You can click on me :-)

Monday, 3 November 2014

JM in the HOUSE!!!!

Assalamualaikum buat kawan-kawan kesayangan yg JM tinggalkan tu!!!!


" JM dah balik..rindu nak terjah 'rumah' korang"

Alhamdulillah pagi tadi jam 1.20 pagi 03/11/2014 JM selamat sampai di teratak 'bahagia' mana lagi kalau tempat kediaman selepas 11 hari berkelana di bumi Korea (Seoul dan Busan). Banyak story nak di kongsi tetapi entri permulaan ni JM kongsi sebahagian tempat yang sempat kami terjah kerana tidak semua plan dalam itirenary is fulfill. Kita hanya merancang Allah yang tentukan tul tak? Maybe next year akan cover the rest of the places..in sha Allah.

Trip kali ini seperti jejak kasih kerana terjumpa dengan blogger Bibie Karim dan Sifu Sempoi

Pelbagai kisah-kisah menarik yang ingin di kongsi dan juga kisah cuak pada hari terakhir di mana selesai check in di kaunter Air Asia nama JM di panggil semula ke kaunter dan diminta masuk ke dalam bilik scan luggage kemudian beg kena selongkar selepas security check. Semua itu akan JM kongsi dalam full entri nanti.

Tungguuu!!!.



Gambar dari Tab 7.0 plus je, diri sendiri yang mmg x de basic potography, ambil gambar suka suki je...so terima lah seadanya ye.

Misi mencari ikan bakar di Dongdaemun tercapai
Misi mencari souviner untuk rakan blogger yang rajin tinggalkan komen juga tercapai. Jumpa dengan mamat hensem yang pandai cakap melayu
Jalan-jalan sekitar Insadong
Tempat yang wajib terjah on Autumn Season ofcoz Nami Island...agak susah nak cari spot xde orang
Trick Eye Museum
Misi mencari daun hijau, merah dan kuning di Mount Seorak tercapai
Kenapa ke pejabat pos Korea? nanti kan full story nanti
Namsan Tower - Walaupun dah ke sini on Spring Season pada tahun 2011 tetapi dapat view yang berbeza on Autumn Season on 2014
At Seoul Station - Going to Busan by KTX
Dongbaek Island, Busan
Heundae Beach, Busan
Taejongdae Cliffs
Gamcheon Cultural Village
Nanti kan full entri dalam masa terdekat. Nak terjah blog korang dulu..dah rindu sangat nih hikss.

233 comments:

  1. Amboi banyak sangat yang akan distory mory ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha byk lah sgt kan Bie tapi masa pulak yg x de huhuh

      Delete
  2. Wah! Sis JM is back! Rindunya! Tak sabar nak baca entri2 ada bau Korea!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry dear Farrah..lambat sikit update...tiap2 mlm BW je x sempat nk up entri..ini pun masih ada berpuluh blogger yg sis belum sempat terjah

      Delete
  3. Perghhhh..cantiknya pemandangan, hensemnya mamat korea tuew..hahaah..Bila Azwar dapat pergi sana..huarghhhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azwar : mamat tu mmg hensem..senang citer semua mamat Korea yg sis JM jumpa semua hensem event dia hanya tukang cucui je huhuh..mamat ni peramah sgt..pandai cakap melayu. Kumpul duit dari skrg..kalau x de teman..sis boleh tlg temankan hikss

      Delete
  4. Bestnyer akak JM...semua tempat cantik cantik...bertuahnya akak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Irra : itu antara rezeki akak JM dpt travel..rezeki Irra akan bertambah penyeri dalam hidup :-)

      Delete
  5. tipulah jm cakap takde basic photography, gambar semua cantik-cantik bangat, macam dah pro dah, hehe...huntung lah dapat jumpa blogger lain dekat sana, mest sembang sakan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orga : masih ada org complain pic yg JM ambil x cantik so mmg ikut suka hati je ni kalau nk compare pic di blog Orga tu. Ha'a..mmg kecoh bila jumpa si BibiErr tu..JM ni pendiam...dgr jelah dia berceloteh ..mmg happenig..x jemu..

      psst : bila nk up citer baru

      Delete
  6. Tak sabar nak dengar story mory JM. Mesti ketawa terbahak2...teringat kaki JM yang tersiksa tu...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abe MKL : ahahah..ohh..abe MKL suka ye

      Delete
  7. wah bestnyaa. i ols tunggu cerita baru.. weee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Izzati Amira : sorry dear lambat update..dh kuar story baru nanti datanglah singgah ye

      Delete
  8. Yeayy..!! Tak sabar tunggu next entri kak JM. Hik3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ismi Ana : sabar..sabar...sabar hihihhi

      Delete
  9. padanlah senyap jer..bestnyerrrrr njoy ur holiday

    ReplyDelete
    Replies
    1. Frau Lisa : ahaaa..kalau x mesti dh buat bising di blog FL tu hiksss..x enjoy sgt ..ada tempat yg x sempat terjah so mmg dh pasang misi meripit nih hahaha

      Delete
  10. wahhh sonoknya...cepat2 post cita...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zarul terima kasih kerana masih setia bersama blog sis ..mohon maaf ye kawan baru ada kesempatan utk reply komen

      Delete
  11. cepat2 up story...tak sabar dah nie..

    ReplyDelete
  12. Welcome back sis JM,bestnya pengembaraan..anyway have a gud rest dulu ya nnt baru masuk gear,banyak episod nampaknya ni ..mmg xcited menunggu full story :D

    ReplyDelete
  13. tasabarrr nak tggu story kak JM.. tengok gambar pon dh eksaited.. hihi

    ReplyDelete
  14. wow! paling menarik abam korea bleh ckp melayu lah! ohoooiiii hensemmm nye >_<
    rinduuuu!!! kak JM kena jet lug tak??

    ReplyDelete
    Replies
    1. KopiO : mamat korea mmg hensem susah nk cari yg x ensem...aduss..rasa nak gugur jantung...kalau lah sis JM ni sweet boleh try ngorat hahhaha..alhamdulillah x kena jet lug

      Delete
  15. Asalam JR WOW!!!!!!! hurry JM dan tiba di Malaysia ..welcome back JM. Subahanallah..terlalu cantik, Etuza bangga sangat ada rakan blogger seperti jm seoalh kami di bawa belayar traveling bersama tau. Huuuu!!! unik nya ..sungguh besar Pesona kat korea ya di busan bagainya tu. pokok2 tu huuuu..cantik tul bagaikan lukisan, namun inilah lukisan alam kan..hebatnya kuasaAllah

    ReplyDelete
  16. wow..balik kampung I ye..best2..tak sabo nak balik kmpg gak nih..thehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahahah...Miss..ye balik kg U tapi sayang U x de...rupanya gi bercuti iyerr hihihihhi

      Delete
  17. asalam JM..terima kasih idea cadangan di blog etuza ya...akan ditunaikan sebagai penambahbaikan memang perlu seperti yg dicadangkan tu. Nak kemana lago lepas ni ya..sungguh hebat Jm ni..tahniah sangat gembira nampak gambar yg di kongsikan.

    nanti akan diusahakan bagi email ya..atau etuza emailan nanti

    ReplyDelete
  18. Salam jm...
    Bestnya baru balik holiday..hehe
    Jeles berbakul2 dgn jm ni..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Norh...JM jelez Norh naik Cruise..bila nk kongsi story

      Delete
  19. semua gambar cantik2...tumpang seronok membacanya..

    ReplyDelete
  20. you really live your life to the fullest sis JM!
    heee.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gee Lion : heee...ha'ah..buat masa nih

      Delete
  21. Dah balik ker? nampaknye tak sempat nak senggolan kat sini... me baru balik dari dinner kat ikan bakar tu.. nyum nyum sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ke Seoul dah jatuh hukum WAJIB singgah makan di kedai ikan bakar tu kan...psst : teringin sgt mau jumpa Azra hieeee

      Delete
  22. Welcome to Malaysia JM!!! Hikhik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Fay..sorry dear...baru dapat reply

      Delete
  23. Nak pergi KOREAAAA ! tapi tak berkesempatan lagi... sobsss
    Welcome home JM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. In sha Allah your turn will come LindaF :-)

      Delete
  24. wah kak JM dah balik !!!!!!!!!!!!!!!!!! welcome home kak JM! hikssss
    awat mamat nih handsome bebeno.. cair sattt ><
    semua tempatnya best2.. teringin nak gi korea jugek! wuuuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Nadyya...ensem kan...terpikat tak :-)

      Delete
  25. Home sweet home, JM..
    Tak sabar rasanya menunggu cerita-cerita menarik dari Korea oleh JM nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bor JR : rasa cam x nak balik je hiksss

      Delete
  26. Selamat pulang JM... Hai dah berangan nak pergi lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih PLM..ha'ah..selagi x jumpa kekasih hati haahahahha

      Delete
  27. Welcome back JM, can't wait for your story :) suka pic JM kat trick eye tu, betul2 trick la, hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Nana Rjay...uolss pun dh selamat pulang dari Phuket kan...nanti kalau dh terima gift from JM inform yek

      Delete
  28. welcome home kak JM!! hahahhaha... badan dah kat malaysia.. hati kat mane tu..??? ntah2 tertinggal kat sane.. hahahhaa.. pape pun.. cepat2 update tauuu cerite.. tak saba nk dga... =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha...kalau Luna nak tahu dah byk negara akak pegi..hati akak di bawak balik tapi bila ke Korea hati tertinggal kat sna..mcm mana tu gheeeeee. Pstt : kalau dh terima small gift dari sis maklum yek

      Delete
  29. JM dah balik yeay... cantiknya Korea... tak sabaq nak baca pasal Korea..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siti Nurzafirah : baca tau...jika baca sis JM terharu sgt

      Delete
  30. Selamat mendarat JM... huhu... tengok gambar trailer jer pun dah teruja... belum full story dia lagi... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acik Idah : ahakss...mmg teruja sgt..itu sbb JM dh plan nk repeat lagi

      Delete
  31. Replies
    1. Thanks DJ...kalau boleh x nak balik uoulsss..ahaha..x sedar diri kan

      Delete
  32. kalau akakpun cuak juga jika beg kena selongkar..kusssss semangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waktu kalau kak Umi nak tahu mmg cuak habis arghh..macam2 fikir risau souviner yg JM beli tu x lepas

      Delete
  33. Bestnya akak JM pi jenjalan ke korea lagi. Jeles.Jeless.Jelessnya saya.. hehe..
    Hari ini baru saya dapat blogwalking blog akak.
    Nak baca entri yg lelain plak la.. Akak sempat ambil no tepon mamat korea tu tak? hehe.. >__<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Faarihin...terima kasih..kenapa sis x dapat reach blog Faa ye...dh remove ke

      Delete
  34. Replies
    1. Syieda! Dah balik Msia lom...jgn lelama kat sana (mood jeles)

      Delete
  35. Selamat kembali.sis jm...
    Yeeeeaaayyyhhh.ade bawak balik lee min ho tak sis?? Hehehehehe ooohhh jelesnye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayu : Lee Mi Ho tak nk ikut..x sesuai dgn cuaca di msia katanya heeee

      Delete
  36. Ya Allah, serious cantik sangat! Buat saya teruja nak pergi Korea. Tak sabar nak baca! Kenalah bookmark entries yang lepas ni untuk panduan diri sendiri.

    ReplyDelete
  37. Replies
    1. Qaseh Vee : terima kasih kerana masih setia bersama blog JM :-)

      Delete
  38. Assalam...

    selamat pagi...amboi! pagi2 ni tengok juadah kat atas tu rasa terlior sangat bunda...macam masakan kita jer bunda tengok...simple2 jer...tapi mesti sedap dan sehat kan...takder santan2 bagai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye BUNDA..itu sbb klau BUNDA dpt lihat org Korea ni susah nk cari yang OBES!!

      Delete
  39. syukurlah dah selamat kembali..
    amik mood untuk update blog cepat2 ek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dzuli..until now mood berblog masih ke laut huhhu..psst : kalau dh terima gift dari JM tu maklum eh..risau x sampai

      Delete
  40. Wah... banyak hari di korea... tak sabar nak baca.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hafiza : kalau ke sana dalam 4-5 hari rasa x puas :-)

      Delete
  41. Welcome to Malaysia JM!!!

    nk g korea jgk =(

    ReplyDelete
    Replies
    1. aIEN : Terima kasih..bila nak pegi :-)

      Delete
  42. wuhuuu syookk abes...insyAllah one fine day terjah jugak Korea nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jane : Harus ke sana dan merasainya sendiri mmg DAEBAK!!

      Delete
  43. Replies
    1. Ha'a Mrs Smile semua berjalan lancar :-)

      Delete
  44. Waaa......bestnya...tengok gambar jer pun dah buat teruja..adusss (^,^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seri Pelangi : heeee...x teruja nk pergi ke

      Delete
  45. bestnya suasana autumn di sana...welcome back..

    ReplyDelete
  46. Banyak cerita nak kena tunggu, kak zai tak sabar dah ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Zai : citer di Seoul dah mula publish tapi masih byk belum tulis huhuhuh

      Delete
  47. Welkem back JM.. Menarik tempatnya, suasana pun cantik2.. :)

    ReplyDelete
  48. seronoknyee..Ecah kalau pergi tempat orang ecah suka jalan2 cari makan..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh je Ecah..biasa negara2 begini rate makan mahal sikit so perlu spend lebih

      Delete
  49. Akhirnya Mbak JM pulang juga. Gambar-gambar semuanya indah banget. Oh ya, Mamat hensem itu ngak dibawa balik Malaysia Mbak JM, oleh-oleh spesial Korea tuh...hehe. Kalau oleh-oleh souvenir sudah biasa kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mas Gunadi...ada terima tak poskad dari JM..poskad from Korea

      Delete
  50. Patut la sunyi sepu je JM.. Rupa nya ke korea.... jeless nyaaa... ako br plan nak g sana next yr ..itupun klu di izinkan...

    Btw... busan ok x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako : next year? bulan berapa? BUSAN? biasa2 je jgn berlama di sana 3 hari sudah mencukupi

      Delete
  51. hadoiyai sonoknye JM p korea 11 hari! tak sabar next entry hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anamizu : seronok sgt tau Ana..kalau ada cuti lebih dan duit byk mahu stay kat sana sebulan :-)

      Delete
  52. wah..cantiknya..Nami island antara tempat yang kathy teringin nak datang..sweet la...untung sis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kathy simpan angan2 dulu in sha Allah boleh sampai..psst : dh email alamat lum

      Delete
  53. Patutla mcm nmpk JM kat arrival depan oldtown klia2...pkai bj pink kan,iolls segan nak tegur huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayu!! ala kenapa x tegur...nanti boleh sis masukkan dalam blog :-)

      Delete
  54. uwaa..bestnye sis!! teringin nk repeat korea lagi..bilalah nk start travel balik ni, dah tahap rindu mencengkam jiwa dah ni..*nangistepibucukatiltakdapattravel*

    ReplyDelete
  55. Antu penanggal!!tinggal kepala jer JM..taksabar ni cpt2 up story ye

    ReplyDelete
  56. cantiknya semua tempat-tempat kat sana..
    terujanya nak pergi sana

    ReplyDelete
  57. tak sabar tunggu full entry dari JM..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fifi dah terima lum parcel dari sis JM

      Delete
  58. Jm g Korea tak ajak!!!! Jeless!!!! Apa pon Selamat Kembali ke Tanah air. Cepat2 update blog tak sabaq nak baca hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lieya : x hajak? kalau hajak pun nk ke ikut hihihi

      Delete
  59. rasa macam akak baru ja balik dari jepun sebab baru habis entry jepun, tetiba korea plak, hehe.. x sabaq nak baca nie..hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Den...ahahah...kalau nk tahu belum habis entri Korea akak akan 'menyepi' lagi. Citer Korea dah ada sambungan nya..meh la sini

      Delete
  60. Seronoknya tengok gambar2 tu..bestnye!! Hai Kak JM :) Welcome home!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai CM...terima kasih...did u miss me hiksss

      Delete
  61. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  62. Tak sabarnyer nak baca crita JM gi korea nie :)
    Cantiknyer gmbr2 kat korea.
    Gambar yg nampak kepala JM jer menarik
    Nie yg tak sabar jugak nie nak kesana.... KOREA aku akan datanggg hihiiiii jgn marahhh yeerrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miesha : wahhh...n ke sana iyer..argghhh ni yg buat i jelezz nih hehehe

      psst : email alamat ke JM boleh? ada small gift yg perlu di pos :-)

      Delete
  63. * Gambar yg nampak kepala JM tu menarik... Mula2 tgk gambar tu mcm terkejut gak... Mcm mana blh nampak kepala jer.
    Ayat saya kat atas tu silap yg perkataan 'jer'
    Semua gambar sgt menarikkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaahha..Miesha...dont worry JM faham apa yg cuba di sampaikan

      Delete
  64. Welcome back JM. Apa lagi, cepat-cepatlah update cerita trip ke sana. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mazu..already update so sila lah datang terjah :-)

      Delete
  65. awat tak bawak baaaaalik mamat tu hahahaha. yahooo akak JM in back ^^ cepat cepat daku nantikan entry full. kot boleh amek masuk itinerary. brangan ngat CT ni tiket tak beli lagi.. ada nak repeat korea ke kak winter .? hahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT : beli tiket dulu baru buat Itie..Winter Season? in sha Allah jika ada peluang..mau main SALJI!!!!

      Delete
  66. Dah balik yeayyyy.. cepatan update.. xsabarnyaa nak bacaaaa.. *sambil pegang pen kertas* hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. EIDA : meh lah..dh ada entri baru....sorry dear..belum sempatan mahu terjah blog Eida huuhhu

      Delete
  67. Selamat pulang ke teratak 'bahagia' JM. Tak sabar nak mengikuti full story dari korea..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Kak Yon..ye JM dah kembali dengan selamat :-)

      Delete
  68. Ya Allah, seyes cantik sesangat gambar-gambar tu, tak puas tengok..

    Oh yea, selamta kembali ke tanah air dan kembali ke dunia blogger, hi hi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Azie : pada mulanya tak nak balik tapi nasib baik masih berada di dunia nyata kekekeke

      Delete
  69. Waa, lamanya 11 hari kat Korea... Memang puas lah jalan kat sana...
    Tengok gambar saja pun dah teruja nak tau full story... Cantik2... :D

    ReplyDelete
  70. cecepat hapdet JM..macam banyak cerita menarik ni..ole2 utk MJ ada x???hahahhahaha
    welcome home JM..kikikiki..

    ReplyDelete
  71. Salaaaammm.. lama gila tak jenguk sini dek kebizian huhu.

    Errr teruja dengan trick eye tu, cemana JM buat (walaupun tau bkn trick JM kekeke).
    Tenung2 gak.. masuk kuat celah mana tuuuu? :0

    ReplyDelete
  72. wah tak sabar nak tahu cerita ni JM
    cepatlah cerita =)

    ReplyDelete
  73. Dtg lagi intai sini. Menantikan update baru sis JM :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah.. mai menjenguk lagi kot kot da ade entry korea hihi..

      Delete
  74. Wahhhh,,bestnya.. Bila la sy plak dpt pegi korea.. Cepat2 rajinkn diri utk update tau.. Xsabar nk baca.. Mna tau ada rezeki next year pegi korea backpack mcm JM.. :)

    ReplyDelete
  75. Part imegresen kat Korea ni ada skit dup dap dup dap... Sebab... SS hampir pernah kena tahan dulu... Adeiii...

    ReplyDelete
  76. Gambar last tu teringat macam ada satu tempat ni dekat Sepanyol, tapi ter-escape pulak namanya :/

    ReplyDelete
  77. bestnya jln2. nak ikut boleh? heheheh

    ReplyDelete
  78. JM.. tak update lagi ke? rindu ni..

    ReplyDelete
  79. asalam JM..terbaik di blog Pesona & Mustika..bertegur sapa itu menjalinkan ukuhuwa fillahi Isma. terharu apabila ada rakan blogger yang like blog kita. Ok hantar ke gmail etuza ya ( amohdazali263@gmail.com harap dapat info kat sini..kalau yahoo.
    ezakehidupan@yahoo.com

    ReplyDelete
  80. tak puas tengok pemandangan keindahan panorama soul korea..benar2 menakjubkan..lepas ni agaknya jutawan JM nak keman lagi! ..hadui..best tul nama JM ni..

    ReplyDelete
  81. waaa lapar lapar~
    lapar dengan entry baru JM.

    Camne mamat tu bley reti cakap melayu. jeles sebab dia kacak

    ReplyDelete
  82. wow cik JM..jalan2 korea pulak. best!

    ReplyDelete
  83. Tak sabarnye nak tunggu full entry. cecepat update yee! hehe
    cantek lahhh

    ReplyDelete
  84. Assalamualaikum kak JM... maaf baru berkunjung ke sini.. Tak berapa aktif bulan 10 tu.. Macam2 yg berlaku. heee... bestnya..teringin juga nak sentuh daun warna merah kuning hijau tu.. cantik !

    ReplyDelete
  85. aaaaa, akak JM cepatlah update. Sebab scha mmg plan nak ke Seoul and Busan next yearrrrr. hehehe.

    ReplyDelete
  86. Wahhh..JM dah balik :)
    tak sabar nak baca criter seterus nya :)
    syokmelancong.com/blog

    ReplyDelete
  87. Kakak kena patah balik tengok yg dah terlepas ni baru masuk komen yg terbaru. Hmmm... puas juga tengok gambar. Tapi yg best sekali trick museum tu yg seksi dan kepala atas meja kagum dgn kreativiti org sana.

    Amacam dah boleh pick-up bahasa sana. Tu hensem boy boleh berbahasa Melayu kagumlah juga kakak.

    ReplyDelete
  88. Tak sabar menanti perkongsian percutian JM nie... Sure best ^_^

    ReplyDelete
  89. yeayea! story bebyk tau kak JM..sbb kalau nk pegi sndri mmg sush..huhu..

    ReplyDelete
  90. adakah nama lelaki kat atas tu yoo jae suk?haha. cantik2 tempatnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yoo jaesuk xpe gi kalau akak JM jumpa girin oppa memang nak mogok hihi..

      Delete
    2. amboi, sampai nak mogok tu. peminat kwangsoo detected. hehe

      Delete
  91. Cantikk tmpt2 tu. Xsbr tggu entry psl trick museum tu. Mst menarik kn :D
    Update psl museum tu taw!

    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
  92. kak JM, speaking la korea sikit :)
    hehe. tak sabo nak baca apa jadi kat kak JM. Alhamdulillah selamat sampai ke malaysia ^.^

    ReplyDelete
  93. Smlm tak sempat baca lps jm singgah di blog akak .tup 2 hari ni dah ramai singgah. Glamorlah um.

    ReplyDelete
  94. seriusly mamat hensem tuh tau cakap melayu? wahhh salute...

    ReplyDelete
  95. P brp hr jm? Sorang jer ke? Beza btl nami island time autumn summer n winter. Sumer pakat gi seoul nmpknyer musim fall...hehe

    ReplyDelete
  96. 9/11/14 - naper 1 entri cuma untuk November dik oiiiiiiiiiiiii??? singgah dan singgah lagi tanpa jemu2

    ReplyDelete
  97. wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh... best sangat!!! jelesnya >.< in shaa ALLAH one day. hehe...

    cepat cerita kak.. x sabar nak baca ni :DDD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amy J..sorry dear baru nk reply komen nih..jgn merajuk tau...story akak ni asyik tertangguh je huhhu

      Delete
  98. Heheh...tak terserempak pulak dengan JM kan..hehe..mahal sket beli payung ngan rain coat tuh sebab beli kat subway and beli kat 25 Mart tuh....kalau kita, rm30 dh dapat payung bgs dah...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Noornazuha : ha'a lah...kalau terjumpa mesti havoc kan heee....

      Delete
  99. kak JM!! postcard dah sampai. thanks kak JM.. nt kite up entry ye ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Nadyya..terima kasih kerana sentiasa support blog sis so it's just a small gift...sama2

      Delete
  100. Thanks JM, zumal pun dah terima postcard dari JM... Happy sangat. Tunggu sesuatu dari zumal pula yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zumal : sama2..terima kasih kerana support blog JM ye :-)

      Delete
  101. cayalahh mamat korea tu cakap melayuuu , senang la nak shopping-2 kenn ^^, eii bestnyaaa . . . tak sabar nak baca full story kak JM >.< nanti cakap korea sikit ehh ^^, hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meura Fiznie Airah : hamoii..panjang nye nama..tersassul2 nk sebut tau :-) Cakap Korea: Mianeyo!!...Ottoke!!!

      Delete
  102. Assalamualaikum wbt, kak JM !! muahh muahhh pipi kanan kiri.... welcomebackkk...
    syiokkknya tengok gambar makanan tu..... syiokkknyaaaa tengok pemandangan Busan... huwaaa rasa macam nak ikut kak JM travel je... teringinnnnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha : Moh!!! jom ikut akak next year..nak? hihihi

      Delete
  103. wah bestnye kak JM..membuat saya nak gi sana balik..hihi kali ni nak gi busan pulak lak..terbaik info dr kak JM :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siti Rohaina abd rashid : BUSAN x se-BEST Seoul tapi boleh lah kalau nk try :-)

      Delete
  104. waaa...canteknyee tempat2 tuu...mcm xsabar lak nk baca story mory nyee...hihihihi

    ReplyDelete
  105. Cantiknya Nami Island tu JM...sangat cantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Hainom Okje : setiap musim mmg cantik kak terutama Autumn

      Delete
  106. Cantik cantik cantik nya....tak sabar nak tunggu story sis JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadirah a.k.a Nad : masih malas nk update ni huhuhu..

      Delete
  107. 7.0 pun dah cantik gambar. Tapi kalau upgskit lagi. Lagi meleh la kami tengok ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aRz MoHa : kalau camera canggih tapi skill x de cam sis ni gambar tetap ke laut :-)

      Delete
  108. Cantik nya insadong n nami island tu.
    K.JM tak terpikat ke dengan mamat japan tu?
    Hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nami Island mmg DAEBAK!! sgt..mamat Japan? mestilah terpikat tapi dorang je yg x terpikat ngan akak...ahahah

      Delete
  109. Alhamdulillah dah selamat sampai. Cantik gambar² nih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fiza Rahman : ha'a..alhamdulillah dh sampai pastu terus prepare for another trip..teruk tak hahaha

      Delete
  110. dah rindu dgn akak JM punya entri ni... skrg juga CN p baca update nya.. hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Nurul a.ka CN : akak pun dah lama x update neti baru..malas tul huhuh..ada ke yg masih menanti citer dari sis eh

      Delete
  111. ahhhh syoknyaaa g koreaaa ! ni kes rajin sgt yaya tgk rm ni sampai mmg teringin sgt nak pergi tmpt2dalam korea tu . lawa kan . hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lieya Yaya : kalau peminat KDrama or Running Man..mmg hati akan meluap2 nk ke sana..termasuk lah sis JM nih hikss

      Delete
  112. Seronoknyaaaaaa.. dapat tengok pic pun jadik la..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nurul....terima kasih masih setia bersama blog sis JM :-)

      Delete
  113. ehmmmm jangan malas2... ada lagikan entri korea tak keluartu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Cho Zila..rasanya masuk tahun 2015 pun citer Korea ni belum habis :-)

      Delete
  114. Cantik-cantik pemandangan di Korea.

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352