You can click on me :-)

Monday, 1 July 2013

No VISA to JAPAN

Assalamualaikum dan salam sayang semua,

Apa khabar you oulssssssssss...awal minggu bekerja ni selepas 2 hari berhujung minggu...masih ada mood bercuti ke. Minggu ni JM lepak je kat umah..dan macam biasa mendobi, menyapu, mencuci..semua MEN ada....hihhihi

Yeayy...dah tak berapa hari lagi kita nak sambut bulan Ramadhan, dah bersedia ke kalian..kepada rakan sejenis ngan JM ..korang dah ganti puasa ke belum....cecepat tau.

Kali ini JM nak kongsi info berkenaan berita baik kepada kaki travel yang ingin melancong ke Jepun tu..mulai 1 Julai 2013, VISA tidak di perlukan lagi untuk masuk Jepun....Hoyyeeeeeeeeee....tak perlu lagi nak memikir menabung sampai 6-7 ribu ringgit untuk buat VISA tu. Setahu JM ramai rakan travel yang sudah tahu berkenaan info ni dan kepada yang belum tahu boleh refer di blog Azra, Kaki Berangan dan DATT

Kebetulan hari ni JM masuk website Air Asia..yeeayy..ada sale ke Jepun..ada sesiapa yang sempat grab tak tiket tu. JM sebenarnya ada hati jugak nak beli tiket tapi bila di pikirkan semula jadual travel tahun ni dah penuh so perlu tunggu sale untuk tahun hadapan.

Sales form 01 Julai - 07 Julai 2013
Panjang langkah nampaknya JM tahun depan..heeee

see you ouls on next entry..babaiii

22 comments:

  1. Boleh menghimbau kenangan lalu ni... tapi bukan untuk masa terdekat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. En Mie..oklah dh pernah sampai..so ce g tempat lain pulak :-)

      Delete
  2. Hai JM,

    tu la pasal teringin sgt nak jejak kaki ke Jepun.tp rasanya lama lg la..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takper Yani..yang penting skrg ni tak perlu VISA ..so anytime boleh pegi kan..janji ada duit jek :-)

      Delete
  3. hehehe best...rezeki laaa kan...dah beli tiket, tetiba plak visa tak perlu...Alhamdulillah....hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aperrrrrrrr..dh beli tiket...JELESSS I tauuuuuuuu heeeeeeeeeeee
      Tak per DJ gi dulu nanti JM menyusul

      Delete
  4. amboiiiii....... lagi panjang la langkah lepas ni...

    jom kita semua ke JEPANG

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaksssssss...yezzz Dear...

      Jomm..aaaa...kita hajak akak Dila SR tu sekali..mesti lagi ohsem..mesti cantik ambik gambar nanti :-)..moh kita menabung dari sekarang :-)

      Delete
  5. yehaaaa syiok aa sapa nak gi JAPAN kali ni
    tak yah Visa sudah
    gi lah visit JAPAN tu JM sangat besttt ooooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yesss DEar...JM pun syyookkk jugak ni..bukan syokk kahwin je..syok berjalan jugak..ahaksss
      Jommm aaaa Dila kita gi sama2 nak..kita hajak SR sekali..mesti cantik gambar2 tu nanti :-)

      Delete
  6. wah..salah satu impian ni tapi RM belum cukup lagi..hihi..senyum je la..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak per...kita kumpul duit dulu..yang penting syarat utama tu dah lepas..tak perlu risau dah...sebelah kaki dah ada kat sana..tggal sebelah kaki je lagi heeee

      Delete
  7. weee... dalam list saya ni tahun depan.. heheeh..
    jepun, i am coming~!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear Zette...lama tak singgah sini..rindu sama kamuuuuuuuuu hihihi

      Wooww..dah masuk dlm list utk tahun depan..dah ada tiket le tuuuuuuu..jeles JM tau coz JM tak ada tiket lagikk..jon kita seranj Jepun ramai2..hihihh

      Delete
  8. Replies
    1. yer MS...boleh..boleh..no problem..nanti JM masukkan dalam senarai yer..siapa lagi nak ikut..let me know..giteww..dah macam travel aget heee

      Delete
  9. ehem...ehem... ada ura2 nak pi lah tueww

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAk Noriiiiiiiiii!!!..rindu sama kamu..naper lah lama tak updae blog..dh kempunan nak baca entri baru selepas citer g Jepang tu :-)

      Eheheeh..pandai dan tepat tekaan kak Nori tu...niat dah ada nih..

      Delete
  10. Pose: dok abis ganti lagi 3hari + rasa mcm tak mampu nak ganti walaupun mencuba :-(

    Jepun tak perlu visa?
    Wa wa wa bagus bagus.. count in me too jgk lah kalu gitu kekekeek.
    Travel2 kena hold dulu tahun ni (sedehhh)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekdaa..maybe sbb keadaan dekdaa skrg kan..tak per ..sabar yer

      Yer..tak perlu VISA..cam tak percaya kan..hoyyeee bestnya hee
      Alahh..dekda perlu berehat panjang dulu...nanti dh selamat semua baru plan yer :-)

      Delete
  11. Nak ikut JM jugak.....!
    Akak dah lama bermimpi nak ke Jepang.....tapi tak pernah jadi kenyataan....Duit dalam tabung tak cukup lagi ..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak MP..lama tak berdialog kat sini kan..heeeee..wahh best nya..jom lahhh..JM suka heeee
      Tak per..kita mimpi dulu at least dah ada impian..in shaa allah..akan jadi kenyataan..JM pun selalu bermimpi je...moh kita menabung..lama2 penuh lah tu :-)

      Delete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352