You can click on me :-)

Thursday, 21 August 2014

Awek Kaki Travel?...JM lattew hiksss

Assalamualaikum dan salam sayang semuanya!!!!


Aha!!!!!!!!!!!!!!!!! mesti kawan-kawan dah baca tajuk entri ni kan..kenapa kita-tiba boleh ada entri ni?

Ceritanya begini, semalam JM telah di TAG oleh salah sorang rakan blogger Wak Gelas di Facebook, ada yang tak kenal ke siapa Wak Gelas ni..tak kenal? boleh terjah blog beliau di wakgelas.blogspot.com.

Screen capture dari FB


Beliau minta JM baca satu entri dari blog www.muizmisri.com berkenaan dengan tajuk Elakkan dari berkahwin dengan Awek Kaki Melancong (kredit kepada beliau) dan beri komen berkenaan artikel tersebut. Memang sesuai sangatlah sebab JM ni adalah salah seorang kaki travel tapi tidak lah terlalu fanatik..light..light je. Artikel ini di kongsi oleh saudara Muiz Misri - sumbernya dari Malaysian Backpackers Club.

Kepada saudara Muiz Misri, JM hanya ingin berkongsi, memberi komen/pandangan peribadi berkenaan isu ini dan ia tiada kaitan dengan hidup atau mati hikss. JM tiada niat untuk mencuri atau mencedok artikel yang di paparkan dan tiada tujuan untuk menyinggung perasaan sesiapa. Kepada reader di luar sana, jika ingin bacaan lanjut sila layari blog beliau.

Dalam artikel tersebut menyatakan bahawa terdapat 7 sebab mengapa perlu elak dari berkahwin dengan awek kaki travel ni. Antara nya : 

1. Mereka tidak kisah dengan penampilan
Komen JM : eheheheh...mungkin ada benarnya kerana JM hanya ambil kisah dengan penampilan ni terutama semasa melancong tetapi jika berada di rumah atau di luar JM main sarung je apa yang ada..kekadang makup pun tak pakai.

2. Tidak Romantik
Komen JM : hurmm..tidak semua kot sebab JM memang romantik orang nya..tak percaya? hihihihi

3. Ego melangit
Komen JM : hurmm...tak lah...mana der

4. Belanja tinggi 
Komen JM : orang lain kot..JM tak..cuma belanja tinggi sebab perlu keluarkan duit untuk pergi melancong je lah.

5. Anda membosankan nya
Komen JM : bergantung kepada keadaan..jika pasangan jenis yagn suka bergurau mestilah tak bosan sepertu 'habang meng' tu hikss. JM namanye je suka travel di luar negara tetapi kalau di msia...boleh di kira berapa tempat menarik yang di terjah..hujung minggu 'bertapa' je di rumah.

6. Dia ramai kenalan lelaki
Komen JM : mana der..sorang pun tak de..kenalan perempuan ramai lah dan juga kenalan lelaki di alam blog

7. Bersedia untuk di tinggalkan
Komen JM : betul lah...JM kan kaki travel ofcoz lah..kalau tak nak kena tinggal jom ikut travel sesama

So jangan serik untuk bercinta dengan Awek Kaki Travel nih..

JM nak TAG awek yang kaki travel : DJ, BibiErr, Syieda, Lady Dreamer, Putri Maryam, Azra dan Zilla.

Bagi JM jika ingin keserasian, awek kaki travel better berpasangan dengan pakwe/suami kaki travel tul tak? Ini kerana masing-masing mempunyai minat dan topik perbualan yang sama. 

Jadi kesimpulan nya : Korang berani tak nak kahwin dengan Awek Kaki Melancong ni JM salah dorang daripada mereka? heeee

Wak Gelas!..mcm mana...berani ke tak? TAPI Wak dah kahwin hehehe

psst : kalau dah jodoh jangan di elak lah ye..kesian JM..sampai kertu lah tak kahwin ahahahah

Sekian corat coret untuk hari ini.

178 comments:

  1. Salam. Hee saya hendak berkomen sedikit sahaja. Kalau tidak berani dilambung ombak, jangan berumah di tefian fantai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Tiga Lalat...hohohoh...lama tak 'hinggap' sini mesti pergi tempat yg lagi 'bersih' ke ahaksss (gurau je jgn marah)
      Betul!!!! setuju sangat...kalau takut tempat tinggi jangan coba-coba nak naik roller coaster..

      Delete
  2. saya nak kahwin dengan pakwe kaki travel..dengan syarat dia bawak saya sekali

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahaha..Sal..itu sudah semestinya..kalau dia pegi sorang risau nanti saling rindu merindui..tido peluk bantal je lah hihihi

      Delete
    2. CT pun CT pun hahahak.. menempek sini pulak. iols nak jugak yang kaki travel. boleh iols ikut.. sentiasa hoooneymoon. tapi CT doakan kekakaks lah kawen dulu. adik adik come later pun tak apa..

      Delete
    3. Terima kasih CT...amin jgak :-)

      Delete
  3. Salam kak JM..Didoakan semoga kak JM jumpa pasangan yang serasi, suka travel juga ye..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Wanie : Terima kasih dan in Sha Allah..Amin..amin..aminnn

      Delete
  4. sebab2 yang ditulis sangat berat sebelah. Cons shaja, pro tak tulis pulak..hahaha
    ye la, PANDANGAN dia kannnn??? :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dzuli...hahahaha...pe kata kita tulis pulak 10 sebab Elak dari berkahwin dengan lelaki kaki travel

      Delete
    2. JM, kita tulis 10 sebab kenapa kena kawin dgn perempuan kaki travel..hehe
      JM ada plan nk p Bangkok tak bila2? nak ikut la
      *tak malu* hahahaha

      Delete
    3. dzuli...rasa lebih dari 10 sebsb boleh tulis kenapa perlu kahwin dengan perempuan kaki travel ni hiksss
      Plan ke Bangkok?...nanti JM email yek

      Delete
  5. HAHAHAHA! katapun bila dah kahwin akan menerima seadanyakan. harusla bakal suami menerima yang isteri itu kaki travel. lagi best kalau trip tu suami join sekali & haruslah percaya pd si isteri kalau isteri nak pergi travel dgn rakan rakan beliau. gituuuu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss...betul tu Naz..kalau x suka dan x nak kahwin ngan awek kaki travel sebelum kahwin interbiu dulu..kalau x nak usah terima..TAPI untung apa dpt awek kaki travel ni sbb mereka bukan taktak di bawah tempurung tetapi katak lompat si katak lompat..ehh..ada kena mengena ke heheeheh

      Delete
    2. apa kena mengena dgn katak skang ni JM~~ untung rugi mestila ada kan. kalau nak perfect je tak kahwin la mcm ni kan kan

      Delete
    3. ahahahahaha...betul tu Naz..mana der semua org perfect kan..Allah dh tetapkan jodoh setiap org..ntah org yg nk kita elak..itu yg kita dpt..biasanya kalau kaki travel mmg luas pengetahuan dan pengalaman jadi org x bleh gelar kaki travel ni sbg katak bwh tempurung lagi..tul tak heee..

      psst : bila kita nk travel sama2 nih heee

      Delete
  6. Oh... itu yg -ve yg +ve laaaagi banyak tau JM.
    - biasanya kaki travel sgt berdikari
    - bijak mengurus masa
    - kewangan stabil
    - luas pandangan
    - mudah berkawan
    - tidak kedekut
    ... eh banyak lagilah... so kepada jejaka di luar sana jgn takut kakak confirm JM ini layak dijadikan suri hihi..
    mak-mak pun apa lagi kalau nak cari calon menantu jenguk-jenguklah sini:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju kak Zakie..dorang highlight yg negative je kan..JM yg kaki travel ni terasa tau heheeheh
      Betul semua yg akak Zakie ckp tu..JM sokong..kalau lah kak Zakie ni ada anak teruna, sudi je JM ambik kak Zakie jadi mak mertua JM sbb SPORTING. Bab kahwin ni bukan tgk lelaki tu je perlu tgk juga sikap bakal mak mertua tu sporting ke tidak hihhi

      Delete
  7. Kalau dua-dua memang kaki ukur tanah memang satu advantage sebenarnya. Lagi best melancong dengan suami/ isteri sebab boleh rapatkan lagi hubungan kita walaupun for sure adegan-adegan terkuncil tu memang ada...hahaha. Kalau partner kita memang betul-betul tak suka berjalan...hemmm... rasanya dua-dua pihak boleh berbincang untuk dapatkan solution. Mungkin isteri kena kurangkan sikit aktiviti 'merayap' ni lepas kawin... suami beri kelonggaran pada isteri untuk 'merayap' sekali sekali (2 kali setahun ke). Yang si isteri pulak bila dah dapat green light tu kenalah pandai-pandai ambik hati suami... tanggungjawab yang ada jalankan sebaik mungkin barulah suami cair. Silap-silap dia beri green light untuk melancong 10x setahun.. fully sponsored lagi! Hahahaaa... Apa-apapun didoakan JM dan blogger2 lain yang masih single diberikan jodoh yang terbaik. Aamiinnnn......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wowwwww DAEBAK Fay!!! komen yg mantop!!! JM like 1000x hehehe JM setujuuuuuuuuuuuuuuu...love u 200% hehehe

      Delete
  8. Replies
    1. hye hye krung krungx..pesal bunyi cam telefon rosak je..bukan kring kring ke...larikkkkkkk

      Delete
  9. hihihihihihi.. lain orang lain cara nya kan walaupon minat tu sama ... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer Lieya..lain padang lain belalang..kalau Lieya minat travel tapi xder partner..cari lah JM..i awek kaki travel tau hihihih

      Delete
  10. Hubby kaki jalan gak...tp no time selalunya...so I jalan dgn kawan...lepas je ke.mana2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Yan (Azian Elias)..untung lah akak dapat suami kaki jalan gak..so kalau dia x dpt follow pun..dia akan approve akan jenjalan ngan kawan2 sbb dia memahami perasaan org kaki travel ni..Terus JM berdoa agar berjumpa dengan pasangan kaki travel gak..boleh beromantika semasa travel di luar negara...Hamoii..berangan sungguh JM nih hikss

      Delete
  11. tetiba name kene tag kat sini .. huhuh JM, me pun bercita2 utk dapat partner yg mmg kaki travel ... jeles tengok org lain berjalan dengan partner masing2 satu dunia ... me nak travel jauh2 sorang2 still tak brape confident lagik ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azra....ahaks..JM tag sebb Azra antara AWEK KAKI TRAVEL..hihihi...betul!!..cita2, padangan dan minat kita sama lah..nampaknya kita serasi hihihi..kalau lah Azra ni lelaki..dah lama JM coba mengorat!!! dah x pandang kira kanan depan belakang

      Delete
  12. Ahahaha....tu diaa bila kak JM dah setart mengomen. Kih3. Hamek ko wak gelas. XD tp kalau da jodoh ape pun takleh. Layankan je la isteri mu yang kaki travel tuh. Keh3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap2 x der lelaki di luar sana yang reject perempuan atas dasar kaki ktravel kan Ismi Ana..kalau tak akak jadi ANDALUSIA lah nanti...opss..mmg dh andalusia pun tapi still x ngaku heee

      Delete
  13. Jangan down JM dengan pendapat mcm ini..Masing2 Allah dah tentukan jodoh yang sesuai dan serasi..nak seribu daya tak nak berdalih-dalih plak, rugi sangat orang yg tak suka travel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. NAsa : setuju..kalau tak suka awek kaki travel tak perlu lah heboh satu dunia kan...setiap org ada kelebihan masing2

      Delete
  14. ala suka hatilerkan.. akak dulu kaki naik gunung.. mak selalu bising sapalah nak ... ingatkan kawen ngan kaki gunung dapatlah sambung hobi tak jugalah suami dan akak juga berubah.. so kalau dah terkawan ngan kaki travel percayalah ada kelebihan dan kekurangan yang ada terimalah seadanya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak Zila..setiap org kan ada minat yg berbeza seperti JM fanatik nk travel..so kepada mereka di luar sana kalau korang nak tahu awek kaki travel ni byk kelebihan taun...kan kak Zila hiksss

      Delete
  15. salam. hahahaha..oh akak JM romantik eh??? Yke?? hehehhee semoga cepat kawin JM!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaks...ye cik Itah..akak JM mmg romantika de amor ahahahah (masuk lift tekan no)....semoga cepat kawin?..Aminnn

      Delete
    2. hahahhaah..tak sangka kak JM kita ni romantik kekekek :P

      Delete
    3. cik Itah..jgn x tahu akak ni mmg romantik ehh..ye ke heheeheh

      Delete
  16. cri pasangan kaki travel jugak hihihi msti best kan dapat pegi negara org sma2...sy suka travel tapi poket sokmo tak tebal2 hukhukhuk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. KopiO..akak rasa kalau jumpa pasangan lelaki kaki travel mesti BEST kan...tapi ada ke yg nak hihihi
      Aha..kalau kopiO suka travel tapi poket x tebal..tangkap sorang kaki travel yg byk duit leh support :-)

      Delete
  17. Omaiii..kena ambik napas banyak2 nak menjawab tag jm ni.. nak p tarik napas tepi padang jap. Kikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru tgk soalan dh SEMPUT ke Syieda hahahaha

      Delete
  18. Semua jawapan yang JM bagi aku sokong seratus peratus! Semoga mendapat jodoh dan pasangan yang serasi... anak aku kecik lagi, kot taakkkk... kot taakkk... (Nyorok belakang langsir)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ali suka memancing : kenapa nk nyorok belakang langsir?..nak elak dari gigit nyamuk lah teww..terus teringat iklan ridset
      ahahahaha...anak tecik lagi eh..alaa dh ada anak ke baru nak...ehem..ehem...opss..terus start enjin kereta...Vroommmm

      Delete
  19. Gadis2 suka travel kalo suka sgt travel....cr laki yang kaya-raya..boleh dia support korang nanti...hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaksss...bagus idea Zila@akulovetravel tu...erm..JM nk try tackle businessman lah..penjual burger pun tak per janji businessman..*burger ramly satu!!!

      Delete
  20. fifi suke travel.. tapi dalam malaysia je mampu.. tapi fifi romantik tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaksss..itu lah siapa cakap awek kaki travel tak romantik kan Fifi...

      Delete
  21. Alah..kak JM tak sama pun macam yang dikatakan. Saya rasa k.JM ni pun friendly orangnye. And tengok dari cara bergambar nampak manja.
    Yang penting, kak JM memang best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hamoi...komen Nazeck buat akak x sedar diri dah ni..ahahaha
      Itulah kan..x kenal maka tak CINTA katanya...

      Delete
    2. Setuju ngan Shikin. JM manja2 romantik gitu! Dlm hati ada taman kan? kan? kan?

      Delete
    3. ahahahaah...Farrah MF...statement buat JM senyum sendirian tau..muahhh sikit!!...JM ni penyanyang heee..ehh ye ke?

      Delete
  22. Hahaha...apa salahnya aweks kaki travel kannnnnn JM ???????
    Naseb baik la akak dapat husband yang kaki travel jugak...kalau tak, pakat jenjalan ngan kenkawan aje laaa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye betul tu kak ITa..kalau tak suka tak yah lah tackle kan hiksss
      Alhamdulillah rezeki akak lah tu no wonder dpt jenjalan serata dunia...jelezz tau :-)

      Delete
  23. Haha!! nama kena tag oleh JM. Insyaallah, saya doakan JM akan dapat jodoh dari lelaki yang baik-baik dan suka travel gak. Aminnn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti lah tag nama LD sbb antara awek kaki travel jugak hihihi..in sha Allah ..amin..amin..amin..kalau dpt lelaki yg mempunyai minat yg sama...BAHAGIANYA...dunia aku yg punya..opsss

      Delete
  24. Moga JM jumpa dengan jodohnya... tak kisah la kaki travel juga ke tak.... hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nora Karim : Aminnn..ya robbal alamin..terima kasih tau

      Delete
  25. hahahah saya dah baca artikel ni paling best "lelaki seperti bagasi hilang boleh ganti yang baru"

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik cerita...ahahahah "lelaki seperti bagasi hilang boleh ganti yang baru"?..yang ni BEST!!!

      Delete
    2. hehehe tepek sini pulak.. dah macam pacat daaa CT ni wakakak.. wow article tu sangatlah pedas tajuknya hahahaks.

      Delete
  26. Kalau dpt jodoh sama kaki jalan memang bonus lah.lagi byk aktiviti makan angin dlm agenda

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kak Nieda..tapi mesti susah kan nak dpt macam tu huhuh..mcm JM ni nak dapat sorang pun susah..ni kan pulak kalau yang kaki travel..tak pe..berserah kepada Allah je :-)

      Delete
    2. Insya-Allah, JM. Perancangan Allah adalah yg TERBAIK. Mana tau masa2 travel tu lah jumpa 'the one' :)

      Delete
    3. Terima kasih Farrah MF...semoga jumpa 'the one' semasa travel?...Aminnnn...amin..aminn ya Allah heeee

      Delete
  27. Tag tu utk ape JM...mjwp isu ni gk ker?? Hahaha tukang tulis tu sgt -ve...lgsg xde kebaikan plk...hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM tag sebab DJ termasuk dalam kategori "Awek Kaki Travel"..harap-harap lelaki di luar sana tak takut untuk ambil jadi jadi suri rumah kerana x semua awek kaki travel x sesuai di buat penyeri hikdup..heheheheh

      Delete
  28. Hmmm hmmm...considering itu pandangan mamat Muiz, memang no comment. From my point of view, bias. Kesimpulan, kena cari lelaki kaki travel gak kot. Kalau pun x kaki travel sangat, boleh ajak berbincang kot benda2 ni before kahwin. Untuk elak masalah berbangkit di kemudian hari. Just my point of view.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bie..betul tu..hanya lelaki kaki travel sahaja memahami awek kaki travel kan

      Delete
    2. habis tu kalau dah sakan bercinta tapi tetiba kantoi kaki jalan sob sob sob T.T apakah akan terjadi.. eeeh eeeh nempek sini pulak :p syiok pulak bace komen komen penuh emosi kat blog akak JM ni. memasing dengan pandangan memasing. nak kawen pun takut. CT rasa kawen lagi menakutkan dari sky diving kekeke.. semoga kita semua bertemu jodoh yang baik baik amin..

      Delete
  29. Kakak JM, budak nak melencong tapi takde duit. Hehe.
    Budak tak travel pon ade gk masuk dlm sebab2 yg perlu elak tu. kekeke.
    Papepon kalau dah jodoh tak kemana yedak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. - "budak" kan tecik lagi...belum kerja kan..mmg lah belum ada duit utk travel..nanti dh keje nak travel boleh je hajak akak JM...boleh teman no problem
      - itulah..x semestinya kaki travel je yg ada SEBAB2 seperti dalam artikel tu kan
      - Kalau dh jodoh..dh tak kesah kaki travel, kaki jalan, kaki makan or kaki ayam...hikssss

      Delete
  30. Cinta itu kaki travel....jadi perkara di atas tidak benar..bias sungguh penulis yang komen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abe MKL...siapa penulis komen yang bias tu..JM atau Muiz Misri :-)

      Delete
  31. Kalau JM nak tahu kak zai, hubby, dan anak2 kaki melancong dan kaki shopping. Tapi taklah sampai tak ingat dunia. Banyak yang boleh kita kongsikan, salah satunya kita boleh berkongsi cerita, pengalaman, ole2 dan macam2 lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Zai...kalau semua ahli keluarga mempunyai minat yang sama mmg senang dan bahagia kan..sbb tu JM tengah aim pakwe yg suka travel ni heeeeee

      Delete
  32. Kena cari yang sama-sama minatlah cam ni. Tak delah kena tinggal. Hehe. Best apa travel. Saya pun nak juga buat macam kak JM bila saya dah berduit nanti. Huhu. >__<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Faarihin..nanti dah dapat keje BEST..boleh nak travel ke mana-mana detinasi yg penting ada keigninan..x semua org minat travel ni sbb ada yg cakap daripada habiskan duit pegi travel baik simpan tuk beli baju ke..tukar kereta ke..itulah kan..masing2 ada minat yg berbeza..

      Delete
    2. Betul tu. Setuju sangat. Minat masing-masing kan. Dalam pada kita travel tak semestinya tak leh beli baju, tukar kereta, beli apa saja. Yang penting kena pandai menabung. Huhu.. Get inspired dari blog kak JM. Suka tengok orang pi travel ni. Banyak ilmu yang bakal kita dapat. =)

      Delete
  33. 7 sebab mengapa perlu elak dari berkahwin dengan awek kaki travel ---> hmm aku sblom kawen tak ligan, dah kawen ada anak baru ligan.

    kena ada kupasan baru : isteriku kaki travel kekeke. pandangan dari both suami kaki dan tak kaki. haa bleh kaa..sapa nak sahut cabaran ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanatron : ahahahah...nak tak kita keluarkan artikel Isteriku Kaki Travel pulak..tapi ramai ke yg nak respond coz berapa percent je isiteri kaki travel nih

      Delete
  34. Klu dah serasi & sama2 suka tak kisahlah apa pun.. yg susah pun jadi tak susah punya lah hehee.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abe Khir!!..ahahah...tetiba plak abg..nko buat tebiat ke JM
      Betul tu...kalau pasangan x suka travel tapi dpt awek kaki travel..semua dapat harungi bersama eh..syg nyer pasal abg sanggup hadapi hihihih giteww

      Delete
  35. Best apa pergi travel. Bestnya pergi travel dengan hasben. lagi romantik aarrr. auta je semua ni. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahaah...Scha...tak per verangan dulu..mmg best kalau dapat travel bersama orang tersayang

      Delete
  36. Uih dapat pasangan yang suka ikut travel lah best, at least adalah peneman. Tapi kalau dapat pasangan yang nak travel style2 nak glamour gituu hotel pun nak hard rock, hilton ajeee errr errr pokai lah duit den. eh? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Kei Hiroki..ingatkan org Jepun tadi baru nak melompat riang coz ada reader from Japan hikss..bukan eHHH?
      Ahakss..kalau camtu meh cari akak JM sbg partner travel coz akak bukan glamour style heee

      Delete
  37. salam kenal jugak dari mama, hihihi.. wahh.. kaki travel ke JM ni? mesti bestkan merantau jenjalan kat tempat orang... syokkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss...cepatnya mamaniza buat kunjungan balas...terus JM add to favorite tau...nanti nk follow blog mamaniza lah heee
      Ha'a....JM ni suka travel sbb tu duit asyik habis ke arah tu je huhuhu

      Delete
  38. Hihi mana ada akak JM ni ego...bab kena tinggal, suri rumah pon kena tinggal selalu..hari2 tunggu la tok laki balik rumah...padahal kena tinggal g keje je..hahaa mengada kan..penantian itu sangat menyakitkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahakss...yelah Irra kan suri rumah sepenuh masa ofcoz lah selalu kena tinggal tapi siang hari je mlm kan ada..itu lah part kena tinggal semasa travel..kalau x nak kena tinggal moh la ikut join travel sesama kan...tak perlu beli byk alasan...tul tak?

      Delete
  39. Istri Saya Kaki travel Mbak JM. Alhamdulillah..pernikahan kita tetap sakinah mawadah warahmah. semuanya terrgantung pada individu masing-masing. Semoga Mbak JM dapat jodoh yang diharapkan yang sesuai dan cocok untuk Mbak JM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mas Gunadi..kalau dh jodoh kan tak kisah lah kaki travel ke tak..mesti rumah tangga bahagia so statement utk elak dari kahwin dengan kaki travel tu cannot accept kan. Ye betul bila ada toleransi dalam rumahtangga in sha Allah bahagia. Ha'a...JM pun masih mencari yg secocok ni..ntah di mana ia bersembunyi hehehe

      Delete
  40. Salam JM, ciku dan mr TL memang suka travel bersama dan kalau dia travel bersama rakan travel dia dan ciku bersama rakan rakan ciku so far takde masalah dan di izinkan asalkan jaga batas batas yang perlu dalam islam dan sebagai seorang isteri.InsyaAllah JM dapat jodoh yang baik yang menerima JM seadanya kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. CIKU..kalau jodoh bersama kaki travel jugak mmg tiada masalah kerana masing-masing saling memahami tetapi bi mereka yg berjodoh dgn hobi berlainan ni susah lah sikit. Perlu convince pasangan. In Sha Allah jika ada jodoh di harapkan berjumpa dengan yang serasi dan saling memahami :-)

      Delete
    2. nak nempek sini pulak.. alhamdulillah dapat hasbeng yang sama sama ada minat yang sama.. boleh share dan saling memahaaaami kan. huuurm.. betul tu. setuju ngan CIKU. janji kita tahu batas agama dan pandai jaga diri. teeeruskan melangkah keliling dunia !!

      Delete
  41. kalau dah jodoh
    apa yang dikisahnya dia kaki melancong ke idak kan =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Yana...sepatutnya tak perlu ada statement "Elakkan dari berkahwin dengan Awek Kaki Melancong" tu kan?..maybe penulis hanya ingin bergurau :-) kekadang kawain ngan awek yg suka terperap je kat umah pun haru biru jugak hihihih

      Delete
  42. Jodoh semua di tangan tuhan...yg penting cuma memahami antara satu sama lain...biasanya kalau elak sangat cari kaki travel..percayalah akan dapat kaki travel gak...hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a..betul kan nOe..jodoh Allah yang tentukan..jika memang dah jodoh ngan awek travel buat pe nak ngela-ngelak lagi kan..ahaks..biasanya apa yg kita tak nak kita dapat..apa yg kita nak mesti tak dapat :-)

      Delete
  43. best ape dapat wife kaki travel kan...hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan FiZ...biasa WIFE kaki travel lebih indipendence kan..lebih berani dan kuat semangat..rugi kalau nk elak2 dari dpt pasangan kaki travel :-)

      Delete
  44. Kak JM, awat lak serik? boleh je la kahwin dengan awek kaki travel ni. Member KM pun kaki travel jugak.. siap usung 2 anak ke hulur ke hilir lagi haha... klu dah cinta, tak kisah dah... haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. KM...akak ada baca artikel berkenaan "Elakkan dari berkahwin dengan awek kaki travel" alasan nya seperti yg akak komen tu...ada yg SERIK ke?...harap2 lelaki di luar sana tak takut utk menjadi awek kaki travel kan sb mereka lebih BERDIKARI

      Delete
  45. Konfius sikit tang ego melangit tuh?apa kaitan ngan awek kaki travel,.. Heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farah MF..apa yg JM baca dari artikel tu katanya awek kaki travel ni high class..pastu jenis x nk mengalah..suka guna barang branded..camtu lah///bagi JM semua tu x betul lah kan?

      Delete
    2. Farrah..tersalah komen guna nickname org lain hahah...bengong...sebetulnya yg ini

      Farah MF..apa yg JM baca dari artikel tu katanya awek kaki travel ni high class..pastu jenis x nk mengalah..suka guna barang branded..camtu lah///bagi JM semua tu x betul lah kan?

      Delete
  46. iskk manade la jm.. stereotype tau diorang ni.. isk isk.. salah semuanya.. orang tak kaki travel lagi byk yg terkena dgn kriteria kat atas tu. kalau kita kaki travel, pasangan tak kaki travel, kita ajak laa skali. confirm lagi happy. betul tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Zie Zie...che wah..Zila Zainal..JM panggil dgn panggilan manja..Zie Zie uolls heee
      Ha'a..JM pun rasa atrikel yg di keluarkan tu mcm x benar je sbb kekadang awek kaki travel lebih baik dari yg x suka travel kan
      Setuju dgn komen Zie Zie tu :-)

      Delete
    2. ahak...Zie..sorry tersalah komen guna nickname organik house lah..huhuh...sebetulnya

      Kan Zie Zie...che wah..Zila Zainal..JM panggil dgn panggilan manja..Zie Zie uolls heee
      Ha'a..JM pun rasa atrikel yg di keluarkan tu mcm x benar je sbb kekadang awek kaki travel lebih baik dari yg x suka travel kan

      Delete
  47. sebagai awek kaki travel jugak, kite tak setuju dengan no 5 tuh...mane ade membosankan....bile dah banyak travel, lagi terbukak kot minda, life jadi lagi fresh gtuh! ahaks! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aisya : maybe penulis tu belum selami betul2 awek2 yang suka travel ni...biasanya awek yg suka travel suka cabaran kan dan berani...HEBAT pe :-)

      Delete
  48. Saje nak provoke je tu JM.. jangan terguris lak.. takmo..takmooo.. hehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. dear Nurul Hidayah..nape JM x leh pos komen di blog eh..setiap kali baca mesti x leh komen..fRUST tul..maybe PC JM ada prob kot huhhu

      Ha'a..dorang saja nk provoke kan..TAPI JM tetap happy go lucky dan tak patah semangat tuk travel tu heeeee

      Delete
  49. Tidak semua awek kaki travel itu sama... semua yang disenaraikan tu negatif belaka... JM dah kahwin nanti pandai2 la bodek suami kan... ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. acik idah : ha'a..JM SETUJU...x semua sama kan..kekadang awek yg x suka travel pun ada sikap seperti yg di tulis tu..ahak...JM mengharapkan suami yg suka travel gak..punyai hobi yang sama baru 'satu kepala"..tapi veragan je lah...biasa apa yg kita nak susah nk dpt huhuh

      Delete
  50. hihihi lawak plak bila baca, tapi apa yg dikatakan JM betul jgak, tak smua awek kaki travel mcm tu..:) jgn serik utk terus travel, oke.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ika Zulkefli : ahakssss..kan..bukan semua seperti yg di tulis kan..ntah ntah awek kaki travel lebih kebabOMMMM dari yg tak suka travel..tapi yg pasti akak JM mmg x boleh di pisahkan dengan minat travel ni walau duit x byk..boleh baca blog kongsi kisah travel pun dh puas hati :-)

      Delete
  51. Bg pendapat saya, suami kena terima diri kita seadanya.. Bukan semua awek kaki travel mcm tu..Nanti nak kawin saya nak cari suami kaki travel sbb bila nak p travel dia x kn halang dan boleh explore dunia sama2... Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. syaiza_dekja : terima kasih singgah di blog akak JM....SETUJU!!!!! nak kahin dgn kaki travel jugak?..ok..ok...akak doakan agar jumpa lelaki idaman ye tatapi pastikan habis belejar dan dah ada pekerjaan tetapi baru cari pakwe tau

      Delete
  52. member saya pernah cakap kt saya, "kau kan suka travel, insyaallah satu hari nanti aku doakn kau jumpa sorang calon dalam masa kau travel nanti'....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahakssss...kawan Zarul tu cakap betul-betul nak doakan ke atau just PERLI je..klau betul amin kan je...best apa kalau partner kaki travel mcm kita jugak...

