kan. Kena lah isi. Persembahan JM ni luarbiasa..tiap kita ada kelainan pengisian. Entri slow dalam seminggu baru ada tapi meletup huuu tu yang best.Berbanding kami serta Etuza hari2 ada tapi yang santai2 ..mybe tak ada makna bagi yang blogger hebat tak kena pandang pun sebelah mata. Namun ni lah blog katanya hak kita. Harap blog kita berhemah tinggi ..terbaik JM travel List

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih cikgu Etuza..teruskan menulis dan berkongsi ye jangan jadi seperti JM ni..seminggu 2 entri itu pun kalau rajin..aduss!

      Delete
  12. Waaaa...nama tak ada kat senarai yang atas sekali tu..Skrg juga nak lari kat balik pintu sambil menangis..huk..huk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fidah Shah!!!! ni cari betul2 tak ni...cubit kang..tu ha..baris ke dua dari bawah..cer Ctrl F...ahakss...titew x lupa kat awak!

      Delete
  13. Tahniah JM..moga terus suksess berblogging

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fidah Shah! dah pernah email alamat ke JM ke belum eh?

      Delete
  14. uish.. ada jugak nama Firah.. terharu pulak pepagi ni... *nanges jugak depan PC*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak pun nak tumpang nangis gak lah. Sis JM,...nak tisu!

      Delete
  15. Haiyoo ~ banyaknya hadiah sis JM.. nak semua boleh ?

    semoga rezeki sis JM terus berlipat ganda dan jugak rezeki kepada si pemberi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Firah nak? i is kedek hihihi. In sha Allah aminn...sorry tau dah lama sis JM x buat kunjungan balas :(

      Delete
  16. Assalamualaikum... Selamat pagiii ~~~~

    ReplyDelete
  17. Sebab robot dah mula jeles, jom buat kerja.. dia tak mau bagi bw lettew ~ meluat !

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss...haip!!! gi buat keje nanti bos marah

      Delete
    2. Rerobots saya belum muncul lagi ni :)

      Delete
    3. nah! time ni lah nak BW puas2 :-)

      Delete
  18. Juling bijik mata nak cari nama...tapi macam tak ada..tak pelah..tak ada rezeki

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah...hadoi lah..sorang lagi merajuk..kan JM dah tulis dalam entri tu..Ctrl F untuk find nama sendiri...tu haa..row ke 6 dari bawah "Afidah Azmi"...mestilah JM ingat!

      Delete
  19. klau akk tak payah pecat tudung dah.....pecat kasut sudah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Nasa lagi tak sabor dari JM hehehehe

      Delete
  20. wahh haruslah baca entry meletop ni kan :)

    ReplyDelete
  21. Alhamdulillah.. rezeki Kak JM.. tahniah yer :) cantik warna shawl tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik kan..bila sis JM pakai lagi bertambah cantik kih kih kih

      Delete
  22. ramai rakan blogger kak JM yang rajin meninggalkan komen..
    yeaayyy nama Rose tersenarai :) hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. mestilah ada nama rose tu..pengomen setia tau!

      Delete
  23. ehhhh ada nama saya!! hehehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naz!!! mestilah ada..surprise tak heee..sorry tau lama x singgah di blog..sentiasa ingat tapi x sempat huhuh

      Delete
  24. Salam singgah sini JM....memang nak juling mata nak cari nak kita...hihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak perlu susah-susah Diana..control F je ;p

      Delete
  25. Alhamdulillah....ada juga nama Diana dalam senarai tu JM....terima kasih sangat² kat JM....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama Diana..hanya small gift je tau..so sudilah terima eh nanti

      Delete
    2. Sentiasa sudi terima apa² pun JM...hihi

      Delete
  26. Tahniah juga buat JM.....banyak dapat gift dari sahabat blogger....semua pun cantik² dan comel² lah JM...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Diana..alhamdulillah dapat kenal rakan blogger yang baik hati dan pemurah

      Delete
  27. ada nama saya juga hehehehehe! TQ kak JM :)

    ReplyDelete
  28. OMG! nama ida ade? JM macehhhhhhh.. nanti ida email ya! muahhh ciked!

    ReplyDelete
  29. Shawl tu cantik... seriously.
    #hantuShawl

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huda hantuShawl? takutnya heeee

      Delete
    2. hahaha ... hantu shawl tu dekat jer dengan rumah JM tau :p

      Delete
  30. JM... dh terimakah? Jika sudah mohon update. Saya subcon kat staff itu hari minta tolong buat delivery...
    Hari2 bawak dalam kereta. Balik rumah dah lewat malam from office... memang tak sempat singgah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huda!! ada pos something utk sis JM ke? bila? tak ada pun

      Delete
  31. selamat ulang tahun jm....moga segala yang dihajati tertunai..amin

    ReplyDelete
  32. alhamdulillah dah sampai brg kak yan...arap jm suka

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kak Yan..beri lah apa pun JM suka :-)

      Delete
  33. terima kasih juga pada jm kerana sudi singgah blog akak yang tak seberapa tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama kak Yan.."we as a blogger we support each other" tak giteww SS heeeee

      Delete
  34. terlupa kat mokcik ya JM...murah rezeki JM banyak dpt hadiah tahniah anak manis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak PARIDAH!!! nama akak dalam row no 10 dari bawah...mesti tak cari betul-betul ni hehehe...emailkan alamat ke JM eh kak PI!

      Delete
  35. Hihihi tajuk entri memang mengundang! Sis JM nak gi travel lagi? Ni trip terakhir utk 2015 eh? Huhuhuh nampak tak orang tu selalu sangat travel sampai tak leh nak keep track ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye dak Farrah trip pentutup 2015..jgn rindu rinduan eh nanti hiksss

      Delete
    2. JM... mmg senang dpt cuti or kerja jm mmg travel?

      Delete
  36. Terima kadih JM. Semoga dimurahkan rezeki yg melimpah ruah insyaAllah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kadih? hehehe..sama-sama Sue

      Delete
    2. huahuahua.. datang sini otometik semua jadi typo ke =P

      Delete
  37. Ingatkan saya dah masuk senarai 11 orang yg dapat terbang dengan JM...agaknya saya no 13 kot, nampaknya tak dpt berpeluang jadi bodyguard JM lah, hehehehe..

    Terima kasih kerana dalam ratusan nama berwarna biru itu, nama saya ada terselit di tengahnya, alhamdulillah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss..jgn kata no 13, no 30 pun belum tentu bro JR kih kih kih

      mestilah ada..walaupun bro JR sebulan sekali muncul JM tetap ingat ;-)

      Delete
  38. Wah ada juga nama kita tersenarai! Thanks sis JM :)

    ReplyDelete
  39. JM ni asyik bz jerrrrrr..... update la blog sehari sekali.. hahhahaha

    *pandai kata kat org.. i pun sama pemalas update*

    ReplyDelete
    Replies
    1. sehari sekali? nape tak sehari 3 kali.... macam makan ubat... pagi sekali... petang sekali... malam sekali.. he he he...

      Delete
    2. bhahaha agak laaa.. yang suruh hapdet tu bila nak update belog dia ???

      Delete
  40. Tak tahu betul ke nama kak Zai yg tersenarai hihi...

    Kak Zai pun ada dompet dr Turkey macam yg zie has bagi.

    ReplyDelete
  41. tahniah2 Top komentar bulan ni.. memang awesome lah U ols..

    ReplyDelete
  42. maaf kanda, bulan ni xdapat nak hantar skuad mengebom.. tak sempat nak berbalas komen disini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe Syida mula sebok dah ke.. takpa.. dahulukan yang wajib =P

      Delete
  43. nak travel mana pulak kali ni.. Semoga selamat pergi dan kembali k.. Hati2.. <3

    ReplyDelete
  44. Macam suka pulak ngan shawal tu.. best pakai, klu x iron pun boleh je pakai.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shawal? Suida oo Suida...Shawal mana plak ni ;p

      Delete
    2. Shawal.... ehem ehem...

      Mesti ada en.shawal melintas tadi ni...

      Pssst.. QA,kirim salam kat shawal ea....

      Delete
    3. huuurm Shawal ye Syida baru ku tahu rupanya Shawal =P

      Delete
  45. Replies
    1. pos lagu utk SS lahh hahaah..hadoi!!! ratu typing tul...

      Delete
  46. nanti saya komen kerap2 yer sis JM..semoga terus happy and keep on travelling!

    ReplyDelete
  47. eh nama saya pun ada tersenarai jugaklah. rasa terharu sangat even walaupun tak dapat jadi top commentar tu T__T terima kasih kak JM! hehe

    ReplyDelete
  48. Santek JM pakai shawl tu..awat x tayang muka suweet tu

    ReplyDelete
  49. Shawl gabungan kaler JM dan SS hehe...

    ReplyDelete
  50. JM ramai peminat..tu yg byk hadiahnya..rerupis katakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laaa banyak kan.. murah rezeki selalu..
      kalo CT ramai tu x mampu la Mak.. sob sob.. dapat kasi top commentator ikut bulan ja..

      Delete
  51. Yay..nama Mak ada dlm ni...terima kasih JM...muahh 40 juta kali

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe larat ke Mak nak kiss 40 juta kali tu =P

      Delete
  52. Replies
    1. ZF!!!! mestilah...terima kasih tau sentiasa support blog bosan sis JM ni heee

      Delete
  53. tahniah pada semua..
    byk betul sis dpt.... bak mai satu...

    ReplyDelete
  54. Yeayyyy.. ada nama. Suke suke suke. Tq JM. Syg ketat ketat

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheh..Nurul Harnani! mesti surprise kan

      Delete
  55. Replies
    1. Mestilah ada nama kak Nieda tu..tercicir kang merajuk setahun hihihi

      Delete
  56. Assalam JM.. Saya baru start blog.. And recently mmg suka bace travellers blog. Saya start bace blog JM since idabaharum promote blog JM dalam blog die..banyak input saya dpt.. And when i read travellers blog...my confident level nak ber'packing ni lagi tinggi.. Hehe

    ReplyDelete
  57. Asalam JM.jam 9.30 malam baru kami balik dari Surau di Kg. Ulu..ada majlis baca yasin. Hujan lebat masa di surau..wah dapat hadiah lagi tu JM..tahnia ya...

    ReplyDelete
  58. Link tu dah ok..klik lah ya JM...

    ReplyDelete
  59. Replies
    1. mestilah ada NekCik..terkujut tak? heeee

      Delete
  60. Fuhhhhh, murahnya rezeki kak JM! Kemain banyak hadiahnya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syukur Alhamdulillah! ada lagi tu..baru semalam dapat notis dari pos laju pagi ni nak collect heee

      Delete
  61. Sesaja je check nama, alhamdulillah terselit nama saya. Tapi, kelakar pula bila tengok nama jadi Farah Canada. hihihihi.

    Thank you so much, kak JM! Insya Allah, lepas exam saya hantar detail saya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi..ye Farah...sebab ramai sgt nama Farah nye kang tertukar..Good Luck for your exam dear

      Delete
    2. ehehe Farah Canada kena faham.. Farah peminat Akak JM ramai.. nak kena ketegorikan gitu =P

      Delete
  62. wahh beruntung JM ramai kwn alam maya..yeahhhh rezeki KD msuk list.tq muahhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. KD!!! mestilah ada..pengomen setia tu..cuma lately je menghilang..hihihih

      Delete
  63. Replies
    1. ehh..abe MK ni cari betul2 tak...CTRL F ye

      Delete
  64. Atau mata dah racun mencarinya...anyway thanks for everything.

    ReplyDelete
  65. Replies
    1. ada punyaaa.. mesti ada dalam list Akak JM =)

      Delete
  66. doa saya selaamt...akan ke melbourne and adelaide...

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat pergi selamat balik Uncle.. safe journey and have fun =)

      Delete
  67. iols datang nak terjah ni Kak JM.. syukur tak kena tendang keluar carta.. ehe..
    susah nak maintain ranking kat blog akak ni =P

    ReplyDelete
  68. ramai tu Akak JM nak kena manage ehehe.. rerupis gitula.. hadiah dapat pun manyak =)

    ReplyDelete
  69. nampak nama Arz kat ujung2 tu wakaka.. mesti dia suka.. sengih2..
    tahniahlaaa Arz hua..

    ReplyDelete
  70. thank u Akak JM.. tngk nama CT ada atas tu =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT!!! mesti lah ada!! nanti kang ada orang tu tarik muka 14 hihihih

      Delete
  71. Wowwww tanniah kak..murah rezki akak..moga ukuwah kita erat trjalin walau hnya d alam maya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nama Lya ada tak dalam list kat atas tu hikss....kalau belum pernah email alamat, sila lah email ye..

      Delete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352