You can click on me :-)

Wednesday, 31 December 2014

Last Trip in 2014 : Quick Start


Assalamualaikum dan salam sayang buat semua,

Lamanya JM tak update blog, harapan di hati agar masih ada yang sudi singgah dan setia bersama blog JM :-) Tanpa sokongan dari kalian siapalah JM di sini. Hamboii JM..ayat mohon simpati ke hihihi.

Semua tahu JM baru balik dari Trip ke Northern Thailand bersama rakan travel baru dan pertama kali juga travel bersama mereka, siapa yang tidak kenal travel blogger yang JM kagumi (ni bukan ayat bodek tau, ini ikhlas dari hati) saudari Zilla penulis blog It's All About My Life , Pencerita Maya - penulis blog Ini Cerita Saya dan 2 orang rakan lain Nik dan En AB.

Untuk makluman semua, ini adalah entri intro/pengenalan, cerita penuh akan JM update selepas selesai story trip to Seoul-Busan, Korea.

Trip kali ini melibatkan bandar Bangkok (transit) - Nakhon Ratchasima(Korat) - Udon Thani - Loei - Petchaburi - Bangkok (transit) - Surat Thani (transit) - Kuala Lumpur

Banyak kenangan manis dari trip kali ini dan paling seronok apabila semua partner travel sangat sporting, baik hati, komited dan ceria.

Our route journey : Bangkok - Nakhon Ratchasima - Udon Thani - Loei - Petchaburi - Bangkok - Surat Thani
So moh JM kongsi sedikit gambar kepada semua sebelum publish a full story maybe a month after.

Monday, 22 December 2014

Wordless tuesday :-)

Assalamualaikum,

Ada sesiapa yg dah mulai rindu sama JM  tak hihih
Still at Loei Thailand, short update from hotel


Friday, 19 December 2014

JM's Blog will 'SILENT' for 11 days


Assalamualaikum dan salam sayang semuanya,


Ada yang surprise tak bila baca tajuk entri JM ni..ye kawan-kawan JM adakan berehat seketika daripada update blog dan blog walking kerana mulai hari ini 19 Disember 2014....ehem..ehem...betulkan nada suara...

"Dalam tempoh tersebut JM akan travel ke negara jiran, this is the last trip for this year 2014" 

Kiranya trip penutup untuk tahun 2014. Next year punya trip sudah ada dalam list seawal Januari 2015 .

Fuhh..JM..itu pun nko nk kobar ke seluruh rakyat Msia ke? Orang lain buat trip jugak tapi tak de lah nak HEBOH sekampung tahun-tahu je dah balik ahhaahah...u know me kan..ni JM lah...kalau ada saat yang menggembirakan mahu kongsi dengan semua orang tiada rahsia antara kita heeee. It's my style hihiih.

JM ke mana? JM nak ke mana? Ada tak yang akan bertanya? ke tak kisah lah JM nak ke mana hihihhi.

Hoyee!! JM akan ke tempat-tempat ini in Sha Allah, doakan JM selamat pergi dan balik serta kongsi pengalaman sepanjang di sana. JM tidak keseorangan tetapi berteman.

Ke mana JM sebenarnya? all picture from google image. Credit to them.

# Pic 1

Wednesday, 17 December 2014

Autumn at Seoul & Busan : Journey to Seoraksan National Park, Sokcho


Assalamualaikum dan salam sayang buat semua reader blog Jari Manis..

Hai! ayat bodek nampak eehehhe...tak lah..JM ikhlas ni...nampak tak? nampak tak? hihiihhi

 Let's start our journey today (Day 5 - 27 Oktober 2014)


Mount Sorak, Sokcho
Ye! Mount Sorak or Seoraksan antara destinasi wajib selain Nami Island jika travel ke Seoul on Autumn season. Why? kerana view daun marple dan ginkgo berwarna kuning dan merah begitu memikat hati. Tak percaya? cer lihat gambar ni..

Sunday, 14 December 2014

Autumn at Seoul & Busan : Ke mana JM pada hari ke -4?

Mencari dan mengintai rakan blogger dan reader yang masih setia bersama blog Jari Manis Travel List hihihhi

Assalamualaikum dan salam sayang semuanya,

Ahaa..ke mana JM pada hari ke - 4 (26 Oktober 2014) di Seoul, Korea? Nak tahu? Kami ke sini

#1 - YES!! kami ke Trick Eye Museum
Mari JM kongsi beberapa keping gambar di sini dan korang rasa memang TRICK ke tidak. Harap maaflah ye entri kali ini penuh dengan gambar tuan punya blog. Terdapat juga gambar yang agak sensitif bagi certain person but take it positively.

Thursday, 11 December 2014

Autumn at Seoul & Busan : Nami Island


Assalamualaikum dan salam sayang to all my lovely readers,

View sekitar Nami Island
Fuhhh.....akhirnya JM ada masa untuk sambung pengalaman 'basi' bercuti ke Korea pada penghujung Oktober sehingga awal November yang lalu. Kebarangkalian cerita travel ke Korea masuk tahun 2015 baru tamat adalah tinggi jika memontem update blog seminggu sekali huhhu...apa nak jadi dengan nko ni JM.

Hari ke-tiga di bumi Seoul kami akan ke Nami Island. Jika masih ingat dalam entri yang lepas JM, Bie dan Mrs F telah bersetuju ke Nami Island bersama-sama kerana lagi ramai lagi meriah.

Sebut je Nami Island mesti semua akan relate dengan tempat pengambaran drama korea Winter Sonata, itu sudah pasti.

Nami Island highly recommend on Autumn Season...view tersangatlah CANTIK!

Uolllss dah ready nak tukar mata hitam kepada warna kuning dan merah...let's go!


Saturday, 6 December 2014

Autumn at Seoul & Busan : Shopping Time (2)


Assalamualaikum dan salam ceria semua,


Baru JM perasan rupanya belum ada entri yang telah di 'up' untuk bulan Disember. Aduh!!! JM! JM! awak kat mana? awak kat mana? awak kat mana? 


JM kat sini menunggu kekasih hati yang tak kunjung tiba heeee
JM was here....minta maaf ye kawan-kawan JM baru balik dari berkursus selama 3 hari 2 malam di Kem Saujana Asahan, Melaka. Baru hari ni masuk kerja dan malam ini baru berkesempatan untuk update entri baru.

Fuh...berapa lama lagi mahu khatam entri Seoul, ada kemungkinan orang dah bosan nak follow huhuhuh. Apabila perlu pergi kursus atau outstation, JM akan susah hati..korang nak tahu sebabnya :

i. tak dapat blog walking
ii. tak sempat update new story
iii. tiada peluang reply komen dari kawan-kawan, akhirnya perlu luangkan lebih banyak masa mengadap blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang