You can click on me :-)

Tuesday, 21 October 2014

Teaser : This Coming Trip (Autumn Season)

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semuanya,

"MERAH MATA HITAMKU"

Pic : Ihsan from Google. MERAH mata HITAMKU


Ehh..JM!!! nko nak travel lagi...bukan tahun ni dah banyak tempat ko pegi.

January : Siam Reap dan Phnom Penh

February : Phuket dan Krabi

April : Tokyo, Osaka, Kyoto, Kobe dan Nara

Almost 5 month JM "terpenjara" di dalam office akhirnya saat yang di tunggu-tunggu telah tiba. Ia bukan rahsia lagi kerana terdapat sebahagian dari rakan blogger sudah tahu ke mana destinasi JM pada kali ini. 

Autum in my heart bersama seorang travel partner yang baru. Pertama kali kami akan travel bersama dan belum pernah bertemu empat mata hanya sekadar berhubung melalui whatapps. Semoga percutian JM pada kali ini berjalan lancar Aminnn.

In Sha Allah...akan ada satu lagi last trip on December hikss...BERTABAH lah demi keriangan berganda.

psst : JM minta maaf kerana almost 11 days tak dapat terjah blog kawan-kawan sekalian, jadi don't worry JM akan khatam selepas balik bercuti nanti ye. Doakan agar JM selamat pergi dan balik aminnn.

See yaaa.... :-)

138 comments:

  1. wah, kak JM. bestnyaaaa!! nanti saya dah kerja, dah ada duit, kalau ada rezeki, kita g travel sama-sama boleh? ^^, dah lama teringin sangat nak travel... x kiralah mana-mana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amy J : boleh sangat!!! cakap je nak ke mana akak teman kan janji akak belum kahwin..kalau dh kawin nanti perlu minta izin dulu :-)

      Delete
    2. akak..!! jangan kawen lagi hahaha boleh dak :P kita kena travel dulu sama sama baru akak boleh kawen ^^

      Delete
    3. CT, camtu pulak ye? Hahaha..
      Sian tau kat kak JM.
      ** Tapi, kalau akak single pun confirm akak nak join u olzzz.

      Delete
    4. hahaha gurau aje. dah sampai masa tu kenalah kawen juga kan ^^ senang single. minta izin mak ayah nak jalan aje. then kat sana main main mata hihi :P hahahah okay bunyi lain macam plak.. hahaha

      Delete
    5. hahaha... harap2 semua husband akak2 sportingla... boleh travel sama-sama kita perempuan .. XD

      Delete
  2. bebunga bunga la hti kak jm ek ;p slmt berholiday ek.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih KopiO...mestilah..dh x sabar nak tunggu esok nih ihihi

      Delete
  3. Replies
    1. Terima kasih Syieda :-)...psst : alamat masih sama kan?

      Delete
  4. Amboi anak dara ni. Berjalan lagi ya. Have fun and safe journey ya. Take care.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear Fay : ahakss..dh lama kaki tak ni x masuk ke peyut flight tu hihhi..psst : kalau Fay belum pernah email alamat ke JM..pls email eh

      Delete
    2. Akak JM.. CT pun huwaaaa nak jalan jalan..

      Delete
  5. Allololo, berjalan lagii. bestnyee~ Hehehe. Moga sentiasa dalam lindungan Allah. :3

    ReplyDelete
  6. Nakkkkkk itottttttttttt!!! Bon Voyage!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aahh...nak itottt jugak.
      Semoga K.JM sentiasa sihat & selamat. Insyaallah.

      Delete
    2. SS dan Shikin : dah lama balik baru nk reply komen nih..teruk tak huhuh

      Delete
  7. Wahh syoknya...tak sabar tgu next travel story ni,safe journey and Happy Holiday ya..enjoy!!

    ReplyDelete
  8. im going to miss you Akak JM. 11 hari tu tak ada komen dari Jari Manis. safe journey and jangan nakai nakai.. iols nak hyungnim sorang or mana mana namja nak buat husband. okai nak nangis sebab kena tinggai kat mesia..

    papai Akak JM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih CT...alhamdulillah dah selamat sampai

      Delete
  9. Selamat berlibur JM...

    Syoknyerrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Liza...JM sedang buat checking terakhir risau kalau ada barang tertinggal

      Delete
  10. enjoy ur vacation JM .. maybe kite berselisih bahu kat mane2 kot nanti.... huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azra : kalau selisih tu tegur tau...JM x sombong hihihi

      Delete
  11. Salam ukhwah...saya follow sini ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam uhkuwah kembali Linda...terima kasih ye .i will follow u back

      Delete
  12. Selamat bercuti kakkk! Jangan lupa selawat banyak-banyak! hehehe

    ReplyDelete
  13. Wow woooowww wooooooowww... bestnye kak jm... disini sgt mencemburui wokeyh...
    Pape pon selamat bercuti
    Selamat pergi dan balik....

    ReplyDelete
  14. seronoknya dapat FLY lagi JM ni
    dilla punya passport pun dah nak hampir tamat ni
    tggu tahun depan lah gamaknya baru nak renew
    ada rezeki nak gi somewhere..... Uhuuu

    ReplyDelete
  15. wow... bestnyeee.. syok kak JM boleh travel..huhu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anizz : maybe rezeki sis JM utk travel...alhamdulillah

      Delete
  16. Sampai 11 hari you! Selamat meneroka dunia, sis!

    ReplyDelete
  17. wah.. bestnya kak JM.. semoga selamat pg n balik ye..
    jgn lupa ole2 tauu :p

    ReplyDelete
  18. ni yg buat akak jeles ni...

    selamat terbang Jm ye...happy holidays

    ReplyDelete
  19. Happy holidays...selamat pergi dan balik.

    ReplyDelete
  20. :D sis jangan lupe liveupdate! campak2 sikit daun maple kat Malaysia! ahhaha..

    ReplyDelete
  21. selamat bercuti JM! bestnya..ni rasa nak plan cuti tahun depan pulak..hehe

    ReplyDelete
  22. Have a safe and fun holiday JM :) by the way, still waiting your story for Phuket, hehehe....

    ReplyDelete
  23. Cemburunya saya.... kerja berpuluh tahun tapi baru sampai ke beberapa negara sekitar Asia Tenggara saja......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun sama.
      Saya ni kalau ada free time masa single dulu pun..takut nak pi travel negara orang ni.

      Delete
  24. bestnya kak.. nak ikut jugak. tak pernah pergi luar negara.
    yus masuk dalam beg akaklah ye. yus tak ada duit TT^TT

    ReplyDelete
  25. Replies
    1. Lady Dreamer : terima kasih ..enjoy sgt :-)

      Delete
  26. asalamualaikum..JM..terkesan dengan sinaran merah itu..aduh lawa sangat, terus kagum dengan lukisan alam ciptaanNya.Owa...seronoknya dapat melancong lagi..anugerah tu tau!

    ReplyDelete
  27. ke korea lagiiiiiiiiiiiiiiii huwaaaaaaaaaaaa..... JM nak ikuttttttttttttttttttttttt

    ReplyDelete
  28. Replies
    1. Rei : ahakss...tahu eh tempat tu hihih

      Delete
  29. jeles..nk ikut jugak..tringin nk tgk daun kaler2..sobs2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zura : so next year sila plan on autumn pulak ye :-)

      Delete
  30. Memang Currllaassttt .... Siap ada berteaser teaser lagi !!!!

    Have a safe trip and do enjoy every moment and opportunity ...

    ReplyDelete
  31. Bestnya dapat jalan-jalan....happy holiday JM

    ReplyDelete
  32. Waa.. teaser beb! :3 Tak sabar nak baca pengembaraan ini~ Hehee.. Anda ditag~ http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2014/10/the-liebster-award-6.html

    ReplyDelete
  33. Seronoknya nak travel lagi. Nak ikut boleh?

    Macam minat kat (tagline) Janggeltrekker's je... he he he

    ReplyDelete
  34. Have a safe journey.
    Jgn lupa bawa ole-ole.

    ReplyDelete
  35. Kak JM! Nak ole2. Amboii..travel je dia tau. Btw rindu blog sis JM. Lama tak datang menyinggah. Bila ana dtg, tuan belog takde pulak. Alahaii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ismi Ana : ahaks...terima kasih kerana sentiasa support blog sis JM.. Ana dah email alamat pada sis kan?

      Delete
  36. OK.. Kak Kep is jelly dengan JM.. setahun berapa kali travel nih??? hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Kep : ala..5 kali ye lebih kurang hhihih

      Delete
  37. jangan lupa ole2 untuk akak ya, ahakkkkkkkkk (wat muka tak malu...)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Umi Alya : address pls..email ke JM ek

      Delete
  38. selamat ptg Jm datang jenguk lagi. Ok nanti Etuza buat Entry makanan tradisional orang Sabah ya,....khasnya Tuhau hehehe..sedap tu..halal 100 % halal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikgu Etuza : aha...mcm tu lah buat entri makanan traditional Keningau..sesuatu yg baru bg org semanjung ni..baru BEST!
      Cikgu dh email lum alamat? JM check email cam x de je

      Delete
  39. Dik..
    Tak larat nak scroll komen yg atasssss tu.

    Soalan..
    - Gambar yg atas sekali..
    - Org yg melompat kat atas batu tu.. adakah JM akan berbuat begitu jua nanti??

    ReplyDelete
  40. salam kak jm..sy silent readers blog akak..setiap kali nk travel memane, mesti cari blog akak..anyway akak g korea buln bpe? sy pon akan travel ke korea buln 11 ni ..6/11 sy pegi.ade rezki leh jumpa akak :)

    ReplyDelete
  41. Jelesnyeeeee! Nak ikut! (macam banyak duet je, haha)
    Btw kak, kite punye blog pakai simple template je, bukan blogskin pun..
    Blog akk pun boleh buat header sekali dgn menu tab macam kite tu..
    try lahh, hihi

    ReplyDelete
  42. Wahhhh JM...bestnya..sy dh berbulan2 lamanya terpenjara demi next year punya plan..kaki rasa gigil2 nak berjalan2 gitteeww..travel di alam maya je mampu skarang ni..hehe..p/s: dh lama tak berblogwalking di blog JM.

    ReplyDelete
  43. Wahh bestnya... nak itut hehee. Selamat mengembara & berkongsi cerita nnti k.. :) :)

    ReplyDelete
  44. Assalam buat kawan2 yang komen kat sini terima kasih kerana doakan jM selamat pergi dan balik aminnnn. Balik nanti baru JM reply komen korang ye jgn merajuk dan rindu2 sama JM tau :-) alamak byk jugk JM nk beli ole2 tuk rakan blogger yg setia komen kat sini hiksss

    Psst : skrg sedang tggu tren utk ke klia2

    ReplyDelete
    Replies
    1. happy holiday kak JM..sipakah rakan partner baru tu? hee nnt kalau jumpa bibie, jangan takat kuis2 bahu,kasi langgar bahu dia kuat2..hahaha babai,have fun

      Delete
  45. bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

    ReplyDelete
  46. nanti dah balik kongsi cerita tu ye sis JM.
    saya doakan selamat sampai dan selamat pulang ^^

    ReplyDelete
  47. nak ikuttttttt.....................!!

    ReplyDelete
  48. seronok sangat ni sis, bestnyaaaaaa. dapat dengar cerita pun dah best sis.

    ReplyDelete
  49. JM..mcm mne ley g travel niee..nak jugakk..
    sedihnyee xprnh travel tauu :(

    ReplyDelete
  50. assalam jm, lama jm tak singgah rumah akak, pi holiday ruper nya, anyway selamat pegi dan balik yea, jatuh bangun sendiri tau.

    ReplyDelete
  51. ciku dah chop travel JM next year..hihi.
    http://tanggadomino.blogspot.com/

    ReplyDelete
  52. Pergi mana ni kak? ke korea kah kita? jeng jeng~

    ReplyDelete
  53. Selamat Berholiday JM, nanti update blog bagi info sepadat yang boleh. Insya Allah ada rezeki nak pergi Autumn tahun depan ni. Tak sabar nak tengok gamba2 dan cerita2 JM nanti. Beeessstnye!

    ReplyDelete
  54. ke korea ke kita? haha.
    moga kak JM selamat pergi dan pulang.
    jaga diri baik2 kak JM.

    ReplyDelete
  55. Selamat bercuti JM.. selamat pegi dan selamat balik.. amik pic banyak2 ye :)

    ReplyDelete
  56. Bestnya nak cuti2 over the sea.

