You can click on me :-)

Thursday, 28 August 2014

Arghh tension!!! x sempat Blog Walking

Assalamualaikum kawan-kawan,


Maybe ada blog guna imej yang sama..biasalah ambil dari Google..kredit to them

Just nak kongsi perasan JM ni..Arghh tension dengan line internet DIGI ni slow yak amat..nak load sat-satu page blog tu 'berchenta' je...JM guna Tab untuk blog walking..lembab cam siput...adoyai..

Sebenar nya banyak blog rakan reader yang singgah sini tak sempat JM buat kunjungan balas..So kepada reader dan blogger di luar sana..tunggu kunjungan balas dari JM ye sebab minggu depan pihak Maxis akan buat pemasangan "unlimited" line internet di rumah, jadi JM boleh BW sampai lebam seperti mata PANDA.

JM tidak sombong sebenarnya tetapi line internet ni buat hal...ahahaha..salah kan line internet pulak ye..

Tu je nak citer sebab risau kawan-kawan menantikan kehadiran JM di 'rumah' korang....

Ehh..ada ke yang sedang menunggu..ke JM je yang perasan (perasan retis lah tu)....ahahaha

Jumpa lagi..

155 comments:

  1. hahha line tenet ikut cuaca kot skrg ni kn tgh musim hujan tu yg lemau je line nk begerak laju ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakssss...ohh...SEJUK lah kiranya....hahaha..pandai KopiO ni yer

      Delete
  2. Haaa...Cik Nun mmahami.line tenet punya angkara rasa malas nak update blog kkadang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Cik Nun..ni ha nk reply komen dari kengkawan pun berchenta je huhuhu

      Delete
  3. kengkadang yg buat lagi slow tu sebab gambo2 kat blog tu besar sangat .. makan mase, makan data utk loading

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss...ye Azra..blog JM pun letak gambar besar2..kalau kecik cam tak puas lak tgk..maybe itu salah satu factor loading page slow yek

      Delete
  4. heheh don't worry, JM. Saya ni pun baru refresh cycle baru. Tu yang aktif sikit bw. Klu tak sendu je...
    Nway, jgn tension2. Nanti kena jual! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheheeh...ye Farrah!!! kena jual? ada ke yg nak beli hikss

      Delete
  5. Replies
    1. ahahahahaha..Hai Anum..sorry tau dapat pegi majlis perkahwinan uollss...JM x sihat huhuhuh. Selamat pengantin baru

      Delete
  6. bila tenet slow...tension mmg tinggi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tambah tension sbb dh lama dh ziarah Rietta tau huhuh..ni pun baru leh reply komen

      Delete
  7. Untuk tab tu cuba JM guna ALTEL... katanya bagus sebab guna 4G...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pak Lang Mie, JM pernah dgr pasal ALTEL ni tapi x explore betul2

      Delete
  8. hahah...lepas ni sure laju jer bila loading... baik-baik...jangan tergelincir JM! ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunggu lah Fay..nanti mesti bosan JM terjah bertalu-talu hihihi

      Delete
  9. jemput la blogwalking kt 'umah' saya..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. in sha Allah Lea Isnawi - kalau ada masa dan line ok..tggu je tak sempat tepis nanti hehehe

      Delete
  10. patutlah JM tak datang beraya rumah mrs yang bersawang tu...:P
    jangan marah JM...acah acah manja jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mrs..jgn merajuk tau..i will be there for u hahahha

      Delete
  11. haha kak JM siput tak bersalah dalam hal ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahah..KM...kalau mcm tu akak nak salah kan ketam pulak lah

      Delete
  12. hahahaha... alahai akak.. sabar kak sabar.. btw.. syaz tagg akak dlm segmen nih.. jom la join sekali :D

    http://syazdanny2329.blogspot.com/2014/08/segmen-blogwalking-bersama-redbellas.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syaz...bila line tenet begini mood ke laut huhuhu

      Delete
  13. hehe..lamanya tak datang jalan-jalan sini..makin ramai follower kak JM sekarang!

    ReplyDelete
  14. Kadang2 kat rumah kak zai pun sama...lembab. Sabar ajelah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kak Zai..ni ha nak reply komen kawan2 pun berchenta nih...geram tul

      Delete
  15. Replies
    1. Nurul Syas....oh..ye ke..habis semua org dh tahu ehehehe

      Delete
  16. Replies
    1. JM tahu Abe MKL mmg lelaki yang SETIA hiksss

      Delete
  17. hana pown baru berkesempatan nak blogwalking. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih asha hana kerana sudi singgah sini...

      Delete
  18. huhuhuhu..... rilex brader .... brader rilex...

    enternet mmg tenat sangat la ni tak kira la digi ke celcom ke maxis ke unifi ke.... sama jew

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha...rilex brader brader rilex eh...dh x boleh nk relax dh ni geram tu
      oohh..semua sama eh.hisshh..habislah JM lepas ni SR

      Delete
  19. tukar yg laju sikit. mana boleh lambat2 .
    jadi retis jangan keciwakan harapan peminat tau ...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahaha...kak Nieda...giteww...retis lah sgt kan...ada org kesah ke heee

      Delete
  20. sabar sabar kak JM. lama-lama nanti harapnya okaylah. ^^, saya pun pernah kena macam tu. sampai give up rasanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah lama tunggu bila lah dorang nk datang pasang ni...akak dh mengidam nk blogwalking blog amy J ni hikss

      Delete
  21. heheheh relax2 akak JM... tabahkan hati heheheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaks..kekadang geram gak Zarul..kengkawan singgah sini tapi x sempat buat kunjungan balas..nanti kang dorang ckp akak sombong lak hihih..sebenarnya line slow huhu

      Delete
  22. jangan la marah DiGi jm, kecik ati ai tau...baru je menang adiah dari diorang ni, go go DiGi!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. best aaa..Orga dapat RM1000 dari Digi..lanje..*tiba2 buat muka tak malu

      Delete
  23. Salam Jumaat, JM...
    Sangat memahami... kadang kita pun dalam situasi yang sama... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Nurul..jgn marah tau JM x sempat terjah blog Nurul lagi..tapi jgn risau..tunggu kedatangan ku hee

      Delete
  24. aiii....kat cini maxis pon cam siput ...so far YES baru laju cikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak mcm mana ni Small Cat..JM dh ikat janji sama Maxis..tapi until now belum datang pasang..frust tul

      Delete
  25. Dulu saya pakai DiGi, tapi sekarang dah tukar kepada Time. Unlimited. Laju :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak Prof..ye ke...huhuhuh..JM dah sign contract ngan Maxis..nanti try dulu dulu kalau x ok try tukar Time..tapi cove ke area JM tinggal ni

      Delete
  26. Makin bz la lepas ni cik JM kita. dah ada unlimited source gituu. hehe selamat berhujung minggu JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. skrg ni pun mmg bz Naz..sampai x sempat nk reply komen kawan2..ahahaha sbb line slow sgt..geram tul

      Delete
  27. Tak pe... Nanti SS tunjal2 kepala orang kuning tu laju2... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. org kuning tu GEMOKs sgt SS..mkn byk sbb tu lembabs heee

      Delete
  28. salam jumaat JM, jgn tensionx2 taw, hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tension argghh..akak dh lama x terjah blog Ika Zulkefli tau

      Delete
  29. saya pun dengan setia menanti kunjungan JM =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yana yani..sorry dear..mmg lama tul akak x ke sana huhuh..jgn merajuk tau

      Delete
  30. Jemput datang JM, tapi biskut raya dah abis..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Viva..u oulss sentiasa di hati..x der biscuit raya..nasi arab pun boleh hee

      Delete
  31. Kalau data plan MAXIS kat hp saya ni memang lembap jugak. Awal2 pakai je okes.
    Sekarang dah semput. Nak kene bagi nebulizer. Walaupun guna kat same place tapi tetap slow.
    Huhu..
    etap

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak ye ke Nazeck...adus akak ingat boleh solve prob akak ni..dorang janji nak datang pasang minggu ni tapi belum datang lagi..nk datang servis pun lembab..sah2 line pun lembab..adoyaii

      Delete
    2. Pakai nebulizer? Heheh kalau cenggitu, bila line semput, kasi share inhaler saya lah :)

