You can click on me :-)

Sunday, 14 December 2014

Autumn at Seoul & Busan : Ke mana JM pada hari ke -4?

Mencari dan mengintai rakan blogger dan reader yang masih setia bersama blog Jari Manis Travel List hihihhi

Assalamualaikum dan salam sayang semuanya,

Ahaa..ke mana JM pada hari ke - 4 (26 Oktober 2014) di Seoul, Korea? Nak tahu? Kami ke sini

#1 - YES!! kami ke Trick Eye Museum
Mari JM kongsi beberapa keping gambar di sini dan korang rasa memang TRICK ke tidak. Harap maaflah ye entri kali ini penuh dengan gambar tuan punya blog. Terdapat juga gambar yang agak sensitif bagi certain person but take it positively.

Pada mulanya kami sesat cari arah untuk ke sini dan hampir putus asa untuk teruskan, ini adalah kerana salah direction info. Stop sebentar di tepi jalan on data plan cari direction yang betul.

Direction to Trick Eye Museum, Hongdae Seoul:
-  Kredit to Zarina blog : please refers here http://budgettravel2korea.blogspot.com/

Direction to Trick Eye Museum, Seoul - Kredit to Zarina blog
Entrance
Sebernanya Trick Eye Museum ni ada 2 level di mana B1 - Love Museum dan B2 - Trick Eye dan Ice Museum. Harga tiket bagi setiap museum adalah berasingan kiranya Love Museum harga tiketnya lain dan Trick Eye + Ice Museum harga tiketnya lain.

Ehh..faham ke tidak apayang JM maksudkan. Okey begini, korang boleh pilih nak masuk kedua-dua museum atau slah satu, jika nak masuk Love Museum perlu beli tiket asing tapi JM tak ingat berapa harganya dan jika nak masuk Trick Eye Museum ia bersekali dengan Ice Museum. Ini bermakna Trick Eye dan Ice Museum hanya perlu 1 tiket sahaja dan harga adalah 15,000 won for each person. Kami tak masuk Love Museum dan maybe next trip JM nak masuk Love Museum pulak.
Ishh...skodeng pulak di GEMUK nih
Abam Supermeng pun ada..pada mulanya JM nak duduk atas tangan SM tu utk di ampu tetapi terpandang 'sesuatu' terus tak jadi bhahahaaha
Ini adalah antara 2 gambar yang terdapat di luar Love Museum, sensored kan..itu belum masuk ke dalam lagi rasanya amat tidak sesuai untuk kanak-kanak tetapi bagi golongan seperti JM yang memang dah layak untuk di 'kahwinkan' ni memang sesuai sangat masuk heheheh. Jadi nya blogger BUDAK (HSB) tak boleh masuk sebab beliau masuk BUDAK tecik!!!.

JOM! ikut JM kita lihat beberapa aksi JM di Trick Eye Museum. 10 minit pertama seronok lah nak buat aksi gedik santai tetapi selepas tu segerobolan tourist dari China lebih kurang sebuah bas sampai jadi faham-faham je lah suasana sesak kat dalam tu pastu nak tunggu turn lagi nak bergambar, hasil gambar kurang memuaskan then layan je apa yang ada ni yek.

#2 - Berkelah di tepi pantai..nampak x selesa je duduk di atas kanvas tu
#3 - Arghh..takutnya...siapa boleh guess mcm mana JM boleh masuk ke dalam kotak bercermin tu
#4 - Dinasour
#5 - Kasihan..berseorangan
#6 - Ehh...masuk dalam buku cerita kanak-kanak lah
#7 - Tolong! Tolong! Tolong!
#8 - Hoyee...today is a great day
#9 - Nko ni suka ke takut JM thehehehe, mmg x pandai berlakon argh..cer tgk aksi di Bie Karim tu...lagi DAEBAK!
#10 - Jom berbasikal di awan biru
#11 - Sebelum
#12 - Selepas...ahahaha..apesal nko punya pinggang lebih lebar dari bahagian bawah JM...betudung pulak tu..opss jgn pandang lama-lama..sensored tu
#13 - Wahai penyu nko bawalah daku pergi berjumpa kekasih hati 
#13 - Dapat peluk Spiderman pun jadilah
#14 - Argghh...x pandai imbang badan nih
#15 - Time glasses
#16 - Berlindung dari hujan
#17 - Baru nak enterprame like a model sekali ada 3 kasut di kaki...kantoi!!!
Ada lagi tau..

Semua lukisan di lantai dan dinding
Aha..apa perasaan korang selepas lihat semua picture ni teruja tak nak pergi Trick Eye Museum Seoul. 

Ehh..JM!! seharian nko di sini..ohh tidak! kami keluar agak lewat pada pagi hari ke - 4, selepas sarapan kami window shopping di Namdaemun market. Waktu petang baru kami ke sini.

End of Day 4

234 comments:

  1. Cantiknya lukisan2 tu..

    Amboi abam supermeng, sexy woo, tiba2 rasa malu pulop..

    sib bek JM cepat2 lari, akak rasa cam x sesuai dok atas ribaannya, ahakkk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Umi Alya : Ha'ahh..agak seksi kan itu sbb rasa berdebar2 pulak kalau nak 'berpeluk' kat atas tu heeee...GATAL!!

      Delete
  2. JM..wow..hebatt hehe...memang betul2 eye trick la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Kam..ehehe...JM yg hebat ke..picture 3D yg DAEBAK! ekekeke...

      Delete
  3. Wahh bestnya... seronok.. diselamatkan oleh spiderman tu huhu... paling best bab 'angel' naik basikal tu.. terbang sekali dgn basikal ke hehee.. Nice sharing JM.. Menarik.. :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih bro KK di atas komen yg 'cute' tu..tersenyum JM tau nampak tak ekekeek...inilah peluang nk peluk spiderman..kat msia x de hihih..ahaksss..dh nama pun angel kan..nak tumpang tak nanti JM terbang g ambil bro KK nak?..tapi jgn ckp pada org umah..nanti dia jelez...hihhi..lariiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

      Delete
  4. opss tgh hntr komen, pastu internet putus. hehe.

    cantik sgt tmpt ni, mmg trick mata sungguh! fav sy no 10 :D sbb nampak comel sgt cik JM dan nampak bersungguh2 kayuh beskal dengan sayap putih bagai. :D sy cycle gi hosp hampir tiap2 hari, sbb tu rasa gambar tu paling dekat di hati. hihi

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh..Hanis...pegi hospital naik basikal je..mesti slim dan sihat hari2 kayuh basikal nih hihi

      Delete
  5. ok nak kumpul duit nak pergi Korea. hahaha. seronoknyaa akak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nur Inani : kumpul tau...kumpul dari sekarang sebelum sampai autumn season dah cukup duit tu nanti leh kongsi dalam blog :-)

      Delete
  6. bestnya JM.. kalau gi sana, mesti nak bergambar puas puas jugak :)
    yang gambar #17 tu, cekci tau. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ros_reeza : haruslah bergambar baru ada kenangan kan..ahakss...kaki yg begitu menjadi idaman tetapi hakikatnya ..pitam!

      Delete
  7. nampak seronok muzium ni. haritu pun kakak saya ade pegi sini :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mazni Munawar : kakak yg pergi..so bila turn Mazni pulak :-) terima kasih sudi datang ke blog sis JM yek

      Delete
  8. Nampak macam lebih best dari yang ada di Jeju... modelnya pun ayu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke Pak Lang Mie..nanti nk try terjah Jeju then buat comparison..model ayu? hohohoh...itu model sambilan x de bayaran

      Delete
  9. seronok rasanya...mcm2 gaya JM di sini ...ahakkkks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Nieda...bila tgk balik picture2 ni malu sendiri pulak ahaha...nk abadikan gambar sebagai kenangan katanya :-)

      Delete
  10. memang trick eye habis sis JM. hehe
    jom masuk love museum tu sis. kang saya menyamar la jadi budak cukup umur XD

    nak teka, gambar #3 tu sis masuk ikut atas kotak tu. ada tempat boleh bukak kan? hehe.
    mesti besarkan museum tu.

    ice museum tu gambar dia yg mana sis? ke takde diatas. hehe. sebab semua nampak trick eye je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. BUDAK : jgnnn!!!! kalau menyamar pun x boleh..x sesuai balik nanti akan rasa terus nk kahwin ahahahaha

      tekaan tu salah...pic no#3 memang ada laluan untuk masuk tapi bukan melalui atas kotak..cer teka lagi hiksss

      betul..ice museum tu tak de pic sbb sejuk!!! sgt -3'C masuk x sampai 1 mint terus lari keluar...rasa beku kat salam tu..so mmg x de gambar

      Delete
    2. hehe. okay tak yah menyamar. masuk je. alang2 balik nanti dapat laki hensem muka korea. :)

      saya ni memang tak pandai teka kot. asyik salah je. ;')

      rugi la sis tak tahan sejuk nak masuk ice museum tu. pasni bawak baju tebal2 tau. hehe.

      Delete
  11. Wowweee..agak-agak apalah ada dalam love museum tu kan. Best betul kat sini..terus semua kaki jadi slim.lama tak tengok gambar tuan tanah banyak - banyak ni.hilang rindu.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sal : sis rasa dalam love museum tu mesti pic yg ada kaitan dgn berbercinta..mesti ada kiss scene hihih. Kat trick eye ni kalau x bergambar bersama 3D picture tu x de lah nampak sgt trick nye so nk tak nk terpaksalah tayang juga wajah sis JM yg seposen nih ihhihi...itu sbb paling byk gambar tuan tanah dalam entri ni :-)

      Delete
  12. nak nanges T-T nak ikutt..

    tapi banyak feeling part nak cari jodoh je tu. muhehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha...Zinnirah...itu maknanya dah gatal sgt nak kahwin

      Delete
  13. laaa jgn la takut.... 'sesuatu' tu cuma iphone 6 jerrr. x membahayakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha!! Klako la ganba supermeng ittewww...
      sapa simpan ipong kat situ wehh...senget larr..haha

      Delete
    2. Abam Meng : iphone 6? besar tu bang..JM ingat Nokia 3310 je ahahahah....habislah JM mengarut kat sini

      Delete
    3. NanaTron : ahahaha..ipong tu tak masuk air ke

      Delete
  14. Replies
    1. Aswa leyla : cantik ke? terima kasih :-)

      Delete
  15. Suka suka suka... banyak nya gambar Sis... cecantik lak tu...

    aw ~ seksinya dak gemuk and abam superman tu.. hik2...

    #9 tu kalau ada effect jejatuh sikit mesti lagi cantik...

    #13 best tak dok dalam dakapan abam spiderman... heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siti Nurzafirah : mestilah best..ini lah peluang nk peluk pun..kat msia x de ahaahah

      Delete
  16. lagi real berbanding kat icity nyer trick museum. hrtu duduk hongdae xgpun..siap dpt tiket diskaun, 4 org leh masuk..heheheeheh..(rasa mnyesal pulak x g sane)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Frau Lisa : ya Ampun kenapa x pegi..Hongdae ngan trick eye tu dh dekat sgt!!! kentut pun dengar ahahahaha

      Delete
  17. bestnya!! kemain sis jm posing. terbaik. hehe ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Fafa : demi tatapan peminat di blog ..hahaha...habislah kena kutuk sbb perasan

      Delete
  18. Semua gambar tu kak zai suka nampak JM comel sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Zai..itu teknik photography je..hakikatnya COMOT hihihi

      Delete
  19. Macam lain machammm aje Superman tu.. Ke memacam Aznil ada kat situ? Ha Ha Ha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Scdha : jgn memain..nanti supemeng merajuk kalau dia dgr hhihihi

      Delete
    2. SS sedang mencari persamaan superman dengan superwoman tgh berenang tu... Ha Ha ha...

      Delete
  20. wowwww.....macam real laaaa....tapi kalau sy mesti gambar xcantik coz xreti nak posing...kaku giler....hahhahaha...sebelum g sana memang kena berlatih depan cermin laa nmpak gayanyerrrr....hihihiih

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaahahha...Deanna a.k.a Dina...takkan lah sampai begitu sekali

      Delete
    2. betul....gmbr yg biasa2 pon kaku giler...ni kan pulak yg 3D...hahhahahaha

      Delete
  21. serius cantik babe... bestnye... macam gambar2 real tau .. bestnye jalan2 ke sana....

    salam perkenalan dari mommylina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam MommyLina....terima kasih kerana sudi datang sini..nanti JM balas kunjungan iyer..

      Delete
  22. seronoknya akak tengok all yr pictures.. nampak nya this museum tak rugi u pegi kan.. menarik2 semuanya.. suka sangat tgk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Kak Yan..mmg puas hati lah walhal pada mulanya kami FRUST x nk teruskan pencarian museum kerana sesat jalan tapi dek kerana hati nk pegi cari sampai jumpa :-)

      Delete
  23. Seronok main kamera kat sini...sis masuk dr belakang kan dlm kotak cermin yang mcm meja tu,di Jeju pun ada lbh kurang macam tu,tp kat Seoul nmpak macam lagi menarik pulak trick arts dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayda Awie...ye betul!!! ahaaa...ramai yg ckp di Seoul punya lebih menarik..tapi x best coz ramai org time sis pegi tu so mmg x selesa nk buat pose maut :-)

      Delete
  24. Tak faham kenaper JM tak nak gambar ngan Superman hahahahhahahahahahahahahahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaaa...Bro Zali ni buat2 tanya pulak...cer tanya supermeng malaya..hanya dia yg tahu jawapan nya ekekekeek

      Delete
  25. seronok tengok aksi-aksi di museum ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nohas : itu aksi x sedar diri bila tgk balik ya Ampun JM hahahaha

      Delete
  26. mmg ada yg ... positif je la ... open minded jer ... heh heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Qaseh Vee : ahahahaah...ssshhhh..me too open minded

      Delete
  27. Art trick ni memang seronok tapi kene make sure kita bawa member yg pandai amik gambar.. kalau tak tak jadi jugak hahahaa.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu... kena ada mmbr pandai ambekkan gambar tu law x..nnt nmpk mcm xjdi lak

      Delete
    2. TT Boy : ofcoz kawan yg follow sis tu pro part ambil gambar dan cari angle..mmg puas hati

      Delete
    3. Untung la.. saya dah sedib mmber tak reti sgt huhuhuhuuu.. :D

      Delete
  28. Salam JM..seronok yer dkt trick eye museum tu..hihihi..Yanie pun dah smpi dkt sini..aritu ada sekumpulan Taiwanese rasanya..tgh ready2 nak ambik gambar kwn boleh2 plak lalu depan dgn selambanya..apa lagi yanie buat 2x dengusan marah!nasib baik x kena hempuk bagai...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Norharyani a.k.a Yanie : dorang ni mmg jenis x faham kan..kalau dh nampak orang buat pose cute tu ikut lah laluan lain..nasib baik turn kami di sini tourist yg lain behave je...tunggu turn dgn penuh sabar :-)

      Delete
  29. Ohh, lukisan 3D tu mmg tricky sungguh, kat Malaysia pun ada, kt equeen park tak silap, tapi tk setricky macam kt kat korea tu,
    Amboiii-seksi sungguh JM yea:-)

    ReplyDelete
  30. ekspressi wajah kurang menjadi JM... kalau kena kejar ikan tu harus macam orang giler nak lari... kalau naik balak nak jatuh air muka kena takut habis2an... baru ngam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhehehhe
      mcm komen masuk pertandingan lak

      Delete
  31. Seronok pulak kakak tengok semua gambar-gambar JM di sini.
    Trick yg digunakan sangat menjadi dan menarik:)
    Tapi yg seksi tu tak menjadi sebab JM bertudung nampak tricknya jelas haha...

    ReplyDelete
  32. Okje pun baru balik dari gi trick art muzium ni JM....tp idak le kat Korea.....kat PD jer haha

    ReplyDelete
  33. aduhai bestnya....gambaq no 12 best tuh..hehe

    ReplyDelete
  34. Memang teruja giler kentang tengok gambar2 Sis JM..jeles yang teramat sangat...hahahaha..nak jugak gambar2 macam tu..cm best je posing2 cenggitu..hehehe..

    ReplyDelete
  35. menarik....saya gi kat jeju...tp tak byk sgt dan biasa2 jer...yg seoul ni lg daebak...

    ReplyDelete
  36. hye JM, sambung bw kat blog hang plakk
    -tu yang kena cucuk montot tu, jantan ka betina haha
    -apa dia yang JM pandang kat abam supermaeng tu sampai tak jadi nak posing dgn heols, haaa
    -kotak bercermin tu, JM masuk ikut tingkap ey, ganas nyew ^_^
    -JM, ko berenang tu tak menahan ku tengok, ahaks
    -bestnya JM, bila ey akak nak merasa gi korea nih :)

    ReplyDelete
  37. As;salam JM..wow!! sangat hebat, orang2 yang terpilih ,dapat travel ke korea...begitu banyak kenangan JM...kini dikongsi kepada 1 Malaysia ..nampak dalam blog ni pun dah terbaik..

    ReplyDelete
  38. memang banyak gambar di ambil kat sana kan JM...tak guna PhotoScape macam Najib travel ke..agak menarik ..Etuza dah guna sangat mesra..nanti Etuza ceritakan pegalaman guna photoscape versi 3.7 ada banyak tu ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm mna tu.. nnt post la kt blog..nk tahu jgk

      Delete
  39. memang banyak gambar di ambil kat sana kan JM...tak guna PhotoScape macam Najib travel ke..agak menarik ..Etuza dah guna sangat mesra..nanti Etuza ceritakan pegalaman guna photoscape versi 3.7 ada banyak tu ..

    ReplyDelete
  40. Woahoooo .. Banyaknyaaaa .. Lagi gila gambar2 kat situ .. Sensored2 .. Hahaha

    ReplyDelete
  41. Wah!!! bestnyerrr... macam real je gambar2 tu, pandai JM posing, hihihi...

    ReplyDelete
  42. Seronoknya JM... ni first time saya tgk gmbr JM penuh entri... semua mmg tricky! Nak pegi jugakkk....

    ReplyDelete
  43. Nampak real semua. Memang teringin sangat nak pergi museum ni kalau ada rezeki nak ke Korea nanti.

    ReplyDelete
  44. Pagi-pagi dah ceria tengok gambo2 sis. Napelah naik penyu gi jumpa kekasih hati...nak gi dunia dasar laut ka?
    Saya paling suka gambar sis jadi atlit renang berirama heheheh

    ReplyDelete
  45. Gambar #4 tu macam mana kaki akak boleh jadi camtu? Itu pun trick ke?
    Kak JM, next time wajib ke Love Museum ni heheh (join gatal)

    ReplyDelete
  46. Nur slalu je blogwalking..intai2 blog JM...
    Nur ngan kawan amik gambar kt sni tp x menjadi..kurang imaginasi
    JM pandai berimaginasi..best tengok gambar2 JM ^_^

    ReplyDelete
  47. ala...mcm x cukup la pic sis jm posing dgn pic 3D tu...cantik2 semua nye....tapi apa kn daya kan bila dh sesak mmng mengganggu la nk interprem sakan ye dak? ;p

    * sis TQSM bgi ole2 kt kita tanjatttttt tau tetiba dpt sampul dri abam posmen bukak2 tgok dri sis teharuuuu rsa nk ngisss ;'D sygggg sis mga dimurah kan rezeki ek...

    ReplyDelete
  48. menariknye JM...mmg nmpak real....

    ReplyDelete
  49. cantik putri cinderella JM menaiki labu...kemana tu...

    ReplyDelete
  50. comellll gambarrr2 kak ros.....gelak sorang2 sy tgk...

    ReplyDelete
  51. sis.... surat dah smpai... tq so much muah muah muah...

    ReplyDelete
  52. huhuhu... gile cool tempat ni... mau satu hari suntuk tak puas lagi jalan kat tempat ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu AlongXP..yg tak best bila time ramai org...sesak!

      Delete
  53. Bestnya JM dapat peluk spiderman la.. Huhuhu.. Suke tgk semua gambar2 sis JM.. Suke..suke..suke... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. smallfinger : jelez tak sama sis JM heheeh

      Delete
  54. Bila datang segerombolan manusia memang terus hilang mood nak posing2 kann... mcm kitorg kat Tokyo aritu gak. Yang nak mengambik gambo pun susah nak cari angle. Suka gambar supermodel JM walaupun berkaki tiga! Comei...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fay : ahaahhaha....gambar tu salah setting adus..jika x mesti lagi cun kan ahahah

      Delete
  55. Hahaha, semasa dekat sini, cousin saya sahaja yang masuk bersama aunty, saya save duit sikit malas nak masuk. Sambil menunggu dia orang, saya minum latte yang comel di hello kitty cafe. Tapi sempat jugalah tangkap gambar patung tgh berak dekat luar pintu masuk hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aha.....rugi Radin tak tak masuk terutama LOVE Museum tu nampak menarik..maybe next time nk skodeng LOVE Museum lak :-)

      Delete
  56. Dah lama tak jenguk k.JM:)
    * Nanti saya singgah BW lagi tau.
    Banyak sangat hutang ngan sumeorang ni xD.

    ReplyDelete
    Replies
    1. NAZECK berhutang sana sini... Abislah kena kejor dengan ceti... He He He...

      Delete
    2. Shikin...ha'a...dah lama x muncul sini...mesti sibuk ngan anak2 kan

      Delete
  57. Amboiiii... Jm, siap peluk abang spiderman ye. Titew jelllless tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayat muda remaja tu "titew,". hihihi

      Delete
    2. Alamak..yeke ros?
      Bolehlah nak manja-manja ngan k.JM tu yang guna titew tu. Hik3

      Delete
    3. K.JM, mestilah teruja. Tapi entah berani x nak naik flight dah pasni..

      Delete
    4. titeww mmg teruja sangat Shikin...kalau lah spiderman betul2 hidup...walawei....ahahahaah

      Delete
  58. hamboihhh sonoknye trick eye museum ni kak JM! aritu masa citer nad zainal belakon kimchi raya pon ade shooting kat sini. mmg best betol! x leh tahan tgk kak JM renang berirama tu! hahaha.. eh eh eh gambar model tu kalo x nmpk kasut kak JM mmg dh nk jd real dah kelasssss =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Renang berirama tu part bawah tu yang tak menahan... Seksi auuuuuu...

      Delete
    2. Ana : ahahaah...jgn tertipi...eh..tertipu!

      Delete
  59. Memang luar biasa.. Best nya posing kat sini..

    ReplyDelete
  60. Lama x sgh sini... sorry JM .. BZ la skrg.. btw nnt nk sgh jgk la muzium trick ni.. itupun klu menjd plan trip nya bln dpn hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako...no hal lah...aha...dah balik ...best x g museum tu..tapi kenapa x masuk?

      Delete
  61. seronoknya makan angin...suka gambar paling seksi tu...hihiii...

    ReplyDelete
  62. ala.. satu trick eye museum pn xdapat pergi. niat hati nk p yg ice museum jeju tp xcukup masa...huuhuhuh.. jaln2 kt korea ni memg xcukupla kalau pegi sekali jer kan. mesti kena pegi 2 3 kali....heheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu NorSalihah...byk sgt tempat menarik!

      Delete
  63. uniknya gmbar2 tu semua.. kreatif sgguh..
    gmbar yg nmpk kaki tu... aduss,

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Nor yang tu jng tenung lama2 heee

      Delete
  64. Seronoknya pi Korea. teringin nak pi sana. Du tenguk dalam cita runningman je tempat-tempat di cantik cantik. tu da tanam hasrat nak pi. kena kumpul duit ni.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ceria Vita : kumpul dari skearang :-)

      Delete
  65. serius unik tempat ni.. susah nak pikir cena leh jadi cemtuuu, memang tricky la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lieya : org yg melukis tu mmg kreatif

      Delete
  66. Sangat cantik, ada gambar trick tu nampak macam betul-betul tau ^-^

    ReplyDelete
  67. sesak nafas tengok.. cantik2.. menarik.. suke sangat..

    ReplyDelete
  68. wahhh syokkk kak JM... cekcinye kak JM gambau kaki tu..hikhik... :D pandai kak JM posing..huhu

    ReplyDelete
  69. hahah ok...gambar awalnya memang bahaya :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jane : lama menyepi....bahaya? jgn tgk!

      Delete
  70. cantik yerk. .. ehm nasib jauhkan.. kot idak dah sampai akak ke sini..
    suka sangat tengok gambar cam gini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Cho Zila : x nk ke Seoul..jom lah..JM jadi tour guide nak :-)

      Delete
  71. yaallah best nyer sisi tah bila dapat pegi hehehe
    salam singgah sis

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam singgah Danish Aurora...terima kasih :-)

      Delete
  72. Wow! macam menarik je trick eye museum tu JM =)

    ReplyDelete
  73. Bestnya. Kalau dapat jumpa running man lg best kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syida Mihajir : haruslah sis JM HISTERIA!

      Delete
  74. uniknya..cantik pula tu gambar2 ...wahhh rasa nak ke sana pula

    ReplyDelete
  75. saya suka, saya bagi 5 bintang!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Frau Lisa : 5 je..nk 7 bintang boleh? eheheh

      Delete
  76. Bestnya trick eye museum ni. Gambar suma cantik².

    ReplyDelete
  77. comeynya gmbar kt trick art museum ni:):):)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eija : sis JM yg comei or pic2 tu yang comei...jgn jawab nanti sis JM jelezzz heee

      Delete
  78. dah masuk kat trick museum ni kalo tak begambo sakan.. rugiii aaaa kan! duk bertapa sehari ponnn takpe laa.. janji puas! hihihihi.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Luna : dah balik dari SEoul belum..pegi x trick eye ni?

      Delete
  79. memang trick betul la...kalau ada kt malaysia..mmg nk try p la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ZF : kat msia pun byk pe Trick Eye Muzium nih

      Delete
  80. sensorednya ahahahahaha...seksi giler tetapi bertudung

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nurul : lamanya menghilang...r u okey dear...ahahaha....pic x menahan kan

      Delete
  81. Replies
    1. JM mmg comei abe MKL hahaha...sila muntah!

      Delete
  82. Memang real.
    Jadi kanak-kanak riang yer JM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ann..bukan selalu so inilah masanya ehehe

      Delete
  83. bestnyer..hoho..ley amik gmbar bebyk..klu xda org bley lar nk beraksi yg over2 sikit..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Timm bill : aksi over2? ishh..lain mcm je nih heheheeh

      Delete
  84. KD vote pic 12 dan 17..mengancam seksis auuuuuwwww

    ReplyDelete
  85. teruja saya dok tengok ni JM
    ni kalau saya yang pergi, memang habis semua tempat saya balun bergambar...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yana Yani : bergambar je tau...jgn lak nanti nak curi bawak balik eheheeh

      Delete
  86. akak..!!! seronoknyaaaaaa.. aaaaa... yang dalam kereta ngan belon belon tu cute and yang dengan spiderman. aaaum sangat and bayangkan la andrew garfield yang menjadi spiderman itu.. tak akan daku lepaskan hahaha

    ReplyDelete
  87. Pernah pi trick eye museum yang kat I-city so dapat jugak imagine.
    Tapi, ada certain trick yang tak faham..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shikin : yang tu trick high level eheheeh

      Delete
  88. wow, cool gila tempat dia! hahahahah. bestnya kalau dapat masuk kat sana! nak try semua benda. hahahahaha. >.<

    ReplyDelete
  89. haha. kemain suka lagi akak JM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheeheheh...Scha..bok pe lah nak susah hati..kita mesti enjoy!

      Delete
  90. fuyooo cntek2 laa kak.. nak pegi museum ni gak. wuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Nadyya : bila nk pegi..hajak sis JM sekali :-)

      Delete
  91. Waaa..mmg menarikkk semua gmbr tu. Seronok rsenye. Yg abg superman tu kelakar..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Balqis : jika masuk LOVE museum lagi BEST!

      Delete
  92. auuuuwwww seksa tengok gambar yg pantng budak tu... hhhahaha...... comel-comel gambar kak JM ambik la.... jeles tengok... hahhahahah

    ReplyDelete
  93. wah...tak sabar nak pergi trick eye museum ni. excited tengok gambar2 dalam ni.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. FiZ : buat aksi2 menarik pastu kongsi..nk tgk!

      Delete
  94. amboi ... bahagianya dia dgn spiderman tuuu ... hahahaaa

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352