You can click on me :-)

Wednesday, 3 September 2014

JM Love U Oulss Readers

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua,


Mohon maaf kepada reader yang setia menunggu sambungan entri Jepun kerana JM memang belum sempat untuk menyediakan entri tersebut. Bukan itu je nak reply komen kawan-kawan pun tak sempat....aduss..makin parah JM sekarang ni.

Bagi mengelakkan blog ni dari terus tidak bernyawa, JM publish entri pendek yang tidak dapat memberi apa-apa info kepada reader di luar sana. Ini je kesempatan waktu yang ada.
Ini adalah rakan reader setia bersama JM dari dulu sehingga kini

Sentiasa support blog JM..ada beberapa blog x sempat lagi JM terjah

Ini pula rakan reader yang rajin komen pada bulan Ogos 2014

Rajin komen on Ogos
Tak ada ke penghargaan kepada mereka semua ni..in sha Allah ada tetapi tunggu selepas JM balik dari bercuti ye. Bila JM nak pergi bercuti pulak?..Coming soon :-)

Kepada blogger Supermeng Malaya, Kaki Berangan, Janggeltrekkerlife, Kak Rozita, Aza Azmeera, Mas Gunadi, Indra, SR, Dila Bangi, Jea, Norh, Mysha, Eija, Sai, Zila@akulvetravel, Nana Rjay, Liza, LadyWa, Zilla, Nina Hamdan, ZaraAB, Faricica, LindaF, YayaRahman, Ezan, Ako, Dzuli, Farra Am, aIEN, Cheq sue, Sharleez a.ka. Leez, Nurul Aizan, ietams, kak MP, GB, Jeb, Beb, Fifi Nadhirah, Luna Paris, Kak Kiah, Azlan Strider, Miss, Azra, Mazuriah, Mazura Laili, Kak Anash, KopiO, NiL, Ayu Fatarina, Mak Jemah, PM, Fatt, Seri Pelangi, Kak Azean Alias, Rostina76, Ibu Sham, nOe,Cik Z, Dayah, Rei, Happy Irfa, kaka Haneem, Cik Da, Yong ASP, Lady Dreamer,cik Itah, Scdha Sein, Prof NA, Fayreen Mizan, Miss Nazla, Nora Karim, DATT, Cik Nurul a.k. CN, Den, ZarulFarhana, Hazmin Hamudin, Irrayyan, Kak Aziemah, Kak Yon, Bunda a.k.a KN, Kak Khamsiah, Ali Pancing, BabYpose, Kak Zakie, Kak Yatie, Yana Yani, Henrietta Jose, Ros _Reeza, Acik Idah, Cma, EIDA, Kak Ziatun, Sal Be Yah, Ika Zulkefli, Karya Mahirah, Nasa Mulia, Nurul Hidayah, Nurul, Nurul Says, Siti Aisya Ibrahim, Miesha, Nur Inani, Eka Chinta, Aku Penghibur, Faarihin, Mimi Azirah, budak, PohCik, Nurul Atikah, Bufy Achik, Syaz Harzays, Khir Khalid, Acik Erna, Pha Is, Mr Billy, Kembara Destinasi, Ismi Ana, Kei Hiroki, Cik Nadyya, Amy J, Scha Nazri, Mama Niza Yun Sing, Alin Sulstri, Fina Lotus, Stanzaku, Ciku, Montana, Noura Qifays, Cik Cerita,  Lea Isnawi, Abah Zuki, PCL, Asha Hana, Nurzakiah Hanum, Kasut Kusut, Mama 3farhanah, Calrase Patrick, Small Catt, Vee Sandi, Syazrah Tarmin, Fiza Rahman, Mg Schmidt, Nur As, Aina Kamal, Cik Yaya dan ramai lagi tak tersenarai di sini, u ouls jugak tidak pernah dilupakan.

Almost 150 blog rakan blogger yang perlu JM terjah dalam masa yang terhad dan internet yang lembab..hohohoho..akan ada blog yang JM ter'missed'.

Jadi JM mohon maaf jika ada kekurangan ye...

Itu je dulu...kepala dah berat!!!

166 comments:

  1. kena bercuti ni, baru ringan balik

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak nieda..tak perlu cuti lama..cuti hujung mggu pun dh buat kepala JM ringan..byk tul keje kat opis nih :-)

      Delete
  2. Wahh banyakknyaa!! Kita baru terkedek-kedek datang sini. T.T tak pe kak. Take your time. Hehe. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Aina..alaa..no hal lah..ada masa singgah leww

      Delete
  3. Seronok baca cerita saudara.


    Jom kita umrah cara pergi sendiri

    Sebelum itu mohon laluanmdari tuan tanah



    UMRAH PERSENDIRIAN
    Saya telah mewujudkan whatsapp group atas nama 'Umrah Persendirian' kerana dewasa ini penggunaan whatsapp lebih di sukai masa kini. Group whatsapp pertama sudahpun penuh. Satu group telegram juga di wujudkan atas nama sama tetapi kurang disukai kerana tidak mesra pengguna.
    Tujuan group di buat antaranya mengumpul mana2 jemaah yang telah menunaikan umrah cara persendirian atau cara tanpa agen dan apa2 nama yg membawa erti umrah persendirian serta bakal bakal jemaah umrah yang memilih cara umrah persendirian.

    Group yang sudah mempunyai keahlian melebihi 50 org telah aktif dan ada beberapa ahlinya yang sudah melakukan umrah cara persendirian ini. Perjumpaan pertama antara ahli yang berada di Lembah Klang dan yang dapat hadir akan di buat dalam masa terdekat.

    Keahliannya terbuka kepada semua oyrang Islam berumur 18 tahun dan ke atas tanpa syarat lain.

    Sekiranya saudara/saudari berugama Islam membaca tulisan ini, saudara-saudari berhajat menyertai whatsapp itu boleh berbuat dgn menghubungi email umrahsenang@gmail.com untuk mendapatkan no whatsapp atau apa-apa maklumat berkaitan.

    Akhir sekali, marilah kita sama-sama berjimat dalam melakukan ibadah umrah cara persendirian dengan kadar 30% ke 50 % dari kadar mengikut pakej TA.

    Sekian, terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih di atas perkongsian ye Aba H

      Delete
  4. takpe kak.. relaks.. tarik nafas pepanjang dulu.. lepas tu baru akak terjah.. btw thanks akak sd jenguk blog syaz jugakkk :D
    take care akak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai Syaz..terima kasih kerana sudi singgah sini

      Delete
  5. Relaks kak JM..jangan paksa diri. Take your time

    ReplyDelete
  6. Tak apa JM... take your time... yg penting JM happy selalu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Fay..terima kasih juga rajin singgah sini

      Delete
  7. Replies
    1. Selamat Bercuti?..JM belum pergi bercuti lah Abe MKL..cuti hujung minggu je heee
      bila mau sambung citer Guilin..JM nk tgk gambar yg cantik2 tu

      Delete
  8. wah ada nama saya tersenarai :) thanks JM...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mestilah ada..Calrase kan rajin singgah sini :-)

      Delete
  9. JM pegi bercuti dulu, enjoy ur trip pastu balik mesti dapat semangat baru:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lady Dreamer : mmg nak pergi bercuti tapi trip nya lambat laie..dh x sabar nih hihih

      Delete
  10. Nak itottttttttttttttttttt... Masuk dalam luggage leh? He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Scdha Sein..buat pe susah nk masuk luggage tu..meh sini JM kendong

      Delete
  11. Petgilah bercuti JM...balik nanti tentu banyak idea nak mrmblog...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pak Lang Mie : buat masa ni bukan x ada idea nk memblog tetapi line tenet problem..nk BW kawan2 pun slow yak amat..byk kisah travel nk di kongsi nih..tapi MAXIS tu buat janji palsu huhuh...until now x dtg pasang lagi

      Delete
  12. Wahh memang busy bebenor nampaknya JM yer. tak per take it slowly. Jangan paksa2 sangat nanti tak pasal2 stress.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik Z..u oulls mmg memahami JM..terima kasih XOXO

      Delete
  13. ala jm ni, sikit je entry ni, kedekut sungguh, tak puas baca...kalau ada seseorang yang istimewa tulun urutkan kepala yang berat tu, mesti cepat sembuh, hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahaha...Orga...i like ur statement...ish mana nk cari org yg sanggup urut2 kepala ni eh..perlu pegi cari mak bidan lah mcm ni

      Delete
  14. Tq.... Jm dah singgah blog saya tadi. ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ juga buat mama 3farhanah keran sudi singgah sini..we support each other :-)

      Delete
  15. Rilekss....blogers lain pun sama gak, baca mana dan jer.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap2 x ada yg terasa hati lah ye Nasa Mulia..JM pun dh lama x terjah stori NM nih

      Delete
  16. Ehh mcm ada ternmpk CN di entri akak JM la hehe...

    CN tggu entri travel akak JM ni.. Hehe..
    excited nk baca :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mestilah ada...CN kan sentiasa support blog akak :-)

      Delete
  17. fuhhhh ramainyaaaaa kak.. xpe kak . slow2.. take ur time.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mestilah ramai..cik Nadyya kan salah sorang daipada mereka :-)

      Delete
  18. blogger kasut pink pun ada gak...aoucchhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss..blogger kasut pink yg cute ye dok CV?

      Delete
  19. JM ambiklah sebanyak mana masa pun kak zai setia menunggu. Lagi best kalau ada story melancung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. story melancung ye kak Zai..ok2..nanti JM sambung..rasanya dh lama sgt x update citer travel nih

      Delete
  20. ilex akak, ilex... kami setia menanti,;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rilek brader brader rilek,...rilek lahhh...gitew ke lwbih kurang lagu tu Den heheheh

      Delete
  21. sib baik nama kita xde dlm list (heheh perasan org nak listkan :P) klu tak rasa bersalah juga sbb ros pun busy xsempat jenguk org 'kaki jalan' ni. pepepun keep calm & enjoy ur life

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehh..nama rostina x der dalam list ke..itulah sbb ramai sgt ada yg tertinggal lah tu..jgn merajuk tau..JM dh include dalam tu nanti senang nak hantar ole2 just refer sini je bg mereka yg setia bersama blog JM :-)

      Delete
  22. Wahhh..ramaninyee.. Tahniah pd mereka yg rajin komen. Keh3. Kak JM thanks tau sebab selalu komen entri2 ana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Ismi Ana..aha..u support me...so iam support u back..ehh betul ke bahasa akak ni...belasah je lah!!

      Delete
  23. Jepun Update..... Jepun Update....Jepun Update.... Lama banget nih nunggu update lanjutan Jepun...Mbak JM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh...sister JM sudah ada yang menanti dong.

      Delete
    2. Assalam Mas Gunadi..nak entri Jepun yek..ok..nanti JM publish..in sha Allah

      Delete
    3. Nazeck!!! eheheheh...ramai peminat akak dari Indo ni Mbak Nazeck...so jgn cemburuan ye hehehehe

      Delete
  24. Wahhh tak sangka dalam top 10 (kembang semangkuk lubang idun aiii hihi).

    Next time kita gi travel sesama yaaa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehem..dekdaa...jgn kembagnkan sgt idung tu...x comei nanti hihih
      Boleh je nk travel sama2 JM ni tapi haruslah 'telan' je perangai JM tu ek heee

      Delete
  25. Baru je berkenalan dengan akak JM :) tapi dah rasa kemesraan, hihihi... nama Ros tak de kat senarai "di hati JM". tapi Alhamdulillah, ada kat senarai komen ogos :) hihihi.. terima kasih jugak buat JM yang sudi berkunjung ke blog Ros :) moga ikatan di alam maya ini kan berterusan hendaknya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita serupa. Kak JM memang best sangat-sangat.
      Sekali komen mak oiii tak terbaca sebab terlalu banyak.

      Delete
    2. Assalam Ros_Reeza..hamoi..komen yang begitu menyentuh perasaan heee..tarharu sgt uollsss

      Delete
    3. ahaahahah...Nazeck!! byk komen sbb akak x boleh terjah hari2...

      Delete
  26. Skema je cara Ros komen.. hahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ros_Reeza : heee...bukan selalu kan!!

      Delete
  27. Love u toooo,JM!
    Bestnya, mood bercuti JM dah sampaiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Love U Farrah..aha..x sabar nk pergi bercuti nih..menghitung hari siang dan malam :-)

      Delete
  28. slow slow nanti sampai juga...jangan tak singgah langsung ye JM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry ye Uncle PCL yang macho..eh uncle ke...muda lagi..bro PCL lah hikss..akan terjah sana tapi x boleh hari2 :-)

      Delete
  29. Kalau takat nak terjah 150 blog tanpa buat kerja lain boleh JM.
    Ini dgn line tak smooth, nak buat kerja lain mana sempat kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak Zakie...so kalau JM lambat sikti ziarah akak jgn merajuk eh

      Delete
  30. Nama saya takda pun uhukk. Salah satunya saya pun memang jarang blogwalking ke mana2 blog...atas faktor ketiadaan masa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak Leez...almost forget ehehehe...tapi Lezz tetap di hati JM tau..jgn merajuk jap g JM tambah..XOXO

      Delete
  31. JM...cikda miss u too.. hehhehe.. biasalah JM, masing2 ada tuntutan dan kekangan masa.. kita buat mana yang terdaya. cikda jugak memang tak menang tangan nak buat itu ini dalam satu hari.. yg penting jgn stress2 tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih CikDa atas nasihat tu...i lap u sbb still support blog JM...

      Delete
  32. luv u JM ;p hohoho best giler dapat kenal JM ;)
    selamat ber holidayyyy ek.....jgn lupa kita taw hahhaha ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis nak tnya pasai bidadari tu ok ke? kita ada prob period selalu tak dtg+senggugut teruk kadang tu setahun 2,3 kali je dtg...tu yg mkn sunolut bru period tapi kesan dia teruk gak

      Delete
    2. Hai KopiO...apa yg best nye akak JM nih..hikss..saje nak ambik hati kan ehehe

      Delete
    3. akak dgr KopiO mkn ubat sunolut tu pun dh naik seram pastu ada kesan sampingan pulak. Jadi bagi mslah yg KopiO hadapi tu akak suggest minum bidadari tu mmg berkesan..akak dh minum sbb tu berani cakap..cepat pegi carik :-)

      Delete
    4. best la sporting sempoi gila2 chilllll je best kot knal akk tak tipu ;p
      * ooo nak try cari la bidadari tu...mmng ada prob period selalu tak dtg + senggugut

      Delete
    5. ahahaha...hamoii KopiO..jgn puji lelebih..terangkat bontot akak nih
      Ahaa..pegi cari cepat mmg akak highly recommend produk tu

      Delete
  33. All the best JM.. selamat mengembara. Tersenarai juga nama saya kat bawah tu eh. T kasih Lepas ni kena slalu travel ke sini nie hehee.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Bro Khir..terima kasih juga kerana sudi datang sini TAPI maafkan JM x dapat travel ke 'sana' hari-hari :-)

      Delete
  34. Aik pergi mengembara lagi.. semoga selamat pergi dan balik yer Kak JM :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum mengembara lagi lah 'syg' Afif..akak masih di sini

      Delete
    2. Untung lah dia.. dikekelilingi oleh ramai peminat.. semoga makin ceria dan success akak dan blog akak ni :D