    ReplyDelete
  57. bila nak pergi ni?
    moga selamat sampai dan pergi ye =)

    ReplyDelete
  58. waahh best nye JM nk g holiday...kite ni tpaksa pospon holiday. tggu dh besalin nnt baru plan semula nk holiday ke mana.
    holiday yg tedekat ni langkawi je dgn bff =)

    jgn lupe survenier dari sana ye sis =)

    ReplyDelete
  59. JM lupa nak masukkan kakak dlm luggage ke? Dah kakak tertinggal di M'sia hahaha...
    Enjoy your journey dear:)

    ReplyDelete
  60. Selamat pergi dan kembali, semoga bawa pengalaman manis untuk dikongsi bersama...

    ReplyDelete
  61. JM!!!!! ni lagi sorang yg mcm Bie & Azra post psl autumn in my heart. Semoga selamat pergi dan kembali. Update cerita terbaru tentang kampung kita tauuuuu (tudiaaa semorang nak ngaku kampung sendiri)

    ReplyDelete
  62. pergi korea lak pulak ya ... ehemmm . dgn sapa tu ... semoga enjoy n selamat pergi juga kembali ...

    ReplyDelete
  63. Mencabar juga ye jadi traveller blogger...seronoknya jalan-jalan...kalau Acik nak outstation, Acik bawak JM skali ye

    ReplyDelete
  64. OMG! nk sgt pergi sne.. nanti bgtahu yer brpe bajet g sne..huhu

    ReplyDelete
  65. Selamat bercuti JM.. muga dipermudahkan..dan selamat perjalanan pergi dan balik..

    ReplyDelete
  66. akak JM !!! have a safe journey kak !
    balik cecepat hapdet entry lekaihhhh hehehe

    ReplyDelete
  67. have fun JM..wah..korea lg ke?

    ReplyDelete
  68. selamat berautumn JM,sila bawak maple bebanyak hokeh

    ReplyDelete
  69. semoga selamat bercuti. Selamat pergi dan pulang

    ReplyDelete
  70. Jangan lupa bawa balik gambar banyak-banyak ya

    ReplyDelete
  71. Rindu k.JM.
    Nanti jangan lupa update best2 tau pasal jalan2 tu:)

    ReplyDelete
  72. nice view. serius ohsem habiss nih

    ReplyDelete
  73. Selamat berholiday JM!!!

    psssttt: Sori kalau saya salah seorang yg TERtau trip JM ni. Mmg hobi suka stalk fb ngn blog org lain..cita2 dulu kecik2 nak jd detektif conan tapi terbantut. Skrg mampu jd ssaesang fan je..huhu

    ReplyDelete
  74. Korea...bestnyer..jm hepi holiday.tempek gambo byk2

    ReplyDelete
  75. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  76. Naaakkkk ikuutttttt!!!! huwahuwahuwa....

    ReplyDelete
  77. Cantik! Haraplah suatu hari nanti dapat juga saya sampai ke sana.
    Bulan 12 kemana pulak sis? =)

    ReplyDelete
  78. Wahhh...rezeki jm leh travel byk tmpt thn ni.

    ReplyDelete
  79. Asalamualaikum...JM mohon maaf sebab late bagi alamat. Etuza ingat di ulasan dapat hubung, nampaknya JM nak di gmail.
    Ok ini alamat ya. Mohd Azali @ Etuza , Peti Surat 2013, 89008 Keningau, Sabah.
    JM..Etuza juga sama ya bukan mengharap apa2 dalam arena blooging ni. jika ada yang memberi Etuza hulurkan tangan juga nak ambil jika ada, Etuza yakin itu semua rezeki ya. Terharu di hargai..kita teruskan blog ya
    ini nak emailkan tapi tak pata ada ralat.

    ReplyDelete
  80. alaaa... lambat bertandang ke sini. kak JM dah balik kan.. Alhamdulillah... ok pasni menanti cerita holiday kak JM pula :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ros_reeza : ha'a..alhamdulillah dh selamat sampai..cuma malas tul nak update nih

      Delete
  81. Replies
    1. Fiza Rahman : part paling best apabila dapat jalan2..hilang stress :-)

      Delete
  82. akak JM dah selamat balik dah pun kan..hihi..xsabau nk bca next entry!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Timm Bill : alhamduillah..dh selamat balik..skrg tgh prepare for another trip hiks..x boleh duduk diam kan

      Delete
  83. memang cantik memang merah mata hitam ku..

    ReplyDelete

Komen apa2 je!!!
Kunjungan anda akan di BALAS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertise Nuffnang

2348 2349 2352