You can click on me :-)

Friday, 19 December 2014

JM's Blog will 'SILENT' for 11 days


Assalamualaikum dan salam sayang semuanya,


Ada yang surprise tak bila baca tajuk entri JM ni..ye kawan-kawan JM adakan berehat seketika daripada update blog dan blog walking kerana mulai hari ini 19 Disember 2014....ehem..ehem...betulkan nada suara...

"Dalam tempoh tersebut JM akan travel ke negara jiran, this is the last trip for this year 2014" 

Kiranya trip penutup untuk tahun 2014. Next year punya trip sudah ada dalam list seawal Januari 2015 .

Fuhh..JM..itu pun nko nk kobar ke seluruh rakyat Msia ke? Orang lain buat trip jugak tapi tak de lah nak HEBOH sekampung tahun-tahu je dah balik ahhaahah...u know me kan..ni JM lah...kalau ada saat yang menggembirakan mahu kongsi dengan semua orang tiada rahsia antara kita heeee. It's my style hihiih.

JM ke mana? JM nak ke mana? Ada tak yang akan bertanya? ke tak kisah lah JM nak ke mana hihihhi.

Hoyee!! JM akan ke tempat-tempat ini in Sha Allah, doakan JM selamat pergi dan balik serta kongsi pengalaman sepanjang di sana. JM tidak keseorangan tetapi berteman.

Ke mana JM sebenarnya? all picture from google image. Credit to them.

# Pic 1
# Pic 2
# Pic 3
# Pic 4
 # Pic 5
# Pic 6
Dah lihat semua pic tu, ahaaa..JM ada sesuatu untuk semua rakan reader yang di sayangi. Apa yang korang perlu buat adalah cuba namakan lokasi atau nama tempat setiap gambar di atas. Sebagai contoh :

#Pic 1 - Full Moon National Park (contoh sahaja)

Jika ingin menjawab salah satu picture sahaja pun tiada masalah. Bagi mereka yang boleh menjawab lebih dari satu pic tu, hadiahnya lebih lumayan :-)

Jadi tinggalkan jawapan di ruang komen dan bagi jawapan yang hampir tepat dan betul-betul tepat, JM akan hadiahkan ole-ole dari tempat tersebut, in sha Allah..Menarik tak?

Klu atau hint : Negara Gajah Putih or tempat kelahiran Tony Ja

Selamat mencuba....Jumpa lagi selepas JM pulang dari sana..

Bye-bye,
Lots of Love from JM :-)

186 comments:

  1. Wah berjalan saja adik ky nie. Tak boleh nk teka..tapi mungkin ke Thailand kut. Tak kisah lah Jm kemana pun..janji bawa balik ole-ole entry yg seronok di kongsi :)
    Moga Selamat pergi dan balik dan selamat dlm perjalanan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Yon..org pertama komen tu...kak Yon.awalnya bangun..jam 4.09 pagi tu tinggalkan komen, ke tak tido lagi..JM ni tido awal tadi pastu bila bangun dh x leh tido

      Terima kasih Kak Yon..sayang sama kamu muahh!!

      Delete
    2. Pic 3 tu red lotus in kumphawadpi in udon thani province... Pic 4 tu phu phra bat rock formation udon thani province...

      Delete
    3. Salams JM, Happy holiday JM :):)

      Delete
    4. biasalah JM, dah usia gini..kena kerap bangun malam, kekadang terbangun sendiri.susah nak tidur semula. alang2 tunggulah sampai subuh..

      Delete
    5. Abe MKL : Orang kaya? siapa? JM ke Abe hihih..alaahhh Abe MKL tu cuti senyap2 je tahu2 dah sampai Jepun..kira kaya gak tu...