      Delete
    3. Jgn x tahu akak adalah peminat tegar blog Time Traveller Boy,..nasi baik dah kahwin...melepas sebenarnya..ahahah..x sedar diri nih

      Delete
  35. Lama tak pergi bercuti tu JM tu yang kepala berat semacam tu... hehehe... kemana destinasi seterusnya? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Acik Idah..pegi dekat2 je..itu je yang mampu heee..terima kasih kerana sentiasa support blog sis JM eh

      Delete
  36. Kena strive harder ni.
    Arz Moha on top ~ tahniah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sangka pulak boleh on top....padahal saya ni malas jugak BW

      Delete
    2. Tahniah jugak buat Dr Shikin di no 3. Go Dr Shikin go. Kita serang blog JM habis-habisan.

      Delete
    3. saya setuju jugak Dr Shiikin. Kalau akak JM serang memang.....fuhhh

      Delete
    4. Ahaks...korang berdua ni Nazeck dan aRz mOha hehehe...kelakar tau..terima kasih kerana menjadi reader setia blog akak nih..

      Delete
  37. {\rtf1\ansi\ansicpg1252
    {\fonttbl\f0\fnil\fcharset0 ArialMT;}
    {\colortbl;\red255\green255\blue255;\red34\green34\blue34;\red255\green255\blue255;}
    \deftab720
    \pard\pardeftab720\partightenfactor0

    \f0\fs26 \cf2 \cb3 \expnd0\expndtw0\kerning0
    \outl0\strokewidth0 \strokec2 yoooo akak JM nak poe bercuti. syoooknyaaa lahai. eeh iols nampak nama iols disitu. well akak..!! daku dah mengerti perasaan mu yang tak sempat berblogwalking itu semua. ya Allah keinginan memang membuak buak nak bw tapi apakan daya. balik rumah mata dah kuyu tak mampu mengadap laptop..\
    \
    akak JM post saja anything eventho ringkas. CT pun sempat join segmen aja. ada jugak entry draft yang tertunda bilalah nak hapload

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT!!! apo kobondo nya lah hai komen kat atas tu berulang kali akak baca tapi tetapi tak faham heheeh
      akak ni ada byk cerita travel nak kongsi cuma skrg ni cari masa rajin je :-)

      Delete
  38. ooowh my hahaha.. coding ape mende pulak keluar ni :D hahaha maaflah ye. first time blogwalking guna henpon entah apa jadi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahah..CT..CT...terkezut sis JM tgk coding code tu

      Delete
    2. hahaha hampun laaaa ye akak JM. terkial kial guna hp nye apps ni pening sikit. salah tekan terus kuar coding wakakka.

      Delete
  39. eh, ada jugak terlekat nama kat situ..
    thanks.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wlaupun Pha Is jarang singgah sini sis JM tetap ingat tau :-)

      Delete
  40. alhamdulillah tersenarai jugak dalam "Mereka sentiasa di hati JM" Susah betul nak lawan depa yang dah lama berkecimpung dalam komen-komen di blog ini....apa pun bersyukur berjaya ditempat pertama bulan ogos

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih aRz mOhA kerana masih setia bersama blog sis JM..ofcoz lah tersenarai dlm bulan Ogos..semua entri lama di terjah nyer hehehe

      Delete
  41. I love u too sis JM! Hehe.. Walaupun kita baru kenal. Rasa terharu juga sebab ada reader macam sis. Rajin baca segala repekan di blog saya itu. Hehe.. Thanks again! I appreciate u too. Ada juga nama saya di situ. Terharu rasanya.. Alhamdulillah.. Terima kasih. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mestilah ada Faa..sis JM ni mmg menghargai mereka yg sentiasa singgah sini cuma nak buat kunjungan balas tu yg lambat sikit..bila ada peluang semua entri tertunggak sis selesaikan heee

      Delete
    2. Ni lagi buat sayang kat akak JM ketat2 ni.. haha... >___<

      Delete
  42. woohooo!! ada nama naz disitu. hehehe. ini betul JM takde mood nak update pasal travel ni. ok sila buat entry psl 20 facts about me tu ye. so peminat peminat boleh lagi kenal JM gituhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaaaaaaaa Nza..malu lahhnak kongsi pasal 20 fact tu byk sangat..rasanya satu pun belum tentu..mood update pasal travel?..ada..ada..masih menyusun ayat ni heee

      Delete
  43. i leb u kakak JM :) walaupun sy masih budak tapi sy ade dalam senarai yang tak dilupakan pun sy dah terharu. takpe kak JM, saya sayang kakak kerana Allah :)
    May Allah bless u always kakak dan moga jari kakak sentiasa manis. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheeheheh...terima kasih budak tecik!!!

      Delete
  44. pergh!!!! ni betul2 blogwalking ni... rajin sangat nih.. gi lah rest dulu dear..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mamaniza..sis ni kalau x BW akan rasa sunyi je tapi line tenet yg slow buat i geram jek..sis pun dh lama x ziarah mama kan

      Delete
  45. JM next pegi mn?

    JM punya autumn trip mcm awal smgu dari saya, kalau tak buleh jumpa disana..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jea...i lap uuuuuuuuuuuu hihih...ala..kalau x leh kita senggol senggolan nanti..nampaknya x de jodoh heee

      Delete
  46. JM ramai peminat, entri semua menarik, moga permudahkan segala urusan JM, bestkan travelling :) nak itot :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam babYpose..JM juga salah seorang peminat babYpose tau jgn x tahu hihih..nk ikut JM travel?..boleh jeww

      Delete
  47. salam kak JM....love u tooo...much much more! hehehhe eh takk..much and more! hahhaa..terselit jugak sy kat situ :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkomsalam cik Itah..mestilah ada..jgn ingat akak lupa tau hikss..love u to three four five six seven..........n more

      Delete
    2. cik Itah : eheheh...x caya lah tu

      Delete
  48. eh kiter ada la... Thanks kat JM jugak sebab sentiasa support kiter

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Lieya..JM support light2 je..jgn merajuk tau

      Delete
  49. Ehh...nama kite ke tu? ahaksss.. timekasi JM.. lebiu hehehee santai2 je JM..jgn paksa diri :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Nurul Hidayah...nama? mestilah include :-)

      Delete
  50. Jm nak bercuti kemana tu..
    akak pun curi masa tuk blogwalking..mana yang smpat dulu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak Yon..love u :-) JM nk pegi bercuti dokek2 jo

      Delete
  51. hihi.ada gak nama ciku last last tu..haha.kenkadang lupa nama sebenar.Ingat JM je..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Ciku!..nama sebenar simpan je diam2 hihhi...same to me hikss..mestilah ada sbb rajin komen kat sini :-)

      Delete
  52. ida nampak name ida. yeayy tq akak JM

    www.idabaharum.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Eida..minta maaf ye lama akak singah blog..ada masa akak terjah tau

      Delete
  53. Yeayy. Saya nampak nama saya. Thanks kak JM! Muahhh ciked! hhehe

    ReplyDelete
  54. datang follow dari blog cik akak
    http://isolabellaz.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Aswa Leyla..sis will follow u back :-)

      Delete
  55. happy jalan2 jm...i lap u tooo..kihkihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cinet!!!! lama x update blog dan terjah sini..but i still remember u tau :-)

      Delete
  56. wuv you too..giler baanyak rumah nak kena ketuk..kalau beraya dah tersungkur JM huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nurul Says : ahahahah...tak pe ketuk slow2

      Delete
  57. x tersenarai dalam reader setia...nampak sgt sis noe dah jarang BW...apa2 pun terima kasih JM...sbb datang terjah ke blog sis noe

    ReplyDelete
    Replies
    1. x pe kak nOe wlau x tersenarai kat dalam list tu tetapi sebut je nama sis nOe..ia terus terpahat di hati..jgn sedih2..ada masa datang lah sini...sebulan sekali pun x pe..i'm really apperiate :-)

      Delete
  58. terharu sungguh lah nama ceq pun ada kat atas nun
    Jangan jemu berblogging na. kekadang bila baca komen komen ni leh gelak senyum sorang sorang

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheheeh...mestilah ada Dila..uolsss kan reader setia dari dulu kini dan selamanya

      Delete
  59. wow! blog ceria ni ya..kenal blog asalamualaikum..http://madey09.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam cikgu Etuza..terima kasih sudi singgah sini..ceria ke?..seceria tuan punya blog tak hiksss

      Delete
  60. Masih menunggu sambungan itu, tak sabar. nak pergi masih tidak mampu hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Radin...nanti kalau dh ada sambungan tu jgn x singgah pulak..nanti JM merajuk..haa..susah nk pujuk tu

      Delete
  61. Gagah baca senarai tu.. tup2 nampak nama sendiri.. haha rehat la JM... keletihan la tu... pi travel nanti mesti blk dgn fresh... hehehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaks...nasib baik ada kan Nora! hee..mana leh lupa kawan2 yg sentiasa support blog sis JM tu ..itulah trip travel lambat lagi huhuhu menanti dgn penuh sabar nih. All preparation is done kecuali masih draft itie

      Delete
  62. Wah siap ada list lagi...nanti bln 9 nak masuk top 10 lah.
    JM-story krabi dah hbis ker?KD cari2 tak jupa.nak cr info coz nak g Deepavali nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KD!!..story Krabi belum START!!! alamak nak pegi on Deepavali?..kalau xsempat KD email je ke JM jika ingin apa2 info eh

      Delete
  63. salam kak JM. huuuuu akhir+ ni sejak busy uruskan GA..makin banyak blog x dapat BW bertimbun+ huhuuhuhu sob sob :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. no wonder lah akak lama x nampak cik Itah di sini hikss..ala x per..akak tahu one day cik Itah pasti akan datang :-)

      Delete
  64. wow, terharunya
    dalam ramai-ramai yang tinggalkan jejak, nama saya turut disenaraikan
    rasa nak menangis la pula ni, terima kasih untuk kak JM juga ye =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yana...mestilah akak ingat nama2 mereka yg sentiasa tinggalkan jejak kat sini walaupun bukan selalu..mereka perlu di hargai kerana luangkan masa di sini. i love my all readers :-)

      Delete
  65. tak sangka masuk dalam senarai ... perlahan lahan lah . sibuk tu perkara biasa jm .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Vee Sandi..dah tukar URL blog eh..no wonder lah bila klik URL lama x dapat..akhirnya..boleh JM serbu lepas nih :-)

      Delete
  66. Replies
    1. Yillek!!..kan ada tu ha..sis JM mana leh lupakan Yung Sing tu

      Delete
  67. nama saya tak ada kat top commentator :(

    tapi nama saya ada kat banyak2 tu. hehehehhehehehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak per Amy J walau tak der dalam Top Commentar tapi bila sebut je nama Amy J sis JM dh kenal..gadis berkaca mata belajar di UNITEN kan :-)

      Delete
  68. eh, lupa lak nak cakap i love you too kak JM :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoyeee...terima kasih Amy J..meh sini nak XOXO

      Delete
  69. Replies
    1. Assalam Zumal..selamat berkenalan :-)

      Delete
    2. Ramai peminat blog JM yer. Thanks sebab sudi singgah blog zumal ^_^

      Delete
    3. Terima kasih Zumal...we support each other :-)

      Delete
  70. Akak JM nk cuti kemana tue..
    Betul2 ramai peminat LA...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Zarul!!! nak tahu akak ke mana? tunggu ...kalau cakap dulu dh x saspen :-)

      Delete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang