You can click on me :-)

Monday, 2 July 2012

Family Trip Langkawi : Day 3

Assalamualaikum pembaca semua...

Jangan jemu ye kawan-kawan untuk membaca entry berkaitan percutian di Langkawi, kalau korang jemu untuk membaca..JM pula akan rasa jemu untuk berkongsi..ehehe..jangan macam itu yer.. masih bersemangat untuk berkongsi ilmu dan pengalaman bercuti sebagai panduan kepada yang berhajat bercuti di sana.

Percutian untuk hari ke 3 diteruskan lagi..pada hari ini JM akan bawa ahli keluarga ke Galeri Perdana di mana ia merupakan sebuah tempat simpan semua koleksi Anugerah dan Cenderamata Tun Dr. Mahathir Mohamad dan bayaran dikenakan adalah RM5 untuk Dewasa dan RM2 untuk Kanak-kanak. Waktu kami sampai ada rombongan budak sekolah. Jom kita masuk.

Pintu masuk utama
Tak lama kami kat sini..boleh exclude dari dalam Itie...x berapa menarik
Kemudian kami teruskan ke destinasi berikutnya....Wildlife Park dan disebabkan harga tiket agak mahal, jadi ambil keputusan untuk bergambar di bahagian luar sahaja. Tiket untuk Dewasa RM22 dan RM11 untuk Kanak-kanak. Cuba korang bayangkan kalau RM22 untuk 4 orang dan RM11 untuk adik hambo tak kecik tu.....parah kawe...so batalkan niat utk masuk ke dalam.

Harga tiket mahal terus x jadi nak masuk
Hari ni perlu hantar semula kereta sewa dan dalam perjanjian perlu hantar pada jam 12.00 tengahari dan kalau 1 jam lewat lebihan bayaran di kenakan. Jadi pada hari terkakhir kami di sini hanya melawat tempat-tempat yang berdekatan dengan pekan kuah. Jadi masa yang berbaki JM bawa family makan tengahari kemudian kami ke Dataran Lang sebelum pulangkan kereta sewa.

Dataran Lang
Setelah urusan pemulangan kereta selesai, beli tiket di kaunter untuk pulang ke pengkalan Jeti Kuala Kedah. Percutian kali ini amat berharga kerana berjaya membawa ahli keluarga menikmati keindahan alam di Langkawi setelah sekian lama merancang.

Sekian...c u on another trip..
Wasallam...

21 comments:

  1. dua2 tempat tu saya xpergi lagi...

    saya pernah sewa keta dri Shamsibah... nasib baik xda charge wqlaupon saya dh lewat hantr keta time tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ZF : so apa lagi...sila lah terjah nanti :-)

      Delete
    2. saya pula semua tempat belum pergi lagi :P ...

      Delete
  2. Seronokkan sis bila percutian yg dirancang bersama keluarga berjalan lancar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Farrah : asyik sis JM je jalan2 naik flight so sesekali bagi peluang pada mak dan adik2 lak :-)

      Delete
    2. seronok adik-adik JM kan... actually saya anak bongsu, syok ar, sebab abang-abang kakak-kakak selalu bawa jalan-jalan hehe ;)

      Delete
  3. Kawe pon raso parohhh tengok hargo tikek masukkk tuuu...
    * Betul x lograt Klante SS ni? He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau bakal mak mertua dgr SS ckp kelantan ni CAIR!!!!

      Delete
    2. parohhh ler kalau kita yang tukang bayor hehe :) ...

      amboi SS, bakal mak mertua orang utara ke? hehehe :p

      Delete
  4. Assalamualaikum wbt :)

    Rindunya nak ke Langkawi.. pernah sampai tapi masih belum banyak tempat yang Sha sempat pergi.... Ya Allah, menggamit kenangan pulak rasanya...

    ReplyDelete
  5. masa pergi tahun lepas tak dapat nak singgah dataran helang tu

    ReplyDelete
  6. rindu lah nak pergi lagi JM, tahun lepas pergi macam2 nak borong cuma sayang je payah nak bawa balik Brunei ni

    ReplyDelete
  7. Jm, camne blh selalu g trip ni? Hehe..

    Wawa & hubby selalu terikat dgn keje & masa.. Camne arrange masa cuti , keje & lain2?

    ReplyDelete
  8. Asalam JM cayaang..nekcik lama tak mngkomen tapi nekcik mnyinggah jugak rumah JM ni. .lately ni mmg kerap klusr masuk tumah JM..pasal JM tak kunci rumah!!JM..nekcik skodeng rumah nak carik info jepang...tq nekcik ye JM

    ReplyDelete
  9. baru ber'family day' kat langkawi ni.. ;)

    asal namanya bercuti memang syok abes!!

    ReplyDelete
  10. bes nye..jeles tgk JM asik jenjalan je.. :(

    ReplyDelete
  11. Langkawi! borong coklat......




    Singgah blogwalking...:)
    Nak tahu ade diabetes ke tak?Jom cek kat sini:
    http://blogmummyrifqiy.blogspot.com/2015/05/tanda-tanda-diabetes-yang-anda-mesti.html

    ReplyDelete
  12. pernah sekali aje pergi langkawi.. bagi saya, pulau langkawi ni adalah tempat kesukaan buat suri rumah sahaja.. hoho

    ReplyDelete
  13. syok la kan kalau bercuti dengan family ... tak masuk semua tempat pun tak per, asal dapat pusing sana sini dah cukup happy dah kan :)

    ReplyDelete
  14. alaaa apesal bila klik yang day 1 dengan day 2 dah tak ada? dah remove ke? ... belum khatam lagi cerita langkawi ni

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352