You can click on me :-)

Monday, 18 February 2013

RM0 AirAsia Sale

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kengkawan semua,

Apa khabar you alllsss semua...still happy go lucky kerww...jgn sedih2..jagan susah hati dan jangan stress-stress yer...hidup mesti enjoy walaupun banyak masalah...mari kita enjoy...hoyeee.....eheheeheh

Kenapa JM epi sangat hari ni..iyo lah semalam rakan blogger Azra an Orga ada mention berkenaan dengan RM0 ticket fee AA dan hanya perlu bayar tax and fuel jer...so JM pun ambil peluang tunggu nak 'hunting' tiket murah tu..memang dapat tapi tak beli pun kerana ..yer lah kalau travel period Mac - Julai kan...jadual JM dah padat sebenarnya..pastu pitih pun makin kurang...mana leh jalan banyak..nanti bos marah kerja tak siap asyik nak berjalan je katanya...huhuhu

Sale lagik...
Pastu bahagian sumber manusia mengeluarkan surat berkenaan Pembekuan Cuti Rehat Sempena Pilihanraya Umum ke -13, di mana permohonan cuti rehat semua pegawai dan kakitangan hendaklah dibekukan mulai hari pertama Parlimen Malaysia dibubarkan sehinga satu (1) minggu selepas pilihanraya diadakan....kepada semua kakitangan awam....arggghhhhhhhh..TENSION seketika...apa tidaknya..semua hotel di Guilin, Guangzhou dan Shenzen dah tempah....dah CONFIRM...kalau cuti tak lulus macam mana..takkan nak burn jer tiket flight ngan hotel booking tu...UWWwaaaaaaaaaa....*mood sedih*

Rakan-rakan blogger dan rakan pembaca tahu ker tarikh pilihanraya akan diadakan..khaborkan ke JM ni....risau JM tidak dapat pegi obersea nanti..huhuhu..kesian pada tuan hambo ni haaa...

Tak nak sedih-sedih..jom layan citer korea...eheheh

Annyeeonggggggggg...

33 comments:

  1. JM, bertabahlah... rumors yg berterbangan diudara katenye pru13 ujung march ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak...yer ker...kebarangkalian agak tinggi tu eh..huhuh..Ya Allah permudahkan urusan hambamu ini..

      Delete
  2. tu pekeliling utk org gomen ke?huhuhu~

    ReplyDelete
  3. btw dgr ura-ura yang bubar parlimen tgh or end of march...so pru13 boleh jadi end of march or early april la kan...within 2 weeks lepas pembubaran tu....tp wallahualam...doa2 la ada rezeki smpai ke Guilin yang cantik banget tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waduh..waduh..kebetulan tarikh travel pun end of march until one week of april...huhuh..nasib tak baik tull..Ohhh Guilin...wait for me...eheheh

      Delete
  4. alaa jm, cakaplah saya tak mengundi, so bolehlah pergi melancong, hehe...kurang ambil tau sangat pasal politik ni, hm~...tapi tula, parah jugak tu kalau jm tak dapat pergi, tak dapatlah kitorang menikmati percutian chine jm. sedih woo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orga..ekekeek...undi adolah rahsio..ngundi ke tak tak leh kabor ke ore..hihihih
      JM dh beriya ni ha nak submit borang visa, nak beli camera Nikon (jeles tgk rakan blogger tempek gambor menarik dan debommm tu)...pastu nk kongsi pengalaman cuti kat sana..mana tahu kalau ada rakan nk ke sana leh ikut itirenary JM nanti..bak kata Fatt..it's not about destination..it's about journey...chee wahhh

      Delete
  5. laaaaaaaaaaaaa yeke... bg la sy sume menda tu.. meh sy yg pegi... heheeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekekek..Zette..kalau boleh..JM bagi jewwww...

      Delete
  6. JM,
    pekeliling tu utk semua org gomen ker???? bila tarikhnya?? gegellllll dah ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syieda..
      Kalau dlm tempoh tu tak ada ke mana2 tak perlu risau..
      Ini bukan pekeliling tetapi surat yang dikeluarkan oleh Kementerian tempat JM kerja ni..dh tanya kwn lain Kementerian belum terima apa-apa sekatan lagik..huhuh..mmg tk adil kan...

      Delete
    2. ini tidak adilll.. ini tidak adill.. :(

      Delete
    3. uwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...mmg tak adilllll...menci...menci..menci sgtttttttt...
      Tp i lap uuuuuuuuu...eheheeh

      Delete
  7. ye ke...argh risaunyeee.
    trip saya pun end of march nih..huhuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dzuchan, tak perlu risau sekiranya opis belum terima surat sekatan tue, maybe lain kem lain cara pengurusan kan. Hopefully semua berjln lancar...JM yg paling risau sebenarnya huhuhu

      Delete
  8. allllaaa...... JM untuk bulan April takder ke... saya belum sempat nak skodeng tiket AA ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. SR naper lambat bebenor hihihi
      Td pagi ada lagi 0 fares tu geram je tgn ni nk klik tau nasib baik masih warasssss sodar yg JM ni dh byk trip taun ni. Klau bab tiket offer ni mesti cepat mcm goreng pisang panas mkn lak time ujan hihihih sedap nyer
      Ptg td try gak skodeng tempat2 menarik tuk bln april tu sekali hampa huhuhu

      Delete
  9. adoi...kes naya tu sbb dah tempah semuanya. berdoa byk2 ye JM, klu takleh pi agak2 mgkin bleh refund or reschedule flight tu? tapi still tak berbaloi sbb nk bayar change flight fee lagi..hurmm

    JM, awak jumpa destinasi ke mana yg zero fare? dalam ke luar mesia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itukah fatt, JM pun dh blur sebenarnya dan spt fatt ckp lah hanya mampu berdoa agar allah permudahkan segala urusan dan minta allah lembut hati insan yg akan luluskan cuti tu :-)
      Pg smlm check g krabi ngan hatyai...krabi pegi rm52 dan blk rm63 byr tax n fuel je so return rm115 on june

      Delete
  10. Kalau gi jugak tak buleh ke?
    Patut apply coti awal-awal.. mcm me coti bulan 4.. awl bulan 2 dah apply.. takot tak lulus hu hu hu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nk g obersea ni perlu isi borang keluar negara dan juga apply cuti rehat..
      Kawan pun ada ckp apply jer cuti awal mcm dekdaa ckp leww..so nk apply cepat ni takut tak lulus..terima kasih bagi suggestion tu..i like..hihih

      Delete
    2. Meme la kena isi borang coti & borang keluar negara.
      Tp ada jah pegawai yang apply awal-awal.
      penah jadi p.a pengarah spital KB... nak gi obersi oktober 2012 tapi mac 2012 dia dah apply, so takde masalah la ehehehe.

      Pengarah sekarang kata, sape2 nak keluar negara besok sekalipun tapi borang sampai harini.. dia tetap akan luluskan, dia kata buat apa halang huhuhu.

      Delete
    3. aha...nak buat mcm tu lah...apply seawal mungkin..
      mmg best lah dpt pengarah yg sporting mcm tue.. :-)

      Delete
    4. Tapi pengarah sekarang ni orang kuat politik.. tak pasti la pulak sape2 nak gi luar negara time ngundi dia lps ke tak hehe.

      Delete
    5. Ohhh..itu mcm ka...JM dh tahu jawapan nyer...hik..hik..hik..

      Delete
  11. Insyallah ada rezeki mesti dapat gi tu JM...
    saya mendoakan
    agar dapat shoot banyak2 photo kat sana nanti ek (smile)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Dilla :-) in sha allah amin
      Eheheh mmg dh lan nk ambik view yg cantik itew tp hasilnyer blum tentu :-)
      Thanks atas kata2 semangat n i love you allssss

      Delete
  12. pergh... PRU kali memang buat saya kecut perut. Mana taknya tarikh date travel kita lebih kurang sama je JM, destinasi pilihanpun nak lebih kurang sama. Hoho. tapi x tau pulak cuti kena bekukan. *martee la x amik tau perkembangan semasa di kementerian sendiri.

    papepun niat hati nak mengundi jugak. Maka gigih saya berjalan kaki ke SPR merisik khabar bila tarikh mengundi. payah2 sangat nak request undi post. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. PM, destinasi kita lebih kurang sama eh...hoyeee..kalau ada rezeki leh la kita bersuka muka..
      Itulah..sekarang JM masih susah hati ni..permohonan keluar negara belum lulus lagi..visa pun belum buat..cuti dh apply tp belum approve...nyesal plak terbeli tiket tapi tak perasan time tu nak mengundi...Adusss...hanya mampu berdoa shj semoga Allah permudahkan segala urusan

      Pag gi SPR..apa jawapan dorang?

      Delete
  13. Huhuh. Setakat ni tgk shj mampu tiket flight walaupun free seat. Belum ada rezeki nak kemana-mana.

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang