You can click on me :-)

Wednesday, 27 March 2013

Travel Itirenary : Trip 11D10N

Assalamualaikummmmm dan selamat sejahtera to all my lovely readers :-)


Ini adalah sambungan daripada entri yang  LEPAS

Selingan : Cuti sekolah sudah bermula, tak de ke perancangan bawak anak-anak, family bercuti , kalau soalan tu di ajukan kepada JM, jawabnya bukan JM yang bawak mereka bercuti tetapi JM pergi bercuti tinggalkan dorang ahaha..Yer lah..JM kan single mungle..so tak perlu lah risau nak bawak anak ke suami ke pergi beriadah...opsss terbongkar rahsia....ahahaha

Okey berbalik kepada tajuk sebenar, ada jugak rakan pembaca minta kongsi travel itirenary ke HK, kalau uolss tak minta pun JM sudi kongsi punya heeee. Ini bukan sekadar perkongsian itirenary ke HK je tetapi untuk tempoh 11 hari 10 mlm percutian JM overland China katanya. Ini adalah percutian JM yang paling lama, dah macam pergi bercuti ke Europe pulak kan..

Kepada rakan travel yang sentiasa follow setiap entri yang JM keluarkan, mereka semua dah tahu kemana JM selama 11 hari tu dan kepada yang baru membaca entri ini, sebenarnya JM akan bercuti ke Guilin - Guangzhou - Shenzen dan Hong Kong. Mesti ramai yang terkejut, mak aihh..lama tue, banyak nyer tempat nak cover, macam dah tak ada masa lain nak pergi, semua nak habiskan dalam satu masa hahaha...dah macam kerja gila kan..ye..ye..JM memang gila travel..heeeeeee



Ini adalah draft secara kasar dulu sebagai panduan untuk kami di sana nanti.

3 Days at Guilin
- City Area
- Longsheng Paddy Terrace
- Yangshou Countryside and Yulong River

4 Days at Guangzhou
- Shamian Island
- Temple of Six Banyan Tree
- Western Han Dynasty Nanyue King Mausoleum Museum
- Yuexiu Park and Mosque
- Sun Yat-sen Memorila Hall
- White Cloud Mountain
- Guangzhou Zoo + Guangzhou Ocean Park
- Pearl River
- Canton Tower
- Ancestral Temple
- Bright Filial Piety Temple
- Chimelong Paradise
- Teh Crocodile Park
- Lotus Hill
- Shopping at (Beijing Lu Pedestrian Street, MayFlower Plaza, Shangxiajiu Pedestrian St, Liwan Plaza, China Plaza, Taikoo Hui, Grandview Mall, Tee Mall)

1 1/2 Days at Shenzen
- Shopping at (Lou Hu Comm Centre, Dongmen Pedestrian St, Lao Jie Nite Market)
- Splendid Of China
- China Folk Cultural Village
- Shenzen Happy Valley
- Window Of World (WOW)

3 Days at Hong Kong ( second time JM di HK - nak cover balance yang tak sempat last year)
- Kowloon Park
- Harbour Town
- Avenue Of Star ( Symphony Of Light)
- Ocean Park
- Tai-O Fishing Village
- Citygate
- HK 100 Sky
- Stanley Market
- Li Yuen Street
- Mid Level Escalator
- Hong Kong Zoo

** Banyak nyer tempat nak cover sempat ke JM ? Tak pe list je dulu, mana sempat kita pegi dan make sure manage ur time :-) Kenapa byk sgt temple nak lawat ni..coz salah sorang travel partner JM Non Muslim **

Ketika entri ini dikeluarkan maybe JM dan rakan dalam perjalanan bercuti, so sekiranya dalam tempoh tersebut JM tak sempat nak update, tetapi JM akan cuba untuk kongsi gambar buat tatapan semua sebelum liputan secara meluas di buat..Chee Wahh...

So Good bye for all my lovely readers dan jumpa lagi selepas JM balik dari bercuti nanti..jangan rindu-rinduan tau..eheheeeeeeeeeeee

37 comments:

  1. Replies
    1. Alahhh jgn lah jelez nanti turn Syieda lak heeeee

      Delete
  2. have fun! shopping byk2 kat Lou Hu commercial centre and ladies street. best! hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih John :-) ye ye ye dh bwk extra luggage nihh heeeee

      Delete
  3. okay....enjoy.....jumpa di sana, di sana, di sana......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yong
      Heeeeeee ok2 nanti tegur tau hiksssss

      Delete
  4. mak aii...banyak nye tempat nak cover jm, tak saba-saba nak tengok gambar nanti. setuju tu, list jer dulu, mana yang sempat kita pi kan, nak wat macam mana, manusia hanya merancang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'm back heeeeee..Nk tgk gambar..alahh..tak secantik ganbar yg ORga ambik :-)

      Delete
  5. Meh JM sambung, Allah yg tentukan heeee

    Alahhh gambar biasa2 je lah semua nampak cam tiang lampu straight je x mcm pro ambik gambo siap kona baring gitew heee

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. yeayyy...i'm really enyoy it..masuk keja ari ni...mood MALAS nk kejer heeeeeeee

      Delete
  7. wah dah smpai ke....enjoyyyy!hehe #isktetibakakigataljuga#

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeerrr..dah sampai balik Msia dh pun heeeeeeeee

      Enjoy sgttttttt..bila trip DJ ke europe tu

      Delete
  8. enjoy your trip...11 hari tuu...take care & jaga kesihatan.
    paling jeles tengok JM nak p paddy terrace tuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dzuchan,
      Enjoy sgtt tau..sekrang dh selamat balik Msia..mlm td sampai hari ni terus masuk keja mata masih pedih sbb tak cukup tdo

      Paddy terrace tu cantik tapi syg time tu hujan..nanti baca entri pasal Guilin yer :-)

      Delete
  9. Replies
    1. Tercari2 jgk JM..mana PM ni..oh maybe waktu PM sampai sana ..JM dah bertolak ke Guangzhou

      Delete
  10. Hai JM..boleh jd kwn kt muka buku..lagi senang rasanya sy nak tgk gambar2 JM..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zila, JM jarang masuk FB dan gambar pun kurang upload kt sana huhuu

      Delete
  11. Selamat bercuti JM...semoga semua yg dirancang berjalan dgn lancar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak ita, esok dh nk blk, sempat 15min internet free kt hotel ni baca blog jap heeeeT

      Delete
  12. Aiseh, tak sempat nak ucap selamat jalan + have fun!
    Semoga selamat pergi + selamat balik! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee...ucaplah selamat kembali..I'm Back....

      BAru blik terus blog walking sbb rindu pada kengkawan heeee....Dh selamat kembali..thanks Ayu

      Delete
    2. Welcome home! hehehe!!!
      Sila update blog secepat mungkin dengan gambar2 yang cun melecun tu yer! hahahah

      Delete
  13. Selamat bergumbira, moga selamat semuanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih en mie, esok dh nk blk msia :-)

      Delete
  14. waaa.. byk nyer tempat kak JM nak pi.. moga semua perjalanan selamat.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. E ye byk tmpt heee, dh selamat sampai punnnn :-)Y

      Delete
  15. noe duk berfikir ni...byk plak cuti JM ni...hehehe...sampai 11 hari kat sana...cari pakwe kat sana ke??? hahahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nOe nak tahu JM dapat cuti tahun 35 hari setahun itu belum campur carry forward..almaklumlah kan hidup bujang so cuti x perlu nk habiskan tuk anak-anak ..lepas kahwin (kalau ada jodoh) rasanya dh x boleh nk enjoy seperti sekarang. Byk sudah tempat JM berkelana..entah di mana kekasih hati ini bersembunyi..belum ketemu lagik hiksss

      Delete
  16. Adik akak.... rindunyer akak nak meronda2 disini ... baca2 disini... masa semakin suntuk.... anyway selamat menulis lg kisah perjalanan ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak Zila..ke mana menghilang..mesti sibuk dgn study kan..walaupun lama x ke sini tapi JM sentiasa ingat pasa akak tau

      Delete
  17. klu dh 10 hariiii mmng puas la meneroka ye kak ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye KopiO...Trip Overland China..4 buah bandar di teroka..byk pengalaman yg di lalui..sgt berpuas hati :-)

      Delete
  18. mak aih ... tak krem ke kaki JM oiii ... byk tpt tu ... klu sis mmg cari makcik urut kaki le jwbnya

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352