      Delete
    3. ahaha..Farrah..inhaler ek..cubikt kang

      Delete
  32. Siapa pun sama kalau line slow mood nak berblog pun malas...
    Lepas diupgrade mesti laju JM nak berblog. Sabar sikitlah buat masa ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kak Zakie..kat umah je ada masa nk jengah blog..kat opis ni time rehat ngan sebelum start keje..lain tu mmg x boleh..klau dh line mcm ni mmg frust..nk update blog pun malas..JM pun dh lama x BW blog kak Zakie tu

      Delete
  33. salam kak, memang digi sekarang ni line slow..sy pun kadang geram T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkomsalam cik Itah..kan..betul tu..zaman skrg kalau x dpt masuk internet pastu line slow..mesti mendidih je kan :-)

      Delete
    2. memang sis.. betul+ buat mendidih..rasa nak gigit gigit gigit !!!..geram sangat! hoho

      Delete
  34. line kalo lembab memg skit ati kan...jom singgah sini http://coratcoretpinkummi.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Mimi..ada masa akak singgah yek..don wori :-)

      Delete
  35. singgah sini..saya baru lagi dalam blogwalking ni
    ENCIK KASUT

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai Encik KAsut..lepas ni rajin2 BW tu ...baru boleh rasa 'BEST' ke tidak :-)

      Delete
  36. Kasihan sis JM. Sabar ya. Nanti intenet ok. Blogwalking la puas-puas. Huhu.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fa...tenet x ok lagi makin teruk ada lah huhuh

      Delete
  37. acik pun sama... :( internet x dok tak dapat nak bw

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Acik...kita zaman sekarang ni kalau x de internet rasa hilang segala-galanya..ehh..betul ke sampai ke tahap tu heee

      Delete
  38. ok JM semoga pemasangan Maxis berjalan lancar dan senang laa nak singgah ke blogg kawan2 ; )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miesha..lama x update..mana pigi :-) hai..geram je tau..tunggu Maxis ni tak sampai2 lagi janji minggu ni..x sabar nk BW malam2 kat umah nih

      Delete
  39. Bertabahlah kakak JM. Budak tunggu dengan tenang dirumah. Sempat la nak buat entry bnyk2 sementara tunggu kak JM singgah. Haha. Kak JM, nak sain boleh? Akak somel lah. Kakak JM tarak sombong.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai budak tecik..mcm mana akak tak geram..kawan2 blogger update blog bertalu2 terutama budak tecik ni lah..x sempat akak nk kejar tau..ye ke akak x sombong..r u sure heee..nk autograph?..meh sini tapak tangan mau sain heheheh

      Delete
  40. hai kak JM bebehh! Rinduuuu. Hehe. Takpe kak. Slow2 jee. Scha pun slow2 ni blog walking. Malas datang 2 3 hari ni. heww

    Scha tunggu akak JM! Muahh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arghh..tension..dh lama akak x terjah blog Scha...akak sendiri x sempat nk update blog..hai..geram tau sbb x dapat balas kunjungan rakan reader nih

      Delete
  41. kena tukar line ternet lah tu sis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nur Inani...sabar ye..nanti line ok akak ziarah..itulah akak tukar ke Maxis janji nk datang pasang minggu ni..tapi cakap kosong je..belum sampai2 lagi..GERAM!!

      Delete
  42. Huh.. klu waktu kita ada time nak berblogging & time tu juga line mcm siput.. boleh buat jiwa kacau tu hehee.. Sabar jelah JM... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Bro Khalid..kalau x dapat blogwalking rasa seperti x dapat berkomunikasi sama kawan-kawan di alam..rasa jauh pulah di hati giteww heheheh

      Delete
  43. salam merdeka..baru sempat singgah..dari kampung ni...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak Azie masih sudi siggah sini...ada masa JM balas kunjungan yek

      Delete
  44. rindu kak JM! terima kasih akak JM, selalu dtg rumah kite... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. dh lama rasanya akak x singgah umah Aisya kan..ada cerita baru tak?

