You can click on me :-)

Tuesday, 21 October 2014

JM nak BOM!!! blog korang!

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua reader,


Yuhuuuuuuuuuuuuuu...JM in the HOUSE!!..Lama betul kan JM tak update entri...ada yang RINDU tak? Apa? tak ada ...huhuhhu sedihnya sob..sob..sobb

Sorry to all my dear friend coz lately JM bz sangat dengan preparation next trip just around the corner. Balik rumah settle down all preparation and blogwalking sikit-sikit. Ehh ko dah kenapa JM tetiba nak speaking bagai nko nak ke obersea negara orang putih kew hihihihi.

Orait!!! Sambung!!!

Terlebih dahulu JM ingin mengucapkan ribuan malah jutaan terima kasih kepada semua reader dan blogger yang sudi baca, terjah dan komen blog JM ni. Kehadiran kalian semua membuatkan hari-hari yang JM lalui penuh ceria dan bermakna sekali...hamoiiii ayat BODEK ke tuewww hihihhi

Ehh..tak lah..ini kata-kata yang lahir dari hati yang ikhlas heeee.

Jadi ada tak yang ternanti-nanti atau tertanya-tanya ke bila JM nak update citer baru ni kami dah x sabar nak baca ni..ada tak? ahaaahahha oh hoi JM oi.....Jangan suka sangat nanti 'peminat' ko lari putih mata tau ahahaha. Alaaaaa...jangan lah macam tu sedih JM nanti tau..tanpa korang siapalah JM di sini huhuhh.

Arghh..sudah-sudah jangan ber DRAMA lagi....meh kita baca apa yang JM nak kongsi nih.

Sebenarnya nak bagi tahu baru-baru ni JM dah pasang UNIFI uollsss kat rumah ni speed 10mps dan pakej data 100GB so boleh blogwalking sepuas-puasnya dan almost 1.00 pagi setiap malam baru tidur. Itu pun banyak lagi blog kawan-kawan yang belum sempat JM terjah. almaklumlah kalau almost 150 blog yang perlu di ziarahi ofcoz seminggu pun belum tentu habis lagi.

Modem dah pasang, boleh blog walking sampai mata LEBAM
Apa kaitan nya blogwalking dengan JM nak BOM blog korang ni..ahaa...ini istilah untuk terjah dan tinggalkan komen secara PUKAL..jangan risau, tak ada nya JM nak lepaskan peluru berpandu ke apa...hihihi..SO BERSEDIA LAH rakan-rakan blog JM semuanya ye.

Sebelum undur diri JM nak kongsi perasaan gembira kerana sejak menjadi blogger tak bertauliah ni JM terima lagi oleh2 dari rakan blogger di alam maya...aduhai pemurah dan baik hati betul dorang ni.

Book Planner 2015 dari blogger Mazuriah dan hadiah dalam kotak tu dari blogger Cikgu Etuza
Ini lah dari blogger Cikgu Etuza- Handphone holder
Kreatif betul hasil tangan dari blogger Farah MF Tower 
Yang terakhir poskad dari seorang rakan blogger Aisya yang sekarang sedang menuntut di Jerman
Akhir sekali peringatan buat diri JM :

Tips blog sentiasa 'HIDUP" jika
1. Rajin Blog Walking
2. Sentiasa publish entri yang bermanfaat
3. Blog dan blogger mesra pembaca

Wasalam. Jumpa lagi

88 comments:

  1. wahh, mestilah ada yang rindu kak JM. hehehe....

    banyaknyaaaaaaaa hadiah kak JM dapat.. jeles saya. hahaha... jangan lupa singgah sat kat blog saya nanti erk... saya pun dah lama ada unifi. sebab tu memanjang je blogging. haha. tapi dah online tu, akak jangan sampai x tidur lak tau XP

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amy J : terima kasih kerana masih setia bersama blog sis JM..nantikan kunjungan balas ye

      Delete
  2. Woaahh, kak JM dahh maii. Hahaha. amboi. syokknyaa nak pergi jalan lagi. nak ole-olee boleh? HAHA. XD.

    banyakknyaa hadiaah akak dapat. jeless mehh. T_T murahh rezekii yee. hehhee. Puass lah blogwalkig lepas ni. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aina Akmal : lama menyepi...sibuk eh..ahaksss...line dah laju notebook lak buat hal huhuhuh

      Delete
  3. woweeeee bleh online smpi lebam! rezeki2 dpt bnyk gift tu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Get ready ye KopiO....sis JM mau serang nanti!

      Delete
  4. Akak JM gojes hahaha sebab tu ramai peminat. huntong lah rumah ade unifi. kat penang ni jangan harap unifi tak sampai lagi. gigihla guna strimix aje T.T mai mai bom belog iols tapi tak ada entry sangat. hold on banyak benda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT : bom sudah habis..perlu g beli tambah nih..so get ready ye

      Delete
  5. Betul tuuu kakkk. Heheh. Rajin2. Jangan malas2. Hahhaa

    *kata kepada diri sndiri*

    ReplyDelete
  6. Wah, JM dah lancarkan misi BW! Dah siap packing ke belum tu?

    *Alhamdulillah, FM tu dah selamat sampai pada tuannya. Terima kasih banyak2 sebab selalu singgah FAMF Tower :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farrah MF : kalau x serang rasa x senang duduk lah..ntah kenapa hihihhi

      Delete
  7. Syok nyeee...
    Eh ehhh mesti la ade yg rindue sis jm
    Nmpk.tak ayat bodek kat situ...
    Jgn lupe ole2 utk baby eh kak jm
    Hehehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Ayu....ole2 utk baby? okey NOTED heeeee

      Delete
  8. anis selalu silent reader je..hihi.. wah macam2 eh dapat..meriah.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anis : sekarang dh x SILENT kan :-)

      Delete
  9. alololo mestilaa rindu kak JM :D
    fuyooo byknya dapat hadiah.. jeles ni..hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Nadya...nantikan kunjungan balas dari sis JM ey

      Delete
  10. Wah sis! dah ade modem laju... jangan tak tdo lak tau! hahhahaha =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Luna : moden dan line tenet dah laju tapi bila pegi umah Luna penuh 'sawang'...huhuh sedih tau eheeheh

      Delete
    2. hahahhah.. sis.. nanti luna vakuum sawang2 tu sume ye... >.< =D hahahhahahhaha

      Delete
  11. maunya tak rindu..hehehe.kak JM, kalau nak anta parcel boleh ke anta kat alamat yg akak bg untuk kad raya?mohon pencerahan..reply kat email ye, takkan nak publish alamat kat siniplak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry Sal..baru nk reply komen huhhu....dah basi rasaya..ye ye..kalau nak hantar parcel masih guna alamat yang sama

      Delete
  12. waa..best pakai unifi.
    lajuu..jelesnyeee :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik Balqis...line dah lju tapi tak terkejar nk balas kunjungan kawan2 huhhu...sis pun dah lama jengah cik Balqis kan..sorry tau...tunggu!!!

      Delete
  13. Banyaknya hadiah! Tahniah ya :D

    ReplyDelete
  14. Kak JM mai kongsi UNIFI sikit...leh update entri cepat. Hehehehe..

    ReplyDelete
  15. JM semangat nak berbw sampai pasang UNIFI. Bestnya dapat hadiah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah best betul k.JM dapat banyak hadiah. Menarik pulak tu.

      Delete
    2. Mama3Farhah : x puas guna TAB...

      Delete
  16. Thanx bagi tips blogging tu.
    Senang diamalkan.
    Insyaallah nak buat seperti yang k.Jm suggest.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shikin...jgn stop blogging..kurangkan x pe..nanti rindu lah sama kamu

      Delete
  17. Tahun depan boleh plan lagi baik drp tahun ni. Betul tak?

    ReplyDelete
  18. Wahh bestnya. Power line tu... Dalam tido pun boleh blogwalking hehee.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. bro KK : ahahaha...itu dah guna kuasa kuda tu

      Delete
  19. bestnyer....banyak ole² dari rakan blogger..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Kathy..pemurah tul rakan blogger nih

      Delete
  20. tudiaaa terus pasang unifi kuota 100GB pulak tu, jealousnya! Pasal tempat saya takde coverage unifi lagi, alahai sedihnya. Sobs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kei Hiroki : masih aktif di blog tak

      Delete
  21. Seronoknya dah ada Unifi. Area sini masih takda Unifi lagi.

    Btw sweetnye pembaca blog sis JM. Tak sangka dengan berblog dapat ramai sahabat2 yang baik. Tq for the tips :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azyati Liah : lama menyepi...ke mana kah?

      Delete
  22. wah dah siap preparation, ke mana kali ni JM?
    saya pula terasa excited, kalau saya entah bila ada peluang
    kat rumah saya ni pakai maxis home wireless, hampeh!
    terpaksa update blog untuk seminggu! idak memang tak update lah blog

    ReplyDelete
  23. waaahh 100gb tu..mmg best melayari smp ke pagi tu =)

    salam singgah JM =p

    ReplyDelete
  24. Hulamak, bw sampai lebam. Kak JM, kasi password wifi sikit. Nak tumpang sekaki. Ekekeke ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ismi Ana : sunyi sepi je..masih aktif ber blog lagi tak

      Delete
  25. nak pergi mana lagi lah agaknya jm ni ... yg ptg jgn lupa up kan entry nanti ya . boleh laju2 bw guna unifi . alhamdulillah , ramai peminat jm . seronok tu dpt bauh tgn dr rakan blogger .

    ReplyDelete
  26. memg kabom habis! hehe..wah byk data tuh..leh shared skit x? data asik abes jer ni.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis JM dah serang blog Yana tadi :-)

      Delete
  27. Banyaknya oleole..ramai yg sayang dan ingatkan JM. Teruskan kembara mu dan share pengalaman ye..

    ReplyDelete
  28. wah dalam nak boom blog orang...dia dapat hadiah...tahniah akak JM

    ReplyDelete
  29. Salam. Hee beruntunglah mendapat banyak hadiahs.

    ReplyDelete
  30. Wah nk g mn tu jm..btw njoy ur trip..xsbr nk baca entri ni..hahaha

    ReplyDelete
  31. travel mana lagi sis... nk travel tue jgn lupa ole2 ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ZF : kasut selipar as a ole2 boleh? hihhi

      Delete
  32. Zumal menanti entri2 JM dari oversea ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zumal : terima kasih kerana masih setia bersama blog sis JM

      Delete
  33. kak.. kite busy.. tapi tetap ade rindu.. bni datang melawat secare pukal ni.

    ReplyDelete
  34. Bertuahnya badan cik kak nie... banyak dapat hadiah kan... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acik Idah...alhamdulillah dapat kenalan yg baik hati dan pemurah :-)

      Delete
  35. Bestnya kak JM dapat macam2.. semoga terus berkarya! Memang best masuk blog ni sebab ilmu travel tu banyak sangat. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Faa : sis JM ni tak minat nak kongsi personel life so kongsi kisah travel je lah..harap2 x bosan lah ye

      Delete
  36. Asalam JM ..macamana Etuza terlepas ni entry terindah ni..terlepas 21hb Okt lagi tu, tapi Etuza setiap hari klik tau blog JM..bagaimana terlepas ni ya..Huuuuuuuu!!!! adui lawa lah, hadia banyak,rezeki JM..terima kasih dah nampak hadia etuza tu..orang lain kreatif dalam bab bagi hadiah Etuza ni lelaki tak berapa kreatif bab balut..mesej..next time Etuza bagi catatan..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikgu Etuza : dh selamat sampai..terima kasih...bila nk start aktif ber blog lagi nih

      Delete
  37. terbaik JM tq ya dah diterima...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih cikgu Etuza...hadiah yg terbaik!

      Delete
  38. wahhh 100gb.. memang puasla nak bw kan.. cuma perlu luangkan masa lebih je kan :)
    tahniah kak JM terima hadiah dari teman blogger. rezeki ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ros : jgn terkejut jika sis JM serang blog tu ye

      Delete
  39. Bestnya dapat hadiah dari rakan blog. Murah rezeki JM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye Fiza Rahman..ehh..ole2 yg sis JM hantar dulu dah terima lum

      Delete
  40. Replies
    1. kalau mata lebam dah x leh beza mana JM mana Panda lah kak Nieda...silap haribulan PANDA tu ingat JM ni his friend...hihih

      Delete
  41. byknya komen ...kalu nak sekaheteri boleh call akak ya....hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Nieda : sechetary tolong bancuh air boleh hiihih

      Delete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352