You can click on me :-)

Monday, 21 December 2015

Live Update : Sunrise at Thung Salaeng Luang National Park

Assalamualaikum dan salam sayang to all my lovely readers,

JM tahu korang mesti rindu sama JM kan kan kan ahahaahh sorry lah JM ni kuat perasan.

So untuk kurangkan rasa rindu tu JM nak share tempat yang kami singgah.

For your info JM not travel alone but in group of 17 people. 20 Disember Jam 2.30 ptg ke Thung Salaeng Luang National Park dari Sri Dit Waterfall yang terlak di daerah Phitsanulok and Phetchabun.

Kami berkhemah di sini untuk satu malam. Esoknya seawal jam 5.00 pagi bangun naik truck untuk tengok view sunrise yang sangat cantik.

Hari ni 21 Disember kami on the way ke Phu Tap Boek kemudian terus ke Udon Thani untuk bermalam di sana.

Our route is Bangkok - Lop Buri - Khao Kho - Petchabun - Udon Thani - Loei.

Phu Tap Boek ke Udon Thani 300km...pitam!!!

Terima kasih kepada semua yang mendoakan perjalanan JM...love u oulss!!!

Layan!!!!!


82 comments:

  1. Replies
    1. gambar lawo ... JM pun lawo :)

      Delete
    2. Sangat lawa. Lagi2 yg bayangan tuu hihi

      Delete
    3. berbelit lidah nak sebut nama tempat ni

      Delete
  2. Replies
    1. Kita pun happy juga kan tengok JM :)

      Delete
  3. 1'm happy for you...safe journey..

    ReplyDelete
  4. Cantik giler...ni kat area mana belah Thailand ni...

    ReplyDelete
  5. seronoknya tengok JM makan angin.. :)

    ReplyDelete
  6. subhanallah cantiknya gambar2 pemandangan tu jm

    ReplyDelete
  7. kak yan tak rindu jm...
    tapi tercari cari mana jm

    ReplyDelete
  8. jm take care tau...ati ni risau sikit..tapi apa2pun moga jm n geng selamat kembali ke tanah air

    ReplyDelete
  9. Gambar yang ke 5 dari atas tu.. Trademark Jay Emm... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang asli koya kot.. haruslah ade trademark tuuu... kalo tak buang negeri!! keh keh keh =p

      Delete
    2. hehe betul tu ... banyak gambar JM gitu gitu :)

      Delete
  10. 17 people? Wah meriah tu :D Have fun and be safe Sis JM!

    ReplyDelete
    Replies
    1. teringat pula cerita rombongan cik kiah ... harapnya rombongan JM tak jadi gitew :p

      Delete
  11. Indah nya pemandangan kat atas .. hai JM lama nya tak datang jengok JM kan .. hope JM happy2 melancong kali niii.. ^_^

    ReplyDelete
  12. jealous picture love tu.. hihihihiihiii.. nak pi jugakk...

    ReplyDelete
  13. wow jm..comel nya tempat ni..u happy im happy too..hihi.

    ReplyDelete
  14. Makin cantik gambar2 yg diambil oleh JM. I'm happy too :)

    ReplyDelete
  15. subhanallah cantiknya gambar2 di atas. JM memnag pandai shoot gambar. Cantik semuanya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn JM dah lama travel, dah pro dah snap gambar, semua pun cantik :)

      Delete
  16. Subhanallah langit tu cantik sangat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik sangat kan? ... indahnya ciptaan Allah

      Delete
  17. Salam singgah sini JM.....cantiknya gambar....

    ReplyDelete
  18. subhanallah mengagumkan sekali sumua pic view yg dipaparkan...

    ReplyDelete
  19. bestnya trip gini! siap tido khemah.

    ReplyDelete
  20. tengok gambar JM ni. rasa macam kat Africa pula. bile lah agaknya saya dapat ke tempat jm pergi ni. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Soon, Intan. Intan kan nak takluk semua Universal Studio dulu :)

      Delete
  21. aiseh.... x boleh pulak tengok gambo....

    mestilah ade yang merindui mu.... ding dong.....!!! :P

    ReplyDelete
  22. Wowwwww best giler yer kak, tah bila la dpt dtg cne

    ReplyDelete
  23. Wowwwww best giler yer kak, tah bila la dpt dtg cne

    ReplyDelete
  24. Indah seindah-indahnya! Majestic!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Subhanallah.. gambar langit tu lawa kan kak

      Delete
  25. Eeeeeeeeee, semua gambar pun comel dan cantik :D

    ReplyDelete
  26. Tak rindu sis JM pun.. rajin pulak sis update blog ya

    ReplyDelete
  27. owhh..ke thailand rupanya.of koslah rindu kat JM..tu yg terjah kesini..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak yon kan ... tu pasal terjah sini :)

      Delete
  28. rindu rindu rinduuuuu... hari2 pon rinduuu.. hehehehhe.. =p

    ReplyDelete
  29. ohhh siss travel 17 orang eh.. ingat sensoranggg... heh heh heh

    ReplyDelete
  30. best layan gamba... i love u tooooo sis JM yang maniss =D

    ReplyDelete
  31. wahh best laa camping kan..... =)

    ReplyDelete
  32. huhuhu ajaklah KD join trip JM next time...sedih

    ReplyDelete
  33. Salam Sis Jm memang happy kalau dapat tengok view cenggitu depan mata .

    ReplyDelete
  34. duk dalam khemah ke? teringat plak zaman sekolah rendah kehkhek

    ReplyDelete
  35. Ceria je tengok gambar sis JM..

    ReplyDelete
  36. live update kata ko!hepi je tengok kak JM..have fun ye

    ReplyDelete
  37. meriah trip kali ni yer JM, 17 orang tu. tak la cuak macam travel solo kan. selamat bergumbira JM :)

    ReplyDelete
  38. Trip JM dulu bukan ke udon thani tu ke? Ke sy silap...Heheheheh

    ReplyDelete
  39. JM dh balik ke?? Rindu dah nii kt JM...penat carik JM dlm laci..xmuncul2 jugak...haahahaha

    ReplyDelete
  40. Wahh berkhemahh.. malam-malam mesty sejuk kannn..

    ReplyDelete
  41. JM dah bukak travel agensi ke....

    Waaaaahhh menarik ni

    ReplyDelete
  42. Tp yg x ptt nya dlm 17 org tu sy xde...

    Owh apakah....

    Kenapakah sjm x sudi ajak sy....

    Hwaaaaaa

    ReplyDelete
  43. peeergh camping tu.. ohsem laaa Akak JM..

    ReplyDelete
  44. bangun pagi tengok sunrise gini memang damai laaaa trasa kan..

    ReplyDelete
  45. mak ai ... bestnya berkhemah ...

    ReplyDelete
  46. assalammualaikum...JM....oooooo JM.....mana JM nihhhhh....hehehhehe

    ReplyDelete
  47. subhanallah, cantiknya view!
    i wish i was there!

    ReplyDelete
  48. eh JM..nak tanyalah
    apa perbezaan travel alone dengan group ni
    and mana satu lagi best?

    ReplyDelete
  49. love da sunset view tuuu...
    cantik sgt2

    ReplyDelete
  50. cantik gambar pemandangan langit tu! part senja tu :)

    ReplyDelete
  51. cantik gambar kak JM dan pemandangan tuh..

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352