You can click on me :-)

Saturday, 6 September 2014

SEGMEN : Bloglist Untuk Kawan-Kawan Yang Kita Suka

Asasalamualaikum dan Selamat sejahtera,



Banner
Kategori Bloglist : KAKAK

Kenapa tiba-tiba ada picture profail blogger Hikayat Seorang Budak ada kat atas tu. Sebenarnya JM telah di TAG oleh seorang blogger Farrah MF untuk join segmen ni. JM ni sebenarnya jarang join segmen-segmen yang dianjurkan oleh rakan blogger kerana..entahlan maybe kekangan masa.

Tetapi kenapa JM terpanggil untuk buat entri ni kerana JM ingin kongsi My New Reader Bloglist Tab. Korang perasan tak kat atas tu ada TAB yang JM maksudkan. So semua reader baru yang setiasa sokong blog JM, telah di senaraikan bagi memudahkan JM untuk buat kunjungan balas.

Terima kasih Farrah kerana Tag JM..so kepada mereka yang ingin join segmen yang di anjurkan oleh 'budak' tecik ni boleh klik link INI

psst : kepada follower baru yang FOLLOW blog JM tu, jika ada blog URL sila tinggalkan di ruangan komen, boleh lah nanti JM follow u back :-)

92 comments:

  1. budak "tecik" datang. hehe. Mekaseh kak JM sudi join. mekaseh buat entry (^.^)

    terima kasih gak sebab haritu jadi juara pengomen tegar di blog budak --> http://rainfallasleep.blogspot.com/2014/08/terima-kasih-august.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak ni x pernah join segmen2 ni sbb akak lebih suka kongsi kisah travel..tapi nk try lah satu heee

      Delete
    2. Wah, JM joined segmen ni lah! Selamat bersegmen, JM!

      Delete
    3. memenuhi jemputan dari Farrah katanya :-)

      Delete
    4. eheheeheh...Farrah...u r still in my heart

      Delete
  2. X baper fahamla jm..hehe..
    Jm, x lma lg trip siem reap saya. Ada tips yg baik2 x? Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahha..Fari ni buat JM tergelak besar tau..ye lah..sbb tu JM x suka join segmen2 ni sbb JM sndiri pun tahu nak elobrate mcm mana then kang ada yg x faham hehehe. Kalau bagi JM kongsi kisah travel baru awesome kan

      Fari nk pegi berapa org..dah dapat driver tuk-tuk belum..boleh email JM jika ada byk persoalan nanti JM reply

      Delete
    2. Ok... saya email.. bkn tnya per, tnyer tips2 takot kena tipu kt sana.. ade bce citer org kena tipu kt tonle sap kt forum..

      Delete
    3. ahahaha..Fari..penipuan di tasik tu?..mmg ada nanti JM explain yek

      Delete
    4. Tp saya x plan naik bot cuma nk berlenang2 kt tepi tasik jer..hehe.. ade bce citer jm dpt usd15... tp rsa mcm x nk naik...

      Delete
    5. Bgi Jm lah kan, fari x perlu naik boat d tasik tu x de apa yg menarik dan mmg x baloi byr usd20. Hari tu dpt usd15 sbb minta driver tuk tuk yg belikan tiket. Boleh je nk lihat sunset yg cantik d tepi tasik bersam org tersayang heeea

      Delete
  3. hai...first time here....selamat bersegmen..lpasnih beribu ribanlah followers...good luck dlm dunia blogging ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Aiman..terima kasih kerana sudi singgah sini tapi tak sudi ke jadi follower blog ni :-)
      x mengharapkan follower yg ramai yg penting dapat ramai kenalan yg rajin baca dan komen..itupun sudah mencukupi untuk membuatkan hati terasa terusik hiksss..

      festime singgah sini?..harap2 ada kunjungan balas lah ye :-)

      Delete
  4. Apa-apa je. Yg penting JM bahagia... Cita rasa masing-masing berbeda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi kita still same taste kan aBe MKL..kaki travel :-)

      Delete
  5. wowoooo akak JM join segmen juaaa akhirnya !! meletops laaa akak JM lepaih ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT!!!..bukan akak meletops dah skearang..matilah...PERASAN x habis2

      Delete
    2. hahaha akak JM memang meletops dari dulu laaa..

      Delete
    3. CT!!!..barang yg di hantar dah sampai..akak dh up dalam entri :-)

      Delete
  6. Selamat bersegmen kak.. :D
    BUdak buat segmen.. nak join gak laaa.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Syaz...leh je join..tambah kenalan :-)

      Delete
  7. sekali sekala bersegmen plak kan..

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. ahaksss...kak Nieda pun apa kurang kan

      Delete
  9. eh eh, akak JM kita join segmen la. hehehe..

    dah lama x jengah sini. busy dengan final exam. sobs. nanti saya datang sini lagi ye. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amy J..good luck for ur final ok..blog tu ketepikan dulu :-)

      Delete
  10. selamat bsegmen kak..
    nadyya pon join jgk :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke Nadyya..leh tambah kenalan x :-)

      Delete
    2. inshaallah bole kak. kehkeh

      kite klik2 nuffnang kak JM :D

      Delete
    3. terima kasih cik Nadyya..lap u!!

      Delete
  11. hehe. berjaya jugak akk join segmenn

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. main join je sebenarnya..nk cuba2 hiksss

      Delete
  12. Errr nak tolong komen je buleh?
    Tak faham jugak kekekekekek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahaha...dekdaa..JM buat buat ni pun tak faham..maybe first n last eheheh

      Delete
  13. hihi sesekali layan bersegmen apa salahnya kan ;) selamat ber'segmen'

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali ku rasa teringin!!!! hhihhi...Hai KopiO..dah beli lum bidadari tu..dalam RM60 sebotol kalau x salah

      Delete
  14. Hai JM..dah taknak tulis hal travel ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai zila love travel, me! JM love travel too. Jm dan kisah travel d pisah jangan so nantikan kemunculan kisah travel Jm nanti.
      Psstt: lama sudah Jm x tanya khabar zila kan...tunggu!!!!Hai

      Delete
  15. Sesekali bersegmen kan :) hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesekali nk try best ke tidak :-) camna ros! Ok x?

      Delete
    2. Ros pun join jugak segmen ni tau JM :)

      Delete
    3. Ros mmg rajin JOIN segmen kan :-)

      Delete
  16. Replies
    1. Salam en ghazali, ala kenapa x ckp nk turun klau x leh Jm bentang permaidani merah hihihihi. Terima kasih dari jauh turun sini bagaimana keadaan d caldives :-)

      Delete
  17. Entry Jepun...Entry Jepun...Entry Jepun.....kok ngak muncul-muncul Mbak JM..hehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mas Gunadi nyer pasal mlm ni JM tulis yek :-)

      Delete
  18. hehe JM mcm akak jugak...tak pernah join segmen atau GA..bkn tak sudi..bkn sombong tp biarlah blog akak ni..nanti..bila akak telah tiada..dibaca oleh anak2 cucu..hanya mengenai kisah2 yg akak lalui saja..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaaaa kak kham sama taste ngan Jm cuma Jm pulak suka kongsi kisah travel mana lah tahu kan leh jadi rujukan reader d luar sana :-)
      Terima kasih kerana masih sudi singgah sini Jm really like it :-)

      Delete
  19. wah..join segmen.. sejak planning g krabi n hatyai..sy focus membaca kisah travel JM utk tips, mmg ingat nk backpacker dgn kwn je.. huhu

    psst..kan best JM ade shoutbox..hehe.. leh gosip2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hatyai dan krabi mmg best cuma citer Krabi akak JM belum publish lagi la Miss Yana. Better backpack je lebih mudah
      alamak!! mmg x sempatlah nk gossip kat shoutbox tuh :-)

      Delete
  20. wahh...selamat bersegmen kak JM...bila nak ajak travel ni..hehehee...rindu dah lama tak jenguk sini.m

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Wanie..mcm mana dgn 'suasana' baru tu mesti sibuk kan sbb tu x sempat cit chat ngan akak kan hiksss

      Delete
  21. Replies
    1. ahakss..terima kasih Nora..rasanya blog sis JM dh pun tersenarai dalam bloglist 'BUDAK' tu

      Delete
  22. Huhu... JM mangsa tagging Farrah juga yer... :) selamat bersegmen JM... :D

    ReplyDelete
  23. Slmt bersegmen JM.. all the best.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Bro Khir..festime nih :-)

      Delete
  24. Replies
    1. ye ke Cik Mimie..mesti dah masuk dlm bloglist beliau kan

      Delete
  25. Cam best gak bersegmen nii...followw

    ReplyDelete
    Replies
    1. KD ..boleh join tapi kalau selalu cam x best lak :-)

      Delete
  26. Good luck k.JM. Rasenye semalam yang k.JM tggl banyak2 komen kat blog saya tapi panggil saya Nurul.
    NgeeeexD

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahaah....akak perasan tersalah tulis Nurul lepas Publish..biasa akak sebut Nazeck kan..sebenarnya nk taip Shikin hheehhee

      Delete
    2. Akk yg 1st paggil saya Nazeck.
      Sebelum ni ada 2 orang pakcik pggil saya Ain.

      Delete
    3. akak rasa best dan unik pulak call u Nazeck..hihhi..ke nak akak panggil Shikin :-)

      Delete
  27. Replies
    1. sesekali nk cuba cik Itah :-) terima kasih

      Delete
  28. saya pun tak pernah sertai sebarang GA atau segmen
    malas! hehe! jujur betul statement!
    lagipun saya target satu hari satu entry, mana saya nak selit cerita saya kalau sibuk bersegmen ye dak
    apapun selamat bersegmen ye kak JM

    P/S- beriya mata empat saya duk pandang tulisan pada banner, dia tulis BUDAK rupanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahakss..ni festime akak JOIN segmen selepas di TAG oleh blogger Farrah :-)
      ahak..akak JM dulu pun sama gak..tenung lama2..apa kobondo ah eh di tulisnya

      Delete
  29. Camana la Acik boleh terlepas ni..

    http://acikwatie.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Acik Watie..maybe sbb byk sgt lah tu :-)

      Delete
  30. kalau rajin dan berkesempatan, Acik dah tag JM.sama-sama nak kasi sihat

    http://acikwatie.blogspot.com/2014/09/giveaway-saya-nak-vitamin-shaklee-rm500.html

    ReplyDelete
  31. Replies
    1. Sesekali ku rasa teringin...Shima! eheeh..terima kasih Aima Kamal

      Delete
  32. Selamat bersegmen lah kepada semua yang join.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih faa..sis JM sekadar memenuhi undangan :-)

      Delete
  33. done follow JM
    jemput kak
    http://hidayuayumie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  34. Bersegmen akak aku seorang ni hehehee... Gud Luck :D

    ReplyDelete
  35. @Hidayu Ayumie : Terima kasih..nanti akak buat kunjungan balas ye

    ReplyDelete
  36. @Yung Sing : Terima kasih..festime nak cuba :-)

    ReplyDelete
  37. @TTBoy : kalau nak tahu akak main belasah je..tak tahu tujuan sebenarnya..boleh gitew hahaah

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352