      Delete
    6. Yeay..tepat sekali jawapan dari Abe MKL tu..nantikan ole2 dari JM yek

      Delete
    7. Amiizaa : terima kasih dear...Alhamdulillah JM dah selamat mendarat di Msia tercinta :-)

      Delete
    8. ha'a kan Kak Yon..faktor usia..kalau JM bila start tdo mmg x sedar selagi x menjelang subuh

      Delete
  2. Wahhh, berjalan makan angin lagi JM yer. Ke thailand plak kali ni. Nak cuba try teka la, mana tau kut-kut dapat ole-ole dari JM

    #pic 1 - phuket
    #pic 2 - temple ayutthaya
    #pic 3 - tasik nong harn
    #pic 4 - krabi island
    #pic 5 - full moon national park
    #pic 6 - tiger cave temple

    Pakai hentam ja jawab ni JM. Jangan gelak kalau salah =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry dear Mama3farhanah...salah tekaan nye tapi tak pe kerana mencuba :-)

      Delete
    2. kihkihkih...kan hentam je jawabnya, satu pun tak betul

      Delete
    3. tak pe mama3farhanah terima kasih kerana mencuba :-)

      Delete
  3. Taktau nak teke lah k.JM.
    Sebab x pernah pi Thailand.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheeheheh...tak pe Shikin...sis faham

      Delete
  4. akak doakan agar semuanya selamat cik adik manis...selamat pergi dan kembali semula ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak Kam..Alhamdulillah selamat sampai di tanahair tercinta :-)

      Delete
  5. Rasa2 macam tahu tempat tu... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau SS rasa-rasa tu..rasa apa?..pahit, masam, manis or tak rasa apa-apa hihihihih

      Delete
    2. semua tempat SS leh rasa.. mana tempat rasa pahit tu mst ada penyangak.. kalau rasa manis mest rasa tempat tu ok.. hihi

      Delete
    3. Hamoi ZF..ahahah...leh lak mcm tu

      Delete
    4. SS rasa tempat tu manis... Pasal yang pegi pon Jari Manis... He He He...

      Delete
    5. SS : semanis kurma katanya hihihhi

      Delete
  6. Wowwww JM ke Thailand pula, moga perjalanan pergi dan balik diredhaiNya, aamiin..

    Pastinya tiada insan yang akan berbalas komen dengan akak di PM.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Umi...terima kasih diatas doamu itu..alhamdulillah Syukur JM selamat mendarat di Msia petang 29 Dis hari tu

      Ahakss...akak suka ke kita bebalas komen tu hihih

      Delete
  7. Seronoknya JM..dapat melancung merata tempat.cantik gambar yang JM kongsi disini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau Acik Erna nak tahu..melancong adalah satu kepuasan buat JM tetapi sejak peristiwa dan tragedi yg menimpa pesawat ni buat JM rasa seram sejuk pun ade

      Delete
  8. JM ke Thailand pulak yer....selamat bercuti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye kak Nasa Mulia..terima kasih..JM dah selamat pulang..alhamdulillah

      Delete
  9. Asalamualaikum JM semoga sihat. Wah travel lagi. memang rezeki JM banyak ya...sempat juga travel last month ni 2014. Semoga selamat pergi dan selamat kembali ke tanah air. Memang sunyi sedikit jika taka ada komen JM yang selalu membina. teruskan pelancongan yang indah..dan cabaran akan cuba di jawab ya..mana lah tahu ada rezeki ole2 hahaha mengharap pula..ok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Cikgu Etuza...ni travel budget lah..lebih kurang RM1000 all in selama 11 hari tu. Alhamdulillah JM sudah selamat kembali ke tanah air

      psst : kalau jawapan di beri kurang tepat, tetapi ada gift buat cikgu kerana rajin tiggalkan komen di blog JM nih :-)

      Delete
  10. "Ya Allah selamatkan lah penerbangan team JM dan semua yang ada dalam kapal terbang, mudahkan mereka dalam apa juga urusan dan selamatkan lah Jm di negara jiran serta kawan-kawannya selamat pergi selamat juga kembali ke negara aman Malaysia. " amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin....terima kasih cikgu Etuza di atas doa tu..aminn..Alhamdulillah JM sudah selamat sampai di msia

      Delete
  11. Wah...jaga diri baik2 yer JM...will miss you sis...^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks mamaAmir...sis already here :-)

      Delete
  12. Selamat berholiday JM... moga sihat2 disepanjang tempoh percutian nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Pak Lang Mie..Alhamdulillah semua sihat dan selamat...enjoy sgt trip kali ni

      Delete
  13. Replies
    1. ahahahaha Zilla di larang sama sekali untuk menjawab nye

      Delete
  14. Pergi Thailand ke? Saya haritu pun bercadang nak ke Thailand juga tapi saya cancel kan plan saya sebab takut tak berbaloi pergi sekejap. Selamat bercuti ya kak :)

    Saya teringin juga nak teka-teka nama tempat ni tapi saya tak berapa pandai sangat pasal Thailand ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe Farah kalau x dpt guess pun..saja suka2 je nih

      Delete
  15. JM pegi Tanzania tapi singgah ke Thailand dulu kan. Nak gi jumpa chyril chappuis kerrr... ? btol ke eja tu. mls nak check

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bang Meng : pada mulanya ada gak niat nk cari si Charyl ni tapi dek kerana beliau dh ada aweks terus cancel :-)

      Delete
  16. Bon voyage JM. Take care yek. :)

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum
    singgah pagi jumaat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkomsalam Anum..terima kasih kerana sudi singgah di blog si JM :-)

      Delete
  18. Selamat pergi selamat pulang.selamat bercuti JM.Pergi dengan siapa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM dah selamat pulang Cik Cerita..pergi dengan New Travel Buddies..wahh!!! enjoy sgt :-)

      Delete
  19. Salam manis JM...wah, jln2 lagi ye. Abiskan cuti hujung tahun kan...moga selamat dlm perjlnn..putri teka negara Thailand ...p/s x dpt hadiah pun tak pe....saja nk komen je sbb dah lama x jenguk blog JM...

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'komsalam Putri Maryam yang cute tu :-) ha'a JM ke Thailand..dah lama balik baru nk reply komen huhhu...same to me..dh lama x skodeng your blog huhhu...

      Delete
  20. Patutnya hint dia JM kna guna viral latesr iaitu negara Charyl Chappuis wakili...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. DJ : sihatkah kamu..nanti mlm kita serang blog uolsss pulak yek..harap2 notebook kat rumah x buat hal huhuh

      Delete
  21. wahhh. berjalan jjalan lagi. semoga dipermudahkan segala urusan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Nani..dah selamat balik tapi entri berkaitan belum publish lagi huhhu

      Delete
  22. Sis, bestnya nak gi jalan-jalan!
    Gi bangkok ke? Saya nak cuba teka....

    #2 Phra Nakhon Si Ayutthaya ..tak sure sangat sebab structure kat sana semua saya nampak sama hahaha
    #3 Nong Harn Lake of Udonthani ...this one pretty sure
    #6 The Grand Palace kot.... ;)

    Yang lain tak tau...#1 tu memang mencabar kak sebab kat Thailand banyak tempat leh tengok kembang-kembangan nih :)
    Oh, nanti saya coba lagi.
    Have an enjoyable safe journey, sis!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih keran mencuba dear Farrah..sorry dear...x betul...the correct answer is :
      pic 1 - Jim thompson farm at Pak Thong Chai
      pic 2 - Phimai Historical Park
      pic 3 - Red Lotus Lake, Udon Thani
      pic 4 - Nang Usa's Tower at Phu Phra Bat Historical Park
      pic 5 - Phu Kradueng National Park
      pic 6 - Wat Phra Kaeo at Phra Nakhon Khiri Historical Park

      Delete
    2. Abislah fail exam cenggini... He He He...

      Delete
  23. Saya tahu satu je Pic #3 - Talay Bua Daeng. Tu pon sbb hari tu planning nak pergi sini.

    Anyway, selamat pergi and selamat balik kak JM!

    ReplyDelete
    Replies
    1. miss kay : pic 3 tu bukan Talay Bua Daeng ..kiranya dh ke Thailand eh..bila nk up cter

      Delete
  24. Amboiii jm...Kirim satu lotus plissss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syieda : Lotus dah layu di tasik madu :-)

      Delete
  25. waaa.....bestnyerr.....leh jenjalan lagi ...xsabar plak nk baca entry psl thailand lak pas ni....hihihhiih...sy cuma leh teka 3 gambar jer...tu pon xtau betul ke idak....hahhahaha....

    Pic 1 - Cosmos Flower Field Nakorn Ratchasima
    Pic 2 - Phimai Historical Park
    Pic 3 - Nong Harn Lake

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deanna : Jawapan untuk Pic -2 sahaja yg betul so sila emailkan alamat kepada JM ye..jgn malu2 :-)

      Delete
  26. Kak zai rasa sama macam kakyon tapi kak zai ubat sikit ke Siam huhu....

    Selamat pergi dan kembali. Enjoy your holiday.

    ReplyDelete
  27. wah ke Siam pula JM... Bukan JM ke hari tu yg burn tiket ke Bangkok? Ingat2 lupa pula..he.he... anyway, have fun!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a..Fari..tiket ke Bangkok burn utk bulan Julai then beli lagi tiket trip bulan Dis hari tu :-)

      Delete
  28. kak JM bercuti lagi?? amboii pergi thailand eh.. seronok... semoga semuanya selamat pergi dan balik oke.. tak sabar nak dengar cerita travel lagi :)

    err jawapan kepada soalan tu... anis agak je.. hihi.. kak JM nak pergi Angkor Wat, temple of dawn (arun) , chiang mai... khao yai national park takpun chiang do national park.. hihi... ape2 je la.. hantam sajalah labu.. yg penting akak jaga diri oke.. mmuahh ciked.. ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahakss..Aniss...sis JM x pegi tempat tu..apa2 pun thanks tau..nah..muacchhh kembali

      Delete
  29. Replies
    1. Thank you Nohas..mmg FUN sgt hari tu

      Delete
  30. Bestnya... fly lg jm eh... betul2 trip ujung tahun. Dan sesungguhnya jeles is cemburu taw... btw moga selamat semuanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Cheq Sue...dah selamat kembali..pastu duduk diam2 kat rumah 2-3 bulan tanpa trip..hhuhuh..hati2 dh meronta2 dh nih

      Delete
  31. eah org Thailand datang Malaysia nk tgok bola...org Malaysia nak pergi Thailand hihihi jane tahu yang Tasik Teratai tu...Tasik Thale Noi ke ape menda ntah (google jap tadi) hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Jane...kami tgk bola kat sana tapi FRUST sbb kalah huhuhu...

      Delete
  32. p Thailand ni.... sis p pasar trrapung sana best

    ReplyDelete
  33. Selamat bercuti Sis.. take care... nak cuba nasib lah.. hehe..
    #
    Pic3 - Udon Thani

    Yang #Pic 2 penah tengok.. tapi tak sure kat mana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam Siti Firah...alaaaa...Udon Thani tu kurang tepat..yang betul nya Red Lotus Lake, Udon Thani :-)

      Delete
  34. Thailand? hehehe. tpi x tau nama2 tempat utk setiap gambar tu. bestnya JM.. selalu sangat melancong :D

    ReplyDelete
  35. ke mana Jm ni...

    semua pic lawa2 tapi tak tahu nak teka .

    ReplyDelete
  36. nak cuba .

    Pic 5 Tanah Tinggi Doi Poi di Chiangmai.
    Betul tak???

    ReplyDelete
  37. gi Thailand..sawadikappppp!!! hehhehe tak tau nma tapi penah nmpk ada bloger2 yg jln2 ke sana yg cantik bunga n teratai tu ha...
    appy oliday sis! take care di tempat orang ;)

    ReplyDelete
  38. Mak oiiii.....banyak nye cuti....
    nyongket jer keghojer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yong ASP..hehehe...kalau x nyongket nanti JM jadi cacing kepanasan :-)

      Delete
  39. sawadikap. nak teka jugak la. hehe

    #Pic 1 - Jim Thompson's farm
    #Pic 2 - Wat Chaiwatthanaram
    #Pic 3 - Udon Thani’s Red Lotus Sea
    #Pic 4 - Phu Phrabat Park
    #Pic 5 - Phu Thok
    #Pic 6 - Grand Palace

    selamat bercuti! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaa..Cik Fafa...terima kasih kerana sudi jawab soalan tu..cuma jawapan No 1, 3 dan 4 sahaja yg betul..hoyee..tggu hadiah dari sis JM yek..alamat masih dalam simpanan :-)

      Delete
  40. Seronoknya gi jenjalan.. Nurul surf Tony Jaa lahir di daerah Surin, Isaan, Thailand.. huhuuu.. bestnye tu gi Thailand..
    # Pic 2 : Phanom Rung Historical Park.. tak tau la betol ke tak.. nampak bangunan macam sama je... yang lelain tak jumpe huhuu.. Nurul try teka berdasarkan hasil surf je hihii. apa-apa pon selamat pegi dan selamat balik ea JM :)

    ReplyDelete
  41. Replies
    1. Haslinda Hassan Ali : terima kasih dan terima kasih sudi singgah sini..ehh..JM belum buat kunjungan balas kan

      Delete
  42. Kami pasti merindui blog JM. Pasti tu blogwalking ke sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul ke Abe MKL ni rindu dengan blog JM noh..wahh..terharunya....terima kasih..soory tau dh lama x update blog huhuh

      Delete
  43. selamat bercuti sis JM. moga selamat pergi dan selamat pulang hendaknya. hehe.
    nak try teka gambar boleh lagi tak ni?
    hehe. padahal tak pernah sampai Thailand pun.
    so, saya pakai google dan pakai ikut suka je jawab soalan. hehe.
    saja nak meriahkan suasana blog sis XD

    1. Phu Foi Lom, Udon Thani, Thailand
    2. Phimai Historical Park @ Nakhon Ratchasima Province
    3. Lotus Lake, Udon Thani, Thailand
    4. Phu Phra Bat Historical Park
    5. Na Yoong Nam Som Forest Park
    6. The Royal Grand Palace

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asslam HSB..terima kasih sudi menjawab..cuma jawapan No 1, 2, 3 dan 4 sahaja yang BETUL ..so dont worry ada oleh2 jugak utk BUDAK tu :-)

      psst : minta maaf ye lama sis JM x terjah sana..belum ada kesempatan lagi nih huhuh...

      Delete
  44. saja - saja nak meneka ni ...
    pic 1 - Jim thompson farm at Pak Thong Chai
    pic 2 - Ayutthaya Historical Park
    pic 3 - red lotus sea at lake nong harn
    pic 4 - Nang usa's tower at phu phra bat historical park
    pic 5 - Phu Kradueng National Park at Amphoe Phu Kradueng District
    pic 6 - Wat Phra Kaeo at Phra Nakhon Khiri Historical Park
    dan negara gajah putih adalah thailand ...
    ... selamat bercuti JM .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam QV..Qaseh Vee..terima kasih sudi jawab..hurmm...Jawapan No 2 je yang salah...yang lain tu semua betul ..emailkan alamat ke JM ye mau pos small gift

      Delete
  45. Happy holiday, take care and jaga kesihatan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Nana Rjay..alhamdulillah sihat sepanjang di sana kecuali muka je sunburn sikit huhuh

      Delete
  46. JM pergi Northeast Thailand ke, Chaiyaphum ? Pa Hin Ngam National Park ? hehehehe...

    ReplyDelete
  47. wahhh kak JM p thailand? nti lwn timbal balik AFF suzuki MAS vs THAI, kak JM dok ada kat kt negara depa la? jaga diri kak.. hurmm ana x taula nk teka hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak JM bawak motor Suzuki satuuuu! Kak JM menang motor...

      Delete
    2. Anamizu : semasa bermalam di Poonlaan Aparment mlm tu layan tgk bola..mula2 sorak girang dek kerana Msia mendahului Thailand..then bila Thailand serang balas terus tutup TV...GERAM!!!

      Delete
    3. SS hahahaha...kak JM katanya PITAM!!!! dah lama x naik moto ada kemungkinan boleh masuk longkang

      Delete
    4. xpa sis... suruh ja SS bawak..merempit ngan SS

      Delete
    5. Aah SS boleh bawak Kak JM... He He He..

      Delete
  48. Oh blog saya dah berminggu2 silent hikshiks. Slamat jalan JM. Bawak balik abe thai nanti jange lupe kenalkan kat kami.

    Reder blog JM

    ReplyDelete
  49. Wahh... Siam kat mana tu eh.. apa pun selamat mengembara dgn sepenuh keceriaan JM.. :D

    ReplyDelete
  50. Alaaa JM..akak baru dapat dtg sini ni, hamboii, berjalan sesaja dak JM ni, jelez akak, takpe JM, tu rezeki JM kan, akak tau JM ke mana, gambar 6 tu Ankor wat kat Thailand kan, he he..tapi cantik juga Thailand kan..

    ReplyDelete
  51. Eh, angkor wat pc no 2 la..kan JM

    ReplyDelete
  52. JM balik 30hb nanti yea, wow..lamanya berjalan, Selamat Tahun Baru yea..he he..dah alang-alang singgah, wish tahun baru sekali.

    ReplyDelete
  53. argh seteresss tgok org pegi jalan2.. sis... nak ikut...hehehehe... selain korea, dh lama mengidam nk ke thailand. tapi mest payah bebenor nk cari time n geng... byk betul alasan kan..hehehe. have a safe journey sis.. tgk gmbar dr pakcik G sahaja dh jelus, blm tgk gmbar sis kt sana lg..huhuhuh

    ReplyDelete
  54. wah..hoho..selamat pegi n tc kat sna..jgn lupa nnti bwak balik gambar bebyk tau..hihi..

    ReplyDelete
  55. Nak teka la gamabr2 tu...hehehe

    Pic 2- Ayuthaya kot..haha

    Pic 3 - Tasik Nong Harn di Thailand

    Pic 4 - Pha Taem National Park

    Yang lain xtau la..hahaha :)


    "HAppy holiday Sis JM :)

    ReplyDelete
  56. tengok gambar angkor wat tu.. agak pergi Thailand lah kannn... heheh

    ReplyDelete
  57. JM nak jumpa pemain No 7 Thailand itew ker????

    Hahahahhahaa

    Have a safe trip

    ReplyDelete
  58. sis tak hujan ka kt thailand tu...saya masuk hari tu dok hujan la jugak..

    ReplyDelete
  59. sis nk jawab lagi la...
    #pic1 - jim thompson farm = sesuai pegi waktu sekarang ni kot
    #pic 2 - angkor wat , tempat sembahyang diorg kot..
    #pic 3 - tasik nong harn ,
    #pic 4 - batuan buaya heheh(nmpak mcm rupa buaya ja)
    #pic 5 - pru kradueng national park , taman negara kat thailand
    #pic 6 - wat (tempat sembahyang kot) hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zarul Farhana : Hanya jawapan No 1 dan No 5 sahaja yg betul ..so adalah nanti ole2 utk jawapan yg betul tu ye :-)

      Delete
  60. Chiangmai ke tu?Seronoknya JM travel non stop

    ReplyDelete
  61. Hanya tahu #pic2 angkor wat cambodia & #pic3 lotus lake cambodia...bestnya xpernah smpai sn lagi

    ReplyDelete
  62. JM p thailand round Lop buri ke? Phra Prang Sam Yot?
    tak tau ke mana....
    tapi bunga2 tu macm area Lop Buri heheh

    happy holidayyy

    ReplyDelete
  63. Ke Thailand jumpe Chapius ke kak? Hahha. Gurau jee. Sis JM! Rinduunye. Lama ana tak singgah sini. Kan kan.

    ReplyDelete
  64. saya jawab di email yer... sila semak di email JM

    ReplyDelete
  65. Wah pasti ini di Thailand. Mbak JM ke Thailand ya...rindu Bangkok.

    ReplyDelete
  66. Wah..nak ke thailand ye? Bestnyer. Nak ikut..

    ReplyDelete
  67. sis! :D tak mampu nak namakan semua, ni je :)

    3.Nong Harn Lake of Udon Thani / Red Lotus Sea
    4.Phu Phra Bat Park Udon Thani
    5.Phu Kradueng National Park

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yesss...Hanis amanina..u r right..so sila email address to sis JM okey...

      Delete
  68. syokkknyaaaaa . xpeernah lg oliday ke thailand . yaya xnak ole2 . nak kak jm bawak yaya travel skali . hehehe

    ReplyDelete
  69. Ros cuba ye kak JM.
    #Pic 1 : Doi Ang Khang
    #Pic 2 : Wat Chai Watthanaram
    #Pic # : Tasik Nong Harn
    #Pic 4 : Ayuttaya
    #Pic 5 : Phu Rua National Park
    #Pic 6 : Grand Palace

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry Rose..anda tidak berjaya...terima kasih kerana mencuba ye..tetapi still dpt small gift kerana sentiasa support blog sis JM tu :-)

      Delete
  70. Wah sis JM hebat betul,tiap-tiap bulan bjalan...sy dah ketinggalan ketapi kot nak masuk peraduan teka & menang ni...tapi takpala suka-suka nak teka pun boleh gak kan...tak familiar sangat dengan Thai ni...tapi nampak best-best attractions dia,so ni jawapan saya ya :

    #pic 2-Khmer temple,Phimai Historical Park
    #pic 3-Red lotus pond,Udon Thani
    #pic 4- Nang usas tower,Phu Phra Bat Historical Park
    #pic 5-Phu Kradueng National Park
    #pic 6-Phra Nakhon Khiri Royal Palace,Petchaburi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yezza Tahniah buat Ayda Awie tu...Semua betul..tetapi kenapa x jawab utk Pic 1. Tak pe..ada small gift utk Ayda tu ye :-)

      Delete
    2. Thanks sis...alamak saya terlepas pndanglah yg 1st pic tu ingat sis dh letak jwpn sbnar,rupanya contoh...hihi,anyway sgt happy sbb tsenarai dpt hadiah,tqvm

      Delete
  71. Jawapan pic 1 : Jim Thompson Farm, Thailand Pic 2 : Angkor Wat, Thailand. Pic 3 : Cosmos Flower Fields, Thailand Pic 4 : Logde Tower, Vail USA Thailand. Pic 5: Kradueng, Thailand Pic 6 : Wat Phra Kaeo Mit Rotem Prang Thailand. not sure yang no 3 harap betul yang lain ya JM ..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikgu Etuza : jawapan No 1 dan No 5 je yg betul.lain2 salah..tapi x pe ada gak hadiah kerana cuba meneka :-)

      Delete
  72. Pic #2:Ayutthaya
    Pic #3: Tasik Nong Harn

    p/g:yg lain xmampu nak jawab..hahahha....selamat bercuti sis:)

    ReplyDelete
  73. dalam bebanyak tu, saya cam angkor wat aje #2
    kesian sungguh! =)

    ReplyDelete
  74. Tu dia.. last trip kata nyer.. ok menunggu cerita seterusnya dari Kak JM :D

    ReplyDelete
  75. adooiyai trip nature pencinta alam ni yang hatiku lemah longlai tergoda ni. awatnyaaaa la akak tak habaq kat cek akak nak pi sana. duit tak jadi pi korea dok ada tau dak.. boleh lenjan ikut akak T.T sampai hatimu meninggalkan daku..

    ReplyDelete
  76. Sampai bila jenjalan tu, k.JM?
    Dah lama tak jenguk sini.
    Sorry tau:)

    ReplyDelete
  77. sawadikkap, masuk pintu keluar tingkap..hehee

    ReplyDelete
  78. yay.... nak try teke jugak... #pic 3 : tasik Nong Harn, Thailand! betui tak.. hihi =D pape pun hepi holiday tau sis JM!! jangan lupe amek gamba banyak2!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Luna tetapi jawapan Luna tu SALAH huhuhu...aha....byk sgt pic perlu sort & filter dulu sblm update

      Delete
  79. Hai JM,
    1- JIM THOMPSON FARM
    2- PHIMAI HISTORICAL PARK
    3- KUMPHAWI UDON THANI
    4- PHU PHRA BAT HISTORICAL PARK
    5- PHRA NAKHON KHIRIHISTORICAL PARK
    6- PHU KRADUENG HISTORICAL PARK

    Cuba nasib nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yezza...Suhaz Sulaiman juga buat tekaan yang betul kecuali Pic 5 & 6 - Tertukar tu
      Pic 5 - Phue Kradueng
      Pic 6 - Phra Nakhon Khiri

      psst : Plzz email address kepada JM je..small gift dh masuk sampul

      Delete
  80. pic 1 : Jim Thompson Farm

    pic 2 : angkor wat

    pic 3 : red lotus sea

    pic 4 : Nang Usas Tower, Phu Phra Bat Historical Park

    pic 5 : Phu Kradueng National Park

    pic 6 : Phra Nakhon Khiri Historical Park

    alamak, mesti dah ramai komen kan. sobs... xpelah, cuba je... hehehe... selamat travel kak JM ^^,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amy J: Tahniah kerana berjaya menjawab dengan TEPAT kecuali Pic No 2 - bukan Angkor Wat tetapi Phimai Historical Park..so nantikan ole2 dari sis JM ye :-)

      Delete
  81. Lagi kak JM jalan2 lagi best. Heheh. Hati2 kak JM. Muahhh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Scha...sorry tau dah lama sis tak ke 'teratak' Scha tu so tunggu ye :-)

      Delete
  82. xde jawapan tp tetap nak komen.. kekeke bole tak? :p

    kat thailand ke gamba2 atas ni? -.-'

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Nadyya...x pe...no hal..nantikan oleh2 dari sis JM nanti ye dah masuk sampul :-). Ha'a sis JM ke Thailand

      psst : ada masa nanti sis balasn kunjungan ye :-)

      Delete
  83. ramai dah jawab ni ^^ tak sempat rebut peluang d sni.

    Lama berehat, nanti entri mesti panjang

    ReplyDelete
    Replies
    1. h-Zinnirah : ala..jawab je nanti boleh dapat ole2 dari sis heeee...Entri panjang? itu sudah tentu..Trade Mark sis JM tu..malas update pun Trade Mark sis jugak hihihhi

      Delete
  84. Replies
    1. memang menarik Carl..x dapat di nafikan lagi :-)

      Delete
  85. Replies
    1. Ehem..ehem? En AB nak strepsil ke..nk perisa oren or limau hiksss

      Delete
  86. Klau sya jawab tak cukup hadiah tu kang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau En AB..tak perlu jawab..minta je nk hadiah ape ehehehe

      Delete
  87. Replies
    1. Cik Balqis...ala..kenapa tak jawab :-)

      Delete
  88. Apa jawapan tepatnya. kak JM?.. hihi.. ramai yang meneka ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rose : Dah dapat lum jawapan tepat..ni yang betulnya :

      pic 1 : Jim Thompson Farm
      pic 2 : Phimai Historical Park
      pic 3 : Red Lotus Lake, Udon Thani
      pic 4 : Nang Usas Tower, Phu Phra Bat Historical Park
      pic 5 : Phu Kradueng National Park
      pic 6 : Phra Nakhon Khiri Historical Park

      Delete
  89. sawadikappp....enjoy sis JM...bestnya hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Nad..i'm really enjoy it..nanti sis story ye :-)

      Delete
  90. Wah JM ada ke Thailand hujung tahun lepas rupanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Zumal...dh ada di Msia pun...cuma kisah travel tu belum 'up' lagi :-)

      Delete
  91. last trip yang best sesangat...
    ku tunggu entrinyer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kak Cho Zila..antra trip bagi JM sangat mencabar dan penuh kenangan manis. Kalau nk tggu entri trip tu maybe bulan Mac kot heee

      Delete
  92. alamak..baru nak bermesra-mesra dgn akak..hahaha..
    saya tak tahu sangat tempat sperti dlm gambar di atas itu.. cma mampu baca komen2 dan jawapan akak nanti la ya.. hehehe

    Selamat becuti dan jaga diri ..! :D

    ReplyDelete
  93. alamak..salah tarikh la..hahaha..sya ingat posting entri ni tahun 2015..rupanya tahun lepas punya cerita.. uhuks..malunya..!

    ReplyDelete
  94. Mana sambungan kisah Thailand ni??????? Manaaaaaaaaaaaaaaa? Manaaaaaaaaaaaaaa? Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
  95. haha... mula ingat kn bali...
    tp tgk balik ... "tanah thai" khennn...

    ReplyDelete
  96. main teka teki pula.. hehe. ala sis JM macam susah nak ingat nama tempat ni :)

    ReplyDelete
  97. Waahh... travel lagi.. bestnyee..

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang