You can click on me :-)

Sunday, 24 August 2014

JM ingin tambah KENALAN!!!

Assalamualaikum dan salam sayang semua!!!


Mood untuk sambung entri Jepun belum datang..perlu ambil masa untuk mengarang kerana entri nya panjang.

Jadi bagi mengelakkan blog ni sunyi sepi JM nak publish satu entri pendek.

Ada sesiapa yang sudi jadi kenalan JM tak?...sila angkat tangan tinggi-tinggi....nak angkat ke dua - dua tangan pun boleh. Ehh..tak nampak pun...korang angkat ke tak ni!!! hahahaha...nko ni siuman ke tak JM...mana leh nampak through SKRIN MONITOR ni.

JM dapat IDEA ni selepas baca blog MISS KEPENG full kredit kepada beliau.


Baru-baru ni mood untuk Blogwalking blog rakan-rakan reader yang setia menjadi-jadi, bila ada masa FREE tu JM terjah semua entri yang tertunggak so jangan terkejut lah ye. JM ada kekangan masa nak BW hari-hari so bersedia lah terima kunjungan dari JM ye. Jika masih ada blogger yang belum terima kunjungan dari JM..TUNGGU!!!!!

Korang nak tahu waktu bila JM BW?...ahahaha...kekadang time makan, semasa panaskan enjin kereta, semasa on the way ke surau, tunggu lift, kat rumah, kekadang sebelum mula mesyuarat di opis. Samsung Tab 7.0 Plus menjadi peneman setia. Inilah penyakit yang tiada ubatnya. Nasib baik time 'melabur' tak buat kerja nih...hohohohoho.

Okey..berbalik kepada tujuan utama entri nih....

Kepada rakan blogger yang SETIA dan sentiasa tinggalkan KOMEN di blog JM tak termasuk di dalam syarat-rakat di bawah kerana JM dah ADD to FAVOURITE blog korang..tunggu nak kena BOM je hehehehe.

Kepada reader baru sila buat perkara berkut :

1. Follow blog JM..just klik Join this site
2. Nyakatan no Follower yang ke berapa seperti #follower ke 496 dia RUANGAN KOMEN
3. Tinggalkan komen/URL BLOG di RUANGAN KOMEN. JM akan terjah!!!
4. Kepada yang tiada blog, boleh tinggalkan komen dan email alamat kepada JM.
5. Pastikan korang menjadi reader yang setia kerana ada 'sesuatu' dari JM nanti
6. Kepada Top Commentar..ada "sesuatu" juga untuk korang

Kepada reader yang SETIA, sudah tentu ada sesuatu dari JM selepas pulang bercuti ke mana-mana destinasi in sha Allah. Pasti akan ada yang cakap...JM tu mesti nak umpan reader kan...no..no..no..it's not me...semua yang diberi adalah dengan hati yang ikhlas dan tiada niat di sebaliknya atau balasan. JM amat menghargai masa yang di habiskan untuk terjah blog ni.

Marilah kita meriahkan lagi dunia blogging dan berkongsi apa sahaja janji jangan menyakitkan hati sesiapa.
Just follow my blog
Bloglist Of My New Reader :
1.Miranadia - http://aidanharima.blogspot.com/
2.
3.
4.
5.
.
.
.
.
.

Ada ke reader baru blog JM ni...kita lihat nanti heee..

Jika terdapat reader setia ..tetapi JM 'terlupa' nak terjah blog korang bagi tahu ehh.

Till then byee!!!

127 comments:

  1. Eh akak.. Ros kategori baru ke lama?.. hihihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ros : hurmmm...buat2 tanya pulak...cubit kang!!

      Delete
  2. wow.... good luck JM.... bagus2 tambah kenalan jgn tambah musuh sudah

    ReplyDelete
  3. saya! saya! *angkat dua belah tgn* kehkeh.. nk baca nnt ttg entri Jepun tuh. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fina Chan...u r already in my feveret blog list eheheeh

      Delete
  4. saya pun nak! saya pun nak! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yana Yani....nak pe..nak pe eheheh...Yana dah jadi peberet blog akak

      Delete
    2. hehe...terharu pula mendengarnya =)

      Delete
    3. Yana..akak suka baca blog Yana sbb ada mcm2 story di kongsi..tunggu masa FREE akak terjah habis habisan hiksss

      Delete
  5. bolehla saya join. saya pon nak menyinarkan balik dunia blog saya. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miranadia..follower ke 496 eh..tinggalkan URL blog di ruangan komen boleh?

      Delete
  6. hi JM,
    anil wanina, follower 498 ^__^

    anilwanina.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Anil Wanina..terima kasih..akak dah terjah dan follow blog Anil tu :-)
      keep on reading yek

      Delete
  7. Replies
    1. Saya pun begitu en Din... heheh

      Delete
    2. Abe MKL!!! Setia menanti Jm? Biar betik betul2 bang nanti Jm salah faham heeeee setia menanti entri travel dari Jm

      Abe Mie oppsssss salah, pak lang mie pun sama gak, ish mana satu nk pilih ni dua2 ensem....larikkkk!!!!

      Delete
  8. JM, kita yg dah lama follow tak yah kan...hehehe saja2 nak meriahkan komen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Nasa heeeee u r ready follow me, blogger lama di alu alukan tinggalkan komen kat sini then bertambah syg Jm pada korang

      Delete
  9. Acik tak tau no.berapa.lama dah rasanya ikut blog JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm mana JM boleh 'terlupa" pada Acik Erna nih...ok..ok..blog AE dah masuk dlm list :-)

      Delete
  10. Replies
    1. salam Ika..terima kasih..nanti akak balas kunjungan yek

      Delete
  11. akakkkkk.... mimomimo.. syaz nk bgtau... syaz tagg akak dekat siniii :D

    http://syazdanny2329.blogspot.com/2014/08/7-things-about-syaz-harzays-minme.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syaz...jgn bosan..akak dh terjah blog Syaz habis habisan heheeh

      Delete
  12. JM. Rinduuuuuuu. huhu
    Kita dah add JM kat Instagram ( aci tak? ;p)
    Approved tau. pastu sila haplod pic travel bebanyak kat IG tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. LindaF...yuhuuuuuuu....lamanye menyepi..
      Aci..aci..nanti JM approve yek..tapi dh lama x update tu

      Delete
  13. JM...
    Tak terjah pun blog usang lagi bersawang kita tuh??
    #sedehnyaberlalutekupmuka#

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear Syieda...jangan lah merajuk sayang..nanti JM terjah ye..x sempat!! Almaklumlah ahahaha..matilah kena kutuk lepas nih

      Delete
  14. nakk juga,, hehehe #481

    http://nurainahanis.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. BOLEH!!!! Aina Kamal....Aina Kamal?...mcm nama retis je tau

      Delete
  15. akak JM.. CT sini hahahaks.. nak jugak manje manje dengan akak JM.. mana boleh lepaskan peluang. nak kena rebut kasih sayang akak JM hihiks.. CT add akak JM kat instagram tapi tak di approve pun sob sob T.T sedey titeee rase..

    selamat mengumpul followers baru and berblogwalking. memang epic la nak tunggu lift sempat blogging lagi. memang blogger sejati ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaah CT...itulah hakikatnya kalau nk tahu...byk komen yg perlu di jawab dan byk entri kawan blogger yg perlu di baca heee
      Alamak CT syg oi..akak ni jarang masuk IG..ok..ok..nanti akak check..apa nikname nye..kang salah worang..email pada akak

      Delete
    2. betol tu.. iols tak sefemes akak JM tpi niat tu nak aje jenguk semua kawan-kawan yang mai singgah. masa aje yang berkurangan.

      Delete
    3. Dedulu x rajin masuk IG ropernyaaa... Sekarang nape dah rajin? Keh Keh Keh...

      Delete
  16. Wah,...misi menambah kenalan! All the best, JM!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah...seronok pulak bila ramai kenalan nih..pastu BEST jugak dapat kenal cikgu VOKAL tu..ehh..betul x Farrah hihhi

      Delete
  17. Kak JM...kalau boleh nak follow2 banyak kali..hehe..datang singgah macam biasa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wanie ...Hamoii...sampai begitu sekali ke ahahaha

      Delete
  18. bloggers seasoned byk gi bercuti skang ni *siku Bibierr

    Kita je masih kat mesia JM ... huhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nana tron..biasalah kan..sambil jeling kat BieErr tu..berbulu ketiak tgk tau
      Ha'a..siapa lah kita ni x mampu sob..sob..sob...***Hamoii...DRAMA je lebih nih heheheeh

      Delete
  19. Errr... saya... saya... (Angkat kaki dan tangan sambil berlari anak)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ali Pancing : nak apa tu sampai angkat tangan dan kaki..nak minta "dukung" ke..meh sini meh..ala cayang bucuk...**Matilah kalau habang Meng baca komen nih

      Delete
  20. Saya follower yang ke 499 tau. cisss missed satu nombor hehehe. selamat hari Isnin JM :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ape!! Naz baru nak jadi follower ke? ni yang nak merajuk hi ekekekek

      Delete
    2. walaupun tak klik follow, hari hari bukak blog JM tau hehe

      Delete
    3. Naz!!..apa2?..hari2 ke klik blog ni..teerharunya

      Delete
  21. Replies
    1. Aza...mcm merajuk jeww..jgn lah mcm tu..akak JM sentiasa ingat pada Aza tau heeee

      Delete
  22. SS nak buat pengakuan berani mati...
    Ekceli... SS dah lama ikut blog ni...
    Rasanye dari tahun 2012...
    SS sibuk nak cari info pasal Perth...
    Seingat SS...
    Time tu blog ni bingit bunyi lagu sama ulang2... Kah Kah Kah...
    Dulu SS tak rajin nak komen apatah lagi blogwalking...
    Sebab most blogger so call 'otai' ni tak layan pon komen2 newbie macam SS ni...
    Terasa macam bercakap dengan dinding laaa plak kan... *Sedeyyyy ati teyossss enaneshhh
    Almaklum SS ni backpacker marhaen setahun pop corn je pon...
    Setelah sekian lama sejak 2012 tu...
    This year...
    Baru terasa nak komen lepas tgk komen2 yg lain berbalas...
    Dan...
    Bila tengok follow site tu...
    Baru SS prasan lupa nak follow... Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS...wah pengakuan BERANI MATI katanya...tak takut ke ni...ehehehehe
      Ya Allh..rupanya dah lama follow/baca blog JM Eh..TAPI..ada tak JM x pernah reply..kalau ada mohon maaf lah ye ..setahu JM..semua komen JM reply sbb menghargai kedatangan mereka dan seronok sgt bila ada org komen dan ada two way communcation (tetiba speaking london lah)..cuma lambat ngan cepat je nk reply...kiranya ada 'hati terceiki' ngan JM x..harap2 tak de lah ye...kalau ada JM mohon maaf ye..kosong-kosong..meh nk peluk sikit..no more sedih2

      Ape lai jang..FOLLOW lah cepat...u ouls ne blog dah masuk dalam Most Visit List JM tau hikss

      Delete
    2. Tu haaa budak musyukk yang pakai icon gambo kartun itam putih dalam gambo atas tu laa SS... Tak tahu acaner nak kire... He He He...

      Delete
    3. Waahhh...cayalah kak JM.
      Ada follower setia dalam diam.

      Delete
    4. Kak JM ni best. Kalau BW...huh jenuh nak baca komen dia. Memang banyak sangat :)

      Delete
    5. ahahaha..Nazeck..ampun tuanku..mohon patik harap di ampun...eheheh
      akak ni x bole nk BW hari-hari kekangan masa..so bila ada FREE 1 jam ke..habis habisan baca entri semua rakan blogger yg pernah terjah sini...

      Delete
    6. Bila baca komen ni balik rasa klakor!!! Kah Kah Kah... Agak2 SS follower no berapa? He He He...

      Delete
  23. Wah, menarik nie....rietta dh follow...jm powm ada bekunjung ke blog rietta...moga ukhwan terus terjalin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rietta dah masuk list Most Visit hiks..cumanya x selalu terjah ke sana..ada masa FREE tunggu kunjungan dari JM yek

      Delete
  24. eh eh :))
    nak join jugak..mcm contest je ni..hihihiihii..
    ada can tak????

    ReplyDelete
    Replies
    1. ececececehh..Mak Jemah ni..ngada tau hehehe..u uolss bukan kategori baru lagi..uolss dh masuk dalam list blog yg akan di terjah heee...contest ni mana ada hadiah hihihi

      Delete
  25. tengok blog JM, makin hari makin ramai kenalan...
    suka dgn penulisan JM... semngat nak mmbaca :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai hai ZaruFarhana...ahaks...Alhamdulillah kerana mereka sudi berkenalan ngan JM termasuk lah Zarul tu
      Ape..suka dengan penulisan..heeee tulis ikut suka je kekadang merapu je lebih...

      Delete
  26. hai JM..salam kenalan..saya dah follow dah ke #500 cantik je kan no..hee..best la jalan2 sini..jemput la ke blog UAA...:)

    www.ummiammararif.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoyee....terima kasih Radin Siti Aisyah..akak JM telah masukkan ke dalam new reader bloglist :-)
      Ha'a lah...peserta yg ke 500..mmg cantik mesti sama cantik ngan orgnye kan

      Delete
  27. Eh ada kite lahh #495 hehehe akk dah terjah blog kite, terkejut tau. Thanks sgt sgt sgt sgt sgt :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai hai Nur As..bagi mereka yg follow blog akak..automatik akak terjah blog korang tau...terkejut x..terkejut x :-)

      Delete
  28. Ala cik nun dah lama follow nak double2 follow leh...heheh.Cik Nun pengikut setia kak JM...walaupun dua tiga menjak bz bbagai...sah datang gak menapak..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai Cik Nun...ni entri utk dptkan kenalan yg baru..Cik Nun dh kategori kenalan lama akak...kalau lama2 sekali datang pun u still in my heart

      Delete
  29. Nak join juga... agakkkkkk...all this while kita tak click follow JM rupa-rupanyaaa!!! Ayoooo.... No 501 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fayreen...tak follow pun x pe sbb Fay sentiasa tinggalkan komen kat sini..i like!!!!

      Delete
  30. Kakak, sy konpius ni. Sy ni tak berapa nak beginner sgt ke masih beginner kt blog kakak JM ni? Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai budak tecik ni..biasalah..budak lagi kan heheehh..kalau selalu komen kat blog akak ni dh kira 'otai' taau ;-)

      Delete
  31. Selama ini saya silent reader jer,, hari ni baru nak mengaku nak tunjuk diri ( hahahhaaaa .. :P )

    ReplyDelete
    Replies
    1. SILENT reader katanya..bis tu siapalah gerangan agaknya yg paling TOP komen tu yekk..cubit kang!!..opss..dah x boleh sekarang nanti ada org marah eheheeheh

      Delete
    2. ahahaha...Nazeck!..nak tunjuk apa pulak nye..bahaya nih...terus pekup muka :-)

      Delete
    3. Aik paling top komen ker kak JM... tak pasan la pulak.. :D

      Delete
    4. Afif!!!!!!!!!!!!!!!!! meh sini jap...aii...cubit kang!!..opss..nanti ada org marah

      Delete
    5. hahahaaa... ni dah angkat tangan tinggi2 pun akak JM tak nampak ker???
      ( dah sah ramai sangat peminat berkerumun ni.. tenggelam di lauatn peminat hahahaa )

      Delete
    6. hahahaha...Afif punya statement membuatkan akak rasa hurmm...susah nk cakap :-)

      Delete
  32. Replies
    1. KopiO dah jadi reader yg SETIA..ofcoz dh lama follow ;-)

      Delete
  33. Saya sudi!.. Tengok ni saya angkat tangan.. \[^__^] Hehee.. Saya follower blog Kak JM yg ke 479 kut.. Hehe. Terima kasih sis sudi juga jengah ke teratak saya itu. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Faarihin : ahaks..terima kasih...akak ni mmg pantang ada masa FREE nak BW semua blog rakan reader

      Delete
  34. orang dah follow lama, tahap suam2 kuku la ;P.. tak tau no berapa..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Den..tak follow pun x pe sbb Den sentiasa tingglkan komen di blog akak terharu tau walau suam2 kuku

      Delete
  35. alamak, saya dah lupa follower ke berapa. nak kira balik, malas. heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.... XP

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amy J..tak yah ngada..kalau dah jadi reader setia blog akak tu tak follow pun x pe..hikss

      Delete
    2. Bagi akak pulak Nazeck..better follow komen kat entri then akak tahu korang reader yg setia :-)

      Delete
  36. Kak JM, ada idea tak nape bateri SGT saya takmo full eventhough dah charge seharian? Boleh tukar batt ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ermm..ada kemungkinan perlu tukar charge..try charge guna charger yg lalau still x boleh baru pegi tukar bateri tapi pastikan pegi kek kedai SAMSUNG jugak..dapat bateri Original

      Delete
  37. salam kak JM, kita dah follow. sy pon baru nak blajar mem'blog' ni, hiks

    salam perkenalan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Cakap Sempoi..a.k.a CS..akak ada terjah blog tadi..baru nk start menulis ye..kongsi cerita byk2...mau terjah
      Salam kenal kembali :-)

      Delete
    2. tq kak. kena mntk tunjur ajar sifu ni :)

      Delete
  38. salam. sis...sy pun nak.....
    nak nak nak!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Itah..nak pe..nk kena cium ke kekekeek...cik Itah dh jadi kenalan lama akak tau..u r still in my heart

      Delete
    2. hehehhe tanak kiss..nak hug :P :P

      Delete
  39. Scha punya #485 kot kak. Lost count already. Hehe. Nak masuk dlm list akakk! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. blog Scha Nazri tu mmg dh masuk dlm bloglist akak..so don worry yek :-)

      Delete
  40. akak dah ada dlm listkan? tak sabar nak baca entry jepun..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Yon..mestilah ada..entri Jepun? ahaha..ramai yg menunggu nih...

      Delete
  41. akhirnyaa terjejak jugak kt blog nihh.. hahaha..
    hai kak! kite nak jugak bole tak? ^^
    #511

    http://loveneddy.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai Cik Nadyya...terima kasih..nanti akak terjah :-)

      Delete
  42. alamak saya dah follow sebelum entri ni dah, so xtau pulak eden ni follower yang ke berapa ratus ntahnye -.- acaner tu? heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa.Kei ni..saje je tau..x follow pun x pe janji rajin tinggalkan komen..so senang akak nk buat kunjungan balas :-)

      Delete
  43. Salam K.JM..
    macehh..dlm dok bizi2 tu ade jgk mai singgah belog cma.. huhuuh * terharu*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Cma..ehh..pic profail dh betukar..ingatkan siapa tadi hiks..mestilah ingat..Cma kan pernah drop komen kat sini..ada masa mesti terjah tau :-)

      Delete
  44. Hi JM...am not a blogger, I just your reader, so I bagi email add jer lah, hehehe... (samsiah2@gmail.com)
    I fall in love dgn travel blogs ni pun baru jer, tu pun sbb nak cari travel info pasal Seoul, Alhamdullillah dapat kenal dgn JM :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai Nana Rjay..walaupun x der blog tapi nana tetap setia komen kat sini..terharu sgt..terima kasih XOXO..yer..kita leh beremail no prob

      Delete
  45. saya ne blogger baru, jadi baru mula nak berkunjung ke blog JM :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi Calrase..rajin2 lah singgah sini so akan rajin lah akak ke 'sana'

      Delete
  46. hai jm..rajin-rajinla tulis entri, baru akak seronok nak baca yg terbaru., apa pun yg lama pun boleh baca jugek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kak Azie. line internet ada masalah...jadi entri makin slow..huhhu

      Delete
  47. Hai...saya follower #513, salam perkenalan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai mama cute tu..terima kasih kerana follow..akak JM dah balas kunjungan :-)

      Delete
  48. Replies
    1. Hai Yun Sing..akak tertunggu2 Yung Sing singgah sini tau

      Delete
  49. baru ade mse nk nyinggah balik ni..huuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. No wonder lah akak tertanya2 ke mana Cik Yaya pergi

      Delete
  50. #follower ke625
    http://travelogfreena.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Freena : terima kasih..i'm already follow u...will baca entri yg di kongsi nanti :-)

      Delete
  51. Wah hebat la blog JM nie... Makin ramai follower ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zumal..terima kasih kerana sudi follow blog sis JM jugak..ehhh dh follow lom..kalau belum akak merajuk nanti hihihih

      Delete
  52. #follower ke 643
    jomla terjah blog kiter JM.. www.keluargahebat.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kerana follow..Aryn distributor Shklee kan :-)

      Delete
  53. Assalam. Hy JM. Sy hanni. Bru mingu ni prasan blog JM n mmg best... salam kenal dr bumi kenyalang yer. Hanni x rmi follower apapon blh jengah blog hanni d www.hannihannani.blogspot.com. nti hanni smbg bc blog JM :-)

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352