      Delete
  53. Tak kisah la dengan siapa kita dijodohkan.... kaki travel ke kaki melaram ke.... tapi hati-hati ye JM jangan sampai tertibu dengan janji2 manis. Jangan sampai tertipu jumpa dengan kaki TIPU... kaki KELENTONG, kaki JUDI, kaki PEREMPUAN sana sini, kaki MABUK... macam2 kaki lagi lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaksss....baik SR....nasihat yang baik tu..in sha Allah..selain dari dari Kaki Travel JM nak cari jugak yang kaki SOLAT heeee

      Delete
  54. Bagi pandangan saya kan JM
    tak kisah lah kalau di JODOHkan dengan kaki apa pun
    asalkan jangan kaki botol kaki POMPUAN sudah lah sudey :-)
    yg penting tanggungjawab atas segalanya
    lau kahwin ngan kaki melancong okey apa
    banyak pengalaman boleh tukar perasaan
    dah nama teman hidup kan :-)
    ni lau dapat KAKI KAYA lum tentu hidup bahagia lau tak dek pengertiannya kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahahahahaha...Dila!!..i like your statement..JM pun tak nak KAKI PUKUL heeee
      ha'a betul tu yang penting BERIMAN...jadi kesimpulan nya wahai LELAKI di luar sana jangan takut untuk mendekati AWEK KAKI TRAVEL je....tak perlu nak elak dari berkahwin gn awek kaki travel ni...

      Delete
    2. Yeh aku pun Likes Ur statement tu :-)
      jangan pandang awek Kaki Travel ni perabis duit ja
      Apa yang penting awek kaki Travel punya JALAN TUJU
      buat diri sendiri demi kepuasan
      Banyak bermain di pikiran setiap destinasi itu meninggalkan kenangan yang terbilang
      entah dapat pergi lagi ntah tidak. semuanya adalah Pengalaman
      Kaki kumpul kaki teka kaki ngurat semuanya adalah Berkaki!
      so memasing Kaki itu memainkan peranan
      Mengharapkan kaki yang baik untuk selamanya.... PEACE!!

      Delete
  55. Kelakar pulak baca entry dia tu Jm ...bagi wa, kalau dah jodoh , tak ke mana :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa!!!! ahahaahahah...kan..JM pun bila baca artikel tu mmg x boleh terima..mana ada kaki travel ada ciri2 seperti yang di kongsi tu kan..

      psst : WA :..leh email alamat kepada JM tak..sbb nk ngepos something tanda penghargaan support blog JM :-)

      Delete
  56. ada juga baca kat fb .kesian salah seorang member Ros tu kena tag.. dia memang suka melancong :) ala,sebenarnya semuanya pada diri kita.. bukan sebab suka melancong ke tak suka ke kan..
    eh JM, ada juga kisah cinta berputik masa tengah travel tu kan. mana tahu kan, kot-kot tengah berjalan tu, tiba -tiba terserempak dengan si dia.. ala-alal drama sangat. hihihi/..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ros...ha'aa..akak JM pun mengharapkan perkara yg sama jugak..mana tahu kan..rupanya prince charming duduk sebelah je dalam flight..so lepas ni akak JM perlu lebih murah dengan senyuman heee

      Delete
    2. hihiks.. tetiba semua yang suka travel bangkit dan bersatu kekeke.. tapi sungguh !! tak baik dituduh begitu kekeke.. orang yang travel ni berpengetahuan luas. kita share share cerita kita. pengalaman kita kat negara orang. hoooi syiok apa.

      Delete
    3. yeay..org yg minat travel je memahami jiwa traveller yg lan kan CT..muaahh :-)

      Delete
  57. Alhamdulillah dpt suami yg kaki travel sama ngan KD.tapi kopak lah fulus..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestnya dapat pasangan yg sama minat KD..JM pun nak mcm tu lah eheheh

      Delete
  58. Ya Allah serious cakap.. kalau CT spesis datang dari keluarga duit kepok kepok tak kawen pun tak apa haih. semak saja hahaha. sebenarnya dia nak tulis yang bayaran mahal tu nombo satu kekeke.. opcoz laaa nak jalan jalan kenalah guna duit. nothing is free in this world. thats why kita menabung. ingat terus terus masyuk ke duit.. hihiks.. bab selebet tu hahaha.. normal. iols tak pedulik. pegi beli beger memalam pakai selekeh aje. kalau cantik yang dipandang.. dapat cantik sajalah :D

    beruntungnya kalau dapat suami yang sama-sama ada minat yang sama. oooowh jejaka mata biru berkuda putihku.. dimanakah dikau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. CTTTTT!!!!!!...ahaha...kaka baru nk baca komen dari CT nih..wow...high taste tu mata biru berkuda putih..in sha allah..kalau jodoh akan ketemu

      Delete
  59. Seronok apa kalau dapat kahwin dengan yang suka travel, atleast tak adalah nanti dia bosan kalau kita selalu pergi keluar. Lagipun kalau dah minat bersama, tak ada masalah pun kalau nanti kongsi untuk perbelanjaan keluar, dah kata minat sama. Pasal penampilan tu, kebanyakan bergantung kepada individu, saya sendiri pun serabut je hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Radin Fadli..serabut ke...kemas je tengok..hehe...bila nk update blog..asyik cite lama je..FUST tau

      Delete
  60. best lah kalau dapat partner yang kaki travel juga. dia pun faham dengan situasi kita kan. xde nak bising bagai ^^,

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Amy J..tetapi skrg ni lelaki yg suka travel tak ramai...

      Delete
  61. alhamdhulillah..pasangan akak pun minat bertravel. ker dia terpaksa rela..hehe
    apa pun pasangan mesti kena memahami minat pasangan memasing. semuga JM akan bertemu jodoh dengan pasangan yang serasi bersama..Amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak Yon...amin..kalau jumpa dengan yg serasi mesti bahagia kan :-)

      Delete
  62. hahaha....kelakarlah komen2 kat atas tu :) sya mmg kaki travel so klu dpt jodoh yg kaki jalan juga lagi best sbb boleh share2 budget, hehehe... klu jenis yg tak suka jalan tu, jaga rumahlah jawabnya :) tapi yg penting partner tu mesti lah sporting dgn passion kita ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nana Rjay..kalau JM ni lelaki mesti JM akan pilih Nana sebagai pasangan ahahaha

      Delete
  63. hahahaha..... takpe, jadi best buddy traveler pun ok juga tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Nana Rjay..bila nk dpt travel sama2...mesti BEST kan

      Delete
  64. Replies
    1. apa yg terbaik nyer Calrase..statement akak keeww hihihih

      Delete
  65. Waa.. *tepuk tepuk* tak pernah keluar Malaysia pun lagi.. ^^"

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pernah keluar Msia lagi Yun Sing?..x per kalau ada peluang nanti tapi xder org teman call je akak JM..i will be there heee

      Delete
  66. Ada beza nyer antara Awek kaki Travel dan Awek suka travel.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa Afif ni buat2 tak tahu pulak..Awek suka travel tu hanya sekadar suka2 je..kalau Awek Kaki Travel ni org yg terlalu fanatik nk travel like sis JM nih..ubatnya bila dh kawin baru leh setop

      Delete
  67. Kena cari yang satu kepala baru ada geng kan JM ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Zumal baru SERASI bersama :-)

      Delete
  68. haha setuju 100%...tapi kalau dah jodoh nak lari mana lagi, kena hadap je la..kan jm;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sai : ha'a..."Kalah Dah Jodoh" bak kata ustaz Kazim Elias hihihi

      Delete
  69. Number 1... SS amik kesah... Biar simple... Serabai x pe... Janji tak selekeh... Mesti bersih... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. So..JM masuk kategori x selekeh kan kan kan

      Delete
    2. Ha Ha Ha... So far nope! Comel je dgn boot! hi hi hi...

      Delete
  70. Biasanya... orang yang suka pink... Memang suka pada orang dan benda2 yg nampak romantik! Betul x Jay Emm?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isshh...mana SS tahu ni hihihi

      Delete
    2. As I said... I'm learning... he he he...

      Delete
  71. No 3... Admit.. I ego melangit... Kah Kah Kah... Boleh handle? Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu sbb kekadang JM tumpas!

      Delete
    2. Tapi u ada senjata nak melemahkan!!! Time tu ego terus terhempas!!! hadoiiiii!!!

      Delete
  72. No 4... Yes! High maintenance! Biasanya related gadget je... Lelain biasa macam org lain pegi travel...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye lah..orang tu ada Iphone..JM ni ada Samsung Young ye hihihi

      Delete
    2. patutlah kul 5 pagi anto wasap 5 petang baru nak baca eh Jay Emm? keh keh keh...

      Delete
  73. no 5... Kena ada give and take! Hubungan tak boleh sehala! Kena seorang memberi sorang terima dan BERGILIR! Sorang bercakap sorang mendengar dan BERGILIR! Diulangi BERGILIR!

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju..perlu ada GIVE n TAKE...bukan take away kih kih kih

      Delete
  74. no 7... redho je laa kena tinggal! harap2 yang tinggalkan tu tak berubah hati... SERIKKKKKKKK!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I rengsaaaaaa tawwww!! Jeles lagi!!! Iskksssss!

      Delete
  75. Agak2 bila kite nak travel sama? Ahakkkssss...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila "org tu" offer heeee

      Delete
    2. thats y kena risik plan "awak tu" nak pegi mana.. nak ikot leh?

      Delete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352