You can click on me :-)

Friday, 25 May 2012

Hello Perth Day 5 : 05/05/2012

Assalamualaikum semua reader kesayangan,


Hari ke-5 kami kami nak pergi shopping ..di mana?

Fremantle...Tapi sebelum tu kami perlu pulangkan kereta sewa di Baywater Car Rentah. Sampai sana jam 8.00 pagi, so pejabat pun belum buka, kami just drop kunci di tempat disediakan.

Dari pejabat kereta sewa, jalan kaki ke bus stop untuk naik bus ke train stesen ke Fremantle. Semasa bayar tiket bas tu cakap nak stop di tren station to Fremantle. Nanti driver bus akan beri tiket tren juga...tambang termasuk train AUD3.80 (RM12).

So turun  je di next stesyen untuk naik train ke Fremantle ..jangkamasa dalam 30 minit. Akhirnya kami sampai tempat yang dituju..tangan ni dah mula gatal-gatal nak habiskan duit...ahahahaha..lagak macam orang kaya cik noooonnn....asyik bercerita je tak best kan kalau tak ada gambar..jom layannnnnnnnn...

Follow je sign ni apabila turun dari bas
Ticket machine
time table di bus stop
Dah sampai Fremantle...nak shopping kat E-Shed market dan makan kat Kaili's Fish n Chip...

Fremantle fishing boat harbour
kawasan boat berlabuh
Fremantle city
Bangunan E-Shed Market. Kat sini ada jual souviner
Juga ada restoran
Jom masuk
pelbagai jenis souviner..pilih je
Kami pilih kedai yamg mana penjual nya warga singapore..ramai ke kedai ni sbb harga lebih murah
Inilah uncle singaporean tu
Dah puas shopping..perut dah lapar..nak gi lunch jap...

nak pegi makan fish n chip kat sini
jom!!!
ruang makan di luar
entrance masuk
mengiurkan
harga? hurmmm...
alat ini berbunyi apabia meal dah ready
Selesai makan..jalan-jalan kawasan sekitar..memandangkan masing-masing bawak beg plastik yang berat...dah malas nak jalan jauh..kami ambil keputusan nak balik ke Perth City....jam menunjukkan pukul 2 petang..jadi kami bercadang hantar barang ke hotel dulu..lepas solat semua..kami nak explore bandar Perth pulak...

Hasil 'tangkapan'
Yang ini gambar di area Perth City

Souviner shop
Apa yang menarik ntah bangunan ni
Cantik kan - Mines Royal Arcade
Lagi
Restoran makanan halal Indonesia - byk kedai mkn HALAL di Perth, tak perlu risau bab makanan HALAL
Sekian untuk hari ini...sambung!

24 comments:

  1. waaa shopping sakan ye..
    mak ayah mentua ira penah ke sini..
    adik konvo..kitaorang xfollow lah..
    no bajet! hihi
    tambah ira xkeje, mmg jalan2 malaysia jela :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Irra..kalau dh jadi suri rumah dengan anak2 lagi mmg tak mampu lah nak travel jauh2 kan..tak per travel tu hanya satu kepuasan je..maybe Irra boleh je travel dalam negara..byk jugak lokasi menarik..nanti bila anak2 dah besar baru turn Irra pulak nak jenjalan jauh..mana tahu kan :-)

      Delete
  2. Kaili's Fish n Chip tu nampak sungguh menggoda, sis JM. Lagi best makan kat luar layan view cantik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Farrah...Fish n Chip yagn panas dan rangup dan pada masa yg sama cuaca dan angin yg sejuk...wahhh...nikmat sgt :-)

      Delete
    2. Mesti fresh kan hidangan fish & chip diorang! Syoknya makan siap ada effect surrounding.

      Delete
    3. ye Farrah..FRESH..rasa segar seperti lepas mandi hihihi

      Delete
  3. fish n chip nampak sedapp.. wow borong ape la tu..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anis..borong souviner dan t-shirt Perth

      Delete
  4. bersihnya bandar . byk sungguh memborong tu ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vee....beli souviner utk kawang-kawang

      Delete
    2. Kawang2 sis kan ghamai...selalu banyak tak budget sis peruntukkan utk souvenirs?

      Delete
  5. Bestnya shopping....nampak harga macam ok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fidah Shah : ha'ah...masih berpatutan :-)

      Delete
  6. senang lah mcm tu , nak cari makanan halalkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haslinda : x perlu risau makanan HALAL di Perth tu byk!

      Delete
  7. Cantik gak senibina bangunan kat Perth tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Zumal..cantik menarik dan tertarik..kalau lah JM cantik mcm tu hiksss

      Delete
  8. Indonesia Indah tu ada ayam penyet tak? Ada jus alpukat tak? Hihihi nampak tak nafsu puasa. Nampak sign board restoran pun dah mengidam! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih...sabor yunk Farrah..sabo hihihi....hurmm...sis JM x masuk kedai mkn ni

      Delete
  9. kedai indonesia pun ada sana....

    ReplyDelete
  10. Apa yang paling best di sini..bandar Fremantle.

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352