You can click on me :-)

Friday, 15 August 2014

JM ada peminat dari INDONESIA heeee


Assalamualaikum dan salam syawal semua,


"JM in the HOUSE"

Mood untuk sambung menulis sudah kembali...ingin tahu sebab nya...please roll action!!

Mesti akan ada yang berkata..alah JM ni hangat-hangat tahi ayam je atau drama je lebih..nak berhenti blogging konon!!...eh tak lah..mmg betul waktu tulis entri yang lepas memang mood entah ke mana tetapi sekarang telah pulih. Nak tahu puncanya sila teruskan bacaan word by word hikss walaupun susunan ayat tidak seperti penulis yang hebat.

Tak habis-habis nak show wajah sendiri..hai..JM..JM (gambar ini bukan original...sila jangan tertipu..rupa sebenar jauh lebih buruk dari ini)

Hollaaaaa...ada tak sesiapa yang tertunggu-tunggu entri baru dari JM..ada tak yang klik blog ni pastu tengok masih entri lama..ada tak?...ada tak?...ahahaha...tak habis-habislah nko ni JM dengan sifat perasan nko tu...udah-udah le jangan lebih-lebih nanti orang menyampah hiksss...

Korank nampak tak MOOD JM sudah berubah...seCERIA PELANGI giteww...nak tahu sebab apa?

SEBAB bila JM baca semua komen dari rakan blogger dan reader dalam entri yang lepas pelbagai perasan datang menghantui paling banyak adalah perasan SAYANG SANGAT KEPADA KORANG. Semua komen mengharapkan agar JM hapuskan hasrat untuk berhenti menulis blog. Susulan dengan itu sedikit demi sedikit semangat untuk menulis blog dan berkongsi pengalaman travel makin membara dan makin terangsang (ehh jangan salah faham yer). Sekarang ni hanya menunggu FREE TIME je untuk menulis.. giteww kekdahnya. 

Kengkonon nya (boleh ke guna ayat ni) nak BREAK lama supaya mood tu datang kembali tapi dek kerana komen yang menyentuh perasaan dalam entri yang lepas membuatkan JM bertukar fikiran. Pada masa yang sama JM rindu dengan celoteh korang kat sini.

BUKAN itu aje...ada satu lagi sebab kenapa JM bersemangat untuk terus menulis.

Tengahari tadi JM menerima email dari seorang reader/blogger dari INDONESIA, kandungan email tersebut seperti ini. Ehhhh PEMINAT ke?

Email dari Indra
Jika korang tak jelas, meh JM copy kat bawah...

"Assalamualaikum. Saya Indra, pembaca blog JM dari Indonesia. Sebenarnya JM juga follow blog saya. Tetapi kerana saya tak pakai blogspot lagi, jadi tidak ter-update di sidebar Most Visits/My Blog List. Boleh tak saya bertukar backlink dengan blog JM? Agar banyak visitor dari Malaysia juga. Sekiranya JM sedang tak busy, mungkin bisa add blog saya di "Most Visits" manually dengan URL www.indratravelholic.com.

Terima kasih

Regards,
Indra
www.indratravelholic.com"

Setahu JM, tak pernah pulak follow blog beliau seperti yang di nyatakan tetapi JM ni jenis tak kisah, boleh je kalau dia berhasrat memohon JM memasukkan LINK BLOG beliau di dalam coloum "MOST VISIT" blog JM tu dengan harapan agar ramai reader dari Malaysia boleh terjah blog beliau. Ok FIND..JM tak kisah...boleh je..nanti boleh tambah kenalan.

So JM pun reply kepada email tersebut.

Email dari JM

"Waalaikumussalam Indra,

Seingat JM tak PERNAH terjah blog INDRA dan tak pernah ADD dalam my "Most Visits" tapi tak pe..Atas permintaan INDRA, JM akan tunaikan.

Nanti kita boleh bertukar-tukar cerita...so jika Indra baca blog JM..rajin-rajin lah tinggalkan komen ye baru lah JM tahu Indra pernah baca blog ni :-) "

Hai Indra!!! harap saudara baca entri ni dan tinggalkan sedikit KOMEN ye...jika ingin rakan blogger singgah blog saudara, rajin-rajin lah terjah blog kawan-kawan JM ni..mereka semua baik dan rajin berkongsi story. Perlu wujud two way communication baru meriah blog nanti. Nasihat kepada Indra, rajin-rajin lah tinggalkan jejak di blog rakan reader supaya nanti blog saudara jugak tidak kesunyian.

Rupanya blog Indra juga berkisar kisah TRAVEL so memang sesuai sangat dapat 'partner blog' yang rajin travel seperti JM hiks...Kepada rakan-rakan JM di luar sana, jika ingin mengetahui pengalaman beliau boleh terjah di http://www.indratravelholic.com/  atau klik pada sidebar Most Visit.

Berikut JM kongsi antara rakan blogger JM yang terdapat dalam My BlogList saudara Indra.

Hai Indra
Blogger SuperMeng Malaya..orang dari seberang baca blog habang tau..ya aaa auwww (blog ni mmg best..kalau JM baca akan ketawa..bukan senyum ye tetapi ketawa sorang-sorang
Ofcozz blog Jari Manis mestilah dalam senarai
Blog Zilla - beliau memang kerap travel ke Indonesia..mmg best baca blog ni
Blog Zila@akulovetravel juga menjadi pilihan beliau - best baca blog ni ada kisah travel dan makan
Tak lupa juga blog Pak Lang Mie a.k. Mie - blog ni pun best jugak story pengalaman travel

Jadi kesimpulan nya kepada blogger Indra, jika ingin ramai kenalan dari Malaysia..rajin kan lah diri anda terjah blog JM dan blog kawan-kawan JM ni..hidup anda akan ceria.

Key nya mudah sahaja bagi JM...setiap orang yang terjah blog JM..in sha Allah akan ada kunjungan balas. We support each other.

Nota Jari : Jika dah ada mood menulis tu..pada mula nak buat entri pendek je tetapi jadi panjang pulak

Till then Bye!!!

147 comments:

  1. Cayalah kak JM..Luaskan Kuasamu! !hehe. Yay, kak JM tak jadi berenti blogging!!teruskan menulis dan berkongsi cerita dengan we olls ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau akak stop, tiada lagi ruang akak nak berborak dengan Sal tu
      psst : lama akak x terjah blog Sal rupanya header yg bertukar :-)

      Delete
    2. header dah bertukar lagi..adikmu ini banyak plak masa kan..haha

      Delete
  2. Replies
    1. Terima kasih cik Z...psstt...Thesis dah siap lum?..eh tetiba soalan tu yg di tanya eh hiksss

      Delete
    2. Ha ha ni dah terkeluar tajuk, alhmdulillah siap dah tinggal tunggu submission notis

      Delete
    3. Alhamduillah cik Z..sbb nak siapkan thesis tu bercinta jgk tau..so tunggu hari graduasi je lah kan :-)

      Delete
  3. wah-wah... saya pun tak peminat oversea. hehe.

    betul. two way communication sangat-sangat diperlukan dalam dunia blogging. jangan harap orang datang terjah je, tapi kita sendiri malas. lama-lama orang tu pun xnak datang. sebab rasa macam cakap dengan dinding.

    ReplyDelete
    Replies
    1. X pe Amy..peminat dari Msia pun dan cecah ratus di blog Amy tu..oklah tu :-)

      Setuju jugak..seperti ckp dgn dinding so akak terus assume maybe 'kedatangan' tidak di undang..buat apa nk pegi lagi :-)

      Delete
  4. Haa.. Ni mesti dah banyak makan muruku ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Scdha Sein : Muruku oke lagi jgn masalodeh..mmg ambik masa lama lah nak update

      Delete
  5. kalau tak Jm yang ramah tamah siapa lagi yg nak singgah di blog akak tu...jadi jangan stop blogging dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Nieda kan rajin singgah blog JM..so JM haruslah balas kunjungan baru lah adil..pastu nak tahu jugak apa yg di kongsi d blog akak tu :-)

      Delete
  6. JM , Indra ni dah pernah singgah di blog akak dulu.
    Tengok akak pun dah follow dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Nieda..JM hilang ingatan sekejap..mmg tak ingat langsung keujudan blog Indra ni maybe sbb dia jarang singgah sini dan JM pun dah lama tak terjah blog beliau kerana tak 'berupdate' rupanya beliau sentiaa update blog tetapi ada mslh RSS Feed

      Psst : soory Indra..akan lebih kerap terjah sana nanti :-)

      Delete
  7. Assalam...semakin luas pengaruh JM nampaknya... Sebenarnya saya sendiri sudah lama mengikuti blog mas Indra dan linknya ada di blog saya. JM juga merupakan salah seorang pengikutnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke PLMie, Jm x ingat langsung maybe sbb lama dia x singgah sini huhuhu malunya!!!!!Ye

      Delete
    2. Waalaikumsalam Mie. Saya merubah domain blog saya dari travelholic.blogspot.com ke indratravelholic.com. Akibatnya jadi tak tampak lagi di sidebar rakan2 blogger. Di blog Mie juga update terakhir 3 bulan lalu. Padahal saya rutin update blog. So saya minta tolong rakan2 blogger yang sebelumnya sudah saling follow untuk menambahkan URL baru di sidebar. Salah satunya JM. Tapi saya lupa pula memperkenalkan diri. Hehehe... :D

      Anyway, saya boleh minta tolong Mie tak untuk merubah URL di sidebar (Blog Seberang)?

      Delete
    3. Mas Indra, saya sudah cuba link yang baru, tapi kelihatannya macam ada masalah... RSS feed...

      Delete
    4. Indra, JM juga facing problem yang sama seperti Mas Mie (Pak Lang Mie)..masalah RSS Feed..bagaiama nak resolve ye

      Delete
  8. Terima kasih JM dah sudi publish entri khas. Salam perkenalan lagi dari Indonesia :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry Indra kerana ada salah fahamm sorry sgt dont worry i will follow u maybe indra dh lama x dtg sini Jm dh lupa sorry ye
      Malunyaaaa sambil tekup tgn ke muka huhuhu

      Delete
  9. wow akak JM.. fan from seberang.. kan iols dah cakap akak JM akak gojes gitu hihiks..

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT : Indra ni sebenarnya dh lama follow blog akak...cuma kak je x perasan huhuhu

      Delete
    2. iols tak ada follower obersi pun hahahaks.. iols kan traveller suam suam kuku..

      Delete
    3. CT..akak bukan traveller hebat..traveller biasa2 je...sbb ada lg yg lebih HEBAT :-)

      Delete
  10. wow... ada peminat dari seberang haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. KM...jgn lah gelak..malu kita tau heeee

      Delete
  11. Haha. Kelakar lah akak JM ni. Best juga baca blog Indera tu. Tambah pengetahuan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Scha : eheheh...terus lari sembunyi di sebalik pintu tands..sBB MALU!!!
      Rajin2 lah singgah blog beliau boleh jugak tambah kenalan..mana tahu mahu ke sana dah ada org kenal :-)

      Delete
  12. haa..gitulah adik kakak..bersemangat n amik semangat dari peminat yg ramai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan sbb tu je kak Yon tetapi kerana kata2 semngat dari akak membuatkan JM lebih bersemangat :-)..tgk berapa byk semangat lah!!

      Delete
  13. wahh! dh ad follower dari seberanggg/... hihihhihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Jijah...so Mas Indra..sila follow blog Jijah ye leh tambah kenalan..tapi pastikan jgn tackle dia pulak sbb dia dah 'berpunya' heeee

      Delete
  14. Alhamdulillah seronok dengar kak JM dah semangat nak menulis semula.
    Dia minat akak kot.. Akak kan single.
    * Akak ni kan comel je saya tengoj.
    Apa yang buruknye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nazeck : jgn puji lebih lebih nanti akak lupa diri ahahaah
      Jgn tertipu dgn kamera360 lah sayang heeee

      Delete
  15. ha apa??!! JM nk pencen dri dunia blog? oh NO! jangan2 i is tak rela youu.. ;p sib baik kak JM tak jadi undur dri klu tidak kita kerinduan la sma JM ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. giteww ayat...betul ke ni KopiO..meh sini nak cium sikit..ahahhaaha..suka hati je kan...terima kasih tau..lap uuu

      Delete
  16. Seronok tengok muka JM dah ceria kembali.. Tak sabar nak tunggu entri JM lepas ni..

    Happy travelling n keep blogging JM:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lady Dreamer yg cute tu...Ha'a..hati JM berbunga2 bila dpt support dari rakan2 blogger semua..in sha Allah sikit hari lagi nk sambung citer Jepun

      Akan di kongsi semua travel place kat sini semoga boleh di jadikan rujukan kepada kaki travel yg lain :-)

      Delete
  17. Salam singgah. First time komen sini :)
    Nasib baik sis tak quit. Pasni boleh la buat projek buku travelog dgn indra tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembalik buat budak tecik...opss budak! terima kasih singgah di blog akak..ni festime maybe akan ada second time, third time ye...ahakss..ha'a..kami kan sama2 kaki jalan so elok sgt lah tu...nasib baik dia muda lagi kalau x dh lama akak tackle..***matilah x sayang mulut...ntah2 si Indra tu dh berpunya heeee

      Delete
  18. Lebarkan sayapmu :)

    Cerita Jepun ada berapa siri lagi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prof NA...JM belum sempat lagi nk baca entri prof yg latest tu..bz tul..ini pun baru sempat nak reply komen dari kawan2..ntah2 nanti prof yer entri Jepun habis dulu..JM nyer ada lagi 2 episod

      Delete
  19. wahh...bestla JM ramai org support utk menulis blog..hehe. Apa kata JM create FB fan page ke apa ntah..yg mcm John@kakiberangan tu..im sure u got a lot supporter. Ada ramai lg follower JM yang xde blog. Kalo ada FB fan tu..lg senang JM nk communicate dgn peminat..ntah2 antara peminat tu JM punya prince charming..hahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss....bagus jugak idea Zila@akulovetravel tu tapi JM ni x active FB dan INSTA..ada je account nya..tapi mana leh challenge kaki berangan tu..beliau lagi ramai follower..ribu riban :-)

      Delete
  20. wahh semakin luaslah jajahan takluk ye... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Aisya..terima kasih sudi singgah sini..nanti akak balas kunjungan ye :-)

      Delete
  21. Amboi la, ramai sungguh peminat JM.
    Sungguh saya jeles hehehe.
    Ok jgk tu boleh bertukar2 idea & kutip pengalaman.
    Kita kan 1rumpun.. baik lah bersatu padu, tak perlu gaduh2 kutuk sana sini kan? :D

    Lps ni peminat dari negara mana lah pulak yg akan emek JM hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dekdaa...ahakss....idak lah peminat sgt pun maybe kami berkongsi minta yag sama tu..

      JM mengharapkan peminat dari KOREA....annyeonggg!!!!

      Delete
  22. Wah kak JM..follower dari seberang tu..pppweeettt...nak sign...hehehe..terus lebarkan sayapmu....hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak bukan aje ada peminat dari Indon ada jugak dari Penang tau (seberang jgk tu)..siapa lagi...Cik Nun lah ehehehe...
      meh sini nak bagi otograp (sambil pegang pen kilometrico)

      Delete
  23. Huyoo..cayalah! Akak JM ade peminat seberang. Rupe2nye beliau yg pujuk akak spye teruskan blogging. Ngeh3. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan itu je dek kerana ramai reader baru termasuk Ismi Ana yang datang ni...akak JM akan teruskan perkongsian travel di blog ni..so jgn segan silu untuk singgah sini tau :-)

      Delete
  24. Wah!!! mood & semangat JM dah activated :) Yes, betul JM cakap... in fact am not a blogger, I just a woman who love to travel & holiday. Diblog inilah sya kenal blogger2 yg lain, antaranya Kak Syarliza, blog travel and food, Kaki Berangan, etc... travel blogs inilah yg memberi semangat utk sya book a flight every year :) All the best to all of you :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nana Rjay....if u r a blogger mesti lagi meriah..leh JM terjah blog perkongian travel Nana tu...alahh..create lah satu blog mudah je cuma satu je perlu komitmen yg tggi utk tulis lah nanti. Hanya dgn cara tu kit leh comunicate selalu kalau x JM tunggu je Nana singgah sini :-)

      Delete
  25. Wah akak JM ada peminat dari luar negara. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss....Arz MoHa..kalau nak jugak..lehh follow blog si Indra ni..nanti leh dpt jugak kenalan dari sana :-)

      Delete
  26. Boleh tambah kenalan. bagus jugak JM buat entry leh saling mengenali

    ReplyDelete
    Replies
    1. biar ramai kenalan jgn ramai musuh kan Arz mOhA heeee

      Delete
  27. Saya pun peminat tegar Blog Mbak JM lho. Alhamdulillah... menjadi follower Blog Mbak JM memang ngak rugi. banyak informasi dan banyak silaturahmi. banyak gurau juga...hehe. Tapi yang jelas saya semakin banyak teman dari Sebrang. Saya juga follower Blog Mas Indra, Pak Mie, Pak Lim, Bang Afif dan lainnya. Saya banyak belajar dari Mbak JM dan Mereka semua. Terima kasih ya. Semoga Mbak JM dan sahabar-sahabat semua selalu diberkati Allah SWT.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenar JM sangat terharu dan gembira dapat kemala seperti Mas Gunadi walaupun di alam maya. Rasa seperti udah lama kenal dan Mas jgk ngak SOMBONG dan baik hati. JM harap suatu hari nanti JM dapat bertemu Mas sekeluarga ya..

      Delete
  28. waaaaa.... akak ade peminattt laaa.. hihihhi... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan Syaz peinat akak jugak ke...eheheeh..matilah PERASAN...mahu kena baling dgn kasut nanti :-)

      Delete
  29. salam sis. wah wahhh..untungla ada peminat dari indon hehehhe

    yeahh..teruskan berblog :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Itah : terima kasih...itu lah walau reader semua jauh di mata tapi uolls semua dekat di hati akak termasuklah cik Itah tu :-)

      Delete
    2. hehhehe yke kak?? terharuu..sob sob haha :D

      Delete
    3. ye BENER cik Itah....hihihih

      Delete
  30. perasan perubahanpada blog ni, nampak ceria gitu
    hehe...sonok kan ada peminat dari seberang
    tu tandanya kena teruskan menulis
    jangan stop gtu ahe, sayang

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'a..Yana...sebelum ni kan gelap je skrin nyer...sorg nak datang baca pun segan silu :-)
      yee..in sha Allah akak akan proceed demi peminat!! hahahah....larikk!!!!!!

      Delete
  31. Fewitt..JM ada peminat dari seberang lah..berkawan biar seribu..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu CV..berkawan biar beribu berkasih dan berkahwin biar SATU heee

      Delete
  32. Ha... baru JM tahu ada aura di blog JM ini.
    So.. teruskan berblog..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss..kak Zakie..terima kasih sentiasa support blog JM..sayang sama kamu heee

      Delete
  33. Alhamdulillah...
    so dah takde reason untuk stop blogging kan...ramai yg menanti JM kongsi cerita
    next trip..coming soon!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Mrs Smile..niat tu x jadi sbb nanti akan rindu sama kawan2 blogger termasuk Mrs tu
      Next trip?..ha'a sedang menghitung hari tapi ada byk lagi preparation..berdebor nih heee

      Delete
  34. akak JM... kite suke2 je akak kan org...umor berape ni? kite lahir 1991, patot kite panggil JM akak ke adik ye? nampak cm mude plak... ehehehe, kite nak menjemput... kalau belum join giveaway kite, jemputlah join ye... harry potter postcards giveaway by blogger JINDRISSKA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siti Aisya!! Lahir 1991?....ofcos akak JM leh yg lebih tua heheheh

      Delete
  35. Pergh... Dapat peminat luar tu. Hebat dah tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Hazmin...sambil lambai dari jauh..nampak JM x? x nak bergambar ngan RETIS perasan ni keww hehehehe

      Delete
  36. wah JM.. ada peminat dari obersi gitu.. hikhik..
    So, JM janagn stop blogging ye.. nanti hampa semau peminat Jm.. Sekali JM buat entry, panjang kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ros ..hiks..tekezut akak tau sbb ada 2 komen dari Ros kat sini..mest dh tak sabar tunggu next entri kan..nanti akak publish..x sempat lagi sekarnag ni. Itula akak ni x buat entri pendek2..so bila sekali tulis mmg panjang maybe x kongsi personal live dan apa yg berlaki di sekeliling so x byk entri setiap bulan heee

      Ahaks...terharu gak ada reader dari seberang termasuk Mas Gunadi. Terima kasih kepada mereka berdua :-)

      Delete
  37. fisrt nak ucap timekasih sesangat kat JM sebab selalu singgah kat blog akak yang tak sevberapa tu dan sudi komen walaupun jm masih tak sudi nak follow akak akak, hu hu..takpelah..

    btw..seronok jm ada peminat dari luar yea, sampai dah pulih mood nak menulis yea..Alhamdulillah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Azie..JM ni mmg menghargai semua blogger yg singgah blog JM Ni so kalau dorang datang baca entri JM ni..so JM akan buat kunjungan balas jika ada masa free..itu salah satu tanda penghargaan kepada mereka..tak kisah story apa pun yg di kongsi sbb bagi JM dengan cari itu boleh mengembirakan penulis tersebut..tul tak?..so kalau ada masa FREE in shaa Allah blog akak akan sentiasa di terjah..risau akan bosan pulak nanti hihihhi

      Bila dh ada yg nak baca apa yg di kongsi, maka semangat semakin pulih cuma tidak serajin sebahagian mereka yg update hari2 atau setiap hari byk entri hikss

      Delete
    2. ehh..kak Azie..lupa nak cakap JM dah follow blog akak...lupa!! rupanya belum eh :-)

      Delete
  38. keleszzzz sgt ada peminat. Gitula org femes kannnn~~ Jangan berhenti menulis tau sbb nnt kurang dah satu blog info jalan jalan ukur dunia untuk naz hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naz!!...feminatlah sgttt!!! eheeheh...mana de femes..biasa2 je...JM pun peminat Naz jugakktak perasah ehh heee
      Ahahahah....baru jalan2 di sekitar asea je belum mampu ke europe lagi

      Delete
    2. ehehehehehhe ada tak time JM jalan2 org tegur "eh ni JM kan?" haaaa baru feeling2 bg autograph hehehehhe

      Delete
    3. Miss Nazla : ahahahaah....ha'a..ada org tegur "eehh..ni blogger Jari Manis" tu kan..pastu JM pun senyum dan cakap Ha'a..time tu tak tahu nak letak muka kat mana malu uolsss...tapi rasa glemer gak ahahaha

      Delete
  39. Replies
    1. Salam Ros..terima kasih kerana singgah..jgn marah ye sbb akak kerap singgah blog Ros tu..skrg ni mood nk terjah blog kawan2 :-)

      Delete
    2. wsalam kak. mana ada marah.. suka ada lah :) tq kak yer :)

      Delete
  40. Untung laa JM dapat fans dari Indonesia..hehehe..bukan senang nak dapat readers dari luar yang baca entry yang kita buat..siap email bgtau lagi..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lan Strider : giteww FANS katanya!!...rupanya Indra ni dah lama follow blog akak ni cuma akak je x perasan sbb dia dah lama x tinggalkan komen sini hiks...ahahaha...biar ramai kawan jgn ramai musuh ..mana tahu kalau ke Indon nanti leh calling2...kalau akak ke kampung baru leh calling jugak sbb ada kenalan kat sana..ehem..ehemm..

      Delete
  41. Hai JM, rugikan kalau singgah blog kalau tak komen tinggalkan jejak...; baca sampai habis ke tak itu tak jadi hal...TAPI, pcl tak reti pulak nak komen kepada entri yg sama...elokla kalau mood blogging tu datang..lepas ni banyak la entri travel kat sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. abe Nazlee PCL..tetiba plak panggil Abe kan..org baru try petua awek muda kan..ehehe...mmg PCL nampak muda dari usia sebenar tau. Ha'a..kalau dah singah tu jgn segan2 tinggalkan komen ye PCL..baru JM tahu yang PCL singah sini then boleh JM balas kunjungan. In Sha Allah mood nak menulis dah datang tapi sekarang mood nk terjah blog org heeee

      Delete
  42. nak masuk dalam bloglist jugak!

    =)

    ReplyDelete
  43. Saya baru je nak mengenali blog saudari JM ni.. jngnlah berhenti berblogging pulak hehee... Anyway, mmg betul apa yg JM cakap tu.. 'support each other'. Mmg ada masa mood berblogging ke laut & ada masa juga bila mood blogging mencanak2 keadaan tak mengizinkan sbb sedang berada di laut. Apa yg penting bila keadaan mengizinkan, pasti akan terjah rakan2 blogger utk menimba ilmu & silaturrahim... All the best JM.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks a lot saudara Khir Khalid..u r the best...i like :-)

      Delete
  44. dari seberang nun...wahhh makin bertambah peminat JM...

    ReplyDelete
  45. Amboiiiiiiii............
    Untung la JM... ada peminat dari obesi lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. SR...senang nanti kalau nak ke Indonesia hikss

      Delete
  46. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  47. Salam perkenalan akak...
    Jemput join Segmen ini
    http://sueakgogeous.blogspot.com/2014/08/9-awesome-blogs-of-month.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Suriana Abdul Kadir..i'm follow u back :-)

      Delete
  48. wah JM ada pminat dri indon..hihi

    salam singgah..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ika Zulkefli : Nasib baik bukan pakwe...lalalalala

      Delete
  49. Blog travelling memang mudah mendapat tempat kat hati readers. Macam national geographic.. blog2 travel ni memang pelengkap information dari orang yang dah rasa tempat tu personally..sebab tu feeling baca lain n dekat.. Tahniah JM :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah lama rasanya JM x terjah blog STANZAku...tunggu!!!

      Delete
  50. wah peminat dari indonesia.. ok lah tu naik smgt nak blogging kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lieya : ahaks..kawan2 blogger yg suka travel tu

      Delete
  51. Tahniah JM, teruskan berblogging. Ramai peminat tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ali Pancing : Ucapan tahniah je ke..bak lah hadiah barang satu hiksss..

      Delete
  52. Wahh.. kak JM ada peminat tu... Hehe.. Bila nak update lagi ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Faa...akak JM dah mula ligat meng'update' blog nih....jangan bosan yer :-)

      Delete
  53. tahniah.. tahniah.. moga semuapun dapat manfaat dari berblogkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye akak Cho Zila...hanya melalui blog JM boleh kongsi pengalaman travel sebagai rujukan reader di luar sana :-)

      Delete
  54. Wah tahniah... "luaskan kuasamu" JM.. hahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nora Karim : JM mau jadi CATwomen...giteww hehhe...miauwww

      Delete
  55. amboi JM....patut la bersemangat...ada peminat dari indonesia...suka lettew.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM pum peminat blog nOe jugak ahaksss

      Delete
  56. Wah, JM dh luaskan jajahan takluk! Hebattttt!

    ReplyDelete
  57. Wahhh... diam2 ade peminat ya.. hihi.. alhamdulilah, mood sudah kembali :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nurul Hidayah : sekarang ni mood nak 'berkunjung' ke rumah kawan-kawan hiksss

      Delete
  58. huhu untong lar badan ada peminat dari seberangg... :D mesti dia dah lama stalk kat JM tu... lalalala... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss...acik idah..JM dah malu-malu rimau nih heeeee

      Delete
  59. Dengan sikap kak JM yang peramah, pulak tu entri yang best2, bukan setakat seberang, 1 dunia pun boleh minat kak JM ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamboooi Wanie..puji melambung nampak..ahahah...anak mkn apa cakap je akak JM lanje heee

      Delete
  60. Waa.. tambah lagi sorang kenalan Kak JM ye.. hehe.. nak terjah.. nak terjah.. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yun Sing pun kenalan baru akak..bersedia dengan kehadiran akak nanti eh...hidangkan tea panas tau

      Delete

  61. Salam perkenalan. Saya perhatikan jm ni banyak peminat. Setiap kali keluar citer baru beratus yg komen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal jugak Junanis Sofiya..Ramai peminat?..ohh..itu semua kawan-kawan JM di alam maya..terima kasih pada dorang kerana suka baca blog JM ni....beratus komen tu termasuk REPLY lah syg heeee

      Delete

  62. Salam perkenalan. Saya perhatikan jm ni banyak peminat. Setiap kali keluar citer baru beratus yg komen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampaknya Junanis Sofiya pun peminat JM jugak sebab sekali komen sampai 2 kali tu heheheh..ehh..x de blog je..leh JM terjah :-)

      Delete
  63. Hebat lah Kak JM .. lepas ni boleh la bagi seminar cara-cara mahu travel di indonesia ya :D

    ReplyDelete
  64. Hai Dear TTBoy..semua entri akak JM nko terjah ye..rajin nya..terima kasih..mauhh..oppss..suami org hahaah..ohh tidak sama sekali masih kurang ilmu di kepala

    ReplyDelete
  65. Saya nak travel ke blog peminat akak JM dulu k... hehe :)

    ReplyDelete
  66. Saya nak travel ke blog peminat akak JM dulu k... hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamooi Cal..mmg betul2 travel ni..sampai 2x komen..ofcoz masuk top commnetar nanti :-)

      Delete
  67. salam singgah ni blog dan salam dari Boyolali Indonesia :)

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352