You can click on me :-)

Thursday, 17 December 2015

Teaser : Last Trip on 2015

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua reader blog JM,


Terlebih dahulu JM mohon maaf kerana belum sempat siapkan 'small gift' untuk rakan reader. Masih di peringkat 'design'. Harap semua kawan-kawan dan sahabat dapat menunggu dengan sabar ye.

Sebenarnya JM nak bagi tahu kat korang semua, blog ni akan sunyi selama 10 hari. Jadi dalam tempoh tersebut JM tak boomMMM blog korang.

Harap-harap tak ada yang rindu dendam ek hihihi.

This is my last trip on 2015 ehh means tahun depan ada lagi heeeeee.

"HABIS LAH!!! entri yang tertunggak tu bila nak bayar" hehehe....tahun depan ke tahun berikutnya.

Ko ke mana JM.....tak boleh duduk diam!
Ini trip rombongan Cik Kiah dan Kak Melah. 

Ada aktiviti camping, body rafting, tembak sunset, tembak orang ehh.. tembak menembak gambar.

Nampak tak....tengok! ni dah tak nak balik Malaysia ke ;p 

Bagpack penuh dengan rencah, rempah ratus, makanandalam tin dan periuk. Dalam beg biru tu penuh dengan maggie dan biskut. 

Korang boleh guess tak JM ke negara mana? cer teka....ce teka! Sorang boleh guess satu NEGARA je. Bagi yang boleh menjawab dengan BETUL adalah habuan nya ;-)

Jom nyanyi sikit "awak ke mana awak awak ke mana" .... "awak ke mana awak awak ke mana"

Ketika entri ni publish, JM dalam perjalanan ke KLIA2 dan akan terbang 'berseorangan'...

Doakan perjalanan JM selamat pergi dan balik ye....

Muahhh!!! till wee meet again

Live update from airport : tgh Q nak drop luggage tapi geram betul rasa mendidih darah dengan orang tak faham bahasa ni, nko dah duduk belakang pesal nk potong Q pulak ikut turn lah pakai lebai sepatutnya tunjuk budi bahasa yang baik kalau tak pecat je lebai tu .

Boleh tanya plak nk drop luggage ke, ko tak nampak beg tercongok atas troli ni..isshh sabar JM sabar..ye encik saya nal drop luggage tapi kalau encik x sabar sangat pergilah dulu (mengomel dalam hati).

125 comments:

  1. salam cik JM yg jeliterr tuuuh,
    wak farking dulu yee., hehe2

    ReplyDelete
    Replies
    1. wakk ! siap farking.. farting tak de ke ? ngeh2

      Delete
    2. wakk... kaunter bayaran kat depan ye...... heh heh heh =p

      Delete
  2. Thailand!

    Have a safe trip sis JM :D

    ReplyDelete
  3. Akak ke mna tuuu..slmt brcuti.best arrr dpt jln2

    ReplyDelete
  4. meh nak teka.. trip balik kampung kan.. hihihi
    bukan korea, bukan jepun, bukan indonesia...
    ntahlah JM, iols jem nak teka...
    :P

    ReplyDelete
  5. Salam singgah sini JM....besarnya beg JM....

    ReplyDelete
  6. Awak nak ke mana....Awak nak ke mana ni JM....nak teka juga tapi mau fikir² dulu ni...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak dapat nak fikir Zie....berapa hari demam melanda....huhu

      Delete
  7. bye-bye JM..have fun & a safe journey..

    ReplyDelete
  8. Biru mata hitamku tgk JM full blue nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biru menawan hati ku wahai Mak... Sejuk mata memandang... Sedap skit hati... Keh Keh Keh...

      Delete
  9. Amboi dik, x p mana ni??

    Jepun kot..

    ReplyDelete
  10. Babai! Have a safe trip. Have an enjoyable vacation!

    ReplyDelete
  11. Babai lagi sekali!
    Jaga diri elok-elok ye..

    ReplyDelete
  12. ...dan lagi sekali! Babaiiiiiiiii!
    Going to miss you!

    ReplyDelete
  13. pergi mana pulak JM nie....pergi thailand lagi ker?

    ReplyDelete
  14. 10 hari, maksud balik malaysia counting new year ker...

    ReplyDelete
  15. Jalan jalan lagi. Jalan jalan terus. Mbak JM bawa backpack gede bener dgn isi lengkap mesti mau ke Medan...xixi

    ReplyDelete
  16. Sis Jm nak pi mana, CHINA eh, terpengaruh dengan entry SS hahaha

    ReplyDelete
  17. Wah berjalan lagi..bestnya hidup mcm Sis JM..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti nak jadi partner trip Sis JM lah.... heeeheeee

      Delete
  18. Tak pe.Fida sabar menanti gift sis JM tu..

    ReplyDelete
  19. Saya tak tahu kak JM nak ke mana. Kalau teka pun selalu tak mengena. haha!

    Have a safe trip, kak JM :)

    ReplyDelete
  20. Semoga perjalanan JM dipermudahkan dan selamat pergi dan balik.

    Happy holiday.

    ReplyDelete
  21. ke eastern Thailand.. singgah tgk pink lotus..

    ReplyDelete
  22. pergi hongkong ke JM. hahhaha.. selamat bercuti

    ReplyDelete
  23. lagipun emmang JM dah lama tak boom blog saya... hahahha

    ReplyDelete
  24. Apehal serba biru tu? dah jatuh cinta ngan biru ke? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru nak tanya ni tau ... kena rasuk dengan SS ke? kebiruan sudah :)

      Delete
    2. suka-suka jm pakai biru. biru mata hitam ku

      Delete
    3. gelombang biru ni.... ehhhhhhhhh hihihhiih

      Delete
  25. I teka U nak pergi Vietnam atau repeat ke Kemboja..eh, mungkin U p china.. Aaarrghh entahlah.. By the way, have a safe journey my sista. May Allah bless U always.. Enjoyyyy

    ReplyDelete
  26. Usah difikirlah hadiah2 tu, kami ok ja.. kami akan setia datang sini (tapi U kena update lah..) HAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kah kah...
      QA...

      Padu skali pesanan mu itu

      Delete
  27. Bestnyaaaaa jalan lagi. Enjoy your trip Kak JM!!! :D

    ReplyDelete
  28. hmmm sis JM nak ke mana ni..water rafting ek...canada..atau bali? atau...mana lagi ek...hehehe..

    ReplyDelete
  29. done folo, folo me back ;) http://acuyuhan.blogspot.my/

    ReplyDelete
  30. Macam lari dari rumah JM ni... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha... tu laaaa... banyak betul beg die! =D

      Delete
    2. Yg ni komen plg win....

      Yesss lari dr umah bgtau kt blog...
      Omel angat ni

      Delete
  31. tak dapat nak teka JM kemana lah ... 10 hari? giler best :)

    ReplyDelete
  32. travel solo lagi kali ni? 10 hari sorang-sorang? macam risau jer :p

    ReplyDelete
  33. hopefully semuanya berjalan lancar yer JM, enjoy your travel, semoga selamat pergi dan balik .. travel sorang-sorang tu take care lebih sikit yer :)

    ReplyDelete
  34. Enjoy ur trip!! Selamat pergi & selamat pulang. Jaga diri di perantauan =)

    ReplyDelete
  35. Replies
    1. SS.. cbe bisik jawapanye ape.. heh heh heh

      Delete
  36. Pegi Phillipines ea? Neway have a safe trip JM!

    ReplyDelete
  37. Selamat jenjalan. semuga Allah mempermudahkan urusan

    ReplyDelete
  38. ok nak jawab.. Thailand... hihihihih.. dah baca live update.. :D

    ReplyDelete
  39. Sis JM nak cakap satu... beg kita sama.... hihihihihih

    ReplyDelete
  40. takpe tak update lagi sis.. Yang penting enjoy ur trip.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hamvoiii ikhwan...
      Mentang akk awk ni rerupis...
      Bag pun nk sama kannnn

      Delete
  41. owh.. sis jm ni jenis packpackers rupanya..

    ReplyDelete
  42. Ros datang sini lambat.. so dah tahu ke mana destinasi kak JM. hihi

    ReplyDelete
  43. moga semuanya baik baik saja ye di sana :) miss you sis JM :)

    ReplyDelete
  44. ada 3 beg :) nanti balik mesti bertambah beg tu.hihihi

    ReplyDelete
  45. gi sorang yer.. jaga diri kak JM :)

    ReplyDelete
  46. fuh fuh.. nasib dah tahu mana Akak JM pegi ngeh2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apsal korang tau akk tak tau awal...

      Tak aci btl lh mcm ni

      Delete
  47. kalo Kak Huda ada bleh tolong lesing pakcik tu ngeh3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehem ehem...

      Hamvoiii suka ati ko suh akk lesing org....

      Ha ha ha...

      Nehi nehi

      Delete
    2. Nnt glamer lh akk cik manisah lesing ni...
      Hahaha

      Delete
  48. hati-hati jalan.. doa jangan lupa =)

    ReplyDelete
  49. aigooo beg gitu.. tunggu modal ada baru nak beli la.. feeling traveller kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akk ada... nk finjam?
      Meh
      ..
      Duasinggit

      Delete
  50. Hi JM
    We are your silent reader..wah,seronoknya berjalan selalu.
    Sudi singgah our blog,jenguk our recent DIY trip to NZ
    http://casanayafana.blogspot.my/

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM x singgah.... i yg singgah...
      Sama lh kita baru blk nz...
      Ngeh ngeh ngeh

      Delete
  51. kalau tau JM terbang sorang..ky ikut..hehe

    ReplyDelete
  52. beratnya beg...nak follow duk dlm beg.kikiki

    ReplyDelete
  53. alamak.. sis.. tite demam ni... rindu........ =p

    ReplyDelete
  54. entry tertunggak sila bayar di kaunter ye... heh heh heh =p

    ReplyDelete
  55. haisshh berjalan je kejenye.. ikat kaki mau?? hehehehe =p

    ReplyDelete
  56. Semoga selamat pergi dan balik..

    ReplyDelete
  57. ala, dah terlambat nak teka...hahaha

    ReplyDelete
  58. Rasanya untuk journey tahun 2016 ni dah ada siap dalam plan... harap2 lebih mencabar lagi... dan lebih jauh perginyer nanti...

    ReplyDelete
  59. Waaaaaa....terbang lagi ke??? Amboiii...xreti dok diamm naaaaa....jgn lupa bwk nama sy terbang skali tauuuu...hahahahaah...muka xmalu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lh pasai....

      Jm ni mmg pekerjaan nya travel ke...
      Jm ada keeja kosong x kt tmpt jm tew

      Delete
    2. DM... i belif i can fly.
      #flyingWithoutWing...
      #konon

      Delete
  60. Harus laaa rindu JM selalu.....moga selamat perjalanannya yeeeeee...skg ni masih dilapangan atau dibumi mesia?? Hahahahahah

    ReplyDelete
  61. Penat dh sy pusing2 kepala pikir JM nk terbang ke mana...mesti JM nk g panjat gunung kt vietnam nih kan....hehehh

    ReplyDelete
  62. Syiokkknyerrr! Nak ikutt! Hehe :P
    Pi Thailand lah kott kan? Sebab trtengok label tu sbenarnyaa. Kiki :P

    ReplyDelete
  63. Assalam..we are your silent readers..bestnyer JM dapat travel selalu..
    Sudi2kan jenguk our recent trip to New Zealand di http://casanayafana.blogspot.my/

    ReplyDelete
  64. ke bangkok lahi dial ... dah selamat kembali harapnya ...

    ReplyDelete
  65. wah dia travel lagi! sonoknya!
    nak ikut!!!!

    ReplyDelete
  66. JM, lain kali orang gitu, kasi sekolahkan aje
    dia ingat dia sorang aje manusia nak cepat

    ReplyDelete
  67. pasni kene bace ikot hari la....
    xsyok btl xdpt nak berteka teki
    dah selamat balik da pon kan
    heheheheh

    ReplyDelete
  68. Banyak jasa beg australia akak JM, buat sumbat periuk belanga trip aritu..rindu JM

    ReplyDelete
  69. seronoknya.. berani kak JM terbang solo ya..

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352