You can click on me :-)

Tuesday, 22 May 2012

JM - Travel History

Assalamualaikum readers,

Sejak mula melancong ke Beijing, China pada Mac 2010 dan melihat keindahan negara luar, hati mula terusik untuk terus melancong dan melihat keindahan dunia yang luas terbentang. 

Aku telah mengambil keputusan untuk mewujudkan satu tabung...bukan tabung bencana alam tapi tabung untuk travel..dasyat kan...kemudian aku merisik-risik tiket murah di Laman Web 'AirAsia - everyone can fly'. AirAsia akan menjadi teman hidup ku setiap bulan..ahahaha... Nak tahu antara tempat yang aku telah meninggalkan kesan tapak kaki dan juga tempat akan aku jejaki.....jom ...

Tahun 2010
1. Beijing - Mac
2. Universal Studio Singapore (USS)  - Mei
3. Pulau Perhentian - Julai

Tahun 2011
1. Kota Kinabalu - Jan
2. Seoul, Korea - April
3. Bandung, Indonesia - Jun
4. Bukit Tinggi, Indonesia - Dis

Tahun 2012
1. Langkawi - Feb
2. Ho Chi Minh - Feb
3. Perth, Australia - Mei
4. Hong Kong dan Macau 
5. Ho Chi Minh, Vietnam 
6. Langkawi 
7. Jakarta 

Tahun 2013
Kemana pulak yer...masih dalam perancangan...jika ada rezeki lebih insyaAllah
1. Umrah
2. Europe
3. New Zeland
4. Melbourne

Setakat ini sahaja entry aku pada kali..so nanti sambung utk next entry ya..Byeee....






17 comments:

  1. syoknyaa...ira dok shah alam..
    jalan balik kampung irra di kedahan.
    balik kampung suami di kelantanese.
    klu suami ada outstation ikut tapi lepak bilik je.
    husband xsuka jalan panas2.
    tapi tu pon pegi perlis.
    org shopping padang besar, kami tdo dlm hotel. cerita 2011.
    baru ni je pegi pantai kuala abang.
    http://www.irrayyan.com/2014/06/pantai-kuala-abang.html
    hihi..pasni boleh buat tabung travel lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Irra, kalau ada partner travel mmg best tapi itulah kalau nk travel ni perlu KOS yang tinggi...huhuh

      Delete
    2. Partner ira aka husband penjimat orangnya...ira kena pujuk2..tu pon sampai terengganu je..tahun depan mil nak g spain adik konvo...fuhh syok la depa

      Delete
    3. Irra join lah sekali ke Spain tu...bukan senang nk ke sana :-)

      Delete
  2. Bestnya! So, tahun ni perancangan ke mana sis JM?
    Teringin sangat nak travel macam ni. Entah bila lah saya dapat pergi. Huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh..rajin nya Fa..baca entry lama akak nih :-)

      Delete
    2. Memang rajin bila tengah cuti semester ni. Haha. Lama dah tak baca entri-entri lama kat sini. Hehehe.

      Delete
  3. tabung travel..haha itu memang wajib bukan sunat lagi.yang europe tu plan bila?nak join jugekk;p

    ReplyDelete
  4. wahh europe?? tazaabar nak tunggu akak JM pegi sane.. hihi...

    ReplyDelete
  5. bestnya ada tabung travel ni.. boleh plan awal-awal kan nak ke mana :)

    ReplyDelete
  6. semua tempat di atas ekin tak pernah lagi jejakinya... bila nak sampai sana.... tengok blog a JM sangat teruja nak pergi...

    ReplyDelete
  7. wow... time ni pn dh banyk juga negara yg kak JM pergi..bestnya. nmpak gaya sy pn nk kena buat tabung juga lah..tp kalau nk pi obersea yg jauh2 tu kna kmpul 2 tahun baru blh jalan..hahaha...

    zinziemeewah

    ReplyDelete
  8. dah banyak tempat pi tu, yana negeri sendiri pun tak abis lagi travel! huhu

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352