Selamat Datang Ke Jari Manis : Travel List Blog

You can click on me :-)

Tuesday, 19 March 2013

Jom! Bangkok Time

Assalamualaikum dan salam sejahtera to all my lovely bloggers & readers,


Kawan-kawan jangan lor menyamfah dengan JM tau..sebab tak habis-habis nak kongsi, nak share pasal travel je ek. Apa boleh buat..dah nama pun Jari Manis : Travel List blog katanya..ahaha...

Hari ni JM ada terima komen dari salah my lovely blogger White Moon Rider a.k.a Aza..sebenarnya ramai my lovely blogger ni tak terkira dek jari..ahaksss...beliau ada hajak-hajak ayam nak travel ke Bangkok (yo lah dia kan sedang berisi sekarang ni heee), jadi JM dengan segeranya terus masuk website Air Asia dan kebetulan ada sale ke Bangkok...dah seperti orang mengantuk di sorongkan bantal.

JM pun sebenarnya tak tahu apa yang menariknya di Bangkok tu selain Floating Market tempat pengambaran City Hunter dan Running Man jek.

JM juga tak berhasrat nak beli pun tiket tu, sekadar nak tahu berapa prize jer..leh dapat murah ke tak. So kepada kengkawan yang berminat nak ke sana dalam masa terdekat ni boleh le book yer. Jangan tunggu lama-lama, nanti lama-lama, akan di ambil orang...ehehehe

Travel Booking : 18 Mac 2013 - 24 Mac 2013
Travel Period :  26 Mac 2013 - 15 Jun 2013

Sale
Return ticket only RM201 
JM cuba tarikh 30/05/2013 - 03/06/2013 leh dapat RM201 return tapi tak pasti lah murah atau mahal. So kepada rakan blogger dan pembaca semua, kalau belum ada apa-apa plan trip or plan trip travel yang masih kosong..boleh lah ye ke website AA ni.

Sekian, terima kasih...ahahah..macam penutup penulisan surat rasmi plak..

32 comments:

  1. Murah la. Tp ade lgi mrh. Kami p 1. Hehehe. Mmg dasar kedekot gue nih. Slagi x mrh kami x kan pg. hahaha. Yelah dh tau game AA. Tp klu nk pg gak xpe la kot. Ke sne nnti habih gak duit jln2. Sme je. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear Beb,
      Samo lah mcm JM ni ha..semua menda nk murah..pastu kalau beli kain ke baju ker..nak murah dan cantik pulak tu..ahahah

      Delete
  2. Replies
    1. Wahh..mmg murah tu...perlu tunggu lagi lah klau mcm ni..ahahaha

      Delete
  3. yes
    everyone can fly katanya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yer Irfa,

      Everyone can fly..tapi kalau ada pitih ler..eheheh dan carik time tiket muroh..

      Dah pernah sampai Bangkok lom :-)

      Delete
    2. belum penah sampai bangkok ;(
      pegi tempat jauh dulu nanti baru nak kover tempat dekat.hehe

      Delete
    3. yer...boleh jeww...best kan dapat jenjalan...terutama JM ler..heeee

      Delete
  4. rahsia tiket murah adalah beli setahun awal!hahaha masa tu br 1st time seat tu dibuka utk jualan...kalo dah nak dkt2 tu, maknanya seat tu saki baki sales je...wpun nampak murah, tp sebenarnya leh dpt lagi murah...hehuuu tp ada sesetgh org tak suka beli awal smpai 1year!so pilihan di tangan kita kan...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear DJ,
      Yeahh..itu betul..setahun awal baru leh dpt tiket meurah..bagi JM sesuai lah ni hihh..kekadang dh lupa bila beli tiketnyer..ehehe

      Ha'a..betul2 jugak..CHOICE IS ON YOUR HAND..katanya..ahakssss

      Delete
  5. wak pon x penah sampi bangkok jugakk., krabi penah tapii.. iHHikks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wak..nanti kita buat trip ke Bangkok sama2 lah..ehehe

      Ohh..Wak pernah pegi Krabi..TAPI apenyer Wak..saje tau buat JM tertanya2...eheheheh

      Delete
  6. Wahhhh ke Bangkok JM ye. Akak tak pernah ke bangkok lagi. Nasib nasib jerr kalau dapat tix murah ke mana mana destinasi AA ni. Pada akak, asalkan murah, rembat jer tix tu sebab kalau tak...mungkin tak pergi dahhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kak Ita,

      Belum beli lagi tiketnyer..just tgk2 dulu pastu mau tanya pendapat kengkawan dan ramai kata leh dapat lagi muroh..So JM hold lah dulu heee. JM ni pantang ada yg murah laju jerrr..hihi

      Delete
  7. slm jm,
    wow bangkok!! bangkok best utk shopping...sy pegi last year...klu jm nk tau area muslim restaurant sy leh suggestkan hotel yg bhampiran n also bhampiran dgn area pratunam...pratunam ni kwsn shopping yg super murah lagi ohsem hehehe...bangkok mmg bestttttttttt!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Mona,

      Woow..bestnya dah ke sana ek..nanti leh la kongsi ngan JM eh...ni yg membuatkan hati JM meronta2 nk ke sana ni..tapi perlu tunggu dpt tiket murah lagikss...hiksss

      Delete
  8. bila check di http://flynow.my memang depa tunjuk RM79 dari 12-19 May, tapi bila kita click mana2 tarikh 12-19 May semua dah tak daq. Abis murah RM179. Tiket murah nih kena beli masa depa buat big offer jer. Kalau offer yg lagi sebulan dua nih biasanya yg belen2 utk bagi cukup seat jer...hehe memandai jer teori akak nih. Anyway apa kes pi Bangkok...Gold Coast atau Tokyo ler baru best sket rabak poket tu hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Nori,
      Ohh macam tu..JM penah website tu..harga memang mahal..so better ke airasia.com..website teman setia JM..ehehe. Ha'a betul tu kalau jual sbln dua dorang nk penuhkan seat yg kosong tu jek..

      Hahahah...kalau nk ke Gold Coast dan Tokyo perlu budget besor..kalau budget ciput2 mcm JM ni leh la pegi destinasi yg dokek dokek ajo...eheheh

      Delete
  9. apasal aza, tak hajak-hajak ayam kat kita gak?? ni yg kiciwa neh..
    ini tidak adill.. ini tidal adilll..
    kekkekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syiedaaa,
      ekekke...Aza..meh tolong jawab jab..hihihih

      Delete
  10. hoho... saya takder perancangan nak gi jenjalan lagi la tahu ni... banyak masalah yang melanda diri sekarang... nak kena slow sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe SR, AA selalu je buat sale...x dpt thn ni thn depan ado laieee kann :-)

      Delete
  11. Wah JM melangkah lebeh jauh lar ni
    Cayyo....luas pandangan bila dapat meneroka perjalanan yang berbatu batu jauhnya
    cukup syok ooooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear Dila,
      Ahakss mana der just tengok2 je heee
      JM kan suka sgt web AA ni, just nk kongsi info ngan kengkawan. Klau tiap2 bln keluar mau kena marah ngan bos heee

      Delete
  12. tudia jm, nak ke bangkok pulak...pergi dengan ketapi lah murah sikit, tapi seksa badan pulak dok dalam ketapi tu lama-lama, hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dok aihhhh, mana leh g jln tiap2 bln, tauke balak pun boleh bankrap hahahaDo

      Naik ketapi? Mau kematu bontot meh hahaha

      Delete
  13. Salam JM

    tak nak ajak2 ayam kat Yong sekali ker.....*wink*.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'komsalam Yong,
      Kalau dgn Yong, JM hajak2 kucing miau miau miau meh la meh la hehehe hajak betul2 hihihih

      Delete
  14. jm cube buka blog ni....zlynn17.blogspot.com

    dulu sblum sy gi bangkok sy just bace blog dia ni je..mmg super duper lengkap...hotel...makanan...tmpt shopping...transport...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Mona kongsi info ni..JM suka sangatttt

      Nanti JM pegi blog tu ye..

      Delete
  15. uhukkk..uhukkk...
    patutlah dah 2 hari terbatuk-batuk..ada org sebut nama kita rupanya..hahah
    sorila train WMR memang lombab skang...masalah enjin katanya..hehe

    syok gak kalau p bangkok kan....tp setakat ni tak penah baca story bangkok lagi,so tatau sangat apa yang menarik kat sana..hehe

    syida,jangan nak merajuk sangat..hehe nanti kita g beramai-ramai okeh...tgu JM organise..kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAhahaha...lawak lah my dear Aza nih....JM dan senyum sampai ke telinga nih..ahahaha

      Tak ramai ek rakan blogger yang dah ke sana..heee..

      Hikssss...kalau JM yg onrganize..entah jadi ke idokkk... :-)

      Delete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang