You can click on me :-)

Thursday, 7 February 2013

Lawatan sambil belajar ke China, KATAnya

Assalamualaikun dan selamat sejahtera kengkawan kesayangan,

Entri ini dikeluarkan sekadar ingin bertanya pendapat rakan pembaca sekalian. Opis JM ada menganjurkan trip ke Guangzhou dan Shenzhen pada bulan April nanti. Lawatan sambil belajar katanya..'rombongan shopping sebenarnya'.

Awal tahun ni belum ada trip mega lagi, cuma trip kecil pada ujung bulan 2 nanti itupun ke negara jiran yang berdekatan je.

Kaki dah rasa gatal-gatal nak berjalan nih...eheheeh
  
Yuexiu Park, Guangzhou
Window Of World, Shenzen
Suggested Itirenary :

Tarikh : 5 April - 9 April 2013 (5H4M)
Harga : RM1,810 termasuk tiket kapal terbang dan Makan (luggage sendiri)

4 April 2013 (Khamis) - Kuala Lumpur
- Berkumpul di Lapangan Terbang LCCT (AirAsia)
- Bertolak ke China

5 April 2013 (Jumaat) - Guangzhou, China
- Tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Baiyun, Guangzhou
- Terus bertolak ke Shenzen

Shenzhen, China
- Jalan-jalan dan Shopping di Shenzen
- Singgah solat di Masjid
- Makan Malam
- Check in di Changan Hotel

6 April 2013 (Sabtu) - Shenzen, China
- Sarapan pagi di hotel
- Melaat Lotus Mountain Park
- Melawat Kilang Sutera dan Jade
- Makan tengahari dan solat
- Membeli belah di dewan Commercial Luohu
- Makan malam

7 April 2013 (Ahad) - Shenzen, China
- Sarapan di hotel dan terus check out
- Membeli belah di jalan Dongmen
- Makan tengahari dan solat
- Bertolak ke Guangzhou

7 April 2013 (Ahad) - Guangzhou, China
- Melawat Yuexiu Park
- Melawat kubur Saad bin Abi 'Waqas
- Makan malam
- Membeli belah di Beijing Road
- Chek in Duobao Hotel

8 April 2013 (Isnin) - Guangzhou, China
- Sarapan pagi
- Melawat Dr Sun Yat-Sen Memorila Hall
- Makan tengahari
- Solat di Masjid Guang Ta
- Membeli belah di Jln Shangxiajiu
- Makan malam

9 April 2013 (Selasa) - guangzhou, China
- Saparan dan check out
- Membeli belah
- Bertolak ke Lapangan Terbang Antarabangsa Baiyun, Guangzhou
- Bortolak ke Kuala Lumpur, Malaysia

Apa pendapat you olllsssssss..berbaloi tak kalau JM ikut trip ni...JM masih membuat pertimbangan.. ..rasanya pergi sendiri lagi best, banyak lagi tempat menarik boleh explore..tapi itulah..bak kata JM di awal tadi..ini rombongan shopping kan..

Jumpa lagi..byeee..Anyeonggg... 

36 comments:

  1. Salam JM

    Pegi sendiri jer la.. lagi best....
    ni macam semata2 gi shopping jer....sapa yg suke shopping jer boleh la ikut itinerary ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam ASP :-),
      Ha'a betul jgk, terima kasih kerana bg komen, pegi sendiri leh explorer byk tempat eh :-)

      Delete
  2. pergi ramai-ramai macam gini, janganlah berkira sangat jm, hehe...best woo pergi ramai-ramai, mesti kecoh nanti. hei~...sekarang ni ramai pulok blogger post pasal china, macam nak pergi jugak jer :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. China tu besar dan byk lokasi menarik, kalau ada peluang mesti pegi tau :-)

      Delete
  3. babe,
    g sendiri lagik best kot..jgn lupa masukkan saya yerrrr...kekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syieda, i will include u baby ihihi

      Delete
  4. JM, kalau redah sendiri, rasanya RM1810 tu dah termasuk duit shopping sekali...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yer En mie, JM pn rasa mcm tu, lepas dpt komen dr rakan2 blogger so nk extend trip ke sana :-)

      Delete
  5. Hi, saya punya pendapat, better la pergi sndiri...kos di China tak mahal pun utk hotel n transport...cuma language barrier je la...tp still boleh hidup lagi...pergi pakej ni, rasanya rugi dr segi kos kewangan, lepas tu tmpt menarik tu lg byk boleh pergi sebenar dr asyik pergi tmpt shopping je + tmpt diorg bawa lawat pun tak banyak sgt kan..hehehe tp terpulang la...kalo nak senang semua di arrange kan, boleh la...hehehe =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I like yuor comment Dj :-), lg untung pegi sendiri kan. Ok2 terima kasih

      Delete
  6. jgn lupa bwk extra luggage kosong yee, kata nak shopping gituu..eKKee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehehe ha'a klau g china mmg krna ambil extra luggage, soping paradise katanya :-)

      Delete
    2. dan jgn lupa ole2 wak yee.., nk 7 8 lapan lagikks., ikHIks

      Delete
    3. Ekekeke Wak ni, pokai lah JM hihihi

      Delete
  7. rasanya banyak pegi tempat shopping la..kawan cakap biasanye pegi china, on ground cost ratus-ratus je..tapi kalau rasa susah dapat travel partner, bolelah join ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a setuju betul tue, tima kasih dzuchan atas komen ni. Jm dh boleh buat desicion :-)

      Delete
  8. salam..saya mmg suke baca blog ttg travel macam ni..follow me back ya..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih for drop by, ok2 i will visit u later :-)

      Delete
  9. ciku rasa macam mahai je tp tak taule..rasa g china area situ dalam ratus ratus je ground..tp ontahla ..belum sampai lagi..plan nak g tgk stone forest kunming ,beijing,shanghai,chengdu ada kungfu panda..hihi..banyaknya..ontahla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila dh baca komen2 dari ken2 ni rasa nk pegi sendiri je lah :-)

      Delete
  10. Wahhhhh geng2 cik kiah nak gi soping kat guangzhou.. cukup ke soping 4hari tu? he he he!

    Gi sendiri lagi best.. bebas= kena kerja keras sikit la utk dapat hasil yang boleh save bajet :P
    Gi tour nih terikat= tapi tak payh susah pikir itinerary / transport / hotel bagai dah.

    ehem.. nak follow cik JM ye kalu nak gi guangzhou?!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekdaa, betul tu setuju sgt, klau mcm ni nk pegi sendiri lah... Nk follow eh. . Boleh jew nanti minta kebenaran ore sebelah dolu hihihi

      Delete
  11. To alls my dear friend yg bg komen, terima kasih bebanyak dan JM dh buat keputusan berdasarkan komen korang. Love u oulllssss :-)

    ReplyDelete

  12. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete

  13. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete
  14. Salam..cik JM tumpang tnya..awk pg rombongan ny sndri atau by mana2 agent?? Tq.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'komsalam Solehan...AHa...nak tanya?..boleh jer...berkenaan ngan trip yg JM tulis ni adalah melalui travel agen utk ke Giuangzhou TAPI JM tak follow TRIP ni JM pergi sendiri ke Guangzhou coz rasa tak berbaloi follow travel agent.

      Jadi pada bulan 3 last year JM buat trip bersama kawan kami gerak dari Guilin - guangzhou - Shenzhen - Hong Kong..mmg berbaloi..alau nk tahu kisah trip ni boleh baca dalam blog JM ni ye :-)

      Delete
  15. untunglah Akak JM dah banyak melihat negara orang.
    Teruskan akak JM berkongsi gambaran negara orang kepada kami

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu je yg akak mampu aRz sementara bujang terlajak nih..dh tua2 nanti dh x kuat :-)

      Delete
  16. Kaki gatal nak kena garu tu Jay Emm... Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
  17. kalu lah SS ada banyak cuti... may be SS boleh jugak singgah guangzhou masa trip shenzhen awal tahun ari tu... sob sob sob...

    ReplyDelete
  18. part yg best kat sini, ditaja ... heh heh heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vee..paling best kalau dpat mkn free hikss

      Delete
  19. Hohoho, no komen. Cerita dah basi. Mekja baru sampai sini. Sobs. Dimana Mekja waktu thn 2013 ni ye. Hihihi

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352