You can click on me :-)

Thursday, 28 February 2013

Air Asia : Booking

Assalamualaikum dan selamat sejahtera my frennnn,

Ada tak sesapa yang intai AirAsia website hari ni..JM kalau ada masa free..website ni lah jadi pilihan utama.





JM just nak tanya pendapat rakan travel yang pernah ke destinasi-destinasi ni....you all rasa murah tak harga tiket yang AA offer ni..

Kuala Lumpur - Medan (RM 126.00) return



Kuala Lumpur - Yogyakarta (RM166.00) return


Terdapat banyak lagi destinasi yang di tawarkan dengan pelbagai harga dan kalau ada yang berminat boleh refer website AA ehh..

Till then..annyeeonggg

22 comments:

  1. JM, i dapat Kl-medan return RM 88 sajorh :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ker pernah dpt lagi murah ehhh, JM ingat ni dh murah klau camtu perlu tggu lagi lah :-)

      Delete
    2. tp masa tu promo..tak pasti rm 0 ke ape ke..but rasanya 160, quite ok kalo dah mengidam nk pg :- p

      Delete
    3. Dear hihihhi mengidam katannya
      Klau pregnant mengidam nk mkn tp x dpt nanti anak lahir air liur meleleh je kata org tua2 lah
      Kalau mengidam nk travel tp tak dpt maknanya tiket x beli :-) hmmm JM timbangkan dulu berat sebelah mana :-)

      Delete
  2. murah dah tu...tp sy pnah dpt lagi murah...utk medan return 60++...utk masuk ikut yogja, balik ikut surabya rm110 siap masuk makan dah....luggage tak amek la..backpack aje...hehe tp masa promo tu yg btol2 promo laa..hehehe AA ni byk2 sgt promo...tp sbb apa saya ckp murah, sy pnah beli yg pi padang bkn masa promo pun dah rm370 mcm tu kot...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. DJ Betul tu klau nk dpt lg murah kena tggu RM0 fares kan....saja je AA buat sale time ni..JM ni pantang ada sale nk je grab hishhh x tahu lah kenapa dpt penyakit ni hehehe

      Delete
    2. tu la sy pun tgk gak promo yg ni...hehehe tu rasa mcm nakpi myanmar or laos sbb tgh murah gak tu dlm 200 return..kira ok la kan...sbb biasa lg mahal...ni dr observation saya la...hehehe masing2 ada pendapat sndiri dalam mahal dan murah tu kan...ngn saya senang je, compare jarak jauh (by hour) dgn harga tiket...hehehe contoh mcm pi aussie 8jam = tiket rm800++ ok la tu...pi korea 6jam = tiket 600 ok la tu...hahahaha boleh gitu...lebih kurang laa...kira mcm benchmark gitu dlm mendefinisikan 'tiket murah' tu..tp kalo dpt lagi murah, mmg berbaloi sgt laaa kan...hehehehe

      Delete
    3. Hehehe leh boleh guna jgk benchmark mcm tu hehehe. Bg JM lak klau travel area korea, aussie, tokyo klau boleh nk harga dlm RM500 return n below itu pun klau boleh la sbb nama pun budget travel kan hihihi
      Myamar n laos? Apa yg menarik kt sana ehh x penah explore la pulak n klsu nk cari travel partner boleh je JM kan ado :-)

      Delete
    4. korea boleh dpt la...but aussie not sure...sbb sy kalo aussie aim melben n sydney...jauh sket la kan...if perth n GC mayb leh dpt kot 500 tu...hehehe sama laa saya pun bajet juga...hehe tu aim nak abeskan 10 asean countries...so saje je la nakpi myanmar or laos on weekend je...tak study sgt pun lg apa ada sana...hehehe just to fulfill dream nak pi cop passport kat 10 asean contries tu je...hahahaha

      Delete
  3. Wah murah Tu
    betapa bertuahnya JM kali ni dapat gi Travel bersama abang PERNANDEZ ni (hehehhe)
    lau ada Tiket MILAN dari AA lagi baik khen

    ReplyDelete
    Replies
    1. My dear Dila,
      Kennn seronok ler abg Tony dpt untung manyak sbb org mau terebang ngan dia hehehe
      Ada ubat x nk ilang penyakit kaki travel ni duit x byk tp hati nk terbang jekk
      Ahhh Milan...AA belum mampu buat trip ke sana. Amat sesuai ngan slogan everyone can fly kannn from AA

      Delete
  4. tak dapat nak komen la jm, sebab tak pernah lagi ke semua tempat ni. tapi bagus jugak jm tanya cam gini sebab dapat banyak info dari orang lain yang dah pergi.boleh dijadikan rujukan kalau nak ke medan jugak nanti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak komen pun tak per just baca entri ni pun JM dh lompat2 suka tau
      Yo lah kebanyakan rakan blogger JM kaki travel so dorang lebih expert bab2 gini..Orga pun apa kurangnya kan :-)

      Delete
  5. Belum pernah lagi naik AirAsia ke Indonesia..
    but tengok harga okay je.. kalau naik bot pun belum tentu dapat harga tu hehehehe.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. TT Boy, thank for drop by suka sgt sambil senyum tersipu2 hehehe
      Hehehe agak murah ehh bleh la try roger kwn besok dia nk travel x?
      Naik bot? Hehe berapa lama nk sampai tu ada ke bot ke sana takut d lambung ombak je hehehe

      Delete
    2. senyum.. hahaha.. senyuman itu kan sedekah..
      kawan? esok nak pergi ke tak? saya belum balik ke malaysia lagi.. insyallah nnti balik baru la boleh roger2 kawan.. :D
      naik bot besar la... ombak kat selat melaka tak kuat :P hehehehe..

      Delete
  6. JM, kalau ke Jogja tu kira dah murah rasanya untuk return. sebab skrg ni ramai org Malaya dah ke jogja. Tapi utk ke medan, mungkin boleh tunggu tiket murah lagi. saya pernah dapat tiket ke sana RM40/return. :)

    takpun JM buat route camni, KL-Jogja, (pergi) balik Semarang/Solo - KL. sebab Semarang dan Solo tu tak berapa jauh dari Jogja. Lagipun ada route AA kat situ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih PM...good information ni..tak rugi JM publish entri ni..
      Leh dapat info dari kengkawan..
      JM try search route yg PM suggest tu..still dapat fares affordable..tp my travel partner tak dpt join..nk terbang solo belum confident..

      Delete
  7. berjaya rembat tiket? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear Zilla, suka tgk gambar kaki tu..Comei..ehehe
      Huhuhuh...tengah bersedih ni..tiket dh ada..tapi bila tanya travel partner..sorang tu schedule dh penuh..sorang lagik tak minat ke Yogja..

      Delete
  8. wak pon xde bajet nak jalan2 obersi jugakk.,ahHHKs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak per Wak,
      Kat Malaysia pun byk lagi tempat menarik, tertarik dan deboommm...hihii

      Delete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352