You can click on me :-)

Wednesday, 23 December 2015

Life Update : Red Lotus Lake kumphawapi, Udon Thani

Assalamualaikum buat semua reader kesayangan,

Hari ni 23 Dis kami ke Red Lotus Lake,Udon Thani

Gigih JM update atas sampan ahahahaha kalau kat Msia x de nye nak gigih camni

Nampak tak bunga-bunga pink tu!!!! Biru x de ye ;p

Nah!!! Untuk tatapan korang semua


194 comments:

  1. Sejak2 pandai guna blogger apps ni makin laju Jay Emm update blog.. he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heh heh heh... sape yang paling hepi kalo jay emm hupdate???? SS jugak kan....... =D

      Delete
    2. tulah..lama tak datang ni, jenuh nak komen

      Delete
    3. live update memang JM laju, sebab sekali tarik nafas dah habis baca :)

      Delete
    4. Wahh apss yg ada ni mmg akan buat kkite laju je nak update. Hihi

      Delete
    5. Lorrr... Ni lagi sorang tak tahu mende blogger apps tu.. adeii....

      Delete
    6. woooo Akak JM da pakai blogger app.. patutlaaa laju gilaa live update ngeh3..

      Delete
    7. Happy New Year JM.... lama nya eija bercuti dari bersiaran di sini... wahh bestnya mcm mana nk guna app ni.. tunjukan plizzz

      Delete
    8. Blogger apps memang mudah Tapii... Malas nak guna

      Delete
    9. guna gak seblum ni loni malas dah nak guna hihihi

      Delete
  2. Cntiknya lotus pink tu...gigih arrr akak naik sampan hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab lotus pink kot tu yang gigih naik sampan :)

      Delete
    2. Cantik sangat bunga tuuu. Dahlah pinkkk

      Delete
    3. memang kena naik sampan je kan Akak JM ? kalo kat stengah tempat tengok ada cem jambatan2..

      Delete
  3. Bebaik menembak tu... Kang tak memasang jadi scuba diving... he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha..tu baru namanya 'menceburkan diri'

      Delete
    2. menceburkan diri dalam tasekkk.. ha ha ha..

      Delete
    3. SS dah xde kat situ nak selamatkan.. heee =P

      Delete
  4. menarikla blog nie.. banyak catatan perjalanan.. in syaa allah boleh jd rujukan.. cantik sgt teratai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blog terbaik... Sila laa rujuk... Tak menyesal..

      Delete
    2. Menyesal kalau tak singgah selalu... Sama macam blog tuan atas ni :p

      Delete
    3. blog ni memang terbaik untuk rujukan

      Delete
  5. Replies
    1. kalo kuncup semua tratai.. abesla yang bawak boat tu kena tomoi masuk tasik =P

      Delete
    2. Ganas betui nak tomok hahaha

      Delete
  6. Kalau dah nama diberi pun lake of the Red Lotus memang meriahlah dgn lotus dia
    Menarik dan cantiknya.. mata kakak tak berkelip tengok:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mata saya pun tak berkelip juga, cantik-cantik semuanya kan :)

      Delete
    2. Saya pun tengok tak berkedip mataaa

      Delete
    3. terkelip-kelip mata CT bace komen-komen uols.. ngeh3..
      jangan tak kelip.. pedih nanti brair mata tu =P

      Delete
    4. Memang cantik kan kak zakie pandai JM menembak

      Delete
  7. Live update dari atas sampan?! Terbaikkkkkk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha memang thorbaik dari ladang lotus!! =D

      Delete
    2. biar betik live update dari atas sampan? ;)

      Delete
    3. Kat sampan pon ada modem... 'WIFI'... Keh Keh Keh...

      Delete
    4. alhamdulillah tak ada apa2 yang terjatuh dalam tratai layu ditasek madu..

      Delete
  8. Replies
    1. Cantik kan Farah....rasa nak petik juga dan bawa balik....hihi

      Delete
    2. memang cantik terantai pink sesuai dengan tuan blog minat pink

      Delete
  9. Teratai layu di tasik madu ada jumpa tak kat sana? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha... takut tak jumpe je... sbb tasik manis sangat kan.. tenggelam teratai! =D

      Delete
    2. Baik tanya Jay Emm.... Fauziah Latif ada tak kat sana... Kah Kah Kah..

      Delete
    3. ada jumpa ke? atau ada nyanyi ke? :)

      Delete
    4. Microphone manaaaaa? SS nak karok... Ha Ha Ha...

      Delete
    5. bhahaha Fauziah Latiff terus ha.. ingat dia size thumbelina ke muat celah2 bunga ?
      tapi maybe la kot.. ada yang mnyelam dalam tasik ke..

      ada tak Akak JM ???

      Delete
  10. Replies
    1. Dia memang sentiasa hebat... Macam beras super... he he he...

      Delete
    2. Intan...bila mood rajin camtu lah

      Delete
  11. Omo! Cantiknya bunga teratai tu semua :D

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. haaa... mimpi kne gigit ular tu ape maksudnyee.. heh heh heh

      Delete
    2. mimpi digigit ular??? penuh makna ni :)

      Delete
    3. mimpi gituuu tarak papa.. lagi Kak JM suka =P

      Delete
  13. Salam singgah petang JM....cantiknya bunga teratai.tu....

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum jm..gigih betul nampaknya....kalau lah ari2 jm update alangkah bahagianya

    ReplyDelete
  15. wah cantiknya teratai merah berbeza warnanya dgn teratai tasek chini.

    ReplyDelete
  16. Rajinnya sis JM update walaupun dalam sampan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua bayangkan JM update dalam sampan ... betul ke JM? :)

      Delete
  17. Assalamulaikum sis JM.. nampak lawa nampak dia pakai pink.. maaf lama tak singgah sini ya..

    ReplyDelete
  18. Sis JM g thailand ke tu nmpk kan ekin ketinggalan dah

    ReplyDelete
  19. subhanaallah..cantiknya JM. kat mana ni..kena selak2 balik ke belakang ni..

    ReplyDelete
  20. Replies
    1. Asalam JM apa khabar..wow!! amazing..terbaik ..tahnia ya travel menarik sekali nampaknya..

      Delete
    2. Lama sekali travel JM kali ni kan..hehehe gurau ja ya dek..

      Delete
    3. JM kena ambil gambar mana yang menarik tu baru puas hati ..

      Delete
  21. fuyooo. ke thailand pulak.. xajak kite ponn. hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Whoaaa thailandd tuuu.. bestnya jenjalan..

      Delete
  22. alahai lama gilaa xsinggah sini >,<

    ReplyDelete
  23. =D waahhh.. stail laah sis life hupdate!!

    ReplyDelete
  24. cantik betul gamba2 sis amek nihh... =D

    ReplyDelete
  25. sis.. yang gamba ula tu tempat ape sis?

    ReplyDelete
  26. tengkius siss JM gigih hupdate untuk kami =)

    ReplyDelete
  27. bunge teratai kuncup ade tak sis? heheheh =p

    ReplyDelete
  28. JM dah balik belum? i miss u..

    urmmm xder teman berbalas komen, boring.... ahakkkkkkkkk

    ReplyDelete
  29. Ishhh,,,ada crocodile tak kat Tasik tu hihiihi..tapi memang cantiklaaaaa JM

    ReplyDelete
  30. Huiyoooo... gigihnya.... nanti kalau balik, mesti entri dia tahun depan kann... hehe

    ReplyDelete
  31. Kembang elok nya bunga diaaa.... petik sekuntuk bawak balik maiii...

    pelishhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Geram kan dik SN tengok bunga tu....diana pun nak sekumtum juga...hihi

      Delete
  32. Waa.. best .. x terfikir pun nak g kt sini.. hopefully one day smpailah

    ReplyDelete
  33. Memang cantik bunga teratai tu sis JM..

    ReplyDelete
  34. bunga pink, baju pink..seia sekata betul

    ReplyDelete
  35. the lake of the red lotuses katanya ... tapi semua gambar pink, ke JM post yang pink ajer? :)

    ReplyDelete
  36. Waaaaa....cntiknyeeee bungaaaaa....rasanya JM penah pg sini dulu kannnn....heheheehh

    ReplyDelete
  37. Pantas betul JM update blog skg nii....hebat...tahniahhhh...andalah kebanggaan kami..hahahaahab

    ReplyDelete
    Replies
    1. Atas sampan plak tu... Kita tak mampu... he he he...

      Delete
    2. Betul..kita mn mmpu..naik smpan pon xde...hahaahha

      Delete
  38. ceh..ceh dah pandai live update..

    ReplyDelete
  39. ni dah 29 dec.. xdak update dah ka tahun ni?

    ReplyDelete
  40. Nmpk smangat da JM skrg update. Batu la nampak mcm retisss. Hehe

    ReplyDelete
  41. Meriahnya dengan bunga-bunga lotus. Kaler fevret sis JM pulak tuh kan hehe

    ReplyDelete
  42. Wahh..wah wahh..bukan main lagi JM nih ye....jeles iiii hehehe

    ReplyDelete
  43. Subhanallah.... cantik nya...
    Masya Allah....

    Pink bersinar2...

    ReplyDelete
  44. Cam comel je...
    Cam cantik je ...

    ReplyDelete
  45. Jm... koleksi baju pink sjm ada berapa bnyk?

    ReplyDelete
  46. Gigih akk tu duduk kt ujung boat...

    Jgn jatuh kak...

    ReplyDelete
  47. Dear All!!! JM dah balik!! rindu korang semua...muah!!! ada masa nanti or next year baru JM reply komen korang eh..terima kasih yang sudi singgah di blog JM ni...sorry tau JM masih hutang ole2 utk reader dan pengomen setia..JANJI akan i TEPATI in shaa Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum dan mat pagi JM....rindu juga dengan JM ni....Selamat Tahun Baru buat JM.....

      Delete
    2. Tu diaaaa... Jay Emmm buat aku janji... he he he..

      Delete
    3. hehehe Akak JM balas untuk semua =D

      Delete
    4. JM mai ronda.. sorii lama tak singgah mai sini.. hehehe

      Delete
  48. bestnyaaa...bila la eija nk smpai cni.hehe

    ReplyDelete
  49. helllloooo cik tuan rumah.. iols datang mengebom before tahun baru =)

    ReplyDelete
  50. lawa gilaaaaaa.. air tu jernih x ? ke keruh.. ada ikan x dalam tu ? ke ada buaya ???? seram x naik boat tu ??

    ReplyDelete
  51. bila agaknya akan ada entry penuh ? ngeh3..

    ReplyDelete
  52. Happy new year jay emm!
    *aci x wish sini dulu? He he he

    ReplyDelete
  53. Sudah 2016 JM! Cerita selanjutnya mana hihi..
    Moga 2016 memberi lebih kebahagiaan buat kita semua.

    ReplyDelete
  54. Salam singgah sini di tahun baru 2016 JM..

    ReplyDelete
  55. bawak balik sejambak boleh ? ... heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis Vee...balik msia je dah layu heeee

      Delete
  56. aaik.. kat dashboard keluar link Happy New Year.. mana pi ?

    ReplyDelete
  57. memang cantik.. patut gigih je kat amik gambar..hee^^

    ReplyDelete
  58. Teratai pink!.. tgk je dah macam nak pitam!

    ReplyDelete
  59. cantiknya lotus!
    saya kalau dengan bunga ni...memang geram tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss....kan YY...pomuan mesti suka bunga

      Delete
  60. mampu tengok ajelah
    perginya entah bila...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. YY....tak pe..sis JM akan sajikan kat sini...tgk je

      Delete
  61. Sis JM makanan Kat sana cmna senang ka dapat makanan halal

    ReplyDelete
    Replies
    1. arZ...agak susah itu sbb kami masak sendiri

      Delete
  62. wah terbaik JM..nampak keindahan bunga2an..indahnya

    ReplyDelete
  63. waaahh sis jm atas sampan pon boleh ye..
    tapi pink btl bunga dia tuu

    ReplyDelete
  64. ok lah, nanti free datang lagi kay JM ... sama juga macam JM sebenarnya, tahun ni JM tak ada mood blogging, saya pula, mood blogwalking berkurang :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zie Has...how r u..lama tul x bersiaran

      Delete
  65. Replies
    1. Zumal...bunga2 tu buat tasik nampak cantik -:)

      Delete
  66. cantiknya.. geram tengok bunga -bunga tu!

    ReplyDelete
  67. atas sampan boleh updated! kerlassss sis JM!

    ReplyDelete
  68. cantiknya bunga tuh.. Eyda time tuh bercuti kat Ipoh jer..

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang