You can click on me :-)

Monday, 25 August 2014

"DIA" datang lagi!!!!

Assalamulaikum dan salam sejahtera semua


"DIA" datang lagi......siapakah "DIA"?

Inilah "DIA"
Teman setia JM hehehehe

Kepada mereka yang kaki travel termasuk JM..."DIA" adalah teman rapat kami....siapa lagi kalau bukan "FREE SEAT SALE" from Air Asia.

Harga promo yang ditawarkan pada hari gaji kakitangan awam memang menggugat iman JM untuk tidak lihat sebelah mata TETAPI membuatkan JM terus tergoda dan mula mencari tarikh yang sesuai. Arghh!!!!...akhirnya JM tewas dan tumbang dengan godaan tersebut kerana telah membeli 2 keping tiket pada bulan Julai 2015 dan Oktober 2015 dengan kadar harga berpatutan. 

Ke mana agaknya destinasi yang akan di tuju?....biarlah RAHSIA heheheh..

Kepada rakan-rakan di luar sana jika berminat untuk join travel bersama JM, boleh email ke jarimanis76@gmail.com. Participant kalian amat di alu-alukan.

Tu je nak citer...Bye!!!!
pssttt : Kerap pulak JM update blog iyeee

194 comments:

  1. ehhh dah sambar tiket dah ke??? lajunya dia.... kemana tu? hihihhi
    kita tak dapat nak beli sebab kita ada plan lain tahun depan... tapi kalu plan kita tu tak jadi.. baru kita plan untuk cuti..
    hahahhaa.. aci tak gitu???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak ni kan Anil mmg pantang tgk ada SALE...tgn laju je nk klik...at least mesti grab gak 1..kalau x rasa x keruan ehehe
      Plan lain?..plan n ke europe ke..ahaks..tak perlu risau AA ni tiap2 tahun buat SALE

      Delete
  2. wah sampai 2 trips tu JM ... bulan julai bukan bulan pose ke? ke lepas raya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azra...2-3 hari lepas raya...masih bulan Syawal...ahahaha..gigih nak tiket murah katanya

      Delete
  3. Selamat Mengembara duhai jm
    Semoga 'KAKI' bergerak pantas dan lajus
    demi mencari pengalaman di perantauan
    Go go!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih my dear Dila...x nk jadi travel partner JM keeww..

      Delete
    2. JM ..... nak jadi travel partner kena ada modal besar....... JM tak nak ke jadi partner fotografi ke partner ngeteh kita org.... modalnya kecik jer

      Delete
    3. ahahaha...SR...nak beli kamera Canon modalnya BEsAR (ribuan)...nak beli tiket flight ratus je hee...nak seribu daya tak nak seribu dalih kan..Sebenarnya nak jugak jadi ahli photography tu..nak belajar teknik memfoto..JM ni aksi gedik depan kamera pandai lah ahahaha

      In Sha Allah..nak beli gak nanti Canon or Nikon either one..pastu leh ngeteh ngan Tiha...

      Delete
  4. Replies
    1. Pheewwwww wittt utk aRz mOHa tuuuu

      Delete
  5. Tu diaaa..kak JM kita nak berjalan mane tu.. Ehem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana boleh cakap..nanti ada budak tecik nak ikut..terus jeling ke arah Ismi Ana eheheh

      Delete
  6. alaaa JM kali ni kt x grab pon...

    b4 ni nye free seat ktrng terpaksa burnkan tiket nye bulan 11 ni
    plan ke tawau
    tapi ktrng KEMUNGKINAN BESAR tak pergi sebab kat sana still tempoh berkurung....

    kali ni terus tawar hati n malas :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emy!!! itulah kan..FREE SEAT sale ni one year before travel...then kita x tahu what will happen next...kalau jadi camtu mmg akan FRUST lah...huhuhu

      Delete
  7. Bestnyer JM jalan2...jaga diri ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Mak Wardah..JM dah ADD mak wardah ke dalam new reader bloglist :-)

      Delete
  8. Replies
    1. Mak Jemah a.k.a MJ...email JM kalau nk itoottt :-)

      Delete
  9. wahai cik JM dah lama x mengomen disini...
    kebizian sedikit..kekekkee

    owh free seat bestnye!!! tp xde rezeki lagi nk berjalan nxt year..
    ade rezeki lg besar mendatang hehhee

    insyallah bln 4 thn dpn bersalin pastu pantang sah2 xselesa mengangkut baby yg kecik mase tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye betulll dh lama Maya Dhira x singgah sini bukan tu je..dah lama x update blog kan...Alhamdulillah itu REZEKI yang paling seronok di dunia..Alhamdulillah..jaga kesihatan ye

      Delete
    2. hahhah betul2....dua2 dah xbuat..terjah dan update...
      entry melben n cruise xbuat lg uwaa~

      Delete
    3. Maya Dhira : jgn menyepi lama sgttau :-)

      Delete
  10. wah dah booking sampai dia keping tahun depan
    punya excited prmotion tu =)
    niat dihati nak join, tapi akan daya dah berkeluarga ni susah sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe Yana ada rezeki bersama suami dan anak-akak . akak JM ni reseki travel sbb masih SOLO..kalau dah 'berdua' nanti..tapi ntah bila..belum tentu ada peluang ni lagi :-)

      Delete
  11. Replies
    1. 6ky Angel..klaua nak tahu meh la berbalas email hikss...

      Delete
    2. PM.. PM.. hehehhe.. sy ni mmg follow blog JM.. sampai nk g Aussie ni pun semua ikut 70% ikut itinerary yg JM bg.. dr hotel.. sampai la ticket theme park.....
      tqvm JM....
      nanti email sy.. maybe bley cuti sama2... izyani@yahoo.com

      http://6ky8ngeljourney.blogspot.com/

      Delete
    3. Terima kasih 6ky angel...nanti ada peluang kita enjoy holiday sama2 yek
      Already add u as my new reader bloglist :-) Wahh..speaking London katanya

      Delete
  12. wah cptnya JM dah beli... nak ikuttt... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay...Fiza dah berani KOMEN kat sini..nak ikut?..BOLEH..BOLEH!!

      Delete
  13. akak JM!!!! nak ikut!!! CT nak beli tapi tak tau nak p mana.. nak nak nak !! Ya Allah stressnya.. hahaha..
    emel peeeelish nak jalan mana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT...kita dh discuss dalam email kan :-)

      Delete
    2. hahaha akak JM ni.. tulis komen dulu lepas tu baru teringat nak pi emel akak.. eyh skarang lagi advance la kita :p

      Delete
  14. Uishh.. jalan lagii... jeles nyerrr... :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kepada Acik Idah yg cute tu...minta maaf ye JM x sempat nk singgah di blog..ada masa FREE nanti kita bersua di sana ek heee

      Ahaks...x perlu nak jelez sgt...inilah kehidupan org bujang huhuh...jelez ngan org yg ada suami dan anak-anak..mesti lagi BEST

      Delete
    2. huhu cute ker??? ahakss... :P
      bila nak singgah nie?? lama dah tunggu... huhuhu....
      acikidah isi tabung nuff JM yer... :D

      Delete
    3. Ha'a..AcikIdahmmg CUTE..tak percaya naka ramai..badan slim je mcm anak dara..JM ni jenis puji ikhlas..kalau x cantik mmg JM ckp tak cantik. Ya Allah..tak sempat betul...nak reply komen kawan2 pun ambil masa..nanti JM terjah ye..Jgn terkejut kalau sekali singgah komen bertalu2 masuk ehheeh..

      Delete
  15. wah JM pantasnya membooking.Jelesnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik CERITA...JM ni kalau bab booking mmg dh tak pikir panjang nak grab tiket MURAH nye pasal..apa yg akak berlaku lepas tu baru pikir..jgn ikut cara JM ni tau :-)

      Delete
  16. Replies
    1. Hee..akak ni kalau berkenaan FREE SEAT je..tak mkn pun x pe

      Ahak...Siti Aisya...nampaknya dah tiga org TAG akak termasuk Aisya..nampaknya akak 'TERPAKSA" juga join walaupun hakikat nya blog x layak untuk pencalonan VERSATILE blogger Award tu heeee

      Delete
  17. DIA datang dengan lenggang lenggoknyeeeee...
    Disebabkan DIA...
    Bangun pagi mata jadi panda...
    Dah dapat DIA...
    Mulalah nak berkungfu plak lepas tu...
    He He He....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hamoii...ni PANTUN ke PUISI ehehehehe ke SAJAK!!

      DIA memang idaman hati
      Tanpa DIA hati tak keruan
      Bila dah dapat DIA senyum tak henti-henti
      Kerana DIA menjadi peneman

      psst : bila mata dah jadi PANDA maka wajib lah BERKUNGFU ***cepat-cepat lari sembunyi dalam toilet.......

      Delete
  18. amboi..class JM..terus 2 sambar...happy holiday nanti ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nor Shima : terima kasih..Sambar 2 sbb destinasi tu leh dapat rega tiket below RM200..klau ada lagi harga rate yg sama..mahu 4-5 destinasi JM grab..nampak..GILA TRAVEL betul!!! hikss

      Delete
  19. wah, nak pergi mana tu? saya plan nak pegi thailand or vietnam next year sebab nak pergi floating market. kalau pergi thailand, nak naik train jer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miranadia : aha..klau ke thailand akak saran better naik tren BEST jgak. Akak pernah ke Hatyai naik tren..MURAH!!!

      Delete
  20. Selamat bercuti....hehhee...bestnye klu dpt travel ngn JM....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Rietta...jom lah...kenapa lak tak dpt travel sama?..ohhh perlu tunggu cuti sekolah kan?

      Delete
  21. apa?? free seat?! manyak syioookkk ooooo ;p nak gi mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. KopiO : x semua destinasi tu dapat RM0 fare..perlu rajin dan pandai carik..nak ke mana? kalau ckp skrg dh x jadi rahsia..eheh..saje je kan

      Delete
  22. kemana la destinasi JM kali ni ye,

    ReplyDelete
    Replies
    1. psstt : Acik Erna..pegi yg dokek2 jo :-)

      Delete
  23. kecewa sebab tak dpt nk beli..:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. YayanRahman : lamanye menyepi bila nak sambung update blog. Tak dapat nak beli? ni mesti ada 'sesuatu' kan ehem..ehem..

      Delete
  24. pantang ada promosi.. terus ngap.. hehehehe..
    bestnya akak... dh kerja,pakai duit sendiri nie senang nk travel.. mcm saya nie, masih belajr. terhad sikit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ZarulFarhana : ni dah seperti ular sawa tengah LAPAR ahahah
      Ye lah..akak kan bujang x der komitmen lain..nanti Zarul dan keje boleh je nak pegi mana pun..in sha Allah your turn will come..sabar ye

      Delete
  25. JM~!! pergi mana tu?? nak ikut lahhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naz!!. tul ke nak ikut..tapi JM tak balik 'kampung" hehehe.. kalau betul nk ikut email JM..pastu leh kita discuss :-)

      Delete
    2. MENURUT PERINTAH! akan email dengan kadar segera hehehehe

      Delete
    3. ahahahaha...ngada tau...cubit pipi tembam tu kang ehehehe..Naz!..Naz!!

      Delete
  26. memang menggugat iman betul kan..

    Samalah kita JM, gaji baru masuk terus guna untuk beli tiket flight. Pastu menangis nak kumpul duit balik:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. LD pun dpt tiket ehhh tahniah kerana berjaya rembat ahaks time nk beli tu mmg x pikir panjang pastu baru gelabah heee
      X pe lambat lg kan ada masa utk menabung :-)

      Delete
  27. wah, inilah obsession akak JM erk. hehehehe... saya x pnah tau pasal free seats semua ni..

    bestnya dapat travel dengan akak JM. tapi saya belum kerja lagi.... kalau nak g pun, kena kumpul duit dari sekarnag la... itupun kalau ummi dengan ayah bagi T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amy J : kalau nak tahu time akak belajar dulu pun sama cam Amy gak..taktahu pun akan Website AA ni..tak pernah terjah
      Sejak 2-3 tahun ni je Website AA ni dah jadi pasangan setia..nasib baik tak jatuh chenta sama Pak TONY

      Delete
    2. haha.. kalau dah terjatuh cinta dengan pak Tony pun nak buat macam mana kak. XP

      cinta itu tidak mengenal siapa. cewah.

      Delete
    3. Ni kira CINTA BUTA lah ye Amy eheheeh

      Delete
  28. hehe.. kak JM suka berjalan... seronok tengok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. KA..ha'a..klau bab berjalan ni sanggup je makan megi simpan duit hohoho

      Delete
  29. Replies
    1. Miss Wawa : akak dah masukkan ke dalam new reader bloglist

      Delete
  30. tahniah , tahniah JM..
    sesungguhnya kak jeles ni.
    sampai 2 JM rembat ....ke mana tu ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Nieda : JM pegi destinasi berhampiran Msia je..itu je tiket murah..

      Delete
  31. Wahh 2destinasi pulak tu...seronoknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Irra : lambat lagi...so boleh menabung dari sekarang. Semoga semua berjalan lancar..next year punya trip tu :-)

      Delete
  32. Replies
    1. Mas Gunadi mau ikut iya..itu Chenta Hati ngak bisa marah ke..nanti merajuk susah pulak :-)

      Delete
  33. Replies
    1. Kalau Mrs Smile mau ikut..anytime!!!!

      Delete
  34. Replies
    1. Kalau Abe MKL gembira JM lagiiiiiiiiii gembira...

      Delete
  35. wahhhhh.......berjaya sis grab ek..selamat travel...jelos2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah Eija..nasib baik agaknya...susah jgk nak carik tarikh yg sesuai dan harga yg murah tu..part paling mencabar

      Delete
  36. Kak JM...belanja wanie p travel boleh?hehe..nak ikutt..besstnyaaa... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wanie : akak lanje makan anytime..kalau lanje travel tu pikir 1000x kali heheh

      Delete
  37. Julai....urm...macam menarik...kak JM kemana pulak...Cik Nun trigin sangat nak travel skali..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Nun nk join akak travel on Julai tu ke..meh kita discuss dalam email :-)

      Delete
    2. Macam menarik...sat nak email...hehe

      Delete
    3. Alahh...tul ke Cik Nun tu :-)

      Delete
  38. Wah,..JM nak gi jenjalan! Syoknya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farrah MF tak nak ikut JM jenjalan ke..jom aaa

      Delete
    2. tak pe Farrah...nanti ada peluang kita ngeteh ye :-)

      Delete
    3. No problem! Insya Allah, ada kesempatan :)

      Delete
  39. Laju dan sepantas kilat dia sambar haaaaa!!! dua tempat sekali gus tu, agak agaknya ke mana lah destinasi itu ye. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Radin Fadli : kalau bab tiket murah ni malam tu lag idah tak leh tdo tau ahahaha..penyakit tul
      psst : kenapa x update blog..bila singgah je masih entri candy crush tu FRUST tau

      Delete
  40. waahhhh... bestnya...ke mana agaknya tu ya JM? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fay!..JM jalan dekat-dekat je..itu je yg mampu :-)

      Delete
  41. Bizi benor JM!
    Baru je nak ajak jenjalan dengan PM..

    ..eh..semua ada M...M

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita tukar nIL ke mIL? boleh stand for Mother in LAW...M jugak ahahaha..matilah kena belasah nanti
      Ha'a..PM ada roger JM..rupanya TRIP KORANK lagi daebak!!! MEncikk!!!!!!!!!!!!!!!!!! M lagi.....tak dapat join..sob..sob..sob nangis tiga hari tiga malam..sbb x dapat join kuch kuch hota hai di ladang bunga ..Huwwaargghhhh

      psst : dh byk kali PM offer asyik clash tarikh tau...

      Delete
    2. Nak wat cmner...susah kalau org bizi mengalahkan PM sebenar nih!
      Hahaaa..

      Delete
    3. ahahahah...niL...cubit kang!!!

      Delete
  42. Woi, pegi mana tu? Uganda kerrrr... (tumpang gembira)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haip!!..Mana leh cakap..nanti Ali nk ikut..ni trip khas tuk org bujang je ...lalalalalala
      Gumbira dalam sedih kan..ala..tak ngaku lah tu eheheheeh

      Delete
  43. Cepattt....nati terlepas lak..rugii

    ReplyDelete
  44. singgah dan follow blog awak
    kita nak grap pergi gold coast
    banyak info kat blog awk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Anum..terima kasih singgah blog JM ni...dah ad as my new reader bloglist tau
      Hurmm..boleh je..harap2 leh jadi panduan nanti

      Delete
  45. syiok nya JM nak jenjalan lagi ...
    hhehe kita kena dok dendiam dulu selagi poket lom kembali pulih .. huhu sadis ni ;(
    pape pun jelessss ni ahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako..setiap tahun mesti ada misi jalan-jalan kan..dah seperti nk capai KPI pulak ehehehe
      alaaaa..trip nye bukan tahun nih..next year almost a year dari skrg..boleh je menabung dulu :-)

      Delete
  46. Kakak JM bestnya kalau dpt join travel. Ah tunggu la sy stabil kang sy kejar kakak JM. Tapi mcm lama lg je. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai budak tecik!!!! tak yah nak kejar2 nanti penat eheheheh

      Delete
  47. Blogwalked!

    http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Adinda ku...ehh..salah...terima kasih Adinda Bazura Mazlan..waduh..panjang benor..ada nickname tak? Bai ke Zura ke hikss...jap nak buat kunjungan balas

      Delete
  48. wahhhh.. bestnya nak jalan2... terbang ke mana lah tu...

    p/s : Salam. Terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #7. (^_^). Blog ini telah tersenarai di http://www.mialiana.com/2014/08/senarai-url-blog-7.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Mia Liana...ada masa FRE nanti akak JM terjah blog yek

      Delete
  49. laju dan pantas betul jari jemari terutamanya jarimanis JM sambar 2 tiket. KD terkulat2 terlepaih tiket Rm400++ ke Seoul. Huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. KD!!..then..tak sempat lah dpt tiket RM400++ tu..syg nye...murah tu..then dapat yg rega berapa..ha'a..part booking memboking ni mesti perlu cepat kalau x habis lah yg murah tu ..org stanby je :-)

      Delete
  50. Dengar JM cerita pasal tiket...mulalah hati kak zai berbunga2. Kak zai bercadang nak ke Melbourne tahun depan hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Zai..bestnya nk ke Melbourne..JM pun x jejak lagi kaki ke sana..sale kali ni JM x beli sbb duit tak cukup huhuhuh
      kak Zai..dapat x tiket ke Melbourne tu?

      Delete
  51. hihi ingatkan sapa tadi yg datang..:) bagus ni boleh merancang nak pergi bercuti ni..hihi

    ReplyDelete
  52. Wah!!! JM, nak tumpang dua kaki boleh? hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nana Rjay..jgn kata 2 kaki..2 tangan pun boleh heee

      Delete
  53. Ehem Ehem .. Assalamualaikum Wahai Kak Jari Manis.. Moga sihat sentiasa.. lama benor tak menyinggah ke sini :D
    " Dia Datang Lagi.." Kemana mana kah pula Kak JM kita kali ni hehehe.. semoga sentiasa ceria la dalam mengembara amin :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Afif...wlaupun akak still mengembara tapi tak sama dnegan Afif yang akan mengembara bersama org tersyg...huhuh..wujud perasaan jeless d situ :-)

      Delete
    2. hahahaaa.. Kak Jm buat lawok ker.. kita yang jeles tengok dia kesana sini.. ada promo jer.. mesti dia grab yer hahhaaa.. :D

      Delete
    3. ahahah...lawak ke...akak senyum je sensorang..tapi Afif boleh senyum berdua..akak jelez Afif dah kahwin...akak jeles Afif dah jelajah almost 40 countries..akak jeleas Afif kawin dulu..akak jeles...akak jeles..akak jelezz....ahahahaha

      Delete
    4. Uissshhh jangan la jeles sampai sebegitu sekali Kak JM oiii....
      Insyalllah saya doakan moga jodoh akak di permudahkan dan dipercepatkan... rezeki akak dipermurahkan dan berpanjangan..
      dan sentiasa berada di bawah naungan ilahi dalam keberkatan taufik dan hidyah Nya.. amin :D

      Delete
    5. Amin...Amin...Amin..terima kasih TTBoy :-)

      Delete
  54. JM.. Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin..

    JM laju je booked nak g travel ek hehehehe

    Tq yer kad raya ngan duit raya utk budak tecik tu..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahaha...itu lah Mysha..akak ni kalau dgr je AA sale mmg x leh duduk diam
      Selamat hari raya..sama-sama hikss

      Delete
  55. Wah JM... dah bersusun trip untuk tahun depan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pak Lang Mie apa kurangnya..cuma PLM ni tak kepoh mcm JM..dalam diam2 je pergi pastu kuar entri pegi sana pegi sini eheheh

      Delete
  56. Wahhhhhhhhhhhhh... Bestnya kak JM... Kalaulah saya ada fulus, nak jugak joinnnn.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Sha Allah..Fa..boleh je..dh ada kerja tetap nanti calling lah akak yek

      Delete
  57. mudahan ada lagi free seats ni hujung bulan ka mcm mana ahaha sebabnya saya dah pokai sebab baru balik bercuti... cant wait nak tau your next trip.. btw haa saya lah tu kawan bibierr yang sedang bercuti kat Jakarta dan Bandung sekarang tu ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a...JM kenal..Aima kan...skrg tengah update pasal Mabuhay Manila tu kan heee
      in sha Allah Aima..kalau ada rezeki booking 2-3 hari sblm end date sale still lagi ada tiket murah tu

      Delete
  58. alalala...by PM FB bole ke JM
    destinasi dekat ke jauh
    bajet murah ke mahal
    dah penuh ke belum

    aku tak beli apa pun JM
    destinasi pilihan hati sumanya maheyyyy
    cuma ada la nmpk jogja seat balik rm35...
    nak book untuk tiga orang dan dan je seat pegi asal 120 jadi 190.
    patah smangaddddd~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa..Nanaa tron...Jm pegi tempat dekat2 je..rasa Nana pun dh pernah ke sana
      mmg mcm tu..bila beli satu seat murah..bila plus 2@3 orgharga dh lain...FRUST part tu

      Delete
  59. KAk JM.. pantasnya dah beli tiket!... siap 2 trip tu. agak-agaknya nakke mana tu. cer bagi klu sikit. hihi.. nak tahu jguak ni..
    p/s : Ros ada tag akak. nanti akak tengok kat blog Ros ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ros_Reeza..pegi dokek-dokek je..tak belum mampun k ke Europe nu ha heee
      Tag apa tu ek..nanti akak check :-)

      Delete
  60. Replies
    1. ahaks...sambar ye Mia Liana..cam helang pulak bunyi nye heee

      Delete
  61. I ni lapanploh kali bukak tutup website AA.
    Nak beli tapi hmmmm tu lah dia *kirai duit dalam wallet.

    Alaaa nak tau gak JM nak pegi mana huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Mya...baru lapanploh kali beli cukup lagi tuh..cer cukupkan seratus kali ehehe
      alahai itu wit dalam wallet..dalam bank x tunjuk lagi tu hikss
      Kalau dah kirai duit lam wallet cam tak cukup je..ermm tak jadi nak bagi tahu ehehe

      psst : tlg bagi address blog boleh..nanti leh polow dan skodeng nak lihat apa yg ada :-)

      Delete
    2. Blog saya http://blogmaya.com

      Takde apa sgt nk skodeng kot hehe.
      Saya jalan dekat2 je, sekitar negara2 serumpun je hehe.

      Nanti teringin jugak bila bila kalau ada rezeki nak travel sesama JM :)
      Sebab seronok baca. Happening je bila pegi travel.

      Delete
    3. Giteww katanya Mya..sebenarnya byk dugaan jugak dalam travel ni cuma perlu pandai handle..bab bermasam muka, tak puas hati antara rakan travel tu biasa..perlu byk bersabar je la huhuuh. Kalau nk travel ngan JM boleh harap2 boleh telah kerenah JM nanti hee

      Delete
  62. kalaulah saye bujang.. memang saye pm lajulaju.. nak ikut.. frust betul..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fifi...eheehhe...alaa..nanti anak-anak dah besar sikit turn fifi pulak khenn

      Delete
  63. selamat berjalan jalan kak JM =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Fil..lambat laie..next year :-)

      Delete
  64. Wa.. berbaloi ni !! :D Happy holidays!! xP

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Yun Sing...terima kasih follow blog akak JM..im follow u back..ada masa FREE mau 'bom' blog hahaha

      Delete
  65. Thn dpn satu jer plan...nak jumpa sepupu shah rukh khan. airasia tak der route ke delhi sob sob. Ai pasrah terpaksa kuar duit lebih sikit utk flight lain....bila lah agak2 mas ker malindo ker nak wat free seats? Arghhhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak Aih..naper nk gi jumpa sepupu shah khan tak hajak..ni yg nak merajuk ngan Liza nih ehehehe...x per lah i bawak diri pegi jumpa Tony Ja je lah heee

      Delete
  66. alaaaa g mana tu? nak follow !