      Delete
  45. as salam. maaf sbb baru skrg dpt menjengah utk balas komen..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkomsalam Abah Zuki...takpe wlau jarang2 singah sini at least tak hilang terus heee

      Delete
  46. Salam perkenalan....saya singgah dan berblokwalking sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Mama 3farhanah..i'm follow u back ;-)

      Delete
  47. akak pakai unifi..kekadang slow juga..ke akak yg dah slow..hehe
    kesian panda tu JM..terlebih tidur sampai mata pun lebam..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. UNIFI pun slow ke akak..nampaknya dunia blog makin gelap bagi JM nih
      PANDA tu kan kak YOn..kalau x der lingkaran hitam kat mata tu mmg x CUTE..nampak togel je

      Delete
  48. Sabar ye Kak JM.. nanti boleh bw laju-laju. heee... Ros pun cuti BW hari jumaat sampai ahad. Sebab cuti kan. lagipun internet kat rumah memang slow melow!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ros : akak masih menunggu dengan setia kehadiran MAXIS di rumah ni

      Delete
  49. Haha.. I know that feeling T_T Takpe, take your time.. bila internet tak jelly nanti, jemput minum teh kat blog :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yun Sing : Ice Lemon Tea segelas!! :-)

      Delete
  50. sabar kak. slow slow. intenet kalau da slow.. mood memang kelaut jelaa ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul cik Nadyya...geram jek tgk org update entry bertalu2..nk terjah baca blog dorang ber'chenta' sgt

      Delete
  51. Sabaq kak..hehe..mesti banyak sangat blog yang kak JM kena bw kan...tengoklah komentar setiap post kak KM, dekat 100 komen gitu..hehe..takpe, line ok, blogwalking sampai puas ye..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb tu akak belum sempat nak terjah blog Wanie nih huhuh

      Delete
  52. saya menunggu saya menunggu! (sambil lambai-lambai tangan)
    *pasal saya rasa mcm akak je lah satu-satunya orang yang datang blog saya. haha. sedih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Kei Hirokei..akak ni jenis jika org tu suka terjah sini akak akan buat kunjungan balas..so jgn bosan kalau akak kerap ke sana yek

      Delete
  53. Kalau line tenet slow mmg xdpt blogwalking la... huhuhu tragis....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nora Karim..kalau JM lama x terjah sana inilah sebabnya tau :-)

      Delete
    2. Tak pe.. tak pe... saya pun kadang2 hadapi masalah yg sama... hehe

      Delete
  54. adat online line laju lain slow,,, aiks ayat baru boleh dijadikan tajuk entri :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi Calrase..dah jadi satu adat ke..huhuh..x best aa mcm ni

      Delete
  55. jemput datang umah ida..
    http://www.idabaharum.com
    tapi rasa JM dah datang dahh tapi sajee nk suh datang lagii kekekekkeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. EIDA..ur blog dh add in my feveret list..Bagi mereka yg rajin singgah sini ofcoz akan terima kunjungan balas :-)

      Delete
  56. Salam K.JM..
    Cakkk!!! ampunn... lama cma tak menyinggah sini.. huhuhu..
    maaf..mood nk berblog ke laut cina utara sungguh..
    pelan2 kayuh mai ni.. hihih.. miss you :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkomsalam Cma..wlalupun x menyinggah..tapi datang jugak lepas tu jgn menghilang terus tau..SEDIH akak nanti..tulis blog baca sorang2 hehhe...samalah akak pun 4-5 hari baru nk up entri internet menyakitkan hati

      Delete
  57. Replies
    1. ahaha..aRz MoHa ni..ngada tau..kalau dh kerap komen kat sini..uolls punya blog dh masuk dalam list..tunggu masa nk kena serang je

      Delete
    2. hehehe...tenggelam sikit sejak dua menjak ni. terkena panyakit kak JM. hehe
      Siang bz malam ja ada masa nak update. Masalah malam pula ngantuk awal hahaa

      Delete
    3. tak pe..aRz MoHa : akak sentiasa setia menunggu :-)

      Delete
  58. nak kena kasi URL lagi ke JM? ok.. kasi jer la orang dah mintak kan... :D
    http://acikidah.blogspot.com/

    Idah pun lately siang busy sangat... kalau BW pun malam jer... malam pun waktu terhad... huhuhu... mana yang sempat jek laa... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha..lawak lah Acik Idah ni...URL acik idah tu dah masuk dalam my feveret bloglist lah
      So ada masa akan di terjah sekali gus

      Delete
    2. Kuang3x.... :D akak nie lurus orang nyerr...

      Delete
  59. Patut la...mcm irra ni tgh bw. Boleh tertdo,,hehehe...tak habis2 blogwalking la camtu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Patutla tak nampak komen dari irrayyan. Tertido rupanya :p

      Delete
    2. Mommy Irra tu penat melayan kerenah anak2 yg sedang membesar tu..Si Irra tu pulak makin mengecil hee

      Delete
    3. aRz MoHa : lama menyepi..x rindu dunia blogging ke

      Delete
  60. Replies
    1. Kembara Destinasi : JM dah singgah tapi tak de orang heheh..ohh dh publish entri Vietnam dan Beijing eh..bila mau sambung stori tu

      Delete
    2. Hahaha..nak sambung sgt tp asyik ada roadblock

      Delete
    3. KD..kalau ada roadblock ce cari another road..ikut highway ke hikss

      Delete
  61. Jangan tension JM.. jom join giveaway ni http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/2014/09/segmen-giveaway-merdeka-hari-malaysia.html untuk hilangkan tension.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Alin...ahahah..bukan ke itu bertambah tension nanti

      Delete
  62. bertukarlah kepada yes, ngeh..ngeh..ngeh,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. YES ok ke Den..nanti kang x pasal2 akak say NO heee

      Delete
  63. Replies
    1. alamak TAG apa pulak ni En Kasut..JM ni dh le tgh FRUST ni hhuhuh..ok2..nanti JM tgk yek

      Delete
  64. Replies
    1. Farrah...MAXIS belum datang..almost a week tunggu...dorang nyer servis LEMBAB...janji minggu ni nk datang...ni yg buat JM nk meroyan huhuhu..harap2 line tak lembab jgk..kelajuan 10MB katanya..RM148 sebulan unlimited

      Delete
  65. wow haaaakak..!! maxis unlimited ?? peeergh panda lah akak JM lepas ni kekekkee. syiok haaih ada internet laju bleh donlod macam macam. citer korea laa drama laaa moviee la. iols pakai tm streamyx aje hahaha. menggegek gak nak load satu satu page.

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT!!!...akak mmg dh lama verangan ni TAPI MAXIS beri janji kosong until now x datang 2 lagi pasang..hati dh x sabar nk BW dan update entri byk2...ahaha...giteeww azam berazam

      Delete
  66. tersenyum terbaca lebam mata panda :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. babYPose : hehehheh..kalau panda ada lingkaran hitam camtu mmg cute ,,cer JM yg mcm tu..ahahaha...semua org larikkkkkkkkk

      Delete
  67. tak dapat nak bayangkan JM dengan mata panda... tentu kiutttttt.. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha...Nurul Hidayah....perli nampak!!! mata kucing ni pun org dah gerun inikan pula mata panda...nanti nampak mcm hantu hahahaha

      Delete
  68. faham situasi JM...klu internet problem...mmg stress...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg seteresss sis nOe ..MAXIS janji nk datang pasang unlimited internet access one week ago tp unutil now x der bayang..perli follow up lah kalau mcm ni

      Delete
  69. bila bw , sampai 5 entry saya jm komen ... thanks ya .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam VS..JM ni sebenarnya baru tahu link baru blog VS tu...pastu JM x leh BW hari2 so bila dh terjah tu..PUKAL lah heee

      Delete
  70. Tuh laa.. stress laa tak dapat jalan2 blog orang.. busyyyyy erghhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. seterehh jgak ke ahahaha...sabar..kita serupa lah Zie Zie

      Delete
  71. Nak komen ke tak nak.. tapi saya amatlah faham.. sebab sekarang ni lepas kawen.. mood nak update tu belum ada lagi hahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha...akak tahu kenapa?..itu namanya pengantin baru..perlu habiskan masa bersama isteri tersayang daripada ngadap PC tu..kalau akak pun..kalau ada abg kat umah..haruslah beliau di dahulukan

      Delete
  72. sampai skrg pakai maxis lagi ke? or dah up unifi?

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352