You can click on me :-)

Friday, 19 September 2014

BEST pulak jadi Penulis Blog!

Assalamualaikum kawan-kawan JM sekalian,


Apa khabar kawan-kawan JM di alam maya sekalian dan salam jumaat juga. Cepat betul masa berlalu hari berganti hari, minggu berganti minggu dan bulan berganti bulan dan tidak lama lagi tahun 2015 datang menjelma.

Walaupun begitu JM masih setia di sini masih setia bersama rakan-rakan blogger yang ohsen sekalian. Ini bagi menjawab soalan kepada salah sorang rakan blogger kak Azimah yang bertanya "eh...sape tau JM ke mane? Senyap je dia, selalu ada gak tinggal jejak, ni sonyap yo.."...ahahaha terharu sangat kerana JM di rindui hahaha...mula lah nak start perasan tu.


Minta maaf je kawan-kawan tak sempat nak terjah blog korang tapi jangan risau JM akan jejak kaki ke sana..wait n see.

Okey hari ni sebenarnya nak kongsi kegembiraan sejak menjadi penulis blog mulai mei 2012 dan until now 2 tahun sudah.

Pada peringkat permulaan, seperti biasa blog JM tidak dikenali ramai dan hanya 2-3 komen sahaja di tinggalkan dan jika di bandingkan sekarang tidak cukup masa untuk reply komen, berkongsi cerita dan menjengah blog kawan-kawan.

Dahulu
Sekarang
JM amat terharu di atas sokongan kalian semua. Terima kasih semua and I LOVE Uollls. Teruskan bersama JM dan i will still keep in touch each other.

Bukan itu sahaja, sejak jadi penulis blog, JM terima banyak ole-ole dari rakan blogger yang minat travel susah tentu FM, poskad, keychain, t-shirt, makeup bag, coin purse dan sebagainya. Walaupun tidak pernah bersua muka di alam nyata tetapi mereka sangat pemurah dan baik hati. Semoga ukhuwah dan perkenalan kita di alam maya berpanjangan In Sha Allah Amin.

Semalam JM terima lagi ole-ole dari blogger CT Humairah, jika ingin mengenali beliau sila terjah blog SITI YANG MENAIP. Blog beliau berwajah baru sekarang sangat cute sedap mata memandang. Orang nya sangat peramah dan baik hati. Sebenarnya CT ada buat GA dan beliau pos hadiah kepada pemenang-pemenang yang join GA. Berita baiknya JM yang x join ni pun dapat hadiah uolss...terima kasih CT..muahhh banyak kali hihhi.

Macam-macam yang JM dapat
Antara sebab lain adalah JM dapat ramai kenalan dan we can sharing and communicate each other. Thanks again.

Salam sayang dari JM..bye!!!!

197 comments:

  1. banyak nye komen setiap entry....
    tahniah JM .... dah mcm retis skang ehehehe

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Saya pun dapat benda yang sama dari cik CT Humairah. Suka baca bebelan dia... :)

      Delete
    2. kasi apa yang adee untuk uols yang selalu layan iols

      Delete
    3. ewahh..Pak Lang Mie pun dapat jugak...terima kasih CT hargai kehadiran kami di blog mu itteww...terima kasih..lap u :-)

      Delete
    4. Terima kasih CT..bagi je apa2 pun..sis terima dgn hati terbuka seluas padang bola sepak heeee

      Delete
    5. most welcome. iols lah yang kena thank you dekat uols sebab sudi approach iols yang picisan ini..

      Delete
  3. Akak JM!!! I lap u tooo...hee...

    Actually, CN mula2 tak sengaja terterjah blog akak JM ni. Since then, blog akak JM ni jadi sumber inspirasi CN. Hehe... Tq2 akak JM :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai cik Nurul a.k.a CN tu..u lap me?..nk lap kat mana? ahahaah..ye ye i lap u soooo muachhhhh..nampak byk kan?
      Ape?..jadi sumber inspirasi..apa yg ada kat blog akak ni biasa2 je..lain lah kalau blog femes like Ben Ashaari or Hasrul Hassan tu...blog akak ni biasa2 je..sambil kuis2 pasir kat kasut

      Delete
  4. Replies
    1. Hai CV si kasut PINK..sorry dear lama x singgah sana..jgn merajuk eh..nanti JM qado' mana yg tertinggal...

      Delete
  5. Knock! Knock! Dtg intai JM sekejap. Wah,..komen ratus2 you. Ni klu zaman peminat hantar surat, dah berguni-guni dah JM dapat :)
    Have a fabulous weekend, JM!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waduh...baru nyempat nk reply komen dari kawang-kawang ni sambil betul kan jari jemari sebelum ketuk keyboard
      ahahahaah...hamooi cik Farrah kita sorang tu...kata-kata mu membuatkan i kembang kempis hidong nih...dah le lobang idung i ni besor
      dear..thank u sbb setia bersama JM...lap u muahhh....cer check pipi basah tak?

      Delete
  6. suka travel jugak.. tapi belum ada banyak kesempatan lagi.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nur Zaff kan masih study..tumpu pada pelajaran dulu..nanti dh keje ada duit sendiri baru fikir pasal travel yek..kalau x de geng nk travel cari akak..ahaha x malu offer diri

      Delete
  7. Tahniah JM. Antara blogger kegemaran saya. Your my inspiration. ...;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih mama..wow termasuk dlm list blog kegemaran ke....tapi sis JM citer pasal travel je..lama2 bosan kan...harap2 mama farhanah x bosan singgah sini..kalau akak lambat terjah blog jgn merajuk tau..akan singgah jgk nanti

      Delete
  8. JM! anda di tag ! sila jengahhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nana tron : i kena TAG..kat mana..x der pelekat pun hahaha...gurau kasar nampak!..ok..ok..akan di terjah

      Delete
  9. kak JM mintak sain jap :)
    rasa bangga dapat kenal kak JM walaupon budak masih tak cukup umur. hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Budak tecik!!! nasib baik minta sain je..jgn minta bukan2 akak x mampu nk bagi
      ye ke..betul ke ni..ke ayat nk bodek akak ahahahah..

      Delete
  10. setiapkali blogwalking mesti nak terjah blog JM dulu. macam tak sabau nak baca n3 seterusnya.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow Kak Yon..terharunya JM..meh sini nak kiss pipi sikit

      Delete
  11. waaaaa tahniah!2 smga jm terus maju dlm arena belog ek... hihihi bnyk dpt tuuu....rezeki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih KopiO kerana sentiasa support akak..tanpa korang siapalah sis JM kan

      Delete
  12. salam. memang tak menang tangan nak reply semua kan kak..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tangan tu tak de masalah cik Itah..tapi x cukup masa..24 jam tu rasa x cukup pulak..ahaha

      Delete
  13. woowww tahniah..leh jadi my mentor..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Frau Lisa : nak akak jadi Mentor?..suara akak x sedap hahahaah..alaaa..biasa2 je tak de apa yg boleh akak kongsi

      Delete
  14. selamat petang jumaat JM, blog hebat ..ramai drop komen. bagi Etuza blog yg ada komen dan di baca pula infor dalam wall blog adalah blog yang hidup. Teruskan menulis blog ya.Tahnia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih cikgu Etuza...blog JM ni kongsi info travel je..kiranya terhad..lain lah kalau kongsi info yg lebih bermanfaat..kekadang terselit gak entri merapu eheheh..Harap2 reader di luar sana tak bosang :-)

      Delete
  15. Dah beratus komen JM... itulah ukhuwah di alam maya kan.. dapat ole-ole lagi:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah kak Yati..beratus komen tu termasuk support dari kak Yati gak..melalui blog JM dapat ramai kenalan..seronok pulak rasa :-)

      Delete
  16. Replies
    1. Terima kasih Ummu Athiyah...nice blog je..tuan nyer blog nice tak eheheh
      alaaa kenapa dh lama x update blog kalau x leh sis JM buat riuh kat blog Ummu tu :-)

      Delete
  17. ingatkan bertapa kat benua mana...sunyi sepi ja..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaah..kak Kham..mana de..masih di sini..kak Kham rindu sama celoteh JM lattew hihihhi kan?.kan? kan?

      Delete
  18. Baru je 2 tahun tapi dah tkenal. Saya suka baca blog JM ... Best... Sungguh terhibur.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abe MKL..dah TERKENAL?..belum terkenal lagi..masuk TV, PAPER pun belum...biasa2 je...ahahaha
      Terima kasih kerana Abe MKL antara orang kedua paling byk komen..

      Delete
  19. Replies
    1. Salam kenal kembali Mrs Secretary..sebenarnya JM dh lama nk tegur Mrs tapi malu...rasa gembira bila Mrs singgah sini..jgn datang sekali je datang lah lagi hikss

      Delete
  20. Ole-ole dari Penang dan Shanghai...macam familiar je ole-ole tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakssss..mesti PROF NA pun dpat jugak eh..alaaa dh x serperes lah..baik kan CT tu..prof pun baik gak..selalu singgah sini..syg prof jgak

      Delete
  21. rajin tinggal komen mesti cepat diingati. mcm JM ramah mesra selalu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Nieda..kalau reader rajin singgah sini..JM mesti buat kunjungan balas..org berbudi kita berbahasa tul tak..buat apa nk sombong kan..kita semua makhluk Allah x ada yg lebih mulia hihihi

      Delete
  22. perghh byk gile komen JM.....bile sy nk mcm ni jgk hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Mila Hilas..terima kasih kerana sudi datang ke teratak sis JM..hahah..teratak katanya...nanti sis penuhkan komen di blog Mila nak?

      Delete
  23. Replies
    1. setuju mommy irra. tengok jumlah komen pun menakutkan

      Delete
    2. Irra pun salah sorang peminat sis JM kan..jgn tak ngaku ehehe

      Delete
    3. mcm mana komen tak banyak!..aRz MoHa kalau singgah sini 4-5 komen beliau tinggalkan ehehe..mmg Top Commentar lah

      Delete
  24. Huyoo..dahsyat. Tu laa..kalau ana lambat je terjah blog kak JM, ana kan qadha balik. Susah betul scroll. Panjang ngat. 100 lebih kot komen2 kat blog kak JM! Ahaks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Ismi Ana..dahsyat!..apa yg dahsyat nyer..dah mcm tajuk rancangan TV pulak heheheh
      Hahahaha...jgn putus asa yek

      Delete
  25. Kak zai ingat pergi melancung. Comment dah cecah dekat ratus huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aksss kak ZAi, Jm masih d sini belum fly ke ke mana2. Mesti ksk Zai kat Jm kan tul x? Haaa x betul? Heeee x pe x nk ckp pun Jm tahu :-)A

      Delete
  26. blog JM ni memang awesome.. hebat.. mama pun tak seperti itu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa mamaniza, jgn puji sis Jm lebih2 nanti londeh spentot sbb krmbang dan longgar. Blog msmaniza apa kurang penuh entri yg berinformasi bukan entri kosong. Sid Jm suks baca tp x boleh terjah hari kerana krkangan masa so bila ada free time akan terjah secara pukal. Jgm mersjuk tsu :-)

      Delete
  27. banyak info drp cik JM
    sharing is caring, betul tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mazu!!!!!! Dgr x Jm panggil nih heeee
      Bukan tu je Mazu, sharing is caring n loving tau!

      Delete
  28. wah akak JM.. dapat hadiah ke.. hehe bertuah tu... KM pun pernah dapat dari CT jugak dulu kikiki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. KM..sorry dear..tak terkejar nak baca entri di blog KM tu..laju betul updatenya..perlu spend 1 hari baru habis khatam
      Ahaaa..KM dapat hadiah join GA eh..best kan dapat kenal rakan maya ni terasa dekat di hati walaupun jauh di mata :-)

      Delete
  29. Wahhh best nye kak.jealous tau akk selalu sgt travel!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa Nur As ni..x yah nk jelez..jom ikut akak travel nak?...boleh hajak Kasut Kusut join sama hheheeh

      Delete
  30. Replies
    1. Syieda..meh sini nak sign kat mana?...tapak tangan? nanti hilang!..hurmm..nanti JM sign pastu pos nak hahaha...gigih kan..perasan retis lah tu. Dear..bila nk update blog..i oulss dh rindu sgt nk baca celoteh uolss tu

      Delete
  31. uuuuit Akak JM lajunyaaa update. maluuuu iols tulisan buruk hahaha. harap Akak JM suka ya.. iols kasi
    apa adanya saja.. sebab akak kan rajin layan iols walaupun sibuk hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT!!..camtu punya tulisan di katanya BURUK..cantik lah tu kemas dan senang di baca..saje nk rendah diri kan heee
      Akak JM sayang semua reader yg singgah sini..akak curik masa utk buat kujungan balas..kalau di opis tu waktu rehat sanggup x kuar mkn kerana nk BW..

      Delete
  32. wahh kak Jm...bestnye dapat hadiah dari kak siti humairah.... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe...mesti lah suka Siti Aisyah..dapat FREE

      Delete
  33. Replies
    1. Terbaek apanya?..akak nyer Ranking ALEXA 4K tapi Calrase nye 2K...cer jawab siapa yg lebih femes dan terbaik hihihihi

      Delete
  34. Assalamualaikum Kak JM... Alhamdulillah makin maju blog Kak JM nie.. bagus la.. suka tengok blog kengkawan yang makin famous di arena alam maya ini.. apa pun terus kan usaha.. follower pun dah naik 600 orang.. lepas ni tunggu Kak JM buat majlis bertemu peminat jer la yer :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Afif...terima kasih atas pujian tu..blog sis JM ni biasa-biasa je ranking ALEXA pun dalam ranking 4,321 jika nak di bandingkan dengan blogger lain ranking ALEXA dorang around 2K atau ada tu ratusan je. Di manakah ukuran nya blog sis makin maju makin RINGAN adalah ehehe

      psst : Jom kita jumpa..hajak wife sekali eh hikss..tapi akak pemalu..karang x kuar suara

      Delete
  35. sedar tak sedar macam exchanging fridge magnet gituuu. aaaa bestnya kalau dpt fridge magnet byk2 hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Naz!..best dpt bertukar2 FM ni..dah penuh kat fridge di umah..kalau Naz nak jugak tggu sis JM balik dari travel dulu yek

      Delete
  36. Wah, tahniah yer JM... Selamat maju jaya dalam berblog ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zumal!! sis JM ni tulis ikut suka je tak consisten cam org lain..hari-hari ada je stori nk di kongsi kan like citer UFO tu hiksss

      Delete
  37. tahniah...semoga terus maju dan maju...^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Mama Amir ..terharunya :-)

      Delete
  38. nyehhh nyehhh nak menyibuk mengomen juga. reply tau! hahahahaaa!! epi weekend JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai ShirVen..ahakss.terima kasih kerana masih sudi singgah sini..i likeeeee!!!

      Delete
  39. Tegar nak nyanyi skit... "Akoouu yang doolu bukan lah yg sekarang.. Dolu Dolu Dolu"... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai sedap pulak suara TEGAR ni..berapa nk kena bayar ni hahahah
      SS..JM dulu kini dan esok masih org yg sama heee

      Delete
  40. Tahniah JM..walaupun tak mampu nak kembara, at least boleh jugak berangan..TQ benarkan Acik berangan di sini

    ReplyDelete
  41. owh! ada JM, dah jauh berjalan kini..jengok lah kawan2 ni ha...
    Selamat dua tahun blog... teruskan menulis semoga terus maju jaya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. BUNDA..terima kasih kerana sentiasa menyokong JM..in sha Allah takkan pernah lupa kawan2 yg sentiasa bersama JM ni termasuk BUNDA tu

      Delete
  42. bestkan berblog kak JM, tambah kenalan.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a..kalau x kerana blog..sis JM x kena Den Dyen tau..

      Delete
  43. salam akak JM. saya pun tertunggu tunggu entry terbaru akak JM. Bila nak update ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam aRz MoHa..nak update tapi masih resize pic..tak nak nanti blog berat

      Delete
  44. salam akak JM. saya pun tertunggu tunggu entry terbaru akak JM. Bila nak update ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehh..komen yang kedua sama ngan komen pertama lah aRz..nampaknya teruja sgt nk baca entri travel terbaru nih

      Delete
  45. salam akak JM. saya pun tertunggu tunggu entry terbaru akak JM. Bila nak update ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Komen ke tiga sama dengan komen kedua..ahaha...aRz! aRz..tak lama nanti jadi Top Komentar bulan September ni...apa hadiah akak nk bagi ek :-)

      Delete
  46. sebelum saya terlupa akak jm.
    sepanjang saya baca entry yang panjang rasa macam tak nampak kos pengembaraan akak jm. cerita la sikit berkongsi dengan kami. Mungkin boleh jadikan rujukan bila nak keluar bercuti. boleh kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aha...bagus cadangan aRz tu...entri jepun belulm habis lagi nanti last entri akak kongsi budget ye

      Delete
    2. cadangan saja. lebih simple dan menarik semoga lebih ramai singgah ke sini.

      Delete
    3. aRz : how do i look? hikss..mcm mana dgn wajah baru blog akak.. CANTIk tak Kak Tonn!!!

      Delete
  47. opsss... satu lagi...bila agaknya blog ini nak berubah wajah sikit. Cadangan saja

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye aRZ..nk berubah wajah...maksudnya aRz nak lihat template baru lah ni...nanti ada masa free akak godek-godek ye

      Delete
  48. wuuuuuuu.....Aiman pon lama tak menyinggah kat blog JM sebab sibuk manage masa sbg student University,,,nih pon ada masa sikit....hehehehehe...amboiii..bila pergi Perth..omgeee..seronoknya dpt travel!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe..akak faham karrier sbg student tu Aiman..ada masa singgah lah ye..Perth tu?..dh lama hiksss

      Delete
  49. satu lagi...saya cdangkan akak JM buat comment awaiting moderation.....blog travel biasanya depa akan buat comment awaiting moderation..nnti ada komen terlepas pandang...hanya cdgn shj AKAK JM..heheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaa...bagus jugak cadangan tu ye Aiman..kalau ada komen terlepas pandang..ada pulak yang kecik hati kan..ok..ok..nanti akak pertimbankang..kiranya publish comment after approval ke?

      Delete
  50. Ambooiii syoknya tgk ramai yg komen blog JM.
    Sy jd blogger since 2006 pun still dapat 2 3komen je per entry.. tu pun termasuk yg sy bls sendiri hahaa.

    anyway.. tahniah & keep up the good work.. yg penting saya still dalam top 10komentor cewahhh :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dakdaa!!1 ahaksss...komen u oulss membuatkan I tersipu malu lahhh

      Delete
  51. Your blog is very informative and interesting. Saya terberkenalan dgn blog JM apabila kami rncang untuk bercuti ke HCM Vietnam. Terima kasih atas maklumat dan tips yang di share..bila ada kelapangan jemputlah ke blog saya :)

    http://travelogfreena.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Freena! terima kasih sudi terjah sini dan tinggalkan komen serta jadikan rujukan tuk travel. Itu sebenarnya JM tulis blog ni :-)
      I'm already read n follow u :-)

      Delete
  52. Tahniah jm! Thanks sebab sudi jenguk blog gb walau gb selalu tak return visit. Sorry... tapi whatever it is... keep on blogging ya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. GB..don worry..jika dalam 2-3 entri JM..GB hanya sekali terjah pun dh buat JM tersenyum tau

      Delete
  53. kadang2 kawan alam maya lbh baik drp yg ada disekeliling sbb kwn maya menerima kita tanpa prejudis ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu QV..kekadang JM menghabiskan byk masa melayan kawan2 di alam maya dari kawan di sekeliling hehehehe

      Delete
  54. Blog akak memang besttt !!! Moga moga blog akak semakin dikenalii aminn ;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih EIDA..amin..dah boleh create READ MORE belum..ada ada buat tutorial dlm latest entri

      Delete
  55. Blog akak memang besttt !!! Moga moga blog akak semakin dikenalii aminn ;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih EIDA..komen sampai 2 kali tu hiksss

      Delete
  56. Saya sentiasa membaca, menyokong JM walaupun jarang komen... selamat maju jaya JM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih abe ALi..ehh..mana dtg abe nye..u ollss masih muda kan..terima kasih adik Ali hiksss

      Delete
  57. Salam JM, Rupa rupanya kita tak Sign Ahli lagi kat sini...Sori..Minat kita sama iaitu travel all around the world. hihihi. Sila sila lah ke blog kita yer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam kak Hajah Nafisah...aha..we share a same interest yek..i'm already terjah your blog dan akan terjah lagi nanti :-)

      Delete
  58. Tahniah JM. Komen banyak PV pon tinggi. Bestnya dapat ole2 ☺

    ReplyDelete
  59. Tq Sis...panduan yang sis bagi hari tu sangat2 membantu... Tq so much...saya baru balik dari HK... semua guna panduan yang sis email tempohari... ni dlm bulan Dis nak ke Korea...dlm 10 Hari... nak baca dulu blog sis JM tentang trip ke korea pula...Tq sis JM...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama Mizz Tiny..terharu akak dgr bila jadikan info dalam blog akak sbg panduan..so keep on reading ye

      Delete
  60. kak JM. rindunya kak JM! :D

    betul. best jadi penulis blog ni... tanpa sedar, kita dah merapatkan hubungan.... ^^,

    bilalah dapat jmpa kak JM ni. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. AMY J..rindu sama kamu jugak hikss..ha'a..betul2..inilah medium kekadang kita boleh berkongsi perasaan tanpa batasan..ehh boleh ke. Nk jumpa akak?..i is pemalu..taip mmg bukan main..tapi bila berdepan kelu lidah..nanti uollss bosan heee

      Delete
  61. Best ada kengkawan blogger macam ni. Walaupun tak pernah jumpa rasa macam dekat aje di hati kan. =)

    Hidup kak JM! \[^__^]/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Faa...terkejut sis JM..ingatkan siapa coz pic profile dh bertukar :-) Ha'a betul tu..dgn cara komunikasi di alam maya terasa kemesraan nya

      Delete
  62. Hi JM,ciku gak yg selalu jumpa JM yang putih selepuk ni..hihi..:)..bila nak buat Hari JM bertemu peminat blogger..ciku nak join.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sokong..!! hahaha suruh Akak JM buat open house

      Delete
    2. Hai Ciku, mcm JM ni mana da peminat..lain la Ben Ashaari siap ada kelab lagi ...JM ni blogger kecil kecilan sahaja heee

      Delete
    3. Hambooi CT!..sokong nampka hehehehe...kalau akak nk buat openHOUSE rasanya tak muat utk semua reader yg setia tu perlu sewa DEWAN..nampaknya akak perlu buat jemputan kahwin lah..leh semua datang..TAPI korang tunggu kucing bertanduk lah kot..baru akak kahwin ahahah

      Delete
  63. Mbak JM sedang sangat sibuk sekali kelihatannya. Tapi sesibuk apapun Mbak JM masih meluangkan waktu untuk comment dan balas comment. Semoga mbak JM diberi kesehatan dan dipermudah segala urusannya.
    BTW Entry lanjutan Jepun, bila diupdate ? hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahah...Mas Gunadi! setiap kali Mas tinggalkan komen JM boleh agak..mesti mau tanya pasal entri Jepang tu ye...hihih

      Delete
  64. salam

    singgah bw dan join ga

    http://macammacamcite.blogspot.com/2014/09/giveaway-september-by-karya-mahirah.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Confdeb..terima kasih kerana join GA tu..good luck ye

      Delete
  65. Serius kak, memang best jadi blogger. mcm2 benda boleh dapat. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a kan Scha..boleh berkongsi info, cerita dan pengalaman

      Delete
  66. Salam hai JM,
    Asal google tempat travel je sampi blog JM ni. Menarik. Banyak info best. Salam kenal. Done follow u JM -D #624

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Azie...terima kasih sudi singgah dan follow sini..i will follow u back :-)

      Delete
  67. jemput singgah my blog. Sy join giveaway september karya mahirah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kerana join segmen tu..Good luck ye Lyranadya..ok..ok..nanti sis singgah ye :-)

      Delete
  68. wahh bestnyaa dapat banyak hadiahh! ><

    btw kak jm, aina dah update pasal yang akak tanya kan aina tadi. ^^


    SCROLL BOX UNTUK BLOG ARCHIVE

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Aina Akmal layan soalan akak tu..terharunya...terima kasih banyak2..
      Akak dh berjaya buat scroll tu...love u :-)

      Delete
  69. Ramainya org komen dan view. So lucky

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Sophia Hany..terima kasih...sis already follow u..so ada masa nanti sis penuhkan komen kat sana pulak :-)

      Delete
  70. wahh... bangga nyer jadi kawan orang glamer... hehehe... semoga JariManisTravel akan bertambah sukses lagi dimasa depan... :) tahniah JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Acik Idah...setahu sis JM..blog acik Idah lagi femes sbb ranking ALEXA tinggi :-)

      Delete
  71. assalamualaikum , haii :D
    follow sini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Eiyna Saharom..terima kasih sudi follow sini :-)

      Delete
  72. Replies
    1. Ha'a Zarul...dapat ole2 dari kwn alam maya..suka sgt!!!
      Ehh..dah boleh buat lom READ MORE tu..kalau belum , cer baca entri akak yg latest

      Delete
  73. bila akak JM nak balas pertanyaan ni hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak dah jawab aRZ...mcm mana?..memenuhi tak jawapan tu

      Delete
  74. ANDA DI TAG

    "Kalau mereka bijak bersaham di dunia, kenapa tidak kita bijak bersaham untuk akhirat" : Kongsi satu usrah di sini supaya ramai dapat tambah perkongsian, inshaa Allah tambah lagi saham untuk akhirat.

    http://kasut-rantau.blogspot.com/2014/09/perjalanan-blog-bersama-nur-as.html

    &

    http://kasut-rantau.blogspot.com/2014/09/segmen-walking-with-usrah.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Kasut Kusut kerana sudi TAG..akan di terjah nanti

      Delete
  75. Begitulah indahnya berblog JM. Apapun kakak ni selalu tertinggal. Bila kena ketuk pintu rumah kakak baru kakak teringat balik ada satu rumah yg kakak belum jenguk lagi.. Sorry dik..

    Enjoy blogging dear!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuk...tukk..tukk...Assalamualaikum..kak Zakie ada rumah..jM datang menjengah ni hihihih

      Delete
  76. Rezeki tu jm kwn ramai..hehe... semoga sukses selalu....
    P/s: menunggu pengembaraan baru JM...hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Fari :) JM pun x sabar nk naik flight nih..last trip on April ri tu

      Delete
    2. Saya pun rasa memang best jadi penulis blog. Walaupun xdapat apa2 reward.. Yang penting adalah kepuasan.
      Tak dinafikan, kita semua memang x kenal each other, tapi kita sangat mesra. We interact as if we know or like we had met each other before.

      Delete
    3. yeah...betul...untung jugak akak tulis blog leh kenal seorang Doktor....kalau rasa ada simpton sakit2 tu leh tanya je terus sama Dr Nazeck nih tanpa perlu pergi klinik dulu :D

      Delete
  77. best kan bila dah mula menulis blog ni.. dapat ramai kawan baru :) memang syok pun baca nukilan JM.. lagi-lagi kalau yang jenis suka travel kan, boleh ambil tips tips berguna jugak kan :)
    tahniah ye akak JM, bayak tu jumlah viewer tu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ros_reeza : akak belum boleh challenge lagi dgn ros yg dpt up entri hari2....huhuhhu
      Ha'a..semoga blog travel ni memberi manfaat kepada mereka yg minat travel tu :-)

      Delete
    2. hihi. takpe, asalkan JM selesa menulis.. Ros pun kadang-kadang bila sibuk dan kering idea, takde jugak entry . hihihi.. bila idea mencurah-curah, tu yang jadi banyak entry.

      Delete
  78. Menunggu update terbaru dari kak JM.. bila nak update lagi kak? hehe.. >__<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Faa..itulah berchenta tul nak update..org lain hari2 2-3 entri..citer Jepun pun masih dalam draft..nak edit gambar dulu
      *Nampaknya Faa mmg minat tul nk baca stori baru dari akak nih..bestnya..terus lompat bulan..org lain lompat bintang :D

      Delete
  79. Salam. Hee terimakasih juga kerana cik JM yang jelita itu selalu datang singgah dan berkomen-komen di blog saya. *Senyum.

    *Blog yang baik kalau dicampak ke laut menjadi pulau. Cheers.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Tiga Lalat..hikss..sebenarnya dh lama x singgah sana..jgn merajuk tau..bukan x sudi tapi x sempat
      **Alaaa..jadi pulau je..kalau jadi emas dan harga karun leh derma pada org susah hihihih

      Delete
  80. Akak JM.. da boleh blogwalking thru tab ke belom..?? hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum lah cik adik CT!!!..bila akak install interface nye tak sama seperti dalam tutorial yg CT bagi tu..nanti akak wat se ap eh

      Delete
    2. alaaaa ye ke.. kat android dia kuar cem
      mane..??

      Delete
  81. Replies
    1. Terima kasih Fadhil Eda..sis follow u back :-)

      Delete
  82. Replies
    1. Terima kasih Ika kerana sentiasa bersama sis JM..

      Delete
  83. bestnyer dapat banyak ole-ole =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Don wori..nanti Yana pun akan dapat jugak sbb jadi reader setia blog sis JM ni tapi perlu tunggu akan balik dari travel dulu lah ye :-)

      Delete
  84. K.JM, banyak sangat komen..
    Letih nak scroll down..
    Jauh sangat ke bawah.
    Kalau silap tekan, ke atas balik.
    Hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaah...lawak jugak Nazeck nih...
      Terkezut akak sekali komen 4 dlm 1 entri ..boleh masuk top commentar ni..boleh tercalon utk dpt anugerah dari sis JM ni hikss

      Delete
  85. Memanglah rindu kak JM.
    Walaupun saya x comment, saya tetap akan singgah baca entri akak awal2 dulu..
    Then, baru singgah comment.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nazeck..terharunya..minta maaf tau akak lama x singgah sana...x sempat nk kejar..tapi jgn risau akak kan komen secara PUKAL

      Delete
  86. Kalau K.JM nak tau, ada sekali tu saya tension sangat. Saya pernah cerita ni dalam entri sebelum ni. Sampai saya x boleh fokus n kena ambik EL.
    Tapi, tau tak saya buat ape untuk reduce stress tu?
    Saya start menulis kat blog.
    FOR ME...BLOGGING IS A PASSION..
    It lift me up when am down.
    And, with u olzzz exist around me..
    I feel more cheerful & far from doom.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaaa...kiranya blog salah satu medium hilang kan stress lah ek..BETUL tu.. apabila kawan2 bagi komen dan kata-kata semangat boleh buat kita senyum kan Nazeck

      Delete
    2. same to me..i'm fall in love with all my reader blog..hahaha...bila speaking HANCUss!!!!

      Delete
  87. alhamdulilah blog JM dah maju... kalahkan blog acik yeah heheheh !!! daebak JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Acik kerana masih sudi singgah sini..minta maaf kerana sis JM x boleh terjah blog Acik hari2..sorry tau
      Maju?..blog sis ni guna bahasa tunggang langgang tatabahasa nya kalau nk compre dgn blog Acik tu tersusun je ayatnya seperti baca BUKU heheheh

      Delete
  88. wah. bestnya kak.. dapat ole2 dr kak ct.. wowwww!hehe

    pehh ramainyaa view// kite xpna lg dpt view sbyk tuu.. ramai stalker kak JM ni ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nad salah sorang daripada mereka hihiih

      Delete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352