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM pegi destinasi dekat2 LindaF..nak follow? meh kita discuss dlm email :-)

      Delete
  67. baru nyempat nak komen..hehe.. nak ke mana tu...nak joinnnnnnn..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Den...dalam x sempat tu sempat gak singgah sini..terima kasih XOXO..tul ke nak join hikss

      Delete
    2. heheh..ada hati nak join. tapi rasanya dah tak sempat..huh

      Delete
    3. kalau mcm tu lain kali ye Den..jgn merajuk tau

      Delete
  68. Waa JM, book 2 tiket sekali... bestnya...
    Huhu, sejak beranak -pinak, dah kurang nak travel...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Nurul...setiap kali terjah blog mesti x berupdate..FRUST tau hehehe
      Aha..time bujang ni je leh jalan2..ntah dh kawin nanti mesti dh x dapat peluang camni huuhu

      Delete
  69. Jelesnya ngan kak JM. Saya kalau nak jalan2 kene plan betul2 sebab nak mengangkut anak2 yang kecik. Jalan setakat dekat by car adalah sebab boleh last minute. Bukan apa, papanya busy susah dapat cuti. Kalau dah dapat cuti pun, tiba-tiba kena panggil kerja. Spoil je.
    Ni bulan 12 nak travel dengan AA ni harap2 jadi. Ikut family adik. Saya xreti nak book tiket mana promotion ni. Salah book karang ntah brape kene bayar..Abis duit. Saya takut ada hidden charges ke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aha...Nazaeck..kalau dah berfamily ni mmg agak susah..perlu cari date kedua2 avalaible pastu pulak tikat AA ni kalau beli dalam group yg ramai agak susah nk dapat yg murah

      Delete
  70. salam. nak kemana tu kak JM? nak ikotttt..hehhehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala..cik Itah tu..ye ke nk ikut ahaha..leh caya ke

      Delete
    2. hehehhehhe gurau je sis..x cukup bajet ni nak ikut T.T

      Delete
  71. kalo kaki travel.memg berbaloi baloi grab

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Mimi Azirah..kalau x grab rasa satu kehilangan besar..giteww hahah

      Delete
  72. One day kak JM, pasti nak ikut akak JM travel. Tunggu scha dapat gaji dlu. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau Scha nk ikut akak anytime boleh..cakap je bila nak :-)

      Delete
  73. Wahh terbaiklah... pasti menarik ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro Khir...tak lah menarik..biasa2 je..budget ciput so jln dekat2 je hee

      Delete
  74. wahh! nak kemana tu.. taknak pelawa ke?
    jom ke turkey april depan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woww..kak Yon nak ke Turkey..alaaa..JM dh ada trip lain April tu..x nk ikut lah nanti JM kacau daun akak ngan abg Saleh tu hehe

      Delete
  75. saya pun sempat rembat 2 tiket jugak malam sebelum nak pergi jakarta haritu. haha.
    akak kemanakah bulan 10 tu? pasal saya pun ada satu bulan 4, satu lagi bulan 10! jeng jeng jeng~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hamooi..Kei.bukan main lagi dia ek...ligat jgk hehehe

      Delete
  76. Replies
    1. Nora Karim : akak JM ni pantang ada tiket murah...x boleh duduk diam :-)

      Delete
  77. Alamak oktober sama ngan kita la.. huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Alin pun ada trip on oktober eh..ke mana agaknya yek

      Delete
  78. Salam K.JM..
    Wahhhh nak kemana tuuuu...??
    hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkomsalam Cma..jln dekat2 je sbb budget x byk tapi nk jalan jgak katanya hee

      Delete
  79. JM suka la tu...peluang tuk jalan jauh lagi tu... :)..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss...mestilah suka kak nOe...kalau boleh jalan-jalan!! itu yg paling JM suka ehehehe

      Delete
  80. aritu sy nk try booking, tp seat x free pon..still cas jgak..npe ea? hmm.. bru nk menjinakan dri dlm bidg travel, in shaa Allah thun dpn g krabi..

    done folow blog JM, klo sudi jemputla singgah yer.. http://bilaakutravel.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Yana..kalau n tahu tak semua tarikh yg di tawarkan oleh AA tu FREE..perlu cari tarikh harga yang FREE tu..ohh..nk ke Krabi?..Krabi mmg BEST..akak dh pegi tapi citer belum publish. DONE follow u back :-)

      Delete
  81. mudah2an saya berkesempatan join jm satu hari nanti ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Vee Sandi...nk join JM travel?..boleh sgt..meh..mehh.. :-)

      Delete
  82. JM selalu kalau pergi bercuti berapa lama? 2 - 3 hari ke, seminggu ke,...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farrah..bergantung kepada destinasi..kalau ke SR, Indonesia, Bangkok..busuk2 5 hari 4 mlm tapi kalau ke Jepun or Korea 7 - 8 hari

      Delete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352